Voor de dressing: 3 eetlepels olijfolie, extra virgin 1 eetlepel rode wijnazijn 1 theelepel grove mosterd 1 theelepel verse tijm, gehakt zout en versgemalen peper
Voor de salade: ca. 100 gram gemengde salade (eikenblad, lollo rosso, radicchio) 2 kleine rode appels citroensap 50 gram walnoten 2 ronde geitenkaasjes olijfolie om te bestrijken evt. verse tijm om te garneren
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten voor de dressing. Was en droog de slablaadjes en verdeel ze over 4 bordjes. Was de rode appels, schil ze niet maar snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes in plakken en besprenkel ze met wat citroensap om verkleuren te voorkomen. Verdeel de plakken over de salade. Hak de walnoten grof en strooi ze over de salade. Halveer de geitenkaasjes en bestrijk het snijvlak met olijfolie. Plaats de geitenkaasjes onder een hete gril tot de bovenkant net begint re smelten. Leg de kaasjes op het midden van de salade en besprenkel de bordjes met de dressing. Bestrooi de salade met versgemalen peper en garneer eventueel met een takje verse tijm.
Reacties op bericht (3)
23-03-2012
Laatavondgroetjes.
Lieve vrijdag en weekendgroetjes van.....
.
Bompa Harry tot maandag
23-03-2012 om 23:41
geschreven door bompa Harry
dit smaakt heerlijk bij dit weertje Arlette
Een aangename avond toegewenst vanwege Amor Fati !
Wie de dag plukt als een bloem oogst het boeket van zijn leven !
23-03-2012 om 19:27
geschreven door Amor Fati
lieve groet !
schoonheid in de kracht van de natuur ... groetjes van meeuw