Een recept dat door een onbekende opgezonden werd. Waarvoor dank.
Samenstelling:
250 gram witte bonen,
5 gram zout,
1/4 liter warm water,
125 gr.poedersuiker,
50 gr. griesmeel (maïzena,pudding of aardappelmeel),
10 à 20 gram boter (reuzel)
12 druppels bitter amandelextract.
Bereiding:
- De witte bonen daags tevoren in water zetten,
- s'Anderdaags koken in water en zout
- De bonen laten verlekken, verkoelen en er puree van maken
- Het zout, warm water, de suiker, het griesmeel, de boter en het amandelextract aan de puree toevoegen en goed mengen, (een nogal dikke deeg maken), daarom het water slechts met kleine hoeveelheden tegelijk toevoegen.
- Een vorm invetten en het deeg toevoegen,
- In een matig verwarmde oven zetten
- Gedurende 20 tot 30 minuten in laten.
Noteer dat ook nu nog bonen gebruikt worden om op de dure amandelen te besparen.
|