R.A.A.'s Krantje
een selectieve kijk op de politiek en de actualiteit (en tussendoor ook eens iets anders)
06-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drugdealers Antwerpen

Drugdealers in Antwerpen

Volgens Filip Dewinter  van Vlaams Belang nemen drugsdealers in sommige wijken van Antwerpen het heft in handen. “De situatie loopt uit de hand. Als buurtbewoners klagen over drugsoverlast, worden ze hardhandig aangepakt. De overheid is haar greep kwijt over bepaalde wijken, zoals het De Coninckplein, de Turnhoutsebaan en Borgerhout.”

Filip Dewinter: “Ik krijg heel veel bedreigingen, maar raakte nog nooit ernstig gewond. Als ik op de Turnhoutsebaan kom, neem ik wel een lijfwacht mee. Hij kreeg al eens een snee van een mes in het gezicht. Een man slaagde er al tot tweemaal toe in met een wapen in ons partijsecretariaat te geraken.”

Voor wie het soms moest denken: Dewinter overdrijft niet!

Gisternmiddag werd Antwerps CD&V-gemeenteraadslid Ergun Top in elkaar geslagen voor zijn advocatenkantoor in de Brederodestraat op het Antwerpse Zuid. Hij kreeg enkele rake klappen met een grote moersleutel en moest voor zijn verwondingen worden afgevoerd naar het ziekenhuis.
                             

Top had eind vorige week in Gazet van Antwerpen het probleem van de drugsdealers in de Brederodestraat aangeklaagd.  Hij wees het café Memo aan als één van de plekken waar wordt gedeald.

“Café Memo is een groot probleem”, vertelt hij. “Daar kan je vrouwen kopen, wapens en drugs. Daar koop je alles wat slecht is.  Op klaarlichte dag zitten die jonge dealers voor de deur….. Maar de buurt is te bang om er iets aan te doen.”

“Die angst zit er diep in”, merkt hij op.

Bij het gevecht met Ergun Top duurde het lang voor er hulp kwam. Verschillende mensen kwamen dichterbij om te helpen, maar niemand durfde de eerste stap te zetten. Pas wanneer Ergun op de grond was gevallen en ze hem bleven slaan en stampen, durfden ze ingrijpen.

“Ergun had al vaker klacht neergelegd tegen de uitbaters van café Memo”, zegt Leyla Top, zijn zus. “In dat café zijn ze altijd met drugs bezig en zorgen ze altijd voor overlast.  Maar wanneer hij daar iets van zei, werd hij bedreigd.  Ook zondagavond nog kreeg hij een fles naar zijn hoofd gegooid, maar die had hij kunnen ontwijken.”

Top was op weg naar het politiekantoor om klacht in te dienen toen hij maandag omstreeks 12 uur opnieuw werd aangevallen.

Ergun is vastberaden iets aan de drugsproblematiek in de straat te doen, zo vertelt zijn zus verder.  De ochtend van de aanval, stuurde hij nog een mail naar de Antwerpse korpschef en de burgemeester om te vertellen hoe erg het er aan toe gaat. Over de aanval van de avond voordien schreef hij nog: “Letterlijk waren de woorden van de uitbaters van café Memo dat ze de volgende keer beter zullen mikken en dat ik er aan zou zijn als ik mijn mond nog durf open te doen.  Na vandaag kan ik niet anders dan deze dreigementen ernstig nemen.”

De politie neemt de gebeurtenissen ernstig. “Maar het is te vroeg om te zeggen of de heer Top politiebescherming nodig heeft”, luidt het.

N-VA-voorzitter Bart De Wever  vindt het shockerend wat er de laatste tijd gebeurt in Antwerpen. “Vorige week zwaaiden enkele drugsdealers in Borgerhout nog met samoeraizwaarden. Vorige week heb ik hier nog contact over gehad met Ergun.  Ik vroeg hem of we er een vraag over gingen stellen en nu is hij zelf slachtoffer.  Ik mijd sommige wijken 's avonds omdat ik me er niet veilig voel.”

“De Antwerpse politiek moet op tafel slaan, want de politici in Brussel hebben de problemen niet onder controle.  Er is geen uitwijzings- en geen strafuitvoeringsbeleid.  Als we een gevangenis kunnen huren in Nederland, moet dit toch ook kunnen in Marokko of zo.  Dan kunnen die criminelen hun straf uitzitten in hun land van herkomst.”

Bron: Het Nieuwsblad

06-09-2011 om 18:03 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wespensteek
 Gisteren, voor het eerst een wespensteek gekregen.

Ik moest naar het ziekenhuis voor een consultatie bij de logopediste.
Het begon al dat ik geen parkeerplaats vond. Uiteindelijk heb ik dan toch enkele straten er vandaaneen plaatsje gevonden.
Dan, op weg naar het ziekenhuis, vliegt er iets in mijn haar.  Ik ga er met mijn hand doorheen en er blijft een wesp tussen mijn wijs- en middenvinger hangen.  Die steekt.  Ik heb dan zo vlug mogelijk de angel uitgetrokken en de plek proberen uit te zuigen.
Al bij al viel het nog mee, maar het was wel pijnlijk moet ik toegeven.
      Erger dan dit was het uiteindelijk niet.

Mijn overijverig immuumsysteem zal het wel vlug allemaal verwerken zeker.
Dan heeft het eens iets nuttigs te doen in plaats van het eigen lichaam aan te vallen en me die zeldzame en vreselijke huid- en spierziekte te bezorgen. 
                                                                                                
         
  Dit meisje is er erger aan toe.  Die moest zelfs naar de dokter.



06-09-2011 om 14:04 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (2)
05-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraken
 
                                                               Uitspraken.                                                                   

 Rudi Thomaes, VBO-topman:

"De nota van formateur Elio Di Rupo is een goede aanzet voor onderhandelingen, maar niet genoeg om de structurele problemen van het land aan te pakken.  Homeopathische remedies zullen deze acute infectie niet genezen."


 Hendrik Bogaert, CD&V-Kamerlid , op de RTBF-radio:  
"De grenzen van Vlaanderen zijn vastgelegd voor honderden jaren."
 
Met die woorden wees hij resoluut elke uitbreiding van Brussel in ruil voor een splitsing van BHV af.

Zijn partij is wel bereid "enkele toegevingen te doen in de faciliteitengemeenten".

Zo sprak hij over een lokaal inschrijvingsrecht, de omzendbrief-Peeters en de benoeming van de drie niet-benoemde burgemeesters.
"Maar als we opnieuw gaan praten over het wijzigen van de grenzen van Brussel, en bijgevolg over de grenzen van Vlaanderen, dan zal er een groot probleem zijn", waarschuwde het Kamerlid nog.

 Olivier Maingain,  FDF: 

"Wanneer men over Brussel praat, zijn de Brusselaars het best geplaatst om als woordvoerder op te treden (...) De democratie heeft gewild dat ik het parlementslid ben met de hoogste score in Brussel-Halle-Vilvoorde. Volgens mij heeft dat een zekere politieke betekenis".

"Ik heb steeds gezegd dat, indien men ons het akkoord uit 2005 voorlegt, er een basis is om heel snel tot een akkoord te komen. Ik heb veel deuren geopend (...) maar ik hoor dat Vlaanderen een Ferrari wil, maar daar de prijs van een Skoda wil voor betalen."


 Didier Reynders, MR, op VRT en RTBF-radio: 
"
Vlamingen moeten bewijzen dat het makkelijker is zonder N-VA." 

Reynders hamerde erop dat er een oplossing moet komen voor de niet-benoeming van de drie burgemeesters van Linkebeek, Kraainem en Wezembeek, liet verstaan dat een uitbreiding van Brussel ook kan door de Franse gemeenschap meer bevoegdheden te geven in Vlaanderen en wil dat FDF-voorzitter Olivier Maingain mee aan de onderhandelingstafel zit. 


 Rudy Demotte, PS, minister-president van Wallonië:
 
"Wij hebben van Vlaanderen geen lessen te krijgen. Goed bestuur maakt deel uit van de Waalse bevoegdheden.  Wij werken op dit moment aan een fiscale optimalisering, maar dan wel op basis van bestaande instrumenten.  Laten we de situatie in Vlaanderen niet vergelijken met die in Wallonië. Vlaanderen heeft geld gekregen dat het niet nodig had en heeft dat gebruikt om zijn schulden af te betalen. Wij hebben die middelen gebruikt om een beleid te voeren en dat begint vruchten af te werpen."  


 
Han Renard, redacteur bij Knack:

"Deze week zal er eindelijk iets moeten gebeuren aan het onderhandelingsfront.  Hoe voorzichtig hij ook te werk wil gaan, formateur Elio Di Rupo kan het slakkentempo van de voorbije weken niet blijven aanhouden.  Het moet er nu toch eens van komen – hoe vervelend ook, want dat betekent dat de door het collectief der partijvoorzitters als positief bestempelde sfeer nu snel kan omslaan.  Ook bij afwezigheid van de N-VA blijft de afstand tussen Vlamingen en Franstaligen in het dossier Brussel-Halle-Vilvoorde, alsook op het vlak van de hervorming van de financieringswet en de overdracht van bevoegdheden, immers bijzonder groot."
" Het is nog maar de vraag of het FDF wel zo geïsoleerd staat als gemakshalve wordt aangenomen. "

 

05-09-2011 om 23:22 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (3)
04-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aangepast

 De rood-oranje tekstborden voor de verkeerscampagne met het opschrift
 
 “Merci om trager te rijden” 
 in Antwerpen,




 wat aangepast naar de recente gebeurtenissen in 
 de wijk Seefhoek 
 waar de winkeliers het recht in eigen handen namen in de strijd 
 tegen de overlast van drugdealers aldaar.


         


04-09-2011 om 23:25 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (5)
03-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merci
Merci om trager te rijden.

Vorig jaar lanceerde de Politie van Antwerpen samen met de stad Antwerpen de verkeerscampagne
“Merci om trager te rijden”.
                   
Via grote tekstborden met het opschrift “Merci om trager te rijden”, kon de Antwerpenaar de automobilisten vriendelijk oproepen om de snelheidsregels in zijn of haar buurt te respecteren.  Hier werd door de Antwerpenaar massaal op ingegaan.  Vele straten en buurten in de verschillende districten hingen vol met de oranje-rood gekleurde tekstballonnen. Er liepen zelfs vanuit Oost- en West-Vlaanderen aanvragen binnen tot het bekomen van de pancarten, maar hier werd geen gevolg aan gegeven, gezien de voorraad van 10.000 borden al vlug uitgeput was.

              

Door het grote succes van de rood-oranje borden hebben de stad en de politie beslist om de succesvolle verkeerscampagne van vorig jaar “Merci om trager te rijden” dit jaar te herhalen.
Voor deze nieuwe campagne werden 12.000 borden besteld.  Belangrijkste nieuwigheid: ook De Lijn stapt mee in het project. 
Dit keer worden niet alleen bewoners, maar ook bestuurders, kinderen en De Lijn betrokken bij de actie die tot 16oktober loopt. Automobilisten kunnen een zonnescherm met een antwoord 'Ik rij trager en dat is graag gedaan' voor hun ruit leggen. Voor de kleintjes zijn er de fietsvlaggetjes en voor de iets groteren een reflecterende rugzakhoes met de merci-boodschap. Ook op 135 bussen van De Lijn zullen stickers hangen.

Tot het einde van de actie zal de politie ook intensiever controleren. "Met verplaatsbare tekstkarren zullen we het verhoogde aantal snelheidscontroles aankondigen. Alle bemande en onbemande camera's en de verplaatsbare flitspaal zullen worden ingezet in september."


De borden en zonneschermen zijn beschikbaar zolang de voorraad strekt en kunnen worden afgehaald aan de districtshuizen en -bibliotheken, stadskantoren, hoofdkantoren van de politie en ook Opsinjoren zullen het materiaal verdelen. De gadgets voor de kinderen zullen hoofdzakelijk verdeeld worden door de scholen.

De campagne kost 180.000euro.
                                                                                                    
          

                                                                                                                  

http://www.antwerpenzegtmerci.be/#/homepage

Deze Antwerpse verkeerscampagne heeft nu de gouden Best of Activation Award gewonnen in de categorie Non-Profit cause & Charity Marketing.  Deze Award wordt jaarlijks toegekend aan campagnes die er het best in slagen om burgers (of consumenten) tot een bepaalde actie aan te zetten.
Met deze bekroning kan de campagne later dit jaar meedingen naar een Europese IMC Award.

03-09-2011 om 21:55 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (3)
02-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Primeur
Gisteren werd door een Amerikaanse militaire woordvoerster het heugelijke nieuws bekendgemaakt dat er de voorbije maand augustus er eentje is om in de geschiedenisboeken van het Amerikaanse leger te schrijven.
⇒ Voor het eerst sinds de invasie in Irak in maart 2003 zijn de voorbije maand augustus geen soldaten gesneuveld in dat land. 

     José Antonio Gutierrez, de eerste gesneuvelde Amerikaanse soldaat in Irak. 

De operatie om dictator Saddam Hoessein uit Irak te verdrijven zou tot nu toe reeds van 4.474 Amerikanen het leven hebben geëist.

Maar het is echter niet al goed nieuws wat de klok slaat.

Als domper op het heuglijke bericht uit Irak heeft het Amerikaanse ministerie van Defensie laten weten dat de voorbije maand 69 Amerikaanse soldaten sneuvelden in Afghanistan . Daarmee is augustus voor de Amerikanen de dodelijkste maand sinds het begin van de oorlog in 2001.

         

Met 69 doden was augustus 2011 dodelijker dan de maand juli 2010, toen 65 Amerikanen werden gedood, 
De Amerikanen leden in de afgelopen maand een groot menselijk verlies toen dertig soldaten omkwamen nadat hun helikopter door de taliban uit de lucht werd geschoten.  Onder de doden bevond zich ook een elite-eenheid.

In 2011 stierven tot hiertoe al 418 buitenlandse soldaten in Afghanistan, onder wie 306 Amerikanen, meldde de gespecialiseerde website www.icasualties.org recent nog.

De website riep augustus uit tot de dodelijkste maand voor de Amerikaanse en NAVO-bezettingstroepen in Afghanistan.
Sinds het begin van het conflict sneuvelden volgens diezelfde bron al 1.752 Amerikaanse soldaten in Afghanistan.

            
Het kerkhof in Arlington waar Amerikaanse militairen zijn begraven die gesneuveld zijn in Afghanistan en Irak.

 

 

02-09-2011 om 14:35 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
01-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspaken
 
                                                               Uitspraken.                                                                   


Het lijkt wel of de N-VA zich de laatste tijd, nu de partij NEEN gezegd heeft tegen de nota - Elio di Rupo, en daardoor niet deelneemt aan de regeringsonderhandelingen, zich voor alles moet gaan verantwoorden.

Decennia lang werden we geregeerd door politici die nooit hun beloftes hielden en die met de vooral Waalse wind meeheulden.  Nu hebben we eindelijk een politicus die zijn standpunt verdedigt en niet toegeeft aan de Waalse supremacie om maar vlug een ministerpostje te hebben.  Eindelijk een man die uit overtuiging aan politiek doet.
Maar wat is het resultaat?  Door de standvastige houding van de partij en zijn voorzitter wordt er nu door de andere, ditmaal meestal Waalse partijen, na het cordon sanitaire tegen het Vlaams Belang nu een nieuw cordon gecreëerd, zei het op een subtielere manier.


 Minister Stefaan De Clerck (CD&V),  in één adem over zijn partij en over de onderhandelingen:
"Gaat het slecht? Ja, dat zeggen ze. Sommigen doen alsof CD&V verscheurd is en zelfs uit elkaar valt.  Daar krijg ik het van.  Dat we nu zonder de N-VA aan de communautaire onderhandelingen deelnemen, houdt een groot risico in. Maar het blijft de enige juiste beslissing.  En ik garandeer u: dat vindt iedereen in onze partij."


 Bart De Wever – N-VA:  roept in het canvasprogramma ‘Ter Zake’ CD&V en Open VLD op om de onderhandelingen te  verlaten.

“Het is nog niet te laat.  Ze kunnen nog terug.  De nota van Di Rupo is nog slechter dan die van Vande Lanotte die ze wel afwezen en toch zijn ze nu gaan onderhandelen.”


Hij sprak ook tegen dat zijn partij aan de zijlijn staat.

“Wij hebben niet afgehaakt.  CD&V en Open VLD hebben ons aan de zijlijn gezet.”


Op de uitlatingen van  Waals minister Jean-Marc Nollet (Ecolo) die zich zondag op de RTBF vrolijk maakte omdat de ‘parasieten van N-VA' van de tafel verdwenen zijn:

“Ik vraag me af wie de parasieten zijn.  Wij willen aanbevelingen van de EU uitvoeren. We bengelen achteraan het peleton.  Straks moet ik Geert Noels geloven die zegt dat de nota Di Rupo ons op weg zet om Griekenland achterna te gaan.”

 

Op de vraag of de partij uit de Vlaamse regering stap als de resultaten van de onderhandelingen niet in overeenstemming zijn met het Vlaamse regeerakkoord:

“Wie zich aan het Vlaamse regeerakkoord houdt, moet er toch niet uitstappen? 

De N-VA zal evenwel niet toestaan dat Vlaanderen de voogdij over de zes faciliteitengemeenten kwijtspeelt noch dat extra moet worden bespaart voor de federale begroting.”

Voor de oplossing van het probleem B-H-V heeft Daniel Bacquelaine  
– MR-fractieleider -  de oplossing en die is simpel:

“Laat de inwoners van de faciliteitengemeenten kiezen voor Brussel of Vlaanderen.

Willen ze tot het Brussels of het Vlaams gewest behoren?  Dat lijkt me een zuiver democratische eis.  Dat de Nederlandstaligen eisen hebben, is legitiem.  Het is wel eigenaardig dat sommigen de eisen van de Franstaligen een provocatie vinden.”

 

01-09-2011 om 15:41 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (4)
31-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug naar school

 Op 1 september terug naar school .

Cartoon

31-08-2011 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cijfers


                                                                                Cijfers                                                                  


- 3 -  Drie Duitse tienermeisjes van 16,18 en 19 jaar, hebben samen zelfmoord gepleegd in een hermetisch afgesloten tent met drie barbecuegrills erin.  Vermoedelijk zijn ze gestikt.
De meisjes kenden elkaar niet maar hadden via internet een soort zelfmoordpact gesloten. 
 De Duitse politie ontdekte het gruwelijke tafereel maandagavond 15 augustus in een woud in het Noord-Duitse Cloppenburg in de Duitse deelstaat Niedersachsen.  De oudste van de 3 was een vermiste psychiatrische patiënte en heeft de andere meisjes wellicht aangemoedigd om mee uit het leven te stappen.  Een verpleegkundige van de instelling waarin ze verbleef ontdekte in het weekend een afscheidsbrief van het meisje in de slaapzaal. Ze sloeg alarm en gaf haar op als vermist.  Er werd een helikopter ingezet om de buurt uit te kammen, maar zonder resultaat. Pas maandagavond ontdekte de politie uiteindelijk de lijken in een afgelegen bosrijke omgeving in de buurt van Holdorf. De meisjes lagen in een tent die zorgvuldig was afgesloten met een tentzeil en tape. Binnenin zag de politie 3 meeneemgrills met opgebruikte houtskool. De slachtoffers zijn wellicht gestikt door rookontwikkeling.  Buiten de tent lagen nog 2 afscheidsbrieven van de andere meisjes.

- 50.000 -  Een militaire leider van de rebellen beweerde op CNN dat er tijdens de reeds zes maanden durende strijd in Libië tegen Moammar Kadhafi al minstens 50.000 burgers en strijders gestorven zijn.

- 3,3 miljoen -  Uit een nieuwe studie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) blijkt dat wereldwijd  er in 2009 3,3 miljoen baby's gestorven zijn nog voor ze een maand oud waren.  Tegenover 1990 is dit nochthans een verbetering, toen het nog om 4,6 miljoen pasgeborenen ging.   
Drie kwart van de overlijdens van pasgeborenen heeft te maken met prematuriteit, verstikking of ernstige infecties.

Deze babysterfte maakt 41 procent uit van alle overlijdens van kinderen tot vijf jaar.

Vijf landen vertegenwoordigen de helft van de gevallen: China, de Democratische Republiek Congo, India, Nigeria en Pakistan.

31-08-2011 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (3)
30-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ocharme toch...
Ocharme toch voor die moslimjongeren.

Ik had nog een artikel (uit de krant GVA) over die sukkels van Antwerpse moslimjongeren – vooral die uit Noord-Antwerpen – tijdens de ramadanperiode. 

              

Maar het is uit mijn gedacht gegaan en nu ben ik er eigenlijk te laat mee, want de ramadan is ten einde. De moslims zitten nu aan het suikerfeest.

Toch wil ik nog vertellen wat er ocharme met die moslimtieners uit Noord-Antwerpen aan de hand is - was.

Als die jongeren op een zeldzame zonnige dag verzamelden om bijvoorbeeld op het Stuyvenbergplein wat te voetballen en zich op hun manier te amuseren door er geregeld voor overlast te zorgen, duikte gegarandeerd
Abou Imran  , de grote leider van Sharia4Belgium  
op met zijn gevolg.  Hoe lachwekkend de verschijning van Abou Imran ook is in zijn outfit, deze Abou heeft dan wel andere plannen dan voetballen en zijn bedoelingen zijn zwart, inktzwart. 
Hij verzamelde die jonge gasten rond zich, ging op een bankje van ’t stad zitten en begon te oreren. Tot hij geen adem meer had en een geestesgenoot de preek voortzette. Uren kon dat duren.

Er wordt stevig op de jongeren ingepraat en maar stoken in de hoop de jongeren klaargestoomd te krijgen om keet te schoppen. 
Hij predikt geweld en niet de goede boodschap van zijn god.

Dus: compassie met die moslimjongeren die hopelijk na de brainwashing van den Abou nog wat tijd over hebben om het geplande matchke voetbal alsnog te spelen en tijdens het spel snel te vergeten wat hen ingelepeld werd en blijven kiezen voor het voetbalspel en niet het vuile spelletje van Sharia4Belgium. 

(Bron )

30-08-2011 om 13:57 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (4)
29-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat met Wouter Beke?

Wat met Wouter Beke.

 

Voorbije zaterdag vierde de partij waarvan Wouter Beke momenteel voorzitter is, onder de slogan "Samen is Super", in Kortrijk de naamswijziging van Christelijke VolksPartij in Christen-Democratisch en Vlaams die ze tien jaar geleden doorvoerde.
                   

 

In zijn toespraak kwam Beke terug op het feit dat de val van de regering in 2010 en de verkiezingen duidelijk gemaakt hebben dat eerst het dossier-B-H-V moet opgelost raken.

     Cartoon     
      

Daarbij herhaalde hij de voorwaarde die hij en zijn partij hebben gesteld dat er eerst een communautair akkoord en een akkoord over B-H-V moet zijn  alvorens de CD&V over andere zaken wil praten en aan verdere regeringsonderhandelingen wil deelnemen. "Hier wijken wij niet van af".

 

Maar hallo, scheelt er iets met Wouter Beke zijn geheugen?  


 

Als ik me niet vergis is men al een hele week over andere zaken aan het praten, zoals o.a. Elio Di Rupo zijn financieringsvoorstellen.


Volgens de huidige voorstellen van Elio di Rupo over de splitsing van B-H-V betaalt Vlaanderen een woekerprijs voor een schijnsplitsing.

 

Volgens de Gravensteengroep (*) zou het niet wijzigen van de huidige toestand  rond Brussel-Halle-Vilvoorde mateloos veel gunstiger zijn voor de Vlamingen dan het voorstel van formateur Elio Di Rupo.

"BHV kan met een eenvoudige parlementaire meerderheid worden gesplitst. De Vlaamse onderhandelaars zouden deze gesprekken dus beter afbreken en rustig afwachten tot de Franstaligen iets voor Brussel of Wallonië nodig hebben.", schrijft de Gravensteengroep in De Standaard.

"Van het evenwichtsprincipe is geen sprake", concludeert de Ravensteengroep. "De formateursnota is de uitwerking van het taalexpansionistisch nationalisme van de Franstaligen."

 

In de voorstellen van Di Rupo  ontdekt de denkgroep slechts één nadeel voor de Franstaligen, "namelijk het verlies van het rechtstreekse stemrecht voor Brussels-francofone lijsten.  Daarnaast zouden er meer dan 20 voorstellen nadelig zijn voor de Vlamingen.

 

(*) De Gravensteengroep is een groep van onder andere Vlaamse intellectuelen en kunstenaars.


29-08-2011 om 15:08 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
28-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Standbeelden

Afbeeldingen van Green-Wood Cemetery, Brooklyn

 Op deze foto  groet de godin Minerva op Battle Hill, in Green-Wood Cemetery, Brooklyn, 
 als het ware 
 het Vrijheidsbeeld van New York dat recht aan de overkant staat.

28-08-2011 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (2)
27-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraken
                                                                     Uitspraken.                                                                    


 Frank Deboosere, weerman op
is de enige die vindt dat we tot nu toe geen slechte zomer gehad hebben en die ondanks de regen, onweders en overstromingen nog altijd optimistisch blijft:

"De zomer van 2011 is de ergste nog niet."



 Ronald Verhaegen, presentator van het Radio 1-programma Sonar met de woorden van nieuwslezeres Els Aeyels  die hem dit 'off the record' gezegd had):

'Als het zo blijft regenen boven Brussel, dan geraakt BHV als vanzelf gesplitst'


27-08-2011 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (7)
26-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cijfers


                                                                                Cijfers                                                                  



- 5 ton -
De Antwerpse douane heeft dit jaar al 5ton cocaïne in beslag genomen en we zijn nog maar eind augustus.  Een rekord.
Cocaïne komt haast uitsluitend uit Latijns-Amerika, voornamelijk uit Colombia, maar ook uit landen als Venezuela en Peru.

De Federale Gerechtelijke Politie probeert steeds de herkomst te achterhalen om zo de organisatie in Antwerpen onderuit te halen. Zo werden vorig jaar zeker 238 verdachten gearresteerd die iets te maken hadden met de Antwerpse dossiers.
(zie ook mijn artikel van 27/7/2011 : Haven van Antwerpen)

- 78.500 -
België behoort tot de landen met de grootste relatieve bevolkingstoename in Europa.  In de periode 2009-2010 groeide de bevolking met 78.500 inwoners of 0,72 % van het inwonersaantal. 
In de hele Europese unie groeide de bevolking in dezelfde periode met 0,27%.  De EU telt 502,5 miljoen inwoners.

- 16.715 - In 2010 namen 16.715 Belgen een deel- of voltijdse loopbaanonderbreking voor de verzorging van een zwaar ziek gezins- of familielid.  Dit is het hoogste aantal sinds de regeling in 1998 ingevoerd werd.  Het grootste deel hiervan woont in het Vlaams Gewest: 14.013. In Wallonië betreft het 2192 personen en 510 in
Brussel.

- 120.398 -
Volgens cijfers van de RVA gaan er voor het eerst sinds 2005 minder werknemers met brugpensioen.  Dit jaar zijn het er 120.398 of 628 minder dan vorig jaar.
Mij lijkt dit, in verhouding tot het totale aantal, meer op een gewone schommeling.

26-08-2011 om 22:46 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
25-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oplossing B-H-V
 De oplossing B-H-V

 In mei 2007 kwam Brussels PS-kopstuk Philippe Moureaux met de oplossing voor het probleem van de kwestie Brussel-Halle-Vilvoorde:

“ Geef de Vlaamse faciliteitengemeenten aan Brussel en de kwestie Brussel-Halle-Vilvoorde is voor eens en voor altijd van de baan.”

Hiermee haalde hij een oude Franstalige eis opnieuw van stal, zijnde een eis van,
jawel,  ....... Elio Di Rupo!    

In januari 2007 kwam Elio Di Rupo reeds met het idee (of voorstel of eis) voor de uitbreiding van Brussel en het verleggen van de taalgrens.

Voor hem heeft de in 1963 vastgelegde taalgrens geen enkele historische grondslag en is enkel en allleen het gevolg van een politiek onderhandeld compromis waarvoor de honderdduizend Franstaligen die in Vlaanderen wonen, een aantal rechten in ruil kregen. 

Als de Vlamingen de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde willen, dan moet volgens Di Rupo (in een intervieuw met Dag Allemaal) voor de Franstaligen Sint-Geneius-Rode bij het Brussels Gewest gevoegd worden.

 Ook Brussels minister Pascal Smet (Sp.a) uitte zich begin 2007 in die zin in 'Brussel Deze Week' : "De verfransing hou je niet tegen.  De feiten tonen het aan.  In de faciliteitengemeenten stemt de grote meerderheid voor een Franstalige partij.  Ik denk zelfs dat je de verfransing eerder zal tegenhouden door Brussel uit te breiden."

 Yves Leterme onderstreepte toen in het Vlaams Parlement dat er voor de Vlaamse regering niet kan geraakt worden aan de grenzen van het Brussels Gewest of aan de taalgrens en dat de Vlaamse Regering ondubbelzinnig vasthoudt aan het regeerakkoord.

 

25-08-2011 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (8)
24-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak

                                                               Uitspraak.                                                                   


 Herman De Croo
(Open VLD – Oud-Kamervoorzitter):

Over Premier Yves Leterme die de parlementsleden terugroept uit vakantie:

“Hij wil de indruk wekken dat alleen hij op de winkel past.  Hij waakt over de schapen, de geiten en de Waalse haan, terwijl de anderen aan een strand in het zuiden liggen.”

                   


Dat nu juist iemand als Herman de Croo zoiets moet zeggen, de man die het woord 'vakantie' niet in zijn woordenboek heeft staan en al die jaren tijdens het parlementair zomerreces 'op de winkel' heeft gepast.



24-08-2011 om 14:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (1)
23-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ga eens avontuurlijk
De vakantieperiode en de zomer zijn weer bijna voorbij.
Voor wie zijn verlof nog moet plannen heb ik hier een suggestie:


Wees avontuurlijk en ga  eens illegaal ...


Als je eens echt  iets bijzonders wilt meemaken, wees dan klaar voor  avonturen zoals je het zelf nooit voor mogelijk zou kunnen houden.
Denk er eens over na en veel geluk bij het proberen!

1.. Ga illegaal naar bv. Marokko,  Pakistan, Turkije, Afghanistan of Irak.

2..Trek je niets aan van immigratieregels, visa, internationale wetten of andere belachelijke voorschriften.

3.. Als je daar eenmaal bent eis je van de lokale overheid kosteloze medische bijstand voor jou en je hele familie.

4.. Eis dat alle gezondheidswerkers vloeiend Nederlands spreken en dat in hospitalen en verzorgingshuizen alle voeding  klaargemaakt wordt volgens jouw westerse eetgewoontes.

5.. Eis dat alle wettelijke formulieren, aanvragen en inschrijvingsdocumenten in jouw taal vertaald worden.

6.. Zorg dat je je zonder beperking voortplant.

7.. Wijs elke kritiek op dit onverantwoord kweekgedrag af met de woorden: "Dit heeft te maken met onze cultuur en godsdienst, daar begrijpen jullie niets van."

8.. Behoud je oorspronkelijke identiteit.  Hijs een grote vlag van je westers land boven op je huis, hang ze voor je raam of aan je auto.

9.. Spreek thuis en in het openbaar alleen Nederlands en zorg ervoor dat je talrijke kinderen hetzelfde doen.

10.. Eis lessen over westerse cultuur in de moslimscholen.

11.. Vraag een plaatselijk rijbewijs en het equivalent van een  SIS-kaart.

12.. Aan de hand van deze documenten eis je al de andere legale voordelen op en beschouw je het bezit van deze documenten als een rechtvaardiging voor je onwettige aanwezigheid in Marokko, Pakistan, Turkije, Afghanistan of Irak.

13.. Rijdt met je auto rond zonder verzekering of keuring en beschouw de plaatselijke verkeersregels als uitsluitend geldig voor de inboorlingen.

14.. Dring erop aan dat alle lokale ambtenaren, gerechtsdienaars, agenten en iedereen die met je in contact komt Nederlands leert.

15.. Organiseer protestmarsen tegen uw gastland en haar inwoners, zet je soortgenoten aan tot geweld tegen niet-blanken,  niet-christenen en tegen de regering die je binnenliet.

16.. Verlang dat je vrouwelijke familieleden zich niet moeten bedekken in het openbaar en dat ze geen burka moeten dragen.

HIERBIJ WENS IK  JULLIE VÉÉL SUCCES!

Dat is omdat we geregeerd worden door politiek correcte idioten en een aantal doorgedraaide theedrinkers die geleidelijk  aan, ons en onze kinderen naar de ondergang  drijven.

ALS JE MET DEZE TEKST AKKOORD BENT STUUR HEM DAN DOOR!

Indien niet, vertrek en probeer bovenstaande punten toe te passen in Marokko, Pakistan, Turkije, Afghanistan of Irak.

Ik wens je heel veel succes!

(dank aan Annie voor het toezenden van deze tekst)

23-08-2011 om 12:40 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (5)
22-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asielzoekers
Sinds de zomer van 2009 werden er in dit beloofde land 8.200 opvangplaatsen voor asielzoekers bijgecreëerd, wat het totaal nu op 24.000 opvangplaatsen brengt.     
        
Omdat de opvangcentra allemaal overvol zitten moesten er in de maand juli weer asielzoekers op straat blijven rondhangen.

         

De piekdag was 25 juli, toen er na het verlengd weekend van de nationale feestdag aan 78 mensen geen onderdak en begeleiding kon gegeven worden.

Volgens , het agentschap dat instaat voor de opvang van de asielzoekers, ligt de instroom hoog en de uitstroom laag. Zo vroegen tot en met juni 11.574 mensen asiel aan in België. Dat is ongeveer evenveel als in heel 2006 of 2007.
 

Tot vorig jaar werden er zelfs 1.200 asielzoekers in hotels ondergebracht. 
                             
In één jaar tijd betaalde de overheid hiervoor 14 miljoen euro aan hotelkosten, waarna (eind juli vorig jaar) nog steeds 979 asielzoekers in hotelkamers verbleven.  De rekening is intussen al opgelopen tot 23,5 miljoen euro.

                       

Op basis van cijfers van Fedasil werden vorig jaar door zo'n 600 asielzoekers bij de Belgische arbeidsrechtbanken in totaal zo'n 420 dossiers ingediend om een dwangsom te bekomen van de Belgische staat omdat die faalde hen op te vangen. 

          

    
De kosten hiervoor liepen op tot een geschatte 3 miljoen euro.
 

          
         Op reis           

Morgen tips om eens avontuurlijk op vakantie te gaan........




22-08-2011 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (5)
21-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag

Vandaag is het zondag en dan houd ik het meestal wat rustig.
Eens kijken wat er bloeit in de tuin:

 
 Gisteren stond er nog eens een Tijgerbloem open. 
  Waarschijnlijk de laatste van het jaar.


Toen ik de vorig jaar knollen van deze Dahlia kocht 
dacht ik dat het van die mooie grootbloemigen waren.
Maar het blijken ook maar kleine te zijn.

                         

 Tot voor een paar jaar had ik een Dahlia-struik met deze
 2-kleurige pompon-bloem.  Maar de knollen hebben jammer
 genoeg de winter niet overleefd.



21-08-2011 om 13:54 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
20-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Puppelpop

  Pukkelpop.

De korte maar hevige wolkbreuk met onweer, hagel en rukwinden die donderdag over de Pukkelpopweide in Kiewit, Limburg, raasde en waar 60.000 festivalgangers aanwezig waren, richtte een enorme ravage aan.

Iedereen vluchtte naar de grote tenten, maar enkele gegaven het en kwamen op de aanwezigen terecht. Ook bomen werden geveld en stellingen en staketsels stortten in.

Balans tot nu toe: 4 doden (*) en 40 tot 60 gewonden waarvan 3 nog in levensgevaar.

(*) 22/8 - geen  5 doden op het festival zoals aanvankelijk werd vermeld. Er was wel een 5de dode, maar die was niet op Pukkelpop. Intussen sprak men ook al van 140 licht- en 11 zwaargewonden, maar het aantal gewonden zou nog hoger liggen doordat tientallen jongeren gewond naar huis gingen en zich daar lieten verzorgen. Toch is er nog een vijfde festivalganger omgekomen toen die op weg naar huis langs de spoorlijn liep en aangereden werd door een trein.)

Het rampenplan werd afgekondigd.

Toch zijn er weer mensen die kritiek hebben omdat ze, na het horen van de berichten op de radio, hun zoon of dochter niet direkt konden bereiken.

Maar als iedereen tegelijk met de GSM gaat bellen, raakt het netwerk overbelast, dat is toch normaal. Ook zogezegd geen mededelingen van de organisatie uit. Maar is het niet belangrijker om bij zo’n ramp eerst de mensen te helpen dan tijd te gaan verliezen met rapporten opmaken en persmededelingen te geven?

Ik kan me de ongerustheid van de ouders wel voorstellen: uw kind is naar dat muziekfestival, al dan niet met uw volledige goedkeuring, en dan gebeurt er zo iets verschrikkelijks. Stel u maar eens voor dat één van die doden uw kind is!

Wat me ook zo’n beetje irriteert is dat men nu naar verantwoordelijken gaat zoeken voor wat er gebeurd is. Zo’n festival is misschien al een half jaar of langer georganiseerd. Men kan toch niet voorzien dat er juist op die dag zo’n storm gaat losbarsten!

‘De Koning en de Koningin hebben hun vakantie onderbroken om naar de ravage op de festivalweide te gaan kijken.’
 Het Koningspaar ondertekende het rouwregister en nam ruim de tijd om te praten met de brandweermannen, de verpleegkundigen, de artsen en de politiemensen.

Mooi gebaar, maar als de Koning hier nodig is om zijn functie uit te oefenen moet hij wel meer ‘uit vakantie terugkomen’, want hij is op een jaar meer niet thuis dan wel.

En wat maakt dat nu een verschil voor die mensen. Ons zou dat veel geld kosten, maar voor het koningspaar maakt dat geen bal uit. Die verplaatsingen komen ten koste van Defensie, op de rug van de belastingbetaler dus.

Maar toen Prins Laurent op zijn omstreden Congoreis zich liet verplaatsen met het privé-vliegtuig van een rijke industriëel was het kot hier te klein.

Nog even dit: eergisteren op de radio, na het nieuws over de storm die over Pukkelpop in Kiewit was geraasd, zei de nieuwsleester: “Ook bij ons waren er…..” en begon ze over de wolkbreuken boven Brussel en Mechelen en de wateroverlast dat die veroorzaakt hadden. Is Kiewit-Hasselt in Limburg dan niet ‘bij ons’? Gewoon frustrerend voor de Limburgers!

20-08-2011 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (3)


Foto

Dit is het wapenschild dat in de 15de eeuw door een tak van mijn familie gedragen werd.
Aanvankelijk was ik van plan mijn Weblog gewoon onder mijn echte naam te starten.  Maar als ik zo eens naar de andere reeds bestaande keek, viel het mij op dat de meeste ervan met een schuilnaam werken.  Vandaar dat ik uiteindelijk beslist heb dat ook maar te doen.

.../raa. is het geworden.

R.A.A.
is in feite niet zo geheimzinnig als het op het eerste zicht lijkt.  Het zijn namelijk de eerste letters van mijn voornamen.





Vandaag zijn we:

Archief per maand
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 05-1973

    Gastenboek
  • Zondag groetjes van de Geldwolven
  • Zaterdag groetjes van de geldwolven
  • Vrijdag groetjes van de Geldwolven
  • Donderdag groetjes van de Geldwolven
  • Woensdag groetjes van de Geldwolven

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Het


    Laatste commentaren
  • Fietstocht wc-potten (MaBo*)
        op Fietstochtje
  • >_> (Eduard)
        op Hereniging
  • .. (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • droef (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Het Bloggershoekje 3)
        op Afsluiten weblog
  • Onze innige deelneming bij het heengaan van onze goede blogvriend Remy. (Paolo)
        op Afsluiten weblog
  • Innge deelneming (Martine)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Roosje)
        op Afsluiten weblog
  • mijn oprechte deelneming (bo)
        op Afsluiten weblog
  • Mijn Oprechtige Deelneming (Nikki)
        op Afsluiten weblog
  • Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Bekijk de trailer
    voor vandaag in

     
    (van maandog tot vrijdag)
    Wettelijke verlofdagen
    en schoolvakanties:

    http://www.sbweb.be/SB/
    verlof.asp?year=2013

    of ook nog deze interessante link:
    http://www.feestdagen-belgie.be/

    Kalenders 2013 om af te drukken:

    http://www.feestdagen-belgie.be/
    download-gratis-kalenders-2012
    -om-te-printen-afdrukken
    #ixzz1nDyZg1KB



    WERELDKALENDER
    VOOR FEESTDAGEN
    http://www.earthcalendar.net/
    index.php


    Woordenlijst Nederlandse Taal
    Officiële Spelling
      

    http://woordenlijst.org/


    banner flitspalen Vlaanderen
    www.mobielvlaanderen.be/
    flitspalen/kaarten.php?a=4&nav=5

    Let wel
    Door sommige steden en gemeenten op eigen initiatief geplaatste camera's zijn niet opgenomen in deze gegevens.


    Actueel neerslagbeeld
    neerslag België

    Mijn andere blogs
  • Grenspalen 1
  • Grenspalen 2
  • Grenspalen 3
  • Boekbesprekingen
  • Oudere en hier 'afgevoerde' artikels

  • Mijn favorieten
  • Lana
  • Steffie
  • Nikki
  • Saagje
  • Waaroemni
  • De vriendinnen
  • Zondag
  • Frankie
  • Brabbes

    Mijn favorieten
  • Franske
  • Timmie en Daisy
  • De Westhoek
  • Wimpie's blog
  • Trucker John
  • Gita
  • Dialect
  • Amor Fati
  • Georges

    Mijn favorieten
  • Dierenopvoedster
  • Beversblog
  • Elisa en Juliette
  • Kaatje en Rikske
  • Diana's blog
  • Bieke
  • Meeuw
  • Ofthemonkeylions

    Mijn favorieten
  • Johnny en Christiane
  • Fietsroutes
  • Easywalk
  • Tuin den Horst
  • Tuinfreak
  • Onze Natuur
  • De natuur ontdekken
  • Natuurvriendelijk

    Mijn favorieten
  • Mija's bloemen
  • Cactussen
  • Francsicus
  • Redpoppy
  • Plonk

  • Mijn favorieten
  • Oldies
  • Wesp
  • Anna-Winterroosje
  • Alois
  • Koivis
  • Meermin
  • Ida
  • Bompa Harry

    Mijn favorieten
  • Lieve
  • Kartuizer
  • Johan
  • V V B-Hupoar
  • Hexaeder
  • Computertips
  • Katrien - Vraagjes
  • Zonnegroeten - computertips
  • Weerspreuken

    Mijn favorieten
  • Jot
  • Annemiek
  • Loek
  • Paolo
  • Ria fotografeert
  • Boomer
  • Opacor
  • Tonny en Leo
  • Zwaantje
  • Julius

    Mijn favorieten
  • Ineke
  • Flodder
  • Snoopy (Mia)
  • Ria
  • Gekke Meid
  • Buikdansen
  • Aphrodite


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!