Op visite: Ninjazinavincent
Ik ben Antoon, beter gekend onder de naam "Ninjazinavincent". Ninja en Zina zijn mijn twee schattige Jack Russels en afgezet bij mij thuis door mijn zoon Vincent die geen tijd meer had om voor de hondjes te zorgen. Vandaar de combinatie van de drie namen op mijn Blog.
Levensbeschrijving:
Toen ik nog in de grote wachtkamer van het ongeboren leven zweefde, verlangde ik naar de vrijheid om het leven op aarde te verkennen. Lang had ik er over nagedacht waar ik terecht wilde komen. Brazilië, Monaco, de Zwitserse Alpen, een eiland midden in de zee.....?
Neen, ik wilde naar het eenvoudige, mooie Vlaanderen, een plekje waar de romantiek nog te snijden is in grote dikke pakken. Waar mensen een warm hart dragen. Waar de wilgen zonnestralen vertalen in een schaduw van rust en goed gevoel en kinderkopjes mooi naast elkaar liggen in kronkelende landweggetjes.
Het dorp waar ik werd geboren op 16 mei 1939 heet Gavere, het ligt in een godvergeten pittoreske dorpje, tussen de kleine heuvels van de Vlaamse Ardennen, op een boogscheut van de drukke steden Oudenaarde en Gent.
Gavere, een dorp waar mensen trots zijn Gaverling te zijn.
Ik toerde rond op mijn stalen ros door de streek. Ik bewoog me voort, eens snel maar soms ook, ach zo traag. Genietend op de hobbelende kasseistenen en van de omgeving met de ruisende wind in mijn oren.
Alles heeft dit kleine dorpje mij gegeven. Ik ben er trots op, ook mijn liefde....
Het dorpje dat mijn hart heeft gestolen op liefdesvlak is Dikkelvenne (een buurgemeente van Gavere).
Daar leerde ik de vrouw van mijn leven en de moeder van mijn twee kinderen kennen: Christiane.
Dikkelvenne, een dorp met 800 inwoners, midden in de velden, die alle herinneringen van de Dikkelvenner met zich meedraagt. Dank U Dikkelvenne. Ondertussen is uw inwoonster al 45 jaar aan mij toevertrouwd.
Ik ben nu op 2/3 van mijn leven gekomen en ooit moet ik een laatste tocht ondernemen, naar een andere wachtkamer: die van het geleefde leven. Hopelijk laat de plek waar ik ooit zal terechtkomen niet te rap van zich horen....
Hobby's:
Sedert mijn opruststelling in 1999 heb ik onmiddellijk het "zwarte gat" gevuld met vrijwilligerswerk. Ik heb een job aanvaard als "educatief medewerker" voor de provincie Oost-Vlaanderen.
Dit bestaat uit een rondleiding in volle natuur (natuurgids) van (school) klassen, waar ik al spelende wijze (opdrachten) de natuur tracht aan te leren en te waarderen. En...of ik er succes bij heb, vraagt het maar aan mijn echtgenote, ik ben nooit thuis.
Bovendien ga ik ook nog gidsen in de Ardennen, en in West-Vlaanderen, waar ik in DE HAAN/Wenduine mijn andere verblijfplaats heb.
Verder ben ik een vervent recreatief "Jogger", maar veel wedstrijden doe ik niet meer mee, daar mijn passie volledig is overgedragen op de "CANICROSS
Wat is canicross?
Canicross is echt een sport voor IEDEREEN : jong en oud. Er is plaats voor rustige joggers, maar ook getrainde lopers komen aan hun trekken.
Canicross kan je best omschrijven als een veldloop met HOND. Tijdens de cross moet de hond aangelijnd zijn aan de loper. Op die manier trekt de hond zijn baasje... Het beste wordt de hond via een borstgordel en een rekbare lijn van maximum 2,5 meter verbonden aan een heupgordel van de loper.
SPIKES ZIJN NOOIT TOEGELATEN.
Het mooie van deze sport is dat zowel de jeugd, senioren, vrouwen en mannen kunnen deelnemen. Iedereen, zowel de topatleet als de recreant, ongeacht de leeftijd, kan deelnemen. Alle hondenrassen en rasloze honden zijn toegelaten. Er is ook een speciale reeks voor kinderen jonger dan 9 jaar!
De olympische gedachte "Deelnemen is belangrijker dan winnen" is hier een zeer gepaste slogan. Mens en dier dichter bij elkaar brengen door middel van een samen uit te voeren sport is toch het mooiste wat er is!
Er zijn drie afstanden:
*DE CANICROSS VAN 4 TOT 8KM
*DE CANI-RUN VAN 2 TOT 3 KM
* DE KIDS RUN voor kinderen tot 9 jaar (400 tot 800meter).
De crossers worden ingedeeld in leeftijdscategorieën. kinderen tot 9 jaar lopen samen met een begeleider. Alle deelnemers starten individueel om de 30 seconden. Elke hond van minstens één jaar oud is welkom. Voor elke wedstrijd is er een verplichte gratis controle door de dierenarts. Het vaccinatieboekje van je hond moet meegebracht worden....
Ben je geïnteresseerd en wil je op de hoogte gehouden worden of heb je nog vragen, surf dan naar : www.vlaamsecanicrossfederatie.be
Veel werk of niet, ik zal nooit een morgen- en een avondwandeling overslaan met mijn hondjes. Dit werkt ook ontspannend en verbrand ik mijn overtollige calorieën met wandelen.
Zie zo, dat was het dan en hopelijk heeft u ervan genoten...
Antoon
http://blog.seniorennet.be/ninjazinavincent/