R.A.A.'s Krantje
een selectieve kijk op de politiek en de actualiteit (en tussendoor ook eens iets anders)
22-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asielzoekers
Sinds de zomer van 2009 werden er in dit beloofde land 8.200 opvangplaatsen voor asielzoekers bijgecreëerd, wat het totaal nu op 24.000 opvangplaatsen brengt.     
        
Omdat de opvangcentra allemaal overvol zitten moesten er in de maand juli weer asielzoekers op straat blijven rondhangen.

         

De piekdag was 25 juli, toen er na het verlengd weekend van de nationale feestdag aan 78 mensen geen onderdak en begeleiding kon gegeven worden.

Volgens , het agentschap dat instaat voor de opvang van de asielzoekers, ligt de instroom hoog en de uitstroom laag. Zo vroegen tot en met juni 11.574 mensen asiel aan in België. Dat is ongeveer evenveel als in heel 2006 of 2007.
 

Tot vorig jaar werden er zelfs 1.200 asielzoekers in hotels ondergebracht. 
                             
In één jaar tijd betaalde de overheid hiervoor 14 miljoen euro aan hotelkosten, waarna (eind juli vorig jaar) nog steeds 979 asielzoekers in hotelkamers verbleven.  De rekening is intussen al opgelopen tot 23,5 miljoen euro.

                       

Op basis van cijfers van Fedasil werden vorig jaar door zo'n 600 asielzoekers bij de Belgische arbeidsrechtbanken in totaal zo'n 420 dossiers ingediend om een dwangsom te bekomen van de Belgische staat omdat die faalde hen op te vangen. 

          

    
De kosten hiervoor liepen op tot een geschatte 3 miljoen euro.
 

          
         Op reis           

Morgen tips om eens avontuurlijk op vakantie te gaan........




22-08-2011 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (5)
21-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag

Vandaag is het zondag en dan houd ik het meestal wat rustig.
Eens kijken wat er bloeit in de tuin:

 
 Gisteren stond er nog eens een Tijgerbloem open. 
  Waarschijnlijk de laatste van het jaar.


Toen ik de vorig jaar knollen van deze Dahlia kocht 
dacht ik dat het van die mooie grootbloemigen waren.
Maar het blijken ook maar kleine te zijn.

                         

 Tot voor een paar jaar had ik een Dahlia-struik met deze
 2-kleurige pompon-bloem.  Maar de knollen hebben jammer
 genoeg de winter niet overleefd.



21-08-2011 om 13:54 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
20-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Puppelpop

  Pukkelpop.

De korte maar hevige wolkbreuk met onweer, hagel en rukwinden die donderdag over de Pukkelpopweide in Kiewit, Limburg, raasde en waar 60.000 festivalgangers aanwezig waren, richtte een enorme ravage aan.

Iedereen vluchtte naar de grote tenten, maar enkele gegaven het en kwamen op de aanwezigen terecht. Ook bomen werden geveld en stellingen en staketsels stortten in.

Balans tot nu toe: 4 doden (*) en 40 tot 60 gewonden waarvan 3 nog in levensgevaar.

(*) 22/8 - geen  5 doden op het festival zoals aanvankelijk werd vermeld. Er was wel een 5de dode, maar die was niet op Pukkelpop. Intussen sprak men ook al van 140 licht- en 11 zwaargewonden, maar het aantal gewonden zou nog hoger liggen doordat tientallen jongeren gewond naar huis gingen en zich daar lieten verzorgen. Toch is er nog een vijfde festivalganger omgekomen toen die op weg naar huis langs de spoorlijn liep en aangereden werd door een trein.)

Het rampenplan werd afgekondigd.

Toch zijn er weer mensen die kritiek hebben omdat ze, na het horen van de berichten op de radio, hun zoon of dochter niet direkt konden bereiken.

Maar als iedereen tegelijk met de GSM gaat bellen, raakt het netwerk overbelast, dat is toch normaal. Ook zogezegd geen mededelingen van de organisatie uit. Maar is het niet belangrijker om bij zo’n ramp eerst de mensen te helpen dan tijd te gaan verliezen met rapporten opmaken en persmededelingen te geven?

Ik kan me de ongerustheid van de ouders wel voorstellen: uw kind is naar dat muziekfestival, al dan niet met uw volledige goedkeuring, en dan gebeurt er zo iets verschrikkelijks. Stel u maar eens voor dat één van die doden uw kind is!

Wat me ook zo’n beetje irriteert is dat men nu naar verantwoordelijken gaat zoeken voor wat er gebeurd is. Zo’n festival is misschien al een half jaar of langer georganiseerd. Men kan toch niet voorzien dat er juist op die dag zo’n storm gaat losbarsten!

‘De Koning en de Koningin hebben hun vakantie onderbroken om naar de ravage op de festivalweide te gaan kijken.’
 Het Koningspaar ondertekende het rouwregister en nam ruim de tijd om te praten met de brandweermannen, de verpleegkundigen, de artsen en de politiemensen.

Mooi gebaar, maar als de Koning hier nodig is om zijn functie uit te oefenen moet hij wel meer ‘uit vakantie terugkomen’, want hij is op een jaar meer niet thuis dan wel.

En wat maakt dat nu een verschil voor die mensen. Ons zou dat veel geld kosten, maar voor het koningspaar maakt dat geen bal uit. Die verplaatsingen komen ten koste van Defensie, op de rug van de belastingbetaler dus.

Maar toen Prins Laurent op zijn omstreden Congoreis zich liet verplaatsen met het privé-vliegtuig van een rijke industriëel was het kot hier te klein.

Nog even dit: eergisteren op de radio, na het nieuws over de storm die over Pukkelpop in Kiewit was geraasd, zei de nieuwsleester: “Ook bij ons waren er…..” en begon ze over de wolkbreuken boven Brussel en Mechelen en de wateroverlast dat die veroorzaakt hadden. Is Kiewit-Hasselt in Limburg dan niet ‘bij ons’? Gewoon frustrerend voor de Limburgers!

20-08-2011 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (3)
19-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 Margriet Hermans 

 (begon einde jaren '80 als zangeres van Vlaamse schlagers, presenteerde een aantal jaren haar eigen talkshow vanuit het Casino van Middelkerke, welke op TV1 werden uitgezonden, ook ex-TV-presentatrice, voormalig lerares, ex-politica.  Trouwde in 2000 in Las Vegas.  Profileerde zich  in de pers als bisexuele.  Heeft een dochter van een andere man. 
Presenteerde in mei 2010 haar boek 'Vele levens'.)  

  in 2007 (
toen Gemeenschapssenator voor Open VLD,
 voorheen bij Spirit)  

"Sluit drugsverslaafden op."


(hiermee vertolkte zij niet het standpunt van de partij)


magriet hermans een vriend  

youtube.com3 min - 17 dec 2010 - Geüpload door conzalis12
een vriend magriet hermans

Margriet Hermans (7) : Terug naar de kust  

youtube.com4 min - 14 dec 2009 - Geüpload door Artiestenrevue
Margriet Hermans in Klaveren Drie.

19-08-2011 om 22:11 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drugoverlast
Vorige week namen handelaars in de Antwerpse wijk Seefhoek het recht in eigen handen omdat ze de overlast van de drughandelaars en drugverslaafden beu waren.

Wat niet mag natuurlijk.  Dat is de taak van de politie.

Maar als de politie maar laat begaan?
Ondanks de zogezegde nultolerantie die al een hele tijd van kracht is in de wijk zijn de winkeliers de overlast beu.  Niet dat er in het geheel niets gebeurt, maar waarom laat men die drughandelaars dan maar begaan?  Ge maakt mij niet wijs dat die bij de politie niet bekend zijn.

 Nu, na de recente gebeurtenissen in de wijk komt de burgemeester van Antwerpen Patrick Janssens (sp.a) met het voorstel om illegale criminelen op te sluiten in gesloten centra en ze van daaruit terug te sturen naar hun land van herkomst.  Momenteel is de toestand zo dat deze een briefje krijgen met het vriendelijk verzoek om binnen een bepaalde periode het land te verlaten waarna ze gewoon terug vrijgelaten worden. 

De burgemeesters van andere grote steden blijken eveneens grote voorstander te zijn van deze harde aanpak.
"Van mij mag het zelfs verder gaan: illegale criminelen moeten binnen de 24 uur het land worden uitgezet." zegt waarnemend burgemeester van Mechelen Koen Anciaux (Open VLD). 
Ook de burgemeester van Oostende, Jean Vandecasteele (sp.a)
steunt Janssens: "Vorig jaar werd bij ons een illegale crimineel liefst 21 keer weer vrijgelaten.  Zoiets kunnen we niet langer tolereren."

Maar ontslagnemend minister van Justitie  Stefaan De Clercq (CD&V) en eveneens ontslagnemend staatssecretaris voor Asiel en Migratie  Melchior Wathelet (cdH) vinden het voorstel onrealistisch.
              

Burgemeester Janssens doet nu of hij plotseling het warm water heeft uitgevonden in verband met illegalen en drugdealers.
Maar voor of tegen het Vlaams Blok - Vlaams Belang, hier mag wel eens duidelijk vermeld worden dat deze partij al jaren deze problemen zowel op lokaal, gewestelijk en federaal vlak aanklaagt. Ook heeft de partij hiervoor al verschillende malen acties gevoerd en ook oplossingen ter zake voorgesteld.  Maar dit allemaal voor dovemansoren.
  


                 

19-08-2011 om 14:32 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (2)
18-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspaken
                                             Uitspraken.                                            


FDF-voorzitter Olivier Maingain pleit voor een territoriale link tussen Brussel en Wallonië, die moet vermijden dat Brussel ingesloten wordt door Vlaanderen. SP.A-voorzitter in spe Bruno Tobback noemt het voorstel “middeleeuws”.

 Bruno Tobback - SP.a
:

'Voorstel Maingain over corridor is middeleeuws."

"Een corridor om toegang te hebben tot mijn grondgebied: dat is een beetje zoals Keizer Karel".


 Olivier Maingain - FDF:

"Een splitsing van B-H-V en het aanvaarden van een taalgrens - die dan een staatsgrens wordt - is de beste manier om het nationalisme en separatisme in het noorden van het land te voeden.”

Maingain bestempelt Brussel-Halle-Vilvoorde als een “institutionele stresstest”.  De oplossing die het dossier zal krijgen, zal volgens hem aangeven of het land eindelijk een stabiel federaal systeem krijgt of evolueert naar vermomd separatisme met confederalisme als tussenstap.

Volgens de FDF-voorzitter zal Brussel dan ingesloten worden door Vlaanderen en zullen de nationalisten en separatisten zo worden aangemoedigd om Vlaanderen onafhankelijk te maken, met Brussel erbij. 

         

"De Vlaamse partijen moeten begrijpen dat Brusselaars en Franstaligen niet aanvaarden dat Brussel geen territoriale link heeft met Wallonië."

 Bruno Tobback:

"Brussel is de hoofdstad van het land en indien dat land België is, is het met iedereen verbonden. Praten over een territoriale link, is praten over de splitsing van het land. Maingain redeneert op die manier. Ik niet,”


Wie gelooft in de voorwaarde waarop CD&V 'Ja' gezegd heeft op de formateursnota van Di Rupo, namelijk de onvoorwaardelijk splitsing van B-H-V, is een ware naïveling.


 MR-voorzitter Charles Michel heeft deze voormiddag met formateur Elio Di Rupo gepraat en verklaarde bij aankomst dat de nota-Di Rupo voor hem volstaat om te beginnen met de onderhandelingen rond Brussel-Halle-Vilvoorde. De MR zal wel wijzigingen voorstellen aan de tekst, aldus Michel, maar dat zullen de Vlaamse partijen volgens hem ook doen.

Daarmee laat hij een ander geluid horen dan Olivier Maingain, voorzitter van kartelpartner FDF. Die liet gisteren woensdag nog weten dat hij de voorstellen van Di Rupo voor BHV als onvoldoende beschouwde.

Vandaag kwam Maingain met drie amendementen rond elementen die hij noodzakelijk achtte om te onderhandelen, nl. de uitbreiding van Brussel, de ‘volledige toepassing’ van het minderhedenverdrag van de Raad van Europa en de uitbreiding van de bevoegdheden van de Franse gemeenschap in de Vlaamse rand.

Benieuwd wat het uiteindelijk weer zal worden:  héél veel water in de Vlaamse wijn waarschijnlijk, zoals altijd.

.

18-08-2011 om 14:58 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
17-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD&V

 Over de kazakkendraaierij van de CD&V in verband met de regeringsonderhandelingen op basis van de nota van Elio Di Rupo.

                                        Uitspraken.                                       

 Eric Van Rompuy CD&V:

“Ik vind het meer dan een brug te ver om te beweren dat er met de Franstaligen geen enkel compromis meer mogelijk is.”

“Er is nog geen regering en het is ook bijlange niet zeker dat die er komt. Mijn partij heeft hoe dan ook een enorm risico genomen door weer in de onderhandelingen te stappen. Niet alleen kan die beslissing verkeerd overkomen bij de publieke opinie, ze kan ook consequenties hebben voor de Vlaamse regering. Maar wat konden we anders doen toen de N-VA plots afhaakte?”

         


                                         Reacties                                            

  • - Voor een paar zilverlingen heeft Wouter Beke zijn ziel verkocht aan de zeer slimme Di Rupo.
  • - Zoals bij vorige communautaire onderhandelingen laat de CD&V het op het cruciale moment weer afweten. Zeggen dat zij geen andere keuze hadden is een flauwe uitvlucht. De toegevingen uit het verleden hebben tot de politieke impasse van vandaag geleid. Dus lesje nog altijd niet geleerd. Enkel de N-VA is consequent.
  • - …. Wouter Beke en z’n CD&V losweken van de N-VA, dat was toch het einddoel van het Hof, van de formateur én van alle andere partijen. Maar hoe kan dat nu?  Bleven ze niet allemaal voortdurend roepen dat een regering zonder N-VA uitgesloten was?....
  • - … Door nu toch toe te geven zit Beke helemaal op de lijn van zijn illustere voorgangers, de onbetrouwbare, op macht beluste ‘tjeven’ die door steeds maar weer toe te geven en te betalen, mee gezorgd hebben voor de miserabele toestand waarin dit land zich nu bevindt.
  • - Wat voor regering krijgen we nu? Als er al één kan gevormd worden? Eén waarin de Vlamingen met 43 zetels weer opnieuw in de minderheid zijn tegen 53 van de Walen? Een mooie democratie is dat hier waar een minderheid van 3,5 miljoen een meerderheid van 6,5 miljoen mensen het functioneren praktisch onmogelijk maakt en verder kan blijven uitmelken. Om water en vuur trachten te verenigen om een serieuze regering te vormen, daarvoor hebben we een echte tovenaar nodig.
  • - De CD&V onderhandelt mee nadat de partij van iedereen garanties heeft gekregen dat B-H-V wordt gesplitst zonder te onderhandelen over compensaties. Maar de MR voelt zich niet gebonden door die voorwaarden. Het FDF, dat deel uitmaakt van de MR, zegt bij monde van de Vlaminghater Olivier Maingain  dat het zijn amendementen hierover zal indienen, alsook over de grenzen van Brussel.

                

Over B-H-V moet niet onderhandeld worden. Het moet worden gesplitst zoals wettelijk bepaald is en zonder compensaties voor Brussel of Wallonië.

17-08-2011 om 23:10 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (1)
16-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marc Dutroux

Op 13 augustus was het 15 jaar geleden dat Marc Dutroux, zijn vrouw Michelle Martin en zijn kompaan Michel Lelièvre opgepakt werden voor de ontvoering van Laetitia Delhez.
Twee dagen later, op 15 augustus, werden Sabine Dardenne (12 jaar) en Laetitia Delhez (14 jaar) uit de kelder van zijn woning bevrijd.  Voor Julie Lejeune en Melissa Russo, beiden 8 jaar en ontvoerd op 24 juni 1995, An Marchal (17) en Eefje Lambrecks (19), beiden verdwenen op 22 aug. 1995, kwam alle hulp te laat. 

             
    Julie en Melissa         An Marchal en Eefje Lambrecks 
                                                                                         
              
     Sabine bevrijd.                                                             

Het onderzoek
door politie en gerecht naar de verdwijningen van de jonge meisjes
was één grote opeenstapeling van fouten en nalatigheden.

Zo werd Marc Dutroux op 6 dec. 1995 in zijn woning gearresteerd voor de ontvoering van drie mensen met wie hij in de clinch lag.  Eén van de rijkswachters meent er kinderen te horen, maar besluit dat de stemmen van buiten komen. Op dat moment zaten Julie en Melissa in de kelder van het huis opgesloten.

Dutroux verlaat in februari de gevangenis. Intussen zijn de twee opgesloten meisjes omgekomen van ontbering.
Drie maand later, op 28 mei 1996, wordt de 12-jarige Sabinne Dardenne ontvoerd en op 9 augustus de 14-jarige Laetitia.

Maar de gemaakte fouten en blunders in het onderzoek naar de verdwijningen zijn nog veel erger dan we dachten, tot het onvoorstelbare toe.

In augustus 2010 blikte het Nederlandse actualiteiten-magazine Netwerk op Nederland 2 terug op de zaak Dutroux. 
Men beschikte hierbij over beeldmateriaal uit het onderzoeksdossier.

Toen Marc Dutroux in 1995 gearresteerd werd omdat hij een meisje had aangerand, hield rijkswachter René Michaux een huiszoeking in zijn woning in Marcinelle.  Er werden enkele home-video's gevonden die meegenomen werden naar het bureau. 
Maar de speurders bekeken de beelden niet en lieten ze daar een jaar liggen. " We beschikten niet over een videorecorder om ze te bekijken",luidde de uitleg achteraf. 

Op één van de video's is Dutroux te zien terwijl hij een minderjarig verdoofd meisje aan het verkrachten is en op een andere video toont hij met trots de kelder in het huis in Marcinelle waar hij de meisjes gevangen hield en pronkt hij met zijn ingenieuze uitvinding om de ruimte af te sluiten.


Als het gerecht in 1995 op zijn minst de moeite gedaan had om de beelden te bekijken, vooral omdat Dutroux op dat moment de enige verdachte was in het dossier van de verdwenen meisjes Julie en Melissa en An en Eefje, had het spoor eerder naar Dutroux geleid en hadden Julie en Melissa nog geleefd! 

                   
Het Monster van Belgie (YouTube)
(klik op de vetgedrukte tekst-lijn)



Deze grove, niet te verontschuldigen nalatigheden die wijzen op een totale onbekwaamheid van onze speurders doet ons tevens terugdenken aan de moord die eind april 2007 werd gepleegd op de 18-jarige Annick Van Uytsel uit Diest , waar bij het onderzoek een spoor in de richting van Ronald Janssen wees, maar welk spoor in het geheel niet onderzocht of gevolgd werd, tot er eerst nog een dubbele moord moest gebeuren op het jonge koppel in Loksbergen.

 Paul Marchal, vader van An, één van de vermoorde meisjes:

"De pijn en het gemis slijten nooit"

"Ik vraag me constant af of we iets geleerd hebben. Wellicht wel, maar veel te weinig.  Bovendien reageren de politici veel te laks op signalen uit de samenleving.  Men laat telkens weer begaan tot er een echt drama gebeurt.  Kijk maar naar het drama rond de meisjes Nathalie en Stacy. (cfr. mijn artikel 'Absurdistan van 20/7) 
Opnieuw moet zoiets gebeuren vooraleer men de discussie weer op gang brengt rond strengere straffen, het afschaffen van de wet-Lejeune en de begeleiding van seksuele delinquenten....
Als iemand zich aan een kind vergrijpt en dat getraumatiseerd is voor de rest van zijn leven, waarom zou de dader dan niet levenslang de gevolgen mogen dragen?.."


website: 
http://www.huisvanan.org


16-08-2011 om 14:26 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (5)
15-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 Vandaag, 15 augustus,
de dag van Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart,
de feestdag van Maria,  
  wordt in Antwerpen en omgeving
 
 MOEDERDAG
gevierd.
  

 

Moederdag werd in 1908 bedacht door
Anna Jarvis uit West Virginia in de Verenigde Staten en werd door het Amerikaanse congres in 1914 officieel als feestdag erkend.

Na de eerste wereldoorlog heeft de feestdag
 zich vanuit de Verenigde Staten over de rest van de westerse wereld verspreid.



Maar de Amerikaanse Moederdag was hier nog niet bekend toen
 de Antwerpse kunstenaar en schepen Frans van Kuyck (1852-1915) 
 in 1913
 een Moederdag lanceerde op 15 augustus, 
 de feestdag van Maria, sinds 1124
de patrones van de stad.




Het is enkel in Antwerpen (en een deel van de Antwerpse Kempen) en in Costa Rica dat men Moederdag viert op 15 augustus.
Overal elders in de wereld wordt moederdag op een andere dag gevierd.  Op enkele uitzonderingen na is dat de tweede zondag van mei.

15-08-2011 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
14-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen mop
Dit is geen mop!

Voorbije week vroeg ik aan iemand die toch maar een paar jaar ouder is dan ikzelf, naar zijn e-mail-adres om iets door te sturen.
Maar ik kreeg tot mijn verbazing als antwoord:
"Wij hebben geen e-mail, wij zijn nog dinosauriërs."


Allé, dan toch maar een mopje ook.

Wat heeft een Marokkaan het eerste jaar dat hij hier verblijft?  
                    →  heimwee.                                                     
Wat heeft een Marokkaan het tweede jaar dat hij hier verblijft?  
                    →  het OCMW.                                                  
Wat heeft een Marokkaan het derde jaar dat hij hier verblijft?    
                    →  een BMW.                                                     

14-08-2011 om 12:52 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (5)
13-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rookverbod
De uitbaters van café 't Prisonneke in de Antwerpsestraat in Mortsel hebben een originele manier gevonden om het rookverbod te omzeilen. Wie er een sigaret wil opsteken, hoeft zelfs niet eens naar buiten. Je steekt gewoon je armen en hoofd door de daarvoor voorziene gaten en je kan naar hartelust weer roken op café. Op die manier willen de uitbaters van 't Prisonneke het, volgens hen, absurde rookverbod aan de kaak stellen.

         

(Bron:)

13-08-2011 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (8)
12-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Post
  Wat is er aan de hand met onze Post?    

We kunnen er echt niet meer op rekenen.

Dat er al eens iets verloren gaat of laattijdig ter bestemming geraakt, dat heeft altijd al zo geweest.  Maar het wordt steeds erger.

In 2008 ontving De Post 8.355 klachten over poststukken die verloren gegaan waren en dus nooit op hun bestemming geraakt zijn.
De Post relativeerde dit in die mate dat dit maar 0,038 % van het totaal aantal poststukken vertegenwoordigde.

Voor elke klacht over een niet toegekomen stuk wordt er een onderzoek opgestart. 
Ongeveer 40% van de vermiste zendingen worden uiteindelijk teruggevonden.

         

Vorig jaar, 2010 dus, zijn er bij bpost 237.000 klachten binnengekomen omdat een brief of een postpakket niet of niet op tijd was aangekomen.  Dat waren er een 100.000 meer dan een jaar voordien.
Maar daar heeft de Post ook een uitleg voor: "Dat de postverdeling vierkant draait, mag je daar niet uit concluderen.  Klanten laten zich gewoon sneller horen, zeker nu je ook via internet een klacht kan indienen." zegt de woordvoerder van bpost

Moeten we hieruit dan concluderen dat het altijd al veel erger geweest is dan we dachten?

Enkele jaren geleden kwam de Post op de proppen met de Priorzegel, die iets duurder was, maar waarbij de Post garandeerde dat uw brief de volgende dag reeds ter bestemming zou zijn.  Meestal lukte dat wel, maar zeker niet altijd.  Na enkele jaren heeft men dat Prior-gedoe dan maar afgeschaft en de gewone tarieven opgetrokken naar het Prior-tarief.  Van dat 'de volgende dag ter bestemming zijn', daar bleef weinig of niets van over.

Staat de 'b' in de nieuwe benaming van De Post misschien toch voor een 'b'-dienstverlening?

Volgens de woordvoerder van bpost blijkt uit een Europees onderzoek naar de stiptheid van de leveringen dat er in België niet meer problemen zijn dan in de rest van Europa.  92 procent van alle brieven valt binnen de drie tot vijf dagen in de bus van de bestemmeling, wat volgens de Europes richtlijn maar 85 procent moet zijn.

         

Nu weer die zaak met de verdwenen maaltijdcheques
Winkeliers sturen de ontvangen maaltijdcheques per post naar de officiële verdelers om hun centen te krijgen, maar de pakjes blijken leeg ter bestemming te komen.
Bij de post is men een intern onderzoek begonnen om te ontdekken waar het fout loopt.  Hierbij durft men zelfs suggereren dat de winkelier ze misschien leeg verstuurt!

Rekenen op een vergoeding van de Post moet men helemaal niet.

Aangetekend versturen is ook al geen garantie dat het wel aankomt. 
Ik herinner me het verhaal van een man die regelmatig met de Post pakjes met waarde verstuurde.  Om zeker te zijn dat ze wel zouden aankomen, verstuurde hij die steeds 'aangetekend'.  Maar desondanks kwamen ze helaas toch niet op hun bestemming.  Verloren gegaan, zelfs ondanks dat het aangetekende zendingen betrof.
Na klachten werd de waarde toch niet vergoed. Volgens De Post verstuurde de man zijn pakjes verkeerd op: hij moest er maar een verzekering bijnemen!
       






  

12-08-2011 om 21:09 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
11-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurocrisis
  De Euro wankelt. 

Na Griekenland en Portugal, belanden nu ook Italië en Spanje in het oog van de financiële storm. Herman Van Rompuy tracht de gemoederen te sussen en brabbelt dat ‘alles onder controle’ is.
 
Struisvogelpolitiek, want iedereen ziet dat het Europese project en de Eurozone als een kaartenhuisje in elkaar dreigen te storten.
“Als dit zo verder gaat, dan is het einde van de euro in zicht”, waarschuwt professor Paul De Grauwe. “Dan zal er een boedelscheiding moeten komen.”
Het vertrek van landen als Griekenland uit de eurozone mag geen taboe meer zijn.  Anders wordt de EU een België in het groot. Met een gigantische miljardenstroom van noord naar zuid, die van het zuiden een bedeleconomie maakt en de welvaart van het noorden ondermijnt.

(bron: e-magazine)


 Maarten Verheyen
, d
e beursanalist die de inéénstorting van het financieel systeem voorspelde in 2007, is vandaag bezorgder dan ooit ... 
Zie hier zijn rapport over de huidige situatie:

"Het euro land waar niemand over durft te spreken (een bankroet betekent het einde van de euro...)"


De eurozone vecht voor zijn leven en niemand die weet hoe het zal uitpakken.

De schuldencrisis slaat wild om zich heen en maakt nu overal slachtoffers. Het begon allemaal in Griekenland en waaide vervolgens over naar Ierland. Ondertussen gaan echter diverse namen over de tongen als de volgende kandidaat voor een bail-out.

Je kan niet zeggen dat Europa het zomaar laat gebeuren. In een absolute recordtijd werd een omvangrijk reddingsplan van 110 miljard euro voor Griekenland gelanceerd … gevolgd door een stabiliteitsfonds van 750 miljard en een bail-out van 85 miljard euro voor Ierland.

Alhoewel niet alle EU-leden even enthousiast reageerden op deze voorstellen, schaarde uiteindelijk toch iedereen zich achter deze aanpak. Deze maatregelen waren immers absoluut noodzakelijk om verdere besmetting van andere landen binnen de eurozone te vermijden.

Tot daar de theorie. In praktijk raken steeds meer en meer landen besmet door deze schuldencrisis. De prijzen van credit default swaps in Spanje, Portugal en België bereikten zopas weer nieuwe recordniveaus. Het kost steeds meer om je te beschermen tegen een faillissement van deze landen.

De vraag is nu: hoe moet het verder?

Zal een bail-out van Portugal de markten gerust stellen waardoor Spanje en België nog even buiten schot blijven? Die kans lijkt klein. Ook Griekenland en Ierland werden om precies die reden gered, maar de onrust nam enkel toe.

Het is best mogelijk dat de Europese landen zich nog een laatste keer verenigen en bijvoorbeeld het fonds van 750 miljard uitbreiden om te tonen dat er genoeg geld beschikbaar is om zelfs Spanje op het droge te trekken.

Het zal niet simpel zijn om ook de Duitsers hiervan te overtuigen. Een recente poll toonde reeds aan dat 70% van de bevolking heimwee heeft naar de Duitse Mark en niet langer wil opdraaien voor bail-outs van andere landen.

Maar er is een waterkans dat de Duitsers alsnog overstag gaan. Uiteindelijk hebben ook zij belang bij het voortbestaan van de euro. Al is het maar omdat een sterke eigen munt de export bemoeilijkt.

Maar dan blijft er nog de situatie van de olifant in de kamer waar niemand het over wil hebben. De gigant binnen Europa met de slechte financiële papieren: Italië!

Wie heeft er nog geld om de Italianen te redden? Met een schuldenlast van bijna 1.800 miljard euro heeft Italië evenveel schulden dan Duitsland zelf!

Italië is simpelweg “too big to save”.

Zijn er dan redenen tot ongerustheid over Italië? Hmn, laat me eens even kijken. Het land heeft, na Griekenland, de hoogste schuldenlast binnen Europa. De schuldgraad zit met 117% diep in de gevarenzone.

Italië moet in 2011 zo’n 356 miljard euro ophalen via de uitgifte van obligaties. Veel geluk daarmee. Nu reeds vraagt de markt 2,04% extra rente ten opzichte van Duitsland. De vrees is dat deze spread in de komende weken en maanden alleen maar verder oploopt en zo het land meesleurt in een vicieuze cirkel.

De financiële markten zijn doodongerust over Italië. Dit land is mogelijk de bom onder de eurozone. Als de spreads met Duitsland verder oplopen, is het “over en uit” voor de euro.

Voorlopig zijn er weinig redenen om optimistisch te zijn. Niet alleen kampt het land met een verschrikkelijk hoge staatsschuld maar er is ook nog de bijzonder zwakke economische groei, het onstabiele politieke klimaat en de toenemende geruchten over grote off-balance sheet verplichtingen via derivaten.

Indien Italië niet gered “kan” worden, wat zijn dan de gevolgen voor Europa? Ah, goed dat je het vraagt! Kijk eens hoeveel geld Frankrijk tegoed heeft van Italië: $511 miljard of 20% van het Franse BNP. En Duitsland $190 miljard.


Je mag er echt niet aan denken wat er gebeurt indien Italië verder onder druk komt van de financiële markten. Het land dreigt alles en iedereen met zich mee te sleuren in een diep, zwart gat.

Ok, de euro zit diep in de problemen en de kans bestaat dat de situatie compleet uit de hand loopt. Daar zijn we het over eens.


11-08-2011 om 11:53 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
10-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cijfers

                                                                                Cijfers                                                                  

- Abortussen bij tienermeisjes.  
 

Na een bijna continue stijging van 1.520 in 2001 tot 1.900 in 2008 is het aantal zwangerschapsafbrekingen bij 12- tot 18-jarigen in ons land gedaald tot 1.866 in 2009. Het totale aantal abortussen steeg in de periode 2001-2009 van 16.178 tot 19.421.

 

Het aantal abortussen bij tieners stijgt met de leeftijd, van 1 bij de 12-jarigen tot 719 bij de 18-jarigen.
In de meerderheid van de gevallen gaat het om 16- tot 18-jarige tieners (1.579), gevolgd door 14- tot 16 jarigen (614) en 12- tot 14-jarigen (79).
De meeste 12- tot 14-jarigen wonen in Wallonië (38), gevolgd door Vlaanderen (25) en Brussel (16).

(deze cijfers werden meedegedeeld begin augustus 2011)


- Weglopers.  

Vorig jaar zijn in ons land 10.741 jongeren van huis weggelopen!  Dat zijn er gemiddeld 30 per dag.
Wat daarbij opvalt is dat ze steeds langer wegblijven.  Vorig jaar bleef een kwart van de minderjarige weglopers langer dan een week van huis en één kind op de zeven zelfs langer dan 30 dagen.
Jongeren die al eens zijn weggelopen doen dat vaak - in 10% van de gevallen - nog een tweede of zelfs meerdere keren, zoals de 14-jarige Femke Berckmans uit Zwijndrecht (*) welke op 5 juli voor het laatst gezien werd op het Sint-Jansplein in Antwerpen.  In 2009 liep een jongere zelfs zeventien keer weg bij zijn ouders.

Vlaanderen scoort op dit gebied heel slecht.   Bij een groot onderzoek geeft 6,5% van de kinderen in Vlaanderen zelf aan dat ze al eens van huis zijn weggelopen. In Nederland is dat 1,4%, en in Duitsland 1,7%. 
In Europa kampen enkel Griekenland (8,7%) en Finland (7,1%) met meer weglopers.

(*) Femke Berckmans is sinds maandag 1 aug. 23u weer terecht.  Die maandag verspreidde het parket een opsporingsbericht en uren later stapte Femke de ouderlijke woning in Zwijndrecht binnen.

10-08-2011 om 15:48 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
09-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelezen

De laatste tijd heb ik niet veel meer gelezen.

Ik steek tegenwoordig steeds meer tijd in de artikels voor mijn krantje door nog wat bijkomende informatie te verzamelen en passende illustraties te zoeken om het toch nog wat interessant te houden.  Want die aanslepende politieke soap, het wordt op de duur wel wat afgezaagd.

Ook het lezen en opvolgen van mijn mails vraagt de nodige tijd.
Ik ben ook aangesloten bij (steeds meer) verschillende nieuwsbrieven welke toch ook moeten bekeken worden.  
Druk, druk, druk met eigenlijk niets doen.

De enkele uurtjes dat ik verlost ben van die sondevoeding profiteer ik ervan om zoveel mogelijk te bewegen om de spieren terug te activeren door wat in de tuin bezig te zijn of een wandelingetje of een klein fietstochtje te maken.  Als het weer het toelaat.  En niet zoals vandaag weer het geval is: wind en regen. 
Dan is er ook nog de kinesiterapie (3 x per week) en de logopedie.  
Voor de kinesiterapie heb ik nu 60 sessies achter de rug en het was vorige week voorlopig de laatste keer.  

Zelfs mijn bezoekjes bij mijn blogvrienden beginnen er onder te lijden.

 Toch heb ik intussen nog verdiept in volgend boek: 
 "De voorspellingen van de Maya's ontsluierd"
van Adrian Gilbert en Maurice Cotterell., waarover ik sprak in mijn artikelenreeks over 2012 - het einde van de wereld.  

Het is moeilijk om van zulk boek een beschrijving te geven.  Toch is het geen droog gedoe.  Het eerste deel is min of meer opgevat als een reisbeschrijving waarin de auteur aangeeft welke Maya-sites hij wenst te gaan bezoeken en wat hij verwacht er te vinden.  Ook volgen we zijn gedachtengang bij het ontsluieren van de geschriften en afbeeldingen die er te vinden zijn.  Een belangrijk gegeven is de gebruikte jaartelling van de Maya's, de Mayakalender en hun onverklaarbare kennis van de zonnevlekkencycli, het magnetisme en de magnetische stormen van zon en de invloed hiervan op onze aarde.
Volgens de berekingen staan we nu inderdaad op het einde van een 'periode' in de geschiedenis welke in het verleden steeds gepaard ging met enorme rampen welke het einde betekenden van veel leven op aarde. 
Het laatste deel bestaat uit een groepering van meer technische uitleg en beschrijvingen welke ik uiteindelijk min of meer vertikaal overlopen heb.



09-08-2011 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (1)
08-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cartoonfestival
Op het Internationaal Cartoonfestival van Knokke-Heist ging dit jaar de persprijs van de jury voor Belgische cartoons  naar Cécile Bertrand voor haar spotprent in La Libre Belgique. Zij maakte een cartoon  over de buitenechtelijke escapades van golfer Tiger Woods en krijgt daarvoor een cheque ter waarde van 6.000 euro.
                   
                

Tekenaar Karl
die wekelijks een prent maakt voor Focus Knack en Trends, kreeg met zijn visie op de problematiek van de hoofddoeken de persprijs voor Europese cartoons met een tekening die in 2010 in Trends verscheen. . Daarop toont de tekenaar een vrouw met hoofddoek en Nederlands politicus Geert Wilders als elkaars negatief.

        

Voor de Belgische perscartoonprijs waren 22 cartoonisten genomineerd met 97 cartoons.

De publieksprijs  ging naar naar Erwin Van Mol, de huiscartoonist van Knack.
         

De eerste plaats – de Gouden Hoed – was voor de Luxemburger Paul Leurs.
          
                   

De internationale wedstrijd van het festival lokte 587 cartoonisten uit 76 landen.
 
→⇒ Al de winnende cartoons zijn nog  te bewonderen op het Cartoonfestival te Knokke-Heist tot 18 september.
De tentoonstellingen zijn dagelijks open van 10 tot 19 uur.
Omdat het festival zijn vijftigste verjaardag viert, is de toegang gratis.

08-08-2011 om 23:09 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (3)
07-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stiptheid treinen

 Uit de stiptheidscijfers van infrastructuurbeheerder Infrabel blijkt dat in het tweede trimester van dit jaar 86,9 procent van de treinen op tijd  of met een vertraging van minder dan 6 minuten reed.   
Dat is een daling tegenover het tweede trimester 2010, toen de stiptheid 87,5 procent bedroeg.
In het eerste kwartaal bedroeg het stiptheidscijfer nog 87,1 procent.

De stiptheid tijdens de ochtendspits steeg van 88 procent in het tweede kwartaal vorig jaar naar 88,2 procent dit jaar. Tijdens de avondspits was er een daling van van 80,9 naar 80,4 procent.

In de daluren daalde de stipheid van 89 naar 88,6 procent.

Het aantal verzekerde aansluitingen steeg van 87,5 naar 88,8 procent.
Het aantal afgeschafte treinen steeg van 4.930 tot 5.298, of 1,61 procent van het totale aantal treinen.

De belangrijkste oorzaken voor vertragingen in het tweede trimester waren
- defecten aan het rollend materieel (verantwoordelijkheid NMBS), goed voor 23,7 procent,
- storingen aan de seininrichtingen (Infrabel): 12,5 procent
- incidenten op buitenlandse netten (11,8 procent). 

 Marc Descheemaecker van de NMBS:

"Eén op de negen treinen rijdt niet volgens het boekje.  Maar die andere acht dus wel."

            








07-08-2011 om 19:28 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T-shirts

 (uit de zaterdageditie van Gazet van Antwerpen):
                           


Sorry  maar ik kan u niet helpen.  Ik heb gezocht maar zulk opschrift heb ik niet kunnen vinden.

Ik ben wel enkele andere T-shirts met 'speciale' opschriften tegengekomen.

En sorry dames, het zijn wel allemaal meisjes met opvallende dingen.  Kijk maar:

     
  
Zelfkennis
 

Voor meisjes die een Arabier
aan de haak willen slaan.
           

Verboden te Voederen.

Dit T-shirt met opschrift 'Eat less'
(eet minder) veroorzaakte heel wat
ophef in de media. Het zou
volgens critici jonge meisjes
aanzetten tot eetstoornissen en
een negatief zelfbeeld promoten.
De reacties waren zo heftig dat de
kledingketen besloot het van zijn webshop
te halen. Het hangt wel nog in de winkels
in Amerika.
                   
                 Deze twee kunt ge best 
 uit de buurt blijven heren!

07-08-2011 om 12:51 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (3)
06-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Formatie
De politiek en de regeringsonderhandelingen blijven ons, zelfs tijdens de rust- en herbronningdperiode, rond de oren slagen.

In de mededeling van het Paleis op 22 juli stond, ondanks de zogezegde hoogdringendheid van de zaken:
"De Koning stelt voor een pauze tot midden augustus in te lassen in de onderhandelingen".  
Die pauze van in totaal drie weken zou normaal eind volgende week afgelopen zijn.

Maar 'midden augustus' lijkt dit jaar wat later te vallen.

Formateur Di Rupo is niet van plan de onderhandelaars dan reeds rond de tafel te roepen en 
stelt de onderhandelingen met nog eens een week extra uit. 

Niet dat er in de week van 15 augustus helemaal niets gebeurt.

De drie "semaines familiales" gaan vanaf 16 augustus naadloos over in een volle week van bilaterale contacten.

 Formateur Elio Di Rupo (PS) heeft heel de week bilaterale contacten gepland met de verschillende partijvoorzitters.

 

CD&V-voorzitter Wouter Beke, die aan Vlaamse kant een absolute sleutelfiguur in de onderhandelingen geworden is, heeft pas op 22 augustus een afspraak bij de formateur. Volgens verschillende bronnen zou het net omwille van Beke zijn dat er een bilaterale overgangsweek ingelast moest worden. Hij is nu pas op vakantie vertrokken.

De voorzitters van de acht onderhandelende partijen zullen dan ten vroegste in de week van 22 augustus samen rond
de tafel zitten. Dat is een volle maand na hun laatste gesprek.


Formateur Di Rupo laat zich duidelijk niet opjagen door  de gouverneur van de Nationale Bank, Luc Coene, die op de RTBF-radio gezegd heeft dat de regeringsonderhandelingen vervroegd moeten opstarten om het hoofd te bieden aan de schuldencrisis.

"Di Rupo heeft alles goed in scène gezet." (Philippe Muytens -N-VA)
 Eén ding weten we zeker: met dit (verlengde) zomerreces krijgen de Franstaligen ruim de tijd om de rangen nog beter te sluiten en hun sterkste kanonnen in stelling te brengen.

Wanneer er de meer dan waarschijnlijke mislukking volgt zal het voor één keer in meer dan 400 dagen eens niet de schuld zijn van de N-VA.
  


06-08-2011 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (2)
05-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilderij


Schilder laat koning Albert ‘vermoorden’
(eigenlijk niet meer zo'n nieuw nieuws)


De Franse, maar in Luik woonachtige, schilder Siob heeft een schilderij van 5 vierkante meter gemaakt waarop de Vlaamse politicus Bart De Wever koning Albert II vermoordt. De schilder schonk het doek op 21 juli, de nationale feestdag, aan de Waalse stad Dinant die het tentoonstelt in het stadhuis. 

Het controversiëel schilderij is een parodie op een schilderij waarop de moord op de Franse koning Hendrik IV door François Ravaillac staat afgebeeld en 
waarbij Henri IV vervangen werd door Koning Albert II en zijn moordenaar door Bart De Wever, voorzitter van de NV-A.

Naar eigen zeggen geeft Siob met zijn werk de huidige realiteit weer. 


De burgemeester van Dinant, Richard Fournaux
, een lid van de MR (Mouvement Réformatoire) die Siob als dank voor dit “oeuvre” het ereburgerschap aanbood, zou onder de indruk zijn geweest en voerde onmiddellijk de vrijheid van meningsuiting aan om het artistieke exploot van Siob, die daarmee het vuur van debat over de huidige politieke toestand wil aanwakkeren, te rechtvaardigen


Stel je voor dat een Nederlander een dergelijk doek schildert met Elio Di Rupo als doder! 
Het kot zou te klein zijn, want met de Koning en een Waals icoon wordt op die manier niet gelachen of gespot.
 

Koning Albert kan nu, als hij de ogen wil openen, eindelijk vaststellen wie de haat predikt in zijn land en wie de gemeenschappen tegen elkaar uitspeelt. 

                                                                              
         
     Het bewuste schilderij van Siob.                             



    
     Detail.

05-08-2011 om 21:14 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (2)


Foto

Dit is het wapenschild dat in de 15de eeuw door een tak van mijn familie gedragen werd.
Aanvankelijk was ik van plan mijn Weblog gewoon onder mijn echte naam te starten.  Maar als ik zo eens naar de andere reeds bestaande keek, viel het mij op dat de meeste ervan met een schuilnaam werken.  Vandaar dat ik uiteindelijk beslist heb dat ook maar te doen.

.../raa. is het geworden.

R.A.A.
is in feite niet zo geheimzinnig als het op het eerste zicht lijkt.  Het zijn namelijk de eerste letters van mijn voornamen.





Vandaag zijn we:

Archief per maand
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 05-1973

    Gastenboek
  • Zondag groetjes van de Geldwolven
  • Zaterdag groetjes van de geldwolven
  • Vrijdag groetjes van de Geldwolven
  • Donderdag groetjes van de Geldwolven
  • Woensdag groetjes van de Geldwolven

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Het


    Laatste commentaren
  • Fietstocht wc-potten (MaBo*)
        op Fietstochtje
  • >_> (Eduard)
        op Hereniging
  • .. (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • droef (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Het Bloggershoekje 3)
        op Afsluiten weblog
  • Onze innige deelneming bij het heengaan van onze goede blogvriend Remy. (Paolo)
        op Afsluiten weblog
  • Innge deelneming (Martine)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Roosje)
        op Afsluiten weblog
  • mijn oprechte deelneming (bo)
        op Afsluiten weblog
  • Mijn Oprechtige Deelneming (Nikki)
        op Afsluiten weblog
  • Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Bekijk de trailer
    voor vandaag in

     
    (van maandog tot vrijdag)
    Wettelijke verlofdagen
    en schoolvakanties:

    http://www.sbweb.be/SB/
    verlof.asp?year=2013

    of ook nog deze interessante link:
    http://www.feestdagen-belgie.be/

    Kalenders 2013 om af te drukken:

    http://www.feestdagen-belgie.be/
    download-gratis-kalenders-2012
    -om-te-printen-afdrukken
    #ixzz1nDyZg1KB



    WERELDKALENDER
    VOOR FEESTDAGEN
    http://www.earthcalendar.net/
    index.php


    Woordenlijst Nederlandse Taal
    Officiële Spelling
      

    http://woordenlijst.org/


    banner flitspalen Vlaanderen
    www.mobielvlaanderen.be/
    flitspalen/kaarten.php?a=4&nav=5

    Let wel
    Door sommige steden en gemeenten op eigen initiatief geplaatste camera's zijn niet opgenomen in deze gegevens.


    Actueel neerslagbeeld
    neerslag België

    Mijn andere blogs
  • Grenspalen 1
  • Grenspalen 2
  • Grenspalen 3
  • Boekbesprekingen
  • Oudere en hier 'afgevoerde' artikels

  • Mijn favorieten
  • Lana
  • Steffie
  • Nikki
  • Saagje
  • Waaroemni
  • De vriendinnen
  • Zondag
  • Frankie
  • Brabbes

    Mijn favorieten
  • Franske
  • Timmie en Daisy
  • De Westhoek
  • Wimpie's blog
  • Trucker John
  • Gita
  • Dialect
  • Amor Fati
  • Georges

    Mijn favorieten
  • Dierenopvoedster
  • Beversblog
  • Elisa en Juliette
  • Kaatje en Rikske
  • Diana's blog
  • Bieke
  • Meeuw
  • Ofthemonkeylions

    Mijn favorieten
  • Johnny en Christiane
  • Fietsroutes
  • Easywalk
  • Tuin den Horst
  • Tuinfreak
  • Onze Natuur
  • De natuur ontdekken
  • Natuurvriendelijk

    Mijn favorieten
  • Mija's bloemen
  • Cactussen
  • Francsicus
  • Redpoppy
  • Plonk

  • Mijn favorieten
  • Oldies
  • Wesp
  • Anna-Winterroosje
  • Alois
  • Koivis
  • Meermin
  • Ida
  • Bompa Harry

    Mijn favorieten
  • Lieve
  • Kartuizer
  • Johan
  • V V B-Hupoar
  • Hexaeder
  • Computertips
  • Katrien - Vraagjes
  • Zonnegroeten - computertips
  • Weerspreuken

    Mijn favorieten
  • Jot
  • Annemiek
  • Loek
  • Paolo
  • Ria fotografeert
  • Boomer
  • Opacor
  • Tonny en Leo
  • Zwaantje
  • Julius

    Mijn favorieten
  • Ineke
  • Flodder
  • Snoopy (Mia)
  • Ria
  • Gekke Meid
  • Buikdansen
  • Aphrodite


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!