Zeebaars wordt hier gekweekt in open kooien voor de kust van El Time in het doorstromend water van
de oceaan. Een kweektechniek die in verbinding staat met de omgeving en er eventueel invloed kan op
hebben. Voor één kilo gekweekte zeebaars is er 4 kilo wilde vis nodig. Vaak is de afkomst van dit visvoer niet
duurzaam. Er is weinig bekend over de ecologische effecten van deze kweek en daardoor zijn er weinig regels
om mogelijke negatieve gevolgen te beperken. Hier voor de kust wordt de waterkwaliteit goed gehouden door
de natuurlijke doorstroming van de kooien. De impact van de giftige amoniak, afval en andere stoffen die
door de vis wordt afgescheiden samen met de overtollige voedingstoffen wordt daardoor sterk verdund en
wordt verspreid zich over een groot oppervlak, de oceaan. Problemen zijn de transfer van ziektes en
parasieten en ook het ontsnappen van de kweekvis in het wild door stukgeslagen kooien ingevolge winterse
stormen. We hebben het hier al meegemaakt.
***
***
's Morgensvroeg op weg naar de visboerderijen.
***
***
***
***
De 'Aquipalma Dos' is het werkpaard van de piscifactorías.
***
***
***
Terug in de haven met bakken vol zeebaars
***
***
Het manoeuvreren en aanleggen aan de kade is altijd een sinecure en interessant om naar te kijken.
De kapitein is een krak!
***
***
***
Hieronder: Zondag rustdag.
|