Inhoud blog
  • Selderijbolletjes
  • Kaassoesjes 20-25 stuks
  • Kaasstengels
  • T-bonesteak
  • Entrecote met rode-wijnsaus
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    MAALTIJDEN VOOR SENIOREN
    Lekker recepten voor senioren
    10-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bietensalade
    4 gekookte bietjes
    zout en peper
    olie
    azijn
    fijngehakte peterselie

    -------------------------------------------------
    Snijd de geschilde bietjes in stukjes, strooi zout en peper erover en schenk olie en azijn erop. Laat dit enige tijd intrekken. Leg de stukjes biet op een schaal en strooi er peterselie over.

    10-07-2013 om 20:16 geschreven door Marianneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salade
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelsalade 2

    4 grote aardappelen
    1 el zure room of creme fraiche
    1 el mayonaise
    1 el fijngehakte tuinkruiden, zoals peterselie, bieslook, kervel
    zout en peper
    1/4 ui, gesnipperd
    4 mooie slabladeren
    8 zwarte olijven

    ----------------------------------------------------

    Boen de aardappelen schoon en kook ze in de schil in 20 minuten gaar. Laat ze droogstomen, pel ze en snijd ze in plakken. Vermeng de zure room met mayonaise, tuinkruiden, zout, peper en ui en schep de nog warme plakken aardappel erdoor. Laat de salade afkoelen. Beleg een schaal met slabladeren, schik de aardappelsalade erop en garneer met olijven.

    10-07-2013 om 20:15 geschreven door Marianneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salade
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelsalade 1
    750 gr. gekookte aardappelen in plakjes
    1-2 eieren, hardgekookt
    3/4 dl olie
    1/2 dl azijn
    zout en peper
    mosterd
    1 prei, fijngesneden
    fijngehakte peterselie

    -----------------------------------------------------
    Maak de hardgekookte eieren fijn en vermeng ze met olie, azijn, zout, peper, mosterd, prei en peterselie. Schep de plakjes aardappel er voorzichtig door en zet de salade ten minste 1 uur op een koele plaats alvorens deze te serveren.

    Gebruik voor een aardappelsalade warme, in de schil gekookte en daarna gepelde aardappelen. Koude aardappelen worden hard en maken de salade rul.

    De prei kan desgewenst worden vervangen door een gesnipperd uitje en een in kleine stukjes gesneden rode of groene paprika.

    10-07-2013 om 18:49 geschreven door Marianneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salade
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Versierde kaasblokjes
    1 plak volvette belegen kaas van 400 gr.
    voor de garnering:
    cocktailkersen
    stukjes gember en ananas
    stukjes ananas
    gevulde olijven
    zilveruitjes
    stukjes augurk
    stukjes salami of cervelaatworst

    -------------------------------------------------------

    Snijd de kaas in dikke plakken, verwijder de korst en snijd de plakken in blokjes. Prik met een cocktailprikker op elk blokje kaas een garnering naar keuze. Wissel zoete garneringen af met hartige. Zet de blokjes kaas naast elkaar op een schaal of prik ze op een grapefruit.

    10-07-2013 om 17:57 geschreven door Marianneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Borrelhapjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde eieren

    4 eieren
    50 gr. boter
    zout en peper
    8 kappertjes
    tomatenketchup
    veldsla

    ----------------------------------------------------

    Breng ruim water aan de kook en leg de eieren er met een lepel in. Kook ze in 8 minuten hard. Neem de eieren uit de pan en laat ze in koud water afkoelen. Pel de eieren en halveer ze. Neem de eierdooiers met een theelepel eruit en wrijf ze door een zeef. Roer de boter romig en roer eierdooiers, zout en peper erdoor. Vul een spuitzak met een grove gekartelde spuitmond met de eierboter en spuit deze in de halve eieren. Garneer de bovenkant met een opengevouwen kappertje. Spuit in elk kappertje een toefje tomatenketchup. Beleg een schaal met veldsla en schik de eieren erop.

    10-07-2013 om 17:54 geschreven door Marianneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Borrelhapjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom op dit blog

    Hier zie je recepten die mijn moeder vroeger maakte. En ik ben nu bijna 65. Dus de gewone degelijke recepten zonder poespas. Ze zijn wel voor 4 personen. Maar 2 dagen hetzelfde eten is niets mis mee. Of je bewaart het in de koelkast voor over 2 dagen.


    large_3179.jpg

    10-07-2013 om 17:43 geschreven door Marianneke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • Aardappelen (5)
  • Borrelhapjes (8)
  • Bouillons (4)
  • Dranken (5)
  • Eieren en kaas (6)
  • Gebak (5)
  • Gevogelte (5)
  • Groenten (6)
  • IJs (5)
  • Koekjes (5)
  • Pannenkoeken enz. (2)
  • Pasta (3)
  • Salade (14)
  • Sausjes (4)
  • Soep (2)
  • Uit de oven (2)
  • Vis (1)
  • Vla en pudding (2)
  • Vlees (10)
  • Vruchten en noten (8)
  • Vruchtensauzen (2)
  • Wild (2)
  • Zoete sauzen (2)

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!