In de haven van Tazacorte gaat het er nog artisanaal aan toe. Niet zoals op de grote trawlers waar de sardines in drijvende fabrieken worden verwerkt. Slechts een 20 % van de sardines worden ingeblikt. Men weet nu dat vette sardines veel ongewenste stoffen bevatten zoals PBC's en zware metalen. Gaandeweg kunnen we op den duur niets meer eten ;-( Een overgroot gedeelte van de sardines wordt tot vismeel en visolie verwerkt en verdwijnt in de magen van met name varkens, kippen en kweekvis.
 De beroepsvissers komen na een nachtje vissen de haven binnen om hun sardines te verkopen.
 Na de vangst worden de sardines snel ondergebracht in de koelruimtes van de haven, waarna ze worden gedistribueerd.
 Sardines voor consumptie worden meestal 's nachts gevangen. Sardines komen 's nachts naar de oppervlakte om plankton te eten. De vissers weten waar en wanneer ze er zijn, gewoonlijk tussen april en december wanneer door hun vetgehalte de smaak en textuur optimaal zijn.
 Deze sardines zijn zeker 25 cm en sommigen wel 30 cm lang. Sardines kunnen variƫren in lengte van 10 cm tot 30 cm.
 Tussen vijf en zes, lang voor het krieken van de dag is er een gezellige bedrijvigheid op de kade.

|