POPERINGE IS HOOFDSTAD VAN DE DUURSTE GROENTE TER WERELD.
Foodies tellen af tot het weer tijd is vood de hoppescheuten, misschien we 's werelds duurste groente.
Voor de eerst kilo's wordt gemakkelijk 1.000 euro betaald En die hoppescheuten eet je in Poperinge. In culinaire ateliers leer je onder leiding van een chef de oogst klaarmaken.
Vroeger konden hopscheuten enkel in volle grond worden geplukt. Dat gebeurde eind maart tot half april bij het uitlopen van de plant na de winterrust. Het seizoen van de hopscheuten was daardoor beperkt tot 3 weken. Als gevolg van teeltonderzoek en -ontwikkeling kunnen Poperingse hopscheuten nu ook gewonnen worden in een verwarmde plaats. Daardoor zijn hopscheuten tegenwoordig verkrijgbaar van Kerstmis tot eind april. De Lovie, centrum voor begeleiding van personen met verstandelijke handicap in Poperinge, is een belangrijke leverancier van hopscheuten onder glas. De hopscheuten vinden via veiling Reo vlot aftrek naar horeca. Belgische chefs maar ook buitenlandse chefs zijn grote liefhebber van dit uiterst verfijnde product
|