R.A.A.'s Krantje
een selectieve kijk op de politiek en de actualiteit (en tussendoor ook eens iets anders)
31-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelezen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Gelezen:  MOBIEL  van Stephen King.

Stephen King, dé horror-schrijver bij uitstek, is al jaren mijn favoriete schrijver.  Ik denk wel al zijn werken gelezen te hebben.  Maar toch kom ik soms nog een boek tegen waarvan ik constateer: hé, die is me ontglipt.  Zo ook:

MOBIEL.

De hoofdpersoon Clayton Riddell, een tekenaar uit Maine, bevindt zich in de straten ven Boston als plots alles in een oogwenk verandert.  De meeste mensen worden op slag krankzinnig, vallen elkaar aan en  moorden, auto’s botsen en veroorzaken enorme opstoppingen, er zijn ontploffingen te horen en er ontstaan enorme branden.

Hetgene wat ze later 'de puls' noemen is begonnen: alle mensen die hun gsm opnemen ontvangen een mysterieus signaal wat hen op slag verandert in moordzuchtige psychopaten..

De overlevende personen zonder mobieltje, worden geconfronteerd met verbijsterende chaos en tomeloos geweld. 
Samen met Tom en een tienermeisje Alice ontvlucht Clay het brandende, gedoemde Boston, in een wanhopige poging zijn zoon te bereiken voordat die ook zijn mobieltje aanzet.

Ze ontdekken dat de ‘foners’, want zo noemden ze de gekken, enkel overdag verder trekken. Dus waren de gewone mensen, de ‘normies’ verplicht om 's nachts te reizen.

Dan komen ze aan in Gaiten Academie waar het hoofd van de school en de leerling Jordan hen de slaapplaats van een hele bende foners tonen. Ze slapen op een voetbalveld waar  de hele nacht muziek speelt.  Samen slagen ze erin om de hele groep op te blazen.
De volgende ochtend maken ze kennis met een leider van de foners die ze ‘Rafelman’ noemen en die over sterke telepatische eigenschappen blijkt te beschikken. Vanaf nu hebben ze ook allemaal dezelfde  dromen.
Op hun verdere tocht komen ze nog enkele andere normies tegen, welke het gewaagd hadden om 2 zwermen foners te vernietigen.

Onder de onweerstaanbare dwang van Rafelman  trekken ze samen verder naar Kashwak, een plaats waar geen gsm-ontvangst is.  'Kashwak-no-fo' zoals er onderweg op verschillende plaatsen geschilderd staat.  

Als ze met een busje in  Kashwak aankomen staat Rafelman hen op te wachten. Het veld staat gevuld met de stinkende foners. Toch lukt het hen er te ontsnappen. 
Hier splits de groep zich: Clay trekt alleen verder om zijn zoon te zoeken en de rest vlucht gewoon weg.
Clay vindt zijn zoon langs de weg, maar ook hij was al een foner....

Het einde van het boek is erg plots en laat de lezer met enkele open vragen achter.  Zo weet je bijvoorbeeld nog altijd niet wie of wat er achter het gsm-signaal zit, of onze vrienden elkaar nog zullen terugvinden  en wat er met Clay’s zoon gebeurt nadat hij....

Maar dat verklap ik niet.

Anekdote: Stephen King bezit zelf geen GSM.

 

31-03-2009 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (1)
29-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vissen

Vissen in mijn tuinvijver
vóór de ongewenste reiger-bezoeken.
Maar er zijn ook enkele vissen verorberd door katten van de buren.

Go to ImageShack® to Create your own Slideshow
Ik had nochthans een reigerschrik drijven en toen bleek dat dit niet hielp, heb ik blinkende cd'tjes boven de vijver gehangen.  Maar dat blijkt ook niet te helpen. (zie mijn artikel hierover van 30/3/08 en 13/4/08 of tik 'vijver' in zoeken in blog.).
Heb nu een nep-vis in de vijver drijven.  Bedoeling is dat een reiger die als gemakkelijkste prooi eerst zal pakken en dan schrikken vermits die vasthangt.
Tegen de katten heb ik vorige zomer rondom een koord gespannen.

29-03-2009 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (8)
28-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag
Vandaag is het "Earth Hour", een jaarlijkse actie van het WWF (het Wereldnatuurfonds).  De bedoeling is om overal ter wereld energie te besparen.
  Deze zaterdag, van 20.30 uur tot 21.30 uur doet de hele wereld het licht even uit.
In België gaan de lichten uit op alle autosnelwegen, maar voor de veiligheid blijft de verlichting wel branden aan de op- en afritten, de ringwegen en de knooppunten. Minister Hilde Crevits (CD&V) heeft zelfs beslist om de lichten heel de nacht te doven.  "Het niet aansteken van de snelwegverlichting is goed voor een eenmalige besparing van 5.000 euro.  Ze voor een uurtje doven zou veel duurder uitkomen."
Verder zijn er heel wat grote bedrijven, organisaties en steden en gemeenten die aan Earth Hour meedoen.  Ze doven de verlichting van hun grote reclamepanelen en van openbare gebouwen.  Zo blijven ondermeer het Atomium, de VRT-toren, de Antwerpse kathedraal, de Brusselse Grote Markt en het Gentse museum SMAK een uurtje in het donker.

Over heel de wereld nemen nu al 2398 steden in 80 verschillende landen deel aan het initiatief: van de Eiffeltoren in Parijs, het Opera House in Sydney en de Tafelberg in Kaapstad tot de Christus de Verlosser in Brazilië.
      

28-03-2009 om 17:09 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag

 Het is weer zover.  Het laatste weekend van maart schakelen we over naar de zomertijd.
In de nacht van zaterdag op zondag moet om 2 uur de klok een uur vooruitgezet worden.
Dat doen we nu al sinds 1977, zogezegd om energie te sparen, doordat het dan 's avonds een uur langer licht is.
Maar eigenlijk zijn er weinigen die het een goede zaak vinden. 
- De zogezegde besparing aan energie is mimimaal, verwaarloosbaar.
- 's Morgens is het terug een stuk kouder, zeker de eerste weken.
- Studies wijzen erop dat de omschakeling naar het zomeruur een aanslag is op onze biologische klok die minutieus ons dag- en nachtritme regelt.  Vooral in de week na de overgang hebben veel mensen moeite om zich aan te passen.  Ouderen en kinderen zijn er erg gevoelig voor.
- De maandag na het invoeren van de zomertijd is er een extra hoge piek aan auto-ongevallen.
- Het slaapgedrag van veel mensen is ontregeld.
- In de eerste week na de omschakeling zijn er 5% meer hartinfarcten.
- Dieren passen zich niet aan.  Denken we daarbij aan boeren en veetelers.

Europa is alleszins nog niet van plan de zomertijd terug af te schaffen. Er gaan zelfs stemmen om de zomertijd heel het jaar te behouden.

28-03-2009 om 17:05 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
27-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Graaf Le Grelle

Even iets over Graaf Daniël Le Grelle, die ik vernoemde in mijn artikel over het Reigersbos.
Graaf Daniël Le Grelle
heeft als ex-CVP'er veel gedaan voor de noordelijke poldergemeenten.  Voor Antwerpen was de Polder vroeger niet meer dan een vergeten uithoek aan de grens.  Vijftig jaar heeft hij zich ingespannen voor erkenning.  Le Grelle heeft tot bij Koning Boudewijn en de Raad van State gepleit voor de polderdorpen Berendrecht, Zandvliet en Lillo en kon zo voorkomen dat deze van de kaart verdwenen.  Hij heeft het poldermuseum van Lillo opgericht (okt. 1959) en heel wat restauraties van Antwerpse en Brusselse monumenten gerealiseerd.  Hij is wellicht het bekendst als de beschermheer van de Antwerpse reigers die al een eeuw nestelen in de eiken die de familie van Delft, de schoonfamilie van de graaf en de bouwers van het kasteel, er meer dan driehonders jaar geleden plantten. 

Graaf Daniël Le Grelle, in zijn geliefkoosde natuur: 'De stad heeft ons altijd beschouwd als een vergeten uithoek, een verloren hoek aan de grens.' Koen Fasseur Graaf Daniël Le Grelle in zijn geliefkoosde Reigersbos.

Graaf Le Grelle is een sympathieke man, maar is eigenlijk altijd een rebel geweest. "Ik veegde mijn klak aan de partijtucht.  Ik was niet op mijn plaats binnen de CVP.  Dat waren allemaal mensen van de Nationalestraat 111, van het ACV en het ACW dus en die beslisten over alles.  Ik was een standenloze.  Een standenloos en conservatief christendemocraat." 

En nu, op zijn 87ste, is hij nog steeds niet bang om zichzelf te zijn.


"In Antwerpen wordt veel geluld en weinig gedaan"
aldus de graaf.  "Politiekers hebben geen kloten meer aan hun lijf.  Neem nu die Lange Wapper:  een triestige affaire.  Neem goeie beslissingen, zeg ik dan, laat dat toch niet over aan het volk.  Antwerpen is een stad van tunnels.  Het zal nooit een stad van bruggen zijn, dat is dertig jaar geleden al bewezen en beslist."

"Ik ben zo oud geworden door hard te werken", zegt hij. "Wat ik nog wél doe is schrijven en mijn archieven in orde brengen. Vandaag vergelijken met veertig jaar geleden en filosoferen over hoe de toekomst eruit zal zien. Wat ik níet meer doe, is naar al die vergaderingen gaan, ook niet die van het Poldermuseum en de fanfare."

27-03-2009 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (1)
26-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euthanasie
Uitspraak door
 Leona Detiège, oud-burgemeester van Antwerpen en prominent lid van het beschermcomité van de vereniging 'Recht op Waardig Sterven'; vereniging die mee aan de wieg stond van de huidige euthanasiewet in België en die nu ijvert voor een verbetering van die wet:

"Onnodig afzien vind ik voor niets nodig.   Ik heb in mijn nabije omgeving mensen geestelijk zien aftakelen.  Dat is een vreselijke zaak; zoiets wil ik niet meemaken.  De wet kan zeker nog verbeterd worden, ondermeer voor de problematiek van dementie en minderjarigen.  Ik heb ook begrip voor de 93-jarige dame (*) die zegt dat ze niets meer aan het leven heeft.  Als er uitvoerig overleg is geweest met familie en artsen, dan zou ze de mogelijkheid moeten hebben om eruit te stappen."

(*) Amelie Van Esbeen welke vanop haar rusthuisbed in het nieuws kwam met het verlangen naar euthanasie maar wat haar geweigerd wordt.
Zij ging daarop in hongerstaking, Maar na overleg met haar familie en behandelende artsen besloot de vrouw af te zien van haar verzoek. Er werd wel overeengekomen om Amelie Van Esbeen een maximale palliatieve behandeling te gunnen. 'Comforttherapie', aldus de artsen. Wel eet en drinkt de patiënte nog steeds zo goed als niets. Het is volgens het medisch personeel moeilijk in te schatten hoe lang ze nog zal leven.
  http://www.rws.be/

26-03-2009 om 14:51 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Reigersbos
Klik op de afbeelding om de link te volgen

(foto: www.berendrechtonline.be)



Het Reigersbos in Berendrecht

De terugkerende reigers uit het zuiden zijn zes weken later dan anders (volgens de krant) weer neergestreken in het Reigersbos in Berendrecht. 
Ik heb nochthans reeds eind februari in mijn tuin bij de vijver al ongewenst bezoek gekregen van een reiger en nadien nog een paar keer.  Resultaat: vijf  goudwindes, twee algeneters en een vijftal prachtige goudvissen met sluierstaart verdwenen.

Ondanks zijn beperkte oppervlakte van 4,3 ha, herbergde dit bos vroeger één van de belangrijkste reigerkolonies van België.

Samen met de omliggende gebieden was het domein bijzonder waardevol als broedplaats voor de blauwe reiger en als wandelgebied.

Door de aanleg van een afwateringssloot dwars doorheen het domein werd echter de waterhuishouding verstoord. De gevolgen voor het biologisch leven bleven niet uit. Het grondwaterpeil in het gebied is sterk gedaald. Door het ophogen van de poldergronden in de buurt gingen voedselrijke zones verloren en de jonge aanplantingen van de stad Antwerpen op de opgespoten zandgrond mislukten.

De Berendrechtse reigerskolonie bestaat al meer dan honderd jaar. De ‘voorouders’ landden voor het eerst in 1906 in het bos van het 17de-eeuwse Kasteel van Berendrecht, het kasteel van de nu 87-jarige Graaf Daniel Le Grelle.

In de toenmalige polders vonden de reigers voedsel zoals vis, muizen en kikkers in overvloed. Maar dat is tegenwoordig niet meer zo. De enkele plassen die er nog zijn worden door de reigers in een minimum van tijd leeggevist. De vogels zoeken dan hun voedsel in vijvers bij particulieren. (waar ik dus kan over meepraten: ook vorige zomer heb ik 2x een reiger bij mijn vijver op bezoek gezien; achteraf had ik nog 12 vissen over van de 25).

Maar veel reigers laten de laatste decennia het Reigersbos links liggen en trekken naar sloten en plassen in Zeeland en naar het Verdronken Land van Saeftinge. In vogelvlucht is dat maar enkele kilometers verder. Het reigerbestand daalde van 355 nesten in 1950 naar nu nog een 50-tal.

Men vraagt dan ook met aandrang deze vogels niet te storen in hun doen, want als deze laatste ook nog eens ergens anders een rustiger plaatsje uikiezen om te broeden, dan blijft er niet veel meer over van het alom gekende Reigersbos.

(herwerking van mijn artikel van 23/02/08 over het Reigersbos)


26-03-2009 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (3)
25-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krabbiljetten

Spelers benadeeld door drukfout bij Nationale Loterij

Spelers benadeeld door drukfout bij Nationale LoterijDe spelers van de Nationale Loterij zijn benadeeld voor bijna 2 miljoen euro wegens een drukfout op Bingo-biljetten. Dat bericht de Franstalige krant La Dernière Heure.
Er zijn vier mogelijkheden om 3 euro te winnen met een Bingo-krasbiljet: een horizontale lijn, een verticale lijn en twee diagonale lijnen, die alle vier door het midden van het spelrooster gaan. Bij het drukken is er iets verkeerd gelopen. In plaats van de winnende lijnen door het midden te laten gaan, zette de drukker ze op andere plaatsen op het rooster. De biljetten zijn dus winnende exemplaren, maar ze geven de speler de illusie dat hij verloren heeft. Daardoor is 1.840.500 euro in de kassa van de Nationale Loterij gebleven. Volgens La Dernière Heure gaf de Nationale Loterij zich pas na een week rekenschap van de drukfout. De gedelegeerd bestuurder besliste, tegen het advies van juristen in, de biljetten verder te verkopen.
 
(bron: Belga)

25-03-2009 om 16:47 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak
Klik op de afbeelding om de link te volgen "Ik wil premier worden."


Yves Leterme
, ex-premier(CD&V):
"Ik sluit niet uit dat ik ooit nog premier word.  Alleen stel ik vast dat een aantal dingen mij door sommigen niet gegund worden.  Maar ik zet door."

"De voorbije weken waren op politiek, maar ook op menselijk vlak, een moeilijke periode voor mij.  Maar ik ga opnieuw rechtstaan."

"Ik stel vast dat de staatshervorming er onder Van Rompuy ook niet komt.  Dat heeft dus niet zozeer iets met mijn persoon te maken."

25-03-2009 om 09:37 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
24-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele cijfers
 - Wegens de voorbije drie stakingsdagen moet De Post 1 miljoen euro overheidssteun terugbetalen.

 - In 2008 vielen er in ons land 922 dodelijke slachtoffers in het verkeer.  In vergelijking met 2007 is dit een daling met 13,8 procent.

 - Sinds 1999 zijn er 238 gevangenen ontsnapt uit de Belgische gevangenissen.  De hoofdprijs gaat naar de gevangenis van Dendermonde met 33 ontsnapten, waarvan 28 in één keer (aug.2006). 
 
- Dit jaar zijn er al 11 gevangenen ontsnapt; dit is de helft van het totaal aantal ontsnappingen in 2008.  Vijf van deze ontsnappingen gebeurden tijdens het vervoer van of naar het ziekenhuis of naar een zitting van hun rechtzaak.

24-03-2009 om 10:31 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (3)
23-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldwaterdag.

Wereldwaterdag
 Flag UNICEF
Gisteren organiseerde Unicef in Brussel de actie “Wash project”.

Met deze actie voor zuiver water voor iedereen wilde Unicef de aandacht vestigen op het gebrek aan zuiver water en hygiëne wereldwijd.  Daardoor sterven dagelijks 5.000 kinderen (elke 20 seconden) jonger dan vijf.  

De aandacht ging vooral naar de kinderen in de derde wereld.  Het project wil dat iedereen kan beschikken over zuiver water, meer hygiëne en propere toiletten.

Met het geld dat werd ingezameld, gaat Unicef projecten opstarten, onder meer in het West-Afrikaanse land Mali, waar meisjes soms uren moeten wandelen om aan drinkbaar water te geraken.

 

Als ludieke actie organiseerde de organisatie op het Spanjeplein te Brussel (voor het Centraal Station)  samen met Frank De Winne en Justine Henin. een poging voor het wereldrecord ‘aanschuiven in de rij voor een toilet’.  Ze kregen hiervoor 756 mensen bij elkaar, wat een nieuw wereldrecord opleverde.

 

Maar eigenlijk vind ik dit niet echt geslaagd, want die mensen moesten toch helemaal niet naar het toilet.  Zij werden gewoon opgetrommeld om massaal naar het plein te komen, waar een hokje geplaatst was, met al of niet een toilet erin.  Aanvankelijk was de opkomst vrij laag, maar uiteindelijk kreeg men dan toch die 756 mensen samen op het plein.

Gewoon stom.  Zo kan men ook b.v. op een pop-festival tussendoor even zeggen; draai jullie nu allemaal om naar de plaats waar de toiletten staan en oeps: nieuw wereldrecord: 15.000 man schuift aan voor een toilet!

 

Om wat inspiratie op te doen om ook eens een wereldrecord te vestigen: grasduin dan op:

urdb_logo.png  http://urdb.org/    
(THE UNIVERSAL RECORD DATABASE)

(= in het engels)

maar verwacht er niets ernstigs.

23-03-2009 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (1)
20-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak

 Joëlle Milquet (cdH), vicepremier en minister van werk en van gelijke kansen:
"De staatshervorming kan in één weekend geregeld worden.  We hebben alles in ons hoofd, we kennen de contouren van een akkoord, het is alleen nog een kwestie van politieke wil."


  Geert Hoste en Joëlle Milquet.
Klik op de afbeelding.  (YouTube)

20-03-2009 om 22:47 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenlandse werkkrachten
Buitenlandse Werkkrachten

Door de beslissing van Minister van Werk Joëlle Milquet (cdH) om de Belgische landsgrenzen nog niet open te stellen voor werknemers uit Polen, Tsjechië, Slovakije, Hongarije, Slovenië, Estland, Letland en Litouwen, is er in de regering Van Rompuy een fikse ruzie ontstaan. 
De grensen blijven dicht tot mei 2011 en dat tot groot ongenoegen van Open Vld.
Milquet koppelt haar beslissing omtrent de blijvende sluiting van de grenzen aan een pakket maatregelen rond migratie.

Heel wat EU-lidstaten stellen hun grenzen nu al open voor de Oost-Europeanen. Milquet meent echter dat aan bepaalde voorwaarden voor de opheffing niet voldaan werd.

Vorig jaar besliste de federale regering al om werkkrachten uit Roemenië en Bulgarije nog drie jaar te weren.

20-03-2009 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
19-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaderdag
Deze voormiddag belde mijn dochter om me een gelukkige vaderkesdag te wensen.

Ik was verrast, want ik had er in het geheel niet aan gedacht dat het vandaag vaderdag is.


Inderdaad, in tegenstelling tot de rest van het land waar vaderdag op de tweede zondag van juni gevierd wordt, vieren we vaderdag in Antwerpen op 19 maart.
19 maart is de dag van St. Jozef, de vader van Jezus.
In Nederland viert men vaderdag pas op de derde zondag van juni.
In Duitsland wordt vaderdag dan weer gevierd op Hemelvaartdag, de dag dat Jezus terugkeert naar zijn vader in de Hemel.

Niet aan gedacht, dus ook niets speciaals dit jaar.
Maar we hebben eergisteren al een feestje gehad voor de verjaardag van onze kleindochter die 4 jaar werd.

19-03-2009 om 23:29 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
18-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snurken
Snurken

Snurken komt voor op alle leeftijden en neemt toe met de leeftijd. Op volwassenen leeftijd snurkt ongeveer één op de vijf mannen en één op de tien vrouwen elke nacht.

Meestal ontstaat snurken tussen het dertigste en veertigste levensjaar. Op oudere leeftijd is het snurkgeluid ook meestal harder.
                                                                              
Snurken wordt in de hand gewerkt door omstandigheden die het deel van de luchtweg tussen de neusingang en de stembanden nauwer maken:
• Slapen op de rug; hierdoor zakken het zachte gehemelte, de huig en de tong naar achteren.
• Een van nature lang en vrij slap zacht gehemelte en huig.
• Verslapping van de spieren van het zachte gehemelte, de huig en de tong door oververmoeidheid en door ouder worden. Ook alcohol en bepaalde medicijnen (slaapmiddelen, kalmerende middelen) verminderen de spanning in deze spieren waardoor ze verslappen.
• Voortdurende irritatie van de keel door roken of brandend maagzuur (ten gevolge van een breuk in het middenrif) kan de wand van de keelholte verdikken en de doorgang nauwer maken.
• Overgewicht. Hierbij worden ook de wanden van de keelholte dikker.
• Vergrote keel- en/of neusamandel. Dit komt vooral bij kinderen voor.
• Een te nauwe neusholte of neusverstopping door zwelling van het neusslijmvlies (bij verkoudheid en allergie), door poliepen (dit zijn met vocht gevulde uitstulpingen van het neusslijmvlies) of door scheefstand van het neustussenschot, waardoor een te lage luchtdruk ontstaat in de keelholte bij het inademen.

18-03-2009 om 23:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
17-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aandacht a.u.b.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Aandacht a.u.b.
In een benzinestation in het Antwerpse,stapt een man toe op een vrouw die staat te tanken.
Hij biedt aan haar te helpen,een type Oostblokker, stelt zich voor als schilder en geeft haar zijn visitekaartje.
Zij neemt het visitekaartje aan als blijk van goede wil en stapt terug in haar wagen.
De man is dan in een andere auto gestapt, die bestuurd werd door een andere man.


Toen de vrouw zich klaarmaakte om verder te rijden, ziet ze dat beide mannen
op dat ogenblik ook gaan vertrekken. Bijna onmiddellijk voelt ze zich onwel en lijkt geen adem meer te kunnen halen. Ze probeert het raampje te openen, en wordt er zich van bewust dat de misselijk makende geur op haar hand zit, de hand die het visitekaartje heeft aangenomen.
Ze ziet dat de auto met beide mannen haar op de voet volgt

en is er zich van bewust dat ze snel iets moet doen.
Ze is de parking van het eerstvolgende benzinestation opgereden, gestopt en herhaald beginnen toeteren om hulp te roepen.
Beide mannen zijn dan snel gevlucht, maar de vrouw voelde zich nog steeds onwel.  Pas een tijdje later is de vrouw zich terug beter beginnen voelen.
Er zat dus duidelijk een substantie op het kaartje die haar flink in de problemen
had kunnen brengen.

Dit verdovend middel heet BURUNDANGA en wordt gebruikt om mensen te overvallen, om hen te bestelen of op een andere manier van hen te profiteren.  Deze drug is vier keer krachtiger dan een verkrachtingsdrug en is overdraagbaar
via een simpel visitekaartje.
Wees voorzichtig en neem dus geen kaartje aan van een onbekende, zeker als U op dat ogenblik alleen bent. Dit geldt ook voor mensen die u thuis bezoeken en u hun diensten aanbieden, terwijl ze u hun visitekaartje aanbieden.


Dit verdovend middel schijnt behoorlijk populair te zijn bij Colombiaanse criminelen.  Zodra je Burundanga binnen krijgt verander je in een soort zombie. Je praat gewoon, je loopt gewoon, alleen luister je naar alles wat je gevraagd wordt. Geef me je adres… Geen probleem. Geef me je creditcard… Geen probleem. Sterker nog, mensen onder invloed van Burundanga helpen de criminelen zelf met het leegroven van hun woning. Kleine bijwerking is dat je ook probleemloos dood kan neer vallen.

Om af te sluiten: of dit verhaal nu waar is of niet, is moeilijk te achterhalen.  Sommigen beweren dat bovenstaande mail een hoax is.
Naast spam zijn hoaxen en andere goed bedoelde maar valse waarschuwingen, veel gestuurde e-mails. Iedereen krijgt wel eens dergelijke kettingmail in de digitale brievenbus. Sinds 2004 doet dit zogezegd verschrikkelijk verhaal over bedwelming met de drug Burundanga de ronde.  Het verhaal startte ergens in de Verenigde Staten en dit is de Belgische versie. (Volgens 'Ik wil OPSLAG, de ONVOLWASSENBLOG)

17-03-2009 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (2)
16-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dehaene

Dehaene undercover:

Dehaene undercover
 

16-03-2009 om 20:55 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op 't werk

 Als ik op het werk voor me uitstaar,
 dan droom ik.
 Als mijn baas dat doet,
 dan denkt hij na.

16-03-2009 om 13:34 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
15-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grenspark De Zoom
Klik op de afbeelding om de link te volgen 'Kortenhoeff' , een uitloper van de Kalmthoutse Heide op Nederlands grondgebied.  Maakt deel uit van het aan die kant van de grens genaamde Grenspark De Zoom.
Wandelpad Uil.

(klik op foto om te vergroten)

15-03-2009 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
14-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coperfin
  Coperfin.

700 miljoen euro.
Dat was de kostprijs van het grote project 'Coperfin', de modernisering van de Belgische belastingdiensten. 

Ondanks de zware investeringen staat het ambitieuze informatiseringsproject vandaag nog altijd in zijn kinderschoenen. 
Die zogenaamde modernisering werd al opgestart in 2001, maar eigenlijk valt daar slechts weinig van te merken. De miljoenen werden bijna uitsluitend besteed aan studieopdrachten en software.
Met de budjetten die Financiën krijgt, wordt heel slordig omgesprongen.  Zo schuift ze systematisch onderdelen van bestekken door naar volgende opdrachten, wat betekent dat de staat twee of meerdere keren betaalt voor hetzelfde. 
Bovendien laten programma's, zoals voor fraudebestrijding op zich wachten.  Voor de uitwisseling van internationale gegevens bestaat er nog geen programma wat sommige landen ertoe aanzette om geen gegevens meer uit te wisselen met België.
Een leverancier, met name Siemens, die zich wilde buigen over de problemen bij Financiën kreeg te horen dat 'derden geen toegang wordt verleend tot de gebouwen'.  Men wil bij financiën geen pottenkijkers.
De kritiek op het beleid van de top in verband  

met de informatica is groot en meermaals werd
Financiën ook tot de orde geroepen op ministerraden,
maar financiën maakte
er zich telkens vanaf met het voorleggen van het plan.
----------------------

Zeggen dat de Belgische belastingwetgeving uitermate ingewikkeld is, is een open deur intrappen.
Van de beloften van Guy Verhofstadt om de fiscale wetgeving te vereenvoudigen, kwam helemaal niets in huis.
Elk jaar nemen de fiscale regels én de bijhorende uitzonderingen zelfs nog in omvang toe.  Na de burgers raken zelfs de belastingcontroleurs er niet meer wijs uit.

En zo gebeurt het dat er ieder jaar weer opnieuw fouten gebeuren met het berekenen van de belastingen.
Nu weer zullen er binnen afzienbare tijd zo'n 11.000 gepensioneerden en werklozen een herziening van hun belastingaanslag voor 2007 in de bus krijgen en zullen tussen de 120 en 600 euro moeten bijbetalen.
Oei, een foutje gebeurd bij het inbrengen van gegevens in de computer, wat te maken heeft met een foute interpretatie van een nieuwe wet waarbij deze personen een belastingsvermindering toegekend wordt.
Kan gebeuren zeker.  Maar zo is het elk jaar wel weer iets anders.
Fiscusclown

(verschillende bronnen)


14-03-2009 om 11:06 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (3)
12-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helleborus
Klik op de afbeelding om de link te volgen De Helleborus staat weer in bloei.

(Helleborus orientalis)


(foto genomen met de GSM)

12-03-2009 om 09:29 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
11-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Junkfood
 Canadese wetenschappers hebben na een onderzoek van vier jaar bij ruim 16.000 patiënten in elf landen, vastgesteld dat een voedingsgewoonte die vooral bestaat uit gefrituurde etenswaren, eieren, gezouten snacks en vlees verantwoordelijk is voor 35% van alle hartinfarcten.

Een combinatie van westers eten met inbegrip van junkfood veroorzaakt veel meer hartaandoeningen dan een dieet met meer fruit en groenten.  Wie zich voedt met dit laatste, loopt 30% minder kans op hartfalen.
Een zogeheten oosters dieet met veel soja en tofoe verschaft geen echte bescherming.

11-03-2009 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (3)
10-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LiDé

Op 24/2/09 schreef ik een artikel over de nieuwe Waalse partij LiDé van de Vlaming Rudy Aernoudt die met zijn programma Wallonië wil redden.


Nadat door de boycot van het FDF de samenwerking met de MR was afgesprongen, meldde Rudy Aernoudt vol vertrouwen dat zijn partij zelfstandig zou deelnemen aan de komende regionale verkiezingen.  Hij had daarbij de ambitie om minstens twee zetels in het Waalse parlement en twee zitjes in het Brussels parlement binnen te halen.

“Sinds de breuk met de MR hebben we een kwart meer leden” zo meldt Mr Aernoudt. “Velen willen ons financieel steunen. De hele kwestie heeft bij ons ook voor een catharsis (*) gezorgd.”

 

Maar nu is er een conflict binnen LiDé zelf. 

Rudy Aernoudt is het oneens met de koers die zijn partij vaart en neemt ontslag uit het beheersorgaan van zijn eigen politieke partij.  Hij weigert de partij nog te steunen zolang die de extreem rechtse leden van het Front National (FN), die de partij geïnfiltreerd zijn, niet uit de partij gooit.  Het zou vooral gaan om de coördinator van de Brusselse lijst die de verslagen van de partijbijeenkomsten systematisch aan het FN zou doorspelen.

Rudy Aernoudt wil niet vereenzelvigd worden met het extreem rechtse FN en overweegt een alternatieve lijst op te richten als de partij geen afstand neemt van extreemrechts.


(*) Heb eens opgezocht wat dat woord betekent:
Catharsis (Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie)

Het Latijnse woord catharsis van het Griekse Katharsis, heeft verschillende betekenissen

  • Medische term: Katharsis is eeuwenlang als medische term gebruikt in de betekenis van reiniging. In een eufemistische context betreft het hier een darmspoeling.
  • Psychoanalyse: In de vroege 20e eeuw, werd de term gebruikt om een intense emotionele ervaring te beschrijven die hielp bij het oplossen van een psychologisch conflict
  • Religie: In een religieuze context betekent de term katharsis het zuiveren van het lichaam en ziel in de zin van berouw en boete. De Katharen zijn een middeleeuwse sekte binnen het christendom.
  • Literatuur: Bij Aristoteles staat Katharsis (reiniging) in de definitie van de tragedie voor fysieke, emotionele, religieuze en mentale reiniging. Door het beleven van eleos en phobos (beklag en angst) ervaart de toeschouwer een loutering van de ziel

10-03-2009 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
09-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Islamisering

 Islamisering


Olympische toiletten mogen niet naar Mekka richten.

Het Britse Olympische organisatiecomité gaat de toiletten in het nieuw te bouwen Olympische Park in Londen niet naar het oosten richten.  Ze willen zo tegemoetkomen aan het islamitische geloof dat moslims verbiedt bij een toiletbezoek in de richting van Mekka te kijken.

'Alle deelnemers ongeacht ras, cultuur, geloof of leeftijd moeten zich thuis voelen in het Olympische dorp. Enkel dan kunnen de topatleten naar behoren functioneren.'

Naast de toiletten zullen er speciale wasgelegenheden worden aangelegd die zijn verbonden met islamitische gebedsruimten.

Het feit dat er zo in het bijzonder rekening gehouden wordt met het speciaal voldoen aan islamitische geloofsregels is niet bij iedereen in Groot-Brittannië in goede aarde gevallen.

Voordien werd er in de media al zwaar uitgehaald naar de verislamisering van Groot-Brittannië. Zo werd er in 2007 flink wat geld uitgegeven om de gevangenistoiletten in Brixton aan te passen zodat ze gebruiksvriendelijk waren voor moslims.
Ook toen gingen er stemmen op in Groot-Brittannië die vonden dat men wel een erg diepe knieval maakte voor de moslims in het land.

09-03-2009 om 13:28 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (2)
08-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stukje toegevoegd
Heb nog een stukje toegevoegd bij mijn artikel van vrijdag: Mohammed of zo.

08-03-2009 om 17:29 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
07-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moraal v.h.verhaal...
PLANKGAS EN PLASTRONNEKE
(door Urbanus & Dirk Stallaert)
 

      
   
                                         
                                        

07-03-2009 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (0)
06-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mohammed of zo

Moham(m)ed of zo.


De Marokkaanse overheid verplicht haar onderdanen, zelfs als ze in het buitenland wonen, om voor hun kinderen een naam te kiezen uit een opgelegde lijst met Arabische voornamen.  Doen ze dat niet, dan lopen ze het risico dat hun kind geen recht heeft op de Marokkaanse nationaliteit, iets waar de allochtone ouders nog altijd aan houden.

Bij de Antwerpse bevolkingsdienst behoorde het tot nu toe tot de dienstverlening om aan allochtone jonge ouders die hun kind komen inschrijven, die Marokkaanse namenlijst te tonen met de waarschuwing dat wie zich niet houdt aan die lijst, problemen kan krijgen met de Marokkaanse overheid.  Ouders die afwijken van die lijst, moeten dan een attest ondertekenen waarin ze verklaren dat ze zich niet houden aan de voorgestelde Marokkaanse namen.

Onze eigen Antwerpse ambtenaren handelen alsof ze agenten zijn van de Marokkaanse overheid.  Het gaat ook in tegen het integratiebeleid.  Bovendien is iedereen vrij om een voornaam voor zijn kind te kiezen.  Anderzijds zullen ouders met Marokkaanse roots toch altijd liever een Arabische voornaam kiezen voor hun kinderen. 

Er is geen enkele reden waarom een Antwerpse dienst zulke diensten moet verlenen voor een buitenlandse regering.

Enkele politieke partijen vinden deze dienstverlening ongehoord en vragen zich af of een stedelijke dienst moet meewerken ‘aan chantage van de Marokkaanse overheid’.

De Antwerpse schepen van Loketwerking Monica De Coninck (sp.a) heeft nu beslist om de lijst niet langer meer te gebruiken en naar de prullenmand te verwijzen.  Men zal de ouders nog wel informeren over de eisen die Marokko hierover oplegt en voor wie meer informatie wil,  doorverwijzen naar het Marokkaanse consulaat.

Ook in Rotterdam is er in februari heibel ontstaan over het gebruik van de opgelegde Marokkaanse namenlijst en  Burgemeester Aboutaleb heeft op 5 maart 2009 de gemeenteraad laten weten dat de Marokkaanse namenlijst niet meer zal gebruikt worden in Rotterdam.

Maar bij ons is het eigenlijk al niet veel beter.
Toen ik in 1976 bij de burgerlijke stand de geboorte van onze dochter ging aangeven, werd de naam Katleen door de gemeentebeambte geweigerd, althans toch met die schrijfwijze.  Het moest Kathleen zijn, met een h tussen, want zonder die h kwam de naam niet voor in meneer zijn naamlijsten en boekjes.
Daar stond ik dan met de twee verplichte getuigen die ge hebt moeten optrommelen in de kennissenkring en die helemaal niet begrepen dat ik daar nu een probleem mee had. "Die h, of die er nu staat of niet, wat doet dat er nu toe, die hoort ge toch niet!".  Neen, dat is waar, maar het was niet onze keuze.
Als ge een naam kiest voor uw kind, dan hebt ge daar samen lang over nagedacht en overlegd. 
Op dat moment kon ik mijn vrouw, die nog in het moederhuis lag, niet bereiken.  Had ik er alleen geweest, dan zou ik terug gegaan zijn om te overleggen wat we zouden doen: accepteren of het kind een andere naam geven. 
Maar onder druk van de beambte die onwrikbaar bleef en de getuigen die al wat krikkel werden en zich echt niet konden inleven in mijn gevoel, heb ik uiteindelijk toegegeven: het is Kathleen met een h geworden.
We hebben het er nog jaren moeilijk mee gehad.

 

06-03-2009 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (1)
05-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijn

Verhoogd risico op kanker.

Eén of twee glaasjes wijn per dag is gezond; zo zegt men al jaren.  De antioxidanten in de wijn helpen tegen hart- en vaatziekten. Rode of witte wijn maakt geen verschil, ze zijn even gezond.
         
Maar nu blijkt uit een Brits en Frans onderzoek dat een glas alcoholische drank, zij het nu wijn of iets anders, het risico verhoogt op kanker.

Britse onderzoekers
die zeven jaar lang vrouwen onderzochten die maximaal drie glazen alcohol per dag dronken, kwamen tot de conclusie dat deze een verhoogd risico van 12% hadden op borstkanker, 44% op keelkanker en 29% meer risico op mondkanker.
Volgens recent Frans onderzoek zou de consumptie van 125 ml wijn per dag bij vrouwen én bij mannen het risico op mond- en keelkanker zelfs verhogen met 168%

05-03-2009 om 17:11 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (3)
04-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tegenstrijdig
Vorig jaar werden er in ons land ruim een half miljard minder sigaretten verkocht.
Een daling met 4,6% tegenover het jaar voordien.
Voor de staat betekent dit 90 miljoen euro minder inkomsten.

Anderzijds is in ons land in 2008 het aantal dagelijkse rokers gestegen van 27 naar 30%.


Hoe deze tegenstrijdigheid te verklaren?

Enerzijds wijst dit erop dat de Belg zich elders gaat bevoorraden.  Maar in Luxemburg blijkt de verkoop ook met 10% gedaald. 
Ook vermoedt men dat er meer en meer via illegale circuits wordt verkocht.
Anderzijds wordt er steeds meer cannabis gerookt, wat via dealers en verdoken plantages komt.
  

 

04-03-2009 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
03-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spijbelaars
Ondanks alle maatregelen om het spijbelen op school tegen te gaan, is het aantal spijbelaars vorig schooljaar nog met 15% gestegen.

In ntwerpen hadden vorig jaar 5.165 jongeren uit het secundair onderwijs een problematisch spijbelgedrag.  Dat komt er op neer dat 13,3% van de 37.509 leerlingen vaak onwettig afwezig zijn. 

De helft van alle Antwerpse spijbelaars is 18 jaar of ouder en zijn dus niet meer leerplichtig.


In het lager onderwijs spijbelen 3% van de leerlingen meer dan 10 dagen, waarvan  34% in het eerste leerjaar zit. 

Het is duidelijk gebleken dat de spijbelaars vaak uit een gezin komen met een laag opleidingsniveau.  Eén op de vijf spreekt thuis geen Nederlands.

Antwerpen levert veel inspanningen om spijbelgedrag in te perken en te voorkomen.  De stad richtte enkele jaren geleden in samenwerking met alle Antwerpse onderwijsnetten het Centraal Meldpunt voor Risicojongeren op.  Dit meldpunt brengt risicojongeren in kaart en volgt hen op. Binnen het meldpunt werd ondertussen ook een spijbelcel opgericht. 

"Ik til zwaar aan de spijbelproblematiek," zegt onderwijsschepen Robert Voorhamme.   "Spijbelen is meer dan ongewettigd afwezig blijven. Weinig spijbelaars doen het voor de kick. Achter spijbelen schuilt vaak een complex verhaal. Maar wegblijven van school lost niks op. Integendeel. Het verkleint niet alleen de toekomstkansen van de spijbelaar zelf, maar legt ook een hypotheek op onze samenleving." 

Antwerpen hanteert dan ook een zeer strenge norm.  "We spreken in Antwerpen van spijbelaars zodra jongeren 10 halve dagen ongewettigd wegblijven van school. In Vlaanderen ligt de norm op 30 halve dagen." 

De scholen hebben de eerste en voornaamste rol in de preventie en detectie van spijbelen.  Zij moeten ook zelf een spijbelbeleid voeren.  Via gesprekken, brieven aan ouders enz. proberen zij spijbelaars te remediëren.  Door kort op de bal te spelen, stopt in de meeste gevallen het spijbelen ook. 

Sinds september zette de spijbelcel al zo'n 120 acties op met spijbelende jongeren.  Er wordt eerst naar het profiel van de spijbelaar gekeken.  Afhankelijk daarvan wordt de jongere via één van de projecten (coaching, time out, ...) geremedieerd.  Lukt dat niet, dan kan het Centraal meldpunt de jeugdbrigade inschakelen. 
De jeugdbrigade stelt dan een spijbelcontract op met de jongere.  In de meeste gevallen heeft dit het beoogde effect en stopt het spijbelen. Als ook dat niet helpt, wordt een PV opgesteld en het jeugdparket ingeschakeld.  De parketcriminoloog volgt deze dossiers op.  Wanneer de jongere blijft spijbelen en geen vrijwillige hulpverlening aanvaardt, wordt de jeugdrechter gevorderd voor beschermingsmaatregelen. Indien er onwil van de ouders wordt vastgesteld kunnen de ouders worden gedagvaard voor de politierechter.  Dat kan leiden tot boetes voor de ouders.  

03-03-2009 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (1)
02-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele berichtjes
 - volgens het medische vakblad De Huisarts slikte de gemiddelde Waal in 2007 voor 76 euro aan antidepressiva.  Voor Vlaanderen was dat 54,68 euro en voor Brussel 59 euro per inwoner.

 - in 2007 werden in België volgens de officiële cijfers 18.705 abortussen uitgevoerd.

 - in 2008 vervoerde de NMBS 206 miljoen passagiers op de binnenlandse lijnen. Dat is bijna 10 miljoen meer dan in 2007.

 - in 2008 werden 12.252 asielaanvragen ingediend.  Dat is ruim 10% meer dan het jaar voordien.

 - in 2008 kregen zo'n 10.000 vreemdelingen de Belgische nationaliteit.  Dat zijn er 3.000 meer dan in 2007.  Volgens de ondervoorzitter van de Kamercommissie Naturalisaties Stefaan Vercammen komt dat 'omdat er dus gewoon meer mensen zijn die aan de criteria voldoen'.

02-03-2009 om 13:44 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (1)
01-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalmthoutse Heide

Ven
aan de rand van de Kalmthoutse Heide.
Wandelpad Duin (de 'rode' wandeling)
Hier nog dicht gevroren - half februari.

Kalmthoutse Heide

01-03-2009 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)


Foto

Dit is het wapenschild dat in de 15de eeuw door een tak van mijn familie gedragen werd.
Aanvankelijk was ik van plan mijn Weblog gewoon onder mijn echte naam te starten.  Maar als ik zo eens naar de andere reeds bestaande keek, viel het mij op dat de meeste ervan met een schuilnaam werken.  Vandaar dat ik uiteindelijk beslist heb dat ook maar te doen.

.../raa. is het geworden.

R.A.A.
is in feite niet zo geheimzinnig als het op het eerste zicht lijkt.  Het zijn namelijk de eerste letters van mijn voornamen.





Vandaag zijn we:

Archief per maand
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 05-1973

    Gastenboek
  • Zondag groetjes van de Geldwolven
  • Zaterdag groetjes van de geldwolven
  • Vrijdag groetjes van de Geldwolven
  • Donderdag groetjes van de Geldwolven
  • Woensdag groetjes van de Geldwolven

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Het


    Laatste commentaren
  • Fietstocht wc-potten (MaBo*)
        op Fietstochtje
  • >_> (Eduard)
        op Hereniging
  • .. (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • droef (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Het Bloggershoekje 3)
        op Afsluiten weblog
  • Onze innige deelneming bij het heengaan van onze goede blogvriend Remy. (Paolo)
        op Afsluiten weblog
  • Innge deelneming (Martine)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Roosje)
        op Afsluiten weblog
  • mijn oprechte deelneming (bo)
        op Afsluiten weblog
  • Mijn Oprechtige Deelneming (Nikki)
        op Afsluiten weblog
  • Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Bekijk de trailer
    voor vandaag in

     
    (van maandog tot vrijdag)
    Wettelijke verlofdagen
    en schoolvakanties:

    http://www.sbweb.be/SB/
    verlof.asp?year=2013

    of ook nog deze interessante link:
    http://www.feestdagen-belgie.be/

    Kalenders 2013 om af te drukken:

    http://www.feestdagen-belgie.be/
    download-gratis-kalenders-2012
    -om-te-printen-afdrukken
    #ixzz1nDyZg1KB



    WERELDKALENDER
    VOOR FEESTDAGEN
    http://www.earthcalendar.net/
    index.php


    Woordenlijst Nederlandse Taal
    Officiële Spelling
      

    http://woordenlijst.org/


    banner flitspalen Vlaanderen
    www.mobielvlaanderen.be/
    flitspalen/kaarten.php?a=4&nav=5

    Let wel
    Door sommige steden en gemeenten op eigen initiatief geplaatste camera's zijn niet opgenomen in deze gegevens.


    Actueel neerslagbeeld
    neerslag België

    Mijn andere blogs
  • Grenspalen 1
  • Grenspalen 2
  • Grenspalen 3
  • Boekbesprekingen
  • Oudere en hier 'afgevoerde' artikels

  • Mijn favorieten
  • Lana
  • Steffie
  • Nikki
  • Saagje
  • Waaroemni
  • De vriendinnen
  • Zondag
  • Frankie
  • Brabbes

    Mijn favorieten
  • Franske
  • Timmie en Daisy
  • De Westhoek
  • Wimpie's blog
  • Trucker John
  • Gita
  • Dialect
  • Amor Fati
  • Georges

    Mijn favorieten
  • Dierenopvoedster
  • Beversblog
  • Elisa en Juliette
  • Kaatje en Rikske
  • Diana's blog
  • Bieke
  • Meeuw
  • Ofthemonkeylions

    Mijn favorieten
  • Johnny en Christiane
  • Fietsroutes
  • Easywalk
  • Tuin den Horst
  • Tuinfreak
  • Onze Natuur
  • De natuur ontdekken
  • Natuurvriendelijk

    Mijn favorieten
  • Mija's bloemen
  • Cactussen
  • Francsicus
  • Redpoppy
  • Plonk

  • Mijn favorieten
  • Oldies
  • Wesp
  • Anna-Winterroosje
  • Alois
  • Koivis
  • Meermin
  • Ida
  • Bompa Harry

    Mijn favorieten
  • Lieve
  • Kartuizer
  • Johan
  • V V B-Hupoar
  • Hexaeder
  • Computertips
  • Katrien - Vraagjes
  • Zonnegroeten - computertips
  • Weerspreuken

    Mijn favorieten
  • Jot
  • Annemiek
  • Loek
  • Paolo
  • Ria fotografeert
  • Boomer
  • Opacor
  • Tonny en Leo
  • Zwaantje
  • Julius

    Mijn favorieten
  • Ineke
  • Flodder
  • Snoopy (Mia)
  • Ria
  • Gekke Meid
  • Buikdansen
  • Aphrodite


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!