Zo vries je in.
Asperges
Leg de schoongemaakte en geblancheerda asperges met wat tussenruimte op een bord en zt dat in de vriezer. Bind ze na een paar uur samen en bewaar ze in goed afgesloten zakje.
Bewaartijd: 10 à 12 maanden.
Bereiding: Verwarm de ingevroren asperges in kokend water.
Bloemkool
Laat de met citroensap geblancheerda bloemkoolroosjes uitlekken en doe ze in een plastic zakje.
Bewaartijd: 10à12 maanden
Bereiding: Verwarm de roosjes in kokend water.
Prinsessenboontjes
Leg de van hun steeltje ontdane en geblanceerde bootjes op een bord, zet enkele uren in vriezer en stop ze dan in zakjes.
Bewaartijd: 10à12 maanden
Bereiding: Verwarm zonder voorafgaand ontdooien
Wortelen
Doe de geblancheerde wortelen na afkoeling in zakjes.
Bewaartijd: 10à12 maanden
Bereiding: Verwarm zonder voorafgaand ontdooien.
|