onze-reis
Inhoud blog
  • Wij sluiten af!
  • zaterdag, 6 juli
  • vrijdag, 5 juli
  • donderdag, 4 juli
  • woensdag, 3 juli

    Zoeken in blog



    19-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maandag, 17 juni

    Vandaag trokken we met de fiets naar Ravenna. Het was een mooi parcourtje van ongeveer 9 km.
    Ravenna is bekend om zijn mooie Byzantijnse mozaïeken. Die wilden we natuurlijk bewonderen.
    Zo gauw we onze fietsen hadden gestald gingen we op zoek naar het infokantoor. Daar vertelden ze ons waar we de biljetten konden kopen. Met het biljet konden we op 5  verschillende locaties de mozaïeken terugvinden. Met ons plannetje in de aanslag vonden we snel de weg naar de San Vitale. Dat was een basiliek in ronde vorm uit de vijfde eeuw. De koepel was versierd met geschilderde fresco’s maar de ruimte rond het altaar was bezet met wonderlijke mozaïeken. Vooral gouden en groene tinten waren de hoofdkleuren.
    Naast de basiliek was een baptisteria waar vooral de kleuren kobaltblauw en goud de hoofdrol speelden. De steentjes waarmee de taferelen zijn gemaakt zijn vrij klein. Het moet een enorm geduldwerkje geweest zijn om zoveel vierkante meter in mekaar te puzzelen.
    Het was erg warm in de straten van Ravenna. Aan de trappen van een portaal vonden we een schaduwplekje waar we konden picknicken. Mmm… we hadden vandaag een appelflap mee i.p.v. bokes.
    Op een pleintje een beetje verderop vonden we weer een oude overdekte mercado. We passeerden een tweede keer het grootste plein van de stad: Piazza del popolo. Het gezellige rechthoekige plein was omgeven door grote pallazo’s.
     We konden ook een museum bezoeken waar onderdelen van en vondsten uit een vroegere kathedraal werden bewaard. Ook een klein kapelletje was voorzien van duizenden piepkleine kleurrijke steentjes.
    De vierde locatie nog maar eens een baptisteria met grote doopfont deed ons het meest opkijken.
    De koepel boven de doopvont beeldde Johannes de doper uit met daaromheen de 12 apostelen. Je kon vanuit 4 hoeken de afbeelding in koepel bekijken. Stond je in de linkerhoek met je hoofd omhoog gericht dan dacht je dat je naar rechts moest om de afbeelding recht te fotograferen maar als je op dat plekje ging staan, zag je Johannes de doper op zijn kop.  Ging in de rechterhoek staan dacht je dat je naar links moest om de afbeelding recht te bekijken maar weer zag je het ondersteboven. We hebben dat kapelletje  enkele malen doorkruist maar hielden het maar bij optisch bedrog. We zijn er nog niet uit hoe het kon maar het was best grappig. Gelukkig lukte het ons om de afbeelding recht te fotograferen. ( anders had de computer ons wel geholpen, he!)
    Onze laatste locatie was de nieuwe basiliek ( ze was een eeuw later gebouwd dan de vorige). Ook hier viel onze mond open van verbazing. Wat een engelengeduld moet hiervan uitgegaan zijn.
    Op de terugweg naar huis vlotte het fietsen evengoed dan ’s morgens. Maar eenmaal aan de caravan voelden we de vermoeidheid waar vooral de hitte de oorzaak van was. We beslisten om nog een duikje te nemen in het zwembad en …… ja, hoor, de vermoeidheid was weer verdwenen.
    Rustig genieten van nog een zomeravond was nu aan de orde.

    Linda
     









    19-06-2013, 18:40 geschreven door stany

    Reageer (1)

    17-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zondag, 16juni

    What a wunderfull day. Als je wakker wordt en de rolluiken opent en je ziet het zonnetje al schijnen. Dan denk je “yes” weer een happy day. Terwijl Linda Yuna uitlaat, dek ik dan de tafel, en met dit weer is dat buiten. Mooi in het ochtendzonnetje met fluitende Italiaanse vogeltjes. We luisteren dan ook eens naar het nieuws via onze satelliet hoe het in ons landje is. We missen blijkbaar niet heel veel. Rond 10 u trokken we naar het zwembad op de camping. We stonden verstomd dat er zoveel volk was. Ook vele kindjes, maar het  is weekend. Het water was erg verfrissend en deed deugd. Tegen de middag was het tijd voor onze aperitief. Mijn keukenprinses toverde weer iets uit haar hoge hoed, gevulde champingnons op de tepanyakiplaat. Lekker zeg. Na de middag even op zijn zuiders een lekkere siësta gehouden en rond 16u trokken we naar het strand van onze camping. Ze hebben hier allemaal hun privé strand. Je moet er wel betalen voor ligzetels en je mag niet zomaar ergens plaatsnemen. We deden even onze schoenen uit en gingen tot onze knieën de zee in. Wat was het water lekker warm. Nog warmer dan in het zwembad van de camping. Er waren dan ook vele mensen in zee. Het is hier echt zomer. We hebben tot bijna 23u buiten gezeten en naar de radio geluisterd. Heel gezellig met een glaasje. Jaja , la vita et bella.

    Stany





    17-06-2013, 19:17 geschreven door stany

    Reageer (2)

    16-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaterdag, 15 juni

    Vandaag reisden we weeral naar het buitenland t.t.z. naar San Marino. Dat is een ministaat zoals het beter gekende Monaco.                                                                                                                                                                                       
    De rit begon aan de vlakke kuststreek en stilaan veranderde het landschap in lichte glooiingen tot ware heuvels. San Marino is tegen zo’n heuvel gebouwd. Het was een bijzonder ritje om er te geraken en dan nog over de parkeerterreinen gezwegen. Er waren 9 verschillende parkeerterreinen rond het staatje. Sommige waren al volzet. Na een poosje vonden we een geschikt plekje. Via een oude stadspoort wandelden we de straatjes van het historisch centrum in.
    De straten liepen in verschillende niveaus. Elk niveau had mooie uitzichtpunten over het golvende heuvellandschap en over de laagvlakte richting zee. Helemaal bovenaan stond een groot kasteel.
    Hier en daar ontdekten we een oud pallazo of een gebouw waar met steevast de wacht hield.
    In de straatjes wemelde het van toeristen die de etalages van de vele winkeltjes bekeken. Winkeltjes met parfum, handtassen, juwelen en kledij waren het vaakst vertegenwoordigd. Maar er waren ook vele wapenwinkels. Dat beviel ons niet zo en gelukkig waren we ze nooit eerder tegengekomen.
    Het was vandaag de eerste keer dat we met superwarm weer op uitstap gingen en het was best leuk om alle mensen in zomerse kledij te zien flaneren. Geen jassen, geen vestjes, geen paraplu’s, zalig gewoon.
    Na de middag stopten we op de terugweg in Rimini, een grotere stad aan de kust. Hier was het parkeren een stuk eenvoudiger.
    Langs een brede winkelstraat wandelden we tot aan het station. Daar vonden we een stadsplan en merkten dat de stad nog een heel eind van het strand lag. We beslisten om langs een rivier terug te
    stappen. Aan beide oevers van de rivier lagen talloze boten te wachten om zeevaardig te zijn. Met zo’n mooi weer hunkerden ze gewoon om uit te varen. Enkele bootjes hadden geluk en kozen met hun bemanning de weg naar het ruime sop.
    We wandelden langs de rivier tot aan een oude brug. Daar liepen we weer de stad in en kwamen nog
    een mooi plein tegen.
    Tegen drie uur bereikten we de auto en reden vlotjes ( zonder files) langs de kustweg naar onze camping.
    ’s Avonds konden we genieten van een lange zomerse avond. Heerlijk!

    Linda







    16-06-2013, 18:40 geschreven door stany

    Reageer (0)

    15-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vrijdag, 14 juni

    Aan alle mooie liedjes komt een einde, en ook hier dus. We hebben hier heel wat gezien en verkend. Umbrië en Toscane hebben heel wat te bieden. Vanaf deze plek aan het meer van Trasimeno kan je beide streken goed bereiken. We vertrokken , zoals meestal altijd rond 10u. De GPS stuurde ons langs Perugia, maar op de kaart hadden we op voorhand al gezien dat we een hele hoek konden afsnijden. Langs een kleinere weg reden we aan de andere kant van het meer omhoog, zodat we nog een paar prachtige zichten kregen op het meer. Dan de snelweg op die ons tot in Ravenna bracht. We kunnen in België al eens mopperen over onze wegen , maar deze weg spande weg echt de kroon. Zelfs in een donkere tunnel moest je uitkijken en proberen de putten te vermijden. Over  het hele traject zijn er putten opgelapt, maar over de manier waarop… dat is een vraagteken van welke nuchtere aannemer dit gedaan zou kunnen hebben. Onderweg hielden we nog een halte om te eten en rond 14u kregen we een leuk plekje toegewezen op onze nieuwe camping. Snel installeren en genieten van het zonnetje, het is hier echt warm nu. We hadden vernomen dat er markt was van 16-24u hierin het dorp Punta Marina. Om 20u namen we onze fietsen en reden tot daar. Het marktje was er eentje van meestal allerlei prullaria. Boven de kraampjes branden er overal spaarlampen. Wel tof om eens te bekijken. Nadien brachten we nog een klein bezoekje aan de zee. We zitten nu aan de Adriatische zee dus. Toen we terug naar onze fietsen gingen begon het ritme van folkloristische muziek onze aandacht te trekken. Op een pleintje bracht een dansgroep allerlei dansen, ook kinderen deden eraan mee en bij elke dans hadden ze een bijpassend kostuum. We bleven er staan kijken tot 22.30u. We voelden het einde ervan naderen en besloten om voor de massa terug huiswaarts te rijden. Dit was een heerlijk welkomstgeschenk in onze nieuwe plaats. Dat hadden ze nu echt niet moeten organiseren voor ons. (grapje)

    Stany                                                                                                                                                                                             







    15-06-2013, 18:44 geschreven door stany

    Reageer (1)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.donderdag, 13 juni

    ’s Morgens hebben we eerst onze buren Ans en Piet uitgewuifd. Ze trokken vandaag verder. We wensen hen nog een hele fijne reis.
    Na het ontbijt deden we onze inkopen. Dan kunnen we morgen met een gerust hartje vertrekken want we weten nooit op voorhand of er winkels in de buurt van de nieuwe camping zijn.
    Na de middag hielden we poetsdag. Omdat we hier 2 weken hebben gestaan en omdat het heel modderig was toen we toekwamen, waren zowel de auto, de voortent, het grondzeil en de caravan toe aan een flinke wasbeurt. We werkten flink door zodat we nog even konden genieten van het mooie weer. Vandaag was het erg zonnig zodat alles vlug droogde.
    We pakten de voortent ook al in zodat we morgen tijdig kunnen vertrekken voor ons tochtje naar
    Ravenna. De weersvoorspellingen voor de volgende dagen zijn heel belovend. Hier is de zomer nu
    echt in ’t land.
    ’s Avonds genoot ik van weer een supermooie zonsondergang aan het meer.

    Linda





    15-06-2013, 18:42 geschreven door stany

    Reageer (0)

    13-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.woensdag, 12 juni

    De dagen vliegen voorbij. Soms willen we veel doen als we eens even thuisblijven, maar dan is het zo snel middag dat je niet alles hebt kunnen doen wat je plande. Zo was het ook weer vandaag. Maar niet getreurd hoor, we doen wat we kunnen en willen. Is het niet vandaag dan is het morgen. We zijn hier immers in het zuiden en passen ons aan. Na de middag trokken we er nog eens met de auto op uit en Yuna kon ook mee. We reden eerst hier naar een dorpje 11 km hier vandaan. Panicale. Het dorpje had een toeristenparking net buiten zijn oude kern. Een toegangspoort bracht ons op het centrale pleintje met een bar en een restaurantje. Weer een idyllisch plekje. We liepen door de smalle straatjes zonder winkeltjes ditmaal. Het dorp was een groot ovaal van straatjes, je kon er makkelijk rondlopen zonder te verdwalen. Na ons bezoek reden we verder naar het volgende dorpje van onze planning, Piegaro. Ook hier konden we op een parking buiten het centrum parkeren en via een trap waren we dadelijk in het oude gedeelte. Helaas was hier niet zo heel veel te bewonderen zodat we snel terug aan onze auto waren. Na een ritje van 25 km terug waren we op tijd om een aperitiefje met onze buren te nuttigen, ze vertrekken morgen richting Ravenna. Wij doen dat pas vrijdag.

    Stany





    13-06-2013, 19:52 geschreven door stany

    Reageer (0)

    12-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dinsdag, 11 juni

    Vandaag was het een dagje om na te genieten van onze mooie uitstap naar Firenze.
    Voor de middag gingen we op stap naar de winkel om nog een wijnfondue te organiseren.
    We wilden onze vrienden Gwen en Mark er mee verrassen want die vertrekken morgen weer
    naar België.
    Omdat ze ruimer gehuisvest zijn dan wij, trokken we met alle ingrediënten naar hun huisje wat verder op de camping.
    We genoten er eerst van een heerlijke pasta die Gwen supergoed had bereid. We zijn in Italië en dan mag de pasta niet ontbreken, he!
    Daarna smulden we van de fondue, dronken we een glaasje wijn en proefden we van een inheems drankje sambucco . Heerlijk om buiten op hun terrasje te vertoeven. Dat is echt vakantie vieren.
    We zullen hun gezelschap morgen missen.

    Linda

     







    12-06-2013, 11:26 geschreven door stany

    Reageer (1)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maandag, 10 juni

    Eindelijk zover. Firenze, Florence… hoe noemen ze deze stad nog allemaal? We hadden de wekker gezet zodat we vroeg konden vertrekken. Het was een ritje van 130km. We bereikten  Firenze om 10u maar dan moesten we nog een parkeerplaatsje vinden. Even zoeken en tamelijk dicht bij het centrum vonden we een plekje. Via de rivier de Arno bereikten we, in de regen, als eerste de wereldberoemde Ponte Vecchio. Het is een zeer speciale brug. Aan de beide zijkanten hangen er huisjes aan. In deze huisjes mogen al sinds eeuwen alleen maar juweliers hun winkeltjes hebben andere winkeltjes zijn niet toegestaan. De regen was opgehouden en we trokken verder de stad in. Al snel dook het palazzo Vecchio op. Een prachtig gebouw op een enorm mooi plein. Wat konden ze in die tijd toch grote bouwwerken neerplanten. Aan de zijkant was er een ander gebouw met zuilen en enorme stenen beeldhouwwerken. Als je ervoor staat kan je er enkel met verbazing staan naar kijken. We trokken nadien weer verder tot aan de Dom. Het was weer een “waaw, wat is dat hier”. De buitenkant was helemaal betegeld door roze, witte en donkere marmer. Ook de toren ernaast en de Battistero, de eerste kathedraal van de stad, waren in dezelfde kleuren marmer betegeld. Met het zonnetje erop was het adembenemend mooi. De Dom  binnenin was vrij te bezoeken maar eigenlijk vonden we de buitenkant ditmaal mooier. Ik ben is benieuwd hoeveel foto’s hier op een jaar gemaakt van worden. Op een bankje aten we onze bokes op en gingen verder op pad. Plots waanden we ons in de “Souks”. Langs beide zijden van de straatjes waren er tentkraampjes met “zuiderlingen” die hun waren aan de man probeerden te brengen. “We make good price for you” deze uitspraken hebben we al heel vaak gehoord. We dwaalden erdoor tot aan de overdekte markt. We moeten toegeven dat we er in Spanje wel mooiere hebben gezien. We konden ook nog het Palazzo Strozzi bezichtigen en deden daarna een ontdekking die niet in het boekje stond. In een kerk konden we naar boven gaan tot in de nok en hadden er een prachtig uitzicht . De kerk bovenaan stond in verbinding door een bruggetje met een gebouw aan de overkant. Lang daar konden we terug naar beneden. Langs het grote Palazzo Pitti bereikten we terug de Ponte Vecchio en daarna kuierden we langs de smallere winkelstraatjes waar we in een bar nog iets dronken. Alles is in feite dicht bij elkaar in Firenze. Heel makkelijk. Op weg naar huis kregen we nog enkele regenbuitjes. We sliepen goed die nacht.

    Stany











    12-06-2013, 11:25 geschreven door stany

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zondag, 9 juni
    Eerst en vooral een fijne vaderdag voor alle papa’s. We vierden ook al vaderdag in maart maar we kunnen mekaar niet genoeg in de bloemetjes zetten vandaar dat ik een speciaal ontbijtje had voorzien om ons Stanneke te verrassen.
    Voor de middag mocht Yuna nog eens een plonske nemen in het grote meer. We vertelden het al meerdere malen maar ze geniet daar enorm van. Als je haar niet roept zou ze gewoon blijven verder zwemmen. Ze kan het enorm lang volhouden.
    ’s Middags maakte ik een lekkere wijnfondue voor Stany. We genoten er met volle teugen van.
    Als je op de middag uitgebreid tafelt, ben je ’s middags aan een siësta toe. Vandaar dat we rustig aan de caravan bleven. Even bijtanken om morgen op uitstap te gaan naar de veelbelovende stad: Firenze.
    De  zonsondergangen aan het meer zijn het erg mooi. Ik trakteer jullie vandaag op mooie foto’s ervan.

    Linda






    12-06-2013, 11:22 geschreven door stany

    Reageer (0)

    09-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaterdag, 8 juni

    We doen hier veel aan het meer van Trasimeno. Het is een goede camping zodat we een degelijke uitvalbasis hebben om links en rechts alles te gaan bezoeken. Soms is het beter zo dat je met de auto iets verder rijdt dan altijd te verhuizen. De voormiddag spendeerden we op de camping en na de middag besloten we om het dorpje Montepulciano te gaan bezoeken. Een ritje van 32 km bracht ons ter plaatse. We parkeerden net buiten het dorp en met Yuna gingen we op stap. We hadden geen plannetje en onze verwachtingen waren groot. Men had ons al verwittigd dat het de moeite zou zijn. Door een toegangspoort belandden we in een grote winkelstraat. De vele wijnwinkels vielen onmiddellijk op. Hun prijzen des te meer (nogal aan de hoge kant). De wijnen konden ook naar huis gestuurd worden stond te lezen op vele bordjes. Hier en daar in de straat waren pittoreske zijsteegjes te zien. In sommige ervan had je ook een weids zicht op de omgeving. Mooie kleuren van wijngaarden en velden. Op het einde van de centrale straat klommen we omhoog richting Piazza Grande. Een heel mooi plein omringd door mooie pallazo’s en een kathedraal met een rare voorgevel. Omdat we Yuna bij hadden , ging ik een pallazo binnen verkennen. Het bleek het gemeentehuis te zijn want ik stond plots bij de burgemeesteres die een huwelijk aan het inzegenen was. Ik snel terug vanwaar ik kwam en Linda inlichten dat ze daar niet moest binnen gaan. Op het plein waren ambachtelijke kraampjes . Ook een koperslager in een huisje was druk in de weer. We waren blij dat we ook dit plaatsje weer bezochten.

    Stany







    09-06-2013, 20:28 geschreven door stany

    Reageer (0)

    08-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vrijdag, 7 juni

    Heerlijk opgestaan met het zonnetje. We hadden ons tafeltje buiten gezet voor het ontbijt. We namen er onze tijd voor. De vogeltjes floten hun lied en Yuna stond nog een leuke verrassing te wachten. De vaat werd gedaan en een wasmachine zorgde dat onze vuile was terug netjes werd. Daarna begaven we ons naar het meer met onze stoelen, een boek en een stukje fruit. Yuna aarzelde niet toen ze verlost werd van haar leiband. Ze dook meteen het water in en we hebben ze de eerste drie kwartier niet meer gezien. Ze zwom en vond het leuk. Daarna was het aperitief- en lunchtijd. Na de middag was het luilekkerland. Rusten in het zonnetje en nadien de blog nog wat bijwerken.

    Wat jullie nog niet weten is dat de wereld klein is. Een dag nadat we op deze camping waren stelde ik  aan een van de vaste huisjes ( caravans) vast dat er Vlaams gepraat werd. Ik zei dat ik ook Belg was en werd met mijn afwasbakje in de hand uitgenodigd om een glaasje wijn te drinken. Linda die wat later toekwam was met verbaasd dat ze me er zag zitten. Na enige woorden gewisseld te hebben, bekeken de vrouw en ik elkaar en dachten dat we elkaar kenden. Het was zo ook. Een collega van de kazerne van Berlaar, Gwen en Mark.  Ze hebben hier al jaren een huisje en brengen hier hun vakanties altijd door.

    We werden er deze avond om 19u verwacht voor de aperitief  om daarna eens te gaan eten in een typisch Umbrisch restaurantje. Met de fiets reden we naar het dorpje. Het restaurantje lag iets buiten het dorp aan een tof binnenkoertje. Daar onze vrienden goed Italiaans kunnen, bestelden ze een echte maaltijdsuggestie van de chef. Dat gaat hier met de nodige gangen gepaard zodat we niet snel van tafel waren. De hoofdschotel was everzwijn met wijnsaus en een maïspuré. De avond was echt geslaagd voor ons.

    Stany

     

     







    08-06-2013, 18:55 geschreven door stany

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.donderdag, 6 juni

    Op ons verlanglijstje stond de stad Siena nog vermeld. We beslisten om vandaag deze stad eens onder de loep te nemen.
    Via vrij goede banen kwamen we na anderhalf uur aan aan de rand van de stad. We vonden ook een degelijke parkeerplaats voor de auto. We moesten ons even oriënteren op ons stadsplannetje om  de juiste invalsweg te zoeken. We zetten er goed de pas in en bereikten na een 10-tal minuten een ingangspoort. Na de poort moesten we klimmen. Een steile straat bracht ons nog dichter bij de voetgangerszone. Siena had sinds 1959 de eerste autovrije binnenstad van Italië. Heerlijk toch!
    Het was er dan ook ideaal om te kuieren langs de straten die ons tot aan het grootse mooie plein
    PIazza del Campo leidden. Het is een licht aflopend plein dat aan drie zijden omringd wordt door statige huizen en gotische paleizen. Op de laagste plek van het plein heerst het Palazzo Pubblico met zijn hoge klokkentoren als heer en meester over de enorme mensenmassa die zich op de straatstenen hadden neergevleid. Het was lekker warm en de toeristen waren in grote getale komen opduiken in deze geweldige stad. Aan een grote fontein wasten de duiven zich alsof hun leven er vanaf hing. Echt grappig om hier even bij stil te staan. De duiven konden in ieder geval op veel aandacht van de aanwezigen rekenen. Het was een mooi schouwspel.
    Het plein wordt eens per jaar het centrum van een heuse paardenrace. Er worden tribunes op het plein gezet en de paarden met ruiter rijden om ter snelst.
    We wandelden verder door de omringende straten. We staken onze hoofden binnen in de vele gezellige winkeltjes.
    ’s Middags aten we een snelle hap in één van de vele snackbars van de stad. Verder op verkenning ontdekten we de Dom. Het is een spectaculaire kerk die op het hoogste punt van de stad is gebouwd.
    De voorgevel is rijkelijk voorzien beelden en zuilen. De buitenkant is opgesmukt met donkergroen-witte strepen. De ronde koepel staat in schril contrast met de strakke rechthoekige toren. Het geheel is een teken van rijkdom en vroomheid. Jammer dat we de binnenkant niet vrij konden bezoeken. Je had er een ticket voor nodig.
    Langs kleine straatjes werden we verder gevoerd naar nog een heel mooi voorbeeld van een Toscaans paleis. Het binnenkoertje was toegankelijk en daar bewonderden we mooie fresco’s op het plafond van de kleine gaanderij. Het was een gezellig koertje dat we goed in ons opnamen vooraleer we weer op zoek gingen naar onze auto.

    Linda

     







    08-06-2013, 11:46 geschreven door stany

    Reageer (0)

    07-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.woensdag, 5 juni

    Yeh, vandaag trokken we met onze fiets naar Castiglione del Lago. Het was een heerlijk en bijna vlak ritje langs het meer. Het stadje lag op 12 km van onze camping.
    Op woensdag is het er marktdag. We hadden in Italië nog geen markt bezocht. Zodoende waren we heel nieuwsgierig. De markt was opgesteld in enkele straten en langsheen een pleintje. Kleurrijke jurkjes,  bonte tassen, lederen broeksriemen en grappige t-shirts kwamen in alle maten in ons vizier.
    Ook lekkere groente en fruit, plantjes en bloemetjes werden enthousiast aangeprezen.
    Het was helemaal een gezellig markt.
    Het stadje was best mooi en lag een beetje hoger dan de omgeving. Via verschillende oude stadspoorten kon je het stadje binnenkomen. Drie lange evenwijdige straten liepen van oost naar west. De straten kwamen uit op een klein parkje. Vanaf het ommuurde parkje hadden we een
    weids uitzicht over het meer. Dit was weeral een ideaal picknickplekje voor ons.
     Aan de westzijde prijkte een groot fort dat uitkeek op het meer. Het was opgetrokken in grijze
    natuursteen. In het mooie decor van het fort worden tijdens de zomermaanden voorstellingen gegeven.
    Kort na de middag fietsten we terug naar de caravan. Hoe mooi het weer was tijdens ons fietstochtje hoe gauw veranderde het met dikke grijze wolken die steeds dichter op mekaar pakten. Vrij vlug hoorden we ook het eerste dondergeroffel. Gelukkig bleef de regen uit maar de temperatuur daalde
    behoorlijk.
    Toch hopen we dat het weer stilaan wat standvastiger wordt. We hebben nu toch al 2 dagen geen regen meer gehad.

    Linda








    07-06-2013, 18:06 geschreven door stany

    Reageer (1)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dinsdag, 4 juni

    De Italiaanse vogeltjes floten ons wakker en we bleven nog even  gezellig liggen luisteren. Daarna ons ontbijtje en lunchpakketje klaarmaken want we trokken er weer eens op uit. Tegen 10u vertrokken we naar Arezzo. Het zou een leuk stadje zijn ,had men ons verteld. De weg van de camping naar het stadje was zo’n 55 km maar je kon er niet snel op rijden. Overal bijna max 50 km/U. Maar we namen onze tijd. We parkeerden aan een bank net buiten het centrum. En trokken te voet verder. We moesten 2x de weg even vragen omdat ons plannetje nog niet binnen ons territorium lag. We bereikten uiteindelijk de Corso Italia. De centrale winkelstraat van Arezzo. We weten uit ervaring al dat we best eerst de winkelstraten doen , want na de middag is het altijd even siësta en dan is het niet zo leuk om dode winkelstraten te doen. Op een pleintje in een van de zijstraatjes was er een kleine markt.  Tegen de middag bereikten we de Piazza Grande. Een zeer mooi plein met mooie huizen en pallaza’s. Aan de gevels hingen er kleurrijke wapenschilden, wat het plein een mooi uitzicht gaf. We bezochten er een Pallazo en konden tot aan de klokkentoren klimmen. Het radarwerk van de klok deed ons denken aan onze Zimmertoren in Lier. Maar hier is het toch wel veel kleiner. Vanop het kleine terrasje naast de klokkentoren hadden we een prachtig uitzicht op het plein. Terug beneden aten we ons lunchpakketje op naast een fontein. Daarna gingen we via het park naar de Dom S. Donato. Een hele mooie voorgevel trok onze aandacht. Helaas was het gebouw ook gesloten tijdens de siësta. Aan de overkant ontdekten we 2 grote pallazo’s. via kleine straatjes kwamen we bij de S. Francesco kerk, die blijkbaar beroemd is. We gluurden even binnen maar zo hadden we toch al vele kerken gezien, dachten we. In de hoofdstraat dronken we nog een koffie en thee en vervolgden onze weg naar de overblijfselen van het Amfiteatro Romano. Helaas afgesloten wegens het vele vandalisme. We konden door de tralies wel de hele ruïne zien. Moe en voldaan zochten we terug onze auto op en keerden huiswaarts. ’s Avonds werden we bij onze buren uitgenodigd voor een glaasje wijn. Het leven kan toch mooi zijn…

    Stany

     







    07-06-2013, 18:05 geschreven door stany

    Reageer (1)

    05-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maandag, 3 juni

    Voor vandaag nog enkele

    Wistjedatjes…
    … we nu 2 weken in Umbrië in Italië verblijven.
    … onze kameerplaats aan een prachtig meer ligt.
    …  er rond het meer allemaal donkere bergen oprijzen.
    … we vlakbij Toscane vertoeven.
    … het hier vaak nat is.
    … een onweer nooit ver af is.
    … ze beter weer voorspellen.
    … de poppy’s hier weelderig bloeien.
    … de olijfbomen en wijngaarden mekaar afwisselen.
    … Yuna op hete kolen zit om het meer in te duiken.
    … we alweer 60 dagen onderweg zijn.
    … het hier heerlijk kamperen is.

    Linda





    05-06-2013, 20:14 geschreven door stany

    Reageer (2)

    03-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zondag, 2 juni

    Vandaag is het de dag van de Republiek hier in Italië. Een feestdag dus. Deze nacht werd ik rond 1u gewekt door hels lawaai van muziek. Een discobar speelde volop. Rond 3u kon ik het niet meer aan en dook in mijn kleren om te gaan kijken vanwaar het kwam. Eenmaal buiten hoorde en zag ik dat het van op een heuvel wat verder kwam, dus niet van de camping. Ik begaf me naar de ingang om te kijken of er een nachtwaker aanwezig was, maar dat bleek niet. Dan maar terug naar mijn bed met oordopjes in de oren. Een halfuurtje later bleken ze gestopt te zijn. Het bleek een trouwfeest geweest te zijn. Ik was blijkbaar niet de enige die een wandelingetje had gemaakt op de camping. Dat hoorden we dan ’s morgens van iedereen. In de voormiddag haalde ik mijn fietscomputer nog eens boven zodat we na de middag een tochtje konden maken. In een brochure hadden we gezien dat er in een dorpje Paciano in de straten een bloementapijt gemaakt werd. Terwijl we door de velden en heuvels reden, reed ik bijna een slang dood die over de weg kroop. Ze was ongeveer 50cm lang. Toen we in het dorpje aankwamen zagen we niet veel animo. In het oude gedeelte van het dorp vonden we dan toch twee mooi versierde straatjes. We wandelden even rond en ontspanden ons even op een bankje. Om 18u zou er nog een H. mis zijn en daarna kregen de bezoekers ervan gratis panini en rode wijn, lazen we op een affiche. Men moest wel zelfs zijn glas meebrengen. Langs dezelfde weg reden we terug. Het was een uurtje fietsen. Mooie natuur en rustige omgeving. Aan onze tent dronken we nog een glaasje wijn met het zonnetje erbij. Zo eens een dagje op uitstap in de natuur moet ook eens kunnen en is best eens gezellig.

    Stany







    03-06-2013, 19:25 geschreven door stany

    Reageer (1)

    02-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaterdag, 1 juni

    Ook deze eerste dag van de nieuwe maand stonden we weer op met regendruppels die op de caravan tikten. Maar eenmaal aan het ontbijt was het droger.
    In de voormiddag rommelden we wat aan. Stany hielp onze buren met het herstellen van hun kapotte afstandsbediening van de mover van hun caravan. Ik ruimde wat op en las wat verder in
    mijn boek. Achteraf gingen we op zoek naar een kapper en maakten een afspraak voor volgende
    dinsdag.
    Na de middag reden we met de auto naar Perugia. Da’s een van de grotere steden in Umbrië. Stany parkeerde de auto buiten het stadscentrum. Gauw merkten we dat het stadscentrum zich veel hoger bevond. Na een flinke klim ontdekte Stany publieke roltrappen. Dat was een fijne ontdekking want na nog drie lange roltrappen kwamen we pas op het niveau van de stad. Een lange sombere straat met veel plassen bracht ons tot het eigenlijke centrale plein. Dat plein fascineerde ons wel. Het was
    omgeven door enorm grote palazzo’s. In het midden van het plein pronkte een enorme fontein.
    Langs enkele kleinere straatjes maakten we een ommetje om weer aan te komen op de centrale plaats. Nu volgden we de bredere winkelstraat tot aan een heel mooi uitzichtpunt. Aan de horizon glooiden de heuvels op. De kleinere dorpen verstopten zich tussen weilanden en lange bomenrijen.
    We vonden dat er maar weinig volk was in deze grote stad. Maar we houden nooit rekening met de Italiaanse siësta. Na half drie werd het plots iets gezelliger in de straten. Het zonnetje speelde verstoppertje met de wolken. Af en toe klaarde het mooi op in de straten om daarna de huizen te hullen in een donkere grijze sfeer.
    Bij een bakker kochten we een vieruurtje. Thuis maakten we warme koffie en thee en verorberden ons lekker appelvlaaike.
    Perugia is niet direct een aanrader maar we waren toch tevreden dat we de stad beter hadden leren kennen. Vooral die lange buitenroltrappen zullen ons lang bijblijven.

    Linda







    02-06-2013, 20:20 geschreven door stany

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vrijdag, 31 mei

    Deze nacht hadden we nog een paar maal fikse regenbuien. Zelfs tot de tijd dat we opstonden regende het. We ontbeten in onze caravan want de voortent stond nog steeds onder water. We hadden geluk dat het ophield met regenen na ons ontbijt. We braken de voortent af en besloten om verder te rijden naar onze volgende camping aan het meer van Trasimeno. We zagen dat er nog mensen met hetzelfde idee zaten en die warmere, drogere oorden gingen opzoeken, maar het is slecht in heel Italië hebben we gezien op TV. We reden via een snelweg tot aan het meer. Helaas is de snelweg niet te vergelijken met de wegen van bij ons. Wij hebben in België soms slechte wegen, maar hier zijn ze nog veel slechter dan bij ons. Op de middag waren we op onze eindbestemming. We hadden nu maar 50km gereden. Ook hier had het goed geregend en we zochten een plekje uit dat waar niet te veel putten en water was. We aten eerst in onze caravan en daarna, tussen enkele regenbuitjes in, zetten we onze voortent terug op. Al snel zaten we terug op ons gemak. Na de middag genoten we van ons nieuwe plekje dat heel rustig is. Het was weeral snel avond.

    Stany





    02-06-2013, 20:18 geschreven door stany

    Reageer (0)

    31-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.donderdag, 30 mei

    We maakten vandaag een tripje met de auto in de buurt van Assisi. Op een 4-tal km van Assisi ontdekten we de basiliek van Santa Maria Degli Angeli. Omdat we Yuna mee hadden moesten we om de beurt een kijkje nemen in de basiliek. Terwijl Stany zijn toertje deed in de basiliek wandelde ik met Yuna over het grote plein. Stany lichtte me in over de belangrijkste vondsten zodat ook ik kon genieten van de bijzonderheden in deze basiliek. Midden in de grote kerk bevond zich een kleinere kapel. We mochten ook in de gewelven van het bijbehorende klooster. In één van de gangen stond een beeld van St Fransiscus met levensechte duiven op zijn handen. Dat vonden we wel bijzonder. Toen we ’s middags de basiliek verlieten, luidden de klokken uit volle borst. Het leek echt een vrolijke bende, die vele klokken. Ze klepelden er lustig op los.
    We reden even verder naar het klooster van San Damiano. We aten eerst onze bokes op een bank en daar voelden we al dat het best kil was om stilletjes buiten te zitten. Het klooster leek middagpauze te hebben zodat we onze tocht verder zetten richting Spello een 10-tal km verder. Het stadje is op de flank van een berg gebouwd. Rondom het stadje ligt een ringmuur waarlangs we rustig kon wandelen. Het zonneke kwam efkes piepen en dat deed even deugd.
    In het stadje hing een historische sfeer. Steegjes die tegen de flanken omhoog klommen, wisselden mekaar af. De huizen waren vaak versierd met mooie bloembakken en potplanten. Heel even voelde het ‘ zomers ‘ aan maar algauw begon het in de verte te donderen. En voor we het wisten hing het onweer dreigend boven het stadje. Grote regendruppels kondigden het begin aan van een heus onweer. Onder een gewelf vonden we een tijdelijke schuilplaats. Toen de regendruppels minderden, kozen we de weg terug naar onze auto.
    Op de terugweg konden we nog terecht in het klooster van San Damiano. De paters liepen er heel rustig en onbezorgd bij. De vertrekken die we mochten bezoeken waren bijna allemaal gebedsruimtes. Ze waren vaak versierd met eenvoudige maar mooie fresco’s.
    Toen we thuis aankwamen, verwarmden we de voortent alweer met ons vuurtje en we bekwamen van ons onweeravontuur.
    ’s Avonds werden we nog eens getrakteerd op een flink onweer. Er kwamen deze keer zelfs hagelbollen bij kijken. Yuna vond zo’n onweer maar niks, ze kroop op een bolleke in haar mandje.

    Linda

     

     

     









    31-05-2013, 08:59 geschreven door stany

    Reageer (0)

    29-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.woensdag, 29 mei

    Toen we opstonden zagen we geen fel licht door de rolluiken. Zou er geen zon zijn vandaag? Inderdaad, als we de voortent buiten kwamen was het fris en een beetje winderig. De warme dag van gisteren leek alweer voorbij. Het is precies Belgisch weer. De wolken waren donkergrijs en tussendoor waren enkele blauwe plekjes waar te nemen. We besloten tijdens ons ontbijt om een picknick klaar te maken en naar Assisi af te zakken. De fietsen werden van stal gehaald want Assisi is maar 3.5 km van onze camping verwijderd. Bergopwaarts fietsten we tot het stadje van Franciscus van Assisi. De man van de eenvoud en armoede die de duiven zijn laatste brood gaf. We stalden onze fietsen aan de rand van de stad en al snel waren we aan de Basiliek. Mijn gids Linda wist me te vertellen dat de basiliek uit drie delen bestond. Er was een onder-en een bovenkerk en een crypte. Ik was verbaasd dit te horen. We betraden eerst de onderkerk. Niet vol goud of zo maar gewoon prachtig met zijn fresco’s. Een trap leidde ons tot de crypte waar het gebeente van de heilige Fransicus wordt bewaard.  Via een klooster konden we naar de bovenkerk gaan. Hier vertelden de vele fresco’s op muren en zolderingen het leven van Franciscus. Buitengekomen zagen we een prachtig aangelegd gazon met het woord PAX in verwerkt. Vele kleine, mooie straatjes met hier en daar kleine winkeltjes brachten ons naar het Foro Romano, waar nu het toeristisch bureau gehuisvest is. Op het plein genoten we van onze picknick onder klanken van een dwarsfluitspeler die de Bolero en  de Morgendstimmung van Grieg speelde. Wat moet een mens nog meer hebben… Van hier uit bereikten we Chiesa Nuova. Een 17-de eeuwse barokkerk gebouwd bovenop de resten van het middeleeuwse ouderlijke huis van Sint Franciscus. Assisi plakt eigenlijk tegen een bergwand aan zodat we door de straatjes op en af de rest van de stad verkenden. Enkele druppels vielen ondertussen neer zodat we besloten om terug huiswaarts te rijden. Assisi is een mooi stadje dat bij goed weer meer dan een dagje waard is . Op de camping had het blijkbaar veel meer geregend maar we genoten buiten nog van een lekker drankje. Tegen het avondeten werd het toch te fris en moesten we in onze voortent weer op temperatuur komen met het elektrische vuurtje.

    Stany

     

     









    29-05-2013, 19:35 geschreven door stany

    Reageer (0)

    Archief per week
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!