R.A.A.'s Krantje
een selectieve kijk op de politiek en de actualiteit (en tussendoor ook eens iets anders)
15-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen  De anti-islam-film waaraan de Nederlandse politicus Geert Wilders werkt, is bijna af en zal 'Fitna' (*) heten, wat 'beproeving' betekent.
Dat kondigt de PVV-leider zaterdag aan in een interview met de Geassocieerde Pers  Diensten (GPD). Volgens hem is het Arabische begrip 'fitna' ook synoniem aan 'het kwaad'.


,,Ik wilde per se een term die in de Koran voorkomt.  Voor mij is de verderfelijke islam fitna."

Het is de bedoeling dat de film in maart verschijnt. Wilders wil daarin zijn mening verbeelden dat de Koran een fascistisch boek is dat nog altijd aanzet tot geweld. De film, die ongeveer vijftien minuten zal duren, zou zich geleidelijk toespitsen op de situatie in Nederland en zou eindigen met een prent van de profeet Mohammed. "Met die prent gebeurt iets. Ik zeg nog niet wat", aldus Wilders.


Premier Jan Peter Balkenende (CDA) krijgt van Wilders ook een veeg uit de pan. 'Moefti' Balkenende zou "angstig en laf" reageren op de commotie rond de film. Over de waarschuwingen van het kabinet voor mogelijke onlusten zegt Wilders: "Het is een smerig politiek spel van 'moefti' Balkenende en zijn dhimmi's om mij zo onder druk te zetten. Ze weten van toeten noch blazen." Wilders hoopt dat 'Fitna' in maart op televisie komt.

Wilders kreeg al de officiële raad om, na het vertonen van de film, onder te duiken in het buitenland.

(*) Fitna is een Arabische term die gebruikt wordt om burgeroorlog en twisten binnen de islam aan te duiden.

·                Het woord betekent ‘beproeving’. Oorspronkelijk wordt de term gebruikt voor het in vuur verhitten van goud en zilver om deze metalen op echtheid te toetsen.

·                Afgeleide betekenissen zijn: burgeroorlog, twist, schisma, opstandigheid en beproeving.

·                Het woord wordt gebruikt voor alle mogelijke stadia van politieke onrust of chaos.

·                Fitna is volgens het geloof erger dan moord. Daarom mag fitna ook met moord bestreden worden.

·                Op sommige plekken in de Koran staat het ook wel voor heidendom.

·                Fitna kan tevens betrekking hebben op seksuele zaken. In deze betekenis staat het voor verleiding.

·                Volgens vele moslims kan het contact tussen mannen en vrouwen leiden tot fitna – in de zin van chaos.

·                Ook geloven mannelijke moslims dat fitna het gevolg zou zijn van leidinggevende vrouwen binnen de maatschappij.

·                Fitna heeft altijd betrekking op Dar al-islam, het huis van de islam.

·              Jihad heeft niet dezelfde betekenis als fitna, omdat de Jihad geen interne aangelegenheid is. Fitna is dat wel.

15-02-2008 om 14:19 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (0)
12-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

 
Een nieuwtje over de Amerikaanse President

George Bush.

Een genealoog heeft namelijk uitgezocht dat de president voorouders heeft in het Oost-Vlaamse Deinze, met als stamvader Willem Baudaert die zich ook Baudartius noemde, zoals dat betaamde in de tijd van het humanisme.

Baudaert werd op 13 februari 1565 in Deinze geboren in een protestantse familie. Bij de komst van Alva vluchtte het gezin Baedaert naar Sandwich in Engeland. Willem Baudaert studeerde in Canterbury, Gent, Leiden, Franeker en Heidelberg en werd een strenge contra-remonstrantenpredikant in Holland, eerst in Kampen, dan in Lisse en vervolgens in Zutphen. Hij sprak vloeiend Hebreeuws en werd daarom gevraagd mee te werken aan de eerste vertaling van de bijbel uit de oorspronkelijke talen in het Nederlands, de Statenbijbel (1637).

Zijn dochter Maria Baudartius werd geboren in 1600 en trouwde met Hendrik Beekman, een Hollander. Zij kregen in 1623 een zoon, Willem. Willem Beekman (1623 – 1707) trok samen met Peter Stuyvesant in 1647 naar Amerika en vestigde zich in de kolonie Nieuw Amsterdam, die later New York zou worden. Zijn dochter Maria huwde Nicholas, zoon van Peter Stuyvesant, die ondertussen gouverneur van Nieuw Nederland geworden was.

Willem Beekman was één van de eerste schepenen van Nieuw Amsterdam en werd later tot 9 keer toe burgemeester van de nieuwe kolonie. Hij behoorde tot de welvarendste burgers van Manhattan. Zijn bezittingen strekten zich uit van wat vandaag Nassau Street is tot aan de East River. Vandaag is er trouwens nog een Beekman Street, enkele blokken verwijderd van Brooklyn Bridge, die naar de Hollandse immigrant is genoemd.

Zijn zoon Hendrick had een dochter, Cornelia Beekman, die huwde met Gilbert Livingstone, de zoon van een Schotse predikant. De achterkleindochter van Cornelia, Judith Livingstone, trouwde met een zekere Samuel Herrick Butler. Hun kleindochter Mary Elizabeth Butler trad in het huwelijk met Robert Emmet Sheldon, een rijke wapenhandelaar.

De dochter van Robert Emmet Sheldon en zijn vrouw Mary Elizabeth huwde met Presscott Bush. Deze Bush is de grootvader van president George Bush Sr en bijgevolg de overgrootvader van George Bush Jr,

Dit bericht zorgde bij onze noorderburen voor heel wat hilariteit en lokte sarcastische opmerkingen uit in de zin van: 'dat verklaart veel van zijn beleid'. En: 'dan kan hij na zijn presidentschap een regering in België vormen en daarbij een oorlogje tussen Franstaligen en Nederlandstaligen organiseren'.

Maar toen kwam er een pientere Belg met de opmerking dat die genoemde voorvader leefde van 1565 tot 1640 en België zich maar in 1830 van Nederland heeft afgescheurd. Dus is Bush niet van Belgische, maar van Nederlandse afkomst!

Wie laatst lacht, best lacht....

(bron: Wij Nederland)

12-02-2008 om 11:43 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
09-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bonnetjesland
Gisteren was er tijdens het nieuws op TV een bijdrage over de kortingsbonnen die we gebruiken bij het winkelen.

Maar hebt u er al eens over nagedacht hoe dat allemaal verder verloopt?
Voor ons is het eenvoudig: we knippen een bonnetje uit een reklamefolder of scheuren het af aan de rayon in het warenhuis en bieden het aan bij het afrekenen aan de kassa. Aldus krijgen we onze korting.

Ieder jaar maken wij in België gebruik van 140 miljoen kortingsbonnen, voor een gezamelijke waarde van 90 miljoen euro!  (*)

Maar de winkelier of het warenhuis moeten dat geld ook kunnen recupereren.  
Gaan zij die kortingsbonnen allemaal sorteren en opsturen naar de betreffende leverancier of fabrikant?

Neen, zo werkt het niet.
Er is PROMOCONTROL in Waterloo.

Promocontrol is een bedrijf dat die taak op zich neemt en is de schakel tussen fabrikant en distributie. 95% van alle kortingsbonnen worden hier verwerkt.
Iederen maand komen hier 7 ton verse bonnen binnen. Al naargelang de winkel kan dat een envelopje zijn, een postzak of zelfs hele paletten. Bij grote ketens gaan ze wekelijks langs om de bonnen op te halen. 
Twintig (en in drukke periodes tot 30) dames scannen elk 12.000 kortingsbonnetjes per dag. 
De barcode van een kortingsbon bestaat uit 13 cijfers. bijna allemaal beginnen ze met 982, het teken dat het bedrag moet afgetrokken worden.  De waarde van de bon zit in de drie voorlaatste getallen en tussenin staat de code van de leverancier die de bon heeft uitgegeven.  
Gescheurde of onleesbare bonnen voor de scanner worden door drie dames-bonnetjestellers handmatig ingevoerd.

De computer telt en berekent de waarde per fabrikant en per winkel. 
Van de telresultaten worden ook statistieken bijgehouden die door de klanten kunnen geraadpleegd worden. Zo kan men b.v. zien welke bonnen het meeste invloed hebben gehad op de verkoop. Bonnen die op het produkt kleven of aan de schabben bij het artikel hangen of uit een folder geknipt werden.
75% zijn bonnetjes die de mensen in de winkel vinden. De rest knippen we uit.

Bij Promocontrol worden ook de bonnen uit Nederland en Luxemburg behandeld. Maar vergeleken met België is dat heel miniem. 

Promocontrol is één van de weinige bedrijven die een eigen postnummer hebben: 1414.

(*) Juiste cijfers voor 2007: er werden in 2007 142,1 miljoen kortingsbonnen aan de kassa's aangeboden voor een totale waarde van 97,4 miljoen euro.  Dit is 2,1% meer dan het jaar voordien.

09-02-2008 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (3)
02-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Januari
Klik op de afbeelding om de link te volgen Uit cijfers van het Nationaal Instituut voor de Statistiek blijkt dat januari de dodelijkste maand van het jaar is.
Gemiddeld overlijden er dan 333 mensen per dag.
Oorzaken kunnen gezocht worden in de (normaal) koude temperaturen in januari, met als gevolg veel longinfecties en gevallen van griep. Maar ook de feestdagen zitten er voor iets tussen. Er wordt meer gegeten en gedronken, waardoor meer ontsporing van suikerziekte, meer ongevallen en meer branden.  De donkere dagen leiden ook tot meer depressies en zelfmoorden.

De maand met de minste sterfgevallen is september.  Dan overlijden er gemiddeld 260 mensen per dag.
Het jaargemiddelde is 287.


02-02-2008 om 23:45 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
29-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15
Klik op de afbeelding om de link te volgen Tekst:
"God ziet mij: hier adopteert men niet."

(cartoon uit Knack)


Homo-dadoptie

Sinds dat de wet van ong. anderhalf jaar geleden het toelaat dat ook homo-koppels een kind kunnen adopteren, zijn er al 15 koppels die een adoptie-kind toegewezen kregen.
Alle adopties waren wel van kinderen uit België.

Voor adoptie van buitenlandse kinderen zijn er vele obstakels.  In veel landen is adoptie door holibi's verboden en deze willen hierdoor niet meer met ons land samenwerken om kinderen voor adoptie af te staan.

---------------

Zweden worstelt momenteel met een eventuele wetswijziging die moet toelaten dat ook mensen van hetzelfde geslacht kunnen trouwen. Homokoppels kunnen wel al sinds 1995 een partnerschap laten registreren en mogen ook kinderen adopteren.

----------------

In Frankrijk daarentegen is adoptie voor homoseksuelen niet toegestaan.
Een 45-jarige lesbische lerares heeft de Franse autoriteiten aangeklaagd wegens discriminatie. In 1998 diende zij een adoptieaanvraag in, die haar geweigerd werd omdat ze een vaste relatie had met een vrouw, met als motief het ontbreken van een vaderfiguur.  Het Europese Hof voor Mensenrechten heeft haar  nu in het gelijk gesteld en een schadevergoeding van 24.500 euro toegekend.

29-01-2008 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
28-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoofddoek
  

Na ntwerpen en Gent stemt vanavond nu ook de gemeenteraad van de stad Lier over een hoofddoekenverbod voor loketpersoneel. 
TV-figuur Stijn Peeters, is een protestbeweging gestart.

Enkele reacties:
- Daar een gesluierd iemand voor sommige mensen als niet-neutraal overkomt is het beter om de strikte scheiding tussen kerk en staat in acht te nemen en moeten we het hoofddoekje dus verbieden voor mensen in openbare functies. En willen jullie aub stoppen met dit monopolie aan het 'duivelse, racistische' VB toe te eigenen. Ook VLD en CD&V N-VA zijn hier voorstander van. (K.B.-Lier)

- Geen enkele vrouw kiest werkelijk vrijwillig voor het dragen van een hoofddoek. Het wordt haar opgelegd uit louter mannelijke seksistische motieven. Van daaruit is dat gegroeid... Je kan het probleem ook omdraaien: waarom maakt men in de islamwereld er toch zo'n probleem van omwille van een stuk stof? Ze zullen er toch niet van sterven? (J.D.K.-Brussel)

-
Ik ben zeker geen racist. Ik heb 4 mensen van vreemde origine in mijn familie en het gaat om ter best. Maar ik wil in een openbare instelling niet bediend worden door een gesluierd persoon, zoals ik ook in dezelfde situatie niet bediend wil worden door iemand met een kalotje op zijn hoofd. En alle goedkope redenen die U maar kunt uitvinden doen niets ter zake. Ik heb respect voor de ideeën van andersdenkenden, ik verwacht wel hetzelfde respect van hen. (M.T.-Harelbeke)

- de hoofddoek van een allochtoon vergelijken met de kap van een non is er toch ver over niet ? Een non is een geestelijke, en wij zijn leken , net zoals bij de allochtonen de iman de geestelijke is, en de rest leken. Of zijn ze daar allemaal geestelijken?? Trouwens het gaat hier om integratie. Allochtonen zeuren over discriminatie bij aanwervingen, wel laat uw hoofddoek thuis waar hij hoort, en uw jobkansen zullen al stijgen. Daarenboven steeds de Belgen met eisen uitdagen is ook niet slim. (R.V.B.-Wetteren)

- Hooddoek is een duidelijk islamitisch symbool.Omdat ambtenaren betaald worden door de brave belastingbetaler,moet de dienstverlenende ambtenaar volledig neutraal zijn"broodheer" dienen.Ik moet niet weten welke levensbeschouwing de man of vrouw heeft die mij te woord staat. Trouwens alleen al vanuit hygiënisch oogpunt moet die doek verboden worden.In de winter de ganse dag op kantoor met een temperatuur van een centrale verwarming. (J.P.-Kapellen)

- Hoofddoeken zijn een politico-religieus symbool. Dat kan niet op de werkvloer. Militante moslims proberen via provocatie de scheiding tussen kerk en staat en het neutraliteitsbeginsel op de werkvloer af te schaffen. Die fanatici hebben lak aan respect voor andere religieuze en filosofische sensibiliteiten binnen onze samenleving. Gaan we zwichten voor extremisten, weze het moslimextremisten? (J.V.Kraainem)

- Kom nu niet met hygiene en moslimextremisme af hé...het gaat hier slechts over een hoofddoek, gelijkwaardig aan een (normaalgesproken totaal niet aanstootgevend) kruisje rond de hals. Als de vrouw zelf kiest voor de hoofddoek, zoals er ook van origine Belgische vrouwen een broek of lange rok verkiezen boven een minirok of diep décolleté,wat is het probleem? En zij die er niet zelf voor kiezen, dat is een persoonlijke kwestie, die al dan niet via het gerecht of dialoog of scheiding kan opgelost worden. (E.F.-Mechelen)

(Bron: De Morgen)

28-01-2008 om 12:40 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
>> Reageer (1)
21-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

 Geert Wilders

(zie ook mijn artikel van  5/12/07 over deze Nederlandse politicus- tik zijn naam in ‘Zoeken in blog’)

 

In een weekendinterview met De Standaard (vorig jaar) liet de Nederlandse politicus Geert Wilders onder meer zijn licht schijnen op de islam, de dubbele nationaliteit en de strijd van zijn partij voor het behoud van de Nederlandse identiteit.

Wilders houdt afstand tegenover het Vlaams Belang, maar zijn analyses blijken desalniettemin in belangrijke mate gelijk te lopen met de standpunten van het Vlaams Belang.

Enkele uitspraken: "In de statistieken zie je dat moslims inzake criminaliteit, huiselijk geweld of uitkeringsafhankelijkheid vele malen oververtegenwoordigd zijn vergeleken met de autochtonen.”
"Als samenleving moeten we helder aangeven wat voor ons acceptabel is.  En leef je binnen de regels en ondersteun je ze, dan ben je welkom.  anders niet."

En verder: "Dat is niet xenofoob, dat is trots zijn op je eigen geschiedenis, je eigen cultuur, je eigen identiteit."

 

De aangekondigde anti-Islam-film van Wilders over de Koran zorgt in Nederland intussen voor heel wat beroering en heeft de discussie tussen de verschillende bevolkingsgroepen in een stroomversnelling gebracht.

In het vooruitzicht van de uitzending op de Nederlandse Nationale zender eind deze maand, hebben de verschillende moslim-organisaties reeds vergaderingen gehouden om hun standpunt te bepalen en om hun leden trachten duidelijk te maken dat het in een westers en democratisch land een getolereerde vorm van vrije meningsuiting betreft.  Ze adviseren dan ook om rustig te blijven en niet te reageren.  

21-01-2008 om 11:02 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
15-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100 jaar geleden

In 1907,
dus juist honderd jaar geleden,
was het de koudste zomer van de eeuw,
met een gemiddelde temperatuur van 14,3°

15-12-2007 om 11:42 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
09-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Emancipatievergadering

Emancipatie vergadering:

Een vrouw loopt naar de microfoon:
"Ik heet Truus en ben 24 jaar getrouwd met Jan. Ik streek gedurende al die jaren trouw zijn overhemden, maar had daar geen zin meer in".  

Daverend applaus uit de zaal .

Ik zei vorig jaar:"Jan, strijk jij die overhemden zelf maar. Ik heb er geen zin meer in."

Weer luid geklap uit de zaal.  

De eerste dag zag ik niets veranderen. De 2de dag ook niet,maar op de derde dag stond Jan ineens zelf z'n overhemden te  strijken".  

De zaal staat op z'n kop van enthousiasme.  

Een tweede vrouw loopt naar de microfoon:

"Ik heet Babs en ben 10 jaar getrouwd met Pieter. Pieter heeft enorme zweetvoeten en om die lucht eruit te krijgen moeten z'n sokken op de hand worden gewassen met Soda. Ik had daar geen zin meer in".  

Luid gejuich en gejoel uit de zaal .

Ik zei tegen Pieter: "Was jij je sokken voortaan maar zelf!"

De dames staan op de banken.  

"De eerste dag zag ik niets veranderen, de 2de ook niet, maar op de derde dag stond Pieter mooi zelf z'n sokken te wassen."  

De wave wordt ingezet.  

Een klein vrouwtje grijpt de microfoon: "Iek geet Fatima en iek 5 jaar getraut mit Mohammed.

Mohammed wil elke dag cous-cous eet.Iek altijd for hem gekook, maar gad geen sin meer en seg:

as jij wil eet cous-cous,  ga maar lekker selluf maak."

De zaal is niet meer te houden .

"De 1stedag iek sie nix,

de tweede dag iek sie nix,

maar derde dag iek sie weer klain bitje mit linkeroog."  



09-12-2007 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
07-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Uitspraken  in verband met het verstoren van een Sinterklaasfeestje door allochtone jongeren vorige zondag in Antwerpen.

 

 Mimount Bousakla (overgestapt van Sp.a-Spirit naar LDD):

 

“Ik zie in Antwerpen het aantal overlastjongeren groeien.

Ik merk dat niet alleen in mijn buurt, maar hoor dat ook binnen de Marokkaanse gemeenschap.  Het ergert mij dat de overheid dit blijft relativeren.  Jonge kinderen lopen met messen over straat.  Ze tonen geen respect.  Deze groep verziekt onze samenleving.  De ouders staan met één voet in België en met de andere in Marokko.  Ze kunnen de opvoeding van hun kinderen niet meer aan....

Dat de dader van de moord op Guido Demoor niet naar de gevangenis moet, was een zeer slecht signaal.  Sommigen wanen zich ongenaakbaar.”

 

 Rahou Mohamed (buurtwerker)

 

“Ik ervaar dat er te weinig vrijetijdsaanbod is… Het gevolg is dat veel jongeren op straat rondhangen.  Ze vervelen zich.  Ik geloof niet dat er meer probleemjongeren zijn.  Er zijn wel meer meelopers. 

De probleemjongeren zijn zwaar gefrustreerd om verschillende redenen.  Er wordt te weinig gedaan om deze gasten te bereiken.  Deze jongeren vragen aandacht.”

 

(Bron: GVA)

07-12-2007 om 10:09 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
06-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

 Filip Dewinter (Vlaams Belang):

 

“De Islam hoort niet thuis in Europa en staat haaks op de fundamentele waarden van onze beschaving zoals vrije meningsuiting, gelijke rechten voor man en vrouw, democratie en scheiding van Kerk en Staat.  Ik wil de Koran niet verbieden zoals de Nederlandse politicus Geert Wilders, maar ik wil de islamisering stoppen. Géén 35 moskeeën in Antwerpen, géén halal voedsel als regel in de stedelijke scholen, géén afschaffing van de kerstbomen in de districtshuizen, géén beperking van het gemengd zwemmen, géén toelating van het onverdoofd slachten van schapen.”

 

“Ik geloof niet in een gematigde Europese Islam.  Ik blijf pleiten voor een immigratiestop in de steden, voor het actief opsporen van illegalen en voor de assimilatie van moslims aan onze normen en waarden.”

 

“Hoe lang laten we nog toe dat Antwerpen verandert in Antwerpistan?”

06-12-2007 om 14:34 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
05-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

 Geert Wilders

 

“De Koran is een verschrikkelijk en fascistisch boek dat de mensen nog altijd inspireert tot verschrikkelijke daden.”

 

De Nederlandse extreemrechtse politicus en Kamerlid van de Partij voor de Vrijheid (PVV) Geert Wilders kwam eerder dit jaar met een pleidooi om de Koran te verbieden en deed een oproep aan moslims om de Koran te verscheuren als zij in Nederland willen blijven wonen.  Hij vergeleek het boek met Mein Kampf  van Adolf Hitler.

Dit alles zorgde voor heel wat beroering.  Wegens bedreigingen uit moslimkringen wordt Wilders door de overheid bewaakt.

 

Geert Wilders heeft nu ook plannen om een film over de Koran te maken waarin zijn standpunten over de tekst van de Koran zullen uitgebeeld worden.  De voorbereidingen voor deze anti-Islamfilm zijn aan de gang en de film zal eind januari op TV te zien zijn.

 

Dit doet ons terugdenken aan de film van regisseur Theo van Gogh en Ayaan Hirsi Ali uit 2004: Submission, waardoor eerstgenoemde kort na het verschijnen door een radicale moslim vermoord werd en Hirsi Ali moest beschermd worden*.

 

Over de inhoud van zijn film wil Wilders niets kwijt.

 

Het Nederlandse kabinet vreest voor heftige reacties onder de moslims, zoals bij de Deense ‘cartoonrellen’ begin vorig jaar waarbij in het Midden-Oosten onder meer Deense ambassades in brand werden gestoken.  De ministers van Justitie en van Binnenlandse zaken hebben hun zorgen geuit tegenover Wilders en hem gevraagd om de risico’s van zijn project in overweging te nemen.

 

Tegenstanders van de politicus-ophitser en de organisatie ‘Nederland bekent kleur’ willen een tegenbeweging oprichten en een demonstratie tegen Geert Wilders houden onder het motto “Stop de VerWildering”.

 

* zie mijn artikels over Ayaan Hirsi Ali in ‘Zoeken in blog’ door haar naam in te tikken en ook 'Nabeschouwing' voor een gewraakt beeld uit de film.

  (Nadat deze in politieke kringen in ongenade viel doordat ze zou gelogen hebben over haar afkomst, emigreerde zij naar de Verenigde Staten, maar is intussen teruggekeerd.  Zij kreeg echter geen speciale bescherming meer.)   

 

05-12-2007 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
04-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Verstoord Sinterklaasfeestje


(gewonden worden afgevoerd)

 

Antwerpen werd zondag nog eens opgeschrikt door geweld van allochtone jongeren. Plaats van gebeuren: de wijk Zurenborg,op de grens van Antwerpen en Berchem.  Aanleiding was een Sinterklaasfeestje in café Zomerhof, aan de Dageraadplaats,.

Toen de kinderen (de oudste was nog geen tien) rond 17.30 uur even buiten gingen spelen, werden ze op het plein door een 5-tal allochtone jongeren van naar schatting 14 -15 jaar die dit als hùn plein beschouwen, lastiggevallen en met bommetjes bestookt. waarop die in paniek weer het café zijn in gevlucht.
Enkele ouders trokken dan naar buiten en riepen de allochtone pestkopjes tot de orde. Maar dat viel niet in de smaak. “Ze waren niet voor rede vatbaar. Ze gilden meteen dat ik een ‘racist’ was”, vertelt een moeder/slachtoffer

Wat zich vervolgens afspeelt, is het gebruikelijke patroon. Met een gsm worden vriendjes en oudere broers gemobiliseerd en in geen tijd zit het spel op de wagen.


 

 Eén van de nieuwkomers had een slagersmes bij zich waarmee twee vaders diverse keren in de benen werden gestoken en aanzienlijk verwond werden.  Een moeder werd met een verplaatsbaar verkeersbord op het hoofd geslagen en liep ook snijwonden op.

Bij het horen van de sirenes van naderende politiewagens zijn de belagers gevlucht.

Eén van hen zou herkend zijn als een schoolkameraad.  In dit geval denken we meer aan een 12-jarige.

De getraumatiseerde kinderen werden zondagavond al door de dienst Slachtofferhulp opgevangen .

Aanvulling:
Maandag werden de slachtoffertjes op school nogmaals ondervraagd, waarna 2 jongens (van 17 en 18 jaar) konden aangehouden worden.  Later in de week werden nog 2 nieuwe verdachten (een 12-jarige en een 18-jarige) door de politie opgepakt.

04-12-2007 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
23-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vondeling

Vondelingennaam


Vorige zaterdag werd om 11.45 uur in de vondelingenschuif in Borgerhout een baby van vijf dagen achtergelaten.  Het is de eerste keer dat er gebruik werd gemaakt van de schuif die eind 2000 in gebruik werd genomen.
Via een alarmsysteem werden medewerkers van Moeders voor Moeders verwittigd, zodat het kleintje na vijf minuten al uit de vondelingenschuif werd gehaald.

Thomas De Kleine.

OCMW-voorzitster Monica De Coninck, die volgens de gangbare procedures is aangesteld als voogd, koos de familienaam: De Kleine. "Zo noemen we alle vondelingetjes die in Antwerpen worden gevonden", aldus De Coninck. 
                                              
            ( Monica Deconinck met vondeling Thomas De Kleine.)   

 

Het fenomeen vondeling is niet zo zeldzaam en vondelingen zijn er wellicht zolang er mensen zijn. Een baby te vondeling leggen is een misdrijf en kan bestraft worden met celstraf en boetes tot 3.300 euro.

----------------------------

Aan de familienaam kan men dikwijls herkennen dat men afstamt van een vondeling.

Zo schrijft de krant over een Sylvester Yskoud, die tijdens de ijskoude nacht van 31 december 1835 te vondeling werd gelegd en  een Natale de Noël, een pasgeboren jongentje gevonden op 28 dec.1815, in volle kersttijd dus.

Ook namen zoals Kerkstoel, Portael en Paeschnacht zijn zo’n typische vondelingennamen.


In het geven van een familienaam aan een vondeling  zitten bepaalde wetmatigheden.

Sommige van die namen komen ook wel bij de andere gewone familienamen voor.

 

Zo kan een naam gegeven worden

- naar de vindplaats (b.v. Verbruggen, Van de Vaert, Pilaer, Cloosters…),

- naar het tijdsmoment (b.v.  Maenlicht, Enckel, Dobbel, Tripel (volgorde van vinden op dezelfde dag), Duyster, Maendag, Winters…),

- de weersomstandigheden (b.v. Vanderwinden, Koudt, Groenegras, Oostwindt…),

- de vinder

- of naar kenmerken van het kind (b.v. De Schreeuwer, Bleckaert (bloot gevonden), Petit (klein), , Kael, Vuil, Cleyn, Van de Munte (een munt in de windel)…)

 

Soms liet(en) de ouder(s) een familienaam (en één of ander kenmerk) achter op het kind. Die naam was meestal verzonnen. Het was echter wel de bedoeling dat het kind later (als de ouder(s) het beter had(den)) aan de hand van die naam teruggevonden kon worden en opgeëist.

 

De pastoor en de ambtenaar van de burgerlijke stand lieten zich bij de naamgeving soms ook wel eens gaan. Met alle gevolgen vandien. Voorbeelden: Banck, Kerck, Grafsteen, Kerkstoel, Wittens, Swertens, Ongemack, Kandelaer, ....

 

 

In Antwerpen werd vroeger aan de vondelingetjes een naam toegekend in alfabetische volgorde. De kinderen werden later uitbesteed.

 

In Ekeren b.v. wonen verschillende families Kanora,  dit is zo’n typische Antwerpse vondelingennaam uit de 16e eeuw.

 

Zo is er in het centrum van de gemeente Ekeren de bekende fietsenwinkel Kanora,

De gemeente heeft ook een Hendrik Kanorastraat, genoemd naar een plaatselijke heemkundige.

 

23-11-2007 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
22-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Islamcultuur

Islam-cultuur

Wij zijn terecht verontwaardigd over de zeer milde straf die de 19-jarige Redouan S. van het Hof van Beroep kreeg voor de moord op Guido Demoor op bus 23 in Antwerpen.

Maar wat ik voorbije maandag in de krant las, tart al onze verbeelding: hier werd het slachtoffer gestraft!

ÞVorig jaar werd in Saoudi-Arabië een 19-jarige vrouw door zeven mannen aangerand en verkracht.

De vrouw werd hiervoor door de rechtbank schuldig bevonden aan de wet op de scheiding van de seksen omdat ze was meegereden in de auto van een man die geen familie van haar was en werd veroordeeld tot 90 zweepslagen. Haar aanranders kregen gevangenisstraffen tussen één en vijf jaar.

De vrouw ging tegen haar veroordeling in beroep, maar het hof veroordeelde haar nu tot 200 zweepslagen en een gevangenisstraf van zes maanden, omdat ze volgens de rechters geprobeerd had de media te beïnvloeden!
De oorspronkelijke celstraffen van de zeven mannen werden wel verdubbeld.

De mannen behoorden tot de soenitische meerderheid, de vrouw tot de sjiitische minderheid.  Of dat hier een rol heeft gespeeld?

22-11-2007 om 14:16 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (1)
17-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Busdrama

Zie mijn vroegere artikels hierover:  tik 'Guido Demoor' , alsook 'Open brief' 
                                                                       in 'Zoeken in blog' .                 

 Op 24 juni 2006 kreeg Guido Demoor het op bus 23 in Antwerpen aan de stok met zes allochtone jongeren, nadat hij deze aanmaande om wat rustiger te zijn. 

Op zeker moment klom Redouan S. op de bank, greep zich vast aan een stang en trapte Guido De Moor keihard tegen de borst.  Door de slagen en stampen die de jongeren hem gaven, . .  stierf De Moor aan een hersenvliesbloeding.

 

De rechter oordeelde dat Guido De Moor de schop had uitgelokt en veroordeelde de 19-jarige Redouan S. tot 2 jaar effectief.  Wat toch een zeer mild straf is voor moord.

Het parket ging in beroep en eiste de maximumstraf van 5 jaar.

Maar nu is de uitspraak nog verrassender.

Het hof van beroep oordeelt dat er geen sprake is van uitlokking en dat Redouan S. ook niet gehandeld heeft met voorbedachtheid tot het plegen van geweld.

De uitspraak werd nog milder: 2 jaar met uitstel en in totaal 320.550 euro aan schadevergoedingen, die hij toch nooit zal afbetalen.

 S. moet dus geen verdere celstraf uitzitten.

Onbegrijpelijk.

 

Redouan is anders niet zo’n brave jongen: tijdens de straatrellen in de Parijse voorsteden, stak hij in Antwerpen ook een auto in brand.  Daarvoor kreeg hij van de jeugdrechter een berisping.

 

Het contrast met het assisenproces van Hans Van Temsche in oktober is groot.  Waarom wordt in de éne zaak wél rekening gehouden met de maatschappelijke impact en in de andere niet?

(Standpunt door Lex Moolenaar in GVA)

 

Enkele reacties:

 

-         Als hij eerst 2 jaar effectief krijgt, is het arrest in beroep voor het gezin Demoor heel pijnlijk. Hun leven is vergald en de dader heeft geen duidelijke straf gekregen.  Alvast een veel te licht straf.

-         Twee jaar met uitstel.  Een mensenleven is hier niets meer waard.  Zijn familie heeft wel levenslang.

-         De moordenaar van Guido Demoor komt er dus vanaf met een voorwaardelijke straf.  Tram en bus overhoop zetten mag dus volgens de wet en wie durft tussenbeide komen mag straffeloos worden doodgeschopt.  Was het verdikt even mild geweest indien de dader Hans had geheten en komt er nu ook een concert tegen zinloos geweld?

-         Opnieuw zo’n voorval waaruit blijkt dat ons justitie-apparaat met twee maten en twee gewichten werkt.

-         En dan is men verbaasd dat er niemand meer wil opstaan tegen pesterijen op een bus of op andere plaatsen (trein, tram, metro, zwembaden, enz.).  U riskeert uw leven en de agressors hebben niets te vrezen.  Wat betreft de schadevergoeding zullen deze mensen ook niet veel moeten verwachten (wettelijk voorziene schadevergoeding via het slachtofferfonds, opgebouwd met belastingsgeld).  Redouan leeft voort en lacht in zijn vuistje.  Geen regering, corrupte rechtspraak en dan van ons verwachten verdraagzaam te zijn en alles maar te slikken.

-         Mogelijk krijgt de rechter of één van zijn familieleden het ook eens op het openbaar vervoer aan de stok met één van deze ‘jongeren’ (ge weet wel), zodat de schellen van zijn ogen vallen en dat hij uit de virtuele waanwereld van de multiculturele Hof van Eden gecatapulteerd wordt in de rauwe wereld van de objectief-correcte realiteit.

-         Waar was nu het centrum tegen racisme?

-         Het is hier altijd hetzelfde.  Ben je allochtoon dan kun je alles doen wat je wil zonder gestraft te worden.

 

(Brievenrubriek GVA)

17-11-2007 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
13-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rond snelwegen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 Rond snelwegen.

Uit een onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift The Lancet blijkt dat de longen van jongeren die op minder dan anderhalve kilometer van een autosnelweg wonen, 3 tot 7% kleiner blijven dan van anderen.  De schade is groter naar gelang men dichter bij de snelweg woont.

Volgens de onderzoekers is de afwijking volledig toe te schrijven aan luchtvervuiling; het ultrafijn stof van de uitlaatgassen die vooral afkomstig zijn van dieselmotoren  en van het zware transport.

Deze in de lucht zwedende deeltjes kunnen ook leiden tot hart- en longziekten, astma en bronchitis.

Een Belgisch team van wetenschappers stelde in de buurt van autosnelwegen ook een opvallende toename van spina-bifida-gevallen (open rug) vast, vooral rond de drie snelwegen die vanuit Antwerpen vertrekken naar Gent, Hasselt en Brussel.

13-11-2007 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
05-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Twisted Evil  Racisme?

Tegenwoordig moet men toch echt heel goed opletten wat men zegt.

Gewone uitdrukkingen uit onze omgangstaal,

zoals b.v. die vuile Turk, ne Makak,

of: hij rookt als een Turk,

of :‘negerzoenen’ zoals de Hollanders onze ‘negerinnetettekes’ noemen
(zie mijn artikel hierover op
www.bloggen.be/afgevoerd):

 MAG ALLEMAAL NIET MEER, WANT DAT IS RACISTISCH!

 

Uitdrukkingen zoals: gij kieke, lompe ezel, onnozele aap,

of: weet gij wat ge kunt, kruip in den hoogsten boom

of zoals we vroeger als kinderen tijdens het kibbelen ook al eens zegden: gaat naar huis manneke, uw moeder heeft visjes gebakken,

zijn toch allemaal gewone uitspraken.

 

Maar als ge nu tegen een zwarte voetballer iets zegt in de aard van: “kruip in een boom en eet bananen”, omdat hij als dure professional niet voldoet, dan zijt ge een echte racist, zijn alle zwarten kwaad en zwaar beledigd, krijgt ge het Centrum voor Racismebestrijding op uw dak en komt er zelfs nog een diplomatieke rel van ook.

 Matumona Zola (voetballer bij Brussels): “Alle Afrikaanse spelers zijn kwaad op Vermeersch (voorzitter van de club).  Meer nog, hij heeft het hele Afrikaanse continent beledigd.  Zelfs mijn mama en papa in Congo zijn laaiend kwaad. … Ik moet geld verdienen om hier te overleven en mijn familie in Congo te onderhouden, maar op dit moment voel ik alleen walging.”

De 25-jarige Congolese middenvelder overweegt ook nog een schadeclaim in te dienen.

Toch raar dat een verwijt aan een vreemde altijd direct geïnterpreteerd wordt als zijnde met racistische bedoelingen.  Andersom is dat toch niet het geval.

 

Zo beoordeelde de Gentse strafrechter de duidelijk geïnspireerde uitspraak van een Chileense kelner aan het adres van een politieagent “Gij vuile witte, gij komt niet in mijn restaurant” enkel als een belediging , zonder dat de man racistische bedoelingen koesterde.  De man wou zich gewoon interessant maken, meer niet.

Zaak gesloten.

 

Zo gaat dat hier tegenwoordig.

 

05-11-2007 om 14:48 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (1)
27-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
serge_regnier  'De stier van Marcinelle'

Serge Régnier (48) uit Marcinelle bij Charleroi, is voor de 27ste keer vader geworden. “Dertig zou een mooi getal zijn om mee te stoppen”, zegt de kersverse papa.

Angélique, zo heet de jongste telg van het gezin Régnier. De moeder is zijn vrouw Christine. Maar Serge Régnier heeft drie vrouwen: Christine, met wie hij 21 jaar getrouwd is, haar zus Karine en zijn bijzit Judith. Die had al vier kinderen uit een vorige relatie, die ook bij het gezin wonen.

“Tussen 1986 en nu was er altijd iemand van mijn vrouwen zwanger. Soms meer dan één. Behalve in 1999 en 2006”, zegt Serge, alias ’de stier van Marcinelle’.

Intussen is de eerste dochter van het gezin getrouwd. Maar Christelle (20) woont weer thuis. Haar man is teruggekeerd naar Algerije.

Serge zegt dat er het afgelopen jaar ook thuis problemen waren. “Neen, de vrouwen waren niet jaloers op elkaar. Ze spanden samen tegen mij omdat ze vonden dat ik te weinig in het huishouden hielp. Maar dat is allemaal bijgelegd.”

Aan stoppen denkt hij nog niet. “Dertig lijkt me een mooi getal. Nog een kindje met elke vrouw. Als ik het nog kan natuurlijk”, lacht hij. Kinderen kopen, en vooral de opvoeding ervan, kost handenvol geld.

Het inkomen van het gezin:

* Werkloosheidsuitkering Serge Régnier: 1.030 euro
* Invaliditeitsuitkering Serge Régnier: 684 euro
* Werkloosheidsuitkering Christine: 800 euro
* Werkloosheidsuitkering Karine: 800 euro
* Werkloosheidsuitkering Judith: 800 euro
* Kindergeld: 4.000 euro

Totaal: 8.114 euro


27 kinderen is wel iets om in het nieuws te komen, maar het lokt toch verschillende reacties uit, zoals van deze briefschrijver in GVA. .  Ook in buitenlandse kranten vindt men gelijkaardige reacties.

"Het artikel 'De stier van Marcinelle' (GVA van 19 oktober) heeft bij mij heel wat ergernis opgewekt.  Een normale man kan tijdens zijn leven enkele honderden kinderen verwekken, als hij maar genoeg vrouwen bereid vindt.  Maar, een normale man heeft meer moraal om dat niet te doen.  27 kinderen bij drie vrouwen is volgens mij geen prestatie om fier op te zijn.  Het artikel zou beter heten:
'De profiteur van Marcinelle".  Immers, welk gezin heeft een maandelijks inkomen van 8.114 euro, waarvoor geen uur gewerkt is?  Het hele bedrag bestaat uit uitkeringen van vadertje staat."

Ik kan hierbij nog zeggen dat het vervanginsinkomen van de man alleen, meer is dan ik ooit netto verdiend heb met full-time te gaan werken en dan nog constant onder stress en bijna dagelijks (onbezoldigd) moeten overwerken om al het werk tijdig af te krijgen.

(verschillende bronnen)

27-10-2007 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (0)
06-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Voedsel en lastige kinderen.

Volgens onderzoek van een professor in de psychologie (universiteit van Swansea(Wales)) kan bepaald voedsel hyperactieve of agressieve kinderen kalmeren.

Volgens de professor kan hyperactiviteit veroorzaakt worden door het eten van te weinig ‘kalmerende’ vetten (visolie) of door te veel chocolade, zuivelproducten  en granen.

Voedingsmiddelen met kalmerende werking: lamsvlees, kip, rijst, bananen en appels.

Voor toepassing van deze visie komt het er vooreerst op aan om de kinderen die ongewoon gevoelig zijn voor bepaald voedsel te kunnen identificeren. Vermits het vaker voorkomt bij kinderen met asociaal gedrag is dit een goed vertrekpunt.

06-10-2007 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto

Dit is het wapenschild dat in de 15de eeuw door een tak van mijn familie gedragen werd.
Aanvankelijk was ik van plan mijn Weblog gewoon onder mijn echte naam te starten.  Maar als ik zo eens naar de andere reeds bestaande keek, viel het mij op dat de meeste ervan met een schuilnaam werken.  Vandaar dat ik uiteindelijk beslist heb dat ook maar te doen.

.../raa. is het geworden.

R.A.A.
is in feite niet zo geheimzinnig als het op het eerste zicht lijkt.  Het zijn namelijk de eerste letters van mijn voornamen.





Vandaag zijn we:

Archief per maand
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 05-1973

    Gastenboek
  • Zondag groetjes van de Geldwolven
  • Zaterdag groetjes van de geldwolven
  • Vrijdag groetjes van de Geldwolven
  • Donderdag groetjes van de Geldwolven
  • Woensdag groetjes van de Geldwolven

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Het


    Laatste commentaren
  • Fietstocht wc-potten (MaBo*)
        op Fietstochtje
  • >_> (Eduard)
        op Hereniging
  • .. (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • droef (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Het Bloggershoekje 3)
        op Afsluiten weblog
  • Onze innige deelneming bij het heengaan van onze goede blogvriend Remy. (Paolo)
        op Afsluiten weblog
  • Innge deelneming (Martine)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Roosje)
        op Afsluiten weblog
  • mijn oprechte deelneming (bo)
        op Afsluiten weblog
  • Mijn Oprechtige Deelneming (Nikki)
        op Afsluiten weblog
  • Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Bekijk de trailer
    voor vandaag in

     
    (van maandog tot vrijdag)
    Wettelijke verlofdagen
    en schoolvakanties:

    http://www.sbweb.be/SB/
    verlof.asp?year=2013

    of ook nog deze interessante link:
    http://www.feestdagen-belgie.be/

    Kalenders 2013 om af te drukken:

    http://www.feestdagen-belgie.be/
    download-gratis-kalenders-2012
    -om-te-printen-afdrukken
    #ixzz1nDyZg1KB



    WERELDKALENDER
    VOOR FEESTDAGEN
    http://www.earthcalendar.net/
    index.php


    Woordenlijst Nederlandse Taal
    Officiële Spelling
      

    http://woordenlijst.org/


    banner flitspalen Vlaanderen
    www.mobielvlaanderen.be/
    flitspalen/kaarten.php?a=4&nav=5

    Let wel
    Door sommige steden en gemeenten op eigen initiatief geplaatste camera's zijn niet opgenomen in deze gegevens.


    Actueel neerslagbeeld
    neerslag België

    Mijn andere blogs
  • Grenspalen 1
  • Grenspalen 2
  • Grenspalen 3
  • Boekbesprekingen
  • Oudere en hier 'afgevoerde' artikels

  • Mijn favorieten
  • Lana
  • Steffie
  • Nikki
  • Saagje
  • Waaroemni
  • De vriendinnen
  • Zondag
  • Frankie
  • Brabbes

    Mijn favorieten
  • Franske
  • Timmie en Daisy
  • De Westhoek
  • Wimpie's blog
  • Trucker John
  • Gita
  • Dialect
  • Amor Fati
  • Georges

    Mijn favorieten
  • Dierenopvoedster
  • Beversblog
  • Elisa en Juliette
  • Kaatje en Rikske
  • Diana's blog
  • Bieke
  • Meeuw
  • Ofthemonkeylions

    Mijn favorieten
  • Johnny en Christiane
  • Fietsroutes
  • Easywalk
  • Tuin den Horst
  • Tuinfreak
  • Onze Natuur
  • De natuur ontdekken
  • Natuurvriendelijk

    Mijn favorieten
  • Mija's bloemen
  • Cactussen
  • Francsicus
  • Redpoppy
  • Plonk

  • Mijn favorieten
  • Oldies
  • Wesp
  • Anna-Winterroosje
  • Alois
  • Koivis
  • Meermin
  • Ida
  • Bompa Harry

    Mijn favorieten
  • Lieve
  • Kartuizer
  • Johan
  • V V B-Hupoar
  • Hexaeder
  • Computertips
  • Katrien - Vraagjes
  • Zonnegroeten - computertips
  • Weerspreuken

    Mijn favorieten
  • Jot
  • Annemiek
  • Loek
  • Paolo
  • Ria fotografeert
  • Boomer
  • Opacor
  • Tonny en Leo
  • Zwaantje
  • Julius

    Mijn favorieten
  • Ineke
  • Flodder
  • Snoopy (Mia)
  • Ria
  • Gekke Meid
  • Buikdansen
  • Aphrodite


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!