R.A.A.'s Krantje
een selectieve kijk op de politiek en de actualiteit (en tussendoor ook eens iets anders)
31-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halloween-nacht

                          

31-10-2010 om 17:27 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (7)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oei

 Oei, deze heks heeft te veel gedronken en daar komen ongelukken van!



En de hond stond er bij en keek er naar.


31-10-2010 om 11:59 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
29-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cijfers
- 7.400  /   Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar gingen er in ons land al 7.404 bedrijven failliet.  Dat is 6,12% meer dan in dezelfde periode het jaar voordien.   Hierbij gingen er 17.743 banen verloren.  September werd een nieuw algemeen maandrecord met 1.069 bedrijven die over kop gingen.

- 1.000  /   In de voorbije 10 jaar sloten 1.000 dagbladhandelaars hun zaak.  Dat komt neer op 2 per week.  Vandaag zijn er nog 4.750 krantenwinkels in ons land.  In 2000 waren dat er nog 5.750.  Het feit dat tankstations en grootwarenhuizen ook massaal kranten en tabakswaren aanbieden, alsook de krappe winstmargens, doen de kleinhandelaars de das om.  

- 13 /   Van de automobilisten geeft 13% openlijk toe dat ze soms dronken achter het stuur zitten.  "Omdat de kans dat ze gecontroleerd worden bijzonder klein is.  De overheid streeft naar meer controles en het is de bedoeling om op jaarbasis toch één op de drie bestuurders te controleren.

- 11 miljoen /   Allicht zullen we in de loop van volgend jaar de kaap van 11.000.000 inwoners overschrijden.  Op 1 januari 2010 telde ons land 10,827 miljoen inwoners.  Op 1 januari 2009 was dat nog 10.757.356.  In de evolutie van de bevolking spelen hoofdzakelijk vier factoren: geboorten, overlijdens, immigratie en emigratie.  Zowel de natuurlijke aangroei als het migratiesaldo zijn de laatste jaren positief. Het geboortecijfer stijgt sinds 2002 en het sterftecijfer is de voorbije jaren licht gedaald, terwijl er veel meer mensen naar hier komen immigreren dan er emigreren.   De bevolkingstoename is voor driekwart het gevolg van de positieve migratie.


29-10-2010 om 18:06 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (3)
28-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vervallen voedingswaren.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Zeven op tien Vlamingen eet vervallen voedingsmiddelen.

Uit een onderzoek van het ziekenfonds Bond Moyson blijkt dat 71 procent van de Vlamingen vervallen voedingsmiddelen nog opeet.   
7 procent doet dat zelfs vaak.
En zo goed als allemaal doen ze dat bewust.

Vooral zuivelproducten (44%) en de categorie conserven, rijst, chips... (30%) scoren hoog.  Maar ook kant-en-klare maaltijden (9%), charcuterie (8%), slaatjes (7%) en zelfs rauwe vis of vers vlees (2%) worden na vervaldatum nog verbruikt.

Ik geef het toe: ik ben één van deze bewuste gebruikers!
Als ik voor eten naar het warenhuis ga, kijk ik eerst naar wat er in snelverkoop staat en dat eten we dan die dag.  Het voedsel is dan wel nog niet vervallen, maar wel op zijn laatste verbruikersdatum.  Of ik durf het op zijn vervaldag ook nog invriezen.  Daar maak ik allemaal geen punt van.  


Microbioloog Chris Michiels van de KU Leuven licht toe:
"Doorgaans is dat geen enkel probleem.  Met vlees en vis let je beter op. Maar conserven? Daar mag je over 20 jaar nog van eten." 

"Er zijn twee categorieën:
- de omschrijving 'Te gebruiken tot' is dwingend: eet je er na die dag toch van, dan loop je kans een voedselvergiftiging op te lopen. Die voeding vind je meestal terug in de koelafdeling: vis, vlees, salades, kant-en-klaar maaltijden... Het zijn producten waarin bacteriën makkelijk gedijen".

- de vermelding 'Ten minste houdbaar tot' slaat op ongeopende producten waarvan de producent weet dat die daags nadien niet meteen schadelijk zijn voor de gezondheid. Maar smaak, geur en structuur gaan wel achteruit. Yoghurt bijvoorbeeld, is een zuur product waarin bacteriën niet echt gedijen."

Maar ook het eten van vervallen rijst, bouillonblokjes, cornflakes, koekjes en confituur vormt geen direct gevaar. "Droge producten of eetwaren met veel suiker zijn inderdaad minder bacteriegevoelig", bevestigt Michiels. "Recordhouder zijn de conserven. Ongeopend kunnen die jaren bewaren. Ook dranken met een alcoholgehalte van minstens 10 procent kunnen nog jaren na datum genuttigd worden".


(bron:Belga)

28-10-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (3)
25-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OCMW van de wereld

België is OCMW van de wereld

Wanneer we het over de moeilijke regeringsvorming hebben, denken we spontaan eerst aan de communautaire problemen tussen Nederlands- en Franstaligen.

Maar er liggen nog andere wolfijzers en schietgeweren klaar op het parcours.
Naast de verdeling van de financiën wordt het hoofdstuk asiel en migratie ook een heikel dossier.

Zoals het nu gaat, kan het niet verder.
Fedasil, de federale dienst voor asielzoekers, biedt momenteel aan zo'n 20.000 asielzoekers een plaats aan.  Zo zijn er 18.725 plaatsen in opvangcentra en zitten er ook al 1.200 asielzoekers op hotel, gratis vol pension + zakgeld.    Maar de regering van lopende zaken moet tegen het einde van het jaar nog tussen de 5.000 en 7.000 extra opvangplaatsen voor asielzoekers weten te vinden. 
Men denkt nu aan militaire sites die door het Rode Kruis zullen beheerd worden.  Ook lokale OCMW's, vooral die van Brussel, Antwerpen en Gent, zullen voor 2.000 opvangplaatsen moeten zorgen.  

Vindt Fedasil geen opvangplaatsen, moet er naar aanleiding van de uitspraak van de rechter de absurde vergoeding van 500€ per dag betaald worden!  Dat is eventjes 10 keer meer dan ik op een dag verdien met te gaan werken en dan moet daar nog RSZ  en 31,5% belastingen af.  En omdat ik een eigen woning heb moet ik jaarlijks nog eens een aanslag betalen van 2,5% voor het Vlaams gewest, 290 opcentiemen voor de provincie en 1.350
 gemeenteopcentiemen.

De asiel- en migratiepolitiek van het laatste decennium is rampzalig
.
In de hele wereld wordt reclame gemaakt voor het land van melk en honing.
             
Als je dit land binnen geraakt, ben je voor 99 procent zeker dat je er kunt blijven.

 Hoe werkt dat? Heel simpel.  
Alhoewel er in veel gevallen heel veel geld betaald werd aan mensensmokkelaars om naar hier te komen, komt ge hier illegaal volledig berooid en straatam binnengewaaid, zogezegd op de vlucht voor wel iets.  Ge gaat u aanmelden als asielzoeker en klaar is kees.  Vanaf nu hebt ge recht op gratis opvang, een slaapplaats, eten, zakgeld, medische verzorging in heel uitgebreide zin, een tolk, een advokaat en alles wat ge u maar kunt bedenken. 
Word je afgewezen als asielzoeker, blijf dan procederen. Teken beroep na beroep aan, en ontvang ondertussen een leefloon als kandidaat-vluchteling. 
Ben je ooit toch uitgeprocedeerd, dan is er nog geen probleem.  Dan word je illegaal. Een uitwijzingsbeleid is er quasi toch niet. En na verloop van jaren krijg je sowieso papieren via een regularisatiecampagne.

We dreigen het OCMW van de wereld te worden. En ik zie niet direct iets veranderen. De Franstaligen blijven zweren bij open grenzen. Herinner u hoe Annemie Turtelboom haar portefeuille moest afgeven omdat ze het aandurfde ernstige regularisatiecriteria te formuleren. En toen zat de MR nog in de regering... Met PS, cdH en Ecolo zal het alleen erger worden. Een compromis hierover met de N-VA zie ik ze nog niet maken. Misschien nog eerder over de staatshervorming dan over asiel en migratie.

(Bron: GVA column van Paul Geudens 8/10/2010)

25-10-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (1)
24-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak blijft beroeren

De uitspraak op het proces van 'de parachutemoord'
blijft de gemoederen beroeren.



Cartoon

24-10-2010 om 12:32 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (4)
23-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspaken
Uitspraken.
  Geert Bourgeois (N-VA
):"De socialisten vallen ons nu plots en masse aan. ABVV-topman Rudy De Leeuw noemt ons een stelletje bedriegers en Louis Tobback voorspelt dat de mensen zich na verloop van tijd van ons zullen afkeren.  En de PS, die noemt onze voorstellen risible, lachwekkend.  Dat is niet leuk."
"Ik heb niets tegen de figuur van Johan Vande Lanotte, maar de omstandigheden waarin hij aantreedt, zijn erg ongunstig."

  Frank Vandenbroucke (SP.A)
:  "Het is niet de bedoeling om een val voor de N-VA te spannen." 
"De oproep van de socialistische vakbond ABVV tot linkse frontvorming tegen de N-VA is een 'zeer grote vergissing'.  Het helpt langs geen kanten en het is gewoon fout."

  Liesbeth Homans (N-VA):  "De PS doet er achter onze rug alles aan om zonder ons te gaan regeren. Fijn, ze doen maar.  Als ze het zo ver drijven: wij zijn niet bang van oppositie."

  Eric Van Rompuy (CD&V):  "Di Rupo gedraagt zich als een Franstalige krijgsheer."
  

23-10-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
22-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 'parachutemoord'
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Els Clottemans, de zogezegd enige verdachte voor de moord op Els Van Doren, werd gisteren door het Tongerse hof van assisen veroordeeld tot dertig jaar cel.  Maar zij blijft erbij dat ze onschuldig is.  De veroordeling is enkel gebaseerd op vermoedens, veronderstellingen en een 'mogelijk motief'!  Hoe is zoiets in Godsnaam mogelijk???


Cartoon

Gisteravond in het Canvas-programma Terzake zei haar advocaat Vic Van Aelst dat Els Clottemans waarschijnlijk cassatieberoep gaat aantekenen tegen haar veroordeling. 
Als Cassatie het arrest verbreekt, moet het proces opnieuw gedaan worden.  Maar gezien cassatie geen uitspraak mag doen over de feiten en alleen over het proces, is er weinig kans dat het vonnis verbroken zal worden.

Enkele reacties van 'de man in de straat' over de uitspraak in verband met de parachutemoord:
 

"Gans dit dossier stinkt naar de heksenprocessen met Vermassen als groot-inquisiteur."

"De jury heeft zich rond de vinger van Vermassen laten draaien."

"Ik spreek me niet uit over schuld of onschuld, maar iemand veroordelen op vermoedens en op basis van het psychologisch verslag van de gerechtspsychiaters (?), vind ik ronduit grof.  Ik loop morgen niet meer veilig over straat want in ieder van ons schuilt wel een moordenaar.  Ik hoop dat de motivatie voor naar cassatie sterk genoeg zullen zijn en dat ze de kans krijgt voor een nieuw proces, maar dan zou ik het wel doen zonder media geile advocaten."

"Mijn opmerking over de familie de Wilde. Als ik moest vernemen dat mijn vrouw, waar ik twee kinderen mee heb, jaren aan een stuk ieder weekend zat te vrijen in Nederland. Dan had ik me zelfs nog niet eens burgerlijke partij gesteld. En dan durft familie de Wilde nog mooie woorden uitspreken over haar. Wat een voorbeeld, uw kinderen ieder weekend in de steek laten om te gaan stoeien in Nederland. Wat een niveau!."

"Wekenlang was de ene Els een engel, en de andere een duivelin.  Zo heeft Vermassen het met zijn vuile ego-show gespeeld.  Zo heeft hij de jury meegekregen, gesteund door een openbaar aanklager met dezelfde tunnelvisie als de onderzoekers.  Hij heeft zich verraden door te zeggen dat hij zelden zo'n mooie motivering van een vonnis heeft gelezen én dat die motivering wel op een weergave van zijn pleidooi leek.  Daarom mocht dus geen kwaad woord over slachtoffer Els klinken.  Nochtans: als echtgenote en moeder elk weekend je gezin laten zitten voor die hobby, nog tot daar, maar het ook doen om daar met een ander te gaan vrijen, wat is dat?  Die andere man mocht niet in beeld komen als mogelijke dader, en hij heeft ook gestoorde psychische trekjes en hàd wel degelijk een motief omdat het slachtoffer hem gezegd had dat hun relatie onhoudbaar was."

"Misschien heeft de man een huurmoordenaar ingehuurd.  Die kerels zijn zeer professioneel... en laten meestal ook geen sporen achter.  De jury heeft zich laten leiden door de Jef.  Els C heeft geen eerlijk onderzoek noch proces gehad. "

"Inderdaad ze heeft geen eerlijk proces gehad.  Meester Vermassen had acteur moeten worden; hij heeft zijn roeping gemist.  En het slachtoffer elk weekend gaan rampetampen in Nederland ? Zo onbesproken lijkt me dat ook niet.  Het is te hopen dat Clottemans een nieuw proces krijgt."

"Los van of Clottemans het gedaan heeft of niet, stel ik vast dat een meerderheid vindt dat het mogelijk moet zijn om weg te komen met de bijna 'perfecte' moord."

"Of EC een gouden hart heeft, weet ik niet, ik ken haar niet.  Maar ik vind dat ze, voornamelijk door Vermassen, bijzonder zwaar en publiekelijk vernederd en te kijk gezet is tijdens dat proces, op een manier die ik zeer shockerend vond.  Zo'n publiek assisenproces is de moderne versie van de schandpaal.  En ze werd daarbij gestenigd, niet met stenen, maar met woorden, nog voor ze schuldig was verklaard..."

"
Er waren GEEN bewijzen. Zelfs niet het minste haartje,vingerafdruk of huidschilfer.  Ik hoop dat Jef Vermassen goed kan slapen !  Ik zou niet in zijn schoenen willen staan met de wetenschap dat het toch misschien zou kunnen dat Clottemans onschuldig is.  Normaal gezien moet een jury bij twijfel altijd vrijspraak beslissen en hier was twijfel!"

22-10-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (2)
20-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allochtonenlijst

EERSTE SCHOOLDAG
Een school in Borgerhout... 1 september... de directeur roept de namen af van de leerlingen.

-"Mustapha El Ekhzeri"
-      "Aanwezig"
-"Achmed El Cabul"
-      "Aanwezig"

-"Kadir Sel Ohlmi"
-      "Aanwezig"
-"Mohammed Endahrha"
-      "Aanwezig"
-"Ala In Ben Oit"
          Stilte in de zaal.
-"Ala In Ben Oit"
          De klas blijft stil.
-Voor de laatste maal: " Ala In Ben Oit".

Opeens staat een jongen achteraan in de klas recht en zegt tegen de directeur :
"Dat ben ik, maar je moet het wel anders uitspreken : Alain Benoit."


Op 6 oktober plaatste Filip Dewinter van Vlaams Belang een lijst van 770 namen van bewoners uit Antwerpen-Noord op zijn website.  Slechts 22 daarvan, of amper 3%, waren autochtonen!  De overige namen wijzen erop dat de bewoners van allochtone afkomst zijn. 
Klik op de afbeelding om de link te volgenDe lijst staat ook symbool voor de islamisering van hele stadswijken in Antwerpen.

Het publiceren van deze lijst leidde tot protest en werd onder druk van de privacycommissie een dag later al terug van het net gehaald.

Maar het is de realiteit
.
  Hele wijken, zoals Seefhoek en Dam, worden in ijltempo getransformeerd naar voor ons onleefbare vreemdelingengetto’s die daarbij snel verloederen.  De ‘witte vlucht’ is er enorm. 
In 2007 kwam zich toch nog eens een jong vlaams gezin in Oud-Borgerhout vestigen.  Dat was zo uitzonderlijk dat ze hiermee zelfs een artikel van een halve bladzijde in de krant haalden!

In dergelijke ‘multiculturele’ wijken zijn er altijd wel problemen, soms ernstige, en de jongeren hebben er voor niets of niemand respect.  Ze moeten altijd intimideren.  Ge voelt u er helemaal niet meer veilig.
Herlees b.v. in dit verband eens mijn artikel van 9/5/08: Een wandelingetje in Antwerpen.


Om de evolutie even te schetsen:
In Antwerpen leven er 36.758 Marokkanen (cijfers 2009).  Dit is 7,8% van de bevolking.   Ongeveer 11.700 hebben alleen de Marokkaanse nationaliteit; de rest heeft ook de Belgische.

De meesten van hen wonen in Borgerhout, deelgemeente van Antwerpen.  In 1970 waren daar van de 951 vreemdelingen 692 Marokkaan.  In 1981 vertegenwoordigden zij reeds 15% van de bevolking.  Momenteel is in Borgerhout 40% van vreemde origine, waarvan de meesten met Marokkaanse roots.

De meerderheid van de Marokkanen voelt zich voor alles moslim.   Velen van hen zijn wel tot Belg genationaliseerd, maar ze blijven daarbij ook de Marokkaanse nationaliteit behouden.  Slechts 7 procent identificeert zich met deze Belgische nationaliteit. 


In de scholen van de Antwerpse binnenstad spreken twee op de drie leerlingen thuis geen Nederlands, wat in de buurtschooltjes het niveau sterk omlaag haalt.  Nochtans hebben we niet enkel te maken met nieuwkomers, maar betreft het ook kinderen van reeds een tweede of zelfs derde generatie.  Autochtone ouders (en als nieuw fenomeen ook hoger geschoolde allochtone ouders) sturen hun kinderen naar scholen buiten de stad of in ‘witte wijken’ omdat ze niet willen dat hun kind als enige (of één van de weinige) ‘witte’ leerling in een veelkleurige klas komt te zitten.  


(artikel grotendeels gebaseerd op reeds eerder verschenen teksten)

20-10-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (2)
19-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2000 dagen

  R.A.A.'s Krantje

Gestart op 28 april 2005, bestaat mijn krantje vandaag 2000 dagen



of op enkele dagen na: vijf en een half jaar
 Met tot nu toe:

Totaal aantal pageviews:
 Totaal aantal unieke bezoekers:


     260.524  

     178.570  

Dag met meeste pageviews tot nu toe:
Aantal pageviews toen:


26-5-2010

714

 

Dag met meeste bezoekers tot nu toe:

Aantal bezoekers toen:


9-6-2010

549

 

Dag met minste pageviews tot nu toe:

Aantal pageviews toen:

28-6-2005

1

 

Dag met minste bezoekers tot nu toe:

Aantal bezoekers toen:

15-5-2005

1


Vanaf het begin heb ik steeds getracht om dagelijks een nieuw artikeltje te brengen. Soms werden het er twee en enkele keren zelfs drie op één dag.

Uitzonderlijk, en dat is nog op twee handen te tellen, verscheen er eens geen nieuw berichtje, maar dan bracht ik wel bij een voorgaand artikel een aanvulling of een kleine wijziging aan.

Na een jaar ben ik ook begonnen met tussendoor een reeks artikelen over grenspalen tussen België en Nederland. Later heb ik die verplaatst en samengebracht in de nieuwe blogs

http://blog.seniorennet.be/grenspalen1 : van nr 1 tot Baarle

http://blog.seniorennet.be/grenspalen2 : vanaf grenspaal nr 218 tot aan de Schelde

http://blog.seniorennet.be/grenspalen3 : vanaf de Schelde (LO) tot aan de kust

Dit laatste deel is echter gestand in De Clinge, achter de winkel van Leonidas; dit enerzijds door gebrek aan tijd en anderzijds omdat ik veel voorbereidende nota’s kwijt geraakt ben doordat mijn computer zijn geest gegeven had. Ik had wel wat op diskettes staan, maar de nieuwe computer heeft geen diskettelezer meer.

In de loop van die 2000 dagen werden reeds honderden oudere artikels terug verwijderd omdat die niet meer actueel waren en er toch niemand meer gaat naar kijken. Enkele, welke ik toch nog interessant vond om te bewaren heb ik overgeplaatst naar http://www.bloggen.be/afgevoerd .

Momenteel staan er nog 1383 artikels (of voor ’s zondags enkel een afbeelding) op mijn blog.

Daar moet ik dringend nog eens grote kuis in houden….

19-10-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (7)
18-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Expeditie voorbij

 Bart De Wever erg ontgoocheld:
 'Fabula acta est' 
(- het verhaal is voorbij -)

Cartoon

"De inkt van de compromistekst was nog maar net droog en ze werd door de Franstalige onderhandelaars al van tafel geveegd."

 José Hapart - ooit de grote 'anti-Vlaamse' baas in Voeren, 
 catalogeerde de tekst als "Om te lachen".


Om 17 uur trekt De Wever naar de koning om verslag uit te brengen van zijn verduidelijkingsopdracht.

18-10-2010 om 17:23 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer van datte

"Met de trein was je er al geweest!"

 Of toch weer niet........

Want 't is weer zover: treinstaking!

De hoeveelste keer is dat nu al dit jaar?

Op deze openbare dienstverlening kunt ge in het geheel niet meer rekenen.
En 't zijn weer vooral de socialisten.  Die zijn duidelijk specialist in staken.

Met de staking in november vorig jaar, waarbij de spoorvakbonden protesteerden tegen het voorstel om van de goederenafdeling B-Cargo, die verlieslatend was, te herstructurenen, sprak Jos Digneffe van de socialistische vakbond ACOD reeds oorlogstaal: "We willen nu echt wel duidelijkheid in dit dossier, want met deze manier van werken staken we elke week tot in april."

Wel, ze zijn goed bezig.

Hebben die vakbondbonzen nu echt niets constructievers te doen dan alsmaar stakingen af te kondigen, waarbij hun leden hen als een kudde koeien slaafs en stom blijft volgen?  Het is weer eens een extra dagje vrij, wat plezant meegenomen is.  En ze staan ook machtig natuurlijk.  Het gaat hier over een instelling van openbare dienstverlening, die moet verzekerd blijven. 
Cartoon 
Het was al een staking bij de eerste schooldag, dan vorige week weer het goederenvervoer en nu vandaag weer het reizigersvervoer met alle bijkomende gevolgen.

Kom zeg, gaat het allemaal niet wat ver? 

Als die werknemers dan allemaal zo ontevreden zijn over hun werk bij het spoor, dat ze dan ontslag nemen en ander werk zoeken.


18-10-2010 om 13:13 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
17-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elzas

Op wandel in de bossen van de Elzas.




Paddestoelen op totaal verrotte boomstronk.



Kasteeltje van 'La Petite Pierre'.
(foto genomen met de GSM,  met zoom en met tegenlicht,
vandaar niet zo scherp)

17-10-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
16-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elzas

Op wandel in de Elzas.






16-10-2010 om 17:41 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
15-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat te doen.
Dezer dagen is het al vroeg donker.

Wat doet ge dan nog op hotel na het avondeten?

Geen avondwandeling meer, want het is tevens ook al vrij frisjes buiten.



Ja, juist,
dan toch maar de computer aanzetten
(want er is toch gratis WiFi ter beschikking)
en toch maar voor een artikeltje zorgen. 

15-10-2010 om 22:30 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen-vrouwen

Verschil mannen-vrouwen.

Acute stress
kan op het brein van mannen en vrouwen tegenovergestelde effecten hebben.

  

Dat hun partner tijdens een heftige ruzie plots zijn gedachten laat afdwalen en niet meer luistert naar wat er wordt gezegd, kan vrouwen razend maken.

 

Tijdens een studie hieromtrent kwamen onderzoekers van de University of Southern California (Los Angeles) tot de ontdekking dat mannen daar eigenlijk niet kunnen aan doen.

 

Mannen die een boos gezicht te zien krijgen, vertonen een lagere activiteit in die delen van het brein die hen helpen om andermans gevoelens te begrijpen.  Wanneer vrouwen met een boos gezicht geconfronteerd worden, vertonen ze daar juist een hogere activiteit.

Vooral als er angst of woede bij komen kijken, reageren mannen die onder druk staan minder uitgesproken op gezichtsuitdrukkingen en klappen gemakkelijk dicht, terwijl vrouwen juist aanhankelijk worden en emotionele steun zoeken.

15-10-2010 om 22:08 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
14-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onthutsende Cijfers
Klik op de afbeelding om de link te volgen Alleszins verrassende cijfers.

Percentage kinderen met niet gehuwde ouders.



Van de kinderen die tegenwoordig in ons land geboren worden heeft 39% ouders die niet getrouwd zijn. 

Hierbij een overzicht van de situatie in de overige Europese landen. 

Klik op de afbeelding om te vergroten.

14-10-2010 om 22:12 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
13-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elzas

Vandaag is het onze 38ste huwelijksverjaardag.
Toen, in 1972, was dat op een vrijdag.  Vrijdag de dertiende.


We hadden nog een BONGO-bon liggen die mijn vrouw van de collega's gekregen heeft toen ze eind april op pensioen ging. 'Gestopt is met werken' noemt zij het liever.  Die gaan we nu ter dezer gelegenheid gebruiken en gaan, mits bijbetalen, voor 3 dagen naar de Elzas.

Mijn krantje zal dus voor enkele dagen op een laag pitje staan.

13-10-2010 om 17:42 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Galgenhumor

'Galgenhumor'......

Cartoon

13-10-2010 om 17:17 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
12-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speelgoed van het jaar.

Speelgoed van het jaar:

Na
"Allen op één rij"

"Dat we ga hoe doen Bart?"
nu
"Mens erger je niet
".



12-10-2010 om 18:14 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (4)
10-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bos
Klik op de afbeelding om de link te volgen In de bossen bij Dune du Pilat. 



(klik op foto om te vergroten)

10-10-2010 om 13:06 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (3)
09-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Straatnaamborden

  Straatnaamborden.

Op het grondgebied van Antwerpen, de districten inbegrepen, zijn er meer dan 11.000 straatnaamborden die ontbreken of niet goed leesbaar meer zijn.

De stad ging daar werk van maken, maar door omstandigheden laat de vervanging van de onleesbare en verdwenen straatnaamborden al drie jaar op zich wachten. De overeenkomst die de stad Antwerpen met een leverancier zou afsluiten sprong af. Vervolgens ging de brandweer over tot inventarisatie van de ontbrekende straatnaamborden, maar mocht door een bezwaar van overheidswege niet overgaan tot vervanging omdat dit niet tot het wettelijke takenpakket van de brandweer hoort.

Ondertussen wordt er niemand aangewezen die het wel doet.  De stad heeft nu al bijna twee jaar getreuzeld met het aanpakken van dit probleem, met alle vervelende gevolgen voor de bewoners van dien.  'Een voorbeeld van slecht bestuur' aldus de oppositie.

Er ligt nu een voorstel op tafel om in de begroting van 2011 een bedrag in te schrijven voor de straatnaamborden zodat de eerste borden in de loop van 2011 dan toch zouden kunnen aangebracht worden.  Het zal dan nog drie jaar duren voor alle ontbrekende en onleesbare borden zullen aangebracht en/of vervangen zijn. 

Maar de begroting is nog niet goedgekeurd……. Het kan dus nog wel wat aanslepen.

De districtsgemeente Ekeren is het lange wachten beu en nam onlangs het heft in eigen handen. Op haar grondgebied gaat het om 140 stuks.
“Wij vonden dat de Ekerenaar niet de dupe moet worden van het feit dat het dossier in de stad zo aansleept. Niet iedereen heeft een GPS”, zegt de districtsvoorzitter. Het districtsbestuur stelde nu zelf een firma uit Nazareth aan die intussen de klus geklaard heeft.

Voor de aankoop en de plaatsing van de nieuwe bordjes werd op de begroting iets meer dan 14.000 euro gereserveerd.
Het district doet bovendien een oproep aan de inwoners om te melden waar er nog straatnaamborden ontbreken of onleesbaar zijn, zodat ook deze gebreken in de toekomst opgelost kunnen worden.
 

09-10-2010 om 11:35 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (3)
08-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reklamedrukwerk
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Reklamedrukwerk.

Hij is er weer: de nieuwe IKEA-catalogus.

De Ikea-catalogus 2011 heeft dit jaar een totale oplage van 197 miljoen exemplaren en wordt verspreid in 61 landen en in 29 verschillende talen, waarvan 1,95 miljoen in het Nederlands.

- De IKEA catalogus wordt in het Zweedse Älmhult gemaakt door IKEA Communication AB, beter gekend als ICOM. Er werken bijna 260 mensen.

- De productie van de IKEA catalogus begint ongeveer 12 maanden voor de verschijning. Tussen oktober en maart bouwt een uitgebreid team van timmerlieden en interieurontwerpers een tweehonderdtal interieurs in de 8000 m² grote fotostudio.

- Die interieurs worden door 13 fulltime fotografen gefotografeerd.

- Uiteindelijk komen zo'n 4000 foto's in de IKEA catalogus terecht.

- De teksten van de IKEA catalogus worden door tekstschrijvers van ICOM geschreven en door elk land vertaald.

Kostprijs van dit alles: zo’n half miljard euro!

Nu de nieuwe catalogus er is, mag je de oude voor recyclage bij IKEA terug inleveren. Van 05/09 t.e.m. 03/10 kreeg je er bovendien een SOLIG tas voor terug!  Sorry, daar is het nu te laat voor maar ik heb het ook maar pas ontdekt.

Ik heb die nieuwe catalogus trouwens nog niet ontvangen en kan ik aldus niet genieten van deze attentie.   Goed gezien van Ikea, zo moeten ze niet al te veel weggeven. 

08-10-2010 om 08:53 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (2)
07-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vondeling

Het nieuws van de dag.

Een vrouw die gisteren omstreeks 11.45uur haar boodschappen deed bij de Carrefour aan de Gents binnenring vond daar in de ondergrondse parkeergarage tussen twee auto's een Maxi-Cosi met een piepkleine baby van hooguit één dag erin.  Het kindje was in een handdoek of dekentje gewikkeld. Er was niemand in de buurt om voor de boreling te zorgen.

De vindster, een verpleegster, belde meteen de politie en een halfuur later was het kindje in veiligheid op de kinderafdeling van het nabije Jan Palfijnziekenhuis. Daar stelden kinderartsen vast dat het meisje wellicht nog gistermorgen of ten vroegste de nacht ervoor geboren is. Waarschijnlijk lag het er nog niet lang, want de temperatuur van de baby was normaal.

Alles wijst erop dat de moeder het kind alleen ter wereld heeft gebracht.

De doorgeknipte navelstreng van de boreling was afgebonden met een draadje.

Het meisje, dat 2,980 kilogram weegt, was overigens behoorlijk verzorgd en had ook kleertjes aan.

De moeder van de vondeling is inmiddels reeds gevonden. De politie raakte de vrouw gisteravond al op het spoor na een tip. Het gaat om een 32-jarige vrouw uit Merelbeke.

Een kind ten vondeling leggen is strikt genomen strafbaar. De moeder riskeert een straf van één maand tot drie jaar voor het achterlaten van een kind in een behoeftige toestand.

Het parket van Gent bevestigt dat de vrouw werd gearresteerd.

Eigenlijk onbegrijpelijk dat iemand van die ouderdom een ongewenst kind eerst voldraagt om het dan te vondeling te leggen…

 In Borgerhout (district van Antwerpen) bestaat er een vondelingenschuif van de Antwerpse vzw Moeders voor Moeders.  0p 18/7/2009, negen jaar na de controversiële ingebruikname ervan werd er voor de tweede maal een vondelingetje aangetroffen. Het kind was toen vijf tot zes dagen oud. Het jongetje kreeg de naam Thomas Nicolaas De Kleine.  OCMW-voorzitster van Antwerpen Monica De Coninck, werd ambtshalve als voogd aangesteld.
(zie hierover mijn artikel van 19/7/09)

Ik berichtte reeds meerdere malen over het vinden van een vondeling.

Voor de geïnteresseerden: tik ‘vondeling’ in ‘zoeken in blog’. Het oudste artikel staat onderaan.

07-10-2010 om 16:14 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (4)
06-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar de koning
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Pieters en Frahaut brengen hun opdracht terug naar de koning.


(klik op afbeelding om te vergroten)


(uit Knack)


WANT HET SPROOKJE IS UIT.........
Cartoon

06-10-2010 om 17:50 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (4)
04-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buren
BUREN

Gisteren, met dat reuze goed weer, heel de namiddag in de tuin gewerkt.
Door het leggen van nieuwe tegels op het terras, wat daarbij doorgetrokken werd tot onder het keukenraam, moesten er verschillende planten verplaatst worden.  Maar dit bracht een hele kettingreactie teweeg in de tuin.  Ook het gaanpad naar de garage, dat uit kasseien bestaat, moest herlegd worden.
Gisteren ben ik dan begonnen met het herleggen van de stenen tuincirkel die een beetje moest verschoven worden en ook wat hoger moest komen te liggen.
Ik had wat wit zand tekort.  Wat nu.  
In de speeltuin in de nabijheid is een grote zandbak die tot aan de rand gevuld is.  Wit zand in overvloed dus.  Ik ging daar dan maar een emmertje halen.  
Maar dat was niet gerekend op mijn buurman die het toevallig zag.
Die man is al langer kwaad op mij omdat ik een paar jaar geleden niet akkoord ging om als afscheiding tussen de tuinen gezamelijk een betonnen omheining te plaatsen.  Iets wat trouwens volgens de bouwvoorschriften niet toegelaten was en wat me zo'n 50.000 BF zou gekost hebben. 
En nu zag die zijn kans schoon.  Hij dreigde er mee om vandaag te bellen - naar de gemeente of de politie, weet ik veel - als ik het niet terug ging uitkappen!  Want dat ging wel te ver!  
Ik heb dat dan maar gedaan; ik wou het risico niet nemen.  Dat juist die klootzak het moest zien.  Dat hij zelf, als er klusjes in huis zijn, (en er zijn zo van die mensen die altijd wel wat te kloppen of te boren of te veranderen hebben, ondanks ze er al zo lang wonen) dikwijls wel wat gerief van op 't werk meeheeft, wat als klusjesman bij een ziekenfonds gemakkelijk meegenomen is, vergeet hij dan blijkbaar.  En als het niet in zijn personenwagen kan, brengt hij het wel naar huis met de camionette van het werk.
Zo heeft die man ook eens (ong.3 jaar geleden) mijn hond - een Maltezer -  ondanks hij aangelijnd was, willen overrijden.  Het diertje had ademnood en kon even niet verder.  We stonden juist ter hoogte van zijn garage.  Ondanks hij ons duidelijk zag staan is hij dan in volle vaart komen aanrijden en uiteindelijk - ik overdrijf niet - op amper 3 cm van ons gestopt! 

Ja, zo'n buren heb ik; langs de twee zijden zelfs.  Als ze u kunnen pesten hebt ge het zitten. Zo van dat soort dat van zichzelf vindt dat ze alles mogen en zich heiliger voordoen dan De Paus (zo heet hij toevallig ook), maar die de eerste zijn om iets op iemand anders aan te merken en te reclameren, maar beter hun hand eens boven eigen hoofd zouden houden.
Plezant is anders.

Nog vlug even een (slecht) fotootje genomen in het donker.
Het is nog niet af.  De buitenste rij nog. 

Maar eerst nog een zak wit zand gaan kopen om die laatste stenen te kunnen leggen.

Aanvulling 5/10:
Deze namiddag dan maar een zak fijn zand gaan kopen
en de cirkel verder afgewerkt. .
Tuincirkel051010

 Nu de gazon nog terug trachten te herstellen.

04-10-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
03-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paddestoelen


(foto: EM)

Herfsttijd



(eigen foto met de GSM, gewoon in een voortuin)

03-10-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (4)
01-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat nu

De regeringsonderhandelingen zitten in het slop.



Wat hadden we anders verwacht....




De comedie heeft nu lang genoeg geduurd.


Maar wat nu?

Een nieuw initiatief van de Koning?


Cartoon


Of nieuwe verkiezingen en terug naar het stemhokje?




Dat zou echter niet veel oplossen
want uiteindelijk zullen hoogstwaarschijnlijk
dezelfde partijen aan bod komen.

01-10-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (1)


Foto

Dit is het wapenschild dat in de 15de eeuw door een tak van mijn familie gedragen werd.
Aanvankelijk was ik van plan mijn Weblog gewoon onder mijn echte naam te starten.  Maar als ik zo eens naar de andere reeds bestaande keek, viel het mij op dat de meeste ervan met een schuilnaam werken.  Vandaar dat ik uiteindelijk beslist heb dat ook maar te doen.

.../raa. is het geworden.

R.A.A.
is in feite niet zo geheimzinnig als het op het eerste zicht lijkt.  Het zijn namelijk de eerste letters van mijn voornamen.





Vandaag zijn we:

Archief per maand
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 05-1973

    Gastenboek
  • Zondag groetjes van de Geldwolven
  • Zaterdag groetjes van de geldwolven
  • Vrijdag groetjes van de Geldwolven
  • Donderdag groetjes van de Geldwolven
  • Woensdag groetjes van de Geldwolven

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Het


    Laatste commentaren
  • Fietstocht wc-potten (MaBo*)
        op Fietstochtje
  • >_> (Eduard)
        op Hereniging
  • .. (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • droef (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Het Bloggershoekje 3)
        op Afsluiten weblog
  • Onze innige deelneming bij het heengaan van onze goede blogvriend Remy. (Paolo)
        op Afsluiten weblog
  • Innge deelneming (Martine)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Roosje)
        op Afsluiten weblog
  • mijn oprechte deelneming (bo)
        op Afsluiten weblog
  • Mijn Oprechtige Deelneming (Nikki)
        op Afsluiten weblog
  • Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Bekijk de trailer
    voor vandaag in

     
    (van maandog tot vrijdag)
    Wettelijke verlofdagen
    en schoolvakanties:

    http://www.sbweb.be/SB/
    verlof.asp?year=2013

    of ook nog deze interessante link:
    http://www.feestdagen-belgie.be/

    Kalenders 2013 om af te drukken:

    http://www.feestdagen-belgie.be/
    download-gratis-kalenders-2012
    -om-te-printen-afdrukken
    #ixzz1nDyZg1KB



    WERELDKALENDER
    VOOR FEESTDAGEN
    http://www.earthcalendar.net/
    index.php


    Woordenlijst Nederlandse Taal
    Officiële Spelling
      

    http://woordenlijst.org/


    banner flitspalen Vlaanderen
    www.mobielvlaanderen.be/
    flitspalen/kaarten.php?a=4&nav=5

    Let wel
    Door sommige steden en gemeenten op eigen initiatief geplaatste camera's zijn niet opgenomen in deze gegevens.


    Actueel neerslagbeeld
    neerslag België

    Mijn andere blogs
  • Grenspalen 1
  • Grenspalen 2
  • Grenspalen 3
  • Boekbesprekingen
  • Oudere en hier 'afgevoerde' artikels

  • Mijn favorieten
  • Lana
  • Steffie
  • Nikki
  • Saagje
  • Waaroemni
  • De vriendinnen
  • Zondag
  • Frankie
  • Brabbes

    Mijn favorieten
  • Franske
  • Timmie en Daisy
  • De Westhoek
  • Wimpie's blog
  • Trucker John
  • Gita
  • Dialect
  • Amor Fati
  • Georges

    Mijn favorieten
  • Dierenopvoedster
  • Beversblog
  • Elisa en Juliette
  • Kaatje en Rikske
  • Diana's blog
  • Bieke
  • Meeuw
  • Ofthemonkeylions

    Mijn favorieten
  • Johnny en Christiane
  • Fietsroutes
  • Easywalk
  • Tuin den Horst
  • Tuinfreak
  • Onze Natuur
  • De natuur ontdekken
  • Natuurvriendelijk

    Mijn favorieten
  • Mija's bloemen
  • Cactussen
  • Francsicus
  • Redpoppy
  • Plonk

  • Mijn favorieten
  • Oldies
  • Wesp
  • Anna-Winterroosje
  • Alois
  • Koivis
  • Meermin
  • Ida
  • Bompa Harry

    Mijn favorieten
  • Lieve
  • Kartuizer
  • Johan
  • V V B-Hupoar
  • Hexaeder
  • Computertips
  • Katrien - Vraagjes
  • Zonnegroeten - computertips
  • Weerspreuken

    Mijn favorieten
  • Jot
  • Annemiek
  • Loek
  • Paolo
  • Ria fotografeert
  • Boomer
  • Opacor
  • Tonny en Leo
  • Zwaantje
  • Julius

    Mijn favorieten
  • Ineke
  • Flodder
  • Snoopy (Mia)
  • Ria
  • Gekke Meid
  • Buikdansen
  • Aphrodite


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!