xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /> .
Toast met een salade van rode
vruchten en ricotta
Ingrediënten voor 4 personen 500 g
verse, rijpe aardbeien Enkele takjes rode bessen 500 g blauwe bessen 1 eetlepel
kristalsuiker Het sap van een halve citroen 250 g ricotta 8 sneetjes
zuurdesembrood Eventueel enkele takjes munt
Bereiding
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij ze in partjes.
Spoel de aardbeien in koud water. Je kan ze ook door een vochtige handdoek
rollen.
Verwijder de takjes van de rode bessen en was de blauwe en rode bessen.
Doe de aardbeien en de bessen in een ruime kom en meng ze met de suiker en het
citroensap.
Toast ondertussen de sneetjes zuurdesembrood.
Smeer de toast rijkelijk in met ricotta en beleg met de aardbeien en de bessen.
Garneer eventueel met wat munt of citroenmelisse
|