R.A.A.'s Krantje
een selectieve kijk op de politiek en de actualiteit (en tussendoor ook eens iets anders)
29-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hij is (was) er.

Wekenlang werd er met spanning afgewacht en uitgekeken naar de al van voor zijn verschijnen zo omstreden koranfilm van Geert Wilders en nu is (was) hij er.
De website 'fitnathemovie.com' waarmee Wilders zijn film aankondigde en waarop enkel een startpagina te zien was met daarop 'Geert Wilders presents: Fitna - Coming soon',
Klik op de afbeelding om de link te volgenwerd vorige zaterdag door de provider 'wegens klachten' al van het net gehaald. 

Maar voorbije donderdag was het dan zover. Op de website LiveLeak.com (is een soort YouTube) is hij dan verschenen. Volgens de krant werd 'Fitna' tijdens de eerste 3 uur al 3 miljoen keer bekeken!

De film begint met de schokkende en gruwelijke beelden van de grote aanslagen van moslimextremisten, zoals de aanslagen van 11 september 2001op de Twin Towers in New York (zie hierover mijn artikel van 11 spt. 2007 ), de aanslagen in het treinstation in Madrid op 11 maart 2004, de aanslagen op het openbaar vervoer in Londen (juli 2005) en ook nog enkele moorden die door de moslims gepleegd werden (cfr. Theo Van Gogh).
In een tweede deel komen krantenknipsels aan bod en zijn er imams te zien die in Nederlandse moskeeën opruiende preken houden en zien we een prentkaart met 'Groeten uit Nederlend' met daarop recent gebouwde moskeeën in Amsterdam en Rotterdam. 
Wilders had al aangekondigd dat er op het einde van zijn film '"iets zou gebeuren": de film eindigt met het geluid van een blad dat uit een boek gescheurd wordt, waarna de Klik op de afbeelding om de link te volgenDeense spotprent van de profeet Mohammed te zien is met de lont op de tulband die aan het opbranden is, waarna een ontploffing gesuggereerd wordt.

Als begeleidende muziek horen we werk van Tsjaikovski en muziek uit Peer Gynt van Edward Grieg.

De eerste reacties in moslimkringen waren vrij gematigd, maar intussen werd het filmpje door de internet-provider 'wegens bedreigingen' toch al terug van het net gehaald.

29-03-2008 om 20:08 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
28-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Amazonewoud - vervolg

Het Amazonewoud - vervolg

Het Amazonewoud staat er slecht voor. De stijgende vraag naar landbouwprodukten zoals soja en graasgronden voor vee leidt tot een snel voortschrijdende ontbossing in het Amazonegebied. Maatregelen om dit tegen te gaan dringen zich op.

De goede resultaten van de voorbije jaren waren voor een deel te danken aan een in maart 2004 gelanceerd regeringsplan dat het toezicht verbeterde. Maar studies vertellen dat het eigenlijk economische factoren zijn die de doorslag geven. De voorbije jaren daalde de prijs van soja en had de Braziliaanse veeteelt te kampen met mond- en klauwzeer. Daardoor was er minder nood om bosgebieden om te zetten in weilanden en akkers. Maar nu de landbouwprijzen weer stijgen hebben de sojatelers ook weer nieuwe expantieplannen.

Volgens Greenpeace zit er een fundamentele tegenstelling in het beleid van de Braziliaanse regering, door tegelijk de ontbossing te willen tegengaan, maar anderzijds een snelle groei van de landbouw- en voedselsector en van de uitvoer in die sectoren na te streven, om aldus buitenlandse schulden af te betalen.

Het Braziliaanse ministerie geeft toe dat er tussen augustus en november van het voorbije jaar 10 procent meer bos verdween dan tijdens dezelfde periode in 2006.

Wordt nog vervolgd.

28-03-2008 om 11:07 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (2)
18-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werkloosheidsuiteringen

Mad In dit land is het niet de overheid, maar zijn het de vakbonden die verantwoordelijk zijn voor de uitbetaling van de werkloosheidsvergoedingen.
Voor het uitbetalen van die werklozensteun krijgen de vakbonden trouwens jaarlijks een 'administratieve vergoeding' van liefst 160 miljoen euro.

Question Men kan zich dus de vraag stellen of de vakbonden wel streven naar het creëren van meer arbeidsplaatsen en een hogere tewerkstellingsgraad.  Want minder werklozen betekent voor de vakbonden minder ontvangsten.

Shocked Het systeem geeft hen anderzijds ook meer macht om leden onder druk te zetten.  Zo was er in februari vorig jaar veel te doen om een brief die door de christelijke vakbond ACV verstuurd werd naar enkele van haar leden die hun lidgeld nog niet betaald hadden en waarbij het  ACV deze leden bedreigde met het achterhouden van hun werkloosheidsuitkering.  Dit voorval zorgde voor heel wat verontwaardiging.

Rolling Eyes Journalist Eric Donckier in Het Belang van Limburg van 23 februari 2007 had hier volgende bedenking bij: "Eerlijk gezegd, we hebben ons altijd al afgevraagd waarom ook de vakbonden werkloosheidsvergoedingen mogen uitkeren. Waarom kan de overheid dat niet zelf doen? In de huidige computertijden kan dat niet zo moeilijk zijn. We denken dat daar zelfs een flinke besparing in zit voor de overheid, dan moet ze geen administratieve vergoeding meer betalen aan de vakbonden."

18-03-2008 om 11:36 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
16-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Puzzelen
Puzzelen is bij mij een bezigheid voor in de winter.
Zo kocht ik in de loop van vorig jaar op een rommelmarkt een doos met 5 puzzels van 1000 stukjes.  Het moet niet elk jaar een puzzel van 3000 of 5000 of meer stukjes zijn.
Thuis merkte ik dat er zelfs zes pakjes inzaten, dus één extra waar geen afbeelding van was.


Na nieuwjaar ben ik er dan aan begonnen.  Na er drie gemaakt te hebben, merkte ik dan dat er één, nl. De Nachtwacht van Rembrandt Van Rijn, ontbreekt.  Dus twee die  niet in de doos thuis horen en waar geen afbeelding van is.

Als uitdaging heb ik vorige week dan één van deze twee puzzels gemaakt.  Het viel erg mee; al bij al was het zelfs een zeer gemakkelijke.
Maar: naarmate het vorderde vond ik dat er toch maar weinig stukjes overbleven tot wat er nog moest gedaan worden.  En ja, kijk maar:



De kader is volledig, maar op enkele stukjes na ontbreekt de lucht volledig.

De overige puzzels waren compleet.  Bij één zat zelfs een stukje teveel.
Het risico van op een rommelmarkt zoiets te kopen zeker.   Maar in feite was het toch maar een extra puzzel.  Dus... geen probleem.

16-03-2008 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
13-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Fitna'- film
Klik op de afbeelding om de link te volgen (klik op afbeelding om te vergroten)

De al van voor zijn verschijnen zo omstreden anti-koranfilm van Geert Wilders is af en klaar voor vertoning.
Op het internet werd inmiddels de website http://www.fitnathemovie.com gestart met op de openingspagina de kaft van de koran.  Geert Wilders meldde dat hij hierop zeker stukken van zijn anti-Koranfilm zal vertonen.

Ondanks de inhoud nog een raadsel is, nemen de doodsbedreigingen tegen de politicus fors toe.  Op het in extremistische kringen populaire webforum 'Al-Ekhlaas' is begin februari al opgeroepen om Geert Wilders te vermoorden.
"In de naam van Allah, wij vragen u ons de keel te brengen van deze ongelovige die de Islam en de Profeet belachelijk maakt", aldus de oproep.  (De site werd intussen reeds meer dan 19 miljoen keer bezocht.)

De Nederlandse regering spant zich al wekenlang in om de eventuele schade zoveel mogelijk te beperken en riep Wilders nog eens op om na te denken over de gevolgen die het vertonen van zijn film kunnen veroorzaken. 

Ook de Europese Commissie is begaan met de zaak en stuurde een memo aan haar vertegenwoordigers in het buitenland waarbij er de nadruk op gelegd werd dat 'tolerantie en het vrije woord in Europa zeer worden gewaardeerd'. De Nederlandse minister van Buitenlandse zaken verklaarde 'dat ze er niets kunnen tegen doen'.

Maar op de Nederlandse televisie zal de film niet te zien zijn.  Geen enkele oproep wil de film volledig uitzenden.

Tegenstanders van Geert Wilders hebben de website http://www.stopwilders.com  opgericht. Deze kreeg bij zijn start zoveel bezoekers dat hij crashte.

13-03-2008 om 17:19 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (0)
12-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Het Amazonewoud -

vervolg:  Soja

In 1950 begon de Italiaanse immigrant André Maggi in Zuid-Brazilië sojabonen te telen. Intussen is het bedrijf Grupo André Maggi dat nu geleid wordt door zijn zoon Blairo, uitgegroeid tot de grootste sojaproducent ter wereld. Blairo Maggi is sinds 2003 bovendien ook gouverneur van de deelstaat Mato Grosso.

De oppervlakte voor sojavelden is in Zuid-Amerika de laatste jaren extra hard gegroeid: van 18 miljoen hectare in 1995 naar 33 miljoen hectare (in 2003).

Met een zaag van honderd meter lang, met aan beide uiteinden een Caterpillar bulldozer, haalt men in een minimum van tijd een enorme vlakte Amazonebos- en savanne omver om de grond geschikt te maken voor de aanleg van grootschalige sojaplantages.

Milieudefensie liet een onderzoek doen naar de effecten van de sojateelt door Grupo André Maggi en andere grote sojabedrijven op mens en natuur in Brazilië. In het onderzoeksrapport met de toepasselijke naam ‘Van oerwoud tot kippenbout’, worden die effecten op een rijtje gezet: bij de – vaak illegale – kap van amazonebos en -savanne voor sojaplantages gaat vrijwel alle biodiversiteit van zoogdieren, reptielen, vogels en planten verloren; de kaalslag versterkt erosie; grond- en oppervlaktewater raken vervuild door het gifgebruik bij de sojateelt; kleine boeren worden bij de aanleg van sojaplantages vaak met geweld van hun land verdreven, verliezen hun middelen van bestaan en zijn gedwongen naar de sloppenwijken in de grote steden te verhuizen. De achterblijvers die wel werk vinden op de sojaplantages, werken er vaak onder slechte arbeidsomstandigheden, door de Braziliaanse arbeidsinspectie omschreven als ‘slavernij’. Sinds Blairo Maggi gouverneur is van Matto Grosso, is de ontbossing, inclusief de illegale, er flink toegenomen. De Reia da Soja, oftewel Sojakoning zoals Blairo wordt genoemd, zei daarover in de New York Times: “Voor mij betekent een toename van de ontbossing met veertig procent helemaal niks, ik voel me er totaal niet schuldig over.”

Nederland is na China de grootste importeur van soja ter wereld. Het overgrote deel gaat naar de veevoederbedrijven waar sojameel en soja-olie verwerkt wordt tot veevoer voor de miljoenen varkens en kippen in de intensieve veehouderij.

Wordt nog vervolgd.

12-03-2008 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
10-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ademloos

'Ademloos'
Vorige week werd in ntwerpen de actiegroep vzw ‘Ademloos’ opgericht, die protesteert tegen de geplande bouw van de Oosterweelverbinding, die de ring rond Antwerpen compleet moet maken en de Kennedytunnel moet ontlasten van het vrachtvervoer.  Als logo van de vzw gebruiken ze een persiflage van de stralende waarmee Antwerpen campagne voert.  De die ingesnoerd wordt. 
“De Oosterweelverbinding legt een knoop om Antwerpen en maakt de stad ademloos”, aldus de initiatiefnemers.

Dit logo lokte nogal wat reacties uit bij de stad en bij het ontwerpbureau van de , die vinden dat dit juridisch niet mag.  Daarop werd het logo wat aangepast en wordt het een blauwe achtergrond i.p.v. de rode.

              Þ             

De persconferentie waarmee de v.z.w. Ademloos zich voorstelde werd met veel aandacht onthaald, zowel op Vrt radio en tv nieuws, als op ATV (de lokale TV-zender van Antwerpen), als in de krantentitels.

 

De vzw Ademloos noemde de Oosterweelverbinding met de Lange Wapper-brug een tikkende tijdbom omdat de overconcentratie fijn stof, CO2 en de geluidshinder te veel zouden toenemen.

 

Vooral de kranten gingen diep in op de door ‘Ademloos’ gestelde problematiek van de volksgezondheid.

 

De Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) weerlegt alle kritiek.  Zij stelt dat het Masterplan in zijn geheel de mobiliteit, leefbaarheid en gezondheid in de regio zal verbeteren.  Hiervoor rekenen ze er wel op dat er in de toekomst meer gebruik zal gemaakt worden van de binnenscheepvaart en van het openbaar vervoer.



 “De Oosterweelverbinding biedt inderdaad geen oplossing voor de problematiek van fijn stof. Dat is een materie die op Europees vlak aangepakt moet worden”, zegt woordvoerder Nick Orban van BAM in de krant. “De concentratie daarvan moet eerder globaal worden bekeken.”

 

Volgens ‘Ademloos’ kunnen de prioriteiten van BAM niet beter geïllustreerd worden dan door de jaarlijkse besteding van ruim 1 miljoen aan erelonen advocaten, en 960,000 euro per jaar aan communicatie-advies, te vergelijken met geen Euro voor gezondheidsonderzoek in de getroffen regio.


10-03-2008 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
08-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog kosten
Jaarlijks betaalt iedere Belg 56 euro belastingen om de godsdiensten te onderhouden.
Daarvan gaat 28 euro (de helft dus) naar lonen van godsdienstleraars (ook de vrijzinnigen), 10 euro naar geestelijken van alle erkende godsdiensten, 3 euro naar gepensioneerde geestelijken, 11 euro naar kerkfabrieken en behuizing, 1 euro naar renovatiewerken en de overige 3 euro zijn diverse uitgaven.
Ruim driekwart van het geld gaat naar de Katholieke kerk, 11,4% naar de vrijzinnigheid, 6,5% naar de Islam en 4,1% naar het protestantisme. 
       

08-03-2008 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
04-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Het Amazonewoud


Het Amazonewoud is het grootste regenwoud op aarde met maar liefst 7 miljoen vierkante kilometer bos, verspreid over 9 landen en met een onvoorstelbaar grote biodiversiteit.  Er werden tot nu toe 438.000 plantensoorten gedocumenteerd.

Maar het gaat slecht met de long van onze aarde.

Van augustus 2003 tot aug. 2004 ging 26.130 km2 oerwoud verloren of een vernietiging van zes voetbalvelden per minuut.

Dank zij de maatregelen die de Braziliaanse regering genomen heeft om de ontbossing van het regenwoud in te perken, ging er van aug. 2006 tot juli 2007 ‘amper’ 11.224 km2 verloren door ontbossing.

Maar nu gaat het weer de verkeerde kant op. Het maandelijks vernietigingstempo is inmiddels gestegen naar 948 km2. In de afgelopen vijf maanden is in het Braziliaanse Amazonewoud een gebied ter grootte van West Vlaanderen vernietigd.

Hoofdschuldigen voor de ontbossing zijn het opzettelijk platbranden voor de sojacultuur en de veeteelt, de illegale houtkap en ook goudzoekers.  De kans is groot dat tegen 2030 bijna 60 % van het Amazonewoud vernietigd of ernstig beschadigd zal zijn.

Wordt nog vervolgd.

04-03-2008 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
>> Reageer (1)
21-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Babys-life-Water-World.cave Europa wil meer baby’s.

Zoals het er nu uitziet is de demografische toekomst van Europa er een van vergrijzing.

Deze vergrijzing wordt veroorzaakt door een hogere levensverwachting, maar ook door een dalend geboortecijfer.

Het antwoord van de Europese Commissie hierop is: langer werken en meer kinderen krijgen.

Om de bevolking in stand te houden zou elke vrouw 2,1 kinderen moeten hebben, terwijl het gemiddelde nu 1,5 is en dat is onvoldoende. Als hier geen verandering in komt zal het bevolkingscijfer over een dertigtal jaar ernstig dalen.

De cijfers verschillen wel van land tot land.

Het land met de meeste geboortes per vrouw is Frankrijk (2), gevolgd door Ierland (1,9) en de Scandinavische landen (1,8).

In de zuidelijke landen zoals Italië en Spanje is het slechter gesteld met 1,3 kinderen per vrouw. Duitsland doet het nauwelijks beter met 1,36. En in de nieuwe lidstaten is de situatie ronduit dramatisch met een geboortecijfer van 1,17.

Experten buigen zich al jaren over dit nataliteitsprobleem. De huidige situatie moet gekeerd worden.

Vroeger stopten vrouwen met werken als ze kinderen kregen. Vandaag is dat niet meer zo. Vrouwen willen eerst een job, daarna een huis en pas dan kiezen ze voor kinderen.

Dat Frankrijk het hoogste aantal geboortes heeft komt omdat het land sinds jaren een echte gezinspolitiek voert. Het ouderschapsverlof wordt er beter vergoed, het kindergeld is hoger en de kinderopvang beter.

Met een geboortecijfer van 1,6 kinderen per vrouw scoort België net iets beter dan het gemiddelde.

(bron: EUROPAbericht)

21-02-2008 om 11:01 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
15-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen  De anti-islam-film waaraan de Nederlandse politicus Geert Wilders werkt, is bijna af en zal 'Fitna' (*) heten, wat 'beproeving' betekent.
Dat kondigt de PVV-leider zaterdag aan in een interview met de Geassocieerde Pers  Diensten (GPD). Volgens hem is het Arabische begrip 'fitna' ook synoniem aan 'het kwaad'.


,,Ik wilde per se een term die in de Koran voorkomt.  Voor mij is de verderfelijke islam fitna."

Het is de bedoeling dat de film in maart verschijnt. Wilders wil daarin zijn mening verbeelden dat de Koran een fascistisch boek is dat nog altijd aanzet tot geweld. De film, die ongeveer vijftien minuten zal duren, zou zich geleidelijk toespitsen op de situatie in Nederland en zou eindigen met een prent van de profeet Mohammed. "Met die prent gebeurt iets. Ik zeg nog niet wat", aldus Wilders.


Premier Jan Peter Balkenende (CDA) krijgt van Wilders ook een veeg uit de pan. 'Moefti' Balkenende zou "angstig en laf" reageren op de commotie rond de film. Over de waarschuwingen van het kabinet voor mogelijke onlusten zegt Wilders: "Het is een smerig politiek spel van 'moefti' Balkenende en zijn dhimmi's om mij zo onder druk te zetten. Ze weten van toeten noch blazen." Wilders hoopt dat 'Fitna' in maart op televisie komt.

Wilders kreeg al de officiële raad om, na het vertonen van de film, onder te duiken in het buitenland.

(*) Fitna is een Arabische term die gebruikt wordt om burgeroorlog en twisten binnen de islam aan te duiden.

·                Het woord betekent ‘beproeving’. Oorspronkelijk wordt de term gebruikt voor het in vuur verhitten van goud en zilver om deze metalen op echtheid te toetsen.

·                Afgeleide betekenissen zijn: burgeroorlog, twist, schisma, opstandigheid en beproeving.

·                Het woord wordt gebruikt voor alle mogelijke stadia van politieke onrust of chaos.

·                Fitna is volgens het geloof erger dan moord. Daarom mag fitna ook met moord bestreden worden.

·                Op sommige plekken in de Koran staat het ook wel voor heidendom.

·                Fitna kan tevens betrekking hebben op seksuele zaken. In deze betekenis staat het voor verleiding.

·                Volgens vele moslims kan het contact tussen mannen en vrouwen leiden tot fitna – in de zin van chaos.

·                Ook geloven mannelijke moslims dat fitna het gevolg zou zijn van leidinggevende vrouwen binnen de maatschappij.

·                Fitna heeft altijd betrekking op Dar al-islam, het huis van de islam.

·              Jihad heeft niet dezelfde betekenis als fitna, omdat de Jihad geen interne aangelegenheid is. Fitna is dat wel.

15-02-2008 om 14:19 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (0)
12-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

 
Een nieuwtje over de Amerikaanse President

George Bush.

Een genealoog heeft namelijk uitgezocht dat de president voorouders heeft in het Oost-Vlaamse Deinze, met als stamvader Willem Baudaert die zich ook Baudartius noemde, zoals dat betaamde in de tijd van het humanisme.

Baudaert werd op 13 februari 1565 in Deinze geboren in een protestantse familie. Bij de komst van Alva vluchtte het gezin Baedaert naar Sandwich in Engeland. Willem Baudaert studeerde in Canterbury, Gent, Leiden, Franeker en Heidelberg en werd een strenge contra-remonstrantenpredikant in Holland, eerst in Kampen, dan in Lisse en vervolgens in Zutphen. Hij sprak vloeiend Hebreeuws en werd daarom gevraagd mee te werken aan de eerste vertaling van de bijbel uit de oorspronkelijke talen in het Nederlands, de Statenbijbel (1637).

Zijn dochter Maria Baudartius werd geboren in 1600 en trouwde met Hendrik Beekman, een Hollander. Zij kregen in 1623 een zoon, Willem. Willem Beekman (1623 – 1707) trok samen met Peter Stuyvesant in 1647 naar Amerika en vestigde zich in de kolonie Nieuw Amsterdam, die later New York zou worden. Zijn dochter Maria huwde Nicholas, zoon van Peter Stuyvesant, die ondertussen gouverneur van Nieuw Nederland geworden was.

Willem Beekman was één van de eerste schepenen van Nieuw Amsterdam en werd later tot 9 keer toe burgemeester van de nieuwe kolonie. Hij behoorde tot de welvarendste burgers van Manhattan. Zijn bezittingen strekten zich uit van wat vandaag Nassau Street is tot aan de East River. Vandaag is er trouwens nog een Beekman Street, enkele blokken verwijderd van Brooklyn Bridge, die naar de Hollandse immigrant is genoemd.

Zijn zoon Hendrick had een dochter, Cornelia Beekman, die huwde met Gilbert Livingstone, de zoon van een Schotse predikant. De achterkleindochter van Cornelia, Judith Livingstone, trouwde met een zekere Samuel Herrick Butler. Hun kleindochter Mary Elizabeth Butler trad in het huwelijk met Robert Emmet Sheldon, een rijke wapenhandelaar.

De dochter van Robert Emmet Sheldon en zijn vrouw Mary Elizabeth huwde met Presscott Bush. Deze Bush is de grootvader van president George Bush Sr en bijgevolg de overgrootvader van George Bush Jr,

Dit bericht zorgde bij onze noorderburen voor heel wat hilariteit en lokte sarcastische opmerkingen uit in de zin van: 'dat verklaart veel van zijn beleid'. En: 'dan kan hij na zijn presidentschap een regering in België vormen en daarbij een oorlogje tussen Franstaligen en Nederlandstaligen organiseren'.

Maar toen kwam er een pientere Belg met de opmerking dat die genoemde voorvader leefde van 1565 tot 1640 en België zich maar in 1830 van Nederland heeft afgescheurd. Dus is Bush niet van Belgische, maar van Nederlandse afkomst!

Wie laatst lacht, best lacht....

(bron: Wij Nederland)

12-02-2008 om 11:43 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
09-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bonnetjesland
Gisteren was er tijdens het nieuws op TV een bijdrage over de kortingsbonnen die we gebruiken bij het winkelen.

Maar hebt u er al eens over nagedacht hoe dat allemaal verder verloopt?
Voor ons is het eenvoudig: we knippen een bonnetje uit een reklamefolder of scheuren het af aan de rayon in het warenhuis en bieden het aan bij het afrekenen aan de kassa. Aldus krijgen we onze korting.

Ieder jaar maken wij in België gebruik van 140 miljoen kortingsbonnen, voor een gezamelijke waarde van 90 miljoen euro!  (*)

Maar de winkelier of het warenhuis moeten dat geld ook kunnen recupereren.  
Gaan zij die kortingsbonnen allemaal sorteren en opsturen naar de betreffende leverancier of fabrikant?

Neen, zo werkt het niet.
Er is PROMOCONTROL in Waterloo.

Promocontrol is een bedrijf dat die taak op zich neemt en is de schakel tussen fabrikant en distributie. 95% van alle kortingsbonnen worden hier verwerkt.
Iederen maand komen hier 7 ton verse bonnen binnen. Al naargelang de winkel kan dat een envelopje zijn, een postzak of zelfs hele paletten. Bij grote ketens gaan ze wekelijks langs om de bonnen op te halen. 
Twintig (en in drukke periodes tot 30) dames scannen elk 12.000 kortingsbonnetjes per dag. 
De barcode van een kortingsbon bestaat uit 13 cijfers. bijna allemaal beginnen ze met 982, het teken dat het bedrag moet afgetrokken worden.  De waarde van de bon zit in de drie voorlaatste getallen en tussenin staat de code van de leverancier die de bon heeft uitgegeven.  
Gescheurde of onleesbare bonnen voor de scanner worden door drie dames-bonnetjestellers handmatig ingevoerd.

De computer telt en berekent de waarde per fabrikant en per winkel. 
Van de telresultaten worden ook statistieken bijgehouden die door de klanten kunnen geraadpleegd worden. Zo kan men b.v. zien welke bonnen het meeste invloed hebben gehad op de verkoop. Bonnen die op het produkt kleven of aan de schabben bij het artikel hangen of uit een folder geknipt werden.
75% zijn bonnetjes die de mensen in de winkel vinden. De rest knippen we uit.

Bij Promocontrol worden ook de bonnen uit Nederland en Luxemburg behandeld. Maar vergeleken met België is dat heel miniem. 

Promocontrol is één van de weinige bedrijven die een eigen postnummer hebben: 1414.

(*) Juiste cijfers voor 2007: er werden in 2007 142,1 miljoen kortingsbonnen aan de kassa's aangeboden voor een totale waarde van 97,4 miljoen euro.  Dit is 2,1% meer dan het jaar voordien.

09-02-2008 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (3)
02-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Januari
Klik op de afbeelding om de link te volgen Uit cijfers van het Nationaal Instituut voor de Statistiek blijkt dat januari de dodelijkste maand van het jaar is.
Gemiddeld overlijden er dan 333 mensen per dag.
Oorzaken kunnen gezocht worden in de (normaal) koude temperaturen in januari, met als gevolg veel longinfecties en gevallen van griep. Maar ook de feestdagen zitten er voor iets tussen. Er wordt meer gegeten en gedronken, waardoor meer ontsporing van suikerziekte, meer ongevallen en meer branden.  De donkere dagen leiden ook tot meer depressies en zelfmoorden.

De maand met de minste sterfgevallen is september.  Dan overlijden er gemiddeld 260 mensen per dag.
Het jaargemiddelde is 287.


02-02-2008 om 23:45 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
29-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15
Klik op de afbeelding om de link te volgen Tekst:
"God ziet mij: hier adopteert men niet."

(cartoon uit Knack)


Homo-dadoptie

Sinds dat de wet van ong. anderhalf jaar geleden het toelaat dat ook homo-koppels een kind kunnen adopteren, zijn er al 15 koppels die een adoptie-kind toegewezen kregen.
Alle adopties waren wel van kinderen uit België.

Voor adoptie van buitenlandse kinderen zijn er vele obstakels.  In veel landen is adoptie door holibi's verboden en deze willen hierdoor niet meer met ons land samenwerken om kinderen voor adoptie af te staan.

---------------

Zweden worstelt momenteel met een eventuele wetswijziging die moet toelaten dat ook mensen van hetzelfde geslacht kunnen trouwen. Homokoppels kunnen wel al sinds 1995 een partnerschap laten registreren en mogen ook kinderen adopteren.

----------------

In Frankrijk daarentegen is adoptie voor homoseksuelen niet toegestaan.
Een 45-jarige lesbische lerares heeft de Franse autoriteiten aangeklaagd wegens discriminatie. In 1998 diende zij een adoptieaanvraag in, die haar geweigerd werd omdat ze een vaste relatie had met een vrouw, met als motief het ontbreken van een vaderfiguur.  Het Europese Hof voor Mensenrechten heeft haar  nu in het gelijk gesteld en een schadevergoeding van 24.500 euro toegekend.

29-01-2008 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
28-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoofddoek
  

Na ntwerpen en Gent stemt vanavond nu ook de gemeenteraad van de stad Lier over een hoofddoekenverbod voor loketpersoneel. 
TV-figuur Stijn Peeters, is een protestbeweging gestart.

Enkele reacties:
- Daar een gesluierd iemand voor sommige mensen als niet-neutraal overkomt is het beter om de strikte scheiding tussen kerk en staat in acht te nemen en moeten we het hoofddoekje dus verbieden voor mensen in openbare functies. En willen jullie aub stoppen met dit monopolie aan het 'duivelse, racistische' VB toe te eigenen. Ook VLD en CD&V N-VA zijn hier voorstander van. (K.B.-Lier)

- Geen enkele vrouw kiest werkelijk vrijwillig voor het dragen van een hoofddoek. Het wordt haar opgelegd uit louter mannelijke seksistische motieven. Van daaruit is dat gegroeid... Je kan het probleem ook omdraaien: waarom maakt men in de islamwereld er toch zo'n probleem van omwille van een stuk stof? Ze zullen er toch niet van sterven? (J.D.K.-Brussel)

-
Ik ben zeker geen racist. Ik heb 4 mensen van vreemde origine in mijn familie en het gaat om ter best. Maar ik wil in een openbare instelling niet bediend worden door een gesluierd persoon, zoals ik ook in dezelfde situatie niet bediend wil worden door iemand met een kalotje op zijn hoofd. En alle goedkope redenen die U maar kunt uitvinden doen niets ter zake. Ik heb respect voor de ideeën van andersdenkenden, ik verwacht wel hetzelfde respect van hen. (M.T.-Harelbeke)

- de hoofddoek van een allochtoon vergelijken met de kap van een non is er toch ver over niet ? Een non is een geestelijke, en wij zijn leken , net zoals bij de allochtonen de iman de geestelijke is, en de rest leken. Of zijn ze daar allemaal geestelijken?? Trouwens het gaat hier om integratie. Allochtonen zeuren over discriminatie bij aanwervingen, wel laat uw hoofddoek thuis waar hij hoort, en uw jobkansen zullen al stijgen. Daarenboven steeds de Belgen met eisen uitdagen is ook niet slim. (R.V.B.-Wetteren)

- Hooddoek is een duidelijk islamitisch symbool.Omdat ambtenaren betaald worden door de brave belastingbetaler,moet de dienstverlenende ambtenaar volledig neutraal zijn"broodheer" dienen.Ik moet niet weten welke levensbeschouwing de man of vrouw heeft die mij te woord staat. Trouwens alleen al vanuit hygiënisch oogpunt moet die doek verboden worden.In de winter de ganse dag op kantoor met een temperatuur van een centrale verwarming. (J.P.-Kapellen)

- Hoofddoeken zijn een politico-religieus symbool. Dat kan niet op de werkvloer. Militante moslims proberen via provocatie de scheiding tussen kerk en staat en het neutraliteitsbeginsel op de werkvloer af te schaffen. Die fanatici hebben lak aan respect voor andere religieuze en filosofische sensibiliteiten binnen onze samenleving. Gaan we zwichten voor extremisten, weze het moslimextremisten? (J.V.Kraainem)

- Kom nu niet met hygiene en moslimextremisme af hé...het gaat hier slechts over een hoofddoek, gelijkwaardig aan een (normaalgesproken totaal niet aanstootgevend) kruisje rond de hals. Als de vrouw zelf kiest voor de hoofddoek, zoals er ook van origine Belgische vrouwen een broek of lange rok verkiezen boven een minirok of diep décolleté,wat is het probleem? En zij die er niet zelf voor kiezen, dat is een persoonlijke kwestie, die al dan niet via het gerecht of dialoog of scheiding kan opgelost worden. (E.F.-Mechelen)

(Bron: De Morgen)

28-01-2008 om 12:40 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
>> Reageer (1)
21-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

 Geert Wilders

(zie ook mijn artikel van  5/12/07 over deze Nederlandse politicus- tik zijn naam in ‘Zoeken in blog’)

 

In een weekendinterview met De Standaard (vorig jaar) liet de Nederlandse politicus Geert Wilders onder meer zijn licht schijnen op de islam, de dubbele nationaliteit en de strijd van zijn partij voor het behoud van de Nederlandse identiteit.

Wilders houdt afstand tegenover het Vlaams Belang, maar zijn analyses blijken desalniettemin in belangrijke mate gelijk te lopen met de standpunten van het Vlaams Belang.

Enkele uitspraken: "In de statistieken zie je dat moslims inzake criminaliteit, huiselijk geweld of uitkeringsafhankelijkheid vele malen oververtegenwoordigd zijn vergeleken met de autochtonen.”
"Als samenleving moeten we helder aangeven wat voor ons acceptabel is.  En leef je binnen de regels en ondersteun je ze, dan ben je welkom.  anders niet."

En verder: "Dat is niet xenofoob, dat is trots zijn op je eigen geschiedenis, je eigen cultuur, je eigen identiteit."

 

De aangekondigde anti-Islam-film van Wilders over de Koran zorgt in Nederland intussen voor heel wat beroering en heeft de discussie tussen de verschillende bevolkingsgroepen in een stroomversnelling gebracht.

In het vooruitzicht van de uitzending op de Nederlandse Nationale zender eind deze maand, hebben de verschillende moslim-organisaties reeds vergaderingen gehouden om hun standpunt te bepalen en om hun leden trachten duidelijk te maken dat het in een westers en democratisch land een getolereerde vorm van vrije meningsuiting betreft.  Ze adviseren dan ook om rustig te blijven en niet te reageren.  

21-01-2008 om 11:02 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
15-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100 jaar geleden

In 1907,
dus juist honderd jaar geleden,
was het de koudste zomer van de eeuw,
met een gemiddelde temperatuur van 14,3°

15-12-2007 om 11:42 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
09-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Emancipatievergadering

Emancipatie vergadering:

Een vrouw loopt naar de microfoon:
"Ik heet Truus en ben 24 jaar getrouwd met Jan. Ik streek gedurende al die jaren trouw zijn overhemden, maar had daar geen zin meer in".  

Daverend applaus uit de zaal .

Ik zei vorig jaar:"Jan, strijk jij die overhemden zelf maar. Ik heb er geen zin meer in."

Weer luid geklap uit de zaal.  

De eerste dag zag ik niets veranderen. De 2de dag ook niet,maar op de derde dag stond Jan ineens zelf z'n overhemden te  strijken".  

De zaal staat op z'n kop van enthousiasme.  

Een tweede vrouw loopt naar de microfoon:

"Ik heet Babs en ben 10 jaar getrouwd met Pieter. Pieter heeft enorme zweetvoeten en om die lucht eruit te krijgen moeten z'n sokken op de hand worden gewassen met Soda. Ik had daar geen zin meer in".  

Luid gejuich en gejoel uit de zaal .

Ik zei tegen Pieter: "Was jij je sokken voortaan maar zelf!"

De dames staan op de banken.  

"De eerste dag zag ik niets veranderen, de 2de ook niet, maar op de derde dag stond Pieter mooi zelf z'n sokken te wassen."  

De wave wordt ingezet.  

Een klein vrouwtje grijpt de microfoon: "Iek geet Fatima en iek 5 jaar getraut mit Mohammed.

Mohammed wil elke dag cous-cous eet.Iek altijd for hem gekook, maar gad geen sin meer en seg:

as jij wil eet cous-cous,  ga maar lekker selluf maak."

De zaal is niet meer te houden .

"De 1stedag iek sie nix,

de tweede dag iek sie nix,

maar derde dag iek sie weer klain bitje mit linkeroog."  



09-12-2007 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
07-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Uitspraken  in verband met het verstoren van een Sinterklaasfeestje door allochtone jongeren vorige zondag in Antwerpen.

 

 Mimount Bousakla (overgestapt van Sp.a-Spirit naar LDD):

 

“Ik zie in Antwerpen het aantal overlastjongeren groeien.

Ik merk dat niet alleen in mijn buurt, maar hoor dat ook binnen de Marokkaanse gemeenschap.  Het ergert mij dat de overheid dit blijft relativeren.  Jonge kinderen lopen met messen over straat.  Ze tonen geen respect.  Deze groep verziekt onze samenleving.  De ouders staan met één voet in België en met de andere in Marokko.  Ze kunnen de opvoeding van hun kinderen niet meer aan....

Dat de dader van de moord op Guido Demoor niet naar de gevangenis moet, was een zeer slecht signaal.  Sommigen wanen zich ongenaakbaar.”

 

 Rahou Mohamed (buurtwerker)

 

“Ik ervaar dat er te weinig vrijetijdsaanbod is… Het gevolg is dat veel jongeren op straat rondhangen.  Ze vervelen zich.  Ik geloof niet dat er meer probleemjongeren zijn.  Er zijn wel meer meelopers. 

De probleemjongeren zijn zwaar gefrustreerd om verschillende redenen.  Er wordt te weinig gedaan om deze gasten te bereiken.  Deze jongeren vragen aandacht.”

 

(Bron: GVA)

07-12-2007 om 10:09 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)


Foto

Dit is het wapenschild dat in de 15de eeuw door een tak van mijn familie gedragen werd.
Aanvankelijk was ik van plan mijn Weblog gewoon onder mijn echte naam te starten.  Maar als ik zo eens naar de andere reeds bestaande keek, viel het mij op dat de meeste ervan met een schuilnaam werken.  Vandaar dat ik uiteindelijk beslist heb dat ook maar te doen.

.../raa. is het geworden.

R.A.A.
is in feite niet zo geheimzinnig als het op het eerste zicht lijkt.  Het zijn namelijk de eerste letters van mijn voornamen.





Vandaag zijn we:

Archief per maand
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 05-1973

    Gastenboek
  • Zondag groetjes van de Geldwolven
  • Zaterdag groetjes van de geldwolven
  • Vrijdag groetjes van de Geldwolven
  • Donderdag groetjes van de Geldwolven
  • Woensdag groetjes van de Geldwolven

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Het


    Laatste commentaren
  • Fietstocht wc-potten (MaBo*)
        op Fietstochtje
  • >_> (Eduard)
        op Hereniging
  • .. (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • droef (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Het Bloggershoekje 3)
        op Afsluiten weblog
  • Onze innige deelneming bij het heengaan van onze goede blogvriend Remy. (Paolo)
        op Afsluiten weblog
  • Innge deelneming (Martine)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Roosje)
        op Afsluiten weblog
  • mijn oprechte deelneming (bo)
        op Afsluiten weblog
  • Mijn Oprechtige Deelneming (Nikki)
        op Afsluiten weblog
  • Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Bekijk de trailer
    voor vandaag in

     
    (van maandog tot vrijdag)
    Wettelijke verlofdagen
    en schoolvakanties:

    http://www.sbweb.be/SB/
    verlof.asp?year=2013

    of ook nog deze interessante link:
    http://www.feestdagen-belgie.be/

    Kalenders 2013 om af te drukken:

    http://www.feestdagen-belgie.be/
    download-gratis-kalenders-2012
    -om-te-printen-afdrukken
    #ixzz1nDyZg1KB



    WERELDKALENDER
    VOOR FEESTDAGEN
    http://www.earthcalendar.net/
    index.php


    Woordenlijst Nederlandse Taal
    Officiële Spelling
      

    http://woordenlijst.org/


    banner flitspalen Vlaanderen
    www.mobielvlaanderen.be/
    flitspalen/kaarten.php?a=4&nav=5

    Let wel
    Door sommige steden en gemeenten op eigen initiatief geplaatste camera's zijn niet opgenomen in deze gegevens.


    Actueel neerslagbeeld
    neerslag België

    Mijn andere blogs
  • Grenspalen 1
  • Grenspalen 2
  • Grenspalen 3
  • Boekbesprekingen
  • Oudere en hier 'afgevoerde' artikels

  • Mijn favorieten
  • Lana
  • Steffie
  • Nikki
  • Saagje
  • Waaroemni
  • De vriendinnen
  • Zondag
  • Frankie
  • Brabbes

    Mijn favorieten
  • Franske
  • Timmie en Daisy
  • De Westhoek
  • Wimpie's blog
  • Trucker John
  • Gita
  • Dialect
  • Amor Fati
  • Georges

    Mijn favorieten
  • Dierenopvoedster
  • Beversblog
  • Elisa en Juliette
  • Kaatje en Rikske
  • Diana's blog
  • Bieke
  • Meeuw
  • Ofthemonkeylions

    Mijn favorieten
  • Johnny en Christiane
  • Fietsroutes
  • Easywalk
  • Tuin den Horst
  • Tuinfreak
  • Onze Natuur
  • De natuur ontdekken
  • Natuurvriendelijk

    Mijn favorieten
  • Mija's bloemen
  • Cactussen
  • Francsicus
  • Redpoppy
  • Plonk

  • Mijn favorieten
  • Oldies
  • Wesp
  • Anna-Winterroosje
  • Alois
  • Koivis
  • Meermin
  • Ida
  • Bompa Harry

    Mijn favorieten
  • Lieve
  • Kartuizer
  • Johan
  • V V B-Hupoar
  • Hexaeder
  • Computertips
  • Katrien - Vraagjes
  • Zonnegroeten - computertips
  • Weerspreuken

    Mijn favorieten
  • Jot
  • Annemiek
  • Loek
  • Paolo
  • Ria fotografeert
  • Boomer
  • Opacor
  • Tonny en Leo
  • Zwaantje
  • Julius

    Mijn favorieten
  • Ineke
  • Flodder
  • Snoopy (Mia)
  • Ria
  • Gekke Meid
  • Buikdansen
  • Aphrodite


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!