'PATATI PATATA
Een ontroerend verhaal over een liefdevolle relatie tussen dochter en haar dementerende moeder

The Breast Cancer Site
Klik deze site elke dag aan en help borstonderzoek betaalbaar houden

Archief per maand
  • 04-2010
  • 12-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008


    Feel good in TITI's elektronisch kletscafé waar het leven gezien wordt door een Oiljsterse vrouwenbril...en feel je niet good, dan retour à domicile!

    14-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ca commence à stinker ici!

    De strontmachines op het web… zo gevaarlijk, mensen! .


    Ja goed, het klinkt niet, doch ik vind er niet meteen een toepasselijker woord voor dan strontmachines: de dagelijks verschijnende haatdragende, schokkende en ronduit racistische reacties op online fora, vaak anoniem geschreven of onder een pseudoniem en de ranzige e-mails verstuurd als kettingbrieven. Op die manier gaan mensonwaardige, xenofobe, meestal onjuiste - wegens ongecontroleerd- bevindingen een opiniërende invloed uitoefenen want plat populistisch geserveerd door webbrulboeien en verslonden als koekenbroodjes door Jan met de pet en Mie Modaal. Normaliter vliegt dergelijke bij ons troep recta het vuilnisbakje in. Voor onderstaande mail maak ik echter een uitzondering. xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Waarom? Omwille van de afzender; een schat van een dame, een mens met een warm hart voor kinderen, ouderen van dagen en dieren, een hart té groot voor deze wereld. Het soort mens dat in mijn streek betiteld wordt als “te braaf om dood te slaan”. Uitgerekend zo’n crème van een dame stuurt onderstaande mail:

     

    Quote:

    “Beste vrienden, Dit is geen gezever !!!!!
    Ter info wil ik jullie iets laten weten dat ik uit zeer goede bron vernomen heb.
    Hebben jullie je ook al afgevraagd waarom Marokkanen veel gemakkelijk een woning kunnen kopen dan de Belgische werkende mens ?

    Ziehier de uitleg :
    En geïmmigreerde Marokkaan (die nog altijd zijn dubbele nationaliteit bewaart wat een stommiteit) kan via de Bank van Marokko een huis kopen op ZIJN naam.
    Wat gebeurt er nu ? Het gebouw wordt gekocht door de Bank van Marokko en blijft diens eigendom voor altijd. Nog altijd geen probleem nietwaar ?
    Maar hier komt het : de koper, altijd een MAN (maar nee de Islam discrimineert niet !) mag voor altijd in het huis blijven wonen, gevolgd door een erfgenaam, MANNELIJK natuurlijk en zo verder U begint zich te enerveren ? Ik ook !
    Maar we gaan verder . Ze betalen aan de bank (of ze nu werken of niet) 150 euro per maand voor een aankoopsom van +/- 150.000 euro !
    Mààààr nadat ze het huis door de bank hebben laten kopen, mogen ze de 1,2,3.appartementen verhuren aan 500 euro per maand, zonder aan de Bank van Marokko ook maar één cent te moeten afgeven.

    Nu blijkt dat alle huizen die gekocht worden 3 of 4 verdiepingen tellen. Die verhuren ze dus aan minstens 500 euro (vermenigvuldigd met 2, 3,4) en blijven 150 euro terugbetalen aan de bank.
    Geen kadaster, geen taksen, geen belastingen want : het gebouw is eigendom van de bank !

    Na enkele jaren hebben ze zoveel winst gemaakt dat er een gebouw op hun eigen naam kunnen kopen en CASH betalen !
    En voor hetwelk ze nog steeds geen belastingen betalen want : ze hebben geen werk, ze krijgen minder kansen enz enz de arme sukkelaars.
    Elke man mag deze operatie uitvoeren één keer en vanaf zijn meerderjarigheid, dus 18 jaar. Nu begrijpen jullie misschien beter waarom ze zoveel mogelijk ZONEN willen verwekken ?! Ooit gehoord van het sneeuwbaleffect ?

     Maar hier komt het : de koper, altijd een MAN (maar nee de Islam discrimineert niet !) mag voor altijd in het huis blijven wonen, gevolgd door een erfgenaam, Elke man mag deze operatie uitvoeren één keer en vanaf zijn meerderjarigheid, dus 18 jaar. Nu begrijpen jullie misschien beter waarom ze zoveel mogelijk ZONEN willen verwekken ?! Ooit gehoord van het sneeuwbaleffect ?

    Hele straten zijn al Marokkaans en het breidt zich steeds maar uit.
    Maar dit is nog niet alles. Ze stempelen praktisch allemaal, ontvangen kinderbijslag voor hun hele rits kinderen (die ook rijk gaan worden door dit systeem), betalen dus geen belastingen en gaan het verdiende geld uitgeven in hun land van herkomst. Nu begrijpen jullie waarschijnlijk beter waarom ze met BMW's en Mercedessen rijden terwijl wij het moeilijk hebben ons Peugeot'tje af te betalen ?
    Dan moet je ook weten dat een alleenstaande Belgische moeder met 2 kinderen, die hard werkt, geen lening kan krijgen om een klein appartementje te kopen want ze verdient niet genoeg !

    Dus beste vrienden, hier komt de vraag : moeten wij NOG toleranter worden en op onze kop laten kakken ?????
    Stuur dit door naar zoveel mogelijk vrienden, DIT MOET IEDEREEN WETEN !!!!!”

    Unquote

    Of ik haar dit FW-bericht kwalijk neem? Neen. Goedgelovigheid, naïviteit en onwetendheid mag je niemand kwalijk nemen. Vooral onwetendheid, de snoes die ze is beseft niet dat zij dusdoende wordt aangezet en zelf aanzet tot racisme. Wat zij en anderen als een normale vorm van vrije meningsuiting opvatten is in feite een MISDRIJF, bijgevolg strafbaar! Een van de leukerdjes van het VB riskeert ontzet te worden uit zijn politieke rechten omwille van foutieve xenofobe insinuaties, dit voor een bericht dat een van zijn maatjes uit de pen heeft geschud.

     

    Ik houd van discussie en ben de laatste om openbare tegenstrijdige en schokkende meningen te bannen. Het is evenwel van cruciaal belang om het recht op vrije meningsuiting te begrijpen in zijn maatschappelijke en juridische betekenis zoals omschreven door het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens en de Belgische wetten. Dat houdt in  dat het publiek uiten van meningen en opinies vrij is, maar dat het in het openbaar, manifest en bewust aanzetten tot racisme, haat en geweld tegenover andere personen of bevolkingsgroepen geen aanspraak kan maken op de bescherming van de uitingsvrijheid.

     

    Stel dat ik haar bericht doorstuur naar het Centrum tegen Racisme, naar de politie of naar Kif Kif?Alora!  Misschien moet ik wel de ambassade van Marokko hierover inlichten zodat ik haar standpunten op dit blog kan publiceren.

     

    Wat zeg je? Zoveel poeha voor een storm in een glas water. De maatschappelijke en juridische betekenis van de vrijheid van mening is voor mij heilig, vulgaire en vuige cafétoogpraat niet. Daarom, alleen daarom en om mijn licht ontvlambare medemens die het principe van check first niet hanteert, tegen zichzelf in bescherming te nemen. Noem het mijn daad van naastenliefde of iets in die zin.






    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (7)

    16-04-2008
    nom de mes deux
    mijn masien is weer om zeep en dus zit ik op het ogenblik met een fisher-price pjoeter.
    ik zal nog even op mijn chic moeten blijven bijten alvorens een spie te steken tussen religieus steekspel
    maar uitgesteld is niet verloren ...

    16-04-2008, 23:01 geschreven door hercule


    ***

    Soms kaart men bepaalde zaken aan
    waar men voor door een vuur wil gaan.
    Een vuur dat sommigen willen blussen.
    Ja, overal zit er wel een pompier tussen.
    Sommige van die spuitgasten echter zijn ware pyromanen.
    Ze houden van vuur en toch geven ze hun vrouwen tranen.
    De moraal van het korte verhaal
    Huilen doen we uiteindelijk allemaal.


    Groetjes, Uilenspiegel.


    16-04-2008, 22:56 geschreven door Uilenspiegel.


    8 dagen
    nog 8 dagen te gaan Mieke, nu even geen tijd voor te lezen, doodmoe, mama is terug mama met al de gevolgen vandien als je me begrijpt.
    grietje met zware griep en dat 8 dagen voor de bevalling zal niet simpel zijn.
    ik laat je nog wel iets weten maar denk dat ze geen 8 dagen meer zal lopen in die toestand
    dikke knuffel ria.

    16-04-2008, 21:37 geschreven door miekemuis&maatje


    Wablief Ronaldo !!??
    Titi haar bekje houden wanneer het over de Islam gaat!!?? Even the One and Only zijn memorie verluchten. Wie schreef open en bloot op haar vorig blogje dat ze de profeet met de baard als een kinderverkrachter beschouwde omwille van zijn huwelijk met een negenjarige? Wie ging als eerste in een reactie op zijn achterste poten staan vooral omwille van dit ene woord dat er, naar zijn mening, toch meer dan over was?

    Wat de aanpassing van de Italiaanse en Spaanse immigranten in onze contreien betreft, daar heb ik in ma dentelle de la Dendre tijdens mijn kinderjaren en jeugd bitter weinig van gemerkt. Het gros van de zuiderlingen zat immers te houwen in de streek van Zwartberg, in deWaalse steengroeven en in de Borinage. Bovendien gingen deze mensen, net zoals onze ouders en grootouders gebukt onder hetzelfde kruis, dat scheelt een pak want ja religie heeft steeds een grote rol gespeeld in immigratieprocessen. In de Westerse wereld is de islam een eerder nieuw verschijnsel, vooral omdat deze godsdienst haar bakermat heeft in gebieden waar religie, cultuur en politiek nauw verweven zijn, domeinen die al ruim vijftig jaar uit onze samenleving zijn uiteengegroeid. Om een godsdienst die het leven van haar gelovigen van A tot Z regelt te verzoenen of in te kapselen in onze democratische seculiere maatschappij dat is mijns inziens hét grote probleem en daar hebben ethici, noch politici de eerstvolgende 50 jaar geen afdoend antwoord op. Maar ja de wonderen zijn de wereld niet uit, een pelgrimstocht, jij en ik, te voet naar Santiago di Compostella, zegt het jou iets?

    16-04-2008, 01:31 geschreven door Titi


    15-04-2008
    Je kan niet ontkennen
    dat de huidige xenofobie heel wat te maken heeft met de godsdienst die men islam pleegt te noemt. In mijn jeugd toen de Spanjaarden en de Italianen hier arriveerden was er ook wel ongenoegen onder de bevolking over deze vreemdelingen. Zo en beetje zoals men nu tegenover Polen reageert. Het heeft echter niet zeer lang geduurd of de plooien werden daar glad gestreken. Met Marokkanen en andere islamitische inwijkelingen zit het echter anders. Het terrorisme zit er natuurlijk voor iets tussen maar dit is gebaseerd op .. godsdienst . Nu zoals ik al zei, niet alle islambelijders zijn fundamentalisten, die trouwens ook onder de katholieken bestaan en een al even funeste rol spelen. Maar bepaalde opvattingen, ook in de gematigde islam staan lijnrecht tegenover onze democratische principes. Zoals in alle godsdiensten zijn er natuurlijk ook
    goede dingen en er zijn in de islamitische gemeenschap ook progressieve imams die de Koran op een moderne manier trachten te interpreteren. Helaas hun stemmen krijgen we weinig te horen en de anti-racistische bewegingen zouden er misschien wel eens goed aan doen om deze mensen een forum te geven. Een forum, dat bovendien begrijpbaar is voor het gros van de bevolking want deze organisaties blinken nu eenmaal niet uit in afwezigheid van een zekere vorm van elitair karakter. Terwijl dit pamflet - ja dat begrijpt iedereen. Ipv het als zuivere xenofobie uit te leggen zou men beter uitleggen dat het hier inderdaad om zgn halal leningen gaat en zo het pamflet ontkrachten. Maar halal is echter gebaseerd op godsdienst en er is blijkbaar één godsdienst waar men hier ten lande en trouwens bijna overal in Europa geen kritiek mag op hebben, en niet eens de draak mag met steken en dat is .. juist ja. En dat alles omdat men dan xenofoob wordt ? Daar krijg ik het van op mijn koordekens. Trouwens wanneer men vanuit de islam gewelddaige oplossingen voorstelt waarom, in Allahsnaam waarom, nemen de gematigde islamieten het in het openbaar niet op tegen deze absurde fatwa's. Maar ze zwijgen en dan lijkt het of gematigde islamieten niet bestaan al is de realiteit wel even anders. Ik ben helemaal niet xenofoob, maar anders dan een bepaalde linkse elite ben ik niet ongevoelig voor wat bij de man in de straat leeft en zoals een ontkerking ( die u voorstaat) de ontvoogding van onze westerse maatschappij heeft bevorderd zou een zelfde proces bij de islam waarschijnlijk de ontvoogding en de integratie kunnen bevorderen te meer daar de islam,zoals hij nu door een meerderheid wordt geïnterpreteerd, geen scheiding tussen kerk en staat toestaat. En het ging dus niet over godsdienst zei U ! ( al geef ik grif toe dat het zien van uw keekes en bijkomende verleiding was om er aan te trekken ). Maar ook in uw antwoord las ik geen lettertje kritiek op de islam - terwijl je geen blaadje voor de mond neemt als het om andere vormen van geloof gaat -dus toch nog een beetje schroom om als xenofoob versleten te worden ? Allez Titi een dame van uw waardigheid. Daar, Titieken, daar was het mij om te doen.

    15-04-2008, 08:44 geschreven door Ernst


    Daar zie, onze Ernst zie!
    Lang geleden dat je nog eens aan mijn keekens kon trekken. Natuurlijk heb ik je met dit onderwerp uit je hok gelokt. Je kent Titi, ze kan het lokken niet laten en zeker niet wanneer het om de One and Only gaat.

    Vraagje: wat heeft mijn persoonlijke visie over religie met deze posting te maken? Ik heb het hier zuiver over xenofobe mails vooral gericht op Marokkanen. Mede door de VB-slogan zij zijn naar hier gekomen, wij niet naar ginder, met andere woorden de meerderheid, wij dus, hebben de macht en bijgevolg het recht om minderheden in bedwang te houden en dit alles onder het mom van onze Westerse zo geprezen democratie. Terwijl democratie in se gaat over de verdediging van de rechten van de minderheid!

    Ronald, jij weet dat de immigratie naar onze gebieden onomkeerbaar is. En ja, de eerstvolgende decenia zullen wij blijvend moeten afrekenen met de tomeloze agressie van Marokkaanse en Balkan jongeren, met de morele vraagstukken over het uitzetten van asielzoekers, met de immense problematiek inzake schoolse achterstand van migrantenkinderen. En ja, zon toestanden leiden tot verhoogd onderhuids onbehagen. En ja, nu en dan krijgt mijn tolerantie ook een dreun en moet ik op de tanden bijten. Bij ons, autochtonen, steekt de nostalgie, het verlangen naar vroeger meer dan ooit de kop op vooral bij de gedachte dat de huidige minderheid ooit een meerderheid wordt. In tegenstelling tot wat de zgn progressieve politici ons te lang hebben blijven voorhouden dat de migratie een verrijking voor de samenleving vormt, ervaren wij dat de baten momenteel niet opwegen tegen de kosten. Anderzijds door de niet aflatende druk van het VB hebben wij de nieuwkomers met alles behalve open armen ontvangen. En ja, ook zij moeten een prijs betalen en de prijs om te blijven is de wil om te leren, doch leren staat haaks op afweren, zij toz van ons en wij ten overstaan van hen. Precies dat wou ik met mijn posting beklemtonen en wijzen op het gevaar van steeds maar klakkeloos na te apen zonder degelijke duiding en onderbouw. Uiteraard doelt dat mensje hier mogelijks op de zogenaamde haast renteloze Halal-leningen doch je ziet hou een dubbeltje rollen kan.

    Uiteraard blijf ik elke vorm van religie als een angstaanjagend monster zien. Dat miljoenen niet zonder kunnen er zelfs een ultieme vorm van troost in vinden, het zij zo. Doch ik herhaal dit verhaal heeft niets te maken met godsdienst, doch alles met een meer dan weerzin wekkende vorm van racisme.

    15-04-2008, 02:11 geschreven door Titi


    14-04-2008
    Laten we ernstig blijven
    Als u vrijheid van meningsuiting oproept (en terecht) om kritiek te spuien
    op al wat katholiek is wenst u mij (ik heb dit pamflet weliswaar niet geschreven )dan het recht te ontzeggen om kritiek te spuien op al wat naar islam ruikt (ik noem dit twee maten en twee gewichten hanteren). Want wat hier in feite beschreven wordt is een procedé om te vermijden interest te betalen op een lening wat verboden is door de koran. Het is een beetje in een racistisch sausje gegoten dat geef ik toe maar wil dan zo goed zijn aan de tegenpartij ook eens uit te leggen wat racisme is. Uiteraard ben ik tegen dergelijke racistische pamfletten maar ik heb schoon genoeg van het feit dat de aanhangers van een bepaalde godsdienst steeds moeten gespaard blijven van om het even welke kritiek. Men mag niet veralgemenen zegt men dan niet alle islamieten zijn terroristen en dat geef ik grif toe. Maar ook niet alle katholieken zijn pilarenbijters en zelfs op bepaalde gematigde islamitische standpunten heb ik nog heel wat kritiek. Zou ik die mogen uitbrengen of moet ik dan
    terechtstaan? Ik zou u aanraden de nr 2 van seniorennet de "Angeltjes "eens te lezen dat is pas racistische prietpraat van het laagste gehalte en heel wat gevaarlijker dan het Opapat blog. NB voor een goede verstaander ik ben niet katholiek maar agnost maar de kerk of moskee, al kom ik er nooit, staat volgens mij toch nog steeds best in het midden.

    14-04-2008, 23:46 geschreven door Ernst


    Inhoud blog
  • Zomaar
  • Liefst van hetzelfde laken een broek !
  • Kinderen of beestjes?
  • De duivel zit erop!
  • De nakomelingen van Boer Bavo
  • NJET
  • Ontmoetingen na bijna een halve eeuw
  • Olala
  • Op de vooravond van 21 juli...
  • 20-07-2009
  • 't Bakkerietje
  • Hilarische realiteit
  • Jammeren
  • A final curtain
  • Kamwielpaniek
  • Moederdagen
  • Impossible mais vrai!
  • Een zaterdagochtend
  • Omtrent Sarah en DeeDee.
  • Met de E van evolutie
  • In de nasleep van WO-lessen...
  • Mijn gedacht
  • Voor en spellen!
  • Smoelentrekkers
  • Titi is boos!
  • 't Groot Zot
  • Ik zie, ik zie...
  • Valentijn
  • Viva Leterme!
  • 18/12/2008
  • Voilà...
  • Sintje Merten in het land van Aalst
  • Vorstelijk eten.
  • Achtergesteld!
  • Voor mama

    Laatste commentaren
  • zeeppoeier-reclame (maart)
        op Wellustelingen 2
  • WO-16/05/2018 wordt het verhaal hernomen (maart)
        op Wellustelingen 1
  • sterk geschreven (maart)
        op Valentijn
  • paf (maart)
        op For every problem there's a solution...
  • Op wandel (Myette)
        op Zomaar
  • Levensverhalen (Joël)
        op Theomanistenclubje
  • kus (miekemuis en maatje)
        op Zomaar
  • Hoeraa... (ERnst)
        op Zomaar
  • Finalemente !!!!! (Chris (lilac))
        op Zomaar
  • Nogmaals ... (ERnst )
        op Liefst van hetzelfde laken een broek !
  • ....kus (miekemuis en maatje)
        op Liefst van hetzelfde laken een broek !
  • Jou ook... (jacqueline)
        op Liefst van hetzelfde laken een broek !
  • ? (miekemuis en maatje)
        op Kinderen of beestjes?
  • hallo titi, (redpoppy54)
        op Kinderen of beestjes?
  • Weet je Titi (thea)
        op Kinderen of beestjes?
  • Ja, (ERnst)
        op Kinderen of beestjes?
  • Grrrrr (Titi)
        op Kinderen of beestjes?
  • Hoi Titi (thea)
        op Kinderen of beestjes?
  • knuffel (miekemuis en maatje)
        op Kinderen of beestjes?
  • En ja... (ERnst)
        op De duivel zit erop!
  • dat mont er van (hercule)
        op De duivel zit erop!
  • weg en verdwenen (miekemuis en maatje)
        op De duivel zit erop!
  • varen ??? (Chris)
        op NJET
  • de slager (Chris)
        op 't Bakkerietje
  • Vele groetjes uit Zonhoven (sloefke)
        op De nakomelingen van Boer Bavo


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!