R.A.A.'s Krantje
een selectieve kijk op de politiek en de actualiteit (en tussendoor ook eens iets anders)
31-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby Donna
Baby Donna
(zie mijn vorige artikels over dit onderwerp
⇒ tik 'Baby Donna' in 'zoeken in blog'
 -
het artikel met blauwe achtergrond dat eveneens verschijnt gaat over een andere baby)

In verband met de zaak rond Baby Donna, moeten volgens het openbaar ministerie alle betrokkenen voor de rechter verschijnen voor de 'mensonterende behandeling' van de kleuter. 
Maar de raadkamer van Oudenaarde is er weer eens niet in geslaagd een beslissing te nemen over de verwijzing van de verdachten naar de rechtbank. 
Deze zaak sleept nu al meer dan 5 jaar aan.

Baby Donna werd geboren op 26 februari 2005. 
De moeder, Ann Blomme uit Sint-Lievens-Houtem , die als draagmoeder fungeerde voor de biologische vader Bart Philtjens uit Herk-de-Stad, zei een miskraam te hebben gehad en verkocht de baby aan het Nederlandse echtpaar Wim en Nathalie Jansen.
Toen Philtjens achter de leugen kwam, spande hij een rechtzaak aan. De rechtbank in Utrecht stelde de man in het ongelijk en het Nederlandse echtpaar mocht Donna houden. 

 De wensouders Geertrui en Bart Philtjens, die 'hun' dochter Valentina noemen, vinden dat zij recht hebben op Donna en dat 'Valentina'  het recht heeft om bij haar echte ouders te zijn.. 

31-05-2010 om 15:38 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (2)
30-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doordenkertje

Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen wil het personeelstekort in de welzijnszorg aanpakken.
Er komen campagnes om mensen naar een job in de zorgsector te lokken en er wordt onderzocht of buitenlandse kandidaten kunnen worden aangetrokken.
  

Vreemde_Verpleegkundigen
     (het tekstballontje werd voor alle duidelijkheid in      
      verstaanbare taal gezet)                                          

30-05-2010 om 10:49 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (4)
29-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boerka-Barbie
Klik op de afbeelding om de link te volgen


 Ter ere van haar 50-jarig bestaan (vorig jaar)
 kreeg de bekende Barbiepop voor de verandering 
 een boerka aan.

 Deze speciale versie werd geveild bij het Britse veilinghuis Sotheby's.   De opbrengst was voor een liefdadigheidsorganisatie.

29-05-2010 om 12:37 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (4)
28-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak
Abu Faris van de moslimorganisatie Muslim Rise:

"Wij pikken het onrechtvaardig en discriminerend gedrag van de tirannieke Belgische regering niet meer."


Deze moslimorganisatie plande voor vorige zaterdag een betoging in Brussel tegen het verbod op de boerka en had moslims in heel Europa opgeroepen om die zaterdag af te zakken naar de Beurs.  De organisatie verwachtte een zeer grote opkomst.

De stad Brussel had de manifestatie echter verboden omdat op hetzelfde ogenblik ook de Zinneke Parade door de stad trok.  Maar de politie had ook een negatief advies gegeven omdat de kans op tegenmanifestaties te groot was. 
"Maar wij zullen onze zusters verdedigen in het boerkadebat en hen nooit in de steek laten.  Verboden of niet: de betoging gaat alleszins door", klinkt het bij Muslim Rise.
Vrijdag voormiddag kondigden de organisatoren dan aan te zullen uitwijken naar Sint-Jans-Molenbeek, maar ook daar kregen ze eveneens geen toelating van de burgemeester.
 
Muslim Rise verspreidde daarop op via het internet het bericht dat de media foutieve informatie doorgaven en dat de betoging wel degelijk zou plaatsvinden. Ook was er sprake van een gelijkaardige betoging in Antwerpen, maar daar werd geen aanvraag ingediend.

Of er nu wel of niet een betoging tegen het boerkaverbod heeft plaatsgevonden, weet ik niet.  Ik het er niets meer over gehoord of gelezen....

Wel hebben die zaterdag een tiental vrouwelijke militanten van het Vlaams Belang in Brussel een korte actie gehouden tegen de boerka, waarbij ze die symbolisch in een vuilbak gooiden.  

28-05-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
27-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alweer
Alweer stenengooiers op de Antwerpse Ring

Voorbije zaterdagavond werden op de Antwerpse Ring opnieuw wagens met stenen bekogeld vanop de Silvertopbrug.
In totaal kwamen er acht meldingen binnen bij de Wegpolitie. 

Eén van de slachtoffers reed zaterdagavond rond 22 uur met zijn vrouw en twee kindjes met de wagen op de ring richting Gent.  Net voor de Silvertopbrug werd de uitstap grondig verstoord door stenengooiers.

Aan de afslag Centrum zag hij plots drie jongeren met stenen naar wagens gooien.  De wagen voor hem moest slalommen om stenen te ontwijken, maar bij hem was het raak. Een zware steen kwam frontaal op de voorruit terecht. Als bij wonder werd er niemand gewond. 

Het slachtoffer wierp zijn wagen aan de kant, sprong uit het voertuig en achtervolgde de jongeren nog een tijdje tot in de Brederodestraat, maar raakte daar hun spoor kwijt.

Volgens getuigen waren de daders Noord-Afrikaanse jongeren.

Op zondag 9 mei maakte een man uit Ekeren op dezelfde plaats hetzelfde mee. Hij kreeg een betonnen tegel door de voorruit, recht in het gelaat en liep daarbij zware verwondingen op.  Zijn bovenkaak werd verbrijzeld en hij is bijna al zijn tanden kwijt.  De man kan nauwelijks nog spreken.  
Ook een vrachtwagen, een bestelwagen en twee personenwagens werden getroffen door gelijkaardige betontegels.  Deze komen vermoedelijk van een bouwwerf wat verderop.
 
De politie heeft intussen nog geen spoor van de daders.

Op vrijdagochtend 14 mei, ook aan de Brederodestraat, smeet een vandaal een kassei door de voorruit van een lijnbus. De buschauffeur had gezien dat de dader een brommer in brand stak, waardoor hij die steen door de ruit kreeg.  De dader, die volgens een woordvoerder van de politie vermoedelijk van een feestje kwam, richtte daarvoor in de omgeving al een spoor van vernieling aan.  Eerst had hij aan de kaai twee auto's in de Schelde geduwd.  Daarna ging hij naar de Brederodestraat waar hij een aantal auto's beschadigde en dan een bromfiets in brand stak, wat dan door de lijnchauffeur opgemerkt werd.

Naar de dader(s) wordt nog steeds gezocht.

27-05-2010 om 22:47 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (2)
26-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doel
Wie kent nog Fons Mees?
De inmiddels 74-jarige man die blijft strijden voor het behoud van het bedreigde polderdorpje DOEL.

Op 9 mei is Fons Mees voor de derde keer vanuit Antwerpen en Doel vertrokken voor een fietstocht door heel Vlaanderen.
In een tocht van 25 dagen fietst hij van de ene Sint-Jacobuskerk naar de andere.

Ondanks het Vlaams Parlement in februari nog tégen het behoud van het dorpje stemde, wil hij in de gemeenten die hij aandoet, de politici overtuigen dat Doel niet mag verdwijnen. 
"...Het behoud en de heropbouw van Doel is mijn eerste doel.  Een onderzoek naar het ruimtegebruik in de antwerpse haven leert dat er nog honderden hectare industriegronden ter beschikking zijn.  Doel hoeft niet opgeofferd te worden."     

Fons Mees vertrok vanop de Antwerpse Grote Markt waar hij de zegen kreeg en in de kerk Sint-Jacobus-de-Meerdere werd een mis opgedragen, waarna hij de veerboot nam naar Doel waar hij in de namiddag nog een plechtigheid in de kerk bijwoonde.
Tijdens zijn tocht ijvert hij niet alleen voor het behoud van Doel, maar ook voor een fietsoversteek aan de Lillobrug in de haven,voor veilige fietspaden in Vlaanderen en voor gezondheid in het kader van de "Kom op tegen kanker" campagne.

Voor het behoud van DOEL fietste Fons Mees in mei 2007 met 2 vrienden naar Santiago de Compostela.

Meer informatie over Fons Mees en Doel:
tik 'Fons Mees' in Zoeken in blog, of 'Doel', dan komen er een paar artikeltjes meer, waaronder 'Terug naar Oosterdonck', een TV-reeks over de polderdorpen op de rechteroever die vroeger reeds plaats moesten maken voor de uitbreiding van de Antwerpse haven.

26-05-2010 om 15:08 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (4)
25-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trampolines
Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze morgend op Radio 2 ging het in het dagelijkse consumentenprogramma 'Inspecteur Decaluwé' (elke werkdag na het nieuws van 8 uur) over de bij kinderen zo populaire trampolines: over hoe de verkoop ervan de laatste tijd zo enorm stijgt en hoe goed ze wel zijn voor het vermaak en voor de beweging.  Ook over het verschil in aanbod en het verschil in prijs en kwaliteit.

Wat men er niet bij vertelde is wel het volgende;
(artikel welk ik reeds schreef op 17 aug. 2007)

Het aantal ongevallen met trampolines is sinds 2001 gestegen met 180%.
Jaarlijks worden gemiddeld 4.200 trampolinespringers behandeld op een spoedafdeling van een ziekenhuis.
Bij vele van deze slachtoffers gaat het over tuintrampolines die opgesteld staan in of bij de woning.  Hier spreken we zelfs over een verzesvoudiging van het aantal geregistreerde slachtoffers.
Drie op de vier slachtoffers is jonger dan 14 jaar en 60% zelfs onder de 10 jaar, waarbij meisjes in de meerderheid zijn.  
De grote populariteit van tuintrampolines draagt in belangrijke mate bij aan de forse stijging van de ongevallen. 

Bijna de helft van alle slachtoffers heeft een fractuur opgelopen.  Letsel aan armen (pols, onderarm, elleboog) en benen komen het meest voor.
5% loopt letsel op aan hoofd en hals en 2% aan de romp en de wervelkolom.

Negen procent van de slachtoffers wordt na behandeling op de 'spoed' in het ziekenhuis opgenomen.

Vooral onveilig gebruik en verkeerde plaatsing van de trampolines zijn belangrijke oorzaken.

Dit zijn cijfers voor Nederland. Of er voor België ook statistieken over bestaan heb ik niet kunnen achterhalen, maar we mogen wel veronderstellen dat ze ook representatief zijn voor ons land.

Hoe houd je het veilig?

  • Houd altijd controle.
    Toezicht van volwassenen is absoluut noodzakelijk. Volwassenen moeten de kinderen op de risico’s wijzen. Hen vertellen wat ze wel en niet mogen doen, en hun wilde enthousiasme temperen. Overigens zouden kinderen onder de zes jaar nooit mogen springen op zo’n trampoline – toezicht of niet. Kleine kinderen kunnen hun lichaam immers nog te weinig controleren.

  • Laat nooit meer dan één springer tegelijk op de trampoline.
    Het risico op een ongeval is voor de lichtste persoon liefst vijf keer groter dan voor de zwaarste. Een kind van 20 kilogram dat samen met een volwassene van 80 kilogram op een trampoline aan het springen is, kan daarbij smakken te verwerken krijgen die overeenkomen met een val van 3,5 meter hoogte. Kinderen raken ook vaak gewond tijdens feestjes wanneer ze samen met een dronken volwassene op de trampoline springen.
    Trampolinespringen en alcohol gaan niet samen. De combinatie is extreem gevaarlijk.

  • Laat de stalen constructie en veren nooit onbedekt. Dek ze af met stevige kussens en zorg ervoor dat deze niet kunnen loskomen. Een val op de veren of het stalen frame eindigt vaak in een breuk, snijwonde of erger.

  • Zorg voor een stevig veiligheidsnet rond de trampoline zodat de springer nooit naast de trampoline terecht kan komen

 

25-05-2010 om 23:41 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (1)
24-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 - 23
Klik op de afbeelding om de link te volgen "Maak van 13 een goed getal"
slogant Groen!

Goed gezien, want met lijstnummer 13 naar de verkiezingen op de 13de.........  ze zullen het nodig hebben!
 
En dan ook nog op de 13de in 20
10:
13 + 10 = 23    wat
ook een slecht getal is!

Meer over dat slechte getal 23: zie mijn artikels van 23 en 25/7/2009.
Tik hiervoor 'Het getal 23' in 'Zoeken in blog'.

24-05-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
22-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezingen

Een week of iets meer in verlof zijn en op reis gaan betekent ook:
een week of meer geen nieuws meer horen en niet meer op de hoogte wat er allemaal gebeurt in de wereld.

Daarom ben in eergisteren in de namiddag (want voor de middag ga ik nog werken) eens langs de bibliotheek geweest om de kranten van de voorbije week eens in te kijken.

Wat ons betreft, zag ik dat vorige week de nummers uitgeloot werden voor de komende verkiezingen.

Sommigen zullen tevreden zijn, anderen wat minder, want een goed cijfer is altijd gegeerd bij de partijen.

Toegekend
nummer

Partij

Slogan waarmee de partij
naar de kiezer gaat 

1

2

'Vivant' is voor mij een vraagteken.
Eigenlijk is deze partij een deel van 'Open VLD'.  Ook hun kandidaten staan op lijsten van Open VLD.

3

Gezond verstand

4

Een nieuwe start

5

Un pays stable, des emplois durables

6

La garantie du respect

7

Les Belges d'abord !

8

L'union fait la force

9

Nooit opgeven

10

We moeten weer vooruit

11

Nu durven veranderen

12

Nous restons ouvert pendant
les transformations

13

 Maak 13 positief.


Maar er zijn nog meer partijen, zoals o.a.
 Nr 15
 Nr 17 
Nr 19  
Deze partij zet, net zoals
bij de vorige verkiezingen,
de clownsneus op.

Nr  ?
           
In de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde heeft de kiezer de keuze tussen niet minder dan 21 lijsten!

22-05-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (1)
19-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraken
Uitspraken.
in verband met de komende verkiezingen.

 Marianne Thijssen
(CD&V):
"Misschien moeten de Franstaligen maar eens aan de kar trekken.  Want het is gemakkelijk om op de premier te schieten, maar het is een helse job.  Je moet voortdurend de kerk in het midden houden, voortdurend schipperen tussen de verschillende regeringspartijen."

 Bart De Wever (N-VA):
"Van mij mag Elio Di Rupo gerust de nieuwe premier van dit land worden."

 Louis Michel (MR):
"Alle Franstalige partijen beseffen nu dat een diepgaande staatshervorming niet alleen onvermijdelijk is, maar ook wenselijk."


 Filip Dewinter (Vlaams Belang):
"Wij willen geen staatshervorming, maar een staatsvorming."

19-05-2010 om 17:17 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (4)
18-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug
Terug van weggeweest.

Een weekje naar Estoril in Portugal geweest.
Maar eerlijk gezegd: het is wat tegengevallen.

Het begon al bij het vertrek.
Die morgend was de luchthaven van Lissabon gesloten wegens de aswolk, maar ging om 10 uur terug open.
Onze vlucht zou hier vertrekken om 12.20uur en er werden geen problemen gemeld.  Tot tien minuten voor het vliegtuig zou vertrekken op Zaventem kregen we de melding dat de vlucht afgelast werd.
Wel vertrok er een andere vlucht aan een andere gate, maar dan voor de mensen die er al van 7.40 uur 's morgens zaten te wachten en waar ook nog enkele mensen van onze vlucht meekonden. Dus allen daarheen. Er werden enkele namen afgeroepen en voor de overige, waaronder wij, werd een overboeking gedaan naar een vlucht in de late namiddag.  We moesten dan wel eerst naar de balie van vliegtuigmaatschappij TAP voor nieuwe tiketten en ook onze bagage terug gaan ophalen.  Dan opnieuw inchecken en opnieuw door de controle, welke dit keer niet zo vlot verliep dan de eerste maal. Mijn vrouw werd volledig afgetast omdat het alarm ging, alhoewel er niets was en ik had in de draagtas van mijn camera een klein pennemesje met een vijltje en een klein schaartje steken, wat plots ook een probleem bleek te zijn.
Dan maar iets gaan eten en wachten op ons vliegtuig tot na 5 uur.  Maar die vlucht werd ook nog een paar maal uitgesteld tot we uiteindelijk toch om 23.40 zijn opgestegen. Alles bij elkaar hebben we 5 maal van 'gate' moeten veranderen.  
In Lissabon aangekomen hebben we daar nog 2 uren moeten wachten op de bagage en waren we uiteindelijk om 5 uur 's morgens (onze tijd) in ons hotel.  Daar kregen we dan een kamer die eigenlijk niet in orde was: bedden en stoelen niet op zijn plaats, gordijnen afgenomen, geen hoofdkussens en geen douchegordijn.

Het weer sloeg ook tegen: koud, winderig, bewolkt, 2 dagen regen. 
Van de uitstappen die we gedaan hebben waren er ook een paar die min of meer ontgoochelden.
      File:Praia das Moitas - Estoril (Portugal)2.jpg
     
Zondag was het zonnig en warmer, maar was het ook onze laatste dag.
Gisteren maandag zijn we dan terug thuisgeraakt, zij het met 'maar' anderhalf uur vertraging.

18-05-2010 om 16:08 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
16-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonnepanelen

 "Ik ga die zonnepanelen van mijn buur niet betalen."

Cartoon

16-05-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (6)
15-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oosterweelverbinding
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Kosten Oosterweeltunnels

15-05-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
14-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezingen
Klik op de afbeelding om de link te volgen SP.a

14-05-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
13-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezingen
Klik op de afbeelding om de link te volgen (cartoon Maarten)

13-05-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (3)
12-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bracke
Klik op de afbeelding om de link te volgen Siegfried Bracke in de politiek


(cartoon GVA)

12-05-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (2)
11-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Milieu
Klik op de afbeelding om de link te volgen BP presents

11-05-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
10-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Milieu

(cartoon uit GVA)

10-05-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (2)
09-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even tussenuit

 Heb verlof genomen en ga er even tussenuit.

 Morgen vertrekken we op reis naar Portugal.

 Als we kúnnen vertrekken.......

 want de berichten zijn momenteel niet zo hoopgevend met de nieuwe aswolken van die IJslandse vulkaan met zijn ingewikkelde naam: de Eyjafjallajökull (betekent: Eilandbergengletsjer)

09-05-2010 om 14:03 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tuin
Klik op de afbeelding om de link te volgen Een hoekje in de tuin.

09-05-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (1)
08-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verschil

Verschillen tussen Vlaanderen en Wallonië.

- Gratieverzoeken Wat onmiddellijk opvalt in de lijst van genadeverzoeken tot kwijtschelding van straf die de voorbije drie jaar gericht werden aan de koning, is de grote wanverhouding tussen het aantal goedgekeurde Franstalige en Nederlandstalige dossiers. 
In die periode werden maar liefst 444 Franstalige verzoeken ingewilligd tegenover 103 goedgekeurde Vlaamse dossiers.
In 2007 en 2008 werden drie keer minder Nederlandstalige dan Franstalige genadeverzoeken ingewilligd. In 2008 zelfs acht keer minder.

- Imams.  Momenteel worden 18 imams betaald door de Belgische staat.  Hiervan zijn er 16 in Wallonië, 1 in Vlaanderen en 1 in Brussel.
Hilâl Yalçin (CD&V): "Dit komt wellicht omdat Vlaanderen een strenger beleid voert bij het erkennen van islamitische geloofsgemeenschappen."

Politie.  Uit een studie over de financiën van de politiezones blijkt dat de Brusselse lokale politie 380 euro kost per inwoner.  In Vlaanderen kost de politie 192 euro per inwoner of amper iets meer dan de helft van Brussel en in Wallonië 208 euro.
Het is wel zo dat stedelijke politiekorpsen veel duurder zijn dan de landelijke.

08-05-2010 om 12:07 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (4)
06-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwartrijders
Bij bijna één op de twee controles die De Lijn uitvoert stuit de controleur op een zwartrijder.

Vorig jaar werden er bij deze controles in de rijtuigen van De Lijn
40.638 zwartrijders gepakt.

 De meeste zwartrijders, nl. 22.682, werden betrapt in de Provincie Antwerpen, waar bij 66% van de controles een persoon zonder geldig rijbewijs gevat werd.

Het totaalbedrag van de uitgeschreven boetes bedroeg ruim 3,4 miljoen euro.  Daarvan werden er slechts voor 1,3 miljoen euro betaald.

06-05-2010 om 22:40 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (3)
05-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.531



Momenteel zitten er 531 Belgen opgesloten in een buitenlandse gevangenis, verspreid over meer dan 40 landen.

De meerderheid hiervan zit opgesloten in
- Frankrijk = 126 personen
- Spanje   = 120 personen
- Marokko =  52 personen
- Duitsland = 28 personen
en
- Groot Brittannië = 27 personen.

 De voornaamste reden voor de opsluiting (299 gevallen) houdt verband met verdovende middelen.


05-05-2010 om 16:03 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekenland

Griekenland als lid van de Europese Gemeenschap

Cartoon             

05-05-2010 om 14:40 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
04-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sharia4Belgium
Klik op de afbeelding om de link te volgenOp 30 maart en 2 april bracht ik een verslag
rond de beweging
Sharia4Belgium

De website van deze extremistische moslimorganisatie werd al vlug van het net gehaald, maar men wist eigenlijk niet wie er achter zat.

Door de kwestie B-H-V (voor de zoveelste maal) en de daaruit voortkomende politieke crisis is de zaak rond
Sharia4Belgium
even in de vergeethoek geraakt.

Hier een interview met de man achter Sharia4Belgium



Klik op deze URL:

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/mediatheek/redactietips/redactietips_2eNiveau/1.750966


 

Voila....duidelijke taal.  Is er nu nog iemand die het NIET gelooft ???
Wanneer gaan die politici nu eens hetzelfde zien als wij ? 
Maar ja....we zullen wel weer "raccis" zijn zeker en moeten meer "respec" tonen ......

Eind maart zei Justitieminister Stefaan De Clerck (CD&V) dat er een onderzoek bezig was naar deze organisatie.  Op een vraag in de Kamer moest de minister nu toegeven dat het gerecht nog steeds geen onderzoek voert naar Sharia4Belgium.  De Clerck zei wel dat hij er "op aandringt". 

Op zaterdagnamiddag 24 april voerde de organisatie Sharia4Belgium een actie aan de Meir in Antwerpen.
De politie die in de buurt een grote controleactie hield (waarbij 145 personen en 79 wagens werden gecontroleerd), ging ook over tot de bestuurlijke aanhouding van 5 aanhangers van deze moslimorganisatie.  Tegen hen werd enkel een GAS-boete (een Gemeentelijke Administratieve Sanctie) opgesteld voor het verstoren van de openbare orde en verder geen sprake van enig verder onderzoek.
 

04-05-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regen

Het was hoog nodig dat het nog eens regende. 
De grond was enorm droog.
Maar het ongelukkige is dat, eens het begint,
het niet meer ophoudt.

De bloesems hebben er wel onder geleden,
zoals deze prachtige Japanse Kerselaar.

                   Japanse Kerselaar                 

en deze Magnolia die voorbije vrijdag nog volledig in bloei stond...
 Magnolia 
en wiens bloemen nu na één dag regen volledig zijn afgevallen.

04-05-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (4)
03-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.B-H-V voor dummies
Klik op de afbeelding om de link te volgen De kwestie BHV uitgelegd voor dummies, of hoe ik BHV aan mijn kinderen uitleg.


Aan
Geacht parlementslid,

Veronderstel dat twee buren wier respectievelijke tuinen aangrenzend zijn. De ene buur is Franstalig, de andere Nederlandstalig. Nu stelt die Nederlandstalige buur al jaren vast dat die Franstalige buur de grenzen van zijn tuin niet respecteert en steeds op de tuin van de Nederlandstalige buur komt. Hoe verder dit evolueert des te meer gedraagt die Franstalige zich in de tuin van de Nederlandstalige buur als ware het zijn tuin. De Nederlandstalige buur is dit reeds lang beu. Gemaakte afspraken tot het respecteren van elkaars eigendom worden door de andere buur niet nagekomen en hij besluit uiteindelijk naar de rechter te stappen.

En... de rechter geeft hem gelijk en legt aan de Franstalige buur het verbod op om de tuin van de Nederlandstalige nog te betreden. De Nederlandstalige buur betekent het vonnis aan de Franstalige buur die hem onverstoorbaar zegt : "OK, ik zal dat vonnis respecteren en uw tuin niet meer betreden, maar enkel als je mij een stuk van uw tuin geeft.".

Reactie van mijn kinderen (die in tegenstelling tot vele parlementsleden nog wel worden gehinderd door hoge dosis gezond verstand) : "Wat voor een zever is dat nu vake ? Die Nederlandstalige die moet toch geen stuk van zijn tuin afgeven ? Hij heeft toch gelijk gekregen van de rechter ?

En dan geacht parlementslid, dan ben ik genoodzaakt aan mijn kinderen uit te leggen dat in Vlaanderen die Nederlandstalige buur (lees : de Vlaamse politici) tegen elke logica alsook tegen wet en regel in en vooral door een onnavolgbare lafheid aan zijn andere gezinsleden tracht te verkopen dat het toch beter is van een stuk van de tuin aan de Franstalige buur af te staan. Ik leg hen uit dat een stuk van je tuin afstaan, terwijl je van de rechter gelijk hebt gekregen, in de politiek wordt verhuld en verpakt onder de benaming "onderhandelde oplossing". Verbijsterd en vol ongeloof luisteren mijn kinderen naar dit stuitende verhaal.

Wat die andere gezinsleden van hun vader zullen denken ...., hoe die Franstalige buur ooit het eigendomsrecht van de Nederlandstalige buur zal respecteren... daar ga ik nu niet op in maar men kan zich daarbij wel een en ander voorstellen.

Aan mijn kinderen leg ik ook uit dat het ondenkbaar is dat een Nederlandstalige buur ooit zoiets zou zeggen tegen zijn Franstalige buur, meer nog, van nature uit zal hij dat eigendomsrecht op de tuin respecteren. Trouwens die Franstalige buur zal bij de minste aantasting van zijn eigendomsrecht (of wanneer hij nog maar vreest - al dan niet terecht - dat het zal worden aangetast) niet alleen de rechter vatten, hij zal moord en brand schreeuwen, het EVRM inroepen, naar de Raad van Europa gaan enz... Kortom, hij zal op alle mogelijke wijzen, respect voor zijn rechten afdwingen.

Voor mijn kinderen, die wel logisch kunnen redeneren, is dit verhaal en meerbepaald de houding van de Nederlandstalige buur (lees : de Vlaamse politici) uiteraard volkomen onbegrijpelijk en vinden zij die buur "een echte laffe loser". Voor zo iemand kunnen zij begrijpelijkerwijze geen respect opbrengen.

Wie het schoentje past... trekke het aan.

U zal het wellicht met me eens zijn dat met zulke houding van de Nederlandstalige buur (lees : de Vlaamse politici) kinderen opvoeden, respect voor waarden, normen, wet en regel meegeven een hallucinant moeilijke aangelegenheid is.

Mag ik u daarom met aandrang verzoeken die opvoeding voor een keer wat te vergemakkelijken door de houding van de Nederlandstalige buur te wijzigen en geen enkel stuk van de tuin (ook geen kleintje) af te geven ?

Deze brief werd u toegezonden op uitdrukkelijk verzoek van mijn kinderen.

Met beleefde groet.
Lieven DEVILLÉ
Romeinsesteenweg 515A
1020 BRUSSEL


(met dank aan H.P. voor het toezenden van deze brief)

03-05-2010 om 08:17 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (0)
02-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer gelukt

 Het is de Waalse haan weer eens gelukt.

B-H-V

 Morgen: B-H-V uitgelegd voor dummies.

02-05-2010 om 21:06 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (3)
01-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeilijk
Heel de politieke situatie hier in België, zeker het communautaire probleem over de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde, wordt door buitenlanders maar moeilijk begrepen en wordt er in de media dikwijls totaal verkeerd voorgesteld.

Maar nu blijken ze ook al de grootste moeite te hebben met onze landkaart.

Zo toonde de Franse zender TF1 begin deze week tijdens het journaal deze kaart van België, met Vlaanderen in het zuiden en Wallonië in het noorden van het land!

                                           

Dinsdag heeft de omroep zich bij de kijkers verontschuldigd voor deze "zware fout" en toonde daarbij een kaart waarop de gewesten juist gesitueerd waren.

Maar ook bij onze noorderburen ging de NOS de mist in.  Deze zender toonde dinsdag in haar journaal een kaart waarop West-Vlaanderen bij Wallonië hoort en Brussel wordt er buiten beschouwing gelaten. 
Bovendien vermeldden ze op hun kaart niet welk deel Vlaanderen en welk deel Wallonië is.
  


                                                  

01-05-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (5)


Foto

Dit is het wapenschild dat in de 15de eeuw door een tak van mijn familie gedragen werd.
Aanvankelijk was ik van plan mijn Weblog gewoon onder mijn echte naam te starten.  Maar als ik zo eens naar de andere reeds bestaande keek, viel het mij op dat de meeste ervan met een schuilnaam werken.  Vandaar dat ik uiteindelijk beslist heb dat ook maar te doen.

.../raa. is het geworden.

R.A.A.
is in feite niet zo geheimzinnig als het op het eerste zicht lijkt.  Het zijn namelijk de eerste letters van mijn voornamen.





Vandaag zijn we:

Archief per maand
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 05-1973

    Gastenboek
  • Zondag groetjes van de Geldwolven
  • Zaterdag groetjes van de geldwolven
  • Vrijdag groetjes van de Geldwolven
  • Donderdag groetjes van de Geldwolven
  • Woensdag groetjes van de Geldwolven

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Het


    Laatste commentaren
  • Fietstocht wc-potten (MaBo*)
        op Fietstochtje
  • >_> (Eduard)
        op Hereniging
  • .. (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • droef (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Het Bloggershoekje 3)
        op Afsluiten weblog
  • Onze innige deelneming bij het heengaan van onze goede blogvriend Remy. (Paolo)
        op Afsluiten weblog
  • Innge deelneming (Martine)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Roosje)
        op Afsluiten weblog
  • mijn oprechte deelneming (bo)
        op Afsluiten weblog
  • Mijn Oprechtige Deelneming (Nikki)
        op Afsluiten weblog
  • Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Bekijk de trailer
    voor vandaag in

     
    (van maandog tot vrijdag)
    Wettelijke verlofdagen
    en schoolvakanties:

    http://www.sbweb.be/SB/
    verlof.asp?year=2013

    of ook nog deze interessante link:
    http://www.feestdagen-belgie.be/

    Kalenders 2013 om af te drukken:

    http://www.feestdagen-belgie.be/
    download-gratis-kalenders-2012
    -om-te-printen-afdrukken
    #ixzz1nDyZg1KB



    WERELDKALENDER
    VOOR FEESTDAGEN
    http://www.earthcalendar.net/
    index.php


    Woordenlijst Nederlandse Taal
    Officiële Spelling
      

    http://woordenlijst.org/


    banner flitspalen Vlaanderen
    www.mobielvlaanderen.be/
    flitspalen/kaarten.php?a=4&nav=5

    Let wel
    Door sommige steden en gemeenten op eigen initiatief geplaatste camera's zijn niet opgenomen in deze gegevens.


    Actueel neerslagbeeld
    neerslag België

    Mijn andere blogs
  • Grenspalen 1
  • Grenspalen 2
  • Grenspalen 3
  • Boekbesprekingen
  • Oudere en hier 'afgevoerde' artikels

  • Mijn favorieten
  • Lana
  • Steffie
  • Nikki
  • Saagje
  • Waaroemni
  • De vriendinnen
  • Zondag
  • Frankie
  • Brabbes

    Mijn favorieten
  • Franske
  • Timmie en Daisy
  • De Westhoek
  • Wimpie's blog
  • Trucker John
  • Gita
  • Dialect
  • Amor Fati
  • Georges

    Mijn favorieten
  • Dierenopvoedster
  • Beversblog
  • Elisa en Juliette
  • Kaatje en Rikske
  • Diana's blog
  • Bieke
  • Meeuw
  • Ofthemonkeylions

    Mijn favorieten
  • Johnny en Christiane
  • Fietsroutes
  • Easywalk
  • Tuin den Horst
  • Tuinfreak
  • Onze Natuur
  • De natuur ontdekken
  • Natuurvriendelijk

    Mijn favorieten
  • Mija's bloemen
  • Cactussen
  • Francsicus
  • Redpoppy
  • Plonk

  • Mijn favorieten
  • Oldies
  • Wesp
  • Anna-Winterroosje
  • Alois
  • Koivis
  • Meermin
  • Ida
  • Bompa Harry

    Mijn favorieten
  • Lieve
  • Kartuizer
  • Johan
  • V V B-Hupoar
  • Hexaeder
  • Computertips
  • Katrien - Vraagjes
  • Zonnegroeten - computertips
  • Weerspreuken

    Mijn favorieten
  • Jot
  • Annemiek
  • Loek
  • Paolo
  • Ria fotografeert
  • Boomer
  • Opacor
  • Tonny en Leo
  • Zwaantje
  • Julius

    Mijn favorieten
  • Ineke
  • Flodder
  • Snoopy (Mia)
  • Ria
  • Gekke Meid
  • Buikdansen
  • Aphrodite


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!