Inhoud blog
  • Zelf aardappelsalade maken
  • Welke saus bij welke soort pasta?
  • Welke bakvorm voor tatintaart?
  • Zoetzuur
  • Rijstvellen.
  • Zondigen kan ook gezond zijn!
  • Salie
  • Perfect op smaak (pasta)
  • Over kaasgebak
  • Over gelatine
  • Olijfolie beschermt de maag.
  • Oost-Indische kers.
  • Noten goed alternatief voor vlees
  • Is Hüttenkäse hetzelfde als kwark?
  • Al dente, per favore! (beetgaar)
  • Chorizo wat is dat?
  • Marjolein
  • Kent u deze al?
  • Kunnen appels in de diepvriezer?
  • Koken met geuze
  • Koken met Abdijbieren: tripel
  • Koken met donkere Abdijbieren
  • Koken met fruitbieren
  • Koken met witbier
  • Amandelkoffie
  • Koffie Alexander
  • Caffé latte freddo
  • Weense koffie
  • Kervel
  • Honing
  • Hoe maak ik knoflookolie
  • Courgette
  • De perfecte pizzadeeg
  • Lavas
  • Hoe maak ik tomatenjam?
  • Hoe geef ik smaak aan kweeperengelei en chutney?
  • Kersen
  • Kleine pimpernel.
  • Brioche
  • Bijzondere peulvruchten
  • Knoflook
  • Kiwano
  • Boordevol Vitamine
  • Chilipepers
  • Bladerdeeg
  • Hoe vers is een ei?
  • Guldenroede
  • Gemberwortel
  • Gebrande suiker: karamel
  • Gelatine
  • Engelwortel
  • Amandelen
  • Een pittige geschiedenis over koffie
  • Wat zijn artisjokken?
  • Rijst.
  • Asperges, een Vlaamse lekkernij
  • Goudbloem
  • Bernagie
  • Dille
  • Heemst.
  • Beetje uitleg over de mosselen
  • Kaneel heilzaam voor diabetes
  • Zuring
  • Citroen Melisse
  • Bonenkruid
  • Bieslook
  • Wat is lady finger?
  • Aardappelkeukengeheimen.
  • Goed bewaard.
  • De Bramen
  • Vleesbroodje of gehaktkoek.
  • Groene soep met fijne schijfjes rundvlees
  • Kip op Amerikaanse wijze
  • Gratin van witloof en 'hoorn des overvloeds"
  • Gevulde tomaten
  • Proficiat!
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Keuken

    06-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amandelkoffie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 kopjes:

    Verdeel over 4 koppen 4 theelepels rietsuiker en 4 eetlepels amaretto. Schenk er sterke zwarte koffie bij. Werk af met een toef slagroom en geroosterde amandelschilfers.

    06-07-2007 om 20:32 geschreven door Christiane

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffie Alexander
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 1 portie:

    Vermeng in een cocktailshaker 1 eetlepel ijsgruis met 2 eetlepels koude, zwarte koffie, 1 theelepel fijne suiker, 2 eetlepels crème de cacao en 5 eetlepels cognac. Schud goed en schenk in een glas. Werk af met 2 eetlepels half opgeklopte slagroom en chocoladekrullen..

    06-07-2007 om 20:29 geschreven door Christiane

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Caffé latte freddo
    Voor 1 portie: Vermeng eenderde kop hete espressokoffie met tweederde kop ijskoude melk. Klop goed door met de handklopper. Schenk in een hoog glas en serveer met ijsschilfers.

    06-07-2007 om 20:24 geschreven door Christiane

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weense koffie
    Voor 1 kopje: vul een middelgroot koffiekopje met sterke, zwarte koffie. Schenk er, over de rug van een lepel, een laagje half opgeklopte slagroom bij. Werk af met kaneelpoeder

    06-07-2007 om 20:19 geschreven door Christiane

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    03-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kervel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met kervel kun je nog zoveel meer dan alleen maar soep maken. Gebruik eens wat rauwe, fijngesneden, jonge kervel­blaadjes bij je slaatjes, sausjes, eieren en nog zoveel andere gerechten. Niet alleen is dit heel lekker, het is zowel goed voor de eetlust als voor de stofwisseling.

    Kervel werd al vroeg geprezen om zijn geneeskrachtige werking. Zo was het gewas in de Middeleeuwen in heel wat kloostertuinen terug te vinden. Toen gebruikte men kervel onder meer tegen steken in de zij en tegen wormen. Vroeger gaf men ook kervel (vooral dan roomse kervel) als sla aan bedrukte oudere mensen om hen weer wat levenslust te geven. Kervelthee is een oude remedie tegen oververmoeid­heid, want kervel werkt opwekkend, stimuleert de eetlust en bevordert de stofwisseling. Kervel zuivert het bloed, zet aan tot zweten en drijft urine af. Wie last heeft van jicht, galstenen, waterzucht of geelzucht kan drie kop­jes kervelthee per dag drinken. Gebruik het aftreksel in een kompres om won­den en huiduitslag te verzorgen. Van sap van kervel maak je tenslotte een gorgeldrank als je last hebt van keel­pijn. Jonge moeders die borstvoeding geven, vermijden beter kervel want het werkt ook zogremmend.

    03-07-2007 om 20:51 geschreven door Christiane

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    » Reageer (0)
    29-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Honing wordt gemaakt door honingbijen.
    De bijen verzamelen nectar die wordt afgescheiden door de honingklieren van bloeiende planten zoals koolzaad, witte klaver, linde, heide en zeeaster.
    Deze nectar wordt in de cellen van de raten van de bijenkorf achtergelaten en gaat over in honing.
    Een bijenvolk produceert gemiddeld 15 kilo honing per jaar.
    In Nederland is de productie ongeveer 1 miljoen kilo per jaar.
    De consumptie is veel hoger.
    Daarom importeert Nederland 2 miljoen kilo honing per jaar.

    29-06-2007 om 19:45 geschreven door Christiane

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    22-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe maak ik knoflookolie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Heel snel en heel makkelijk: pel een bolletje knoflookteentjes, snij ze in grove stukken.
    Doe ze in een mengkom met een likje olie en pureer ze met de staafmixer.
    Schep in een bokaal met schroefdeksel en schenk er olijfolie bij tot de bokaal boordevol is.
    Sluit goed af en laat een paar dagen op kamertemperatuur staan: u hebt nu heerlijke knoflookolie voor veelzijdig keukengebruik!

    Bewaartijd:
    3 tot 4 weken op kamertemperatuur, maar wel in een goed gesloten bokaal!

    22-06-2007 om 20:28 geschreven door Christiane

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
    » Reageer (0)
    16-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgette
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De courgette is een komkommerachtigen en wordt vooral in Zuid-Europese landen gekweekt.
    Vanaf juli tot september groeien ze ook in Nederland.
    De vrucht is 10 tot 25 cm lang en wordt jong geoogst.
    De kleur kan zeer verschillend zijn: heldergroen, geel of wit.
    Het vruchtvlees is witgeel van kleur en bevat kleine, eetbare pitjes.
    Heel lekker is de zogenaamde courgette-fleur: jonge, vingerlange vruchten.
    Courgettes smaken vrij neutraal maar met een typisch eigen aroma en zijn zeer geschikt voor salades.

    16-06-2007 om 20:28 geschreven door Christiane

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    12-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De perfecte pizzadeeg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Om een perfecte pizza te maken, moet je op drie dingen letten. Ten eerste moet je stevig kneden, minstens 20 minuten lang. Ten tweede moet je het deeg dun uitrollen, tot amper 1 mm dik. Ten derde ga je de pizza kort bakken (10 à 12 minuten) in een hete oven (300°C) en liefst op een steen of ten minste op een hete bakplaat. Dat laatste is niet zo evident, want hoe krijg je de belegde pizza op een hete bakplaat in de voorverwarmde oven? Juist, zoals de bakker dat ook doet, met een ‘schop’, die je kunt vinden in de kookwinkel.

    12-06-2007 om 20:32 geschreven door Christiane

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    03-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lavas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Al vroeg ontdekte men dat deze naar selder ruikende plant het lichaam op een bijzondere wijze kon stimuleren. Vandaar dat lavas een gegeerd ingrediënt was voor allerlei liefdesdrankjes. Achteraf is wel gebleken dat het vooral de spijsvertering is die er de positieve effecten van ondervindt. Lavas reinigt niet alleen de verteringsorganen, het zorgt ook voor een gezonde eetlust. Een kopje lavasthee na de maaltijd voorkomt een opgeblazen gevoel en winderigheid. Het meest effectief is een aftreksel van de wortel op koud water. Laat een eetlepel fijngehakte wortel een nachtje weken in wat koud water. Voeg er daarna twee kopjes kokend water aan toe en laat tien minuten trekken. Zeef en drink dan één kopje na elke maaltijd. Het aftreksel van de lavaswortel wordt ook ingezet als urineafdrijvend middel. Het is een aanrader bij jicht en reumatische pijnen. Doe in dit laatste geval ook eens een twintigtal druppels etherische olie van lavas in je badwater. Dit brengt verlichting en stimuleert tevens de bloedsomloop. Lavas werkt daarnaast ook ontsmettend voor de urinewegen en kan je van een blaasontsteking afhelpen en in elk geval de pijn milderen. Lavas regelt tenslotte ook nog de menstruatie. Gebruik het kruid enkel wanneer de menstruatie te gering is of te vroeg ophouden. Let op: vermijd grote hoeveelheden lavas als je zwanger bent of last hebt aan de nieren.

    Tips:

    Mondwater: gebruik het aftreksel van de lavawortel als mondwater bij zweertjes of angina.

    Zuivere huid: Doe het afkooksel van 40 à 60 gram lavasbladeren in vier à zes liter water bij je badwater voor een zuivere huid.

    03-06-2007 om 21:04 geschreven door Christiane

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    02-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe maak ik tomatenjam?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik heb verschillende recepten, maar deze combinatie van tomaten, citrusfruit en specerijen, vind ik overheerlijk.

    Snij 3 kg tomaten (zonder pitjes of vellen) in stukken. Rooster in een droge pan 20 g specerijen (een mix van gelijke hoeveelheden korianderzaadjes, hele kruidnagel en foelie, steranijs, kaneel- en vanillestokjes). Doe de kruiden in een zakje bij de tomaten. Voeg er 1,3 kg geleisuiker 'extra fruit' en de geraspte schil van 1 sinaasappel en 1 citroen bij. Schep om en laat een nacht staan. Kook de volgen­de dag op, tot de jam de gewenste dikte heeft. Neem het kruiden­zakje weg. Verdeel over potten en sluit goed af.

    02-06-2007 om 20:51 geschreven door Christiane

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe geef ik smaak aan kweeperengelei en chutney?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kweeperengelei is op zich al heel lekker. Als u er nog meer smaak aan wilt geven, kook dan een gespleten vanillestokje mee of doe er het sap van een citroen of een limoentje bij. Voor kweeperenchutney gebruikt u het beste witte wijnazijn in gelijke hoeveelheid met fijne suiker. De chutney kunt u meer pit geven met een chilipepertje, een stukje verse gemberwortel en / of enkele teentjes knoflook.

    02-06-2007 om 20:34 geschreven door Christiane

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (1)
    29-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kersen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ze zijn niet alleen lekker, kersen zijn ook gezond! Kersen bevatten veel koolhydraten, calcium en vitamine C (10 mg per 100 g). En ook kinderen eten ze net zo graag als snoep. Dan is de keuze niet moeilijk, toch?

    Kersen bewaar je best in de groentelade van de koelkast. Liefst niet op elkaar gestouwd in een plastic zak maar uitgespreid op een bord of schoteltje. Zo voorkom je kneuzingen en voorkom je ook dat één rotte kers de andere kersen aansteekt. Maar, dit heerlijke fruit laat je toch geen dagen in de koelkast liggen?

    29-05-2007 om 20:41 geschreven door Christiane

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    28-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine pimpernel.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een gezonde geest in, een gezond lichaam, dat is wat deze kleine pimpernel voor jou in petto heeft. Pimpernel heeft inderdaad van oudsher de reputatie een typisch kruid te zijn voor de geest en het verstand.
    En wie wil er nu niet gelukkig én slim zijn?
    Dit kruid biedt je een brede waaier aan medicinale eigenschappen en is ook gewoon heel lekker.
    Kleine pimpernel is zo één van die ouderwetse kruiden waar onze voorhouders regelmatig beroep op deden om allerlei kwaaltjes te genezen.
    Het kruid bevat als actieve stoffen onder meer saponine, looistoffen en flavon.
    We weten dat het kruid vroeger regelmatig werd ingezet om bloedingen te stoppen.
    Het is dan ook een licht wondhelend middel en geneest eveneens inwendige wonden en bloedingen. Maak hiervoor een medicinale thee van kleine-pimpernelwortels door één theelepel van de versnipperde wortel tien minuten te laten koken in 20 cl water.
    Zoet met wat honing. Drink dit gezeefde afkooksel ook in geval van diarree, het verzacht de klachten.
    Verder drijft kleine pimpernel vocht af en is het aangewezen bij blaas- en nierproblemen.
    Het helpt tegen gasvorming en werkt stimulerend voor de eetlust.
    Maag en darmen varen er dus goed bij.
    Pimpernel wordt in de homeopathie wel eens gebruikt in een tinctuur tegen heesheid en keelpijn.
    Niet alleen het lichaam maar ook (en wel vooral) de geest ondervindt een positieve invloed van kleine pimpernel.
    Vroeger gebruikten de studenten pimpernel om zware studieperioden zonder kleerscheuren door te komen.
    En als het niet baat... het schaadt zeker niet.

    Tip:
    Goed gemutst Heb je bezoek? Voeg wat pimpernelblaadjes bij de sla of in de wijn en heel het gezelschap is goed gemutst.

    28-05-2007 om 00:00 geschreven door Christiane

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (2)
    24-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brioche
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Brioche is een bijzonder bakproduct uit Frankrijk dat gemaakt wordt van gistdeeg.
    Het wordt ook wel apostel-, profeten- of zienerkoek genoemd.
    Niemand weet de verklaring van deze termen.
    De bereiding van het deeg vraagt grote vakkennis.
    Het deeg is zeer boterrijk.
    Grote brioches bestaan uit drie op elkaar gestapelde deegbollen van verschillende grootte die gebakken worden. Daarom wordt het ook wel 'torengebak' genoemd.

    24-05-2007 om 20:46 geschreven door Christiane

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    19-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijzondere peulvruchten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Peulvruchten zijn de rijp geoogste en gedroogde zaden van peulgewassen.
    De bekendste zijn erwten, bruine en witte bonen en kapucijners, maar er zijn ook bijzondere soorten zoals: rode nierbonen, linzen en kikkererwten.
    Rode nierbonen zijn niervormig en roodbruin van kleur.
    Na het koken hebben ze een zoete smaak.
    In het 'Wilde Westen' waren deze bonen zeer populair.
    Linzen worden veel gebruikt in de Indiase, Marokkaanse en Turkse keuken.
    Ze hebben een platte, discusachtige vorm en kunnen variëren in grootte en kleur.
    Kikkererwten lijken door hun onregelmatige vorm en lichtgeelbruine kleur op hazelnoten.
    Vooral in de Zuid-Europese en Aziatische keuken worden kikkererwten verwerkt in soepen en stoofschotels.

    19-05-2007 om 19:45 geschreven door Christiane

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    18-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knoflook
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Knoflook en nog veel meer

    De weldoende werking van knoflook is al sinds de Oudheid bekend. In onze tijd wordt knoflook vooral aangeprezen voor zijn weldoende invloed op de bloedvaten en daarmee op de gezondheid van het hart.
    Wil men daar echter werkelijk baat bij hebben, dan dient men dagelijks een flinke portie knoflook te gebruiken. En dat lusten wij niet. Daarenboven zit daar het bekende geurtje aan. En zo wordt kussen wel zonde. Knoflookpreparaten van de derde generatie bieden hier de oplossing. Het zijn echte knoflookbommen.
    Zonder geurtje. En met nog veel meer, zo o.m. Omega 3.

    Wetenschappelijk onderzoek

    De laatste decennia werd enorm veel wetenschappelijk onderzoek naar knoflook verricht. Meer dan duizend studies bewijzen' de werkzaamheid van het witte knolgewas en zijn heilzame invloed op hart en vaten. Wetenschappelijk staat o.m. vast.
    Knoflook houdt de vaten schoon en soepel, reinigt en verstevigt de slagaders. Het heeft daarenboven ontstekingwerende eigenschappen. Aldus gaat het arteriosclerose oftewel slagaderverkalking tegen.
    Knoflook voorkomt bloedverdikking en het gevaarlijke aan een klitten van de bloedplaatjes en daarmee ook trombose en embolie.
    Knoflook heeft een licht bloedverdunnend effect en gaat verhoogde bloeddruk tegen. En het is geweten dat dik bloed en hoge druk risicofactoren zijn.
    Knoflook hindert de opname van ongezond vet, vermindert de lichaamseigen aanmaak van ongunstige vetsubstanties en haalt ongezond vet uit de weefsels om het vervolgens op transport naar buiten te zetten. Het doet het totaal cholesterol en het ongunstige LDL aanzienlijk dalen en doet het gunstige HDL-cholesterol stijgen.
    Knoflook doet de verhoogde glucose (bloedsuiker-)spiegel dalen, een vaak over het hoofd gezien risico.

    Derde generatie

    Knoflook eten is dus gezond. Dat doet men in het Middellandse Zeegebied, maar dat lust men bij ons niet. Wil men echt van zijn gunstige werking genieten dan dient men er dagelijks tenminste twee-drie teentjes van te verorberen. En voor een gevoelige werking op hart en vaten zouden dat er tien-vijftien moeten zijn. Dat krijgt geen mens geslikt. Vandaar, dat werd overgeschakeld op tabletten en capsules.
    Nu zijn, wij aan de derde generatie knoflookpreparaten toe. Dank zij een nieuw Zwitsers maceratie procédé zitten de werkstoffen van een twaalftal teentjes- en niets:anders - in één enkele capsule geconcentreerd. Dank zij dit nieuw procédé hoeft men ook geen angst meer te hebben dat iemand het op een lopen zet als hij/zij aan uw adem voorbijkomt. Kussen is daarmee dus helemaal geen zonde (meer). . Kussen is daarmee dus helemaal geen zonde (meer).

    Van kop tot teen

    En doordat het dit nieuw maceratie procédé slechts de actieve bestanddelen uit de knoflook - allicine, alliïne en allinase worden gefilterd, blijft er in de;overigens niet te grote en makkelijk .te slikken capsules, nog voldoende plaats over om er een aantal andere, voor hart en vaten gunstige substanties bij te stoppen, Zo Omega 3, OPC’s uit druivenpitten, extract van maretak en meidoorn, coënzym Q 10 en natuurlijk vitamine E.
    Met dergelijke combinatie beschikt men over een breed,werkend middel voor hart en vaten, dat de circulatie van kop tot teen verzorgt, met tevens een gunstige invloed op"bloeddruk en cholesterol. .Een ideaal preventief middel dat ook in een cholesterolverlagend dieet past. En zoals gezegd: er zit geen geurtje aan vast.

    18-05-2007 om 20:19 geschreven door Christiane

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiwano
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De kiwano houdt het midden tussen een vrucht en een groente en behoort tot de familie van de komkommerachtigen, waartoe ook de komkommer, courgette, pompoen en meloen behoren. De kiwano komt van oorsprong uit de Kalahari-woestijn in tropisch Afrika. Aan het begin van de jaren '80 werd deze vruchtgroente vanuit Nieuw-Zeeland op de markt gebracht. De kiwano is geen familie van de kiwi, wel zijn ze allebei vanuit Nieuw-Zeeland geintroduceerd. De kiwano wordt in het buitenland ook wel gehoornde meloen genoemd.

    De decoratieve vruchtgroente ziet er dan ook uit als een ovale meloen met hoorntjes. De kiwano heeft een lengte van 10 tot 15 cm. en is oranje van kleur. Het groene, gelei-achtige vruchtvlees is verdeeld in vakjes. De vele pitjes zijn eetbaar.

    18-05-2007 om 20:10 geschreven door Christiane

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boordevol Vitamine
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De clementine-mandarijn heeft in de negentiende eeuw zijn weg naar Europa gevonden.
    Hij levert 30 milligram vitamine C per 100 gram en is daarmee een waar vitaminebommetje.
    Bovendien zit deze mandarijn boordevol mineralen zoals calcium en magnesium.
    Nóg een goede eigenschap van de clementine: het is een mandarijntje waar bijna geen pitten in zitten.

    18-05-2007 om 19:58 geschreven door Christiane

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    17-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chilipepers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    • Chilipepers worden ook wel Spaanse pepers of kortweg pepers genoemd.
    • Ze zijn familie van de paprika, maar smaken veel scherper.
    • Chilipepers zijn er in allerlei soorten en maten.
    • Ze variëren in grootte van 1 tot 12 cm.
    • Ook de kleuren zijn zeer verschillend: geel, oranje, wit, bruin, rood en groen.
    • De oorsprong ligt in Zuid-Amerika.
    • Het scherpst zijn de onrijpe pepers, ook wel Cayennepeper genoemd.
    • Vooral de pitjes en de zaadlijsten zijn zeer scherp.
    • Daarom worden die meestal verwijderd.
    • Verse pepers moeten glanzen en stevig aanvoelen.
    • Vooral in Mexicaanse gerechten wordt veelvuldig gebruik gemaakt van chilipepers.

    17-05-2007 om 18:47 geschreven door Christiane

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)



    Archief per week
  • 19/01-25/01 2009
  • 10/11-16/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 24/09-30/09 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 22/01-28/01 2007

    Gastenboek
  • Zonnige groetjes
  • Nieuwjaarswensen 2012
  • Fijne Kerstdagen
  • Bezoekje
  • Bezoekje

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!