Ze heeft er nochtans 6.005, waarvan er meer dan 1.500 'inwendig' aangebracht zijn, weet de Daily Telegraph. Davidson haalde voor het eerst het World Guinness Book of Records in 2000, met toen 'amper' 462 piercings, waarvan 192 in haar gezicht alleen al.
Lijden voor kunst
Nu is de Braziliaanse Davidson dus nog een pak straffer gepiercet. En toch vindt ze piercings niet leuk. "Ik zie af voor mijn kunst", zegt ze. "Om een record te breken, moet je ver gaan. Ook mijn familie moet niet weten van piercings en tattoos. Maar ik ben gelukkig. Ik heb besloten mij te veranderen en mezelf te zijn."
Davidson is een verpleegster die tegenwoordig in Edinburgh woont. Het clichébeeld van een wat wollige verzorgster heeft ze alvast doorprikt.
Met Force Trainer laat je als een jedi met je gedachten een bal zweven.
Mind Flex van Mattel maakt het nog iets ingewikkelder.
Nog dit jaar ligt het eerste speelgoed dat gebruikmaakt van hersencontrole in de winkel. Liefhebbers kunnen dan aan de slag met enkel en alleen hun gedachten, meldt lifestylemagazine Bright.nl. De techniek wordt al langer gebruikt voor medische toepassingen als robotarmen, en is nu goedkoop genoeg om de overstap te maken naar de speelgoedwereld.
Twee systemen
Speelgoedfabrikanten Uncle Milton Industries en Mattel werken respectievelijk aan de Force Trainer en de Mind Flex. De Force Trainer refereert nadrukkelijk aan het Star Wars-universum, en laat je als een jedi met je gedachten een bal doen zweven. De bal zweeft dan hoger bij een verhoogde concentratie, die wordt opgepikt door een soort draadloze koptelefoon. Bij Mind Flex van Mattel moet je een zwevende bal door een parcours met ringen denken. Beide spelletjes zullen rond de 100 dollar kosten.
Ingrediënten:
4 kleine rogvleugels
een half pakje boter
bloem
6 eetlepels kappertjes
peper en zout
Bereiding
Was de rog en dep goed droog. Kruid met peper en zout en wentel door bloem.
Verwarm de boter in een ruime pan tot de kleur van hazelnoten. Bak de rog op beide kanten goudbruin.
Haal de rog uit de pan en houd warm. Blus de pan met 2 lepels azijn van de kappertjes en doe er enkele klontjes koude boter bij. Door de azijn en de boter krijg je een mooie binding. Doe er de kappertjes bij en warm goed door.
Serveer de rog met de boter en een lekkere aardappelpuree.
Wijntip : St.Véran (witte wijn)
Saint Veran wordt gerekend tot het gebied van de Maconnais en dus de Bourgogne. De appellatie bestaat sinds 1971 en de St. Veran staat bekend als het kleine broertje van de bekendere Pouilly-Fuisse. St.Veran heeft, gezien de hoge prijzen van Pouilly Fuisse de laatste jaren, de beste naam hoog te houden als het gaat om de prijs / kwaliteit-verhouding.
De St.Veran is een krachtige en volle wijn met alle kenmerken van een zeer goede witte Bourgogne. De wijn kenmerkt zich met name door aroma's van o.a. perzik, peer, bloemen, amandel en een tikje vuursteen. Het is een zachte, romige en boterachtige wijn, die ook ietwat vettig aandoet.
Kortom een echte traditionele Chardonnay uit de Bourgogne
In Nigeria heeft de politie een geit aangehouden voor een gewapende overval.
De bevolking gelooft dat het dier in feite een man is, die zich met zwarte magie in een geit heeft veranderd.
Burgers hebben de geit na de overval naar de politie gebracht, meldt de BBC. Het geloof in hekserij en krachten waarbij mensen van gedaante kunnen wisselen is niet ongebruikelijk in Nigeria.
In Manhattan worden nog wel sjaaltjes van Hermès verkocht, maar op straat hoedt de koper zich ervoor om ostentatief met een tasje van Hermès te worden gespot. Luxegoederen zijn plots de nieuwe porno: zaken die na aankoop moeten worden verborgen in bruine papieren zakken. Niemand wil nog bruskeren.
Chanel en Sotheby's ontslaan personeel, het modehuis Louis Vuitton heeft plannen om een megastore te openen in Japan in de koelkast gezet. Ook de vraag naar zeejachten en privé-jets bereikt stilaan het nulpunt.
Zelfs indien de ware rijken hun koopactiviteiten gewoon verderzetten, zullen we het niet snel meer te weten komen. Met je rijkdom uitpakken is voorlopig not done'. Zeker in ruraal Amerika
Als de namen u niets zeggen, dan hebt u wellicht
toch al eens in bewondering gestaan voor hun magnifieke prenten. Voor
het eerst in hun bijna 25jaar samenwerking exposeert de succesrijke
Belgische striptandem Schuiten & Peeters in Vlaanderen. 'De poorten
van de utopie' is een pareltje geworden.
Zoals alle grote kunstenaars beperkt Brusselaar François Schuiten (48) zich niet tot één medium. Zijn uitstapjes naar illustratie en scenografie - en dit jaar ook het ontwerp van het Belgische paviljoen voor de wereldexpo in het Japanse Aïchi - ziet hij als een kans om zich te verrijken. Dat geldt ook voor zijn spitsbroeder en coscenarist Benoît Peeters (48), die tevens striptheoreticus, Hergé-biograaf, filmregisseur en romancier is.
De duistere steden is een perfect voorbeeld van die voortdurende kruisbestuiving. Van deze stripreeks, die zich afspeelt in een parallelle wereld, hebben Schuiten en Peeters ook een reisgids, een kinderboek, een dvd en meer gemaakt. Soms geven ze uitleg over hun parallelle universum in multimediaperformances, zodat de toeschouwer nooit weet waar realiteit en fictie in elkaar overgaan. De poorten van de utopie is de allereerste tentoonstelling over Schuiten & Peeters die Vlaanderen aandoet. De auteurs zijn controlefreaks, die volledige inspraak eisen en meestal met dezelfde aannemers werken. Het resultaat is ernaar: deze expo is misschien wel de mooist gepresenteerde striptentoonstelling die ooit in Vlaanderen te zien was. Ze toont een selectie thematisch geordende illustraties van de voorbije twintig jaar en voorbereidende impressies voor allerlei projecten, waarvan sommige nooit eerder te zien waren.
1 Atlantische zalmfilet met vel van 1,5 kg
300 g suiker
350 g fijn zeezout
20 g gemengde peperbolletjes, grof gemalen
2 eetlepels fijngehakte dille
2 eetlepels olijfolie
Garnituur :
Enkele mooie, witte champignons
1 citroen
1 kleine venkel, in dunne ringen gesneden
100 g raketsla (rucola)
2 eetlepels fijngehakte bieslook
4 eetlepels olijfolie
peper
Bereiding
Haal met een pincet alle graten uit de zalmfilet.
De suiker, het zout en de gemalen peperbolletjes mengen.
Ongeveer 1/5 van dit mengsel in een rechthoekige, ondiepe geëmailleerde schotel strooien en de zalmfilet met het vel naar onderen erop leggen.
De zalmfilet bestrooien met de dille en vervolgens bedekken met de rest van het zoetzoute pepermengsel.
Een houten plankje, verzwaard met een gewicht van ongeveer 1 kg, op de zalmfilet leggen en ongeveer 24 uur in de koelkast laten marineren.
De zalmfilet uit de droge marinade halen en heel even onder stromend water schoonspoelen.
De zalmfilet drogen met een doek en insmeren met 2 eetlepels olijfolie.
De zalmfilet met een zeer scherp mes in schuine, dunne plakjes snijden, zoals voor gerookte zalm.
De zalmplakjes over de borden verdelen.
Een salade maken met de raketsla, de venkel, het citroensap, de olijfolie en wat zout.
De salade midden op de zalmplakjes schikken.
De champignons in fijne plakjes snijden en errond leggen.
Bestrooien met bieslook en peper, besprenkelen met olijfolie en citroensap.
1 flinke kip
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
100 g gedroogde ham
100 g geschaafde amandelen
100 g champignons
100 g Bekegemse eendenlever
piment despelette of cayennepeper
2 takjes rozemarijn
1 citroen
2 el vloeibare honing
2 ontvelde en ontpitte trostomaten
olijfolie
1 krop andijvie
ciderazijn
aardappelzetmeel
peper en zout
voor de flans van aardappel:
400 g gekookte aardappelen
2 eieren
1 pakje beukenzwammen
1 dl room
100 g ovengebakken spek
boter
peper en zout
Bereiding
1. Stoof voor de vulling de gesnipperde sjalot en look aan in olijfolie. Voeg de geschaafde amandelen en de gesneden champignons toe en stoof nog even door. Doe er de gesneden ham bij en haal van het vuur. Doe alles over in de keukenrobot. Voeg de eendenlever toe en kruid met peper, zout en piment despelette. Mix even, maar niet te glad. De vulling mag wat structuur hebben.
2. Snijd met een lang scherp mes de kip onder het vel om het wat los te maken. Zorg ervoor dat je het vel niet doorprikt. Doe dit op de twee helften van de borst en op de dijen. Doe de vulling in een spuitzak en spuit het onder het vel. Je zal merken dat de kip serieus aan omvang zal winnen.
3. Kruid de kip met peper en zout en kleur goudbruin in hete boter. Leg de kip vervolgens op zijn rug in een ovenschaal. Strooi er fijngesneden rozemarijn overheen en bestrijk de borsten met honing. Haal met een dunschiller de schil van de citroen en leg ook deze bij de kip, samen met de tomaten. Bak de kip ongeveer 45 minuten in een oven op 150°C. Als het vocht dat eruit loopt helder is, dan is de kip gaar.
4. Maak intussen de flans van aardappel klaar. Bak daarvoor de gesneden beukenzwammen aan in boter, gekruid met peper en zout. Prak de aardappelen en meng er de room en de eieren door. Voeg het in stukjes gesneden ovengebakken spek en de paddestoelen toe. Doe het mengsel in beboterde individuele ovenvormpjes en bak ze goudbruin in de oven bij de kip.
5. Snipper de andijvie heel fijn en breng op smaak met het sap van een halve citroen, olijfolie en peper en zout.
6. Haal de kip uit de oven en laat rusten. Werk het braadvocht met de tomaten op met enkele druppels ciderazijn en bind met aardappelzetmeel.
Glaasje met coulis van framboos, witte chocomousse en gebroken speculaas
Ingrediënten
:
1 dl coulis van framboos
1 gelatineblaadje
4 verse framboosjes
50 g speculaas
Voor de mousse:
2 dl melk
40 g suiker
60 g eigeel
2 g gelatine
400 g witte chocolade
600 g room
Bereiding
1. Verwarm de coulis en laat er het geweekte en uitgeknepen gelatineblaadje in oplossen. Giet deze coulis in de bodem van mooie hoge glaasjes en laat opstijven in de koelkast.
2. Laat voor de mousse de melk aan de kook komen. Klop intussen het eigeel met de suiker luchtig. Stort de melk op de eieren en doe alles terug in de kookpan. Verwarm rustig en blijf roeren tot de eieren wat binden. Laat zeker niet koken, want dan gaan de eieren schiften. Haal van het vuur en laat er de geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes in oplossen. Giet dit mengsel over de chocolade en laat die smelten.
3. Klop de room tot zachte pieken en spatel het chocolademengsel er onder. Zet in de koelkast om op te stijven.
4. Doe wat van de mousse in de glaasjes en ga verder met een laagje gebroken speculaas en opnieuw mousse. Werk af met een framboosje.
In een Chinese zoo mogen twee homoseksuele pinguïns na felle protesten van dierenactivisten toch vader worden.
De pinguïns gingen de eieren van hun collega's stelen en de dierentuin wilde hen verbannen. Maar dankzij de protesten hebben de pinguïns nu toch eieren gekregen.
Stenen
De pinguïns legden stenen voor de voeten van niets vermoedende ouders en gingen er vervolgens met de eieren vandoor. Bezoekers vroegen de dierentuin om de twee een kans te geven om 'vader' te worden. Daarop besloten de verzorgers eieren weg te nemen bij een koppel dat weinig kans maakt om ze succesvol uit te broeden.
Biologische drang
Volgens specialisten is het niet zo vreemd dat uitgerekend twee mannelijke pinguïns de drang voelen om eieren uit te broeden. Het is namelijk de verantwoordelijkheid van mannetjes om op de eieren te passen en die biologische drang is nog steeds aanwezig.
Soort gerecht : visgerecht
Categorie : voorgerecht
Aantal personen : 4
Ingrediënten
6 sint-jakobsschelpen
4 dunne plakken gerookte zalm
1 tomaat
100 g ui
4 dl visfumet
50 g boter
2 capsules saffraan
1/2 bosje peterselie
1/4 bosje bieslook
peper en zout
Bereiding
De sint-jakobsschelpen openwrikken met een oestermesje.
De vruchten voorzichtig uit de schelp halen, zeer goed spoelen en droogdeppen.
Het koraal (het rode gedeelte) wegsnijden en invriezen voor een andere bereiding.
Van het witte gedeelte (de nootjes) zorgvuldig de vliesjes verwijderen.
De tomaat pellen, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden.
De ui fijnsnijden. De plakken gerookte zalm oprollen tot roosjes.
De visfumet tot de helft inkoken, de saffraan erdoor roeren en eventueel op smaak brengen met peper en zout.
De ui fijnsnijden en in de boter smelten.
De sint-jakobsnoten doormidden snijden en heel kort (2 minuten) bakken in de hete boter met de fijngesnipperde ui.
De saffraansaus over diepe warme borden verdelen.
Daarin telkens drie halve sint-jakobsnoten, een zalmroosje en blokjes tomaat schikken.
De zalm versieren met sprietjes bieslook en de sint-jakobsnoten met een takje peterselie.
Gestolen gouden bladwijzer Hitler in VS teruggevonden
Gestolen gouden bladwijzer Hitler in VS teruggevonden
Adolf Hitler had de bladwijzer cadeau gekregen van Eva Braun.
Adolf Hitler had de bladwijzer cadeau gekregen van Eva Braun.
De Amerikaanse autoriteiten hebben een gestolen achttien karaats gouden bladwijzer teruggevonden die ooit aan Adolf Hitler toebehoorde. Een Roemeense verdachte is aangehouden. Christian Popescu, had een clandestiene ontmoeting geregeld om de boekenlegger te verkopen. Popescu wilde naar verluidt 100.000 dollar (bijna 80.000 euro) voor de boekenlegger ontvangen. Het kleinood werd zes jaar geleden gestolen, vlak voor het in Spanje geveild werd.
Waarschijnlijk heeft Hitlers maîtresse Eva Braun de dictator de bladwijzer bladwijzer in 1943 geschonken. Volgens de Amerikaanse douane staan de woorden "Mijn Adolf, maak je geen zorgen" in het voorwerp gegraveerd. Daarnaast zei ze hem dat een recente nederlaag "slechts een ongemak is, die je niet van de zekerheid van de overwinning zal afhouden".
De verkoop van de Beaujolais Primeur is dit jaar dan wel afgenomen, toch hebben heel wat Japanners nog altijd een zwak voor deze Franse wijn. Sommigen zijn er zelfs zo verzot op dat ze een bad nemen in de wijn. Een veertigtal liefhebbers trotseerden vorige nacht de kou in de Japanse bergen om een nachtelijk bad te nemen in Beaujolais 2008
"Wij proberen onze klanten een seizoensbad te bieden", aldus Mika Okitsu, verantwoordelijke van Kowakien Yunessun, een wellness-instituut in Hakone. " Het was koud buiten, maar de mensen zijn toch uit het bad gekomen om daarna enkele glaasjes wijn te drinken", aldus Okitsu.
Elk jaar een belevenis
Japan is veruit de grootste exportmarkt voor Beaujolais Primeur. De aankomst van de nieuwe oogst op de derde donderdag van november is elk jaar opnieuw een belevenis. De Japanse bevolking kan dan om middernacht, voor de rest van de wereld, de eerste flessen van de nieuwe oogst ontkurken.
Het voorbije jaar werden zo'n 8,26 miljoen flessen wijn verkocht in Japan. De Franse producenten verwachten dit jaar een daling maar hopen volgend jaar op een kentering door een daling van de euro ten aanzien van de yen.
Nederlanders betalen zich blauw aan 'sekssnack' in India
Twee Nederlandse toeristen hebben zich in India flink bij de neus laten nemen. Ze waren zo gek om omgerekend 160 euro te betalen voor vier pasteitjes. De snacks zouden volgens de verkoper seksueel stimulerend werken.
Pittig
De Nederlanders waren tijdens hun vakantie op een markt in Sonepur en wilden pittige pasteitjes kopen. Volgens de jonge verkoper van het stalletje waren zijn 'samosas' gevuld met kruiden en aardappel heel speciaal: ze zouden de seks veel vuriger maken.
Woordenwisseling
Nadat het stel de baksels op had, vroeg de verkoper bijna 10.000 roepia's, ofwel 160 euro. Normaal kosten de pasteitjes amper een paar roepia's. Ze kregen een woordenwisseling, maar betaalden toch.
Agent
Toen de toeristen hun verhaal aan een agent deden, ging die het 'wisselgeld' van 9.990 roepia's terughalen bij de verkoper. De Indiërs hebben zich wel lekker geamuseerd met het verhaal dat de kolommen van de Hindustan Times haalde. (eb)
Op 13 november brengt de Londense vestiging van Sothebys een aantal historische fotos van de hajj ter veiling, de jaarlijkse pelgrimage van moslims naar Mekka. In de veiling worden ook fotoboeken van Mekka en Medina uit het begin van de 20ste eeuw aangeboden.
Het gaat bij de veiling om een viertal reisverslagen, gemaakt door voornamelijk Arabische fotografen. Het weerk stamt deels ui tde 19de eeuw en deels uit het vroege begin van de 20ste eeuw.
Ik ben jeanine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam cleo.
Ik ben een vrouw en woon in Gentbrugge () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 16/06/1947 en ben nu dus 77 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: franse boeken om de taal te onderhouden.
Cleo is de naam van mijn kat die helaas weggelopen is bij de verhuis, het was een frivole framboos.