R.A.A.'s Krantje
een selectieve kijk op de politiek en de actualiteit (en tussendoor ook eens iets anders)
01-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afschaffen

Afschaffen

 
Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding (CGKR),  de zelfverklaarde beschermers van iedereen die gediscrimineerd wordt (behalve als het om anti-blank of anti-Vlaams racisme gaat)is de oorzaak van veel racistisch denken. 
Dit centrum snoert vele meningen de mond en wordt alsmaar meer een centrum waar het promoten van censuur één van de hoofddoelstellingen wordt. 
Het is al langer een ernstige bron van ergernis. 

Daarom hoort men de laatste jaren steeds duidelijker stemmen opgaan om dit haatzaaiend centrum zo vlug mogelijk af te schaffen. 

Zo zegt Jean-Marie Dedecker in een interview in Zizo:
“Je moet wetten maken, maar die moet je niet toetsen aan een centrum dat vol zit met linkse-geitenwollensokken-politiek-correcte-denkers. Als je het gezond verstand in wetten moet gieten, dan scheelt er iets aan de structuur van de maatschappij.”
  "Ik ben tegen het CGKR omdat we geen gedachtepolitie nodig hebben. Dat krijgen we omdat er geen sociale controle en opvoeding meer is. Ik ben nog opgevoed door mijn ouders."

In de krant van zaterdag 13 februari lezen we nog hetvolgende:
HetCentrum tegen discriminatie discrimineert zelf .
Niet de huidskleur, maar de politieke kleur tel
t voor het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding.
De raad van bestuur zelf is grotendeels politiek samengesteld.

(...)
Twee kandidaten die ‘niet geschikt' waren bevonden door een onafhankelijk selectiebureau, werden achteraf doodleuk opgevist door de raad. Zeker bij één van hen gebeurde dat op basis van zijn politieke kleur.

Zo trad de moslima Fatima Zibouh toe tot de raad van bestuur.  Zibouh draagt altijd een chador.
Afbeelding Ze werd voorgedragen door de groene partij Ecolo.  Volgens Ecolo werd ‘Fatima Zibouh geselecteerd op basis van haar competenties. Geen enkele andere overweging heeft de keuze bepaald’.
Senator Alain Destexhe van de liberale Mouvement Réformateur betreurt de keuze van Ecolo voor een gesluierde vrouw envindt dat niet rijmen met de neutraliteitseisen in openbare diensten en vindt dat Ecolo bijdraagt aan de versterking van religieuze elementen in de publieke sfeer.
(Bron : Hln)

Een delegatie van Lijst Dedecker met Vlaams parlementslid Jurgen Verstrepen en uittredend senator Mimount Bousakla bracht in juni 2007 een bezoek aan het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding.  Er werd hen een onderhoud toegezegd, maar directeur Jozef De Witte was niet aanwezig.

De vertegenwoordigers van Lijst Dedecker wezen er onder meer op dat België één van de enige landen binnen de Europese Unie is dat de uitbreiding van het begrip discriminatie (tot geslacht, godsdienstvoorkeur, handicap, politieke voorkeur, ... ) van het artikel 21 van het Europese Handvest in de nationale wetgeving heeft ingeschreven. Jurgen Verstrepen vroeg zich af of deze uitbreiding de toets van het Arbitragehof zal doorstaan.

Mimount Bousakla wees erop dat de allochtone gemeenschap ook niet opgetogen is over de vele meldingen over racisme. "De allochtonen worden zo in een slachtofferrol geduwd en krijgen het etiket van 'klikkers' opgeplakt."

01-03-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
28-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hulp
Klik op de afbeelding om de link te volgen Een hulp bij het diëet.

28-02-2010 om 15:49 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (2)
27-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Digirtale inschrijving
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Digitale inschrijving

Tot gisteren 26 februari konden Antwerpse ouders welke hun kinderen vanaf komend schooljaar (1 september) naar Antwerpse kleuterklasjes en basisscholen gaan, online inschrijven.

- zie hierover mijn artikel van 13 januari ‘Digitale inschrijving’.-

Nu de termijn verstreken is, komt de fase van toewijzing en wordt het voor deze ouders afwachten tot ze een brief in de bus krijgen waarin zal vermeld worden in welke school ze hun kind of kinderen zullen mogen laten inschrijven. En dat zal vele ouders niet gelukkig maken, dat staat vast.

Voor scholen waar de vraag groter is dan de beschikbare plaatsen, wordt voorrang verleend aan de hand van vier criteria.

     1) of er reeds broers of zussen op die bewuste school zitten  
     2)het tijdstip van online inschrijving  
    
3) de afstand tot de woonplaats 
en 4) behorend tot de zogenaamde GOK- groepen.

De vrije keuze van onderwijs is een begrip en iedereen moet gelijke kansen krijgen. De criteria van dit toewijzingsbeleid doen dat niet en zal zeker aanleiding geven tot discussie. Vooral bij het 4de punt wringt het schoentje.

‘GOK’ staat voor Gelijke Onderwijs Kansen, dus kinderen uit kansarme gezinnen. In dit geval gaat het dan voornamelijk over de overvloedig aanwezige allochtone gezinnen. Dit is omgekeerde discriminatie. Zijn we dan niet allemaal gelijk voor de wet? Zou het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding (CGKR) hier niet moeten op reageren?  Maar daar moeten we alleszins niet op rekenen want die zijn selectief blind en doen zelf voortdurend aan positieve discriminatie.

Om een aanvaardbare mix van de schoolpopulatie te creëren stelde Filip Dewinter van VB voor om maximaal 15% anderstaligen en moslims per school toe te laten. Maar gezien de huidige samenstelling van de Antwerpse bevolking (cfr. artikel van 8/2 : Antwerpse bevolking) zou er met deze verdeelsleutel voor een kwart van de kinderen uit die bevolkingsgroep geen plaats zijn.

27-02-2010 om 17:10 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (2)
26-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele losse berichten

Enkele losse berichten

- OCMW BRUSSEL
-  Ook het OCMW van Brussel zegt nu de toestroom van asielzoekers niet meer aan te kunnen.   Zij gaat de federale regering zelfs in kort geding dagvaarden om het opvangprobleem van asielzoekers in Brussel op te losssen.

- SOCIALE WONINGEN - Sinds in Vlaanderen de verplichting ingevoerd werd dat kandidaat-huurders van een sociale woning een basiskennis van het Nederlands moeten bezitten om op een wachtlijst te komen, werden al 33.115 personen doorgestuurd naar een Huis van het Nederlands. 
8.540 hiervan moesten een cursus Nederlands volgen.

- GEVANGENISSEN - Eind 2009 waren er 10.553 gevangenen in ons land.  Bijna de helft hiervan zijn van vreemde nationaliteit.  Zij vertegenwoordigen samen 110 nationaliteiten, dat is meer dan de helft van alle nationaliteiten ter wereld.

26-02-2010 om 16:30 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
25-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UFO's
Ik hoorde in de aankondigingen op TV dat ze iets gingen geven over UFO's.

Dit deed me denken aan een klein artikeltje dat ik begin dit jaar las in de krant.
Heb het even terug opgezocht.

"Nederlandse familie filmt ufo in Antwerpse haven."

De familie Kenter uit het Zeeuwse Kloosterzande weet het zeker: vlak bij de Liefkenshoektunnel zagen ze een ufo landen. “Ik heb spijt dat ik er niet naartoe gewandeld ben”, zegt Hellen.

Donderdag 7 januari, 19u: de familie Kenter rijdt op de Antwerpse Ring. In de buurt van de Liefkenshoektunnel zien de vier een vreemd verlicht voorwerp aan de hemel.

“Het knipperde en was afwisselend rood, groen en wit”, vertelt moeder Hellen. “Het object maakte draaiende bewegingen, ging van links naar rechts en dan weer van boven naar onder. We zagen de ufo landen. Ik wilde er naartoe, maar mijn man moest naar een afspraak en we hadden niet veel tijd. Daar heb ik nu spijt van.”

Het spektakel duurde twintig minuten. De familie maakte een donker filmpje met de gsm (*). Hellen: “Mijn man gelooft absoluut niet in ufo’s, maar ook hij twijfelt nu. Onze oudste zoon vond het heel spannend, de jongste was in paniek. Wij willen heel graag weten wat we daar in de Antwerpse haven gezien hebben, maar ik vrees dat we het nooit zullen weten.”
Bij de volkssterrenwacht Urania liepen er op 7 januari geen UFO-meldingen binnen.  "Ik vrees dat dit een verzinsel is", reageert directeur Marc Van den Broeck.

(*) UFO @ BELGIUM / Antwerp / REAL Aliens YouTube
(het gaat over de witte spikkel, niet de rode.  dat zou een weerspiegeling in de autoruit zijn.  Deze verdwijnt trouwens bij het openen van de ruit. )


Op
http://www.niburu.nl/ vond ik nog wat meer uitgebreide berichtgeving over het voorval.

"Zij besloten de auto langs de kant van de weg te zetten om het object beter te kunnen bekijken, dat zo'n 100 meter verderop boven het land zweefde.

Volgens de getuigen was toen pas eigenlijk duidelijk te zien dat de bol omgeven werd door een groene rand of gloed en er zich aan de bovenkant een rood en aan de onderkant een wit knipperend licht bevond. Het object maakte draaiende en zigzaggende bewegingen en ging op en neer, tot het op een gegeven moment daalde en op of vlak boven het land tot stilstand kwam. De bol bleef daar stationair staan of hangen en de aanwezige getuigen hadden sterk het idee dat er een soort van deur openging omdat er op dat punt ineens meer lichtschijnsel uit het object kwam.

Op het moment dat zij stonden te kijken, overwogen ze nog om naar het object toe te lopen om het van dichtbij te bekijken, maar besloten dit (achteraf helaas) toch maar niet te doen. De getuigen zeggen ook absoluut niet te geloven in het bestaan van UFO's, maar konden dit op geen enkele rationele manier verklaren. "Zou het dan toch waar zijn?" was hun reactie op dit onbekende object.

Zij hebben er zo'n 20 minuten lang naar kunnen kijken, toen het ineens in het niets verdween. Het leek of het licht als het ware werd uitgezet.

De volgende dag reed de man, onderweg naar z'n werk, langs de plek waar het voorval de avond ervoor had plaatsgevonden en besloot nu wel te gaan kijken. Tot zijn verbazing trof hij op de plek waar het object zich had bevonden een grote zwarte vlek aan in de sneeuw, waar kraaien omheen zaten. "

Ik vind het toch maar een bizar verhaal en heb hier mijn bedenkingen bij. Het lijkt me een verhaal van 'believers' die in elk verschijnsel wel iets buitengewoons zien.  Toch raar dat er geen andere meldingen van zijn en dat op zo'n drukke autostrade.
Wat te denken van een politie-helicopter b.v. die daar rondhangt?

25-02-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (3)
24-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abortussen
Eén op de acht zwangerschappen in ons land wordt afgebroken.

Uit cijfers van het expertisecentrum van Sensoa blijkt dat de meeste abortussen die in ons land uitgevoerd worden, gebeuren bij meisjes van 17 tot 24 jaar.

In 2007 (laatst genoemde totaalcijfers) ondergingen 18.705 in België gedomicilieerde vrouwen een abortus.  Hiervan waren er 2.708 jonger dan 20 jaar.

In de leeftijdscategorie van 20 tot 40 jaar, de grootste groep, tellen we 14.323 abortussen.  Van die groep maakt de leeftijdscategorie van 20 tot 24-jarigen bijna een kwart uit met 4.423 abortussen.

Boven de 40 jaar werden er 1.002 abortussen uitgevoerd.

Samen met Nederland en Duitsland heeft België de laagste abortuscijfers ter wereld.
Toch is er jaarlijks een lichte stijging waar te nemen.
In 2004 vonden er 16.609 abortussen plaats; in 2005 waren er 705 gevallen meer en kwam het aantal zwangerschapsonderbrekingen op 17.314.

(Bron: GVA)

24-02-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tienerzwangerschappen
Tienerzwangerschappen en abortus.

Nog een paar cijfers (2007), meer specifiek over tienerzwangerschappen:

- In 2007 waren er in België 5.545 tienerzwangerschappen (meisjes tussen 10 en 19) bekend.  Daarbij dient nog een klein percentage miskramen gerekend te worden.
- Als we dit vergelijken met het totale aantal tienermeisjes in België, zijn dit bijna 9 meisjes op de 1000, oftewel 1 per 111. Onder de 15 werden meisjes 1 op de 2500 zwanger en boven de 15 ongeveer 1 meisje op 50.
- 2837 meisjes jonger dan 20 jaar bevielen; 2708 tieners lieten een abortus uitvoeren.

- Bij de meisjes onder de 15 kiest de meerderheid voor abortus. Dit is echter van jaar tot jaar veranderlijk. In 2007 koos 48 % van de zwangere meisjes boven 15 voor abortus.
- Er zijn sterke gewestelijke verschillen.  In Vlaanderen worden 7 per 1000 meisjes zwanger, in Wallonië 10 en in het Brussels hoofdstedelijk gewest 19.  In Vlaanderen kiezen tieners vaker voor het moederschap dan voor abortus.  In Brussel is dat net omgekeerd en in Wallonië kiezen ze ongeveer even vaak voor geboorte als voor abortus.
- Het bevallingscijfer en het abortuscijfer evolueren elk jaar meer naar elkaar toe. In 1996 eindigden slechts 1 op de 3 van de tienerzwangerschappen in een abortus, nu is dat bijna de helft.

Evolutie aantal zwangerschappen, bevallingen en abortussen bij tienermeisjes in België.

10-19 jaar 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007
Bevallingen 3012 2981 3090 3324 3355 3081 2754 2786 2716 2860
Abortussen 1790 1839 2022 2082 2208 2122 2162 2276 2385 2614 2708
Zwangerschappen 4802 4820 5112 5406 5563 5203 5030 5171 5330 5568

10-14 jaar 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007
Bevallingen 16 19 23 17 27 24 21 18 18 18
Abortussen 46 58 33 46 75 63 65 88 84 83 107
Zwangerschappen 62 77 56 63 102 87 109 102 101 125

15-19 jaar 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007
Bevallingen 2996 2962 3067 3307 3328 3057 2733 2768 2733 2768
Abortussen 1744 1781 1989 2036 2133 2059 2097 2188 2301 2531 2601
Zwangerschappen 4740 4743 5056 5343 5461 5116 4921 5069 5129 5443

Evolutie aantal zwangerschappen, bevallingen en abortussen per 1000 meisjes.

10-19 jaar 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007
Bevallingen  5,06 5,01 5,18 5,56 5,59 5,10 4,51 4,55 4,41 4,64
Abortussen 3,01 3,09 3,39 3,48 3,68 3,51 3,56 3,73 3,89 4,09 4,40
Zwangerschappen 8,06 8,10 8,58 9,05 9,28 8,62 8,24 8,44 8,50 9,04

(tabellen: CRZ)

24-02-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (3)
23-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belastingen
Vandaag onze belastingsbrief in de bus gekregen.
Maar het valt mee: we trekken terug.

Bij deze gelegenheid wil ik even volgende cijfers aanhalen:

De 58 procent Vlamingen in ons land betalen bijna 64 procent van de totale Belgische belastingfactuur.  Vlaanderen betaalde in 2006 (totale cijfers over belastingsontvangsten zijn altijd van enkele jaren voordien) 19,7 miljard euro aan personenbelasting, tegenover 8,8 miljard voor Wallonië en 2,65 miljard voor Brussel.
Dat blijkt uit cijfers van de minister van Financiën, Didier Reynders (MR), op een vraag van senator Alain Destexhe (MR).
In Vlaanderen waren er in 2006 ruim 3,7 miljoen belastingplichtigen, onder wie enkele tienduizenden Franstaligen, vooral in de Vlaamse Rand. In het Brussels gewest waren 676.307 inwoners onderworpen aan de personenbelasting, onder wie ruim 60.000 Vlamingen. Wallonië ten slotte telde 2,1 miljoen belastingplichtigen. Wat rekenwerk leert dat de gemiddelde Vlaming 5.284 euro personenbelasting betaalde, tegenover 3.909 euro voor een gemiddelde Brusselaar en 4.075 euro voor een modale Waal. Het Belgische gemiddelde kwam uit op 4.744 euro. De personenbelasting bracht 31,13 miljard euro op. Vlaanderen betaalde daarvan bijna 64 procent.

(Bron: De Standaard en Het Nieuwsblad)

23-02-2010 om 23:28 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (5)
22-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijnenplaag
Konijnenplaag eindelijk onder controle.

Op 11 augustus vorig jaar schreef ik een artikel over de konijnenplaag in het Antwerpse stadpark.
Velen mensen kopen zo’n lief klein konijntje, maar zijn het al vlug liever kwijt dan rijk en dumpen het tamme diertje dan maar in het stadspark om het op die manier zogezegd zijn vrijheid terug te geven. 
       
Gevolg: een overpopulatie van konijnen die er alle aanplantingen verorberen, aan de schors van de bomen vreten en er 'als konijnen' lustig verder kweken. 
           
De stad moest dringend ingrijpen en gaf vorige zomer de opdracht aan een firma uit Deurne om de konijnen te vangen.  Maar dat bleek gemakkelijker gezegd dan gedaan. 

In december werd gestart met een nieuwe vangmethode. EN MET SUCCES.  Men gebruikt nu vangkooitjes die eigenlijk bedoeld zijn voor katten, maar die ook heel goed blijken te werken voor de konijnen.  
       
In de kooitjes wordt wat kool en worteltjes gehangen en als de konijnen naar binnen gaan, sluit de kooi automatisch.
Ondertussen zijn er op die manier al 191 konijnen gevangen.

En nu maar hopen dat er in het stadspark geen dieren meer gedumpt worden of de problemen beginnen terug van voor af aan.

(Bron:GVA)

22-02-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
>> Reageer (6)
21-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gansrijden
Klik op de afbeelding om de link te volgen  Gansrijden.

Karnavalperiode betekent voor de poldergemeenten boven Antwerpen tevens de tijd van het jaarlijkse folkloristische
gansrijden.

Hierbij trachten ruiters op boerenpaarden een gans, die ondersteboven is opgeknoopt, de kop af te rukken.  Wie het lukt de kop te bemachtigen, is koning- gansrijder en mag naar het keizerrijden om te strijden voor de eretitel.  Zulk tornooi wordt steeds gehouden in het dorp van de Keizer van het voorbije jaar.  Dit jaar wordt deze finale strijd op 21 maart gehouden in Lillo.

Folkloristische dierenspelen zijn zo oud als de mens zelf.
Vroeger gebruikte men meestal levende dieren die tijdens de spelen een pinlijke dood stierven.  Het spel van het gansrijden is waarschijnlijk ontstaan in de middeleeuwen uit een oogstdankfeest, waarbij een dier gedood werd als dankoffer voor de veilig binnengehaalde oogst.
voor de spelen van tegenwoordig word een oude gans pijnloos gedood door een dierenarts.

De zes poldergemeenten waar in deze tijd van het jaar aan gansrijden wordt gedaan zijn Berendrecht, Zandvliet, Hoevenen, Stabroek, Lillo en Ekeren.

Vorige week was het al de beurt aan Zandvliet, Berendrecht en Stabroek.  Maar door de sneeuwvlagen  werd in Zandvliet al op 11 februari beslist om het gansrijden te verzetten naar zaterdag 20 februari.
In Stabroek werd op het allerlaatste nippertje nog beslist om de gans niet te rijden. Hier werd het gansrijden verschoven naar 7 maart.
Enkel in Berendrecht werd het folkloristische gebeuren  gehouden.  Daar had men al van 's vrijdags met man en macht het plein sneeuwvrij gemaakt, zodat het gansrijden  er wel kon plaatsvinden. 

Vandaag, 21 februari, is het Gansrijden in Ekeren.
Ik zal dit jaar echter niet kunnen gaan kijken, want we hebben voorbije vrijdag ter gelegenheid van onze jaarlijkse familiebijeenkomst zuster non gaan ophalen in haar klooster in de Limburg en moeten die deze namiddag terugbrengen.

In Ekeren is in 2007, na 70 jaar, terug een gansrijdersvereniging opgericht, 'De Lustige Gans.' en zijn er sindsdien dus terug 6 gemeenten die strijden om de titel.

  (zie mijn artikel van 16/2/07: 'Gansrijden te Ekeren')

Voor mijn vroegere artikels over het gansrijden (2008):
tik
'Gansrijden' in 'zoeken in blog'.

21-02-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
19-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voornamen

De Marokkaanse overheid verplicht haar onderdanen, zelfs als ze in het buitenland wonen, om voor hun kinderen een naam te kiezen uit een opgelegde lijst met Arabische voornamen. Geen Vlaamse of Westerse naam dus en sinds kort ook geen Berberse. Doen ze dat niet, dan lopen ze het risico dat hun kind geen recht heeft op de Marokkaanse nationaliteit, iets waar de allochtone ouders nog altijd aan houden.

(zie mijn artikel van 6/3/09 ‘Moham(m)ed of zo’)

De Marokkaanse overheid beschouwt Marokkanen in het buitenland trouwens als haar 17e provincie.  Ze hebben er zelfs een speciale minister voor.
Deze zogezegde 17e provincie betekent voor het land ook een grote bron van inkomsten.

(Volgens de cijfers van Eurostat, de statistische dienst van de EU, stuurden in 2008 de migranten in België in totaal 400 miljoen euro naar hun land van herkomst. Van dat bedrag gaat 90% naar de Noord-Afrikaanse landen en Turkijë.)


Om terug te komen op de verplichting door Marokko aan zijn onderdanen in het buitenland tot het geven van een Arabische voornaam aan hun kinderen:

Een lid van N-VA bracht deze zaak ter sprake in de Kamer en legde er de nadruk op dat Marokko hiermee niet alleen het recht op vrije naamkeuze schendt, maar dat het land hiermee ook ingaat tegen het integratiebeleid.

Minister van Buitenlandse zaken  Steven Vanackere (CD&V) beloofde daarop het probleem aan te kaarten op de Belgisch-Marokkaanse vergadering van deze maand.     

19-02-2010 om 17:19 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (5)
18-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tia
Op haar 32ste verjaardag voorbije dinsdag 16 februari, riep onze olympische hoogspringster Tia Hellebaut de pers bijeen, niet enkel om op koffie en taart te trakteren, maar om haar 'comeback' aan te kondigen.
Dat is tegenwoordig 'in' zeker,een 'comeback' maken....
                                                        

Met haar partner Wim Vandeven en haar dochtertje trok ze van half december tot eind januari op stage in Zuid-Afrika. Het werd er stilaan meer dan het terugvinden van de conditie na de zwangerschap en moet het haar gaan dagen zijn dat haar lichaam best nog een en ander aankon.

En de ambities liggen hoog. want ze gaat zich volledig toeleggen op de volgende Olympische Spelen van 2012 in Londen.

                                      

18-02-2010 om 13:02 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (3)
16-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De oplossing
Klik op de afbeelding om de link te volgen De utopische oplossing voor lastige kinderen

16-02-2010 om 12:56 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (3)
13-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar ga ik heen
  Waar kan ik heen?

- Als je Noord-Korea illegaal binnenkomt, krijg je 12 jaar zware detentie.
- Als je Iran illegaal binnenkomt, krijg je levenslang.
- Als je Afghanistan illegaal binnenkomt, schiet men je dood.
- Als je Saoedi Arabië illegaal binnenkomt, ga je heel lang de gevangenis in.
- Als je China illegaal binnenkomt, hoort men nooit meer iets van je.
- Als je Venezuela illegaal binnenkomt, word je van spionage beschuldigd en zwaar gestraft.
- Als je Cuba illegaal binnenkomt, word je als politiek tegenstander opgesloten en rot je weg in een cel.

                    

Echter.......als je illegaal België binnenkomt krijg je
- een baan,
- een rijbewijs,
- taalcursus,
- sociale voorzieningen,
- een huurhuis met huursubsidie,
- gratis onderwijs,
- gratis medische verzorging,
- een sympathiserend politicus in Brussel ,
- en ....... zelfs stemrecht.


Als je inbraken pleegt, mensen overvalt op straat of ze kapot maakt, laat men je gewoon lopen....

En als er iemand van ons iets durft over zeggen, dan moet je als Belg oppassen, want dan word je uitgemaakt voor racist en zelfs fascist en loop je kans om veroordeeld te worden .

Maak mij eens duidelijk HOE DAT MOGELIJK IS of ….. wie zoiets mogelijk gemaakt heeft !?!?!?!

13-02-2010 om 13:01 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (2)
12-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Azielbeleid

 Op 27/1 schreef ik een artikel over de toestroom van asielzoekers en dat het Antwerpse OCMW die immigratiestroom niet meer aankan.
OCMW-voorzitster Monica De Coninck, dreigde vorige week zelfs met acties.

Ook zijn er steeds meer asielzoekers die te kampen hebben met psychische problemen of die een drank- en/of drugsverslaving hebben (cfr art. 25/1 - cijfers), wat betekent dat het OCMW steeds meer diensten moet organiseren om deze mensen op te vangen en te begeleiden.
Het aantal minderjarigen dat zonder ouders naar België komt neemt eveneens toe. Vorig jaar waren dat er 521, waarvan het grootste deel langs het Antwerpse OCMW passeert.

In de media komt het over of het is enkel Antwerpen dat zich roert, maar steeds meer en meer OCMW’s luiden intussen de alarmbel.

Vorige week nodigde de staatssecretaris voor Maatschappelijke integratie Philippe Courard (PS) de OCMW’s van de grote steden uit voor een gesprek, maar meer dan de mededeling ‘dat hij de bezorgdheden zou overmaken aan de federale regering’ kwam er niet.  Of anders gezegd: van hem valt er niets te verwachten.

Antwerpen neemt maatregelen.   Vorige week waarschuwde OCMW-voorzitster Monica De Coninck al dat het OCMW met haar begroting deze kosten van het asielbeleid nooit zou kunnen dragen.

De oorspronkelijke Antwerpse OCMW-begroting voor 2010 vertoonde een tekort van 29,9 miljoen euro. Maar het stadsbestuur verplicht het OCMW om een begroting in evenwicht in te dienen. Dat betekent dus een besparing van 29,9 miljoen tegenover de oorspronkelijke begroting.

Het meest opvallende is het budget voor de opvang van geregulariseerde asielzoekers in 2010 - 6 miljoen euro - dat nu volledig geschrapt is en ook voor de leeflonen is 12 miljoen euro minder voorzien.
 
Met deze ingreep zet de stad nu de federale regering voor het blok. De stad wil federaal geld om de toestroom van asielzoekers door het federale asielbeleid te bekostigen.

Nog een bijkomende annecdote: in Antwerpen dienden met de laatste regularisatieronde van nov.-december ongeveer 6.500 asielzoekers een aanvraag tot regularisatie in. Die dossiers zouden voor het merendeel dit jaar afgerond moeten worden, evenwel zonder enig budget…..

(Bron: GVA)

12-02-2010 om 15:53 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
09-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willem Vermandere
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag verjaart de zanger en kunstenaar Willem Vermandere.  
Hij wordt 70 jaar.



Willem Vermandere werd geboren in 1940 in Lauwe, een deelgemeente van Menen.  Hij stapte al heel vroeg mee in de dorpsharmonie Sint-Cecilia. Willem leerde Grieks en Latijn, maar was meer geboeid door de gitaar.  Ook tekende hij zijn kladschriften vol ventjes en karikaturen van zijn leraren.  Later begon hij melodietjes te componeren en zette gedichtjes op muziek.
Op latere leeftijd studeerde Vermandere godsdienstwetenschappen te Gent en gaf hij drie jaar les in Nieuwpoort. Hij beschouwt zichzelf eerder als een beeldend kunstenaar dan als muzikant.

In de jaren 60 werd Vermandere vooral bekend door zijn kleinkunstliedjes in het  West-Vlaams over de dagelijkse dingen, zijn Westhoek en de verschrikkingen van de Grote Oorlog. Soms worden zijn liedjes kritisch over de maatschappij en de kerk. Zijn optredens worden afgewisseld met luchtige en doodernstige, droevige en levenslustige liedjes en muziek en zijn typische spitse 'vertelelementen'.

Vermandere woont in Steenkerke (bij Veurne), een dorp met 400 inwoners.

Over zichzelf zegt hij: “Ik ben maar een liedjesmaker die in een vers soms de vinger op de wonde kan leggen, een sukkelaar met af en toe een helder moment.”

Voor het beluisteren van enkele liedjes uit zijn repertoire:
klik op onderstaande link.
http://willem-vermandere.be/m-bange.htm

Zie ook mijn artikel over Willem Vermandere van 20/11/2006, met zijn eigen commentaar bij zijn toen laatste nieuwe luisterlied ‘Bange blankeman’ , een toepasselijk lied bij de gisteren gepubliceerde cijfers over de Antwerpse bevolking.
  Bange Blankeman (YouTube) - klik op afbeelding

09-02-2010 om 15:32 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (9)
08-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse bevolking
       Antwerpse bevolking. 

De stedelijke Studiedienst Stadsobservatie van Antwerpen hanteert een methode waarin ook de etnische achtergrond van Antwerpenaars van allochtone origine die in België zijn geboren en de Belgische nationaliteit dragen, zichtbaar is.

Uit de meest recente cijfers blijkt dat 36,1% van alle Antwerpenaars van allochtone origine is.


Binnen die groep is het aandeel van mensen met een oorsprong in Noord-Afrika het grootst (10,4%), gevolgd door West-Europa en West-Azië (elk 5,4%) en Oost- Europa (5%).


Dat de stad Antwerpen steeds meer verkleurt, blijkt ook uit de evolutie per leeftijd.
Van de Antwerpse
               - twintigers is
46% van allochtone origine,
               - van de tieners 48% en
               - van de kinderen tot negen jaar liefst 56%.

VB-raadslid Wim Van Osselaer reageert:
“Antwerpen moet krachtige signalen geven aan de federale overheid om een einde te maken aan de ongebreidelde immigratie. Eerste prioriteit: de migratiehuwelijken aanpakken. Als er nu geen werk wordt gemaakt van een immigratiestop, kunnen we binnenkort minderheidsbeleidsplannen gaan opmaken voor de autochtone Vlamingen”.

 (Bron: GVA)

08-02-2010 om 15:39 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
07-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brug
Klik op de afbeelding om de link te volgen En wij klagen over de geplande 'Lange Wapper-brug'........

(klik op foto om te vergroten)

07-02-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (1)
06-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Criminaliteit Brussel
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Criminaliteit Brussel.   

De laatste dagen is er veel te doen rond de onveiligheid in onze hoofdstad.  Inwoners getuigen dat de criminaliteit blijft toenemen, in enkele wijken zijn er zelfs echte ‘no go zones’ waar de politie niet meer kan en durft komen.  Telkens als er nog maar een politieauto deze wijken binnenrijdt worden deze systematisch bekogeld met stenen en glazen flessen.  Ook de mensen van de hulpdiensten worden steeds meer het slachtoffer van agressie.  Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer en meer mensen Brussel verlaten uit angst.

De Brusselse burgemeester Freddy Tielemans en zijn Anderlechtse collega relativeren de criminaliteit in de hoofdstad. Dit doet toch bij velen de wenkbrouwen fronsen, denk maar aan het wegtrekken van de Hogeschool omdat de leerlingen systematisch werden aangevallen na de lesuren. Hierbij is het belangrijk om te vermelden dat deze criminele activiteiten naar de studenten zeer duidelijk gepland zijn.  Zo bevestigde de directeur van de Hogeschool dat studenten met een ‘Europees uiterlijk’ steeds het doelwit zijn van de Brusselse bendes.

Deze bewuste aanvallen op de ‘Europese’ studenten doen ons dan weer denken aan enkele gelijkaardige feiten zoals de verkrachting in Brusselse Zuidstation enkele maanden geleden door enkele allochtone jongeren.  De motivatie van hun daad zou te vinden zijn geweest in het feit dat het jonge meisje zich hoerachtig gedroeg omdat het geen hoofddoek droeg.  Dit is zeker geen alleenstaand feit aangezien er steeds meer ‘ Europese vrouwen’ zijn in Brussel die een hoofddoek beginnen te dragen om zo minder lastig gevallen te worden door de Brusselse jeugdbendes.  Dit is een zeer ernstige en triestige evolutie. Moeten onze vrouwen zich dan gaan aanpassen aan de wil van een minderheid?  Hier kunnen we al snel een link leggen naar het hoofddoekendebat in de Antwerpse scholen.  Dit debat kwam immers opgang nadat steeds meer niet moslimmeisjes een hoofddoek begonnen te dragen na druk van hun allochtoonse mannelijke medestudenten.  Een duidelijk geval van de multiculturele ontsporing dus.  Onze politieke correcte ‘multicultuur’ begint steeds meer te veranderen in een politiek correcte ‘islamcultuur’.

In het algemeen zien we sterke stijging van criminele feiten door bendes doorheen Vlaanderen: het dodelijk busincident in Antwerpen, de geweldadige overvallen in de Brusselse metro, het stijgende geweld ten opzichte van buschauffeurs van De Lijn en NMBS medewerkers. Op sommige lijnen durven treinconducteurs zelfs niet meer de biljetten van de reizigers te controleren uit angst voor bendes.

Een getuigenis van een moeder:
Op donderdag 28 januari is mijn zoon voor de derde keer in twee jaar tijd op weg naar school overvallen in het Elisabethpark. Mijn zoon werd bespuwd, in de buik en het kruis gestampt en onthaald op verbale agressie in de stijl van ‘je vriendin is een hoer’, ‘ga je vriendin neuken’, ‘vuile Vlaming’.”
“Terwijl mijn zoon de politie belde, vertelden de vijf allochtone delinquenten fier dat ze 14 jaar oud zijn en dat de politie hen niets kan doen. Tegelijkertijd kreeg mijn zoon via zijn gsm van de politie te horen dat ze machteloos staan en dat het ‘een politiek probleem’ is. Moeten er dan echt doden vallen eer deze problematiek door de politici aangepakt wordt? Ik denk dat de tijd van politiekcorrect zijn voorbij is en dat deze ontaarde situatie open en bloot moet besproken worden en vooral opgelost, zonder dat je daarvoor voor racist uitgemaakt wordt.”

Jonge criminelen krijgen vaak geen straf aangezien de jeugdinstellingen volzitten. Ook de politie wordt verweten niet streng genoeg op te treden tegen de criminaliteit. Toch moet men hier in het achterhoofd nemen dat er vaak wel wil is onder de agenten, maar dat deze pijlsnel verdwijnt door de straffeloosheid. Wanneer men als agent zijn leven riskeert om een aantal bendeleden om te pakken, wanneer men jeugdboefjes dag na dag uit de Brusselse metro moet halen, wanneer men telkens bekogeld wordt met stenen als men in een wijk komt en men erna ziet dat de criminelen gewoon weer worden vrijgelaten wegens een plaatsgebrek in de gevangenissen en instellingen is het normaal dat je motivatie verdwijnt.

Daarom: een echt ‘zero tolerancebeleid’ tegen de criminaliteit met strenge en effictieve straffen, een sneller werkende justitie en de terugzending van criminele allochtonen.

(Bron: NJSV
Olivier Persyn
Senior Seniorum)

Het NJSV steunt alle agenten in hun strijd tegen de criminaliteit en heeft enorm veel bewondering voor hun moed.  Het hoopt ook voor de bevolking, de politiemensen, de hulpdiensten en onze toekomstige generaties dat er dringend een verandering komt in het beleid tegen de criminalteit, want veiligheid is een basisrecht voor iedereen. 

06-02-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (4)
05-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe partij
Aangevallen agent richt partij op: Politici bananenland wakkerschudden De Antwerpse agent Georges Van Tiggelen, die in 2008 werd aangevallen op een bus, richt een nieuwe politieke partij op. De Vlaamse Volkspartij (VVP) neemt het op voor de middenklasse.
"Mijn gevoel is dat de mensen niet willen, niet kunnen of niet durven zeggen dat ze het niet eens zijn met de huidige beleidsmakers.  Daarom wil ik hen een forum geven via de Vlaamse Volkspartij."

"Ik ambieer absoluut geen politiek mandaat. Dat kan niet als agent en ik voel me ook te oud. Ik wil alleen de huidige politici in dit bananenland wakker schudden. Zij willen de bevolking opdelen in twee lagen: de hele rijke en de hele arme klasse. Terwijl 80% van de bevolking tot de middenklasse behoort."

Enkele programmapunten:

* Onmiddellijk afschaffen van de wet-Lejeune die nu misbruikt wordt om vervroegd vrij te komen. Wie veroordeeld wordt tot tien jaar cel, moet tien jaar uitzitten.

* Opheffen van het cordon sanitair rond het Vlaams Belang.

* Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding zeer grondig hervormen of zelfs afschaffen.

* België splitsen in Vlaanderen en Wallonië.  Brussel toevoegen aan Vlaanderen nadat de criminaliteit in de Brusselse rand is aangepakt.

05-02-2010 om 22:17 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto

Dit is het wapenschild dat in de 15de eeuw door een tak van mijn familie gedragen werd.
Aanvankelijk was ik van plan mijn Weblog gewoon onder mijn echte naam te starten.  Maar als ik zo eens naar de andere reeds bestaande keek, viel het mij op dat de meeste ervan met een schuilnaam werken.  Vandaar dat ik uiteindelijk beslist heb dat ook maar te doen.

.../raa. is het geworden.

R.A.A.
is in feite niet zo geheimzinnig als het op het eerste zicht lijkt.  Het zijn namelijk de eerste letters van mijn voornamen.





Vandaag zijn we:

Archief per maand
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 05-1973

    Gastenboek
  • Zondag groetjes van de Geldwolven
  • Zaterdag groetjes van de geldwolven
  • Vrijdag groetjes van de Geldwolven
  • Donderdag groetjes van de Geldwolven
  • Woensdag groetjes van de Geldwolven

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Het


    Laatste commentaren
  • Fietstocht wc-potten (MaBo*)
        op Fietstochtje
  • >_> (Eduard)
        op Hereniging
  • .. (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • droef (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Het Bloggershoekje 3)
        op Afsluiten weblog
  • Onze innige deelneming bij het heengaan van onze goede blogvriend Remy. (Paolo)
        op Afsluiten weblog
  • Innge deelneming (Martine)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Roosje)
        op Afsluiten weblog
  • mijn oprechte deelneming (bo)
        op Afsluiten weblog
  • Mijn Oprechtige Deelneming (Nikki)
        op Afsluiten weblog
  • Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Bekijk de trailer
    voor vandaag in

     
    (van maandog tot vrijdag)
    Wettelijke verlofdagen
    en schoolvakanties:

    http://www.sbweb.be/SB/
    verlof.asp?year=2013

    of ook nog deze interessante link:
    http://www.feestdagen-belgie.be/

    Kalenders 2013 om af te drukken:

    http://www.feestdagen-belgie.be/
    download-gratis-kalenders-2012
    -om-te-printen-afdrukken
    #ixzz1nDyZg1KB



    WERELDKALENDER
    VOOR FEESTDAGEN
    http://www.earthcalendar.net/
    index.php


    Woordenlijst Nederlandse Taal
    Officiële Spelling
      

    http://woordenlijst.org/


    banner flitspalen Vlaanderen
    www.mobielvlaanderen.be/
    flitspalen/kaarten.php?a=4&nav=5

    Let wel
    Door sommige steden en gemeenten op eigen initiatief geplaatste camera's zijn niet opgenomen in deze gegevens.


    Actueel neerslagbeeld
    neerslag België

    Mijn andere blogs
  • Grenspalen 1
  • Grenspalen 2
  • Grenspalen 3
  • Boekbesprekingen
  • Oudere en hier 'afgevoerde' artikels

  • Mijn favorieten
  • Lana
  • Steffie
  • Nikki
  • Saagje
  • Waaroemni
  • De vriendinnen
  • Zondag
  • Frankie
  • Brabbes

    Mijn favorieten
  • Franske
  • Timmie en Daisy
  • De Westhoek
  • Wimpie's blog
  • Trucker John
  • Gita
  • Dialect
  • Amor Fati
  • Georges

    Mijn favorieten
  • Dierenopvoedster
  • Beversblog
  • Elisa en Juliette
  • Kaatje en Rikske
  • Diana's blog
  • Bieke
  • Meeuw
  • Ofthemonkeylions

    Mijn favorieten
  • Johnny en Christiane
  • Fietsroutes
  • Easywalk
  • Tuin den Horst
  • Tuinfreak
  • Onze Natuur
  • De natuur ontdekken
  • Natuurvriendelijk

    Mijn favorieten
  • Mija's bloemen
  • Cactussen
  • Francsicus
  • Redpoppy
  • Plonk

  • Mijn favorieten
  • Oldies
  • Wesp
  • Anna-Winterroosje
  • Alois
  • Koivis
  • Meermin
  • Ida
  • Bompa Harry

    Mijn favorieten
  • Lieve
  • Kartuizer
  • Johan
  • V V B-Hupoar
  • Hexaeder
  • Computertips
  • Katrien - Vraagjes
  • Zonnegroeten - computertips
  • Weerspreuken

    Mijn favorieten
  • Jot
  • Annemiek
  • Loek
  • Paolo
  • Ria fotografeert
  • Boomer
  • Opacor
  • Tonny en Leo
  • Zwaantje
  • Julius

    Mijn favorieten
  • Ineke
  • Flodder
  • Snoopy (Mia)
  • Ria
  • Gekke Meid
  • Buikdansen
  • Aphrodite


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!