TARTIFLETTE MET REBLOCHON.
Ingrediënten
- 400 g vastkokende aardappelen
- 1 ui
-1 grote sjalot of 2 kleine
- boter of olie
- 1 rijpe Reblochon kaas
- 2 dl room
- 2 dl witte wijn
-2 teentjes look
- peper en zout
- 150g gerookte spekblokjes
Zo maak je het
Ui en sjalot fijn snijden en laten bakken samen met de spekblokjes.
Voeg er de witte wijn bij om te blussen.
De aardappelen in plakjes snijden (niet te dik). Vooraf keken tot ze bijna gaar zijn.
Doe de uien, spekblokjes en aardappelen in een ovenschaal ( leg het in laagjes ) en doe er de fijngesnipperde look bij (look is facultatief) afkruiden volgens eigen smaak met peper en zout.
De ovenschotel eerst insmeren met boter of olie
Verdeel de kaas in 2 dikke plakken zonder de korst te verwijderen. Schik de kaas met de korst naar beneden op de aardappelen.
Overgiet nu alles met de room.
Schuif 35 min in een voorverwarmde oven (180°)
TIP
De Reblochon kaas kan ook vervangen worden door plakjes raclettekaas of een andere zachte kaas.
Ideaal tijdens de koude winterdagen met een goed glas rode wijn.
-
|