HOPPELAND
Rij in de richting van Poperinge en overal zie je hoppevelden opdoemen. In de winter lijken de staken er wat vreemd bij te staan, maar in september is het volop hoppepluk. Dan geurt de hele streek naar “hommel”, de lokale benaming van hop. Wie hop zegt, zegt bier. En in het Hoppeland komen bierliefhebbers helemaal aan hun trekken met de vele brouwerijen en biersoorten die mensen van over de hele wereld weten te lokken.
De hoppe heeft dit jaar erg geleden onder die grote en aanhoudende droogte.
De opbrengst zal dus ook niet zo groot zijn als andere jaren.
In september start de hoppepluk.
Poperinge organiseert als centrum van de hoppeteelt in Vlaanderen om de drie jaar een originele Hoppestoet. Dit is een uniek evenement waaraan 65 groepen, 1400 figuranten en 12 praalwagens deelnemen. De Hoppestoet geeft de ontstaangeschiedenis van de hop weer, een overzicht van de diverse activiteiten te velde doorheen de vier seizoenen.
|