MINDER GEKENDE GROENTEN.
ZWARTE RAMMENAS
- Pittige, frisse smaak, wat zachter dan de radijs.
- Rijk aan vitamine C, bron van calcium en kalium.
- Lekker gstoofd in de wok of om uw soep pittiger te maken.
Een beetje zout en wat citroensap vermijden dat de rammenas verkleurt. bij de bereiding.
AARDPEER
- Lichte aangename notensmaak.
- Bron van vitamine B1 en ijzer.
- Heerlijk in soep of puree, geraspt in een slaatje of gestoofd in reepjes.
PASTINAAK
- Zachte textuur en zoet kruidige smaak.
- Rijk aan vezels en foliumzuur en bron van vitamine C, B1 en kalium.
- Lekker geraspt in een wortelsalade. Ook in soep, puree, als chips of frietjes.
PETERSELIEWORTEL
- Karakteristieke kruidige smaak, die tussen die van peterselie, koolrabi en groene selder ligt.
- Klaarmaken zoals wortelen, koolrabi of pastinaak.
Daarna opdienen als bijgerecht, in stoemp of soep.
|