R.A.A.'s Krantje
een selectieve kijk op de politiek en de actualiteit (en tussendoor ook eens iets anders)
30-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spelletje

Baby Shaker, een spelletje voor op de iPhone.

Er zijn al een paar keer babysitters veroordeeld voor het door elkaar schudden van huilende baby’s. Terecht worden er vaak veroordelingen uitgesproken voor deze praktijken, maar het Amerikaanse 'Apple' denkt daar anders over.
In zijn App Store werd vorige week de applicatie 'Baby Shaker' uitgebracht, een spelletje dat men kon downloden voor de prijs 0,79 euro.
Kon, want reeds na twee dagen werd het terug uit de aanbieding gehaald.

Met dit spelletje kan men een einde maken aan het voortdurend gehuil van een baby door zo hard met de iPhone te schudden dat de baby een hersenletsel oploopt en overlijdt.  Doe je dat hard genoeg, dan krijgt de baby twee rode kruisjes over de ogen.

Apple heeft blijkbaar geen bezwaar tegen applicaties die strafbaar gedrag aanmoedigen.
Een review van dit spel werd gelezen door een moeder, die zelf te maken had met een gewelddadige babysitter: haar baby was 7 weken oud toen het door wild schudden hersenbeschadiging opliep. De vrouw is ook oprichter van de nationale organisatie Sarah Jane Brain ter preventie van Shaken Baby Syndrome. Ze stapte naar
CNET om het probleem aan te kaarten.

Apple heeft daarop als volgt zijn excuses aangeboden voor het tijdelijk aanbieden van deze misplaatste 'Baby Shaker' via zijn App Store.
"This application was deeply offensive and should not have been approved for distribution on the App Store. When we learned of this mistake, the app was removed immediately. We sincerely apologize for this mistake and thank our customers for bringing this to our attention."


30-04-2009 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (3)
29-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed nieuws

Goed nieuws.
Heb deze namiddag de uitslag gekregen van de CT-scan die gisteren genomen werd en er zijn geen uitzaaiingen gevonden.

Volgende week worden dan de mogelijk achtergebleven kankercellen rond het reeds verwijderd melanoom verder weggesneden. 

Vanaf nu moet ik wel om de drie maanden op controle komen bij de dermatoloog en bij de oncoloog en er zal dan ook telkens een nieuwe scan genomen worden om te zien of de kanker toch niet nog uitzaait.

Maar ik ben toch enorm opgelucht. 

 

29-04-2009 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (2)
28-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ADHD

Sociale weerslag van ADHD.

Uit studies blijkt dat patiënten die als kind ADHD of hyperactiviteit hadden en de symptonen van de ziekte blijven vertonen als ze volwassen zijn, dit grote sociale gevolgen kan hebben.
Uit een Amerikaans onderzoek is gebleken dat 67 % van deze patiënten problemen heeft met geldbeheer tegneover 15% van de algemene bevolking.  Ook waren er in de controlegroep drie keer meer drughandelaars.
Uit een andere studie blijkt dat patiënten met ADHD meer neiging vertonen tot vechtpartijen, het aanrichten van vernielingen en het plegen van inbraken.

Op dit moment is er nog geen geneesmiddel of behandeling die ADHD kan genezen. Er zijn wel enkele geneesmiddelen die de symptomen kunnen behandelen.

Uit een onderzoek door de VUB van de werking en effecten van RILATINE (het medicijn dat de effecten van ADHD moet tegengaan) op inspanning, blijkt dat dit medicament ervoor zorgt dat sporters bij warm weer beter presteren.  Bij een normale omgevingstemperatuur veroorzaakt Rilatine geen prestatieverschil. Bij oververhitting van de sporters kan het leiden tot een shock.
Het gebruik van Rilatine kan dus gevaarlijk zijn op warme dagen.

28-04-2009 om 12:05 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 JAAR

 MIJN BLOG IS GESTART OP 28/4/2005

 EN BESTAAT NU 

  4 JAAR

28-04-2009 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
27-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ADHD
ADHD

De laatste jaren wordt steeds meer gesproken over ADHD.

 

ADHD betekent: Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder, of in het Nederlands: aandachtsstoornis met hyperactiviteit.

Vroeger sprak men ook over 'hyperkinetische kinderen'.

 

‘Alle Dagen Heel Druk’, zoals al eens gezegd wordt, maar dat klopt niet helemaal, want niet iedereen met ADHD is hyperactief of druk.

 

ADHD is een gedragsstoornis die wordt gekenmerkt door een concentratietekort (aandachtsstoornissen), impulsiviteit (handelen zonder eerst te overwegen wat de consequenties zijn) en/of hyperactiviteit (overactief).

 

ADHD zou naar schatting voorkomen bij 1 op 20 kinderen. Dat betekent dus dat er in bijna elke schoolklas wel één zit!  Het komt meer voor jongens dan bij meisjes.  ADHD bij meisjes valt minder op, omdat zij minder lastig zijn voor hun omgeving. Meisjes zouden minder storend gedrag 'naar buiten' ontwikkelen, maar méér storend gedrag 'naar binnen'. Ze hebben er dan zelf meer last van dan hun omgeving.

 

Kenmerken van ADHD:

Onoplettendheid en druk en impulsief gedrag komen bij de meeste kinderen wel eens voor, vooral bij vermoeidheid, verjaardagen, spannende gebeurtenissen enzovoort. Maar niet elk druk kind heeft ADHD. Van ADHD als psychiatrisch syndroom is sprake wanneer:
 
- deze gedragingen zich in ernstige mate voordoen,
- op een manier die afwijkt van de normen die gelden voor leeftijd en geslacht,
- een herkenbaar en hardnekkig patroon vormen.
- wanneer dat patroon al op jonge leeftijd is begonnen (voor 7 jaar)
- in meerdere situaties zoals thuis en op school aanwezig is.
- wanneer het kind daardoor in diens ontwikkeling of functioneren wordt belemmerd. Voorbeelden hiervan zijn vastgelopen opvoedingssituaties, sociaal isolement doordat andere kinderen het drukke kind gaan mijden, leerproblemen, en een laag zelfgevoel door toenemende faalangst.


Tussen 2004 en 2007 is het aantal kinderen en jongeren ADHD-patiënten en die  hiervoor geneesmiddelen slikken, met maar liefst 287% toegenomen.  Deze stijging heeft waarschijnlijk wel wat te maken met de groeiende maatschappelijke acceptatie van ADHD als aandoening en de terugbetaling van de medicatie.


(bron: gezondheid.be)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 'Kinderen voor Kinderen' lied over ADHD
(klik op de afbeelding)
------------------------------------------------------------------------------------

Kennissen van ons hebben twee meisjes.
De oudste die nu 7 jaar is heeft ADHD.
Bij de jongste (nu 4 jaar) werd onlangs, na een ernstige aanval, waarbij het kind met de 100 naar het ziekenhuis moest gevoerd worden, epilepsie vastgesteld met als oorzaak een storing in de hersenen. Dus waarschijnlijk ongeneeslijk.

 Erg.

 

27-04-2009 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
26-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rabarber
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De rabarber groeit goed dit jaar en het is voor de eerste keer dat er zelfs een bloemstengel in komt.

26-04-2009 om 12:22 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (1)
24-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geert Wilders
 Geert Wilders

In Nederland scoort de partij van de omstreden politicus Geert Wilders, de PVV, steeds beter.

Volgens peilingen zou de partij, moesten er nu verkiezingen zijn, 29 zetels halen in de Tweede Kamer, tegenover de negen Kamerzetels die de partij nu bezet. 

Inmiddels kondigde Wilders vorige week een vervolg aan op zijn anti-islamfilm Fitna.  De nieuwe film moet volgend jaar uitkomen. 
Hierin wil Wilders "laten zien wat de gevolgen zijn van de massa-immigratie uit de moslimlanden, voor wie de deur hier openstaat."  Hij zou in de nieuwe film ook met oplossingen komen. 

Klik op de afbeelding om de link te volgenIn Nederland werd eerder terughoudend gereageerd op de nieuwe filmplannen.  Er loopt tegen Wilders ook een strafvordering wegens het aanzetten tot  discriminatie en haat jegens de islam en zijn aanhangers.

In februari weigerde de Britse regering hem de toegang tot het land omdat zijn aanwezigheid de openbare orde in gevaar zou kunnen brengen.

(Bron: GVA)
 

24-04-2009 om 13:18 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (1)
23-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kanker
Gisteren mijn eerste gesprek gehad met de oncoloog, maar veel wijzer ben ik er nog niet van geworden.
Hij heeft enkel getracht om mijn paniek wat te verminderen, maar moest toch toegeven dat er een ernstig risico bestaat voor uitzaaiïngen.  De bloeduitslagen waren niet 100% goed te noemen. 
Verder is het afwachten op de resultaten van een scan van de longen en de buik, waarvoor er op zijn vroegst volgende week maar een plaatsje vrij is, om dan te beslissen hoe het verder wegsnijden zal gebeuren.


----------------------------------------------

Borstvoeding verlaagt risico op borstkanker.

Volgens een nieuwe studie van het Wereldfonds voor Kankeronderzoek, hebben moeders die hun baby een jaar de borstvoeding geven, 5% minder risico op borstkanker.  Dit percentage stijgt naarmate de baby langer gezoogd wordt.
Volgens de specialisten komt dit doordat het niveau van hormonen die gelinkt worden aan kanker, door het geven van borstvoeding, naar beneden gehaald worden.
  

23-04-2009 om 13:25 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (3)
22-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chef kok
Vorig jaar overwoog een Zwitserse chef- kok om gerechten op basis van moedermelk op zijn menukaart aan te bieden.
Hij had privé al enkele malen gerechten met moedermelk klaargemaakt.  vooral Züricher Geschntzeltes en soepen vielen hem zo in de smaak dat hij het ook wou aanbieden in zijn horecazaak.
 Züricher Geschnetzeltes
Maar de autoriteiten maakten de man duidelijk dat dit niet kon, vermits 'de mens' niet voorkomt op de lijst van 'zoogdieren waarvan de producten voor menselijke consumptie worden verwerkt'.

22-04-2009 om 11:21 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
21-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moedermelk

Naar aanleiding van de bevalling van Peggy in 'THUIS' en het feit dat zij haar baby borstvoeding geeft, dit tot grote ergernis van dokter Ann:
borstvoeding en moedermelk.
-----------------------------------------------------

De voedingswaarde van
moedermelk en de bescherming die ze biedt tegen infecties zijn sinds lange tijd gekend.

Moedermelk is rijk aan :

-  proteïnen met hoge voedingswaarde
-  vitaminen 
- lipiden (hoofdzakelijk poly-onverzadigde vetzuren waaronder linolzuur dat meewerkt aan de vorming van de hersenen) 
-  minerale zouten 
-  suiker

Verder bevat de moedermelk werkelijk alle voedingselementen die baby nodig heeft en dit in een evenwichtige verhouding.

Dankzij de talrijke witte bloedlichaampjes heeft hij verder een verdedigende functie tegen verschillende kiemen die aansprakelijk zijn voor bijvoorbeeld oorontstekingen en verkoudheden.

Moedermelk verlengt de periode van natuurlijke immuniteit tegen verschillende andere ziekten.


De stoelgang van een baby die borstvoeding krijgt, is goudgeel en heel vloeibaar, zonder dat er daarom sprake is van diarree.

De natuur zit zo goed in elkaar dat de samenstelling van de moedermelk schommelt in functie van de leeftijd en de behoeften van je baby.  .

Moedermelk verandert van kleur en stevigheid en zijn samenstelling verandert gedurende eenzelfde voeding: zo is hij bijvoorbeeld heel vloeiend in het begin (doorzichtig en eventueel lichtjes blauw) en wordt geleidelijk vaster (hij wordt dikker en wit of geel) terwijl het gehalte aan lipiden stijgt en uiteindelijk vier maal hoger is dan bij het begin van de voeding. Dit leidt bij de baby tot een gevoel van verzadiging en regelt zijn honger. Baby drinkt de hoeveelheid melk die hij nodig heeft. De melk verandert ook in functie van de ogenblikken van de dag: het gehalte aan lipiden overdag en ’s nachts verschillen bijvoorbeeld.

Ondanks alle vooruitgang die reeds geboekt werd in de fabricatie van kunstmatige melk, blijft moedermelk het beste voor uw baby.

Moedermelk verschilt van moeder tot moeder.  De smaak wordt nl. beïnvloed door wat de moeder eet en krijgt elke baby waarschijnlijk een originele melksmaak te proeven.  Zo wordt de smaak van een baby beïnvloed door wat hij via de moedermelk te drinken krijgt. 

Vorsers van de Universiteit van Durham (VS) ontdekten dat kinderen die moedermelk krijgen, later gemiddeld 7 punten hoger scoren op IQ-tests. Dit zou te maken hebben met de aanwezigheid van één bepaald gen FADS2 dat de verwerking regelt van vetzuren in het voedsel.  De combinatie van dit gen en de borstvoeding leidt tot slimmere kinderen.

Strijdig met wat algemeen geadviseerd wordt, stellen  onderzoekers van de Universiteit Maastricht dat het beter zou zijn om kinderen al na vier maanden gewone koemelk en vast voedsel te geven.  Zij kwamen tot deze conclusie na het volgen van bijna 3000 zuigelingen. Volgens hen is de kans op allergische huidreacties en eczeem groter als men slechts na zeven of negen maanden daarop overgaat.

21-04-2009 om 21:53 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
20-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flitspalen
Op de Antwerpse ring komen er binnenkort 9 extra flitspalen bij.

Vlaanderen telt vandaag 1.258 onbemande verkeerscamera's: 1.015 roodlichtcamerapalen op gevaarlijke kruispunten en nog eens 243 snelheidscamerapalen die elders opgesteld staan.

De verdeling van flitspalen in België.

Een zesde van alle flitspalen langs Vlaamse wegen werd de voorbije vier jaar door vandalen onder handen genomen. Ruim tweehonderd flitspalen en snelheidscamera's werden opzettelijk beschadigd. Nog eens evenveel flitspalen werden onopzettelijk vernield, bijvoorbeeld bij ongevallen. 

Uit die cijfers (komende van minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) blijkt dus dat liefst 33 procent van alle onbemande camera's de voorbije vier jaar beschadigd werd.

Volgens de politie zijn de vernielingen het werk van gefrustreerde automobilisten, die vaak gewoon die flitspaal te lijf gaan die hen even voordien met een boete opzadelde.

Het gros van de beschadigingen aan flitspalen en hun inhoud valt nog te herstellen. Vaak volstaat een nieuwe lik verf.
Vier snelheidscamera's werden gestolen en  zes camera's werden onherstelbaar vernield. De vandalen zetten daarbij grote middelen in: één camera werd aan flarden geschoten met een pistool, één exemplaar werd doorgezaagd met een slijpschijf en nog een enkele andere camera's werden in brand gestoken.

In 2003 zorgde de zogenaamde Tuf Tuf Club voor ophef. Die groepering, die haar naam ontleende van een album van Suske en Wiske, kwam uit Nederland overgewaaid en trok ten strijde tegen de flitspalen. In een paar weken tijd werden toen een stuk of vijf onbemande camera's in de fik gestoken.


De aangerichte schade aan flitspalen kost de Vlaamse overheid gemiddeld 150.000 euro per jaar.


Het aantal beschadigingen aan flitspalen blijft stabiel, terwijl er wel elk jaar heel wat onbemande camera's bijkomen (een verdubbeling in vijf jaar tijd).  Het percentage beschadigde flitspalen daalt dus.




(bron: Hilde Crevits)

20-04-2009 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
19-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magnolia
De Magnolia heeft weer mooi gebloeid dit jaar, maar jammer genoeg veel te kort.  Amper een week en de bloemen vallen reeds af.
Magnolia09-Jpg
(een iets betere foto dan de vorige, maar ook genomen met de GSM)

19-04-2009 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
18-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In paniek
Kanker.

Eergisteren, donderdag, heb ik te horen gekregen dat ik kanker heb.

Ik had op de achterkant van mijn rechter-bovenarm, een plaats die ge zelf bijna niet kunt zien, een bruin plekje dat sinds een jaar wat begon te groeien en dikker te worden.  Eerst was er volgens de huisarts nog niets om ongerust over te zijn, maar in november kreeg ik dan toch de raad om er eens mee naar een dermatoloog te gaan.  Begin deze maand ben ik dan eindelijk op consultatie geweest en heeft de dermatoloog, gezien de ver gevorderde staat, het direkt uitgesneden. 
Maar het was al te laat.  Labo-onderzoek heeft uitgewezen dat het een echt melanoom(*) was, kwaadaardig, kanker.

De komende weken zal ik waarschijnlijk meer in het ziekenhuis doorbrengen dan dat ik kan gaan werken of thuis zijn.
Het litteken moet nu terug open om een bredere uitsnijding te maken om zeker te zijn dat er geen kwaadaardige cellen meer overblijven.  Daarnaast zullen er een aantal onderzoeken moeten gebeuren om uitzaaiïngen op te sporen.
Om te beginnen:
- bloedname (is gisteren gebeurd)
- radiografie van de longen
- lymfeklieronderzoek
- CT-scan van de buik
- CT-scan van de hersenen

Naar gelang de uitslag kunnen er nog andere onderzoeken volgen.  Maar vermits de dikte van het melanoom reeds meer dan 1 mm was, 1,8 zelfs, is de kans op een gunstige uitslag zeer klein of zelfs zo goed als onbestaande.

Ik geef het toe: ik ben in paniek.

Voor half mei hebben we een reis (van een week) geboekt, dit voor het eerst na zeven jaar en voor het eerst na zevenendertig jaar met het vliegtuig.  Ik vrees dat dit nu niet zal kunnen doorgaan. 

Voor de fans van de soap 'Home and Away' op 2BE: herinneren jullie nog de man van Sally,  die dokter (ik kan niet meer op zijn naam komen- heb ik de laatste tijd ook veel problemen mee), die aan kanker gestorven is door het niet tijdig laten verwijderen van een melanoom?   Dat was dus niet enkel fictie, maar harde realiteit.

(*)
Melanoom... Definitie
Melanoom is een vorm van kwaadaardige tumor (= kanker) van de huid. Niet te verwarren met de goedaardige naevus of huidvlek.

Een dodelijke ziekte
Er bestaan verschillende vormen van huidkanker. 5% daarvan wordt door melanoom veroorzaakt; 66% van de overlijdens-gevallen bij huidkanker is evenwel te wijten aan melanoom.

Dringende gevallen
Van melanoom kun je alleen genezen wanneer de diagnose tijdig wordt gesteld. Vier patiënten op tien bieden zich echter te laat bij de arts aan en overlijden binnen vijf jaar na de diagnose.


18-04-2009 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (7)
17-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HST
Na de ongebruikte metrotunnels in Antwerpen, onafgewerkte bruggen, enz. heeft het station van Brecht op de hogesnelheidslijn langs de E19 ook een plaats gekregen in het blunderboek van de Belgische werken.

Dit station op de HSL van Antwerpen naar Rotterdam is al meer dan 2 jaar klaar maar kan niet gebruikt worden omdat het veiligheidssysteem van de sporen niet is aangepast aan de locomotieven.  Aangepaste locomotieven zijn er ook nog niet.


Eerst was vooropgesteld dat er vanaf september 2007 shuttletreinen zouden rijden tussen dit station 'Noorderkempen'  en Antwerpen-centraal, maar die datum werd niet gehaald, evenmin alle latere deadlines.
De oorzaak van de vertraging ligt bij de homologatie van de Europese beveiligingssoftware 
ETCS
(klik op de letters voor meer uitleg hierover) die geïnstalleerd moet worden op de door de NMBS bestelde locomotieven.


Eind vorig jaar werd bekend gemaakt dat er vóór december 2009 wellicht nog geen trein zal rijden naar dit nieuwe station.  Voor de Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers (BTTB) was de maat vol.  Dit was al de 10de keer dat de opening van het station Noorderkempen in Brecht uitgesteld werd.

Met een eenvoudiger beveiliging of door veiligheidsinstallaties bij andere fabrikanten te bestellen zou het nochthans perfect mogelijk zijn om op dit traject nu reeds treinen te laten rijden. "Als de NMBS dit niet wil, moet een andere spoorwegonderneming het maar doen", aldus de BTTB.

Maar er komt licht aan het eind van de tunnel.

De NMBS heeft nu bevestigd dat de recente testritten positief uitvielen en dat het zo goed als zeker is dat op de hogesnelheidslijn langs de E19 de eerste trein Antwerpen-Brecht zal rijden op zondag 14 juni.

De burgemeester van Brecht spreekt van een historisch moment en wil rond deze gebeurtenis allerlei festiviteiten organiseren.

Ook gaat men het ruimtelijk structuurplan Vlaanderen aanpassen om Brecht de mogelijkheid te geven de omgeving van het station Noorderkempen economisch te ontwikkelen. Men denkt hierbij aan winkels die eigen zijn aan een stationsbuurt, horecazaken, hotels, kantoorgebouwen en ook woningen.

17-04-2009 om 19:12 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (1)
15-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onpartijdig?
 ONPARTIJDIG?

Van een nationale zender zou je toch mogen verwachten dat die politiek onpartijdig zijn.
Maar bij de VRT heb ik daar toch sterk mijn twijfels over.

In de zogenaamde 'infotainment-programmas' en programma's van het lichtere genre op één komen vier op de vijf politieke gasten uit de traditionele partijen met op kop de Sp.a met ruim 190 deelnames, gevolgd door de Open VLD met 150 deelnames en de CD&V met 140 deelnames (periode tussen augustus 2006 en januari 2009).
Voormalig eerste minister Yves Leterme (CD&V) spant hierbij wel de kroon.
In genoemde periode dook hij maar liefst 58 keer op in een VRT-programma van het lichtere genre, waaronder 11 keer in De laatste Show, 10 keer in Man bijt hond en zes keer in De Rode Loper.

Politici van de andere parijen komen veel minder aan bod.  Zo b.v. geraakte het Vlaams Belang niet meer dan vier maal in een programma. 

 De N-VA vindt dat politiek over inhoud moet gaan en niet over show en stoort zich aan het optreden van diverse politici in TV-spelletjes.  Daarom stelt de N-VA een deontologische code voor, waarbij alle politici er zich toe verbinden om niet langer deel te nemen aan TV-spelletjes en andere amusementsprogramma’s op alle televisiezenders, dus ook op VTM en VT4.  Voor de N-VA kunnen politici vanzelfsprekend nog op televisie, maar enkel wanneer het gaat over politiek. “De Laatste Show en Aan Tafel zijn voor ons geen probleem omdat het daar nog over politiek gaat, zij het vanuit een andere hoek, maar daar trekken wij ook de grens.  Wat is de geloofwaardigheid van de politiek wanneer de mensen ministers en parlementsleden de onnozelste kuren zien uithalen om toch maar op televisie te kunnen?  Dan moeten ze toch niet verschieten dat de mensen de politiek niet meer au sérieux nemen.  Er treden ook politici op in andere TV-programma’s, zelfs kook- en sportprogramma’s en tegenwoordig ook in Vlaamse sitcoms.  Wij willen geen steen smijten naar de VRT; bij VTM en VT4 is het soms nog erger.  Daarom moeten het de politici zélf zijn die een hierover een gedragscode afspreken, niet de media”.


Even iets anders:  vinden jullie dat nieuwe logo, die witte bol met galmende één.., één.., één.. en die dan verdwijnt in dat hevig wit licht uitdijend over heel het scherm  ook zo verschrikkelijk?

15-04-2009 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
14-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoofddoekverbod
Arrest van de Raad van State:

"Het hoofddoekenverbod in scholen ondersteunt de strijd tegen het racisme en bevordert de gelijkheid van de volkeren."

 Toen twee Franstalige atheneums het hoofddoek verboden voor meisjes op school en tijdens schoolse activiteiten, stapte de Brusselse vreemdelingenorganisatie MRAX (Mouvement contre le racisme, l'antisémitisme et la xénophobie) naar de Raad van State met een klacht voor discriminatie, maar kreeg lik op stuk.

Klasfoto in Brusselse School

De motivering maakt ook duidelijk dat het Antwerpse hoefddoekenreglement voor ambtenaren anti-racistisch is.

Met de uitspraak volgde de Raad van State de rechtspraak van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg.

14-04-2009 om 13:34 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (2)
11-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak
Ge zult het allemaal wel gehoord en gezien hebben tijdens het nieuws op TV:
hoe de premier van Italië, Silvio Berlusconi, zijn medeleven kwam betuigen aan de slachtoffers van de zware aardbeving aldaar:
"Men moet het opnemen als een weekend kamperen.  Er ontbreekt niets: er zijn medicijnen, warm eten en dekens voor de nacht."

11-04-2009 om 17:12 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (2)
08-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geldstromen
Een nieuw onderzoek in opdracht van de Vlaamse Regering over de noord-zuid transfers, welke uitgevoerd werd door het 'Steunpunt fiscaliteit en begroting', bevestigt nogmaals de belangrijke geldstromen in ons land.
Volgens deze studie vloeide er in 2005 vanuit Vlaanderen 4,22 miljard euro naar Wallonië en 549 miljoen euro naar Brussel.
In deze cijfers is de staatsschuld niet meegerekend, wat nog een veel hoger bedrag zou opleveren.  Vlaanderen betaalt nl. ook beduidend meer af voor de terugbetaling van de staatsschuld.

De Nationale Bank, die vorig jaar ook een studie uitvoerde over de geldstromen in 2005 kwam uit op een transfer van 5,8 miljard euro van Vlaanderen naar Wallonië.


De verschillen in bedragen zijn een gevolg van de verschillende uitgangspunten die gehanteerd worden en een al dan niet ruimere benadering inzake ontvangstenverdeling en uitgaven.

De resultaten van deze nieuwe studie waren al sinds november vorig jaar bij de Vlaamse Overheid bekend, maar werden bewust achter gehouden om de communautaire sfeer niet nog meer te vertroebelen. 

Telkens als er cijfers gepubliceerd worden over de geldstromen van Vlaanderen naar Wallonië en naar Brussel, reageren de Franstaligen erg pissig, trekken het wetenschappelijk niveau van de studies in twijfel en bestempelen het onderzoek als partijdig.

Voor vroegere artikels over dit onderwerp:
tik 'geldstromen' in 'zoeken in blog'.

08-04-2009 om 14:46 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
07-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.et pour les Flamants...
"Et pour les Flamands, la même chose....."

In 1954 werd de 'Wetboekcommissie' opgericht om alle Franstalige wetten van voor 1898 te vertalen naar het Nederlands.
Maar toen de klus geklaard was, hebben de ministers die vertalingen niet voorgelegd aan het parlement, met gevolg dat ze niet konden goedgekeurd worden.
Met andere woorden:
dat wil zeggen dat er vandaag nog altijd 128 Belgische wetten uitsluitend in het Frans bestaan.

Vroeger, ook nog in de eerste Wereldoorlog, werden in het leger alle instructies aan de soldaten enkel in het Frans gegeven en moesten de Vlamingen onder het motto «Et pour les Flamands la même chose!» bevelen opvolgen die zij niet begrepen, waarbij zij meer dan eens de dood werden ingejaagd. ...
Er is in 100 jaar blijkbaar nog niet veel veranderd.

07-04-2009 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (2)
06-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tong oprollen
Ik zou denken dat iedereen dit kan:
de tong opkrollen.
Maar dat schijnt niet zo te zijn.
(foto uit GVA)

De eigenschap om de tong te kunnen oprollen zou afhangen van een bepaald gen.  Het wordt dus genetische bepaald.  
Als één van de ouders het kan is er een grote kans dat de kinderen het ook kunnen.  
Bij een eeneiige tweeling, terwijl die toch dezelfde genen zouden moeten hebben, is al gebleken dat soms de ene het wel kan en de andere niet.

Als je je tong niet kunt oprollen ben je homozygoot recessief voor deze eigenschap. 

Wat ook niet iedereen kan is dit:

Hier moet ge dan weer heel mager voor zijn...

06-04-2009 om 13:20 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (2)
05-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lente

De dagen lengen,

de vogeltjes kondigen uit volle borst

de lente aan.

Aan de bomen verschijnen nieuwe knoppen

en ook de bloemen bekennen stilaan kleur.

Wat is dit weer een mooie tijd van het jaar.


Lente_OudeLanden
Natuurgebied 'Oude landen'                (foto: E.M.)

05-04-2009 om 19:50 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
03-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.METRO

In de jaren '70 is men in Antwerpen begonnen met de bouw van tunnels voor een metro, de 'premetro' zoals men het noemt. 
In 1975 werd het eerste tracé, Centraal Station-Meir-Groenplaats, in gebruik genomen en enkele jaren later ook de zuidelijke aftakking.

Maar er werden meerdere tunnels gegraven.  
Antwerpen beschikt over een premetronet van 13.487 meter.  Hiervan is 8.061 meter in gebruik. De resterende 5.426 meter zijn nog steeds ongebruikt, maar wordt wel al die tijd onderhouden. 
Afbeelding  Afbeelding
Deze ongebruikte tunnels leverden meermaals een erevermelding op in de reeks van 'nutteloze werken in Vlaanderen'.
 Afbeelding   urban exploration antwerp ghost abandoned metro subway station pre belgium


Nu, na 30 jaar leegstand, heeft De Lijn geld uitgetrokken om de tunnel onder de Turnhoutsebaan, welke reeds in de jaren '80 voltooid werd, in gebruik te nemen.  Vanaf 2015 zullen er dan voor het eerst trams door die tunnels rijden.
  
Volgens hardnekkige geruchten bieden deze tunnels een onderkomen aan ratten en zijn ze een thuis voor clochards.
Wie wil weten of dit echt zo is kan op zaterdag 4 of zondag 5 april een wandeling maken door de premetrotunnel onder de Turnhoutsebaan en de Carnotstraat.  De wandeling start aan de ongebruikte tunnelingang ter hoogte van het kruispunt van de Noordersingel en de Stenenbrug om na een tocht van 2 km te eindigen onder het Astridplein, waar ge weer naar boven kunt.

(foto's: www.on-point.be en www.bttb.be)

03-04-2009 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (3)
02-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak
Klik op de afbeelding om de link te volgen George W. Bush, voormalig President van de Verenigde Staten van Amerika:
"Ik heb als president meer gehuild dan je kunt vermoeden.
 

02-04-2009 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)


Foto

Dit is het wapenschild dat in de 15de eeuw door een tak van mijn familie gedragen werd.
Aanvankelijk was ik van plan mijn Weblog gewoon onder mijn echte naam te starten.  Maar als ik zo eens naar de andere reeds bestaande keek, viel het mij op dat de meeste ervan met een schuilnaam werken.  Vandaar dat ik uiteindelijk beslist heb dat ook maar te doen.

.../raa. is het geworden.

R.A.A.
is in feite niet zo geheimzinnig als het op het eerste zicht lijkt.  Het zijn namelijk de eerste letters van mijn voornamen.





Vandaag zijn we:

Archief per maand
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 05-1973

    Gastenboek
  • Zondag groetjes van de Geldwolven
  • Zaterdag groetjes van de geldwolven
  • Vrijdag groetjes van de Geldwolven
  • Donderdag groetjes van de Geldwolven
  • Woensdag groetjes van de Geldwolven

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Het


    Laatste commentaren
  • Fietstocht wc-potten (MaBo*)
        op Fietstochtje
  • >_> (Eduard)
        op Hereniging
  • .. (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • droef (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Het Bloggershoekje 3)
        op Afsluiten weblog
  • Onze innige deelneming bij het heengaan van onze goede blogvriend Remy. (Paolo)
        op Afsluiten weblog
  • Innge deelneming (Martine)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Roosje)
        op Afsluiten weblog
  • mijn oprechte deelneming (bo)
        op Afsluiten weblog
  • Mijn Oprechtige Deelneming (Nikki)
        op Afsluiten weblog
  • Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Bekijk de trailer
    voor vandaag in

     
    (van maandog tot vrijdag)
    Wettelijke verlofdagen
    en schoolvakanties:

    http://www.sbweb.be/SB/
    verlof.asp?year=2013

    of ook nog deze interessante link:
    http://www.feestdagen-belgie.be/

    Kalenders 2013 om af te drukken:

    http://www.feestdagen-belgie.be/
    download-gratis-kalenders-2012
    -om-te-printen-afdrukken
    #ixzz1nDyZg1KB



    WERELDKALENDER
    VOOR FEESTDAGEN
    http://www.earthcalendar.net/
    index.php


    Woordenlijst Nederlandse Taal
    Officiële Spelling
      

    http://woordenlijst.org/


    banner flitspalen Vlaanderen
    www.mobielvlaanderen.be/
    flitspalen/kaarten.php?a=4&nav=5

    Let wel
    Door sommige steden en gemeenten op eigen initiatief geplaatste camera's zijn niet opgenomen in deze gegevens.


    Actueel neerslagbeeld
    neerslag België

    Mijn andere blogs
  • Grenspalen 1
  • Grenspalen 2
  • Grenspalen 3
  • Boekbesprekingen
  • Oudere en hier 'afgevoerde' artikels

  • Mijn favorieten
  • Lana
  • Steffie
  • Nikki
  • Saagje
  • Waaroemni
  • De vriendinnen
  • Zondag
  • Frankie
  • Brabbes

    Mijn favorieten
  • Franske
  • Timmie en Daisy
  • De Westhoek
  • Wimpie's blog
  • Trucker John
  • Gita
  • Dialect
  • Amor Fati
  • Georges

    Mijn favorieten
  • Dierenopvoedster
  • Beversblog
  • Elisa en Juliette
  • Kaatje en Rikske
  • Diana's blog
  • Bieke
  • Meeuw
  • Ofthemonkeylions

    Mijn favorieten
  • Johnny en Christiane
  • Fietsroutes
  • Easywalk
  • Tuin den Horst
  • Tuinfreak
  • Onze Natuur
  • De natuur ontdekken
  • Natuurvriendelijk

    Mijn favorieten
  • Mija's bloemen
  • Cactussen
  • Francsicus
  • Redpoppy
  • Plonk

  • Mijn favorieten
  • Oldies
  • Wesp
  • Anna-Winterroosje
  • Alois
  • Koivis
  • Meermin
  • Ida
  • Bompa Harry

    Mijn favorieten
  • Lieve
  • Kartuizer
  • Johan
  • V V B-Hupoar
  • Hexaeder
  • Computertips
  • Katrien - Vraagjes
  • Zonnegroeten - computertips
  • Weerspreuken

    Mijn favorieten
  • Jot
  • Annemiek
  • Loek
  • Paolo
  • Ria fotografeert
  • Boomer
  • Opacor
  • Tonny en Leo
  • Zwaantje
  • Julius

    Mijn favorieten
  • Ineke
  • Flodder
  • Snoopy (Mia)
  • Ria
  • Gekke Meid
  • Buikdansen
  • Aphrodite


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!