R.A.A.'s Krantje
een selectieve kijk op de politiek en de actualiteit (en tussendoor ook eens iets anders)
31-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ultimatum
Vandaag weer 'ultimatum-dag' of vervroegd 'feest van de onnozele kinderen' (cfr. Jean-Marie Dedecker).

Vandaag 31 juli om 10 uur moeten 'de drie wijzen' hun rapport indienen bij de Koning.

Klik op de afbeelding om de link te volgenMaar heb ik niet gehoord dat de Koning vorige week op vakantie vertrokken is?   Dan zal hij deze hiervoor eventjes moeten onderbreken om terug te keren naar het paleis in Laken om de bevindingen van zijn aangeduidde drie bemiddelaars te aanhoren.

Volgende foto
(cartoon uit GVA)

Wat gaan deze mannen te vertellen hebben?
"Non, Sire, nous n'avons pas réussi à la mission."
Veel meer moeten we er niet van verwachten.
Want, als een jaar onderhandelen al niets heeft opgeleverd, gaan deze drie 'politieke fossielen zonder enige voeling met de realiteit' (zoals J-M Dedecker ze noemde) alles dan in een paar weken kunnen oplossen?  Gaat er dan van Franstalige kant plots zoveel goede wil te voorschijn komen? 
Mogelijk zullen ze wat meer tijd vragen voor hun opdracht, omdat er tot nu toe nog niets bereikt werd. Maar om te praten met wie?  Iedereen is met vakantie....
            
Om dat te vertellen zouden ze evengoed een mailtje naar de Koning kunnen sturen.  Veel goedkoper dan dat deze hiervoor even over en weer moet komen uit zijn vakantieoord.  Maar ja, wij zijn toch met zo'n 10.000.000 om dat allemaal te betalen.  Dan speelt dat toch geen rol zeker.

31-07-2008 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (1)
29-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crisis
Klik op de afbeelding om de link te volgen Dat Yves Leterme zijn uiterste best en het onmogelijke heeft gedaan om met de Franstaligen tot een overeenkomst te komen, daar zijn we het toch allemaal over eens denk ik.  Er valt hem zeker niets te verwijten. 
Integendeel: hij is niet bezweken onder de chantage van de Franstalige partijen.
Deze hebben er echt álles aan gedaan om hem te doen mislukken.  Niets wilden ze toegeven in de besprekingen over een verdere staatshervorming en niets wilden ze toegeven over de splitsing van het kiesarrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde, wat per slot van rekening enkel de uitvoering inhoudt van een uitspraak van het Grondwettelijk Hof.  Ze overtreden constant de taalwetten en lappen de uitspraken van De Raad van State en andere hogere rechtscolleges aan hun laars.  ZelfS de Verenigde Naties, de Raad van Europa en de Europese Commissie worden gemobiliseerd om Vlaanderen internationaal af te schilderen als een onverdraagzame gemeenschap die de Franse gemeenschap in ons land discrimineert.

Toen Yves Leterme uiteindelijk heeft moeten toegeven dat er met de Franstaligen geen land meer te bezeilen viel en zijn ontslag aanbood aan de Koning, dan schrokken ze en waren heel verbaasd.  Zo hypocriet!

Het resultaat is natuurlijk dat alles weereens op de lange baan geschoven wordt en dat op die manier de superieure minderheid in dit land, met de PS en de MR op kop, toch weer gewonnen heeft.

De commentaren van de oppositie tegenover Yves Leterme waren echter niet zo lovend:
Peter Vanvelthoven (sp.a): "Yves Leterme is een gevaar voor de democratie."
Jean-Marie Dedecker (LDD): "Ik stel een nieuw ultimatum voor: 28 december: feest van de onnozele kinderen."
Meryem Almaci (Groen!): "Wie gelooft Yves Leterme nog?"
Gerolf Annemans (Vlaams Belang): "B-H-V en de staatshervorming zijn verdwenen in de politieke Bermudadriehoek van Leterme."

(bron: GVA)


29-07-2008 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
28-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitzondering
Op 26/8/05 begon ik hier een artikelenreeks over GRENSPALEN tussen België en Nederland.  Een reeks die een stille dood gestorven is nadat ik de Schelde was overgestoken.   

In mei vorig jaar heb ik een nieuw blog geopend waarnaar ik de reeks van het begin af overgebracht heb om zo alles over dit onderwerp bij elkaar te plaatsen en niet meer gemengd tussen allerhande andere artikels. 

http://blog.seniorennet.be/grenspalen vanaf nr 1 tot Baarle-Hertog
en
http://blog.seniorennet.be/grenspalen2 verder tot aan de Schelde.

Nog eens voor alle duidelijkheid: niet alle palen komen aan bod; voornamelijk enkel diegene waar ooit iets mee gebeurd is of waar toch iets over te vertellen valt.  Ik ga zeker niet beweren om volledig te zijn.
De reeks is dan ook niet bedoeld voor de echte 'grenspaalkenner', maar voor de leek om zo wat interesse voor het onderwerp op te wekken en voortaan een grenspaal met andere ogen te bekijken. 

Onlangs kreeg ik een foto toegestuurd van grenspaal nr 124.  Deze had ik nog niet in mijn verzameling en heb ik ook nooit besproken.
Vandaar uitzonderlijk nog eens een grenspaal op dit blog.

Grenspaal nr 124 staat langs de Maas op de grens van de gemeenten Stevensweert (NL) en Kessenich (B).
  
Grenspaal nr 124 langs Nederlandse zijde van de Maas.
 
(deze foto is van BeeldbankVenW.nl, Rijkswaterstaat en Copyright - mag enkel overgenomen worden mits deze bronvermelding)


Grenspaal nr 124b langs Belgische zijde van de Maas staat langs de éné kant aan de Maas en langs de andere kant aan de grintplassen. 

Op deze plaats ter hoogte van de twee palen was er vroeger een veerpont voor auto's. 
Bij de paal 124b staat nog een eenzaam huis (te zien op de foto vanaf Nederlandse zijde met het kanon), welk vroeger een herberg was, levende van het pendelverkeer.

28-07-2008 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
26-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elke Meyvis

Meyvis Elke & De Lestre Vincent

Elke

Leeftijd :  27   jaar
Haar : natuurlijk blond waarschijnlijk met versiersels

Lengte : 1m68

 Bijzondere kenmerken : navelpiercing, ziet er jonger uit

Kledij : extravagant, kleurrijk, hippie stijl

Spreekt : Nederlands, Frans, Engels, Duits, Grieks

Verdwenen met haar vriend Vincent  op 07 08 2004

Elke en/of Vincent aub contacteer ons zodat we weten dat alles in orde is met jullie.

Hebt u vorige week in de krant ook het bericht gelezen over Elke Meyvis en haar uit een psychiatrische kliniek ontsnapte vriend?
Het koppel was reeds 4 jaar vermist.  Dankzij inzet van het bekende Nederlandse tv-programma 'Tros vermist' is na 4 jaar de verdwenen Elke Meyvis gevonden, helaas reeds lange tijd geleden overleden. ...
Een studente Italiaans linkte het verhaal aan een opsporingsprogramma van de RAI over een koppel dat op Kerstavond 2004 door een boswachter dood was aangetroffen in een bos nabij het Italiaanse Cecina.  Daar lagen ze nog steeds als ongeïdentificeerd al ruim 3,5 jaar in het mortuarium.  De lijkschouwing had uitgewezen dat ze blaadjes of zaadjes van de zeer giftige oleander hadden gegeten.

Die naam, Elke Meyvis, dat zei me iets.  Als ik dan verder las dat ze uit Ekeren/Sint-Mariaburg was, wist ik het.  Ik heb die Elke als jong meisje gekend.  Zij ging naar dezelfde lagere school als mijn kinderen, zat 2 jaar lager dan mijn jongste dochter en in dezelfde klas als een vriendinnetje uit de buurt. Mijn oudste dochter kent Elke niet meer van op school, maar wel van later als klant bij de bank.  Zij was altijd wat extravagant gekleed, hippie-achtig, maar verder niets op aan te merken.

Ik bezit nog een video uit 1987 waarop Elke te zien is in een optreden tijdens de Playback-show die toen door de school georganiseerd werd ter gelegenheid van het jaarlijkse  schoolfeest.

Als ge leest hoe het koppel leefde, mogelijk in een sekte, 'paddestoelen en andere geestverruimende middelen' - zeg maar 'drugs' gebruikte op goa-party's(*), graatmager was omdat ze 'veganisten' waren en enkel leefden van wat er in de natuur te vinden is, dan rijzen er toch vragen.
Als ge op die manier leeft van de natuur, moet ge toch weten dat oleander zeer giftig is en dat ge daar zeker niet moogt van eten!  Of wilden ze eens experimenteren of ze hiervan een 'trip' konden maken zoals van giftige paddestoelen? Of was het misschien een gezamelijke wanhoopsdaad uit ondervoeding en dat ze  volledig zonder nog enige middel van bestaan waren waardoor ze totaal aan de grond zaten?
We zullen het niet meer te weten komen...

Erg, verschrikkelijk erg voor de ouders om uw kind zo te zien afglijden met uiteindelijk dit dramatische gevolg.

Ik wil hen langs deze weg dan ook mijn diep meedeleven betuigen.

R.A.A.

(*) zogenaamde goa-party's, welke meestal plaatsvinden op vrijdag, zijn fuiven waar de bezoekers collectief drugs (cannabis, speed, LSD, mushrooms, XTC, cocaïne) consumeren.  GOA party's, worden opgezet om alzo een redelijk beschermde afzetmarkt voor verdovende middelen ter beschikking te hebben.
Volgens een rapport van de Antwerpse Politie ligt de leeftijd van de aanwezigen op GOA party's tussen 14 en 30 jaar oud en worden jonge meisjes ingezet om te dealen.
GOA is geen afkorting, maar refereert naar een plaats aan de westkust van India waar vanaf de jaren zestig' 60 en ' 70 jonge westerlingen (hippies) samenkwamen om te ontsnappen aan de heersende consumptiemaatschappij.
GOA was tevens de eerste plaats ter wereld waar er op grote schaal een soort elektronische muziek (techno)
werd gedraaid tijdens de traditionele vollemaanfeesten gecombineerd met LSD en ecstasy. Er bestaat dus
een verband met de zogenaamde "Full Moon" party's.

26-07-2008 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
>> Reageer (2)
25-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sterrekijkertjes

Sterrekijkertjes


De ideale positie voor een geboorte is dat de rug van baby tegen de buik aanligt  (of een beetje links of rechts).  De moeder voelt het stampen dan eerder in de flanken. 
 

Als de baby voor de geboorte echter met de rug naar de rug van de moeder gekeerd ligt, spreekt men van een ‘sterrekijkertje’. D.w.z. dat de baby wel met het hoofdje naar beneden ligt, maar naar boven kijkt, dus met het neusje tegen de buikwand.  In die ligging wordt het hoofdje in doorsnee te groot om eruit te komen. 

De geboorte van een ‘sterrekijkertje’ is steeds een moeilijke, pijnlijke en heel zware bevalling waarbij men een zuignap zal moeten gebruiken om de kleine tijdens het persen trachten te keren, waarbij de baby er een tots op het hoofdje aan overhoudt.  Deze verdwijnt wel weer binnen de twee à drie weken. 
Maar veelal eindigt zulke bevalling met een keizersnede.

 

Kinderen die geboren werden als ‘sterrekijkertje’ zouden van jongsaf reeds meer dan een normale belangstelling vertonen voor de hemel en de sterren.


Onze kleindochter, welke nu 3 jaar is, werd ook als ‘sterrekijkertje’ geboren.

Haar belangstelling voor de sterren is opvallend. Zij durft zelfs ’s nachts uit haar bedje komen, het venster opentrekken en daar in het raamkozijn gaan zitten om naar die 'boeiende sterrenhemel' te kijken.  Zeer gevaarlijk als ge weet dat de slaapkamer zich op de 1ste verdieping bevindt!  De ouders hebben sindsdien wel maatregelen genomen zodat hun peuter het raam niet meer kan openen.

Het broertje dat op 30 juni geboren werd, lag nog tot de dag voor de bevalling in die sterrekijkertjes-positie, maar heeft zich de laatste dag nog gedraaid.  Toch werd het een even zware en uitputtende bevalling.

25-07-2008 om 16:27 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
>> Reageer (0)
24-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borstvoeding en alcohol
Klik op de afbeelding om de link te volgen  
Vaak wordt aan moeders die hun baby borstvoeding geven, alcohol totaal afgeraden.
Alcohol komt via de melk in het lichaampje van de baby terecht, wiens lever dubbel zoveel tijd nodig heeft om de alcohol af te breken.
Toch is er geen reden om helemaal geen alcohol te drinken.

Een moeder die haar baby de borst geeft mag (volgens een onderzoek van het Zweeds voedselagentschap) gerust twee glazen wijn per week drinken.
Wel wat opletten:
borstvoeding bevat de meeste alcohol tussen 30 en 60 minuten na een glas op de nuchtere maag en tussen 60 en 90 minuten na een glas tijdens de maaltijd.
De moedermelk bevat het minste alcohol als je tijdens de borstvoeding een glas wijn drinkt.

Toch nog even dit:

- Door alcoholgebruik kan de melkproductie verminderen.

- Het is een fabeltje dat bier, en in het bijzonder donkerbruin bier, goed zou zijn voor de productie van moedermelk. Alle alcoholische dranken en dus ook bier zijn juist slecht voor de productie van moedermelk.

- Het maakt niet uit hoe oud uw baby is. Voor een baby van zeven maanden is alcohol ook schadelijk. Wacht daarom, ongeacht de leeftijd van uw kind, altijd per glas minstens drie uur voordat u borstvoeding geeft.

- Een nieuw product 'Milkscreen' laat toe dat vrouwen hun melk kunnen testen op sporen van alcohol voor ze hun baby voeden.  Deze uitvinding krijgt wel veel kritiek te verwerken.  Vrouwenorganisaties zijn vooral bezorgd dat de moeders de boodschap verkeerd zullen opvatten en denken het geen kwaad kan om alcohol te drinken en tegelijkertijd de borst te geven. Volgens melkspecialisten zouden vrouwen die de borst geven nooit alcohol mogen drinken. 

24-07-2008 om 23:44 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (2)
23-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak
In zijn toespraak ter gelegenheid van 21 juli
zei de Antwerpse burgemeester
 Patrick Janssens (sp.a):
"Meer en meer zal België zich terugplooien op datgene wat de staat begin 19de eeuw was: financiën, justitie, binnen- en buitenlandse zaken en oorlog.  Al de rest, op solidariteit na, zal uiteindelijk bij de deelstaten belanden."
Deze evolitie is, wat hem betreft, 'onvermijdelijk en wenselijk'.

23-07-2008 om 13:14 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
22-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 bemiddelaars
Klik op de afbeelding om de link te volgen


Bij zijn raadplegingen om de politieke situatie te deblokkeren ontving de Koning vorige week de 4 minister-presidenten en de partijvoorzitters.
Behalve... langs Vlaamse zijde die van het Vlaams Belang, de N-VA en de Vl.Pro.
Deze drie partijen samen vertegenwoordigen wel ongeveer 1/4de van de Vlamingen, naar welke door de Koning niet geluisterd werd.
Langs franstalige zijde mocht het FDF niet langskomen. Deze partij vertegenwoordigd ongeveer 1/25ste van de Franstaligen.

Voor een Koning moeten alle inwoners van zijn land gelijk zijn en hij mag geen politiek onderscheid maken.  Maar het is al langer opgevallen dat het koningshuis zijn politieke voorkeur heeft.  Zo meen ik ook te weten dat de Koning vorig jaar aan de CD&V het advies gaf om zich te ontdoen van de dwarsligger N-VA.
Let wel, ik ben helemaal niet tegen het Koninghuis en de monarchie, maar de laatste tijd komen er wel veel zaken aan het licht die een mens aanzet tot nadenken.

Na de raadplegingen heeft Koning Albert II dan zijn drie bemiddelaars aangesteld die moeten onderzoeken hoe het communauteir overleg verder kan verlopen.

Jean-Marie Dedecker, welke de revue wél is mogen passeren, zei hierover:
"De drie mensen - François-Xavier de Donnea, Raymond Langendries en Karl-Heinz Lambertz - zijn politieke fossielen zonder enige voeling met de realiteit, die alleen maar dienen om tijd te winnen. Who the fuck is Langendries?  en die Duitser, die een gebied vertegenwoordigt waar niet eens zoveel mensen wonen als in Borgerhout?"

Bart De Wever :  "Op het eerste gezicht vind ik het een bijzonder flauwe regeling.  Ik zie niet in hoe die drie heren onze communautaire problemen gaan oplossen.  Ik verwacht er niet veel van."

22-07-2008 om 13:45 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
21-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 JULI



Vandaag 21 juli
is het onze
Nationale Feestdag

of wat er momenteel
nog van overblijft....

21-07-2008 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
>> Reageer (0)
20-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee vrienden
Klik op de afbeelding om de link te volgen Twee dikke vrienden.

20-07-2008 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
19-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brandwonden
Uit cijfers van de vzw Pinocchio blijkt dat kinderen steeds vaker brandwonden oplopen.
In het brandwondencentrum van Neder-Over-Heembeek kwamen vorig jaar 3.100 kinderen op consultatie, 160 meer dan in 2006.  een constante stijging die zich al een tiental jaar voordoet.
Eline in het brandwondencentrum UZ Gent  
Hoofdschuldige voor deze dramatische stijging van brandwonden bij kinderen is de trend van open keukens. 

De keuken houdt vele gevaren in: frietketel, fornuis, oven, warme vloeistoffen, onderhoudsproducten. De keuken is dan ook geen speelruimte. Ideaal zou zijn om hen de toegang tot de keuken te verbieden bv. door middel van een veiligheidshekje. Volgende tips zijn belangrijk: 

  • Voorzie elektrische apparaten van spiraalsnoeren met oprolvoorziening.
  • Zorg dat de frietketel steeds afgekoeld is bij het verplaatsen. Draai het handvat van de mand steeds naar binnen.
  • Zet kookpotten zoveel mogelijk achteraan op het vuur.
  •  Draai de stelen naar binnen. En zorg dat het kind niet aan het vuur kan komen, ook niet met een stoel.
  • Hou rekening dat warme vloeistoffen in de microgolfoven sneller warm worden dan vaste stoffen. Zelfs al voelt het bekertje koud aan, dan nog kan de vloeistof erin, gloeiend heet zijn.
  • Berg onderhoudsproducten na gebruik onmiddellijk op. Plaats ze op een hoogte buiten het bereik van kinderen

19-07-2008 om 16:27 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
18-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak
Klik op de afbeelding om de link te volgen Mgr. Léonard (Bisschop van Namen):
"Als de Franstaligen willen
dat België blijft bestaan, volstaat het niet Belgische vlaggen in de straten te hangen. Ze moeten afstand nemen van hun linguïstische superioriteitscomplex.
Vaak voelen de Fransspekende Belgen de Vlaamse eisen aan als agressie. 
Zonder me uit te spreken op politiek vlak
, nodig ik hen echter uit nooit te vergeten dat Vlaanderen gedurende eeuwen heeft moeten vechten om zijn taal en cultuur gerespecteerd te krijgen. Lange tijd was Vlaanderen slachtoffer van Franstalige arrogantie. En de Belgische Staat, ontstaan in 1830-1831, droeg gedurende een eeuw bij tot de actieve verfransing van Vlaanderen. Nu het de welvarendste regio van het land geworden is, wil Vlaanderen duidelijk zijn culturele eigenheid en taalkundige autonomie bevestigen

18-07-2008 om 16:30 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
17-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Failliet
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vorig jaar gingen er in ons land 7.721 bedrijven failliet.
Dit aantal ligt 0,38 procent hoger dan in 2006, maar er gingen wel minder banen verloren.

Er is vooral een toename van jonge bedrijven die falen.

Het slechtste cijfer, alhoewel beter dan in 2006,  werd genoteerd in het Brusselse gewest met 1 faillissement op 55 bedrijven.
Het nationaal gemiddelde is 1 op de 108.

Gedurende de eerste drie maanden van dit jaar, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, daalde het aantal failliete ondernemingen in de industrie met 19,5 procent, in de bouwnijverheid was er een stijging met 6,6 procent, de handel kende een daling van 3,0 procent en in de horeca waren er 4,3 procent meer faillissementen. Het aantal faillissementen in het transport en de andere diensten nam toe met 10,1 procent.

Op gewestelijk niveau is er voor dezelfde periode van drie maanden een daling met 5,8 procent in Vlaanderen, in Wallonië is er een stijging van de faillissementen met 1,8 procent en Brussel kende een toename met 18,0 procent.

Aanvulling;
Toevallig spreekt men vandaag in het nieuws ook over het aantal failissementen.

In de voorbije maand juni ging een recordaantal bedrijven failliet: een kwart meer zelfs dan in de junimaand van vorig jaar.  
Met 855 faillissementen was dit de zwartste junimaand ooit.
Vooral in Brussel regent het faillissementen. 
Vlaanderen had 387 faillissementen in juni, het op drie na slechtste cijfer ooit.  
Deze faillissementengolf leidt ook tot een toenemend jobverlies en het is het eerst sinds 2005 dat deze grafiek weer in stijgende lijn gaat.  In de eerste helft van dit jaar gingen al 9.452 jobs verloren, 160 meer dan in de eerste helft van 2007. 
De groei is het ergst in de horeca en de bouw, sectoren die traditioneel al veel faillisementen kennen.

17-07-2008 om 20:14 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
16-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.38%

In België waren in 2007 38% van de nieuwgeborenen 'buitenechtelijk'.

Door het dalend aantal huwelijken en de hoge scheidingsgraad worden veel baby's buiten het huwelijk geboren en vallen dus onder de noemer 'buitenechtelijk'.
Deze buitenhuwelijkse geboorten worden wel al sinds vele jaren wettelijk erkend.  In de meeste gevallen krijgt het kind de familienaam van de vader en wordt het door deze ook erkend. 

Het gaat dus zeker niet enkel over baby's die 'ongewenst' verwekt werden.

16-07-2008 om 13:39 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
14-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.D-DAY

Morgen is het D-DAY - 'deathline-day' of 'demolition day'.

Ben benieuwd wat er uit de bus gaat komen;  in welke kronkels men zich weer gaat wentelen en wat men weer gaat verzinnen om ons een tijdje zoet te houden.
Zal de boel op 15 juli worden opgeblazen?  Zowat niemand schijnt nog te geloven in een onderhandelde oplossing voor BHV en de andere aspecten van een staatshervorming.

 Zelfs Yves Leterme, die maar wanhopig blijft onderhandelen met de Franstaligen, liet zich pessimistisch uit.
"Hou rekening met een mislukking" zei hij nog vorige week en
"Ik wordt niet goed van de sfeer".  De uitlating van Joëlle Milquet tegen Annemie Turtelboom is daar zeker niet vreemd aan.

De splitsing van B-H-V blijft een heet hangijzer.  Elio Di Rupo zei nog dat hij niet laat raken aan de rechten van de Franstaligen in de Rand en geen splitsing aanvaardt zonder uitbreiding van Brussel.  Ook een corridor tussen Brussel en Wallonië staat op het verlanglijstje.  Zonder die oplossingen willen de franstaligen zelfs niet spreken over een verdere staatshervorming.
In de onderhandelingen over de financiering van de gemeenschappen en gewesten willen de Franstaligen een nieuwe regeling die voor hen zo'n 5 miljard euro meer moet opbrengen en voor Brussel 3 miljard meer. Dat betekent dan voor Vlaanderen 8 miljard minder .
"Misschien hebben de Vlamingen niet begrepen dat er voor de Franstaligen belangrijke punten zijn die een minimale voorwaarde zijn om vooruitgang te boeken", aldus hun gemeenschappelijke positie.

Na een vergadering van de Vlaamse partijvoorzitters vorige woensdag lieten deze weten dat het zo niet verder kan. "De voorstellen die de Franstaligen doen over B-H-V, de overheveling van bevoegdheden en de financieringswet, zijn om te lachen.  Dat moet ophouden.  Wij laten ons niet meer beledigen." 

Ondertussen laten de Franstaligen geen kans onbenut om Vlaanderen in het buitenland af te schilderen als een egoïstische en onverdraagzame samenleving.
 
In België is niet de meerderheid, maar de minderheid de baas.  Dat is uniek in de wereld.  De Franstaligen zijn de best beschermde minderheidsgroep ter wereld.
Hier heeft de kleinste bevolkingsgroep een hele reeks verdedigingstechnieken en een absoluut vetorecht ter beschikking tegen elke verandering die de grootste gemeenschap wil doorvoeren. Lukt dat nog niet, dan kunnen ze nog de regering doen vallen, zodat een wet toch niet kan uitgevoerd worden.

De kans dat Yves Leterme geen compromis kan bereiken over de splitsing B-H-V en over de verdere staatshervorming is zeer reëel.  Daar moeten we rekening mee houden.

wever2.jpgBart De Wever (N-VA): "Werkt de constructie nog? We moeten ons gaan bezinnen over een plan B....  We moeten de sprong maken naar het confederalisme... Het gaat gewoon niet meer. Waarom moeten Vlamingen en Franstaligen elkaar dan nog blijven kwellen?  Het is als kleine partij niet aan ons om de onderhandelingen te sturen, maar we moeten op een andere manier beginnen te onderhandelen.  Ik wacht 15 juli af, maar ik vrees ervoor."

14-07-2008 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
10-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijl Uilenspiegelprijs
Naast de Lamme Goedzakprijs (toegekend aan Françoise Desguin - zie artikels van 5 en 6 juli) werd naar jaarlijkse gewoonte door de jongerenafdeling van de CD&V ook de jaarlijkse Tijl Uilenspiegelprijs uitgereikt.

Deze wordt toegekent aan een persoon of groep die blijk heeft gegeven van grote politieke moed of op het publiek vlak een daad heeft gesteld met een durvend en stoutmoedig karakter.
De prijs gaat dit jaar naar                              
Jo Vandeurzen (CD&V)     
en Bart De Wever (N-VA),  
voor hun standvastigheid tijdens de                  regeringsonderhandelingen en voor hun trouw aan het kartel.

10-07-2008 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
08-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste maal
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag was ik voor de eerste maal gans de dag alleen thuis zonder ons hondje Taiko.
Bij elke stap, elke beweging dacht ik terug aan hoe het was met mijn trouwe vriendje er bij.

Deze voormiddag heb ik één van de grootste wandelingen gedaan die ik (tot voor een paar jaar nog) met hem deed.
Maar het was niet meer hetzelfde.
Ik voelde me echt alleen en verloren.

Ik mis hem nog elke dag en elk moment.

08-07-2008 om 20:55 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (7)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandalisme

Op 14/6/07 berichtte ik over de nieuwe grondverlichting die onder enkele bruggen van het goederenspoor komende uit de haven, werd geïnstalleerd
  en waar onder een brug waar minder verkeer komt, al vlug de vandalen langskwamen.


Alles werd hersteld, maar niet voor lang....



... want zo ziet het er nu, na enkele maanden, opnieuw uit.



Onder het gewelf van de brug lieten de daders hun 'handtekening' achter.

Ze zouden gekend zijn, maar er wordt verder niet opgetreden.  Onder hen zou zich de zoon van een hoger geplaatst persoon bevinden. 
(van 'horen zeggen')

08-07-2008 om 10:10 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
06-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slagerszonen
Enkele bekende 'slagerszonen':

 - Patrick Janssens : burgemeester van Antwerpen

 - Paul Breyne: gouverneur van West-Vlaanderen

 - Dirk Van Mechelen : Vlaams minister

 - Tom Lannoye : schrijver en voormalig stadsdichter van

 - Lucas Van den Eynde: acteur.

------------------------------------------------------------------------
In Antwerpen is er aan het stadspark de chique Desguinlei, genoemd naar de oom van de grootvader van Françoise Desguin. Deze was een liberaal politicus. Victor Desguin werd in 1892 en een tweede maal in 1908 voorgedragen om burgemeester van de stad te worden, maar telkens benoemde de katholieke regering een gelovige in zijn plaats.

(bron: Het Nieuwsblad)

Voor haar straffe uitspraak in de Juristenkrant (zie vorig artikel) kreeg Françoise Desguin de Lamme Goedzakprijs toegekend. 
Deze jaarlijkse prijs is een initiatief van Jong CD&V en zet een persoon in de kijker die het afgelopen jaar een daad met een bijzonder negatief karakter heeft gesteld.

06-07-2008 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
05-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak


Françoise Desguin,
advokate en echtgenote van 
                              Herman De Croo, in een interview
                              met De Juristenkrant, het vakblad van
                              de Vlaamse Juristenvereniging:

"Het is in de advokatuur niet meer gesteld als vroeger toen alleen jongeren uit een universitair milieu rechten gingen studeren. Zelfs zonen van slagers worden nu advokaat.  Niks tegen beenhouwers, maar enfin.  Af en toe tonen ze toch dat ze geen manieren hebben.  Er zitten boeren aan de balie, hé.
In mijn tijd waren het hoofdzakelijk kinderen van magistraten en advokaten, minstens van universitairen.  Maar nu! 
Er is een andere sociale klasse bijgekomen."

Het is nu niet dat mevrouw De Croo iets heeft tegen slagers, maar volgens haar is het, door hun contact met dieren, blijkbaar wel een grof volkje.
Hun kinderen gedragen zich dan ook navenant, als boerenpummels zonder manieren.

Anderzijds houdt het gezin De Croo er een kleine dierentuin op na.  Ze hebben kippen, konijnen, een kangoeroe, een koppel hangbuikzwijnen en hun rottweiler 'Maxou'.  Ook zijn ze actief in de fruitteelt.
Françoise telt onder haar klanten nogal wat mensen uit de landbouw en de veetelt en was advokate van de dierenhandelaars die in deptember 1998 Michel Vandenbossche van Gaia in elkaar sloegen op de veemarkt in Anderlecht.  Toen zei ze tegen de rechter dat die moest begrijpen 'dat het er in dat milieu wat ruwer aan toegaat'.

Maar, volgens Françoise Desguin, ieder zijn stiel. 
'Dat volkje moet wel zijn plaats kennen wanneer het opklimt op de sociale ladder en zich onder de hogere sociale klassen mengt. Dan moet het daar wel de fatsoensnormen van overnemen en er zich ernaar gedragen.'  

Françoise Desguin komt uit een Brussels intellectueel en burgerlijk-Franstalig milieu.  Haar vader was ingenieur.
Einde jaren '50 studeerde zij rechten aan de ULB.  Het is daar dat zij haar echtgenoot De Croo leerde kennen. 

(Bron bijgevoegde informatie over het gezin De Croo: Het Nieuwsblad van 12/2/08)

05-07-2008 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
04-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby en huisdier
  Huisdieren voelen veranderingen scherp aan.
Een hond zal niet van nature lief zijn voor een baby, want baby's spartelen en maken lawaai.

Daarom is het belangrijk om de hond (en ook een kat) zoveel mogelijk te betrekken bij de komst van een baby.

- Voordat de baby er is, kan men b.v. al de nieuwe kleertjes en meubelen in de babykamer tonen.

- Als de baby er eindelijk is, kan men de hond laten ruiken aan de eerste luiers die papa meebrengt uit het moederhuis.  Dat helpt bij de babygewenning, alhoewel dat niet echt bewezen is.
- Laat de hond gerust kennismaken met de baby. Het kan echt geen kwaad dat hij aan de voetjes en handjes snuffelt of de baby een likje geeft. Wel opletten voor de grijpreflex van de baby.
- Laat de hond er ook bij als de baby voeding krijgt en betrek hem bij de dagelijkse verzorging door dan gezellig tegen hem te praten.  Zo weet hij dat het kleintje bij de moeder hoort en geen indringer is.
- De baby niet alleen laten liggen op een plaats waar de hond er bij kan (b.v. als de bel of de telefoon gaat), maar hoger plaatsen.
- In de auto de hond niet los laten meerijden; hij zou in het autostoeltje kunnen springen.

Nog iets belangrijk: hoe ouder de hond, hoe zorgvuldiger de babygewenning moet aangepakt worden.


04-07-2008 om 13:28 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
03-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EPIDURALE

Het gebruik van epidurale bevallingen raakt bij ons meer en meer ingeburgerd.

( Bij een ruggeprik of epidurale verdoving spuit de anesthesist via een dun slangetje (katheter) verdovingsvloeistof in de ruimte tussen de ruggewervels, de epidurale ruimte genaamd, die de zenuwbanen rond de baarmoeder verdooft, zodat de vrouw die bevalt de contracties niet meer voelt.)

Epudurale verdoving heeft geen gevolgen voor de baby en stelt de moeder in staat haar bevalling 100% bewust, maar tegelijk confortabel te beleven.

Jonge moeders zeggen vaak dat ze op natuurlijke wijze willen bevallen.
Toch kiest in ons land uiteindelijk ongeveer 75% voor een epidurale verdoving bij de bevalling.

In Nederland gebeurt maar 15% van de bevallingen met een epidurale.

03-07-2008 om 08:55 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
01-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geboorte



Op 30 juni 2008 werd ons 3de kleinkind geboren.

Liam


Een flinke baby van 3,8 kg en 52,5 cm.



(foto genomen 4 uur na de geboorte)

01-07-2008 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto

Dit is het wapenschild dat in de 15de eeuw door een tak van mijn familie gedragen werd.
Aanvankelijk was ik van plan mijn Weblog gewoon onder mijn echte naam te starten.  Maar als ik zo eens naar de andere reeds bestaande keek, viel het mij op dat de meeste ervan met een schuilnaam werken.  Vandaar dat ik uiteindelijk beslist heb dat ook maar te doen.

.../raa. is het geworden.

R.A.A.
is in feite niet zo geheimzinnig als het op het eerste zicht lijkt.  Het zijn namelijk de eerste letters van mijn voornamen.





Vandaag zijn we:

Archief per maand
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 05-1973

    Gastenboek
  • Zondag groetjes van de Geldwolven
  • Zaterdag groetjes van de geldwolven
  • Vrijdag groetjes van de Geldwolven
  • Donderdag groetjes van de Geldwolven
  • Woensdag groetjes van de Geldwolven

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Het


    Laatste commentaren
  • Fietstocht wc-potten (MaBo*)
        op Fietstochtje
  • >_> (Eduard)
        op Hereniging
  • .. (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • droef (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Het Bloggershoekje 3)
        op Afsluiten weblog
  • Onze innige deelneming bij het heengaan van onze goede blogvriend Remy. (Paolo)
        op Afsluiten weblog
  • Innge deelneming (Martine)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Roosje)
        op Afsluiten weblog
  • mijn oprechte deelneming (bo)
        op Afsluiten weblog
  • Mijn Oprechtige Deelneming (Nikki)
        op Afsluiten weblog
  • Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Bekijk de trailer
    voor vandaag in

     
    (van maandog tot vrijdag)
    Wettelijke verlofdagen
    en schoolvakanties:

    http://www.sbweb.be/SB/
    verlof.asp?year=2013

    of ook nog deze interessante link:
    http://www.feestdagen-belgie.be/

    Kalenders 2013 om af te drukken:

    http://www.feestdagen-belgie.be/
    download-gratis-kalenders-2012
    -om-te-printen-afdrukken
    #ixzz1nDyZg1KB



    WERELDKALENDER
    VOOR FEESTDAGEN
    http://www.earthcalendar.net/
    index.php


    Woordenlijst Nederlandse Taal
    Officiële Spelling
      

    http://woordenlijst.org/


    banner flitspalen Vlaanderen
    www.mobielvlaanderen.be/
    flitspalen/kaarten.php?a=4&nav=5

    Let wel
    Door sommige steden en gemeenten op eigen initiatief geplaatste camera's zijn niet opgenomen in deze gegevens.


    Actueel neerslagbeeld
    neerslag België

    Mijn andere blogs
  • Grenspalen 1
  • Grenspalen 2
  • Grenspalen 3
  • Boekbesprekingen
  • Oudere en hier 'afgevoerde' artikels

  • Mijn favorieten
  • Lana
  • Steffie
  • Nikki
  • Saagje
  • Waaroemni
  • De vriendinnen
  • Zondag
  • Frankie
  • Brabbes

    Mijn favorieten
  • Franske
  • Timmie en Daisy
  • De Westhoek
  • Wimpie's blog
  • Trucker John
  • Gita
  • Dialect
  • Amor Fati
  • Georges

    Mijn favorieten
  • Dierenopvoedster
  • Beversblog
  • Elisa en Juliette
  • Kaatje en Rikske
  • Diana's blog
  • Bieke
  • Meeuw
  • Ofthemonkeylions

    Mijn favorieten
  • Johnny en Christiane
  • Fietsroutes
  • Easywalk
  • Tuin den Horst
  • Tuinfreak
  • Onze Natuur
  • De natuur ontdekken
  • Natuurvriendelijk

    Mijn favorieten
  • Mija's bloemen
  • Cactussen
  • Francsicus
  • Redpoppy
  • Plonk

  • Mijn favorieten
  • Oldies
  • Wesp
  • Anna-Winterroosje
  • Alois
  • Koivis
  • Meermin
  • Ida
  • Bompa Harry

    Mijn favorieten
  • Lieve
  • Kartuizer
  • Johan
  • V V B-Hupoar
  • Hexaeder
  • Computertips
  • Katrien - Vraagjes
  • Zonnegroeten - computertips
  • Weerspreuken

    Mijn favorieten
  • Jot
  • Annemiek
  • Loek
  • Paolo
  • Ria fotografeert
  • Boomer
  • Opacor
  • Tonny en Leo
  • Zwaantje
  • Julius

    Mijn favorieten
  • Ineke
  • Flodder
  • Snoopy (Mia)
  • Ria
  • Gekke Meid
  • Buikdansen
  • Aphrodite


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!