Inhoud blog
  • Wat is dit lang geleden
  • koekoek
  • Wij staan hier
  • de kleine zeemeermin
  • En de hoela meisjes mogen ook niet ontbreken
    Over mijzelf
    Ik ben alien in space, en gebruik soms ook wel de schuilnaam zotspook.
    Ik ben een vrouw en woon in in het spokenkot (spokenland) en mijn beroep is zorgkundige.
    Ik ben geboren op 14/03/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: tuinieren, turnen, dansen, fietsen, reizen en uitstappen maken, Barbie- en Bratzpoppen verzamelen, mazen, haken en breien..
    M'n andere grote hobby is de Russische Tsaren verzamelen, en vooral de laatste tsaar met z'n familie boeien mij enorm.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • Mijn album 10 november nieuwe fotos.
  • 16/4 nieuwe fotos
  • Mijn album 20 mei nieuwe fotos
  • Mijn album
  • Mijn album barbiepoppen
  • Mijn album barbiekleedjes
  • poppenkleedjes
  • Nicolaas2 van Rusland
  • Mijn album met Barbiekleedjes en Bratzkleedjes.
  • De Voerstreek en Pombières
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    favorieten
  • De Bratz kidz op bezoek in de Alk
  • de trein uit Bloemfontein
  • fotos van Monschau
  • Op bezoek in Voeren en Bokrijk.
  • Op bezoek in Voeren en Plombieres Bratzkids.
  • Bratz kids op stap in Bokrijk : het aboretum
  • Bratz kids op bezoek in Haspengouw en Vieille Montagne.
  • Corralejo Fuerteventura
  • Kelmis
  • Bratz kids in een kerstdorpke
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Barbiekleedjes
    haken en breien
    23-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maria de derde dochter van de tsaar. ( m'n voorkeursprinses)
     Het levensverhaal van Maria.
    -----------------------------------------
    Maria is dus de derde dochter van de Tsaar en Tsarina van Rusland, ze is geboren op 14 juni 1899. Voor haar waren haar oudere zussen, Olga en Tatiana, en na haar haar jongere zus Anastasia en broer Alexis.
    Maria was een engel lief, leuk en stevig en met grote ogen. Ze was een warm en een   liefhebbend kind en wilde met een soldaat trouwen en wel 20 kinderen grootbrengen. Eens toen maria iets ondeugends had gedaan merkte haar vader dat hij blij was te ontdekken dat Maria ook iets menselijks had. Maria was zo goed dat haar zusters haar de stiefzus noemden , ze droeg graag een witte jurk en een hoedje met bloemetjes op. Ging graag naar de Baltische kust met haar familie.  Ze hadden ook een eiland om te spelen, dit heette kindereiland, er stond een speelhuis op en dit was nabij Tsarkoje Selo, of het tsarendorp genoemd.  Hier woonden de familie, ze gingen ook vaak in het Alexanderpaleis wonen dat in de buurt lag en ook als bescherming voor de familie. Marie was graag gezien bij de jonge officieren in Livadia, ieder kind kreeg een oppas als officier en ook op hun jacht de Standaard kregen ze bescherming, als ze uitvoerden naar de Krim, want Livadia lag in de Krim, hier was de temperatuur heel mild, en ieder jaar in de lente voeren ze uit om van de prachtige seringen te genieten, ze had ook een speciaal parfum dat naar seringen rook   haar broerke Alexis had de hemofilie, of de bloederziekte, ze wist niet welke ziekte haar broerke had of welke erfenis ze kon hebben op haar zonen. De tsarina had deze ziekte overgedragen op haar zoon, hemofilie patienten hebben geen stollingsfactoren in hun bloed en kunnen bij iedere bloeding doodbloeden..
    Nadien werd ze beschermvrouwe van een klein hospitaal, in de grote wereldoorlog, (een lazaret) in Fjodorvski Gordosk, ze hielp in het ziekenhuis de gewonde soldaten verplegen, die er naartoe kwamen.
    In hun kindertijd speelde ze graag toneel, onder begeleiding van hun gouverneur, ze kregen ook les, in geschiedenis, talen, wiskunde, natuurkunde, voordracht, godsdienst, gedichten voordragen, toneel, en fotografie.
    Tijdens de bezetting van hun paleis vroeg Marie in gezelschap van haar moeder aan de soldaten om loyaal te blijven aan de paleiswacht.
    Tijdens hun gevangenschap in 1917 in Tsarkoje Selo, waren de kinderen van de tsaar ziek, besmet met mazelen, dan hielp ze haar moeder dag en nacht met de verzorging van haar zussen en broer, tot ze zelf op een dag niet goed werd.  Ze kreeg zeer hoge koorts en men vreesde voor haar leven, maar na een goeie verzorging werd ze beter.  Ze kinderen lieten hun lange haren zeer kort knippen na hun ziekte en droegen pruiken. Nadien werden ze op transport gezet naar Tobolsk, in Siberie, waar ze werden gevangen gehouden in het huis van een gouverneur.  Het leven was dagelijks redelijk aangenaam, en sober, ze kregen les van hun overgebleven gouwerneur en ouders.  Marie had goudblond lang en dik haar, blauwe ogen, en ze was de mooiste van alle tsarendochters, ze was in haar gevangenschap uitgemergeld.  In april werden ze op transport geplaatst naar Jekaterinenburg, de meisjes besloten wie mee ging en het werd Marie die haar ouders zou vergezellen. De anderen bleven bij hun zieke broertje. Ze wisten niet waar ze naartoe gingen. Marie had een haastig gesmokkeld briefje geschreven, de reis was verschrikkelijk, 300 kilometer ver, dooreengeschud op sleden, omringd door soldaten, het grondwater was bevroren, ze gingen van Tobolks naar Tjoemen. Dan ging het met karren, met een versleten matras op de bodem en wat kussens met wat dekens. s' Nachts sliepen ze in boerenhutten.  In Tjoemen aangekomen werden ze in een eerste klas trein gezet.  Het was een speciale trein die reed naar Jekaterinenburg, waar ze in een bagagedepot over gingen op wagens. dit was 30 april 1918. De keizerlijke gevangenen werden dan onder luid gejoel door de stad naar het huis met speciale doel gebracht. Ondertussen waren ook de andere kinderen aangekomen, na een maand, die hadden hun kostbaarheden en juwelen in de zoom van hun jurk genaaid of in kussens.  Hun codenaam was medidcijnen of snoep. Marie had in het huis een mis geimproviseerd.  In de buurt kwamen nonnen voedsel voor het gezin brengen toen ze wisten dat de zoon zeer ziek was. Marie hielp ook de soldaten bij de afwas en was heel galant. de soldaten waren blij om met haar om te gaan.  Ze was het zonnetje in gevangenschap. Op 15 mei werden de ramen dichtgespijkerd en verduisterd zodanig dat de gevangenen niet naar buiten konden kijken. Hun tijd brachten ze door met lessen, toneel spelen, verhaaltjes schrijven, voordragen, enz..  als kost kregen ze soldatenkost en soep.  Maria verjaarde in het Iepatiewhuis zoals het huis met het speciale doel heette. Ze werd 19 jaar.  In de nacht van 16 op 17 juli 1918 werden allen naar de kelder geroepen, er kwam een groep soldaten en de hele familie werd doodgeschoten.  Marie en Anastasia zaten gehurkt tegen de muur gebukt met hun hoofd in hun armen en twee mannen vuurden op hun hoofden, na 20 minuten was alles stil.
    De lichamen werden weggedragen en op een vrachtwagen weggereden en in een mijnschacht Gamina Jama (een oude ijzermijn) gedumpt nog diezelfde nacht.  Een paar nachten nadien werden ze in de buurt begraven in een onbekend graf in het dorpke Koptjaki ( hier staat nu het klooster van de heilige martelaren). Ze zijn gevonden in 1979, maar na een eerste onderzoek zijn de graven terug dichtgemaakt omdat het communisme er niets van wilde weten. Pas na de glasnost in 1989 maakten ze de maakten ze bekend dat het graf was gevonden, na de val van het communisme zijn ze opgegraven op 17 juli 1991,  en voor onderzoek naar een labo gebracht waar ze in een glazen kist lagen tot 17 juli 1998 , 80 jaar na hun dood zijn ze herbegraven in ST Petersburg met een staatsbegrafenis in de St Peters en Pauluskathedraal, maar twee kinderen ontbraken er en dit waren de kroonprins en z'n zus Maria.  In 2007 werden in de omgeving van Jekaterinenburg nog botresten gevonden, en na DNA onderzoek bleken het de stoffelijke resten van de twee andere kinderen te zijn. Dit maakte de goeverneur van Jekaterinenburg bekend in april 2008.  Ze werden allen heilig verklaard op 14 augustus 2000 in de Russische Orthodoxe kerk heilig verklaard samen met nog andere martelaren, de feestdag is op 4 juli.  Nicolaas 2 en z'n familie kregen op 1 oktober 2008 eerherstel als slachtoffers van de politieke onderdrukking.  Er zijn heel veel mysteries rond de verdwijning van deze familie gemaakt, ook boeken met veronderstellingen, maar van zodra ze opgegraven zijn , zijn alle verhalen gefantaseerd en mysteries opgelost. Niemand van de familie is kunnen ontkomen, ze zijn allen vermoord,  ook Anastasia van wie er zoveel filmen en verhalen gemaakt zijn, zijn gefantaseerd.

    23-11-2008 om 20:23 geschreven door zotspook

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Icoon van de tsarenfamilie
    Hier een icoon van de hele tsarenfamilie.
    Ze zijn op 14 augustus 2000 heilig verklaard in de orthodoxe kerk.

    23-11-2008 om 16:33 geschreven door zotspook

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto van Marie en Olga

    Maria en Olga

    23-11-2008 om 16:23 geschreven door zotspook

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fotos van de tsarenkinderen.

                                           
    Give patience, Lord, to us, they children,
    In these dark, stromy days to bear,
    The persecutions of our people,
    The torture falling to our share.
     
    Give strengh, just God to us who need it,
    The persecutors to forgive,
    On heavy, painful cross to carry,
    And the great meekness to achieve.
     
    When we are plundered and insulted,
    In days of mutinous unrest,
    We turn for help to thee,
    That we may stand the bitter test.
     
    Lord of the world, God of creations,
    Give us the blessing through our prayer,
    Give peace of heart, O Master,
    This hour of utmost dread to bear.
     
    And on the treshold of the grave,
    Breath power divine into our clay,
    That we they children, may find strengh
    In meekness for us to pray .

    In the pitch blackness there's a shriek

    In the pitch of blackness in the night you can hear
    the cry of womens fright
    Oh do you hear he harp,
    splitting sound it must be a fool who
    stopped on a cat, or is it th sound of nightmare pershaps,
    no, it is the sound of Romanov, bloodshed tonight
    In the pitch of the blacness there's shriek
    we see soldiers guns, drenched with red leaks,
     
    I see four little girls shwering fright a little hemophiliac boy
    with more gooshimps than R.L. Stine
    O, do you hear that sharp, splitting sound
    it must be a fool who stepped on a cat,
    or is it the sound of nightmare pershaps
    No, it is the sound of Romanov bloodest tonight
     
    Theres stillness in the air, no sound comin' from downstairs
    no, no, no, no, only the sound of soldiers draggin out 6 long sacks
    Oh do you hear that sharpsplitting sound
    it must be a fool
    Who stepped on a cat? or is it the sound of the nightmare pershaps?
    no, it is the sound of shovelin te dead
    In the pitch of blackness there's shriek
    But there's only 6 silence sighs not seven
    ones missing from the crowed,
     
    Who could it be, Oh who couldit be
    Anastasia Nicolaevna of course
    Where is she Oh where is she?
    Chicless as you I am afraid
    But in the pitch of the blackness there might be
    Some clues, as to what has happened to,
    Dear Anastasia missing tomb.

    87 Aniversary Commeration of the holy Martyrdom
    In Loving Commeration, of the holy Martyrdom
    Tsar Nicolas, Alexandra, Alexis, Olga, Tatiana, Maria and anastasia
    Those with them Dr Eugene Botkin, Anna Demidova, Alexei Trupp, and Karinotov
    Martyred on July the 4  old Calendar, New Calendar July the 17   1918
     
    Also in Loving Royal martyr Elisabeth, The nun Barbara,
    New martyr of Russia Grand duke Sergei, prince John, Igor, Constantine and Vladimir Paley
    Martyred on July the 5 old Calendar or July the 18    1918
     
    All of us are indeed ever joyful spiritually in knowing,
    that each of this great and holy Martyrs are praying for us all,
    And their holy canonization had taken place.


    Moskou : Russische archeologen hebben mogelijk de overblijfselen ontdekt van twee kinderen van de laatste Russische tsaar Nicolaas II . Bolsjewieken schoten de leden van het gezin van de tsaar in 1918 dood in Jekaterinneburg. Waar de resten waren, was tot nu toe niet bekend.  In de buurt van Jekaterinneburg werden bij een archeologische expeditie de botten gevonden van een jongen die ongeveer dezelfde leeftijd had als de troonopvolger Alexej en botten van een jonge vrouw mogelijk dochter Maria.  De resten werden naar een gerechterlijk lab gestuurd voor verder onderzoek.  De rest van het gezin  Romanov de tsaar, z'n vrouw en drie dochters zijn in 1998 bijgezet in de graftombe van de kathedraal in ST. Petersburg.  Hun botten waren geidentificeerd met een DNA test.









    Maria met haar zusssen en haar broer.

    15-11-2008 om 00:00 geschreven door zotspook

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olga de mooie grootvorstin
    Olga werd vermoord.
    Ze zou noot een statige , grijze grootvorstin worden
    Evenmin werd zij een kroonprinses
    De gelukkigste dagen sleten de tsarenkinderen in de Krim
     in Livadia
    Waar Olga en haar verwanten altijd wilden achterblijven,
    In de heuvels van de Krim gehuld in regensluiers
    en laaghangende bewolking,
    Van veel zonneschijn en het frisse groen.
    Bij elke dageraad,
    bij elke zonopgang zou haar geest opstaan
    Zij zou dansen over de groene gazons
    en luchtig zweven naar de vijvers
    Zij zou lachen en vrolijk zijn
    overal hand in hand met Tatiana
    In haar broze onschuld
    had zij dit leven verlaten
    Zij was heengegaan met hen die haar liefhadden
    Allen rustten zij nu in vrede
    in de geest even nauw met elkaar verbonden
    als ze het in hun leven waren geweest
    Mijn lieve beminde en dierbare Olga
    Vergeet mij niet had Olga gezegd
    De kinderen zullen altijd in onze gedachten zijn
    En als de zomer voorbij is op Livadia
    De avond de warme schaduwen milder maakt
    glijden de schimmen van onschuldigen over de groene grasvelden
    Hun lach hangt als een fluistering
    in de bomen en elke stille vijver
    weerspiegelt de diepblauwe ogen van
    een dromend meisje OLGA is haar naam

    OLGA DE MOOIE GROOTVORSTIN                                     TATIANA DE GOUVERNANTE VAN ALLEN

    13-11-2008 om 21:57 geschreven door zotspook

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kinderen van de Tsaar van Rusland
    < prev    #36 of 36    next >
    < prev    #54 of 74    next >

    Maria, Olga en Tatiana.

    11-11-2008 om 20:55 geschreven door zotspook

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tsaar Nicolaas 2 en Alexandra van Rusland.

    Nicky zoals de tsaar werd genoemd,
    kwam veel te vroeg op de troon.
    Volgde z'n zieke vader op amper 26 jaar was hij.
    Z'n bruid kwam naar Rusland.
    En samen kregen ze de zegen van die zieke vader.
    Z'n vader is dan gestorven en
    een paar dagen na de begrafenis zijn ze samen getrouwd.
    Het had een mooi feest kunnen worden.
    Maar t'is anders verlopen.
    De bruid werd daarom ook de rouwbruid genoemd.
    Een jaar nadien kwam de eerste schat.
    Jullie hadden nog zo graag een zoontje willen hebben die Paul werd genoemd
    maar zo was het niet het werd een meisje dat de naam Olga kreeg.
    Het jaar nadien werd je tot tsaar gekroond,
     maar het verliep anders dan verwacht want op het Chodynkaveld
    bij jou kroning zijn er minstens 500 000 mensen omgekomen,
    die allen een glimp van je wilden hebben.
    en bekertjes en ander goed kregen van wege je kroning.
    Dit was in Moskou in 1896.
    Andere tegenslagen waren jou ook niet gespaard gebleven ,
    want na 4 stevige dochters kregen jullei eindelijk
     de langverwachte troonopvolger.   Hij bleek een gezonde jongen te zijn
    maar amper 6 weken oud kwam de gruwel tot uiting.
    Hemofilie wat de diagnose, een bloeder die van vrouw op zoon werd overgedragen.
    Alles hebben jullie gedaan om die bloedingen te kunnen stelpen maar vel hielp niet.
    Ook jouw andere kinderen wisten niet welke gruwel hun broerke had.
    Zo kwam er op een zekere dag een monnik aan jullie hof.
    Raspoetin of de losbandige die kon de bloedingen stelpen.
    Maar hij heeft ook zeer veel onheil gebracht door z'n losmbandig leven
    Jullie hadden een groot vertrouwen in die Siberische boer.
    Maar jullie vertrouwen werd door hem misbruikt.
    In december 1916 is hij dan vermoord door familieleden.
    In 1913 hebben jullie nog 300 jaar de viering van de Romanovs gevierd.
    Die kleine jongen was ook van de partij.
    Hij had zo graag in het leger willen zijn.
    En Nicky wilde graag een rustig leven van landjonker.
    En dit aan de Krim waar de gelukkigste dagen werden doorgebracht
    ook in Finland in de bossen werd er een jacht gehouden.
    Nicky ging graag bloemen plukken met z'n kinderen,
     Terwijl Alix zich met die kleine zieke bezig hield.
    In 1910 tijdens een operavoorstelling
    werd er iemand doodgeschoten door een revolutionair.
    Dit was bij de twee oudste dochters bijgebleven
    Want er werd werkelijk jacht op je gemaakt.
    De val is dan ook gekomen op 16 maart 1918
    tijdens de eerste wereldoorlog.
    je hebt dan troonsafstand gedaan
    en samen met je gezin ging je naar de gevangenis in Tsarkoje Selo
    je eigen paleis, het werd ook bewaakt door een groep revolutionairen.
    daar kon je wat in de tuin werken en je werd er gedecoreerd met burger Romanov
    De kinderen hebben ook graag in die tuin geholpen.
    Dan werd je getransporteerd naar Siberie Tobolsk genaamd.
    Hier had je een aangename gevangschap.
    je kon er naar de kerk gaan bij de mensen.
    Nadien werd je overgeplaatst naar Jekaterinenburg in de Oeral
    Hier werd je streng bewaakt.
    Alle dagen kwamen nonnen in de omtrek
    melk en eieren voor jullie brengen en zeker voor die
    kleine zieke jongen Alexei.
    In de nacht van 16 op 17 juli is er een einde gekomen aan jullie leven.
    Jullie hadden nog zovele verwachtingen, maar helaas het heeft niet mogen zijn.
    In die zomerse Siberische nacht zijn allen zonder pardon neergeschoten.
    En kregen jullie een onbekend graf waar zoveel geheimzinnig werd rond gedaan.
    Jaren en jaren wist men niet wat er jullie overkomen was.
    het was een mysterie dat nooit zou worden opgelost.
    Maar in 1994 heeft men dan toch jullie graf gevonden.
    en nog jaren hebben ze nogal wat rondgezeuld met de stoffelijke resten.
     totdat 80 jaar na jullie dood tenminste een mooie begrafenis kregen
    en jullie zijn bijgezet bij jullie voorvaderen.
    rust daar maar in vrede voor altijd.
    En op 15 augustus 2000 zijn jullie allen heilig verklaard bij de Orthodoxen.
    Zo dit was jullie verhaal en hopelijk laten ze jullie voor altijd rusten.
     

    < prev    #8 of 74    next >

    10-11-2008 om 20:36 geschreven door zotspook

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tsarenfamilie in papierenpoppen.
    de tsarenfamilie allen

    10-11-2008 om 01:00 geschreven door zotspook

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tatiana de tweede dochter , eerste foto

    Tatiana de lieve groothertogin
    Tatiana, jij was de tweede dochter van de tsaar,
    Samen met je zus Olga vormde je het grote paar,
    het kleine paar waren je jongere zussen.
    En je zieke broer hoorde ook bij de hoop.
    Je was de lieveling van je moeder,
     die altijd op je aanwezigheid kon rekenen.
    Jij werd ook de gouvernante van de familie genoemd
     je nam steeds de leiding van de groep.
    Je was ook aanwezig bij het optreden,
     toen die minister werd vermoord samen met je vader.
    Op je zestiende verjaardag kreeg jij je eerste bal
    je genoot er nog zo van, o wat voelde jij je toen groot.
    Maar een paar jaar nadien, werd jij ook gevangen genomen
    en hebt fier je gevangenschap gedragen zonder ooit te klagen.
    Want ook in die zomerse Siberische nacht werd je vermoord
     door de beulen die je zeiden dat je naar veiliger oorden gingen.
    Later ben jij ook terug gevonden en,
     ben je tachtig jaar na je dood ook opnieuw samen met je familie herbegraven.
    Ook jou zullen we nooit of te nimmer vergeten.
    Jij met je korte leven. rust in vrede.

    10-11-2008 om 00:50 geschreven door zotspook

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anastasia de jongste dochter.
    Anastasia, jij was de jongste dochter van de tsaar,
    je was de clown van de familie,
    jij hield van het leven,
    Samen met je broer kon je deugenieterijen uitsteken,
    je trok veel met hem op
     en daar was je zo fier van,
    Als hij ziek was dan was jij treurig.
    je kon zo mooi bloemen schilderen
    en in iemand anders hun benen bijten,
    je was en echte plaag, en wilde actrice worden.
    je kon zo mooi toneel spelen, en dartelen in het park.
    samen met je zussen voerde je zo mooi toneel op.
    Maar lang heb je niet geleefd om dit te voltooien,
    want ook in die zomerse Siberische nacht
    ben je gestorven, en voor wie eigenlijk of voor wat?
    Dertig bajonetsteken hebben een einde aan je leven gemaakt.
    Je wilde nog weglopen voor de beulen, maar het lukte niet.
    Een gruwelijke dood ben je gestorven.
    En in een onbekend graf lag je ergens daar in Siberie.
    Ze hebben je gevonden en je hebt een graf gekregen
    tachtig jaar na je dood krijg je eindelijk de eeuwige rust.

    10-11-2008 om 00:47 geschreven door zotspook

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maria de derde hertogin, tweede foto.

    < prev    #10 of 74    next >
    MARIA
    Maria, jij was nog zo jong,
    jij was de derde dochter van de tsaar van Rusland
    Samen met je zussen vormde je de groep OTMA
    Je had nog een klein ziek broerke
    Samen Anastasia was jij het kleine paar
    Je oudere zussen waren het grote paar,
     Je wilde leven, trouwen en wel twintig kinderen krijgen,
    je had een onbezorgd leven samen met je familie
    Alleen de last om je zieke broerke was
    soms zwaar om te dragen.
    Je plukte paddestoelen in de Finse bossen en
    bosbessen waarvan je vrolijk snoepte,
    Maar helaas heeft je korte leven niet lang geduurt
    het is anders verlopen dit had je niet gewild,
    want op een dag kwamen beulen,
    je halen samen met je familie
    en staken je in de gevangenis
    Daar heb jij je waardig gedragen,
    Daar in die Siberische gevangenis.
    En op die zomerse nacht tussen 16 en 17 juli
     zijn ze je komen halen en hebben je meegenomen
     naar die eenzame kelder daar in het Iepatiewhuis
    Je dacht dat je zou vluchten, maar dit is niet gebeurt
    In plaats daarvan hebben ze jou en je familie
    neergeschoten en gedood.
    Daarna kwam je in een onbekend graf terrecht,
    waarvan nooit heeft gevonden samen met je broer.
    We zullen je nooit vergeten en altijd aan je denken.
    Hoe jij daar hebt geleeft en geleden.
    Veel te vroeg ben jij heengegaan,
    naar onbekende oorden.
    Hopelijk gaat het je goed en
     kan je samen met je familie ergens nog
    verder leven op jou manier.

    10-11-2008 om 00:46 geschreven door zotspook

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olga de oudster groothertogin tweede foto.

    < prev    #2 of 74    next >
    OLGA



    Olga , jij kwam als eerste bij de tsaar,
    heimelijk hadden je ouders op een jongen gewacht.
    maar toch waren ze heel blij met je
    en de kleine wipneus die je had.
    je was de eerste lieve schat van je ouders.
    je had drie zussen en een broer.
    je was steeds bekommert om die kleine broer.
    Hij was zo ziek en jullie wisten niet welke ziekte het was.
    Je speelde ook vaak met je zussen
     en kon ook al af en toe naar een bal gaan
    Op je zestiende kreeg ook jij je eerste bal.
    je droomde om is ooit je vader op te volgen
     samen met je grote liefde een grootvorst;
    Maar je kwam niet in aanmerking voor troonsopvolging
    Je werd gekoppelt aan een prins van Roemenie en Engeland.
    Maar je voelde niks om je vaderland te verlaten
     en bleef liever bij je familie in Rusland.
    Ook beulen hebben jou gevangen genomen
    en naar een gevangenis in Siberie gebracht.
    Daar zat je dan met je familie in dat huis.
    Ook jij werd naar die kelder gevoerd in die zomerse nacht.
    Daar hebben de beulen je ook gedood.
    maar jij had de juwelen van je familie bij je ingenaaid in je kleren
     dit hadden je zussen ook gedaan en ze hebben je beschermt
    tegen de kogels die overal maar ketsten.
    Maar ook jij bent bezweken voor die kogels.
    en in een onbekend graf terecht gekomen.
    Tachtig jaar na je dood heb jij ook een prachtig graf gekregen
    Nu lig je daar in St Petersburg in de Peter en Paulus kerk
    Daar kun je voor eeuwig blijven rusten.             

    10-11-2008 om 00:34 geschreven door zotspook

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alexis de kroonprins van Rusland
    Alexei, jij was de langverwachte jongen,
    die je ouders nodig hadden.
    je was hun allerdierbaarste schat.
    ze hadden zo lang op jou gewacht.
    Na jouw vier zussen, ben jij geboren.
    je leek een gezonde jongen te zijn.
    Maar het draaide anders uit.
    Na een paar weken begon je te bloeden,
     en het wilde maar niet stoppen.
    je had die vreselijke ziekte die hemofilie heette
     en waar nog geen kruid tegen gewassen was.
    Je wilde zo veel, zo veel als een gewone jongen.
    maar je ging niet omdat je te veel pijn had.
    Je wilde zo graag spelen met andere jongens.
    Maar dikwijls lag je ziek in bed.
    door die gruwelijke ziekte die je zoveel pijn bezorgde.
    met langs je bed je moeder die dag en nacht je bewaakte.
    je werd opgeleid tot toekomstig tsaar van Rusland.
    Je speelde ook graag met geweerkes en met je zussen.
    soldaatje spelen dat was je doel.
    Ook helaas ben jij nooit oud geworden,
    want kwam jij ook niet terecht in die gevangenis.
    Daar in de verre Siberie.
    Daar werd ook jij op die zomerse nacht vermoord,
    Je vader droeg je nog naar de kelder,
    omdat je niet kon lopen, vanwege de aanval van je ziekte.
    Ook jij kreeg een paar kogels in je lichaam.
    je kreunde nog in de armen van je vader;
    Daarom werd je met 챕챕n schot afgemaakt.
    en lig je ergens in een verloren graf.
    Niemand zal ooit je graf nog vinden, want het is te lang geleden.
    Wij zullen je nooit vergeten zodat jij in vrede kan rusten

    10-11-2008 om 00:27 geschreven door zotspook

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn grootvadertje
    Mijn grootvadertje, is geboren in een klein dorpke,
    hij had al heel vroeg z'n vader verloren,
    hij had nog twee zusjes, en een broerke die jong gestorven waren.
    Hij had nog een ouder broerke, en hij was de middenste van de vijf.
    Hij heeft bij z'n oom en tante gewoond, en z'n moeder zou opnieuw gehuwd zijn nadien.
    Hij is gehuwd met een groottante van mij,
     die is al op jonge leeftijd gestorven,
    Hij bleef zitten met twee kleine ukkies.
    Hij is toen hertrouwd met m'n grootmoeder.                   
    Ze kregen samen vele kinderen.
    In 1914 werdt hij opgeroepen op 33 jarige leeftijd
     hij moest gaan strijden in de eerste wereldoorlog.
    Ik weet helaas niet waar hij is geweest,
    Men beweerdt dat hij heeft gestreden aan de Yzer,
    in de loopgraven, maar heel zeker ben ik er niet van
    Anderen beweren dat hij aan de forten van Luik heeft gestreden.
    Welk fort is mij ook onbekend. Jammer, anders ging ik het is een bezoekske brengen.
    Hij is krijgsgevangen gemaakt door de Duitsers en werd weggevoerd naar Duitsland
    Dit was een heel onbekend land voor hem,
    want in die tijd was er niet zo veel informatie.
    Hij zou gebracht zijn in Solingen, en zou gewerkt hebben in de metaalindustrie
    vooral om messen te maken, of naar Soltau kort bij in Nedersaksen waar men ook werkte en dit vooral met de ontwikkeling van Duitsland zoals de ontwikkeling van spoorwegen en treinstellen, metaalbewerking, messen, prikkeldraad, kannonen, geweren munitie en machinegeweren, gifgaswapens maken, transporttechnologie, duikboten, luchtschepen en vliegtuigen, en of op boerderijen helpen bij de oogst of het boerenleven, maar verder is mij er helaas niks van bekend.
    Hij zou er vier jaar verbleven moeten hebben als krijgsgevangene.
    Na de oorlog werden alle gevangenen bevrijd en gingen ze naar huis.
    Hoe zouden ze zich hebben kunnen aanpassen na zoveel jaren,
    zo ver weg van huis en van vrouw en kinderen.
    Hoe zou m'n grootmoeder toen voor haar kinderen hebben moeten zorgen.
    Ze zouden een hoeve gehad hebben, en zouden daar enigzins van kunnen leven hebben.
    Na de oorlog nam m'n grootvader z'n oude ambt weeral op namelijk het van landbouwer.
    Het zou ook zeer zware arbeid geweest zijn, veelal met paard en ploeg,
    zoals ik dit in m'n jonge jaren nog herinner.
    EErst het veld omploegen met paard en ploeg, daarna klotten,
    en daarna het plat rollen en inzaaien.
    Dan was het afwachten op de komst van de lente waardoor alles ging groeien.
    Hooien kwam ook aan de orde.
    In de oogstmaand was het zwoegen en zweten van al dat vele werk op het land.
    Het graan moest gemaaid worden, in bussels gebonden, dan in hutjes te drogen hangen.
    Daarna werd het binnen gehaald om het te dorsen, soms met zo'n dorsvlegel,
    met zo'n oud dorsmachine, zoals ik het in m'n kindertijd nog herinner.
    Het liedje de boerkens smelten van vreugd en plezier kwam hier ook goed van pas.
    Dit was dan stro voor het vee en het paard. En de bloem werd gebruikt om te bakken.
    Aardappelen en rapen, groeiden ook in het veld en deze werden geoogst.
    De schillen werden gekookt voor de varkens, de aardappelen werden dan ook opgeeten juist zoals nu. Z'n vrouw m'n grootmoeder is  op redelijke leeftijd gestorven, zodanig dat hij voor de tweede keer weduwnaar werd, jammer dat ik die ook nooit gekend heb.
    In z'n vrije tijd kaartte m'n grootvader heel graag en hij gaf nog een heel goed vloekkonsert erbij.
    Tjonge, tjonge, dat was mij wat, hij kon zich zo opjagen hierin, en als hij niet won dan was hij heel kwaad en kon hij goed vloeken als de beste, zoals dat steeds ging. hahahaha.
    Helaas heb ik hem niet lang gekend, hij was m'n peter, ik was nog maar een kleuter en herinner hem mij als een zieke oude man die bij een dochter een onderkomen had gevonden en er goed verzorgd werd. Hij had een beroerte gekregen tijdens een kruisprocessie, en was nadien verlamd en was hulpeloos. Hij heeft zo nog drie jaar lang geleden hulpeloos en verlamd. toen hij bij z'n dochter aankwam was hij nog een koe en een paard rijk.  Ik heb hem ooit een bezoekske gebracht na de hoogmis, wat er nog in die tijd was. Samen met m'n pa zijn we hem dan maar gaan bezoeken. Hij lag daar bedroeft en zo ziek, hij was ook verlamd van die beroerte. Hij had ook nog een hemelsblauw hemd aan, hij had korte donkere haar en een snorretje, en nog grote oren zowat van die flaporen. Zo kon hij heel goed horen, maar ik weet niet of hij nog goed hoorde.. Hij is in die zomer nog gestorven, en ligt begraven bij de oudstrijders op een erebegraafplaats. Zo herinner ik mij m'n grootvader, ik was amper zes jaar oud, heb ook nooit een nieuwjaarsbrief naar hem kunnen schrijven en dit vond ik altijd zo spijtig als de anderen in de school dit wel mochten en ik niet.
    Ik heb hem vandaag nog een bezoekske gebracht aan z'n graf en heb er nog een bloempot opgezet als herinnering aan m'n grootvader die ook m'n peter was.
    Dit is een hulde aan mijn grootvader hij is nog een oudstrijder geweest van de eerste wereldoorlog, die nu dit jaar in 2008, op 11 november 90 jaar geleden is geeindigd, nu zijn er helaas geen oudstrijders meer in leven van deze grote oorlog. Ze zouden ook meer dan een eeuw oud moeten zijn, indien er nog waren.  Hier op de foto m'n grootmoeder en m'n grootvadertje en eronder het graf waar hij ligt begraven.

    Foto

    Foto

    10-11-2008 om 00:00 geschreven door zotspook

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Myn sarie Mareis.

    My Sarie Marais is so ver van my hart,
    Maar'k hoop om haar weer te sien.
    Sy het in die wyk van die Mooirivier gewoon,
    Nog voor die oorlog het begin.
    O bring my t'rug na die ou Transvaal,
    Daar waar my Sarie woon.
    Daar onder in die mielies
    By die groen doringboom,
    Daar woon my Sarie Marais.

    Refrein: O bring my t'rug na die ou Transvaal,
    Daar waar my Sarie woon.
    Daar onder in die mielies
    By die groen doringboom,
    Daar woon my Sarie Marais.

    Ek was so bang dat die Kakies my sou vang
    En ver oor die see wegstuur;
    Toe vlug ek na die kant van die Upington se sand
    Daar onder langs die Grootrivier.
    O bring my trug na die ou Transvaal,
    Daar waar my Sarie woon.
    Daar onder in die mielies
    By die groen doringboom,
    Daar woon my Sarie Marais.

    Refrein

    Die Kakies is mos net soos 'n krokodillepes,
    Hulle sleep jou altyd water toe;
    Hul gooi jou op n skip vir 'n lange, lange trip,
    Die josie weet waarnatoe.
    O bring my t'rug na die ou Transvaal,
    Daar waar my Sarie woon.
    Daar onder in die mielies
    By die groen doringboom,
    Daar woon my Sarie Marais.

    Refrein

    Verlossing het bekom en die huis terugkeer was daar,
    Terug na die ou Transvaal;
    My lieflingspersoon sal er vas en zeker wees
    Om my met 'n kus te beloon.
    O bring my t'rug na die ou Transvaal,
    Daar waar my Sarie woon.
    Daar onder in die mielies
    By die groen doringboom,
    Daar woon my Sarie Marais.

    Refrein  zie wikipedia.

    29-10-2008 om 21:09 geschreven door zotspook

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boeehoeeeeeeeeee
    Ik zal nog maar is ne keer komen piepen hier, want ik zie dat ik voorlopig geen bericht meer heb, tja bij gebrek aan tijd zeker, ik zal beslist er nog wel is wat komen opzetten, zorap ik weeral is vrij ben. Ik doe de nacht in een rusthuis, en ja dan moet je overdag slapen, en s'nachts gaan spoken he ! groetjes aan alle bezoekers en binnekort is het spookfeest halloween hahahahaha.

    21-10-2008 om 16:38 geschreven door zotspook

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    10-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier nog een link met m'n hobbies
    Hier kan je ook nog is een kijkje komen nemen op deze link, ik wist niet dat hij nog bestond, http://smg.photobucket.com/albums/v381/zotspook/  alvast veel kijkplezier ermee. groetjes.

    10-10-2008 om 18:16 geschreven door zotspook

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fotos van de tsarenkinderen.
    nicolaas12.jpg picture by zotspook

    10-10-2008 om 17:55 geschreven door zotspook

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.m'n barbiekollektie voor een deeltje toch.
    72%
    barbie6.jpg picture by zotspookEen prachtig kroostrijk huisgezin he! Vind je niet en je hebt er zelfs geen last mee.

    10-10-2008 om 00:00 geschreven door zotspook

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hihihihihi, ikke op Tenerife

     

    10-10-2008 om 00:00 geschreven door zotspook

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 27/04-03/05 2020
  • 05/12-11/12 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 30/11-06/12 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 30/12-05/01 2014
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 31/12-06/01 2008
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Blog als favoriet !


    Mijn favorieten
  • nieuwe gehaakte Barbie en Bratzkleedjes
  • Kasteel Eyneburg in Hergenrath en Henri-Chapelle.
  • Liticia
  • Tenerife - December 1977
  • Japanse tuin
  • Nieuwe Barbiekleedjes gehaakt.
  • Land van Ooit
  • Geiser van Lanzarote
  • bratz kids in de sneeuw
  • Fotos van Lanzarote

    Foto

    Mijn favorieten
  • Mijn nieuwe bratzkleedjes.
  • leven met 100 barbiepoppen
  • spokenheld filmke op you tube modeshow OKRA Kortessem
  • Bratz kiddz op uitstap in de Voerstreek.
  • uitstapjes
  • Mijn album 29 maart
  • Gran Canaria aan het strand
  • Gran Canaria, mooie fotos
  • zotspook op tvl limburg.
  • Dorapoppenkleedjes

    Foto

    Mijn favorieten
  • poppies in de fruitstreek
  • Poppies en katers in de Voerstreek en Plombieres
  • Genoelselderen en de Voerstreek
  • Poppies in Bokrijk
  • Poppies in Coo en Stavelot
  • de loodmijn van plombiéres
  • Gent
  • the sixties in Bokrijk
  • Rhodos
  • Nicolaas2 van rusland/

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!