Ingrediënten - 4 zalmsteaks - 4 sjalotten - 4 eetl. olijfolie - 1 eiwit - 1 eetl. bloem - 4 eetl. fijngesnipperde dille - gemengde peper (vb Topaz) - zout Voorbereiding - dep de zalmsteaks goed droog. Als ze diepgevroren zijn, eerst laten ontdooien - snipper de sjalotten heel fijn. Doe in een diep bord en voeg de dille toe. Meng goed en kruid met de gemengde peper en zout - klop het eiwit met de olijfolie los in een diep bord. Bereiding (20 min) 1. Wentel de zalm door de bloem en schud de overtollige bloem af. 2. Wentel de zalmsteaks vervolgens een voor een door het losgeklopte eiwit Zorg ervoor dat alle zijden bedekt zijn met eiwit. 3. Wentel de zalm door het mengsel van sjalot en dille. 4. Bak de zal op hete grill of BBQ 5 min. aan weerskanten Dien op met een licht sausje. vb. mayonaise met yoghurt, citroen, peper en zout, een gevulde aardappel en een groen slaatje.