Ingrediënten Voor 3 personen 1 dikke knolselder 250g aardappelen 50g boter 1 ei peterselie melk 1/2 citroen peper nootmuskaat
Zo ga je te werk: De selderieknollen schillen en in stukken snijden. Laat ze garen in een kookpot met zoutwater, waarin je het sap van je citroen gedaan hebt. Na 15 min. koken de aardappelstukjes eraan toevoegen. Laat nog ongeveer 30 min koken ( de selder moet goed mals zijn) Giet nu de groente af en haal ze door de molen (passe vite) Doe er melk, boter, peper en nootmuskaat bij. Stamp de puree met een aardappelstampertje tot een smeuïge massa Net voor het opdienen van het vuur halen en het ei erin verwerken. Flink mengen. Bestrooi met peterselie. Past goed bij gebraden of geroosterd vlees. Is uitstekend bij wild. De overschot niet weggooien. Doe het in kleine kommetjes, strooi er wat kaas op en laat het gratineren tot er een mooi korstje op komt. Ziezo nu heb je een lekker voorgerechtje.