R.A.A.'s Krantje
een selectieve kijk op de politiek en de actualiteit (en tussendoor ook eens iets anders)
30-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak

                                                                Uitspraak.                                                                    

 Johan van Overtveld, hoofdredacteur van Knack:
"De houding van Dehaene versterkt het gevoel dat het Dexia-dossier niet echt fris ruikende hoekjes en kantjes bevat."

 
Jean-Luc Dehaene, voorzitter van Dexia,    
wil niet gehoord worden in het Vlaams Parlement over de besprekingen tussen de Belgische en Franse overheid over de toekomst van de financiële groep.
Hij weigert botweg uitleg te komen geven in het Vlaams parlement.  Dat roept diverse bedenkingen op.

Gezien de vele berichten over onderhandelingen over een nieuwe Franse bank en de gevolgen hiervan voor Dexia en de regio's die Dexia ter hulp hebben geschoten leek het  noodzakelijk hierover vragen te stellen. 

 De voorzitter van de commissie Financiën en Begroting Eric Van Rompuy (CD&V) 
heeft Dehaene hierover gecontacteerd, maar "Hij is niet zinnens om op de vraag in te gaan.  Hij argumenteert dat Dexia een beursgenoteerd bedrijf is en dat het, gezien het delicate klimaat, niet opportuun is om dan in een parlement te spreken" aldus Van Rompuy.

⇒ Als het om groot kapitaal gaat, is er blijkbaar veel dat wij niet mogen weten.  De 'grote mannen' zullen zich eerst wel indekken en voor zichzelf zorgen, met nog wat bonussen en vergoedingen bovenop.   Achteraf worden wij met de voldongen feiten geconfronteerd.


30-09-2011 om 20:52 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
29-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restafval

Restafval

Ondanks een groeiende bevolking neemt de totale afvalberg in Vlaanderen af.

Volgens cijfers voor huishoudelijk afval van OVAM, de Vlaamse afvalstoffenmaatschappij, werd er vorig jaar in Vlaanderen 945.058 ton of zo'n 150 kilo per inwoner restafval opgehaald.
Zeven kg minder dan in 2009.

Het totaal aan huishoudelijk afval dat de Vlaming produceerde in 2010 bedroeg 3,3 miljoen ton of 525 kg gemiddeld per persoon

Sommige gemeenten scoren duidelijk beter.
Van de 308 gemeenten hebben in 2010 al 220 gemeenten een gemiddelde hoeveelheid restafval die lager ligt dan 150 kilo per inwoner.
De Provincie Limburg met 14 kg minder dan het jaar voorheen en de gemeente Rijkevorsel met slechts 69,76 kg komen als winnaars uit de bus.
          

In de provincie Antwerpen werd er in 2010 149,6 kg restafval aangeboden. 

De stad Antwerpen daarentegen scoort in de hele regio  het slechtst inzake het aantal kilo restafval dat per inwoner wordt aangeboden.
De hoeveelheid restafval bedroeg in Antwerpen namelijk 166,99 kilo per inwoner en trekt hiermee het algemeen gemiddelde danig de hoogte in.

 Schepen voor Leefmilieu Guy Lauwers (SP.A),
de 'mestpachtschepen' zoals hij soms meewarig genoemd wordt, wenst de cijfers van OVAM ietwat te nuanceren. "Volgens onze eigen berekeningen liggen de getallen een stuk lager. De afgelopen jaren schommelden we telkens rond de 153 kilo restafval per inwoner en dat was ook nu het geval. We blijven dus vrij stabiel."

"Er zijn een hele reeks correctiefactoren. Sommigen verklaren waarom het cijfer in Antwerpen zo hoog is. Anderen tonen aan waarom het cijfer van OVAM groter is dan het onze", argumenteert Lauwers. "Er worden bijvoorbeeld enorm veel evenementen georganiseerd in de stad. Dat zorgt uiteraard voor tonnen afval. Vervolgens baseert OVAM zich ook op de officiële inwonersaantallen van Antwerpen, maar je mag niet vergeten dat er ook mensen zonder verblijfsvergunning in de stad wonen. Tot slot was er een periode waarin we wél de beste van de klas waren, maar toen klaagde iedereen steen en been over vuile straten. Na de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 hebben we alles ingezet om daar iets aan te veranderen. In een grootstad is het gewoon zo dat er altijd wel bepaalde werkpunten en uitdagingen zijn. Daarom denk ik dat het moeilijk zal worden om in de toekomst onder die 153 kilo per inwoner te duiken."

Alleen de bewoners van West-Vlaanderen deden het nog slechter met 173,4 kg per inwoner.


De afvalberg in jouw gemeente:


Ik vraag me af of in deze cijfers ook het zwerfvuil langs onze wegen mee ingerekend werd, maar denk het niet.... 

Zie hiervoor mijn artikels over zwerfvuil door 'sluikstorten' te tikken in 'Zoeken in blog'. 

    
     

29-09-2011 om 14:48 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (2)
28-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak
                                                               Uitspraak.                                                                    

Rik Van Cauwelaert , strategisch directeur van Knack-magazine:
 "  
Deze nieuwe versie van de bijzondere financieringswet is een constructie op drijfzand."

De nieuwe financieringswet bepaalt hoe het geld in België voortaan verdeeld wordt.

‘Tous ravis… – iedereen opgetogen...’ kopte de krant La Libre Belgique boven haar toelichting bij het formatieakkoord over de nieuwe bijzondere financieringswet.

Maar voorlopig kennen we alleen de grote lijnen van het akkoord en de principes die de onderhandelaars daarbij hanteerden.
De onderhandelaars willen naar eigen zeggen pas na het afronden van de formatie de teksten van de akkoorden vrijgeven.

Hebben de Vlaamse partijen het over een grotere fiscale autonomie, dan benadrukken de Franstalige partijen dat die fiscale autonomie vergelijkbaar is met die van de gemeenten en dat alle fiscale hefbomen in federale handen blijven. 

Volgens N-VA is Vlaanderen het kind van de rekening, wat de onderhandelaars met klem tegenspreken.

-  Nieuwe transfer van 500 miljoen euro voor Wallonië.
-  Nieuwe transfer naar de Franse Gemeenschap.
-  Nieuwe transfer naar Brussel.
    Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest
krijgt 461 miljoen euro per jaar bijkomende financiering zonder dat het daarvoor een noemenswaardige hervorming hoeft door te voeren.  Tevens blijft het bestaande fonds van 125 miljoen euro bestaan.  De onderhandelaars ontkennen wel dat het om een blanco cheque gaat: er werden al een paar zeer bescheiden hervormingen afgesproken en voor de helft van het geld is bepaald dat het verplicht gebruikt moet worden voor veiligheid, mobiliteit, taalpremies en onderwijs.

De Brusselse situatie is echter zo desastreus dat het grote interne hervormingen vergt.  Zo kampen de 19 Brusselse gemeenten met een gezamenlijke schuld van ruim 1,256 miljard euro. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zelf zit opgezadeld met een schuld van 2,8 miljard euro.  Niettemin geeft het hoofdstedelijke gewest jaarlijks ruim 320 miljoen euro uit aan gemeenschapsbevoegdheden, wat neerkomt op een transfer naar de Franse Gemeenschap.

"Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is geen volwaardig gewest maar een bordkartonnen potemkindorp.  De nieuwe bijzondere financieringswet zal daar niets aan veranderen."

- De nieuwe financieringswet verarmt Vlaanderen. Maar volgens de berekeningen van de onderhandelaars klopt dat niet. Het eindoordeel is volgens hen positief voor Vlaanderen. Dat krijgt er tegen 2030 298 miljoen bij. Wallonië 117 miljoen en Brussel liefst 929 miljoen euro.

Deze nieuwe versie van de bijzondere financieringswet is een constructie op drijfzand, alleen uitvoerbaar met geleend geld, of door een spectaculaire belastingverhoging, of na een hardvochtige sanering in de pensioenen.

Uit Knack.be en
Nieuwsblad.be

28-09-2011 om 23:41 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
26-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoofddoekenverbod

 Hoofddoekenverbod.

 

Het hoofddoekenverbod aan de stadsloketten in Antwerpen, waar vier jaar geleden zoveel rond de doen was, steekt weer de kop op.

    
Hoofddoek     

 

De Antwerpse politici van allochtone afkomst willen dat dit hoofddoekenverbod weer op de agenda komt en herzien wordt, “omdat ze het vertrouwen van de Antwerpse moslims in het stadsbestuur ondermijnt”.

 

-       Meyrem Almaci (Groen!): Dat debat moet inderdaad worden heropend, want het verbod wordt door veel moslims, of ze nu een hoofddoek dragen of niet, aangevoeld als een collectieve straf.  Mijn partij is zeker van plan om daar een verkiezingsthema van te maken.”

Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen maakte Groen! daar ook al een slogan van.
       
  

-       Youssef Slassi van de sp.a heeft ook nog steeds moeite met het hoofddoekenverbod: “Ik vond het een onnodige maatregel waarmee we alleen maar mensen op de kast hebben gejaagd” zegt hij.  “Bovendien is het een kwestie van twee maten en gewichten.”  Hiermee doelt hij op een dame aan de kassa van het zwemdok die een kettingetje met een kruisje om de hals droeg.

-       Bij CD&V is er Ergün Top die nu verklaart dat hij als man destijds de symboolwaarde van het verbod heeft onderschat.  “Dat was een politieke flater” geeft hij toe.  “Mijn persoonlijke mening is dat iedereen de vrijheid meot hebben om de hoofddoek te dragen, maar ook heel belangrijk, om hem niet te dragen.”

-       Fauzaya Talhaoui (sp.a) verklaart dat het verbod de Antwerpse moslims gestigmatiseerd heeft.  Zij en Nahima Lanjri van CD&V willen de hoofddoek weer op de agenda van de gemeenteraad geplaatst zien.  Deze laatste wil er een thema van maken voor de volgende verkiezingen.

 

 Burgemeester Patrick Janssens reageert maar lauw bij al deze nieuwe commotie.

“Als we met dit tempo van alles verkiezingsthema’s blijven maken, dan zullen we snel buiten adem zijn." …  "Iets wat over zes mensen ging is een pijnlijk symbooldossier geworden.  Inmiddels werken er wel tien procent meer mensen van allochtone origine bij de stad en drie procent meer bij het OCMW, ook vrouwen met een hoofddoek.”

                   

 

Toen de eerste Marokkanen en moslims naar ons land kwamen om hier te werken, waren ze blij dat ze konden leven volgens onze westerse normen Niet enkel de mannen, maar ook de vrouwen, die hun hoofddoek konden aflaten.  

Nu, de laatste jaren, zien we meer en meer die hoofddoeken terug verschijnen in het straatbeeld. 

Waarom zien we in Turkije, een land met een overwegend moslimbevolking, minder hoofddoeken van in Antwerpen?  Daar is het  dragen van een hoofddoek verboden in scholen, universiteiten, overheidsdiensten e.d., dit in het kader van een strikte scheiding tussen kerk en staat, zoals die ook bestaat in onze westerse democratieën.

Maar als wij een bepaalde dresscode willen opleggen aan tewerkgesteld personeel, steigeren de hier geïmmigreerde moslims en zijn wij racistisch, onverdraagzaam en islamofoob.

Draaien we de zaak even om.   Stel u voor dat wij in een moslimland als Saoedi-Arabië of Iran een kruisje als sieraad rond de nek zouden dragen.

Ge zult zo niet lang ongestoord rondlopen…..                    


(Bron: GVA)

26-09-2011 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (2)
25-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hiërarchie

De hiërarchische ladder op het werk.



25-09-2011 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (10)
23-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfst
 Herfst

Volgens onze weervrouw begint de herfst dit jaar op 23 september.
Wij hebben toch altijd geleerd dat de seizoenen beginnen op de 21ste van de maand?

Heeft de aarde dan iets trager gedraaid dan normaal?
Neen, toch niet.

Ik vond volgende uitleg:  De herfst loopt (ten noorden van de evenaar
) officieel van 21 september t/m 20 december, maar het astronomisch bepaalde begin van de herfst is de herfstnachtevening (rond 23 september op het noordelijk halfrond en rond 20 maart op het zuidelijk halfrond). De zon gaat dan door het herfstpunt en de dag en de nacht zijn nagenoeg even lang. De herfst eindigt met de winterzonnewende (rond 22 december op het noordelijk halfrond en rond 21 juni op het zuidelijk halfrond).

Zo, dat weten we dan ook weer.
Voor de komende jaren ziet het er zo uit:
2011

  23 september

  05:09

2012

22 september

16:49

2013

22 september

22:44

2014

23 september

04:29

2015

23 september

10:20

2016

22 september

16:21

2017

22 september

22:02

2018

23 september

03:54

2019

23 september

09:50

2020

22 september

15:30


Op politiek vlak ziet het begin van de herfst er zo uit:

         




 

23-09-2011 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
22-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevolg


 Gevolg van de overeenkomst over B-H-V:
 ⇒geen overeenkomst meer.







Cartoonisten zijn de wanhoop nabij .....

Cartoon


 want B-H-V was een dankbaar onderwerp.





Cartoon




22-09-2011 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
21-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog steeds BHV
  Nog steeds BHV.

Het wordt steeds duidelijker dat we niet alles weten over het bereikte akkoord i.v.m. de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde.

De N-VA heeft enkele dagen geleden al gevraagd om meer duidelijkheid en het vrijgeven van de volledige tekst, wat tot nu toe nog steeds niet gebeurd is en roept de onderhandelaars op om "het gespin en de geheimdoenerij te doorbreken" en vraagt transparantie, zodat een volledige beoordeling mogelijk is. 
Zij herinnert daarbij formateur Di Rupo aan zijn eerdere belofte om alle teksten publiek te maken. "Hebben de Vlamingen niet het democratisch recht om te weten wat hun vertegenwoordigers beslissen?"


Maar tot Vandaag blijven de formateur en de onderhandelende partijen inzage in de teksten van het bereikte BHV-akkoord weigeren. Volgens alle partijvoorzitters rond de onderhandelingstafel is het een goed akkoord. Waarom mogen de teksten van het akkoord het daglicht dan niet zien?  Wat heeft men te verbergen?

 N-VA-Kamerlid Ben Weyts zegt hierbij:
"Hoe meer we naar Franstalige kopstukken luisteren, hoe meer het duidelijk wordt dat de Vlaamse partijvoorzitters niet de volledige waarheid over het akkoord vertellen. Het BHV-akkoord is helemaal niet zo goed als ze beweren en er is blijkbaar nog veel wat we niet mogen weten".

 Deze morgen nog sprak MR-kopstuk Louis Michel klare taal op de radio.
Hij zei dat de uitbreiding van Brussel zal er wel degelijk zal komen en de verbrusseling van de 6 faciliteitengemeenten is een belangrijke eerste stap in die richting. Daarmee bevestigt Michel de analyse die de N-VA vorige week van het bereikte akkoord maakte.

"Met wat we nu weten, is het duidelijk dat de prijs die de Vlamingen ervoor moeten betalen reeds te hoog is, maar blijkbaar zijn er elementen die we nog niet weten. Zouden alle Kamerleden van CD&V en Open VLD alsook de overige Vlaamse partijen die mee aan de onderhandelingstafel zitten, volledig weten wat ze dreigen goed te keuren?"
         

(Bron: Vandaag)

21-09-2011 om 15:27 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
20-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cijfers

                                                                                Cijfers                                                                  


- Agressie -                                                                                                                             
Het aantal gevallen van agressie op het spoor is vorig jaar toegenomen met maar liefst 16 procent.  
Het gaat hoofdzakelijk om slagen en verwondingen (13 procent), licht geweld (19,7 procent),
beledigingen (21,8 procent) en bedreigingen (44,7 procent).

- Steeds meer bewakingscamera's -                                                                              
Volgens officiële cijfers zijn er in
België momenteel 18.382 beveiligingscamera's geïnstalleerd.   
Het werkelijke aantal wordt echter geschat op zo'n 200.000.




20-09-2011 om 22:56 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
19-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sorry

sorry233ax.gif
Vandaag geen nieuw berichtje.  Echt geen tijd gehad:

-
voor de middag 
op consultatie bij de Logopediste in het ziekenhuis.

- na de middag even wat gelezen, want mijn boek- 'Erfenis der Goden' over het oude Egypte -  geraakt niet op tijd uit.
- dan naar de kinesist.
- ook nog een beetje in de tuin gewerkt, want daar is nog zo veel werk van wat ik in het voorjaar had willen doen, maar het toen niet kon.

- en nu is het maandag TV-avond:
            - Buren
            - Home and Away
            - Het nieuws
            - Thuis
            - Weg naar Compostela
            - Komen eten
            - Boer zoekt vrouw
            - Expeditie Robinson

Alles is samen op dezelfde dag. 

19-09-2011 om 21:01 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (4)
18-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Bliksem.


Een bliksem omhelst de Eiffeltoren in Parijs.



Deze prachtige foto, gemaakt in juli 2008, werd vastgelegd door amateurfotograaf Bertrand Kulik, die met zijn camera op het juiste moment op de juiste plaats stond.


18-09-2011 om 11:40 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (7)
17-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moslim Televisie
Moslim Televisie.

 Op voorstel van minister van Media Ingrid Lieten (SP.A) 
heeft de Vlaamse regering de zendtijd en subsidies voor uitzendingen door derden op de VRT ook voor moslims goedgekeurd.

Morgen 18 september start de MOSLIMEXECUTIEVE met haar eerste uitzending.
De 'Moslim Televisie en Radio Omroep' , ,
zal om 9.40 u te zien zijn op .

Er werden twee reportages voorzien:
één over de ramadan en één rond de erkenning van de islam in  België in de jaren zeventig.
 
                   

Aanvulling:  in het nieuws van 7 uur heeft men eveneens gewag gemaakt van deze nieuwe uitzendingen.  Buiten de reportage over de ramadan blijkt het programma voor deze eerste uitzending morgen toch anders te zullen worden dan aanvankelijk voorzien werd.

17-09-2011 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
16-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraken

                                                               Uitspraken.                                                                   

Zoals bekend is het FDF niet te spreken over het akkoord dat formateur Elio Di Rupo en de acht partijen sloten over de splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde.  FDF-voorzitter Olivier Maingain dreigde er donderdag mee de samenwerking met de MR op te blazen, indien de kartelpartner het engagement voor de uitbreiding van Brussel niet opnieuw op de onderhandelingstafel legt.

 Bernard Clerfayt, FDF-staatssecretaris:
"De tevredenheid van N-VA-voorzitter Bart De Wever over het BHV-akkoord bewijst hoe slecht het is ten opzichte van de Franstaligen."


 N-VA-Kamerfractieleider Jan Jambon  
zei gisteren (in De Standaard en Het Nieuwsblad) in een reactie op het BHV-akkoord:
"Als dit waar is, gaan CD&V en Open Vld met de broek op de knieën, neen, tot aan de enkels."

 Bart De Wever
had donderdag aangegeven dat hij het een slecht akkoord vindt, maar niet de 'nachtmerrie' die hij aanvankelijk verwacht had. De N-VA beoordeelde het akkoord als "geen nachtmerrie, maar ook geen goed akkoord".

 Bernard Clerfayt:
"Dat N-VA-voorzitter De Wever 'zo blij' reageert op het akkoord, bewijst dat het onevenwichtig in mekaar zit."



16-09-2011 om 23:42 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cijfers

                                                                                Cijfers                                                                  



- 1344 ton -
   
Voor de start van het nieuwe schooljaar heeft de Vlaamse overheid de fietspaden langs de gewestwegen laten schoonvegen. Daarbij werd 1344 ton afval opgehaald.  Dat is ruim 300 ton meer dan een jaar voordien.
Bij de lenteschoonmaak van de fietspaden langs de Vlaamse gewestwegen werd ook reeds 1.528 ton afval opgeruimd. In totaal werd er meer dan 6.600 kilometer geveegd.  De veegactie en de verwerking van het afval kostten zo'n 400.000 euro, zo melde Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V).

- 178.499 -
   
Uit cijfers van het Fonds voor Arbeidsongevallen blijkt dat dat er vorig jaar in ons land 178.499 arbeidsongevallen gebeurden.  Dat zijn er 10.298 of ruim 6% meer dan een jaar voordien.  Men wijdt de stijging vooral aan de heropleving van de economie en het herstel van de werkgelegenheid.

- 16.729 -   Sinds de invoering van het homohuwelijk acht jaar geleden (in 2003), zijn er 33.458 homo's en lesbiennes met elkaar getrouwd.  In 2010 trouwden voor het eerst meer lesbiennes dan mannelijke homoseksuelen: 1102 tegen 1062.
Van deze 16.729 huwelijken zijn er tot nu 1439 op de klippen gelopen, waarvan één op de negen tussen vrouwen en één op de zestien tussen mannen.


- 1,3 miljoen -   Volgens cijfers van de staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe rijden er sinds de invoering van de nieuwe nummerplaten volgens Europees model op 16 november 2010 al meer dan 1,3 miljoen wagens met zulke nieuwe nummerplaat. Vermits ons wagen- en motorenpark 6,5 miljoen voertuigen omvat, heeft dus één op de vijf reeds een Europese nummerplaat.

- 4835 -   Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar hebben 4.835 migranten België verlaten.  Het gaat om 1.834 repatriëringen, 1.445 uitwijzingen aan de grens (meestal Brussels Airport) en 1.556 vrijwillige vertrekken.


16-09-2011 om 17:47 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
15-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Akkoord BHV
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Akkoord over Brussel-Halle-Vilvoorde.




Het is gelukt: gisteren, woensdagavond, hebben de verschillende onderhandelende partijen een akkoord bereikt rond de benoeming van de burgemeesters in de Rand, de splitsing van BHV en de hervorming van de Senaat.  Dat werd omstreeks middernacht in een persbericht bekendgemaakt.

Morgennamiddag om 14 uur komen de onderhandelaars terug bijeen. Dan beginnen ze aan de overige communautaire kwesties: de financieringswet en de overheveling van bevoegdheden naar de gewesten.

Maar er liggen nog heel wat gevoelige dossiers te wachten voor er sprake kan zijn van een nieuwe regering.

Dus nog niet gejuicht, want:

Er is over niets een akkoord tot er over alles een akkoord is.

15-09-2011 om 11:06 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (6)
14-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het zwaard van Damocles.

Het zwaard van Damocles boven de regeringsonderhandelingen.

Formateur Elio Di Rupo roept om 14 uur de onderhandelende partijen samen voor een ‘ultiem overleg’

Vanmiddag geeft de formateur zijn gesprekspartners nog een laatste kans. Nadien lijkt het voor hem over en uit. Hij hoopt 'op een ultieme blijk van verantwoordelijkheid'. "Het gaat om de toekomst van ons land".

         

Het is niet duidelijk wie er dwarslicht.
Uit Franstalige hoek werd naar de houding van CD&V verwezen.

Aan Vlaamse kant klinkt het dat 'de Franstaligen nu historische kansen laten liggen.'
MR zei eerder deze week dat de benoeming van de omstreden burgemeesters niet meer hoefde omdat er in 2012 toch nieuwe verkiezingen zijn. De partij zou enkel een akkoord willen om in de toekomst dergelijke situaties te regelen. Maar daar zou voorzitter Charles Michel nu op teruggekomen zijn.

Afgelopen nacht zou Di Rupo op een bepaald moment twee uur lang enkel met de Franstaligen hebben onderhandeld terwijl de Vlaamse partijen moesten wachten. Die vergadering zou niet goed zijn verlopen, waarna een opgewonden formateur de onderhandelingen plots heeft afgebroken.

"Ondanks alle geleverde inspanningen en een duidelijke vooruitgang op een aantal vlakken zijn de onderhandelingen ernstig geblokkeerd", stelt Di Rupo vast.

Dan is er ook nog Ontslagnemend premier Yves Leterme die al een tijdje de Belgische politiek wil verlaten en nu een topfunctie krijgt bij de OESO. 
Hij wordt er adjunct-secretaris-generaal. De beslissing moet vrijdag wel nog bekrachtigd worden door de raad van de Oeso, maar dat zou geen problemen mogen geven.

         

Het vertrek van Leterme zet ook druk op de onderhandelaars.
Het is nog onduidelijk welke gevolgen dit zal hebben voor de regering in lopende zaken.  Wel is duidelijk dat het eindeloos rekken van deze regering van lopende zaken nu wel erg moeilijk wordt.  Letermes woordvoerder beklemtoont dat hij zijn taak als premier in lopende zaken zal volbrengen.  Maar op 31 december ( en liefst vroeger)is Leterme echt weg.

Een van de klussen die 'premier' Leterme nog moet klaren, is de begroting 2012. Vandaag wil hij van formateur Elio Di Rupo (PS) horen of die in staat zal zijn zelf de begroting op te stellen of niet.


En de koning ocharme, hij moet weer hals over kop terug komen uit verlof.  Maar ja, als ge de helft of meer van het jaar steeds maar op reis bent kan dat wel eens gebeuren natuurlijk.
          
Om 11u is op de luchthaven van Melsbroek een vliegtuig vertrokken om koning Albert II in Nice op te halen en is hier intussen rond 13 uur reeds geland.
Het is gissen naar de precieze reden waarom de koning zijn vakantie in Nice moet onderbreken.Of de koning wil in het land zijn omdat ontslagnemend premier Yves Leterme heeft aangegeven eind dit jaar op te stappen voor een job bij de OESO. Of hij komt terug wegens de noodkreet van formateur Elio Di Rupo over de onderhandelingen, die volgens hem “ernstig geblokkeerd” zijn.


14-09-2011 om 15:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw: De Hel (PPS)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 Opnieuw:  Powerpoint:  De Hel 

  klik op de afbeelding 
of op de bijlage  De Hel.pps  hieronder.

 ⊃ Bij sommigen bleek het niet te werken. Daarom probeer ik het opnieuw, zonder er een .zip-bestand van te maken. Ik hoop dat het op deze wijze wel bij iedereen werkt. ⊂

Bijlagen:
De Hel.pps (2.3 MB)   

14-09-2011 om 14:51 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
13-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dewinter

 Filip Dewinter- VB- wil dan toch een gooi doen naar de Antwerpse burgemeesterssjerp. 

Dewinter zal bij de verkiezingen van 2012 voor de vierde keer lijsttrekker zijn voor Vlaams Belang in de Scheldestad en wil zich volledig concentreren op de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen.

"Dat wordt een moeilijke campagne en ik heb al mijn kracht en energie nodig voor de strijd met Patrick Janssens (SP.A) en Bart De Wever (N-VA)", legt Dewinter uit. "Ik wil voluit voor Antwerpen gaan....Daarom lever ik in de loop van 2012 na 20 jaar mijn mandaat als fractieleider in het Vlaams Parlement in." 

         
"Janssens en De Wever willen er een schijnduel van maken, om dan de dag na de verkiezingen in elkaars armen te vallen.  Ik wil hen ontmaskeren in hun schijnduel en De Wever verplichten kleur te bekennen: is hij bereid om met het VB een rechtse coalitie te sluiten en de socialisten na 80 jaar naar de oppositie te sturen?  Ik hoop dat hij mijn uitgestoken hand aanneemt en er niet in spuwt."  
           


Na de verkiezingen blijft Dewinter wel lid van het Vlaams parlement, maar zal het fractieleiderschap niet terug opnemen.

Na de lokale verkiezingen sluit hij een kandidatuur als partijvoorzitter, ter opvolging van huidig voorzitter Bruno Valkeniers niet uit.

13-09-2011 om 23:03 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (2)
11-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.???
Ik heb een nieuwe plant in de tuin, maar ik weet niet hoe hij noemt.

         

Hij hangt er wel wat slapjes bij.
Ik moest hem zelf uitsteken, maar kreeg hem enkel met veel moeite uit de grond.
De plant bleek een diepe pinwortel te hebben die ik met de schup volledig kapot gestoken heb.  Vandaar.
Ik hoop dat hij zich tegen volgende lente zal kunnen herstellen.

         

Niet verwarren met boerenwormkruid, welk nu overal in het wild in bloei staat en waar hij op het eerste zicht op gelijkt.  De bloempjes in de kronen zijn fijner en het loof is ook heel fijn, wat niet te zien is op mijn foto. 
         

Weet iemand de naam van deze plant? 


     Boerenwormkruid. Dit is het dus niet. 





11-09-2011 om 15:18 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
10-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.P.Janssens bij Dexia
Klik op de afbeelding om de link te volgen

LID IN RAAD VAN BESTUUR VAN DEXIA

Patrick Janssens doorgelicht.

Patrick Janssens, burgemeester van Antwerpen, is zoals onze n
ationale loodgieter
Jean-Luc Dehaene,       
 ook reeds enkele jaren lid van de Raad van bestuur van Dexia.
 

 De bezoldiging voor een lid van de Raad van Bestuur is een jaarlijks brutobedrag van 20.000 Euro, aangevuld met een presentiegeld per vergadering van 2.000 Euro.
(ex-burgemeester van Gent - Frank Beke - haalde zo 38.000 Euro op in 2005).
Mooi meegenomen toch?
(De Antwerpse burgemeester spreekt de beweringen tegen dat zijn bestuursmandaat bij Dexia zoveel opgebracht heeft.  Hij zou aan die functie slechts 9.000 € overgehouden hebben.)

O ja, voor dat ik het vergeet. Het Dexia-mandaat van Janssens is eigenlijk zijn job niet.  Janssens, de ‘president’ van Antwerpen’ zoals Hugo Coveliers hem treffend noemt, is ook Vlaams volksvertegenwoordiger en krijgt daarvoor bruto 74.923 Euro per jaar (plus een forfaitaire onkostenvergoeding van bruto 20.978 Euro).
          

Janssens combineert deze twee 'jobkes' met het burgemeesterschap van Antwerpen. Als burgemeester krijgt hij bruto 50.899 Euro.

Dus in totaal verdient deze socialist (van en voor 'Het Volk') met zijn drie jobkes bruto 184.800 Euro.

Omgerekend in oud Belgisch geld is dat: 7.454.814 BEF op jaarbasis of dus 621.234 BEF (15.400 €) per maand.

En hij is niet de enige ! ! ! Die kerels, met hun tien verschillende jobs waar ze blijkbaar toch niet moe van worden (alhoewel, op bovenstaande foto te zien....), vragen aan de gewone man om:

> - in te leveren,

> - solidair te zijn,

> - flexibel te zijn op de werkvloer, en

> - voor hen te stemmen ! ! !

Ge moet maar durven..

Groetjes aan de ARME GEPENSIONEERDEN met hun +-1000 euro per maand en per gezin!!!

10-09-2011 om 20:26 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (2)
09-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen is ziek

 Antwerpen is zwaar ziek.

Antwerpen was ooit een gezellige stad en was het er aangenaam vertoeven. Ondertussen is dat al lang niet meer het geval. Onze stad is nu in handen van criminelen en drugbendes. We hebben een onveilig gevoel en durven ons in bepaalde wijken niet meer op straat te wagen.

Jonge gezinnen zoeken een andere woning buiten de stad omdat hun omgeving niet meer leefbaar is.  De vaststelling dat ook de scholen in Antwerpen vol zitten met allochtone kinderen draagt daar ook voor een deel toe bij.

Er is geen toekomst meer in de Scheldestad.

 We hebben veel te danken aan het beleid van onze socialistische burgemeester en van Groen!.  Het huidige stadsbestuur heeft de boel laten verzieken.  Waarom laat men de criminelen zomaar hun gang gaan?  Het gerecht doet zijn werk niet en de politie is niet langer gemotiveerd.  Wat gaat burgemeester Janssens nu doen tegen de (drugs)criminelen? Zolang de burgemeester en de socialisten deze problematiek blijven ontkennen zal het enkel maar erger worden.

Al jaren hebben de Antwerpse politici een gedoogbeleid gevoerd. Er was wel één partij die de problemen al die jaren openlijk aankaartte. Maar er werd niet naar geluisterd en ze kreeg geen kans. Vanwege het ‘cordon sanitaire’…..

Bron: GVA

09-09-2011 om 15:24 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (3)
08-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drugdealers Antwerpen

Drugdealers Antwerpen

Voorbije dinsdag bracht ik een artikel over CD&V politicus Ergün Top, die in de Brederodestraat op het Antwerpse Zuid door drugdealers in elkaar geslagen werd.

         

De politie heeft de twee daders, een vader en zoon van Turkse nationaliteit, intussen al terug vrijgelaten. Het parket oordeelt dat er geen reden was om de aanvallers langer vast te houden.

De dader die de moersleutel hanteerde, beweert dat Top op hem afkwam. “Hij sloeg me eerst, ik mag me toch verdedigen?” zegt hij.

Maar volgens het parket is het geweld op ErgünTop (ook van Turkse afkomst) een banale uit de hand gelopen burenruzie en deze stelt nu een procedure van strafbemiddeling op.

         

“De uitspraak van het parket komt harder aan dan de moersleutel” zegt Top. “Ik val van mijn stoel. Ik ben bekogeld met flessen. Eén van de daders sloeg met een moersleutel op mijn hoofd. Het is onbegrijpelijk dat het parket oordeelt dat de aanslag maandag een uit de hand gelopen burenruzie is. Iedereen verwachtte dat ze in de gevangenis zouden verdwijnen. De daders legden niet eens een volledige bekentenis af, hoe verwacht men dan dat ik met hen ga bemiddelen?... Ik heb nu het gevoel dat ik er alleen voor sta.”

Andere stemmen in de buurt:

  • - “Omdat het om een politicus met een vreemde naam gaat (Ergün Top is van Turkse afkomst), wordt het niet ernstig genomen.”
  • - “Als het slachtoffer Bart De Wever of Patrick Janssens was geweest, dan waren de daders nooit vrijgekomen.”
  • - “Zelfs als het om een burenruzie zou gaan, dan nog werd een moersleutel gebruikt. Is dat dan niet ernstig?”
  • - “Ik zie geregeld groepjes drugdealers in de straat. Iedereen ziet dit, maar de politie wil het niet zien of wil er niets aan doen.”

Dit laatste blijkt al te waar te zijn.

Na de problemen in augustus met drugdealers in de Antwerpse wijk Seefhoek zien de handelaars aldaar de afgelopen dagen de dealers weer opduiken. Vorige vrijdag belde een winkelier naar de politie om dealers te melden aan de politie. Maar de politie dook pas maandag op….

Volgens de politiewoordvoerder draaien reacties tegen de drugs in de Seefhoek echter nog steeds op volle toeren.

Van de verhoogde inspanningen rond de bestrijding van dealers is dan toch niet veel te merken.

(Bron: GVA)

08-09-2011 om 23:18 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak
Klik op de afbeelding om de link te volgen Bruno Valkeniers - Vlaams Belang:

"De vraag is niet of Vlaanderen onafhankelijk wordt, de vraag is wanneer."

08-09-2011 om 12:02 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (2)
07-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Puppelpop

Pukkelpop.

 

Ik wou nog eens terugkomen op het noodweer dat over het terrein van Pukkelpop-festival raasde en aldaar dood en vernieling zaaide.

 

In de krant van voorbije zaterdag lees ik dat VRT-weerman Frank Deboosere  hierover haatmails toegezonden krijgt en dat er mensen zijn die hem zelfs de doden in de schoenen durven schuiven! “Moordenaar, je hebt de dood van zoveel mensen op je geweten.”

“Ik kan je verzekeren: die berichten raken me”, zegt Deboosere en dat kan ik begrijpen.
Een weerman brengt de weersvoorspelling; hij maakt het weer niet.

 

Pukkelpop 2011 begon onder een stralende zon.  Maar dat er een onweer zou plaatsvinden had elke weerman voorspeld.  Dat dat onweer via Brussel richting Limburg trok wisten we ook.  Dat kon zelfs gevolgd worden via radarbeelden op het internet.  Maar wie kan zulke superstorm van amper een kwartier voorspellen? 

Laten we geen zondebokken zoeken waar er geen zijn.

Hebben ze dan nagelaten om de storm aan te kondigen? 

 Sabine Hagedoren – weervrouw:
“Neen, Rukwinden  kan je nu eenmaal niet voorspellen; die kracht kan je nu eenmaal enkel ter plaatse vaststellen.  Bovendien weet je ook niet precies in welke gemeente de storm de kop zal opsteken.”

Het zou pas fout geweest zijn van de Pukkelpop-organisatie om voorbarig paniek te zaaien en met het oog op de naderende storm tienduizenden festivalgangers samen te drijven in een tent.  Hoeveel doden zouden er dan niet gevallen zijn.

 

Maar er is meer.  Zeker om eens over na te denken en de schuld van alles ergens anders te zoeken.

Bekijken we even de route die de storm gevolgd heeft.

Normaal zou die iets verder gepasseerd zijn, maar ter hoogte van Kiewit maakt die plots een bocht om over de festivalweide te razen.

Hoe is zoiets te verklaren?


In de krant (Gazet van Antwerpen) las ik hierover volgende uiteenzetting :

Als men de foto's van de natuurramp op Pukkelpop bekijkt, valt het op dat een stuk van de luchtstroom plots een afbuiging naar beneden heeft gemaakt, een staarteffect kreeg richting Kiewit om dan weer zijn weg te volgen. Het loont de moeite hier even bij stil te staan.  Toeval is immers niet altijd toeval.

* Ik kan geen 5 kilometer ver roepen, u ook niet. Zet men in een voetbalstadion echter 50.000 man bijeen, en er wordt gescoord, kan het gejuich gemakkelijk kilometers ver worden gehoord, afhankelijk van de atmosferische omstandigheden. Beperkte soortgelijke signalen versterken elkaar dus enorm, dat weet elke fysicus. Zet men dus 65.000 man op een beperkte oppervlakte, dan kan krijgt men hier allereerst al een thermisch effect, dat in de juiste omstandigheden al snel tot een halve Beaufort kan oplopen.

** Als men verder 1 werkende gsm in de buurt van een draagbaar radiootje houdt, dan hoort men duidelijk een kraaksignaal. Er is dus ergens duidelijk een beïnvloeding van een energetisch veld. Neemt men nu op een beperkte opppervlakte 65.000 gsm's, die in tegenstelling tot vroeger bijna continu actief zijn met bluetooth en internet e.d. meer, dan genereert men een gigantisch energetisch storingsveld. Verder gaat men dan nog extra masten plaatsen, om nog éxtra capaciteit te kunnen genereren. Zo komt men nóg verder in een vicieuze cirkel terecht, die in bepaalde omstandigheden een kanteleffect kan bekomen in het normaal evoluerende patroon van bovenliggende ionenvelden. Over de roep om in de toekomst nóg meer capaciteit te plaatsen, zou ik dus eerst nog maar even nadenken.

Tijdens de wereldjongerendagen in Madrid zag men soortgelijke fenomenen. Het loont volgens mij dan ook de moeite om statistisch onderzoek te doen naar frequentie en intensiteit van natuurgeweld tijdens grote manifestaties pakweg 20, 30 jaar geleden en nu, en de relatie met nabijliggende regen- en hagelvelden.

(Luc Strymans en Yves Van Acker, energetisch begeleider)




07-09-2011 om 22:53 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
06-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drugdealers Antwerpen

Drugdealers in Antwerpen

Volgens Filip Dewinter  van Vlaams Belang nemen drugsdealers in sommige wijken van Antwerpen het heft in handen. “De situatie loopt uit de hand. Als buurtbewoners klagen over drugsoverlast, worden ze hardhandig aangepakt. De overheid is haar greep kwijt over bepaalde wijken, zoals het De Coninckplein, de Turnhoutsebaan en Borgerhout.”

Filip Dewinter: “Ik krijg heel veel bedreigingen, maar raakte nog nooit ernstig gewond. Als ik op de Turnhoutsebaan kom, neem ik wel een lijfwacht mee. Hij kreeg al eens een snee van een mes in het gezicht. Een man slaagde er al tot tweemaal toe in met een wapen in ons partijsecretariaat te geraken.”

Voor wie het soms moest denken: Dewinter overdrijft niet!

Gisternmiddag werd Antwerps CD&V-gemeenteraadslid Ergun Top in elkaar geslagen voor zijn advocatenkantoor in de Brederodestraat op het Antwerpse Zuid. Hij kreeg enkele rake klappen met een grote moersleutel en moest voor zijn verwondingen worden afgevoerd naar het ziekenhuis.
                             

Top had eind vorige week in Gazet van Antwerpen het probleem van de drugsdealers in de Brederodestraat aangeklaagd.  Hij wees het café Memo aan als één van de plekken waar wordt gedeald.

“Café Memo is een groot probleem”, vertelt hij. “Daar kan je vrouwen kopen, wapens en drugs. Daar koop je alles wat slecht is.  Op klaarlichte dag zitten die jonge dealers voor de deur….. Maar de buurt is te bang om er iets aan te doen.”

“Die angst zit er diep in”, merkt hij op.

Bij het gevecht met Ergun Top duurde het lang voor er hulp kwam. Verschillende mensen kwamen dichterbij om te helpen, maar niemand durfde de eerste stap te zetten. Pas wanneer Ergun op de grond was gevallen en ze hem bleven slaan en stampen, durfden ze ingrijpen.

“Ergun had al vaker klacht neergelegd tegen de uitbaters van café Memo”, zegt Leyla Top, zijn zus. “In dat café zijn ze altijd met drugs bezig en zorgen ze altijd voor overlast.  Maar wanneer hij daar iets van zei, werd hij bedreigd.  Ook zondagavond nog kreeg hij een fles naar zijn hoofd gegooid, maar die had hij kunnen ontwijken.”

Top was op weg naar het politiekantoor om klacht in te dienen toen hij maandag omstreeks 12 uur opnieuw werd aangevallen.

Ergun is vastberaden iets aan de drugsproblematiek in de straat te doen, zo vertelt zijn zus verder.  De ochtend van de aanval, stuurde hij nog een mail naar de Antwerpse korpschef en de burgemeester om te vertellen hoe erg het er aan toe gaat. Over de aanval van de avond voordien schreef hij nog: “Letterlijk waren de woorden van de uitbaters van café Memo dat ze de volgende keer beter zullen mikken en dat ik er aan zou zijn als ik mijn mond nog durf open te doen.  Na vandaag kan ik niet anders dan deze dreigementen ernstig nemen.”

De politie neemt de gebeurtenissen ernstig. “Maar het is te vroeg om te zeggen of de heer Top politiebescherming nodig heeft”, luidt het.

N-VA-voorzitter Bart De Wever  vindt het shockerend wat er de laatste tijd gebeurt in Antwerpen. “Vorige week zwaaiden enkele drugsdealers in Borgerhout nog met samoeraizwaarden. Vorige week heb ik hier nog contact over gehad met Ergun.  Ik vroeg hem of we er een vraag over gingen stellen en nu is hij zelf slachtoffer.  Ik mijd sommige wijken 's avonds omdat ik me er niet veilig voel.”

“De Antwerpse politiek moet op tafel slaan, want de politici in Brussel hebben de problemen niet onder controle.  Er is geen uitwijzings- en geen strafuitvoeringsbeleid.  Als we een gevangenis kunnen huren in Nederland, moet dit toch ook kunnen in Marokko of zo.  Dan kunnen die criminelen hun straf uitzitten in hun land van herkomst.”

Bron: Het Nieuwsblad

06-09-2011 om 18:03 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wespensteek
 Gisteren, voor het eerst een wespensteek gekregen.

Ik moest naar het ziekenhuis voor een consultatie bij de logopediste.
Het begon al dat ik geen parkeerplaats vond. Uiteindelijk heb ik dan toch enkele straten er vandaaneen plaatsje gevonden.
Dan, op weg naar het ziekenhuis, vliegt er iets in mijn haar.  Ik ga er met mijn hand doorheen en er blijft een wesp tussen mijn wijs- en middenvinger hangen.  Die steekt.  Ik heb dan zo vlug mogelijk de angel uitgetrokken en de plek proberen uit te zuigen.
Al bij al viel het nog mee, maar het was wel pijnlijk moet ik toegeven.
      Erger dan dit was het uiteindelijk niet.

Mijn overijverig immuumsysteem zal het wel vlug allemaal verwerken zeker.
Dan heeft het eens iets nuttigs te doen in plaats van het eigen lichaam aan te vallen en me die zeldzame en vreselijke huid- en spierziekte te bezorgen. 
                                                                                                
         
  Dit meisje is er erger aan toe.  Die moest zelfs naar de dokter.



06-09-2011 om 14:04 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (2)
05-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraken
 
                                                               Uitspraken.                                                                   

 Rudi Thomaes, VBO-topman:

"De nota van formateur Elio Di Rupo is een goede aanzet voor onderhandelingen, maar niet genoeg om de structurele problemen van het land aan te pakken.  Homeopathische remedies zullen deze acute infectie niet genezen."


 Hendrik Bogaert, CD&V-Kamerlid , op de RTBF-radio:  
"De grenzen van Vlaanderen zijn vastgelegd voor honderden jaren."
 
Met die woorden wees hij resoluut elke uitbreiding van Brussel in ruil voor een splitsing van BHV af.

Zijn partij is wel bereid "enkele toegevingen te doen in de faciliteitengemeenten".

Zo sprak hij over een lokaal inschrijvingsrecht, de omzendbrief-Peeters en de benoeming van de drie niet-benoemde burgemeesters.
"Maar als we opnieuw gaan praten over het wijzigen van de grenzen van Brussel, en bijgevolg over de grenzen van Vlaanderen, dan zal er een groot probleem zijn", waarschuwde het Kamerlid nog.

 Olivier Maingain,  FDF: 

"Wanneer men over Brussel praat, zijn de Brusselaars het best geplaatst om als woordvoerder op te treden (...) De democratie heeft gewild dat ik het parlementslid ben met de hoogste score in Brussel-Halle-Vilvoorde. Volgens mij heeft dat een zekere politieke betekenis".

"Ik heb steeds gezegd dat, indien men ons het akkoord uit 2005 voorlegt, er een basis is om heel snel tot een akkoord te komen. Ik heb veel deuren geopend (...) maar ik hoor dat Vlaanderen een Ferrari wil, maar daar de prijs van een Skoda wil voor betalen."


 Didier Reynders, MR, op VRT en RTBF-radio: 
"
Vlamingen moeten bewijzen dat het makkelijker is zonder N-VA." 

Reynders hamerde erop dat er een oplossing moet komen voor de niet-benoeming van de drie burgemeesters van Linkebeek, Kraainem en Wezembeek, liet verstaan dat een uitbreiding van Brussel ook kan door de Franse gemeenschap meer bevoegdheden te geven in Vlaanderen en wil dat FDF-voorzitter Olivier Maingain mee aan de onderhandelingstafel zit. 


 Rudy Demotte, PS, minister-president van Wallonië:
 
"Wij hebben van Vlaanderen geen lessen te krijgen. Goed bestuur maakt deel uit van de Waalse bevoegdheden.  Wij werken op dit moment aan een fiscale optimalisering, maar dan wel op basis van bestaande instrumenten.  Laten we de situatie in Vlaanderen niet vergelijken met die in Wallonië. Vlaanderen heeft geld gekregen dat het niet nodig had en heeft dat gebruikt om zijn schulden af te betalen. Wij hebben die middelen gebruikt om een beleid te voeren en dat begint vruchten af te werpen."  


 
Han Renard, redacteur bij Knack:

"Deze week zal er eindelijk iets moeten gebeuren aan het onderhandelingsfront.  Hoe voorzichtig hij ook te werk wil gaan, formateur Elio Di Rupo kan het slakkentempo van de voorbije weken niet blijven aanhouden.  Het moet er nu toch eens van komen – hoe vervelend ook, want dat betekent dat de door het collectief der partijvoorzitters als positief bestempelde sfeer nu snel kan omslaan.  Ook bij afwezigheid van de N-VA blijft de afstand tussen Vlamingen en Franstaligen in het dossier Brussel-Halle-Vilvoorde, alsook op het vlak van de hervorming van de financieringswet en de overdracht van bevoegdheden, immers bijzonder groot."
" Het is nog maar de vraag of het FDF wel zo geïsoleerd staat als gemakshalve wordt aangenomen. "

 

05-09-2011 om 23:22 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (3)
04-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aangepast

 De rood-oranje tekstborden voor de verkeerscampagne met het opschrift
 
 “Merci om trager te rijden” 
 in Antwerpen,




 wat aangepast naar de recente gebeurtenissen in 
 de wijk Seefhoek 
 waar de winkeliers het recht in eigen handen namen in de strijd 
 tegen de overlast van drugdealers aldaar.


         


04-09-2011 om 23:25 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (5)
03-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merci
Merci om trager te rijden.

Vorig jaar lanceerde de Politie van Antwerpen samen met de stad Antwerpen de verkeerscampagne
“Merci om trager te rijden”.
                   
Via grote tekstborden met het opschrift “Merci om trager te rijden”, kon de Antwerpenaar de automobilisten vriendelijk oproepen om de snelheidsregels in zijn of haar buurt te respecteren.  Hier werd door de Antwerpenaar massaal op ingegaan.  Vele straten en buurten in de verschillende districten hingen vol met de oranje-rood gekleurde tekstballonnen. Er liepen zelfs vanuit Oost- en West-Vlaanderen aanvragen binnen tot het bekomen van de pancarten, maar hier werd geen gevolg aan gegeven, gezien de voorraad van 10.000 borden al vlug uitgeput was.

              

Door het grote succes van de rood-oranje borden hebben de stad en de politie beslist om de succesvolle verkeerscampagne van vorig jaar “Merci om trager te rijden” dit jaar te herhalen.
Voor deze nieuwe campagne werden 12.000 borden besteld.  Belangrijkste nieuwigheid: ook De Lijn stapt mee in het project. 
Dit keer worden niet alleen bewoners, maar ook bestuurders, kinderen en De Lijn betrokken bij de actie die tot 16oktober loopt. Automobilisten kunnen een zonnescherm met een antwoord 'Ik rij trager en dat is graag gedaan' voor hun ruit leggen. Voor de kleintjes zijn er de fietsvlaggetjes en voor de iets groteren een reflecterende rugzakhoes met de merci-boodschap. Ook op 135 bussen van De Lijn zullen stickers hangen.

Tot het einde van de actie zal de politie ook intensiever controleren. "Met verplaatsbare tekstkarren zullen we het verhoogde aantal snelheidscontroles aankondigen. Alle bemande en onbemande camera's en de verplaatsbare flitspaal zullen worden ingezet in september."


De borden en zonneschermen zijn beschikbaar zolang de voorraad strekt en kunnen worden afgehaald aan de districtshuizen en -bibliotheken, stadskantoren, hoofdkantoren van de politie en ook Opsinjoren zullen het materiaal verdelen. De gadgets voor de kinderen zullen hoofdzakelijk verdeeld worden door de scholen.

De campagne kost 180.000euro.
                                                                                                    
          

                                                                                                                  

http://www.antwerpenzegtmerci.be/#/homepage

Deze Antwerpse verkeerscampagne heeft nu de gouden Best of Activation Award gewonnen in de categorie Non-Profit cause & Charity Marketing.  Deze Award wordt jaarlijks toegekend aan campagnes die er het best in slagen om burgers (of consumenten) tot een bepaalde actie aan te zetten.
Met deze bekroning kan de campagne later dit jaar meedingen naar een Europese IMC Award.

03-09-2011 om 21:55 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (3)
02-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Primeur
Gisteren werd door een Amerikaanse militaire woordvoerster het heugelijke nieuws bekendgemaakt dat er de voorbije maand augustus er eentje is om in de geschiedenisboeken van het Amerikaanse leger te schrijven.
⇒ Voor het eerst sinds de invasie in Irak in maart 2003 zijn de voorbije maand augustus geen soldaten gesneuveld in dat land. 

     José Antonio Gutierrez, de eerste gesneuvelde Amerikaanse soldaat in Irak. 

De operatie om dictator Saddam Hoessein uit Irak te verdrijven zou tot nu toe reeds van 4.474 Amerikanen het leven hebben geëist.

Maar het is echter niet al goed nieuws wat de klok slaat.

Als domper op het heuglijke bericht uit Irak heeft het Amerikaanse ministerie van Defensie laten weten dat de voorbije maand 69 Amerikaanse soldaten sneuvelden in Afghanistan . Daarmee is augustus voor de Amerikanen de dodelijkste maand sinds het begin van de oorlog in 2001.

         

Met 69 doden was augustus 2011 dodelijker dan de maand juli 2010, toen 65 Amerikanen werden gedood, 
De Amerikanen leden in de afgelopen maand een groot menselijk verlies toen dertig soldaten omkwamen nadat hun helikopter door de taliban uit de lucht werd geschoten.  Onder de doden bevond zich ook een elite-eenheid.

In 2011 stierven tot hiertoe al 418 buitenlandse soldaten in Afghanistan, onder wie 306 Amerikanen, meldde de gespecialiseerde website www.icasualties.org recent nog.

De website riep augustus uit tot de dodelijkste maand voor de Amerikaanse en NAVO-bezettingstroepen in Afghanistan.
Sinds het begin van het conflict sneuvelden volgens diezelfde bron al 1.752 Amerikaanse soldaten in Afghanistan.

            
Het kerkhof in Arlington waar Amerikaanse militairen zijn begraven die gesneuveld zijn in Afghanistan en Irak.

 

 

02-09-2011 om 14:35 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
01-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspaken
 
                                                               Uitspraken.                                                                   


Het lijkt wel of de N-VA zich de laatste tijd, nu de partij NEEN gezegd heeft tegen de nota - Elio di Rupo, en daardoor niet deelneemt aan de regeringsonderhandelingen, zich voor alles moet gaan verantwoorden.

Decennia lang werden we geregeerd door politici die nooit hun beloftes hielden en die met de vooral Waalse wind meeheulden.  Nu hebben we eindelijk een politicus die zijn standpunt verdedigt en niet toegeeft aan de Waalse supremacie om maar vlug een ministerpostje te hebben.  Eindelijk een man die uit overtuiging aan politiek doet.
Maar wat is het resultaat?  Door de standvastige houding van de partij en zijn voorzitter wordt er nu door de andere, ditmaal meestal Waalse partijen, na het cordon sanitaire tegen het Vlaams Belang nu een nieuw cordon gecreëerd, zei het op een subtielere manier.


 Minister Stefaan De Clerck (CD&V),  in één adem over zijn partij en over de onderhandelingen:
"Gaat het slecht? Ja, dat zeggen ze. Sommigen doen alsof CD&V verscheurd is en zelfs uit elkaar valt.  Daar krijg ik het van.  Dat we nu zonder de N-VA aan de communautaire onderhandelingen deelnemen, houdt een groot risico in. Maar het blijft de enige juiste beslissing.  En ik garandeer u: dat vindt iedereen in onze partij."


 Bart De Wever – N-VA:  roept in het canvasprogramma ‘Ter Zake’ CD&V en Open VLD op om de onderhandelingen te  verlaten.

“Het is nog niet te laat.  Ze kunnen nog terug.  De nota van Di Rupo is nog slechter dan die van Vande Lanotte die ze wel afwezen en toch zijn ze nu gaan onderhandelen.”


Hij sprak ook tegen dat zijn partij aan de zijlijn staat.

“Wij hebben niet afgehaakt.  CD&V en Open VLD hebben ons aan de zijlijn gezet.”


Op de uitlatingen van  Waals minister Jean-Marc Nollet (Ecolo) die zich zondag op de RTBF vrolijk maakte omdat de ‘parasieten van N-VA' van de tafel verdwenen zijn:

“Ik vraag me af wie de parasieten zijn.  Wij willen aanbevelingen van de EU uitvoeren. We bengelen achteraan het peleton.  Straks moet ik Geert Noels geloven die zegt dat de nota Di Rupo ons op weg zet om Griekenland achterna te gaan.”

 

Op de vraag of de partij uit de Vlaamse regering stap als de resultaten van de onderhandelingen niet in overeenstemming zijn met het Vlaamse regeerakkoord:

“Wie zich aan het Vlaamse regeerakkoord houdt, moet er toch niet uitstappen? 

De N-VA zal evenwel niet toestaan dat Vlaanderen de voogdij over de zes faciliteitengemeenten kwijtspeelt noch dat extra moet worden bespaart voor de federale begroting.”

Voor de oplossing van het probleem B-H-V heeft Daniel Bacquelaine  
– MR-fractieleider -  de oplossing en die is simpel:

“Laat de inwoners van de faciliteitengemeenten kiezen voor Brussel of Vlaanderen.

Willen ze tot het Brussels of het Vlaams gewest behoren?  Dat lijkt me een zuiver democratische eis.  Dat de Nederlandstaligen eisen hebben, is legitiem.  Het is wel eigenaardig dat sommigen de eisen van de Franstaligen een provocatie vinden.”

 

01-09-2011 om 15:41 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (4)


Foto

Dit is het wapenschild dat in de 15de eeuw door een tak van mijn familie gedragen werd.
Aanvankelijk was ik van plan mijn Weblog gewoon onder mijn echte naam te starten.  Maar als ik zo eens naar de andere reeds bestaande keek, viel het mij op dat de meeste ervan met een schuilnaam werken.  Vandaar dat ik uiteindelijk beslist heb dat ook maar te doen.

.../raa. is het geworden.

R.A.A.
is in feite niet zo geheimzinnig als het op het eerste zicht lijkt.  Het zijn namelijk de eerste letters van mijn voornamen.





Vandaag zijn we:

Archief per maand
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 05-1973

    Gastenboek
  • Zondag groetjes van de Geldwolven
  • Zaterdag groetjes van de geldwolven
  • Vrijdag groetjes van de Geldwolven
  • Donderdag groetjes van de Geldwolven
  • Woensdag groetjes van de Geldwolven

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Het


    Laatste commentaren
  • Fietstocht wc-potten (MaBo*)
        op Fietstochtje
  • >_> (Eduard)
        op Hereniging
  • .. (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • droef (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Het Bloggershoekje 3)
        op Afsluiten weblog
  • Onze innige deelneming bij het heengaan van onze goede blogvriend Remy. (Paolo)
        op Afsluiten weblog
  • Innge deelneming (Martine)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Roosje)
        op Afsluiten weblog
  • mijn oprechte deelneming (bo)
        op Afsluiten weblog
  • Mijn Oprechtige Deelneming (Nikki)
        op Afsluiten weblog
  • Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Bekijk de trailer
    voor vandaag in

     
    (van maandog tot vrijdag)
    Wettelijke verlofdagen
    en schoolvakanties:

    http://www.sbweb.be/SB/
    verlof.asp?year=2013

    of ook nog deze interessante link:
    http://www.feestdagen-belgie.be/

    Kalenders 2013 om af te drukken:

    http://www.feestdagen-belgie.be/
    download-gratis-kalenders-2012
    -om-te-printen-afdrukken
    #ixzz1nDyZg1KB



    WERELDKALENDER
    VOOR FEESTDAGEN
    http://www.earthcalendar.net/
    index.php


    Woordenlijst Nederlandse Taal
    Officiële Spelling
      

    http://woordenlijst.org/


    banner flitspalen Vlaanderen
    www.mobielvlaanderen.be/
    flitspalen/kaarten.php?a=4&nav=5

    Let wel
    Door sommige steden en gemeenten op eigen initiatief geplaatste camera's zijn niet opgenomen in deze gegevens.


    Actueel neerslagbeeld
    neerslag België

    Mijn andere blogs
  • Grenspalen 1
  • Grenspalen 2
  • Grenspalen 3
  • Boekbesprekingen
  • Oudere en hier 'afgevoerde' artikels

  • Mijn favorieten
  • Lana
  • Steffie
  • Nikki
  • Saagje
  • Waaroemni
  • De vriendinnen
  • Zondag
  • Frankie
  • Brabbes

    Mijn favorieten
  • Franske
  • Timmie en Daisy
  • De Westhoek
  • Wimpie's blog
  • Trucker John
  • Gita
  • Dialect
  • Amor Fati
  • Georges

    Mijn favorieten
  • Dierenopvoedster
  • Beversblog
  • Elisa en Juliette
  • Kaatje en Rikske
  • Diana's blog
  • Bieke
  • Meeuw
  • Ofthemonkeylions

    Mijn favorieten
  • Johnny en Christiane
  • Fietsroutes
  • Easywalk
  • Tuin den Horst
  • Tuinfreak
  • Onze Natuur
  • De natuur ontdekken
  • Natuurvriendelijk

    Mijn favorieten
  • Mija's bloemen
  • Cactussen
  • Francsicus
  • Redpoppy
  • Plonk

  • Mijn favorieten
  • Oldies
  • Wesp
  • Anna-Winterroosje
  • Alois
  • Koivis
  • Meermin
  • Ida
  • Bompa Harry

    Mijn favorieten
  • Lieve
  • Kartuizer
  • Johan
  • V V B-Hupoar
  • Hexaeder
  • Computertips
  • Katrien - Vraagjes
  • Zonnegroeten - computertips
  • Weerspreuken

    Mijn favorieten
  • Jot
  • Annemiek
  • Loek
  • Paolo
  • Ria fotografeert
  • Boomer
  • Opacor
  • Tonny en Leo
  • Zwaantje
  • Julius

    Mijn favorieten
  • Ineke
  • Flodder
  • Snoopy (Mia)
  • Ria
  • Gekke Meid
  • Buikdansen
  • Aphrodite


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!