R.A.A.'s Krantje
een selectieve kijk op de politiek en de actualiteit (en tussendoor ook eens iets anders)
21-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Babys-life-Water-World.cave Europa wil meer baby’s.

Zoals het er nu uitziet is de demografische toekomst van Europa er een van vergrijzing.

Deze vergrijzing wordt veroorzaakt door een hogere levensverwachting, maar ook door een dalend geboortecijfer.

Het antwoord van de Europese Commissie hierop is: langer werken en meer kinderen krijgen.

Om de bevolking in stand te houden zou elke vrouw 2,1 kinderen moeten hebben, terwijl het gemiddelde nu 1,5 is en dat is onvoldoende. Als hier geen verandering in komt zal het bevolkingscijfer over een dertigtal jaar ernstig dalen.

De cijfers verschillen wel van land tot land.

Het land met de meeste geboortes per vrouw is Frankrijk (2), gevolgd door Ierland (1,9) en de Scandinavische landen (1,8).

In de zuidelijke landen zoals Italië en Spanje is het slechter gesteld met 1,3 kinderen per vrouw. Duitsland doet het nauwelijks beter met 1,36. En in de nieuwe lidstaten is de situatie ronduit dramatisch met een geboortecijfer van 1,17.

Experten buigen zich al jaren over dit nataliteitsprobleem. De huidige situatie moet gekeerd worden.

Vroeger stopten vrouwen met werken als ze kinderen kregen. Vandaag is dat niet meer zo. Vrouwen willen eerst een job, daarna een huis en pas dan kiezen ze voor kinderen.

Dat Frankrijk het hoogste aantal geboortes heeft komt omdat het land sinds jaren een echte gezinspolitiek voert. Het ouderschapsverlof wordt er beter vergoed, het kindergeld is hoger en de kinderopvang beter.

Met een geboortecijfer van 1,6 kinderen per vrouw scoort België net iets beter dan het gemiddelde.

(bron: EUROPAbericht)

21-02-2008 om 11:01 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
15-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen  De anti-islam-film waaraan de Nederlandse politicus Geert Wilders werkt, is bijna af en zal 'Fitna' (*) heten, wat 'beproeving' betekent.
Dat kondigt de PVV-leider zaterdag aan in een interview met de Geassocieerde Pers  Diensten (GPD). Volgens hem is het Arabische begrip 'fitna' ook synoniem aan 'het kwaad'.


,,Ik wilde per se een term die in de Koran voorkomt.  Voor mij is de verderfelijke islam fitna."

Het is de bedoeling dat de film in maart verschijnt. Wilders wil daarin zijn mening verbeelden dat de Koran een fascistisch boek is dat nog altijd aanzet tot geweld. De film, die ongeveer vijftien minuten zal duren, zou zich geleidelijk toespitsen op de situatie in Nederland en zou eindigen met een prent van de profeet Mohammed. "Met die prent gebeurt iets. Ik zeg nog niet wat", aldus Wilders.


Premier Jan Peter Balkenende (CDA) krijgt van Wilders ook een veeg uit de pan. 'Moefti' Balkenende zou "angstig en laf" reageren op de commotie rond de film. Over de waarschuwingen van het kabinet voor mogelijke onlusten zegt Wilders: "Het is een smerig politiek spel van 'moefti' Balkenende en zijn dhimmi's om mij zo onder druk te zetten. Ze weten van toeten noch blazen." Wilders hoopt dat 'Fitna' in maart op televisie komt.

Wilders kreeg al de officiële raad om, na het vertonen van de film, onder te duiken in het buitenland.

(*) Fitna is een Arabische term die gebruikt wordt om burgeroorlog en twisten binnen de islam aan te duiden.

·                Het woord betekent ‘beproeving’. Oorspronkelijk wordt de term gebruikt voor het in vuur verhitten van goud en zilver om deze metalen op echtheid te toetsen.

·                Afgeleide betekenissen zijn: burgeroorlog, twist, schisma, opstandigheid en beproeving.

·                Het woord wordt gebruikt voor alle mogelijke stadia van politieke onrust of chaos.

·                Fitna is volgens het geloof erger dan moord. Daarom mag fitna ook met moord bestreden worden.

·                Op sommige plekken in de Koran staat het ook wel voor heidendom.

·                Fitna kan tevens betrekking hebben op seksuele zaken. In deze betekenis staat het voor verleiding.

·                Volgens vele moslims kan het contact tussen mannen en vrouwen leiden tot fitna – in de zin van chaos.

·                Ook geloven mannelijke moslims dat fitna het gevolg zou zijn van leidinggevende vrouwen binnen de maatschappij.

·                Fitna heeft altijd betrekking op Dar al-islam, het huis van de islam.

·              Jihad heeft niet dezelfde betekenis als fitna, omdat de Jihad geen interne aangelegenheid is. Fitna is dat wel.

15-02-2008 om 14:19 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (0)
12-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

 
Een nieuwtje over de Amerikaanse President

George Bush.

Een genealoog heeft namelijk uitgezocht dat de president voorouders heeft in het Oost-Vlaamse Deinze, met als stamvader Willem Baudaert die zich ook Baudartius noemde, zoals dat betaamde in de tijd van het humanisme.

Baudaert werd op 13 februari 1565 in Deinze geboren in een protestantse familie. Bij de komst van Alva vluchtte het gezin Baedaert naar Sandwich in Engeland. Willem Baudaert studeerde in Canterbury, Gent, Leiden, Franeker en Heidelberg en werd een strenge contra-remonstrantenpredikant in Holland, eerst in Kampen, dan in Lisse en vervolgens in Zutphen. Hij sprak vloeiend Hebreeuws en werd daarom gevraagd mee te werken aan de eerste vertaling van de bijbel uit de oorspronkelijke talen in het Nederlands, de Statenbijbel (1637).

Zijn dochter Maria Baudartius werd geboren in 1600 en trouwde met Hendrik Beekman, een Hollander. Zij kregen in 1623 een zoon, Willem. Willem Beekman (1623 – 1707) trok samen met Peter Stuyvesant in 1647 naar Amerika en vestigde zich in de kolonie Nieuw Amsterdam, die later New York zou worden. Zijn dochter Maria huwde Nicholas, zoon van Peter Stuyvesant, die ondertussen gouverneur van Nieuw Nederland geworden was.

Willem Beekman was één van de eerste schepenen van Nieuw Amsterdam en werd later tot 9 keer toe burgemeester van de nieuwe kolonie. Hij behoorde tot de welvarendste burgers van Manhattan. Zijn bezittingen strekten zich uit van wat vandaag Nassau Street is tot aan de East River. Vandaag is er trouwens nog een Beekman Street, enkele blokken verwijderd van Brooklyn Bridge, die naar de Hollandse immigrant is genoemd.

Zijn zoon Hendrick had een dochter, Cornelia Beekman, die huwde met Gilbert Livingstone, de zoon van een Schotse predikant. De achterkleindochter van Cornelia, Judith Livingstone, trouwde met een zekere Samuel Herrick Butler. Hun kleindochter Mary Elizabeth Butler trad in het huwelijk met Robert Emmet Sheldon, een rijke wapenhandelaar.

De dochter van Robert Emmet Sheldon en zijn vrouw Mary Elizabeth huwde met Presscott Bush. Deze Bush is de grootvader van president George Bush Sr en bijgevolg de overgrootvader van George Bush Jr,

Dit bericht zorgde bij onze noorderburen voor heel wat hilariteit en lokte sarcastische opmerkingen uit in de zin van: 'dat verklaart veel van zijn beleid'. En: 'dan kan hij na zijn presidentschap een regering in België vormen en daarbij een oorlogje tussen Franstaligen en Nederlandstaligen organiseren'.

Maar toen kwam er een pientere Belg met de opmerking dat die genoemde voorvader leefde van 1565 tot 1640 en België zich maar in 1830 van Nederland heeft afgescheurd. Dus is Bush niet van Belgische, maar van Nederlandse afkomst!

Wie laatst lacht, best lacht....

(bron: Wij Nederland)

12-02-2008 om 11:43 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
09-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bonnetjesland
Gisteren was er tijdens het nieuws op TV een bijdrage over de kortingsbonnen die we gebruiken bij het winkelen.

Maar hebt u er al eens over nagedacht hoe dat allemaal verder verloopt?
Voor ons is het eenvoudig: we knippen een bonnetje uit een reklamefolder of scheuren het af aan de rayon in het warenhuis en bieden het aan bij het afrekenen aan de kassa. Aldus krijgen we onze korting.

Ieder jaar maken wij in België gebruik van 140 miljoen kortingsbonnen, voor een gezamelijke waarde van 90 miljoen euro!  (*)

Maar de winkelier of het warenhuis moeten dat geld ook kunnen recupereren.  
Gaan zij die kortingsbonnen allemaal sorteren en opsturen naar de betreffende leverancier of fabrikant?

Neen, zo werkt het niet.
Er is PROMOCONTROL in Waterloo.

Promocontrol is een bedrijf dat die taak op zich neemt en is de schakel tussen fabrikant en distributie. 95% van alle kortingsbonnen worden hier verwerkt.
Iederen maand komen hier 7 ton verse bonnen binnen. Al naargelang de winkel kan dat een envelopje zijn, een postzak of zelfs hele paletten. Bij grote ketens gaan ze wekelijks langs om de bonnen op te halen. 
Twintig (en in drukke periodes tot 30) dames scannen elk 12.000 kortingsbonnetjes per dag. 
De barcode van een kortingsbon bestaat uit 13 cijfers. bijna allemaal beginnen ze met 982, het teken dat het bedrag moet afgetrokken worden.  De waarde van de bon zit in de drie voorlaatste getallen en tussenin staat de code van de leverancier die de bon heeft uitgegeven.  
Gescheurde of onleesbare bonnen voor de scanner worden door drie dames-bonnetjestellers handmatig ingevoerd.

De computer telt en berekent de waarde per fabrikant en per winkel. 
Van de telresultaten worden ook statistieken bijgehouden die door de klanten kunnen geraadpleegd worden. Zo kan men b.v. zien welke bonnen het meeste invloed hebben gehad op de verkoop. Bonnen die op het produkt kleven of aan de schabben bij het artikel hangen of uit een folder geknipt werden.
75% zijn bonnetjes die de mensen in de winkel vinden. De rest knippen we uit.

Bij Promocontrol worden ook de bonnen uit Nederland en Luxemburg behandeld. Maar vergeleken met België is dat heel miniem. 

Promocontrol is één van de weinige bedrijven die een eigen postnummer hebben: 1414.

(*) Juiste cijfers voor 2007: er werden in 2007 142,1 miljoen kortingsbonnen aan de kassa's aangeboden voor een totale waarde van 97,4 miljoen euro.  Dit is 2,1% meer dan het jaar voordien.

09-02-2008 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (3)
02-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Januari
Klik op de afbeelding om de link te volgen Uit cijfers van het Nationaal Instituut voor de Statistiek blijkt dat januari de dodelijkste maand van het jaar is.
Gemiddeld overlijden er dan 333 mensen per dag.
Oorzaken kunnen gezocht worden in de (normaal) koude temperaturen in januari, met als gevolg veel longinfecties en gevallen van griep. Maar ook de feestdagen zitten er voor iets tussen. Er wordt meer gegeten en gedronken, waardoor meer ontsporing van suikerziekte, meer ongevallen en meer branden.  De donkere dagen leiden ook tot meer depressies en zelfmoorden.

De maand met de minste sterfgevallen is september.  Dan overlijden er gemiddeld 260 mensen per dag.
Het jaargemiddelde is 287.


02-02-2008 om 23:45 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto

Dit is het wapenschild dat in de 15de eeuw door een tak van mijn familie gedragen werd.
Aanvankelijk was ik van plan mijn Weblog gewoon onder mijn echte naam te starten.  Maar als ik zo eens naar de andere reeds bestaande keek, viel het mij op dat de meeste ervan met een schuilnaam werken.  Vandaar dat ik uiteindelijk beslist heb dat ook maar te doen.

.../raa. is het geworden.

R.A.A.
is in feite niet zo geheimzinnig als het op het eerste zicht lijkt.  Het zijn namelijk de eerste letters van mijn voornamen.





Vandaag zijn we:

Archief per maand
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 05-1973

    Gastenboek
  • Zondag groetjes van de Geldwolven
  • Zaterdag groetjes van de geldwolven
  • Vrijdag groetjes van de Geldwolven
  • Donderdag groetjes van de Geldwolven
  • Woensdag groetjes van de Geldwolven

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Het


    Laatste commentaren
  • Fietstocht wc-potten (MaBo*)
        op Fietstochtje
  • >_> (Eduard)
        op Hereniging
  • .. (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • droef (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Het Bloggershoekje 3)
        op Afsluiten weblog
  • Onze innige deelneming bij het heengaan van onze goede blogvriend Remy. (Paolo)
        op Afsluiten weblog
  • Innge deelneming (Martine)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Roosje)
        op Afsluiten weblog
  • mijn oprechte deelneming (bo)
        op Afsluiten weblog
  • Mijn Oprechtige Deelneming (Nikki)
        op Afsluiten weblog
  • Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Bekijk de trailer
    voor vandaag in

     
    (van maandog tot vrijdag)
    Wettelijke verlofdagen
    en schoolvakanties:

    http://www.sbweb.be/SB/
    verlof.asp?year=2013

    of ook nog deze interessante link:
    http://www.feestdagen-belgie.be/

    Kalenders 2013 om af te drukken:

    http://www.feestdagen-belgie.be/
    download-gratis-kalenders-2012
    -om-te-printen-afdrukken
    #ixzz1nDyZg1KB



    WERELDKALENDER
    VOOR FEESTDAGEN
    http://www.earthcalendar.net/
    index.php


    Woordenlijst Nederlandse Taal
    Officiële Spelling
      

    http://woordenlijst.org/


    banner flitspalen Vlaanderen
    www.mobielvlaanderen.be/
    flitspalen/kaarten.php?a=4&nav=5

    Let wel
    Door sommige steden en gemeenten op eigen initiatief geplaatste camera's zijn niet opgenomen in deze gegevens.


    Actueel neerslagbeeld
    neerslag België

    Mijn andere blogs
  • Grenspalen 1
  • Grenspalen 2
  • Grenspalen 3
  • Boekbesprekingen
  • Oudere en hier 'afgevoerde' artikels

  • Mijn favorieten
  • Lana
  • Steffie
  • Nikki
  • Saagje
  • Waaroemni
  • De vriendinnen
  • Zondag
  • Frankie
  • Brabbes

    Mijn favorieten
  • Franske
  • Timmie en Daisy
  • De Westhoek
  • Wimpie's blog
  • Trucker John
  • Gita
  • Dialect
  • Amor Fati
  • Georges

    Mijn favorieten
  • Dierenopvoedster
  • Beversblog
  • Elisa en Juliette
  • Kaatje en Rikske
  • Diana's blog
  • Bieke
  • Meeuw
  • Ofthemonkeylions

    Mijn favorieten
  • Johnny en Christiane
  • Fietsroutes
  • Easywalk
  • Tuin den Horst
  • Tuinfreak
  • Onze Natuur
  • De natuur ontdekken
  • Natuurvriendelijk

    Mijn favorieten
  • Mija's bloemen
  • Cactussen
  • Francsicus
  • Redpoppy
  • Plonk

  • Mijn favorieten
  • Oldies
  • Wesp
  • Anna-Winterroosje
  • Alois
  • Koivis
  • Meermin
  • Ida
  • Bompa Harry

    Mijn favorieten
  • Lieve
  • Kartuizer
  • Johan
  • V V B-Hupoar
  • Hexaeder
  • Computertips
  • Katrien - Vraagjes
  • Zonnegroeten - computertips
  • Weerspreuken

    Mijn favorieten
  • Jot
  • Annemiek
  • Loek
  • Paolo
  • Ria fotografeert
  • Boomer
  • Opacor
  • Tonny en Leo
  • Zwaantje
  • Julius

    Mijn favorieten
  • Ineke
  • Flodder
  • Snoopy (Mia)
  • Ria
  • Gekke Meid
  • Buikdansen
  • Aphrodite


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!