R.A.A.'s Krantje
een selectieve kijk op de politiek en de actualiteit (en tussendoor ook eens iets anders)
31-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Criminaliteitscijfers
 Criminaliteitscijfers

Uit politiecijfers blijkt dat de geregistreerde criminaliteit in Antwerpen vorig jaar gestegen is met 9%.
Daarmee komt een einde aan de licht dalende trend van de voorgaande jaren. Meer nog die daling wordt volledig tenietgedaan. We zitten terug op het bijna hoogste niveau ooit (2004).

De stijging in 2009 wordt sterk bepaald door de evolutie van
- de woninginbraken (+10%),
- het vandalisme en vernielingen (+20%),
- inbraken in handelszaken (+25%),
- winkeldiefstallen (+17%),
- gewone diefstallen (+6%) en
- diefstallen met geweld (+8%).
Voor het overige is er een daling van het aantal inbraken in auto’s met 7%.


Opmerkelijk is ook dat de criminaliteit toeneemt in alle delen van de stad. Alleen in het noorden van de stad, op Luchtbal en in districten zoals Ekeren en Merksem, is er een daling van 3% genoteerd.

Uit de cijfers voor 2008 (laatst beschikbare cijfers) blijkt dat
- 41% van de criminelen in Antwerpen zijn vreemdelingen terwijl ze  15,5% van de bevolking uitmaken.
- 21% daders van woninginbraken is Noord-Afrikaan;
- 16% daders van diefstallen met geweld is Oost-Europeaan.

Voor alle duidelijkheid: er wordt geen rekening gehouden met allochtonen die ondertussen de Belgische nationaliteit hebben of die met een dubbele nationaliteit. Marokkanen die over de dubbele nationaliteit beschikken worden in deze statistieken als Belg beschouwd.

Ondanks de snel-Belgwet en de talrijke naturalisaties waardoor vele vreemdelingen de voorbije tien jaar Belg zijn geworden, valt desondanks op dat vreemdelingen sterk oververtegenwoordigd zijn in de Antwerpse criminaliteitstatistieken.  Uit de cijfers kan afgeleid worden dat de criminaliteitsgraad bij vreemdelingen 4x hoger ligt dan bij de Belgen.

In 2008  werden in totaal 11.191 daders gevat. 59% waren Belgen, 41% vreemdelingen.
De Noord-Afrikanen (Marokkanen en Algerijnen) zijn met 9% het sterkst vertegenwoordigd, gevolgd door de Oost-Europeanen (Polen, Roemenen en Servo-Montenegrijnen) met 6%. Verder komen bij de meest voorkomende nationaliteiten nog de Nederlanders (4%), de Fransen (2%) en de Portugezen (2%) voor.


Bij sommige criminaliteitscategorieën is het aandeel vreemdelingen nog hoger. 56% van de gevatte daders van woninginbraken zijn vreemdelingen; 21% daarvan zijn Noord-Afrikanen (Marokkanen en Algerijnen). 54% van de gevatte daders van diefstallen met geweld zijn vreemdelingen. In deze categorie valt op dat 16% daarvan Oost-Europeanen (Roemenië, Polen en Servië-Montenegro) zijn en 13% Noord-Afrikanen. Het aandeel van de Noord-Afrikanen bij woninginbraken loopt op tot 21% terwijl ze nog geen 3% van de totale bevolking uitmaken. Het aandeel van de Oost-Europeanen (Polen, Roemenië en Servië-Montenegro) bij diefstal met geweld loopt op tot 16% terwijl ze amper 1,2% van de totale Antwerpse bevolking uitmaken.

31-03-2010 om 15:43 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (5)
30-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sharia4Belgium
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het beloofde vervolg van vorige vrijdag, maar een dagje te laat....

 "Ik wil de vlag van de islam boven het Belgische parlement zien wapperen."



Anjem Choudary is een fanatiek moslim-extremist, een Pakistanees wonende in Engeland, waar hij te boek staat als terrorist.

Onlangs riep hij alle Britse vrouwen op om voortaan een boerka te dragen. Moslim of niet.



Nu noemt men dit nog ‘provocatie’, maar over een paar jaar zal deze uitspraak een dwingende, zo niet een gebiedende lading meekrijgen.

Anjem Choudary is de stichter van de beweging Sharia4UK.
In januari heeft de Britse regering Sharia4UK verboden omdat zij van plan was een demonstratieve herdenking te houden voor de slachtoffers van de oorlog in Afghanistan in het plaatsje waar de lijken van de Britse gesneuvelden aankomen. Volgens Choudary wou hij niet provoceren, maar ‘de enorme wreedheden van de coalitietroepen tegen de Afghaanse burgerbevolking aan de kaak stellen’.

Drie maanden geleden kondigde deze moslim-extremist aan dat hij zinnens was een tak van zijn organisatie in België op te richten.

Men weet niet of Anjem Choudary er achter zit, maar een groep Antwerpse moslims heeft nu Sharia4Belgium opgericht.

Op de site staat heel provocatief een tekening van het Belgisch Koninklijk paleis met een islam vlag en er wordt uitgenodigd om de sharia, het islamitisch rechtssysteem en de islamitische plichtenleer, in te voeren.

“De tirannie en corruptie in België lopen uit de hand. We gaan van het ene schandaal naar het andere: economische crisis, pedofilie, criminaliteit, islamofobie”, schrijft de groep en de sharia moet voor een oplossing zorgen. “Laar ons de wetten gehoorzamen van onze schepper, de enige legitieme….. Redt uzelf en uw kinderen van pijnlijke straffen in het hiernamaals en gun uzelf het eeuwig leven in het paradijs.”

De groep zegt niet extremistisch te zijn.

http://sharia4belgium.webs.com/

Moeten wij als autochtonen nu echt geloven dat deze mensen vredelievende bedoelingen hebben?  Zij zijn zo fanatiek met hun geloof dat ze een gevaar vormen voor onze maatschappij.  Terwijl wij andersdenkenden dulden en respecteren, tolereren deze mensen enkel diegenen die hún geloof aanhangen en belijden.

 Justitieminister Stefaan De Clerck (CD&V) zegt dat er een onderzoek bezig is naar de organisatie Sharia4Belgium en het Vlaams Belang heeft een klacht ingediend tegen de oprichters van de site wegens aanzetten tot haat, geweld en moord.

Op YouTube zijn tientallen soms zeer choquerende filmfragmenten te zien die op een niet mis te verstane wijze oproepen tot de heilige oorlog, tot geweld en zelfs terrorisme.

30-03-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (8)
29-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doordenkertje
Klik op de afbeelding om de link te volgen Doordenkertje.


(klik op cartoon om te vergroten)

29-03-2010 om 16:59 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
28-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komen Eten

 Kijken jullie ook al eens naar het programma
 "KOMEN ETEN"
 van maandag tot donderdag op VT4?

Komen_eten
(cartoon uit Primo-TVgids)

28-03-2010 om 23:45 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (8)
27-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom: daarom



Waarom staan horloges en klokken bijna altijd afgebeeld op tien over tien?

      
       

Horloges en klokken op die manier afgebeeld doen denken aan een menselijk gezicht.  Op tien over tien lijkt het gezicht te lachen, wat een vriendelijk en positief beeld oproept.

     
   

De wijzers schuin naar beneden b.v. lijkt op een kwaad gezicht en zou een negatief beeld oproepen.



Andere willekeurige standen verstoren het symmetrisch beeld en komt dus rommelig over.

          
  Daarom.

27-03-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (3)
26-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bevolking

"Nooit zal ik een vrouw een instrument voorschrijven om een miskraam op te wekken. Maar ik zal de zuiverheid van mijn leven en mijn kunst bewaren."
Hippocrates (400 voor Christus)

Bijna 14 procent van alle zwangerschappen wordt in dit land voortijdig afgebroken door het plegen van abortus. Dit komt neer op zo'n 19.000 abortussen per jaar, in België alleen al.

Om de bevolking op peil te houden zou iedere vrouw eigenlijk 2,1 kinderen moeten krijgen. Vandaag de dag schommelt het geboorteratio van Europa rond de 1,4. Het moge duidelijk zijn dat abortussen rampzalig zijn voor de demografische evolutie van Europa.

"Ieder kind moet gewenst zijn." Dat is wat de voorstanders van abortus zeggen. Het probleem is natuurlijk dat het kind reeds bestaat. "Het is beter voor het kind om dood te zijn dan ongewenst.", klinkt het.

Tegenstanders zijn van oordeel dat abortus massamoord is. Daarom roepen zij op om abortussen niet langer te legaliseren.

"Ik zal het menselijk leven van de bevruchting af eerbiedigen. Zelfs onder bedreiging, zal ik mijn medische kennis niet aanwenden in strijd met de wetten der menselijkheid."
De artseneed van de Orde der Geneesheren van België (Vandaag)

Naar aanleiding van 20 jaar abortuswetgeving in België, gaat nu zondag 28 maart de Mars voor het leven door in Brussel. Het initiatief voor deze betoging ligt bij enkele studenten.

Ondermeer het Katholiek Vlaams HoogstudentenVerbond (KVHV) en het Katholiek Vlaams ScholierenVerbond (KVSV) hebben besloten zich aan te sluiten bij deze jongeren voor het leven en roepen op om zondag mee op te stappen.
Deze stille mars vangt aan om 14u30 op het Koningsplein in Brussel.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Opnieuw even deze paragraaf:

“Om de bevolking op peil te houden zou iedere vrouw eigenlijk 2,1 kinderen moeten krijgen. Vandaag de dag schommelt het geboorteratio van Europa rond de 1,4”.

De overvloedig aanwezige moslim-immigranten in onze westerse wereld halen die norm rijkelijk en het is nog maar een kwestie van tijd dat deze onze eigen autochtone bevolking volledig zullen verdringen.

Het is onbegrijpelijk dat onze politici deze dreiging niet zien of willen zien. Hoe ver moet het nog komen?

Er zijn twee manieren om een land of continent te veroveren, nl met geweld of anders op een stille, sluipende manier: met de piemel. En dat is exact wat er aan het gebeuren is.

Maandag vervolg, als het mij lukt, want we gaan met één van onze dochters en alle drie de kleinkinderen voor een week-endje naar zee.  Het weer valt wel tegen.

Voor morgen heb ik al iets voorbereid over horloges en voor zondag, dan is het altijd enkel maar een fotootje of zoiets, over ‘Komen Eten’.

26-03-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (5)
24-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 regeringen
Onze eerste minister Yves Leterme heeft eind vorige week alle zes regeringen van ons land in het Brusselse Egmontpaleis bijeengeroepen om te overleggen over het komende Belgische voorzitterschap van de Europese unie.



Zo'n klein landje en 6 regeringen met elk hun eigen wensen, hun eisen en hun eigen belangen.
Dat kan nooit goed gaan.

Even opsommen:
We hebben
     - de Nationale regering
     - de regering van de Vlaamse gemeenschap 
     - de regering van de Waalse gemeenschap
     - de regering van de Duitstalige gemeenschap
     - de Brusselse regering

en......
Tja, wat is dan die 6de nog?
Ik weet het  effe niet.

24-03-2010 om 13:54 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sabam

 
 gaat echt te ver
 met zijn graaiacties
 en het uitvinden
 van steeds nieuwe pestbelastingen




 

24-03-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
23-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Korte berichtjes

 - Nog eens over de flitspalen:
Ondanks dat het aantal flitspalen jaar na jaar toeneemt, daalt sinds 2007 het jaarlijks aantal beschadigingen.
In 2007 werden 92 camera's beschadigd, in 2008 waren dat er 80 en in 2009 nog 'slechts' 73. 

Eind 2009 stonden er 1.090 roodlichtcamera's en 274 snelheidscamera's (weer andere cijfers) langs onze gewestwegen. 
In 2008 kwamen er in Vlaanderen op meer dan 80 plaatsen flitspalen bij en in 2009 werd dat aantal nog bijna verdubbeld. Op de ring rond Antwerpen werden er 9 extra flitpalen bijgeplaatst.  Nieuw is dat elke flitspaal een aankondigingsbord meekreeg, met daarop het symbool van een flitsende camera, maar ik heb deze nog nooit zien staan. Minister Hilde Crevits (CD&V) besliste om de onbemande camera's langs snelwegen aan te kondigen om bruusk remmen en kop-staartaanrijdingen te voorkomen.  Op de singel naast de autostrade heeft men om de 300 meter een flitspaal geplaatst.

- Populairste: 
Volgens cijfers van de federale politie zijn de meest gestolen wagens in 2009 van de merken Ford, VW en Opel.  De absolute nr 1 is Ford met 1.630 auto's die onrechtmatig van eigenaar wisselden, gevolgd door Volkswagen met 1.322 stuks en Opel met 690.  Op de 4de plaats komt Mercedes en op nr 5 Peugeot.
Dit zijn cijfers over de eerste drie trimesters.
Opmerkelijk is dat het meestal oudere wagens zijn die gestolen worden.  Dit komt doordat nieuwe modellen beter beveiligd zijn tegen diefstal.

 - Tweedehandsauto's
Vorig jaar werden in ons land 11,15% minder nieuwe wagens verkocht dan in 2008.  Nochthans werden er  in totaal 681.765 personenauto's ingeschreven, zijnde 4% meer dan in 2008. Deze cijfers tonen aan dat de Belgen niet afkerig staan tegenover een tweedehandsauto en dat deze markt floreert. In januari en februari van dit jaar werden reeds 101.213 tweedehandsvoertuigen ingeschreven tegenover 75.013 voor dezelfde periode in 2009, een stijging met 35%!  De top-3 van de meest gekozen tweedehandsmerken zijn Volkswagen, Opel en Peugeot.

 - Wedstrijd Wrak van het Jaar

Heeft u een kat in een zak gekocht?

De Groepering van de Handelaars in tweedehandse Voertuigen organiseert om de twee jaar haar wedstrijd "Wrak van het Jaar". De wedstrijd richt zich tot zij die tijdens het jaar voorafgaand aan de wedstrijd een tweedehands voertuig gekocht hebben. De uitdrukkelijke voorwaarde? U echt bedrogen voelen met deze aankoop. In 2008 was het een Mitsubishi Colt die deze bedenkelijke titel in de wacht sleepte en in 2006 ging de trofee naar een Volkswagen Polo.

23-03-2010 om 10:23 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
22-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geflitst
 In 2009 heeft de Belgische bevolking een recordbedrag van 342,39 miljoen euro aan verkeersboetes betaald.
Voornamelijk als gevolg van snelheidsovertredingen.
Vlaanderen draagt voor 63 % bij aan dit bedrag, Brussel voor 12% en Wallonië  voor 25%.

Van de opbrengst van de verkeersboetes gaat dit jaar ongeveer 115 miljoen euro naar het verkeersveiligheidsfonds van de politie.  Het geld word verdeeld over de drie gewesten.  Brussel krijgt hiervan 4,2%, Vlaanderen 57,7% en Wallonië 38,1%.

In verhouding draagt Wallonië het minst bij en krijgt het meest! 

De voornaamste verklaring voor het groter aantal overtredingen in Vlaanderen is het groter aantal flitspalen.  In heel het land staan er momenteel 1.078 flitspalen opgesteld, waarvan 80,9% in Vlaanderen en 13,8% in Wallonië.
(zie mijn artikel van 21/1/2010: Flitspalen - het juiste aantal flitspalen verschilt van bron tot bron)

Maar niet getreurd: Wallonië doet zijn best.  Men gaat langs de Waalse snelwegen op 20 plaatsen bijkomende flitspalen installeren.  Zeven hiervan werden eind februari reeds geplaatst.  Maar men heeft hiervoor maar 4 camera's die dan beurtelings van het éne kastje naar het andere zullen verplaatst worden.  Later dit jaar komen er nog 13 flitspalen bij. Die worden samen gevoed door nog eens vier camera’s.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Nooit meer geflitst worden.

Snelheidscontroles opsporen met behulp van een radardetector is illegaal. Maar daar heeft het bedrijf AlerteGPS een oplossing voor gevonden.

Wikango One is een systeem dat gps-technologie gebruikt. Met dat verschil dat het toestel enkel begint te spreken wanneer er een flitscamera loert.

Het gaat dus niet om radardetectie, waardoor het systeem legaal is. Mobiele camera's worden bijgevolg echter niet gedetecteerd. Maar Wikango One-gebruikers kunnen wel op een knopje drukken wanneer ze een mobiele camera zien. De locatie wordt dan naar alle gebruikers van zo'n toestel doorgeseind.

Aan deze dienst zit een abonnementskost van 8 euro per maand verbonden. Duurdere gps-toestellen beschikken overigens ook soms over een soortgelijke meldfunctie.
(Zita)

22-03-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (6)
21-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak

Kris Peeters, Vlaams Minister-President, herstelt goed nadat hij vorige zondag zijn heupkom brak bij een val van zijn paard.


"Het was een dom ongeval.  Ik rij al sinds mijn zesde.
Het paard steigerde en ik ben op een paaltje gevallen." 



Het paard heeft niets.

21-03-2010 om 12:29 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (4)
19-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fabel van La Fontaine
 Fabel van La Fontaine.

De sprinkhaan en de mier.

Twee verschillende versies; toch een beetje anders. 
Met een verschillende moraal.


Oude Versie:

Er waren eens een mier en een sprinkhaan.

De mier is altijd zorgzaam en denkt altijd vooruit.
Het was een hele mooie zomerdag. De mier ging heel hard werken, bouwde een huis en ging eten verzamelen en legde een voorraad aan zodat ze eten had voor de winter.
De sprinkhaan was heel lui, die ging gewoon op zijn gitaar zitten spelen en lacht en danst en speelt de hele zomer door.

De mier heeft de sprinkhaan nog gewaarschuwd: "Ga nou eens werken, anders lijd je honger in de winter."
Maar toen zei de sprinkhaan: "Welnee, heus niet."

Als de winter komt heeft de mier het warm en is goed doorvoed.  De sprinkhaan heeft geen voedsel of onderdak met als gevolg dat hij sterft van honger en kou.

MORAAL VAN HET VERHAAL:
Neem je eigen verantwoordelijkheid op!!

Moderne versie:

De mier werkt hard in de hete zomerzon. Bouwt een huis en legt wintervoorraden aan.
De sprinkhaan denkt dat de mier zot is en lacht en danst en speelt de zomer door.

Als de winter komt organiseert de koukleumende sprinkhaan een persconferentie en eist te vernemen waar de mier het recht haalt warm en goed doorvoed te zijn terwijl hij honger en kou lijdt.

VRT, VTM, RTL, en VT4 zenden beelden uit van de bibberende sprinkhaan naast de mier in haar comfortabele woning met een met voedsel gevulde tafel.

België is verontwaardigd door het scherpe contrast.
Hoe kan dit bestaan in een rijk land? Hoe kan een arme sprinkhaan zo lijden in een westers land?

Kermit de Kikker verschijnt in Ter Zake met de sprinkhaan en iedereen weent wanneer ze zingen: "Het is niet gemakkelijk Groen te zijn."'

11.11.11 organiseert een betoging voor het huis van de mier. 
Broederlijk Delen is ook aanwezig en scandeert: "Dood aan de uitbuiters."  Josef Dewitte laat de groep neerknielen om een gebed aan God te richten voor het welzijn van de sprinkhaan.

Koning Albert veroordeelt de mier en stuurt verwijten naar Premier Leterme, minister-president Peeters, de paus en naar Filip De Winter omwille van het noodlot van de sprinkhaan.

Caroline Gennez en Elio Di Rupo schreeuwen in een interview met Siegfried Bracke dat de mier rijk is geworden op de rug van de sprinkhaan.  Ze eisen een speciale taksheffing ten nadele van de mier om haar terechte deel te doen betalen.

Uiteindelijk vaardigt het CGKR de Economische Gelijkheids- & Anti-mier Wet uit met terugwerkende kracht tot het begin van de zomer.

De mier wordt bestraft wegens het onvoldoende tewerkstellen van niet-werkzoekende werkloze asielzoekers.  Als hij zijn boetes niet kan betalen wordt zijn huis aangeslagen door de Geheime Regerings Politie en aan de sprinkhaan gegeven.
Het verhaal eindigt wanneer de sprinkhaan en zijn dagplukkende vrienden de laatste restjes van het voedsel van de mier verorberen terwijl de regeringswoning waar hij in verblijft en die zoals jullie zich zullen herinneren het voormalige huis van de mier was, rond hen verpulvert vermits de sprinkhaan en zijn luierende vrienden weigeren het te onderhouden.

Ondertussen is de mier door al deze beslommeringen ten onder gegaan in de sneeuw en wordt nooit meer gezien.

De sprinkhaan wordt gedood in een drugsincident en het huis, verlaten en verkrot, wordt overgenomen door een bende spinnen die de ruïne en de eens voorspoedige en rustige buurt terroriseren.
Vermits dit geen alleenstaand geval is stort de hele Natie in elkaar en sleurt de hele vrije wereld met zich mee.

Dagelijkse kost en inderdaad wij leven in de omgekeerde wereld …!!!!

Ik zend dit naar jullie omdat ik denk dat jullie mieren zijn en geen sprinkhanen!

Stuur dit gerust door naar andere mieren.  Maak jullie geen zorgen dat dit bericht eventueel bij sprinkhanen zou terecht komen: zij zullen dit toch niet begrijpen.

19-03-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (7)
18-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veilig naar school



Deze week verschenen de ondertussen gekende oranje figuren opnieuw in het Ekerse straatbeeld voor de week van het veilig verkeer.

   

Het is inmiddels een traditie in Ekeren dat de scholen de handen in elkaar slaan om samen een verkeersweek te organiseren. 

De organisatoren, het 'Ekers Verkeersplatform', vragen hierbij aan alle volwassenen om de kinderen mee te steunen in hun verkeersproject en steeds zelf het goede voorbeeld te geven door de verkeersregels na te leven!

In en om de scholen is er deze week weer heel wat verkeersactiviteit te bespeuren.

Met een aantal oefeningen leren de schoolkinderen de gevaren van de weg en worden er fietsuitstappen georganiseerd in de gemeente.

Vorig jaar werden de oranje figuren vroegtijdig terug weggenomen wegens vandalisme en diefstal van een groot aantal ervan.

Nog een initiatief van het Ekers Verkeersplatform:  vorig jaar werden er op veschillende plaatsen in de gemeente nieuwe (verkeers)bordjes opgehangen die deel uitmaken van een verkeerseducatieve route voor schoolkinderen. Uiteraard kunnen ook de andere fietsers hiervan gebruik maken.
    
 Op de bordjes staan tips om veilig kruispunten over te steken. Deze route werd op het einde van de maand oktober door de kinderen en een aantal politici "ingefietst".

Een tof initiatief van een groep vrijwilligers die veel belang hecht aan verkeersveiligheid voor schookinderen.

18-03-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (1)
14-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op wandel

Begin deze week, op een zonnige, maar toch nog zeer koude namiddag, nog eens gaan wandelen in het natuurgebied 'De Uitlegger'

‘De uitlegger’ is een natuurdomein van 88 ha groot. 71 ha daarvan liggen op grondgebied Kapellen; het overige deel is grondgebied Brasschaat.

Het domein heeft zijn naam te danken aan de landmeter (of uitlegger) die hier vroeger heeft gewoond. Het maakte vroeger deel uit van het 440 Ha grote domein "De Oude Gracht".

De twee wereldoorlogen drukten duidelijk hun stempel op dit domein. 
Verspreid over het domein liggen talloze bunkers uit het begin van de 20ste eeuw en langs het domein loopt een militaire spoorlijn.

Uitlegger090310_2


In de jaren twintig van vorige eeuw besliste de eigenaar de vele bunkers uit de Eerste Wereldoorlog met aarde te bedekken en te beplanten.

DeUitlegger_Bunkers
Achter de middenste boom ziet ge een bunker boven het zand uitsteken, evenals iets meer naar rechts, waar ge enkel de bovenste betonplaat nog ziet.


Daardoor ontstond een vijver met vele bochten en inhammen.

Uitlegger090310

De langgerekte vijver ligt er nog bevroren bij.

Wat de begroeiing betreft vindt men er nogal wat exoten zoals bamboe en de hier veel overheersende rododendron, waar men vorig jaar danig in gesnoeid heeft.  Maar we vinden er ook enkele eerder zeldzaam geworden struiken inlandse vogelkers.

Het aangenaam wandel- en fietspad dat tevens als bosleerpad ingericht werd, loopt omheen de vijver en is ongeveer 3 km lang.

DeUitlegger_uitbr
Een uithoekje van dit natuurgebied.

Sinds 1992 werd het domein van heel "De Oude Gracht", "De Uitlegger" inbegrepen, gerangschikt als beschermd Landschap.

14-03-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (2)
13-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asielzoekers

Als gevolg van een Europese richtlijn wordt asiel krijgen in België weer heel wat makkelijker. Binnenkort kan iemand hier politiek asiel krijgen zonder dat hij enig bewijs moet leveren dat hij vervolgd wordt in zijn herkomstland.

Deze richtlijn wordt omgezet door een nieuwe wet over asiel en volgende week goedgekeurd.

Kamerlid Leen Dierick (CD&V) legt uit:

“Als de commissaris-generaal voor de vluchtelingen een asielvrager geloofwaardig acht, kan hij hem voortaan als politiek vluchteling erkennen. Er is geen enkel bewijsstuk meer nodig. In bepaalde gevallen volstaat een vroégere vrees voor vervolging om asiel te krijgen, zelfs als de situatie in het herkomstland nu volledig veranderd is en die vrees dus ongegrond zou moeten zijn. De Commissaris-generaal moet in dat geval zelf bewijzen dat de asielzoeker géén recht heeft op asiel en dat de vrees voor vervolging is weggevallen. Men draait de bewijslast dus om

“Enerzijds wil Europa dat wij een strikter migratiebeleid voeren, anderzijds moeten we de deuren wagenwijd open zetten door mensen te erkennen op grond van een “subjectief gevoelen. Dit gaat echt te ver. De asielwetgeving wordt nu al massaal misbruikt om een verblijfsvergunning te krijgen in België. Dat zal hiermee nog verergeren. Dit is de tweede omzetting van een Europese richtlijn op rij die totaal indruist tegen de inspanningen die we leveren om een korte en humane procedure te voeren. Eerder al verplichtte Europa ons om de meervoudige aanvragen (verschillende aanvragen na elkaar) toe te laten.” 
               Op reis              
Om de kinderen bezig te houden als wij vroeger met de auto op reis gingen, deden wij ook spelletjes. 
Dan was het zoiets als b.v. de auto's optellen die ons voorbijstakenen en die wij zelf voorbijstaken er aftrekken. Of een woordspelletje waarbij ieder om toer een woord zegt en de volgende dan moet verdergaan met de laatste letter van het vorige genoemde woord. Of om ter langste namen noemen met een bepaalde beginletter of zoiets in die aard. 
Op de plaats van bestemming moesten we zelf voor logies gezorgd hebben en alles zelf betalen, zelfs nog een verblijfsbelasting er bovenop omdat we daar een week of twee kwamen vertoeven en er als toerist ons geld kwamen uitgeven.    

13-03-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (2)
12-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koninklijke reizen
In 2009 maakte de Koninklijke familie voor hun privéreizen naar vakantiebestemmingen in het buitenland, een rekort aantal keer gebruik van legervliegtuigen.

Uit een antwoord van minister van defensie Pieter De Crem in de Kamer, blijkt dat deze verplaatsingen aan het leger, dus aan de belastingbetaler, 292.925 euro hebben gekost.

In 2008 bedroeg de faktuur voor de Koninklijke verplaatsingen 571.070 euro, maar hierin zaten twee grote staatsbezoeken (naar Estland en India) voor een bedrag van 295.337 euro. 
                
In 2009 vloog de Koning 17 maal over en weer naar Frankrijk, waar hij zijn buitenverblijf heeft in de Provence, 8 maal naar Italië, het geboorteland van de Koningin en 1 maal naar Zwitserland, naar Duitsland, naar Egypte en naar Roemenië.  De Koningin werd ook nog eens over en weer naar Zweden gevlogen.  Koningin Fabiola maakte 2 maal een vlucht naar Spanje en Prins Filip nog 2 maal naar Frankrijk.

Vorig jaar kocht Koning Albert in Italië ook weer een nieuw jacht, een 'Technema 90' van 27 meter lang, ALPA gedoopt (naar ALbert en PAola),  welk tien gasten kan herbergen en een maximumsnelheid van 30 knopen haalt en waarmee naar alle waarschijlijkheid de Franse en Italiaanse kust wordt afgevaren. Kostprijs: 4,6 miljoen euro! (zie mijn artikel van 14/8/2009 - Nieuw Koninklijk Yacht)

12-03-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (6)
11-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraken

  Uitspraken van inwoners van Almere, waar de PVV, de partij van Geert Wilders, bij de gemeenteraadsverkiezingen van vorige week, 21,6% van de stemmen haalde:

"Het Vlaams Belang en de PVV hebben dezelfde ideeën.  Allebei zijn ze tegen de buitenlanders.  Maar Dewinter is wel veel slimmer dan Wilders.  Geert Wilders is eigenlijk ongelooflijk dom."

"Mensen stemmen gewoon op Wilders uit een algemeen gevoel van onvrede."

Aanhangster van de ChristenUnie: "Ik begrijp wel dat er mensen van onze evangelische kerk voor de PVV stemden.  Wij zitten met onze kerk in een schoolgebouw en zij bouwen maar moskeeën."

  Almere is een snelgroeiende artificiële stad van 188.000 inwoners die 35 jaar geleden in de polders in de provincie Flevoland werd opgetrokken.  Veel Amsterdammers trokken er heen om ruimer, groener en goedkoper te wonen.  In 2002 werd Almere uitgeroepen als beste gemeente om te wonen.  In 2008 werd de stad verkozen als lelijkste plek van Nederland.
"Voor buitenstaanders is de stad saai, lelijk en kil.  De ene nieuwbouwwijk is nog lelijker dan de andere.  Het centrum is een tochtgat vol moderne architectuur.  Het grootste probleem van Almere is dat de wethouders allemaal megalomane projecten willen realiseren, in plaats van gewoon een gezellige stad", aldus een inwoonster. 
Een ander zegt dan weer: "Eigenlijk is het hier heerlijk wonen.  Je hebt de rust en de stilte en Amsterdam is maar 20 minuten met de trein.  Ideaal toch?"

11-03-2010 om 10:04 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (3)
10-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ander volk eerst

 Ander volk eerst.

Voor meer dan 2.500 kleuters is er geen plaats meer in Antwerpse scholen.

Na het afsluiten van de periode voor de digitale inschrijving van kinderen die vanaf komend schooljaar (1 september) naar Antwerpse kleuterklasjes en basisscholen gaan, kregen de ouders vorige week een brief met de school waar ze hun kind konden inschrijven.

Een kwart van de ouders kreeg echter te horen dat er geen plaats was in hun school naar voorkeur en sommige ouders kregen te horen dat hun kind in geen enkele van de door hun gewenste scholen terecht kan, en dat het op een wachtlijst geplaatst wordt.

Geen plaats voor onze kinderen,

Zoals op voorhand was aangekondigd werd bij de toewijzing o.a. voorrang gegeven aan leerlingen met een taal- of sociaal-economische achterstand.

De klassen van onze kinderen zijn nu al bevolkt door een meerderheid van kinderen van vreemde origine die thuis geen Nederlands spreken.
Door het systeem van inschrijven, wat op zichzelf niet zo slecht was, is er van vrije schoolkeuze echter geen sprake meer en deze voorrangsregel van toewijzing komt in werkelijkheid neer op een discriminatie van de Vlaming.

Plaats tekort.

Uit een gedetailleerde prognose die Antwerps schepen van onderwijs Robert Voorhamme (s.pa) liet maken, blijkt dat Antwerpen het komende schooljaar in de inloopklassen van het kleuteronderwijs 1.450 plaatsen te weinig heeft . Dat betekent dat er geen plaats zou zijn voor nagenoeg een op de vijf kindjes geboren in 2008.

 “De dynamiek waarbij jonge gezinnen de stad ontvluchtten hebben we voorzichtig kunnen keren”, zegt Robert Voorhamme. “In zeker zin is Antwerpen daarmee slachtoffer van het eigen succes. Na vele jaren stadsvlucht en een voortschrijdende vergrijzing van de bevolking wordt de stad steeds duidelijker een thuishaven voor jonge gezinnen. Vergroening is zeker niet alleen een verhaal van migratie….”

Reële cijfers spreken dit echter tegen.

De Antwerpse bevolking is sinds 2000 niet meer gedaald, waaruit al te snel en te gemakkelijk geconcludeerd wordt dat de stadsvlucht gestopt is. De stadsvlucht van de Belgische bevolking is nooit gestopt, maar wordt volledig gecompenseerd door immigratie van vreemdelingen.

  • - migratieverlies van de Belgische bevolking sinds 2000: -24.391
  • - migratiesurplus van vreemdelingen: +59.120.

Vraag blijft natuurlijk wat er straks moet gebeuren met de 1.450 kleuters waarvoor geen plaats is in de Antwerpse inloopklassen.

“We zien al enkele jaren dat scholen hun klassen uitbreiden tot een hoger aantal dan wat de eigen norm is”, zegt Robert Voorhamme. “Scholen weigeren zo weinig mogelijk kinderen. Ze nemen daarvoor vaak ook andere lokalen in gebruik. Vroeger hadden scholen doorgaans een eetzaal, lokalen voor de naschoolse bewaking of zelfs een turnzaaltje. Vandaag stellen we vast dat die gebruikt worden als klaslokaal.”

Het tekort aan schoolcapaciteit wordt steeds nijpender en als er niet snel iets veranderd zullen sommige Antwerpse kinderen binnenkort niet meer naar school kunnen.

10-03-2010 om 16:21 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (1)
09-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bouwvergunning

Ik had een bouwvergunning aangevraagd, voor de bouw van een nieuw huis.

Het zou 40 meter breed en 100 meter diep worden.

Ik had 9 torens en torentjes van verschillende hoogte en rondom ramen gepland over het hele gebouw.

Het zou pastel groen van kleur worden.

Buiten wilde ik een luid "entertainment sound system" laten aanleggen.

Er was een parkeerplaats voor 200 auto's naast het gebouw gepland.

De gemeente weigerde de bouwvergunning en vroeg me of ik wel goed bij mijn hoofd was.

Ik heb de aanvraag opnieuw ingediend, maar deze keer heb ik het huis een moskee genoemd.

Maandag beginnen ze met de bouw.

09-03-2010 om 22:54 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (2)
08-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lied
 Alle landen in één lied.        
  Animaniacs Klik op afbeelding.

08-03-2010 om 23:30 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (5)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natte dweil
"U hebt het charisma van een natte dweil en ziet er uit als een bankbediende".

Dat zei het Britse Europarlementslid Nigel Farage over Europees president Herman Van Rompuy.
Nigel Farage harangues EU President Herman van Rompuy (YouTube)
Klik op afbeelding om Nigel Farage aan het woord te horen.

Wat hebben de Engelsen toch tegen Belgen?

                    Cartoon                    
Voor veel Engelsen vertegenwoordigt Van Rompuy niet meer dan chocolade, friet en bier.
Maar dat de Britten niet van Belgen houden, is niet nieuw.
In 1995 - jaar van de affaire Dutroux - drukken de Britten al hun minachting uit, zonder eens naar hun eigen schandalen te kijken.
Een Engels correspondent die in ons land verblijft, beschrijft in 1996 de Belgen en vooral de Vlamingen als 'een achterlijk en initiatiefloos volkje, aangevoerd door een stel corrupte politici' en spreekt ook smalend over de compromispolitiek tussen de taalgemeenschappen.
De krant The Guardian schrijft in 2000 onder de titel  "Never Mind Saddam. What about nuking the Belgians?" dat we 'een kort dik en vervelend land zijn vol mensen die te veel friet eten en niet kunnen beslissen welke taal te spreken'. De schrijver vraagt zich zelfs af waarom België niet voorkomt op de lijst van landen waartegen Amerika nucleaire wapens zou gebruiken.

Volgende foto


(Bron GVA 4/3/10)

08-03-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (4)
07-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handige tas
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vandaag nodig ik jullie uit op een heerlijke kop  koffie met een koekje er bij.

07-03-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
06-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak

Na het bekendraken van de ongelooflijke blunder door het parket in het onderzoek naar de moord op Annick Van Uytsel en waarbij een tip naar Ronald Janssen als mogelijke dader nooit werd onderzocht:

Uitspraak van de grootmoeder van Shana Appeltans die samen met haar vriend Kevin Paulus door Ronald Janssen werd vermoord:

"Alles is ons afgepakt door iemand die allang had kunnen vastzitten.  Had móéten zitten.  Het is te veel voor een mens."
"We zijn allemaal ziek...... Maar we moeten vooruit, al is dat niet te doen.  We missen Shana ook meer en meer.  Nu beseffen we dat onze toekomst weg is en we zijn er kapot van."
                           

--------------------------------------------------------------------------------------

De onthulling dat Ronald Janssen al kort na de verdwijning van Annick Van Uytsel  als mogelijke dader naar voor was geschoven, laat de familie Van Uytsel eerder koud. 
"Er is al zoveel gezegd en geschreven over het onderzoek naar Annick, dat wij daar een beetje afstand van hebben genomen.  Wij hadden altijd veel vertrouwen in de werking van het parket van Leuven en we hebben dat nog steeds."
Aldus vader Van Uytsel.

---------------------------------------------------------------------------------------

De ironie ten top:
De federale politie is een campagne gestart voor het rekruteren van nieuwe hoofdinspecteurs, met als leuze:

                                "Van tip tot waarheid."                             

06-03-2010 om 10:59 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (3)
05-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winter-lente-winter
Begin deze week was het plots lente



maar deze morgen leek het even terug winter


05-03-2010 om 14:33 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
04-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vermiste personen
Vermiste personen

In 2009 werden ze in ons land door de Cel Vermiste Personen 1.527 dossiers geopend.

  •  - 1509 voor onrustwekkende verdwijningen
  •  - 11 cold cases: dit zijn vroegere verdwijningen waarvoor in 2009 met nieuwe informatie een dossier is geopend
  •  - 7 parentale ontvoeringen of anders gezegd: ontvoeringen van kinderen door één van de ouders.

Samen met de lokale politie en andere hulpdiensten werden 1268 mensen levend aangetroffen. 156 vermisten waren overleden toen ze teruggevonden werden, waaronder 5 kinderen onder de 5 jaar.

Dit betekent dat van de 1527 dossiers er 1424 of ruim 93% nog in datzelfde jaar konden worden afgesloten.

De speurders zoeken nog naar 103 personen die in 2009 verdwenen en tot op vandaag spoorloos blijven. Uit de ervaring blijkt dat, naarmate de tijd voorbij gaat, dat enerzijds sommigen van hen uiteindelijk toch nog opduiken en dat anderzijds een niet-geïdentificeerd stoffelijk overschot nog een naam krijgt.

Leeftijd van de vermisten:
0-12 13-18 19-30 31-40 41-50 51-60 61-70 71-80 81-99
Man

54

110

116

134

145

110

72

65

42

Vrouw

50

184

119

81

80

70

38

34

23

Totaal

104

294

235

215

225

180

110

99

65

Evolutie
tov 2008
-13,3% -10,9% -0,4% +5,9% +19% +16,1% +35,8% +12,5% +1,6%

Oorzaken van de 156 overleden vermisten:

Zelfmoord

105

Ongevallen

24

Moord

10

Natuurlijk overlijden

7

Verdacht overlijden

10

In 2009 zijn ook opnieuw enkele zoekacties georganiseerd in waterlopen.
In totaal zijn er 248 km waterwegen in het Vlaamse en Waalse landsgedeelte doorzocht. Hierbij zijn 129 voertuigen uit het water gehaald. Het gaat meestal om gestolen auto’s, vluchtauto’s na overvallen of auto’s die werden gedumpt om verzekeringsmaatschappijen op te lichten, wat steeds vaker gebeurt.

Ook werden de lichamen van 8 vermiste personen bovengehaald.

04-03-2010 om 15:21 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (4)
02-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak
 Frank Noten, algemeen directeur van het Antwerps Stedelijk Onderwijs:

"Een organisatie leiden van deze omvang is een uitdaging op zich.  De samenleving verandert snel, dus ook het onderwijs. We moeten kunnen inspelen op de behoeftes van onderwijs anno 2020."
 "Het is mijn ambitie om van het stedelijk onderwijs dé referentie in Vlaanderen te maken.  Dat vraagt een verdere professionalisering van het stedelijk onderwijs."
"Goed onderwijs is hét middel om verloren generaties te vermijden."

02-03-2010 om 15:06 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (6)
01-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afschaffen

Afschaffen

 
Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding (CGKR),  de zelfverklaarde beschermers van iedereen die gediscrimineerd wordt (behalve als het om anti-blank of anti-Vlaams racisme gaat)is de oorzaak van veel racistisch denken. 
Dit centrum snoert vele meningen de mond en wordt alsmaar meer een centrum waar het promoten van censuur één van de hoofddoelstellingen wordt. 
Het is al langer een ernstige bron van ergernis. 

Daarom hoort men de laatste jaren steeds duidelijker stemmen opgaan om dit haatzaaiend centrum zo vlug mogelijk af te schaffen. 

Zo zegt Jean-Marie Dedecker in een interview in Zizo:
“Je moet wetten maken, maar die moet je niet toetsen aan een centrum dat vol zit met linkse-geitenwollensokken-politiek-correcte-denkers. Als je het gezond verstand in wetten moet gieten, dan scheelt er iets aan de structuur van de maatschappij.”
  "Ik ben tegen het CGKR omdat we geen gedachtepolitie nodig hebben. Dat krijgen we omdat er geen sociale controle en opvoeding meer is. Ik ben nog opgevoed door mijn ouders."

In de krant van zaterdag 13 februari lezen we nog hetvolgende:
HetCentrum tegen discriminatie discrimineert zelf .
Niet de huidskleur, maar de politieke kleur tel
t voor het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding.
De raad van bestuur zelf is grotendeels politiek samengesteld.

(...)
Twee kandidaten die ‘niet geschikt' waren bevonden door een onafhankelijk selectiebureau, werden achteraf doodleuk opgevist door de raad. Zeker bij één van hen gebeurde dat op basis van zijn politieke kleur.

Zo trad de moslima Fatima Zibouh toe tot de raad van bestuur.  Zibouh draagt altijd een chador.
Afbeelding Ze werd voorgedragen door de groene partij Ecolo.  Volgens Ecolo werd ‘Fatima Zibouh geselecteerd op basis van haar competenties. Geen enkele andere overweging heeft de keuze bepaald’.
Senator Alain Destexhe van de liberale Mouvement Réformateur betreurt de keuze van Ecolo voor een gesluierde vrouw envindt dat niet rijmen met de neutraliteitseisen in openbare diensten en vindt dat Ecolo bijdraagt aan de versterking van religieuze elementen in de publieke sfeer.
(Bron : Hln)

Een delegatie van Lijst Dedecker met Vlaams parlementslid Jurgen Verstrepen en uittredend senator Mimount Bousakla bracht in juni 2007 een bezoek aan het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding.  Er werd hen een onderhoud toegezegd, maar directeur Jozef De Witte was niet aanwezig.

De vertegenwoordigers van Lijst Dedecker wezen er onder meer op dat België één van de enige landen binnen de Europese Unie is dat de uitbreiding van het begrip discriminatie (tot geslacht, godsdienstvoorkeur, handicap, politieke voorkeur, ... ) van het artikel 21 van het Europese Handvest in de nationale wetgeving heeft ingeschreven. Jurgen Verstrepen vroeg zich af of deze uitbreiding de toets van het Arbitragehof zal doorstaan.

Mimount Bousakla wees erop dat de allochtone gemeenschap ook niet opgetogen is over de vele meldingen over racisme. "De allochtonen worden zo in een slachtofferrol geduwd en krijgen het etiket van 'klikkers' opgeplakt."

01-03-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto

Dit is het wapenschild dat in de 15de eeuw door een tak van mijn familie gedragen werd.
Aanvankelijk was ik van plan mijn Weblog gewoon onder mijn echte naam te starten.  Maar als ik zo eens naar de andere reeds bestaande keek, viel het mij op dat de meeste ervan met een schuilnaam werken.  Vandaar dat ik uiteindelijk beslist heb dat ook maar te doen.

.../raa. is het geworden.

R.A.A.
is in feite niet zo geheimzinnig als het op het eerste zicht lijkt.  Het zijn namelijk de eerste letters van mijn voornamen.





Vandaag zijn we:

Archief per maand
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 05-1973

    Gastenboek
  • Zondag groetjes van de Geldwolven
  • Zaterdag groetjes van de geldwolven
  • Vrijdag groetjes van de Geldwolven
  • Donderdag groetjes van de Geldwolven
  • Woensdag groetjes van de Geldwolven

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Het


    Laatste commentaren
  • Fietstocht wc-potten (MaBo*)
        op Fietstochtje
  • >_> (Eduard)
        op Hereniging
  • .. (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • droef (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Het Bloggershoekje 3)
        op Afsluiten weblog
  • Onze innige deelneming bij het heengaan van onze goede blogvriend Remy. (Paolo)
        op Afsluiten weblog
  • Innge deelneming (Martine)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Roosje)
        op Afsluiten weblog
  • mijn oprechte deelneming (bo)
        op Afsluiten weblog
  • Mijn Oprechtige Deelneming (Nikki)
        op Afsluiten weblog
  • Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Bekijk de trailer
    voor vandaag in

     
    (van maandog tot vrijdag)
    Wettelijke verlofdagen
    en schoolvakanties:

    http://www.sbweb.be/SB/
    verlof.asp?year=2013

    of ook nog deze interessante link:
    http://www.feestdagen-belgie.be/

    Kalenders 2013 om af te drukken:

    http://www.feestdagen-belgie.be/
    download-gratis-kalenders-2012
    -om-te-printen-afdrukken
    #ixzz1nDyZg1KB



    WERELDKALENDER
    VOOR FEESTDAGEN
    http://www.earthcalendar.net/
    index.php


    Woordenlijst Nederlandse Taal
    Officiële Spelling
      

    http://woordenlijst.org/


    banner flitspalen Vlaanderen
    www.mobielvlaanderen.be/
    flitspalen/kaarten.php?a=4&nav=5

    Let wel
    Door sommige steden en gemeenten op eigen initiatief geplaatste camera's zijn niet opgenomen in deze gegevens.


    Actueel neerslagbeeld
    neerslag België

    Mijn andere blogs
  • Grenspalen 1
  • Grenspalen 2
  • Grenspalen 3
  • Boekbesprekingen
  • Oudere en hier 'afgevoerde' artikels

  • Mijn favorieten
  • Lana
  • Steffie
  • Nikki
  • Saagje
  • Waaroemni
  • De vriendinnen
  • Zondag
  • Frankie
  • Brabbes

    Mijn favorieten
  • Franske
  • Timmie en Daisy
  • De Westhoek
  • Wimpie's blog
  • Trucker John
  • Gita
  • Dialect
  • Amor Fati
  • Georges

    Mijn favorieten
  • Dierenopvoedster
  • Beversblog
  • Elisa en Juliette
  • Kaatje en Rikske
  • Diana's blog
  • Bieke
  • Meeuw
  • Ofthemonkeylions

    Mijn favorieten
  • Johnny en Christiane
  • Fietsroutes
  • Easywalk
  • Tuin den Horst
  • Tuinfreak
  • Onze Natuur
  • De natuur ontdekken
  • Natuurvriendelijk

    Mijn favorieten
  • Mija's bloemen
  • Cactussen
  • Francsicus
  • Redpoppy
  • Plonk

  • Mijn favorieten
  • Oldies
  • Wesp
  • Anna-Winterroosje
  • Alois
  • Koivis
  • Meermin
  • Ida
  • Bompa Harry

    Mijn favorieten
  • Lieve
  • Kartuizer
  • Johan
  • V V B-Hupoar
  • Hexaeder
  • Computertips
  • Katrien - Vraagjes
  • Zonnegroeten - computertips
  • Weerspreuken

    Mijn favorieten
  • Jot
  • Annemiek
  • Loek
  • Paolo
  • Ria fotografeert
  • Boomer
  • Opacor
  • Tonny en Leo
  • Zwaantje
  • Julius

    Mijn favorieten
  • Ineke
  • Flodder
  • Snoopy (Mia)
  • Ria
  • Gekke Meid
  • Buikdansen
  • Aphrodite


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!