Foto
Kalender & Uitslagen
  • 2010
  • 2011
  • 2012
  • 2013
  • 2014
  • Foto
    Het verhaal
  • 1 April
  • Frein Gall
  • Roeselare
  • Bloemetjes voor Dré
  • Provinciaal kampioen
  • Vlaams Kampioenschap
  • Gek zijn
  • Nood Senario
  • Jaarverslag 2010
  • BLOGS
  • FvK
  • Voetbal Quinten
  • Foto
    Mijn Materiaal
  • Mijn Fiets
  • Inhoud blog
  • Relaas 2015
  • Uitslagen 2015
  • Diamond Tour Nijlen
  • Start 2015
  • JANUARI 2015
  • Photo's
  • Uitslagen 2014
  • Bambrugge (Erpe-Mere)
  • BENE Ladies Tour Juli
  • Moerzeke
    28-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valkenburg

    Wat een wielrenner lijden kan !!!!!!!

    Altijd al geweten, Amstel, das altijd gezeik! ;)
    De Amstelgold race voor vrouwen bij de kenners beter bekend als de Park hotel Rooding Hills classic. Een naam en koers om U tegen te zeggen. Het doorlezen van het road book doet de haren al overeind komen.
    De omgeving is een streling voor het oog maar een marteling voor de benen. Geen sinecure voor een niet-klimmer. Omdat Ilona ziek had afgebeld had ik maar toegezegd om de koers toch te rijden. Hoewel André me waarschuwde over intensiteit van de race was ik koppig genoeg om toch naar Nederland af te zakken.
    Wie nu nog durft te beweren dat het bij onze noorder buren vlak is neem ik graag eens mee naar Valkenburg.

    Ik was gewaarschuwd en moest de koers zien als een goede training. Vrijwillige marteling noemt dat dan. Met bergen als Eyzerenbosweg of Cauberg en deelneemster zoals kers vers wereld kampioene scratch Marianne Vos zag het er niet rooskleurig uit. Hoewel we allen hoopte dat ze tot in de vroege uurtjes gefeest zou hebben wisten we wel zeker dat ze vandaag niet zou twijfelen. Al in de eerste ronde gaf Vosje er een lap op. Ze degradeerde de concurrentie die toch ook redelijk sterk was tot een hoopje amateurs.
    En vanachter stond de deur wijd open.

    Van bij het vertrek kreunde het peloton op de glooiende wegen. De voorbode van wat komen zou. Ademhalingen piepten het deed duidelijk niet alleen bij mij pijn. De eerste 25 km reed ik vooraan in het peloton, nog redelijk goed zelfs. Oké, ik zat ook in 't donkerrood maar ik volgde. Tot op een gegeven moment er een veertje kraakte. Niets kwam er nog uit. Mijn benen wilden niet meer. Onmiddellijk viel me op hoelang het peloton op dat ogenblik al gerekt was. Hoe veel rensters er al voor mij de groupetto hadden moeten laten rijden.  Ik verloor de voeling met het peloton maar kon door m'n apen toeren in de afdaling nog een keer de aansluiting maken. Op de eyzerbosweg was het gedaan, er werd gedemarreerd en ze waren weg. Koers liegt niet. Bergen schiften het kaf van het koren. Geen greintje medelijden. Ik stond geparkeerd en foeterde nog een weg omhoog. Van links naar rechts over de weg. Nog wat extra km's maken hé!
    Ik was enig ziens toch blij de parking te zien na 35 km...


    Wat doet zo'n koers met een mens? Een dag later...(Een stukje uit m'n persoonlijke koers analyse)


    Ik krijg m'n benen niet rond vandaag!
    Het steile stuk in centrum Leuven dat maar door weinige omhoog gereden wordt was vandaag voor mij ook te lastig! Schaamte tot achter mijn oren! Van de fiets moeten op iets was maar een fractie van de Eyserbos weg is...Anders rijd ik er een sprintje omhoog en laat ze gewoon mijn achterwiel even zien... Ja vandaag niet dus.Ik sta mooi geparkeerd en pikkel zelf met de fiets aan de hand omhoog. Ik kan het niet opbrengen mijn benen nog meer te laten verzuren... 
    De bergen zitten duidelijk nog in mn benen! Maar morgen, ja dan staat er weer iets pittig op het programma. :)


                                                                                                 Eveline 



    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amstel Gold Race voor Vrouwen

    EYSERBOSWEG OEF PFFFFT ......BOEM

    Amstel Goldrace voor vrouwen, vergeten doen dit we niet!!!!! Met een goeie 160 stonden ze aan de start, waarschijnlijk veel goede wil maar dit zag ik voor m'n poulain echt niet zitten. Na de 4de beklimming in amper 1uur wedstrijd was het voor een 100tal rensters al over en out. Oorzaak de "Eyserbosweg" en hier moesten ze nog 2x over en dan naar de Cauberg ook 2x met al wat er nog tussenlag 20hellingen in totaal. Dit moest Eveline ondergaan als opgeroepene omdat ze 1ste reserve was, waren die andere dan echt ziek of slimmer?????? Op onze terug weg kwam de ontnuchtering en hoorde ik het verdict"misschien had ik toch beter met de jongens gaan koersen" Wat ik al van voor de start dacht maar wijselijk voor mezelf had gehouden.

                                                                                              De begeleider




    Reacties (0)
    26-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parkhotel Roodingen Classic

    Dan Toch Morgen "Valkenburg..."

    De auto rijdt morgen niet naar het geplande Hulshout voor de junioren koers maar wel richting Valkenburg voor de "Parkhotel Roodingen Classic". Een interclub voor dames elite over enkele pittige beklimmingskes met ondermeer de Cauberg. Hoewel ik aanvankelijk niet op de deelnemerslijst stond kreeg ik zonet een telefoontje om te melden dat Ilona ziek geworden is en dus niet aan de start zal staan. Vermits ik 1ste reserve ben is het dus mijn taak om deze vrijgekomen plaats in te vullen.

    Onder het motto al doende leert men rijd ik dus morgen over de heuveltjes.
    Want ja, zonder het te doen zal ik het nooit leren. Ik hoop dat het me ditmaal beter zal vergaan dan de vorige koers die bergop verliep. Wanze blijft een bittere pil.

    De start is om 13u.

    Eveline




    Reacties (0)
    25-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hulshout (jongens)

    Van't weekend

     

    Dit weekend staat er weinig lekkers op het menu voor Vlaamse vrouwelijke koersliefhebsters. 
    We moeten het stellen met een leeg plekje in de agenda naast de talrijke mogelijkheden voor onze mannelijke collega's. Als mogelijke optie is er een interclub net over de grens richting Valkenburg. Helaas kunnen daar slechts enkele rensters starten. Ik sta als eerste reserve op de lijst, dus normaal gezien zal ik niet afzakken naar onze noorderburen. 
    Ter compensatie zal ik dan allicht starten bij de junioren jongens in Hulshout. Niet al te ver dus. ;)
    Indien de uitslag een beetje te wensen overlaat kan ik er dus nog een stevige training van maken richting Mechelen. Maar laat me duideljik zijn, dat is niet waarvoor ik naar Hulshout ga. 
    Mijn doelstelling is zo lang mogelijk volgen en moest het even kunnen, toch graag uitrijden. 
    Meer info, morgen. 

                                                                                                                          
                                                             Eveline




    Reacties (0)
    20-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1ste Interclub Strijen NL

    IC  Strijen 162 deelnemers  voor 89km

    Vandaag stond ik aan de start van m'n tweede koers van het jaar en onmiddellijk ook m'n eerste interclub (IC). Spannend, want als ik de wilde verhalen moest geloven staat Strijen bekend als waaier koers waar na één ronde meestal al alles uiteen gereden is. Bij aankomst in de Nederlandse gemeente merkten we echter al snel dat de wind niet zo opspelerig was als men beweerde. Het zonnetje kleurde de vlakke omgeving. 

    Onze opdracht was er voor te zorgen dat kopvrouw Evelyn -Arys- heelhuids aan de finish werd afgezet. We moesten als team rijden en reageren op alles wat bewoog. De wind speelde niet het verwachte spel en ik had het gevoel dat de ploeg goed werk verrichte. Ondertussen draaide ikzelf vlot mee en had al snel in de koers afgerekend met de bittere herinnering uit Wanze. Als snelle analyse van de koers concludeer ik dat ik wel goede benen had en dat ik over de conditie in geen geval te klagen heb. Om vooraan in de koers te blijven was het wel andere koek. Zenuwachtig gedoe zorgde er voor dat het vaak haast onmogelijk was om in de voorste gelederen post te vatten. Eenmaal dat ik er dan toch geraakte, was het niet te doen om er te blijven wat voor een zwaar jojo effect zorgde. 

    Ik sloeg er in om enkele keren mee te springen in een aanvalletje wat me zeker veel bijbrengt en ik als goede training mee neem naar de komende koersen. De race draaide uiteindelijk uit op een massasprint.
    Het vooropgestelde treintje dat we wilden vormen kwam er niet gezien de onmogelijke situatie om op te schuiven hoewel de ploeg daar ongetwijfeld wel haar best voor deed.  Evelyn werd tweede, wat zeker mooi was! In mijn poging om vooraan te geraken was ik dan toch blijkbaar redelijk geslaagd. Ik bolde als 11de over de streep wat ik gezien mijn basale conditie toch niet slecht acht. 
    De ploeg deed het goed en ik ben wel degelijk tevreden over mijn koers. 

    Volgende week rijdt ik hoogst waarschijnlijk geen koers bij gebrek aan wedstrijden. Indien het toch ergens koers moest zijn, laat ik het nog wel weten. 

    Uitslagen 
    hier
    Eveline




    Reacties (0)
    17-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toch niet ziek

    Stand van zaken.

    Even snel als ze gekomen is verwacht ik dat het mysterieuze ziek zijn snel zal wegebben.
    Heel spontaan stak zondag zonder aanleiding een griepje op. Enfin zo voelde het toch.
    Miserabel troef. Hoewel ik me zaterdag nog goed had gevoeld en mijn functioneren in niets werd beïnvloedt door enige vorm van kwelling was het zondag wel even anders.
    Maandag was het niet beter al veranderden de symptomen van spierpijn en lopende neus eerder naar hoesten en  temperatuur stijging.

    Kop nog staart kreeg ik aan de symptomen die eerst op griep leken te duiden maar systematisch veranderden en  dus stapte ik vandaag naar de dokter. Voornamelijk omdat ik deze nacht was wakker geworden met een gezicht dat de contouren van een ballon begon aan te nemen.
    Mijn ogen kreeg ik nog amper open, "dikke panda ogen" accentueerden mijn gezicht en ik detecteerde gezwollen klieren in m'n hals. Klieren, ik heb er een heilige schrik van! Ik zou niet de eerste zijn die er een seizoen mee kwijt is...

    De dokter kon me echter gerust stellen want niets in de bloed analyse van twee weken geleden scheen te wijzen op mogelijke opflakkeringen van een eerdere klierkoorts. Met 100% zuurstof in het bloed en hartslag 49 was ik eerder perfect gezond. Mijn symptomen leken te wijzen in de richting van een allergie. Voor pollen leek het wat vroeg al duiden de meeste klachten inderdaad wel op iets in die richting. Hazelaars staan ondertussen in bloei, en volgens de allergie tests die ik vorig jaar deed, ben ik daar inderdaad allergisch voor.

    Met de juiste pilletjes die ik nu kan innemen ben ik gewapend tegen de aankomende stuifmeel vlaag.
    En kan ik hopelijk dit weekend met een gerust hart starten in mijn aller eerste interclub.
    Interclub op zaterdag in Strijen (Nederland)... (Ik ga het niet bewust zo ver zoeken!)
    Meer info in de loop van de week allicht. :)

    Eveline




    Reacties (0)
    14-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziek

    Een Seizoenstart die niet loskomt !!!!

    Het wil maar niet lukken, verleden week eindelijk gestart op een parcours dat me niet echt ligt en dan nog wel uit koers genomen ondanks dat we met 12 rensters maar 40sec. achter lagen op de groep. Dus was de optie deze week beter, maar niets was minder waar. Vermits m'n ouders op zaterdag terug kwamen van hun vakantie en Dré bellet was werd gekozen voor de wedstrijd op zondag in Deerlijk, maar bij het ontwaken voelde ik het al "griepsymtomen", zware benen, keelpijn verstopte neus en een loom gevoel. Dik tegen mijn zin m'n entourage verwittigd en uitzieken, het kan nu eenmaal niet anders, ik had het seizoen begin enigzins anders voorgesteld.

     

     




    Reacties (0)
    07-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanze

    Start seizoen 2011

    Een koersverslagje, 

     Na een lange winter was het dan eindelijk zo ver, de eerste koers van het seizoen. Ik had de wielergids grondig uitgepluist en nauwgezet in de gaten gehouden om te checken wanneer ik voor het eerst kon starten dit seizoen. Wanze stond als eerste op de lijst en gezien mijn steeds toenmende ongeduldigheid en groeiende koershonger moest het dat maar worden. En dat "bergje" kon zo erg toch niet zijn? België biljart vlak. 
    (zeg toch maar gerust Berg)

    Onderweg naar Wanze kantelde het weer volledig om. Van zonning naar bewolkt met een stevig windje, wat een tegenvaller.

    Er stond veel volk aan de start, sterk volk. Met enkele profteams wist de organisatie een mooi deelnemers veld te creëren wat het spektakel alleen maar groter zou maken.
    Ik had het parcours niet volledig verkend -gezien we wat in de file  hadden gestaan- en merkte in de eerste ronde dat de afdaling toch bijster lang was. (en als je naar beneden rijdt, moet je ook weer omhoog).
    Het vlakke stuk was geen probleem maar anderzijds moet ik wel toegeven dat ik geen berggeit ben.
    Het klimmetje ging me niet af en hoewel het peloton "en groupe" klom moest ik harken om bij te blijven.

    Ik heb enkele ronden meegereden maar moest dan toch de pijp aan Maarten geven. Slechte benen, korte nacht en een lastige overgang naar de Elite categorie, het zal er allemaal wel aan bijgedragen hebben.
    Ik neem de koers mee als een goede leerschool, een herinnering die me nog wel een tijdje zal bijblijven.
    Hoewel André allicht een zwaar ontgoochelde Eveline had verwacht viel dat al bij al wel beter mee dan verwacht. (Ja ik heb de laatste jaren veel geleerd over het verwerken van een minder resultaat.) Het is het einde van de wereld niet en dus is er volgende week weer koers. Een nieuwe kans op het vlakke.

    Indien ik voor zaterdag een co-piloot vindt om naar de koers te rijden (want ik ga niet alleen) start ik in Oostduinkerke. In het geval er zich geen mede reiziger aandiendt zal het wachten zijn tot zondag om te kunnen starten in Deerlijk. Mogelijks rijdt ik de twee koersen al zal dat wat afhangen van het gevoel en de prestaties. In ieder geval volgt daar later nog meer info over.  

    
    Na de koers, moet toch gefotoshopt zijn(?) want ik zat stik dood.
    Eveline




    Reacties (0)
    02-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Begin seizoen 2011

    On recommence

    Zaterdag is het zover. Het moment waar ik al vijf maanden naar uitkijk. Ik verschijn aan de start van mijn eerste koers als elite en alsof dat nog niet genoeg is hebben we er een mooi parcours uitgepikt.
    Wanze, na een beetje 'google maps' opzoekingswerk kwam ik te weten dat deze gemeente in heuvelachtig gebied over de taalgrens ligt. Volgens 'WBV' is er zelfs een bergprijs te verdienen.
    Maar laat me duidelijk zijn, dat is niet waar mijn doelstelling ligt.

    Ik trek richting Wanze, in de eerste plaats om koers ritme op te doen en eindelijk mijn (al dan niet gegronde) panische angst voor bergen te overwinnen. Het doel? Uitrijden en kijken hoe het loopt.

    De start is om 15u. Laat het maar snel zaterdag zijn.

    Eveline




    Reacties (0)
    Foto
    Foto
    Foto’s 2011
  • Sengers Kleding
  • Sengers Ladies
  • Groepstraining
  • Seizoen beelden
  • Foto
    FOTO’S 2010
  • PK Piste Vl. Brab.2010
  • Heule 20-03 Dam. Jeugd
  • Rotselaar 27-03 H. Nieuw.
  • Nieuwmoer 02-05 PK
  • Piste Training 06-05
  • Arendonk 23-05 VK
  • Belgisch Kampioen
  • Huldiging Dijlespurters
    Foto
    Clubkampioen 2010
    Archief per maand
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 03-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
    E-mail mij

    Image and video hosting by TinyPic

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!