HOPSCHEUTEN
Hopscheuten groeien op de hopplant en worden beschouwd als een ware delicatesse. De scheuten worden voornamelijk in België gekweekt en zijn dan ook niet bekend bij het grote publiek. Kenners prijzen hopscheuten om hun nootachtige smaak. Ze zouden zelfs kalmerend werken en de eetlust bevorderen.
|
|
|
|
Seizoen Hopscheuten zijn vooral in het voorjaar verkrijgbaar.
Op de markt Hopscheuten lijken een beetje op sojascheuten. Ze zijn wit en niet langer dan 10 centimeter.
Hoe schoonmaken Hopscheuten moet je alleen wassen voor je ze verwerkt.
Hoe bereiden Als je de scheuten gewassen hebt, volstaat het om ze even te blancheren. Eventueel kan je ze ook rauw eten.
Hoe bewaren In de originele verpakking kan je hopscheuten een tijdje in het groentevak van je koelkast bewaren.
Lekkere combinaties De meest klassieke combinatie is die met een gepocheerd ei en gerookte zalm, maar hopscheuten kan je perfect bij andere vis, wild of gevogelte serveren
Poperinge is bekend om zijn hopscheuten. In het voorjaar kan men in bijna ieder restaurant genieten van dit dure produkt.
|