1 kg uien 3 middelgrote aardappelen 20 cl geuze 400 g gerookte spekblokjes 100 g geraspte emmentaler 75 g brrodkorstjes met look (zakje) 1 blokje groentebouillon 1 eetl boter peper
Voorbereiding
-Hak de kilo uien grof. Snipper 1 middelgrote ui fijn -Snij de 3 aardappelen in grove stukken
Bereiding
1. Breng 1 l water aan de kook met het bouillonblokje. Voeg de kilo gehakte uienen de gesneden aardappelen erbij. Giet de geuze langzaam bij de bouillon (beetje bij beetje zodat het bier niet te veel schuimt) 2. Breng opnieuw aan de kook en laat 20 min sudderen. Mix de soep heel fijn. Kruid naar smaak met peper. 3. Bak intussen de fijngesnipperde ui in 1 eetl boter. Haal de gebakken ui uit de pan en hou warm. Bak de spekblokjes in dezelfde pan, zonder vetstof.
Afwerking
Giet de soep in de borden Bestrooi met wat gebakken ui en spekjes. Werk af met met broodkorstjes en kaas.
TIP U kan deze soep ook gratineren. Bestrri de soepkommetjes of borden met wat gratinkaas en paprikapoeder. Schuif enkele minuten onder een hete grill.
LEKKER!!!!
Reacties op bericht (2)
16-01-2007
bezoekje uit Zarren
Julie, t'is weeral regenen dus kom ik proeven van je lekkere soep. Verder wens ik je een fijne en niet te natte week. Groetjes. Franske
16-01-2007 om 19:09
geschreven door Franske
prettige dinsdag...
op deze natte dinsdag zou zo een kop soep wel smaken hoor Julie hmmmmmmm... bedankt voor je bezoekje en tot gauw nog eens, want hier staan lekkere dingen op je blogje
... groetjes Johan