R.A.A.'s Krantje
een selectieve kijk op de politiek en de actualiteit (en tussendoor ook eens iets anders)
29-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hij is (was) er.

Wekenlang werd er met spanning afgewacht en uitgekeken naar de al van voor zijn verschijnen zo omstreden koranfilm van Geert Wilders en nu is (was) hij er.
De website 'fitnathemovie.com' waarmee Wilders zijn film aankondigde en waarop enkel een startpagina te zien was met daarop 'Geert Wilders presents: Fitna - Coming soon',
Klik op de afbeelding om de link te volgenwerd vorige zaterdag door de provider 'wegens klachten' al van het net gehaald. 

Maar voorbije donderdag was het dan zover. Op de website LiveLeak.com (is een soort YouTube) is hij dan verschenen. Volgens de krant werd 'Fitna' tijdens de eerste 3 uur al 3 miljoen keer bekeken!

De film begint met de schokkende en gruwelijke beelden van de grote aanslagen van moslimextremisten, zoals de aanslagen van 11 september 2001op de Twin Towers in New York (zie hierover mijn artikel van 11 spt. 2007 ), de aanslagen in het treinstation in Madrid op 11 maart 2004, de aanslagen op het openbaar vervoer in Londen (juli 2005) en ook nog enkele moorden die door de moslims gepleegd werden (cfr. Theo Van Gogh).
In een tweede deel komen krantenknipsels aan bod en zijn er imams te zien die in Nederlandse moskeeën opruiende preken houden en zien we een prentkaart met 'Groeten uit Nederlend' met daarop recent gebouwde moskeeën in Amsterdam en Rotterdam. 
Wilders had al aangekondigd dat er op het einde van zijn film '"iets zou gebeuren": de film eindigt met het geluid van een blad dat uit een boek gescheurd wordt, waarna de Klik op de afbeelding om de link te volgenDeense spotprent van de profeet Mohammed te zien is met de lont op de tulband die aan het opbranden is, waarna een ontploffing gesuggereerd wordt.

Als begeleidende muziek horen we werk van Tsjaikovski en muziek uit Peer Gynt van Edward Grieg.

De eerste reacties in moslimkringen waren vrij gematigd, maar intussen werd het filmpje door de internet-provider 'wegens bedreigingen' toch al terug van het net gehaald.

29-03-2008 om 20:08 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
28-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Amazonewoud - vervolg

Het Amazonewoud - vervolg

Het Amazonewoud staat er slecht voor. De stijgende vraag naar landbouwprodukten zoals soja en graasgronden voor vee leidt tot een snel voortschrijdende ontbossing in het Amazonegebied. Maatregelen om dit tegen te gaan dringen zich op.

De goede resultaten van de voorbije jaren waren voor een deel te danken aan een in maart 2004 gelanceerd regeringsplan dat het toezicht verbeterde. Maar studies vertellen dat het eigenlijk economische factoren zijn die de doorslag geven. De voorbije jaren daalde de prijs van soja en had de Braziliaanse veeteelt te kampen met mond- en klauwzeer. Daardoor was er minder nood om bosgebieden om te zetten in weilanden en akkers. Maar nu de landbouwprijzen weer stijgen hebben de sojatelers ook weer nieuwe expantieplannen.

Volgens Greenpeace zit er een fundamentele tegenstelling in het beleid van de Braziliaanse regering, door tegelijk de ontbossing te willen tegengaan, maar anderzijds een snelle groei van de landbouw- en voedselsector en van de uitvoer in die sectoren na te streven, om aldus buitenlandse schulden af te betalen.

Het Braziliaanse ministerie geeft toe dat er tussen augustus en november van het voorbije jaar 10 procent meer bos verdween dan tijdens dezelfde periode in 2006.

Wordt nog vervolgd.

28-03-2008 om 11:07 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (2)
18-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werkloosheidsuiteringen

Mad In dit land is het niet de overheid, maar zijn het de vakbonden die verantwoordelijk zijn voor de uitbetaling van de werkloosheidsvergoedingen.
Voor het uitbetalen van die werklozensteun krijgen de vakbonden trouwens jaarlijks een 'administratieve vergoeding' van liefst 160 miljoen euro.

Question Men kan zich dus de vraag stellen of de vakbonden wel streven naar het creëren van meer arbeidsplaatsen en een hogere tewerkstellingsgraad.  Want minder werklozen betekent voor de vakbonden minder ontvangsten.

Shocked Het systeem geeft hen anderzijds ook meer macht om leden onder druk te zetten.  Zo was er in februari vorig jaar veel te doen om een brief die door de christelijke vakbond ACV verstuurd werd naar enkele van haar leden die hun lidgeld nog niet betaald hadden en waarbij het  ACV deze leden bedreigde met het achterhouden van hun werkloosheidsuitkering.  Dit voorval zorgde voor heel wat verontwaardiging.

Rolling Eyes Journalist Eric Donckier in Het Belang van Limburg van 23 februari 2007 had hier volgende bedenking bij: "Eerlijk gezegd, we hebben ons altijd al afgevraagd waarom ook de vakbonden werkloosheidsvergoedingen mogen uitkeren. Waarom kan de overheid dat niet zelf doen? In de huidige computertijden kan dat niet zo moeilijk zijn. We denken dat daar zelfs een flinke besparing in zit voor de overheid, dan moet ze geen administratieve vergoeding meer betalen aan de vakbonden."

18-03-2008 om 11:36 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
16-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Puzzelen
Puzzelen is bij mij een bezigheid voor in de winter.
Zo kocht ik in de loop van vorig jaar op een rommelmarkt een doos met 5 puzzels van 1000 stukjes.  Het moet niet elk jaar een puzzel van 3000 of 5000 of meer stukjes zijn.
Thuis merkte ik dat er zelfs zes pakjes inzaten, dus één extra waar geen afbeelding van was.


Na nieuwjaar ben ik er dan aan begonnen.  Na er drie gemaakt te hebben, merkte ik dan dat er één, nl. De Nachtwacht van Rembrandt Van Rijn, ontbreekt.  Dus twee die  niet in de doos thuis horen en waar geen afbeelding van is.

Als uitdaging heb ik vorige week dan één van deze twee puzzels gemaakt.  Het viel erg mee; al bij al was het zelfs een zeer gemakkelijke.
Maar: naarmate het vorderde vond ik dat er toch maar weinig stukjes overbleven tot wat er nog moest gedaan worden.  En ja, kijk maar:



De kader is volledig, maar op enkele stukjes na ontbreekt de lucht volledig.

De overige puzzels waren compleet.  Bij één zat zelfs een stukje teveel.
Het risico van op een rommelmarkt zoiets te kopen zeker.   Maar in feite was het toch maar een extra puzzel.  Dus... geen probleem.

16-03-2008 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
13-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Fitna'- film
Klik op de afbeelding om de link te volgen (klik op afbeelding om te vergroten)

De al van voor zijn verschijnen zo omstreden anti-koranfilm van Geert Wilders is af en klaar voor vertoning.
Op het internet werd inmiddels de website http://www.fitnathemovie.com gestart met op de openingspagina de kaft van de koran.  Geert Wilders meldde dat hij hierop zeker stukken van zijn anti-Koranfilm zal vertonen.

Ondanks de inhoud nog een raadsel is, nemen de doodsbedreigingen tegen de politicus fors toe.  Op het in extremistische kringen populaire webforum 'Al-Ekhlaas' is begin februari al opgeroepen om Geert Wilders te vermoorden.
"In de naam van Allah, wij vragen u ons de keel te brengen van deze ongelovige die de Islam en de Profeet belachelijk maakt", aldus de oproep.  (De site werd intussen reeds meer dan 19 miljoen keer bezocht.)

De Nederlandse regering spant zich al wekenlang in om de eventuele schade zoveel mogelijk te beperken en riep Wilders nog eens op om na te denken over de gevolgen die het vertonen van zijn film kunnen veroorzaken. 

Ook de Europese Commissie is begaan met de zaak en stuurde een memo aan haar vertegenwoordigers in het buitenland waarbij er de nadruk op gelegd werd dat 'tolerantie en het vrije woord in Europa zeer worden gewaardeerd'. De Nederlandse minister van Buitenlandse zaken verklaarde 'dat ze er niets kunnen tegen doen'.

Maar op de Nederlandse televisie zal de film niet te zien zijn.  Geen enkele oproep wil de film volledig uitzenden.

Tegenstanders van Geert Wilders hebben de website http://www.stopwilders.com  opgericht. Deze kreeg bij zijn start zoveel bezoekers dat hij crashte.

13-03-2008 om 17:19 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (0)
12-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Het Amazonewoud -

vervolg:  Soja

In 1950 begon de Italiaanse immigrant André Maggi in Zuid-Brazilië sojabonen te telen. Intussen is het bedrijf Grupo André Maggi dat nu geleid wordt door zijn zoon Blairo, uitgegroeid tot de grootste sojaproducent ter wereld. Blairo Maggi is sinds 2003 bovendien ook gouverneur van de deelstaat Mato Grosso.

De oppervlakte voor sojavelden is in Zuid-Amerika de laatste jaren extra hard gegroeid: van 18 miljoen hectare in 1995 naar 33 miljoen hectare (in 2003).

Met een zaag van honderd meter lang, met aan beide uiteinden een Caterpillar bulldozer, haalt men in een minimum van tijd een enorme vlakte Amazonebos- en savanne omver om de grond geschikt te maken voor de aanleg van grootschalige sojaplantages.

Milieudefensie liet een onderzoek doen naar de effecten van de sojateelt door Grupo André Maggi en andere grote sojabedrijven op mens en natuur in Brazilië. In het onderzoeksrapport met de toepasselijke naam ‘Van oerwoud tot kippenbout’, worden die effecten op een rijtje gezet: bij de – vaak illegale – kap van amazonebos en -savanne voor sojaplantages gaat vrijwel alle biodiversiteit van zoogdieren, reptielen, vogels en planten verloren; de kaalslag versterkt erosie; grond- en oppervlaktewater raken vervuild door het gifgebruik bij de sojateelt; kleine boeren worden bij de aanleg van sojaplantages vaak met geweld van hun land verdreven, verliezen hun middelen van bestaan en zijn gedwongen naar de sloppenwijken in de grote steden te verhuizen. De achterblijvers die wel werk vinden op de sojaplantages, werken er vaak onder slechte arbeidsomstandigheden, door de Braziliaanse arbeidsinspectie omschreven als ‘slavernij’. Sinds Blairo Maggi gouverneur is van Matto Grosso, is de ontbossing, inclusief de illegale, er flink toegenomen. De Reia da Soja, oftewel Sojakoning zoals Blairo wordt genoemd, zei daarover in de New York Times: “Voor mij betekent een toename van de ontbossing met veertig procent helemaal niks, ik voel me er totaal niet schuldig over.”

Nederland is na China de grootste importeur van soja ter wereld. Het overgrote deel gaat naar de veevoederbedrijven waar sojameel en soja-olie verwerkt wordt tot veevoer voor de miljoenen varkens en kippen in de intensieve veehouderij.

Wordt nog vervolgd.

12-03-2008 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
10-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ademloos

'Ademloos'
Vorige week werd in ntwerpen de actiegroep vzw ‘Ademloos’ opgericht, die protesteert tegen de geplande bouw van de Oosterweelverbinding, die de ring rond Antwerpen compleet moet maken en de Kennedytunnel moet ontlasten van het vrachtvervoer.  Als logo van de vzw gebruiken ze een persiflage van de stralende waarmee Antwerpen campagne voert.  De die ingesnoerd wordt. 
“De Oosterweelverbinding legt een knoop om Antwerpen en maakt de stad ademloos”, aldus de initiatiefnemers.

Dit logo lokte nogal wat reacties uit bij de stad en bij het ontwerpbureau van de , die vinden dat dit juridisch niet mag.  Daarop werd het logo wat aangepast en wordt het een blauwe achtergrond i.p.v. de rode.

              Þ             

De persconferentie waarmee de v.z.w. Ademloos zich voorstelde werd met veel aandacht onthaald, zowel op Vrt radio en tv nieuws, als op ATV (de lokale TV-zender van Antwerpen), als in de krantentitels.

 

De vzw Ademloos noemde de Oosterweelverbinding met de Lange Wapper-brug een tikkende tijdbom omdat de overconcentratie fijn stof, CO2 en de geluidshinder te veel zouden toenemen.

 

Vooral de kranten gingen diep in op de door ‘Ademloos’ gestelde problematiek van de volksgezondheid.

 

De Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) weerlegt alle kritiek.  Zij stelt dat het Masterplan in zijn geheel de mobiliteit, leefbaarheid en gezondheid in de regio zal verbeteren.  Hiervoor rekenen ze er wel op dat er in de toekomst meer gebruik zal gemaakt worden van de binnenscheepvaart en van het openbaar vervoer.



 “De Oosterweelverbinding biedt inderdaad geen oplossing voor de problematiek van fijn stof. Dat is een materie die op Europees vlak aangepakt moet worden”, zegt woordvoerder Nick Orban van BAM in de krant. “De concentratie daarvan moet eerder globaal worden bekeken.”

 

Volgens ‘Ademloos’ kunnen de prioriteiten van BAM niet beter geïllustreerd worden dan door de jaarlijkse besteding van ruim 1 miljoen aan erelonen advocaten, en 960,000 euro per jaar aan communicatie-advies, te vergelijken met geen Euro voor gezondheidsonderzoek in de getroffen regio.


10-03-2008 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
08-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog kosten
Jaarlijks betaalt iedere Belg 56 euro belastingen om de godsdiensten te onderhouden.
Daarvan gaat 28 euro (de helft dus) naar lonen van godsdienstleraars (ook de vrijzinnigen), 10 euro naar geestelijken van alle erkende godsdiensten, 3 euro naar gepensioneerde geestelijken, 11 euro naar kerkfabrieken en behuizing, 1 euro naar renovatiewerken en de overige 3 euro zijn diverse uitgaven.
Ruim driekwart van het geld gaat naar de Katholieke kerk, 11,4% naar de vrijzinnigheid, 6,5% naar de Islam en 4,1% naar het protestantisme. 
       

08-03-2008 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
04-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Het Amazonewoud


Het Amazonewoud is het grootste regenwoud op aarde met maar liefst 7 miljoen vierkante kilometer bos, verspreid over 9 landen en met een onvoorstelbaar grote biodiversiteit.  Er werden tot nu toe 438.000 plantensoorten gedocumenteerd.

Maar het gaat slecht met de long van onze aarde.

Van augustus 2003 tot aug. 2004 ging 26.130 km2 oerwoud verloren of een vernietiging van zes voetbalvelden per minuut.

Dank zij de maatregelen die de Braziliaanse regering genomen heeft om de ontbossing van het regenwoud in te perken, ging er van aug. 2006 tot juli 2007 ‘amper’ 11.224 km2 verloren door ontbossing.

Maar nu gaat het weer de verkeerde kant op. Het maandelijks vernietigingstempo is inmiddels gestegen naar 948 km2. In de afgelopen vijf maanden is in het Braziliaanse Amazonewoud een gebied ter grootte van West Vlaanderen vernietigd.

Hoofdschuldigen voor de ontbossing zijn het opzettelijk platbranden voor de sojacultuur en de veeteelt, de illegale houtkap en ook goudzoekers.  De kans is groot dat tegen 2030 bijna 60 % van het Amazonewoud vernietigd of ernstig beschadigd zal zijn.

Wordt nog vervolgd.

04-03-2008 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
>> Reageer (1)


Foto

Dit is het wapenschild dat in de 15de eeuw door een tak van mijn familie gedragen werd.
Aanvankelijk was ik van plan mijn Weblog gewoon onder mijn echte naam te starten.  Maar als ik zo eens naar de andere reeds bestaande keek, viel het mij op dat de meeste ervan met een schuilnaam werken.  Vandaar dat ik uiteindelijk beslist heb dat ook maar te doen.

.../raa. is het geworden.

R.A.A.
is in feite niet zo geheimzinnig als het op het eerste zicht lijkt.  Het zijn namelijk de eerste letters van mijn voornamen.





Vandaag zijn we:

Archief per maand
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 05-1973

    Gastenboek
  • Zondag groetjes van de Geldwolven
  • Zaterdag groetjes van de geldwolven
  • Vrijdag groetjes van de Geldwolven
  • Donderdag groetjes van de Geldwolven
  • Woensdag groetjes van de Geldwolven

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Het


    Laatste commentaren
  • Fietstocht wc-potten (MaBo*)
        op Fietstochtje
  • >_> (Eduard)
        op Hereniging
  • .. (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • droef (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Het Bloggershoekje 3)
        op Afsluiten weblog
  • Onze innige deelneming bij het heengaan van onze goede blogvriend Remy. (Paolo)
        op Afsluiten weblog
  • Innge deelneming (Martine)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Roosje)
        op Afsluiten weblog
  • mijn oprechte deelneming (bo)
        op Afsluiten weblog
  • Mijn Oprechtige Deelneming (Nikki)
        op Afsluiten weblog
  • Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Bekijk de trailer
    voor vandaag in

     
    (van maandog tot vrijdag)
    Wettelijke verlofdagen
    en schoolvakanties:

    http://www.sbweb.be/SB/
    verlof.asp?year=2013

    of ook nog deze interessante link:
    http://www.feestdagen-belgie.be/

    Kalenders 2013 om af te drukken:

    http://www.feestdagen-belgie.be/
    download-gratis-kalenders-2012
    -om-te-printen-afdrukken
    #ixzz1nDyZg1KB



    WERELDKALENDER
    VOOR FEESTDAGEN
    http://www.earthcalendar.net/
    index.php


    Woordenlijst Nederlandse Taal
    Officiële Spelling
      

    http://woordenlijst.org/


    banner flitspalen Vlaanderen
    www.mobielvlaanderen.be/
    flitspalen/kaarten.php?a=4&nav=5

    Let wel
    Door sommige steden en gemeenten op eigen initiatief geplaatste camera's zijn niet opgenomen in deze gegevens.


    Actueel neerslagbeeld
    neerslag België

    Mijn andere blogs
  • Grenspalen 1
  • Grenspalen 2
  • Grenspalen 3
  • Boekbesprekingen
  • Oudere en hier 'afgevoerde' artikels

  • Mijn favorieten
  • Lana
  • Steffie
  • Nikki
  • Saagje
  • Waaroemni
  • De vriendinnen
  • Zondag
  • Frankie
  • Brabbes

    Mijn favorieten
  • Franske
  • Timmie en Daisy
  • De Westhoek
  • Wimpie's blog
  • Trucker John
  • Gita
  • Dialect
  • Amor Fati
  • Georges

    Mijn favorieten
  • Dierenopvoedster
  • Beversblog
  • Elisa en Juliette
  • Kaatje en Rikske
  • Diana's blog
  • Bieke
  • Meeuw
  • Ofthemonkeylions

    Mijn favorieten
  • Johnny en Christiane
  • Fietsroutes
  • Easywalk
  • Tuin den Horst
  • Tuinfreak
  • Onze Natuur
  • De natuur ontdekken
  • Natuurvriendelijk

    Mijn favorieten
  • Mija's bloemen
  • Cactussen
  • Francsicus
  • Redpoppy
  • Plonk

  • Mijn favorieten
  • Oldies
  • Wesp
  • Anna-Winterroosje
  • Alois
  • Koivis
  • Meermin
  • Ida
  • Bompa Harry

    Mijn favorieten
  • Lieve
  • Kartuizer
  • Johan
  • V V B-Hupoar
  • Hexaeder
  • Computertips
  • Katrien - Vraagjes
  • Zonnegroeten - computertips
  • Weerspreuken

    Mijn favorieten
  • Jot
  • Annemiek
  • Loek
  • Paolo
  • Ria fotografeert
  • Boomer
  • Opacor
  • Tonny en Leo
  • Zwaantje
  • Julius

    Mijn favorieten
  • Ineke
  • Flodder
  • Snoopy (Mia)
  • Ria
  • Gekke Meid
  • Buikdansen
  • Aphrodite


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!