Penispasta en eetbare beha's in strijd met Noorse wetgeving
Erotische winkels in Noorwegen moeten hun eetbare producten aanpassen aan de Noorse wetgeving. Zo mogen ze bijvoorbeeld geen penispasta of eetbare handboeien meer verkopen zonder op de verpakking de ingrediënten af te drukken. Dat raakte bekend toen de Noorse voedingsinspectie onverwacht binnenviel in een van de belangrijkste erotische winkelketens.
"We waren eigenlijk wel verrast dat de voedingsinspectie bij ons langs kwam aangezien voeding helemaal niet ons belangrijkste product is", zegt Kjersti Antonsen, een medewerker van de winkel. "We verkopen panty's, beha's en handboeien gemaakt van snoep." Hij beloofde wel dat de winkel zich zal aanpassen aan de Noorse wet en vanaf nu de ingrediënten op de verpakkingen zal noteren. (gb)
'Zonder oplossing BHV geen grondwettelijke verkiezingen'
BRUSSEL - Marc Bossuyt, de nieuwe Nederlandstalige voorzitter van het Grondwettelijk Hof, heeft bij zijn aanstelling dadelijk straffe taal gesproken. 'Er kunnen geen federale verkiezingen meer plaatsvinden, zonder dat er een oplossing voor de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde gevonden wordt'.
De plechtige installatie van Bossuyt gebeurde in het bijzijn van ontslagnemend premier Guy Verhofstadt en verschillende andere hoge gezagsdragers van het land.
De 63-jarige Bossuyt is sinds 1997 rechter bij het Grondwettelijk Hof, het vroegere Arbitragehof, en was voordien de onder meer voorzitter van de VN-commissie Mensenrechten en de eerste Belgische commissaris-generaal voor de vluchtelingen.
In zijn toespraak benadrukte Bossuyt dat de arresten van Grondwettelijk Hof niet mogen gezien worden als gewone 'adviezen', maar dat zij 'ter goeder trouw moeten worden uitgevoerd'. De overheid kan dus niet zomaar voorbijgaan aan de arresten van het Hof.
Prostituees en hoerenlopers zetten Nederlands dorp op stelten Het Nederlandse dorp Nieuw Beerta wordt gek van twee seksclubs waarvan de dames schreeuwend over straat lopen, hoerenlopers die in tuinen kotsen en prostituees die provocerend naakt voor ramen gaan staan. De inwoners hebben de burgemeester gevraagd de clubs Rianda en Nightlife meteen te sluiten. De burgervader zegt echter dat hij nooit klachten heeft ontvangen. Dat schrijft het Dagblad van het Noorden.
Buren op stang
"Prostituees die roepend en tierend uit auto's stappen, hoerenlopers die in de tuinen van de buren van de seksclubs kotsen, hoeren die buren op stang jagen door provocerend naakt voor de ramen te gaan staan en campers met Oost-Europese prostituees die op de parkeerplaatsen bij de seksclubs staan". De klachtenlijst van de dorpelingen is ellenlang.
Melden
De burgemeester roept de inwoners op overlast te melden. "Zonder politierapport zal de rechter elk verzoek om sluiting afwijzen". De buurtbewoners zeggen dat ze gestopt zijn met melden omdat de politie de klachten toch niet serieus neemt. (eb)
Een spijtig misverstand heeft een 16-jarige jongen uit het Britse Notts de verjaardag van zijn leven bezorgd. Zijn moeder wilde hem in school verrassen met een ingehuurde gorilla-act, maar in plaats daarvan kwam een als politievrouw verklede stripster opdagen.
De hele klas, inclusief de leerkracht , keek stomverbaasd toe hoe de vrouw haar gewillig slachtoffer een hondenriem omdeed en op de schoot legde. Na zestien 'spankings' - één voor elke verjaardag - trok ze nog wat kleren uit en nodigde ze hem uit haar rug in te smeren met massageolie. Meteen het einde van het sprookje, want de leraar van dienst vond het nu welletjes. De onderwijscommissie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van dit 'debacle'.
En de tiener in kwestie? Die rende huilend naar buiten. Stank voor dank, heet zoiets.(svm)
Raclette is uitgevonden door hongerige Zwitserse herders die hoog in de bergen zaten. Zij sneden een grote kaas doormidden en lieten het snijvlak van de kaas smelten in een flink opgestookt houtvuur. Zodra de kaas begon te "pruttelen" werd dat deel weggeschraapt. Tegenwoordig wordt raclette bereid in een speciaal hiervoor ontworpen grillapparaat. De gesmolten kaas wordt steeds weggeschraapt en op een warm bord opgediend.
Raclette wordt van oorsprong gegeten met gekookte aardappelen. De warme aardappelen in de schil komen in Valais op tafel in een houten bakje met deksel. Je schilt een aardappel en eet die met wat van de gesmolten kaas, eventueel bestrooid met wat verse peper. Steeds als je portie kaas op is, krijg je weer een andere portie op een schoon bord.
Heel lekker bij raclette zijn ook ingemaakte augurkjes of zilveruitjes, stukjes bleekselderij, komkommer of kerstomaatjes. Ook een plakje goede droge rauwe ham is er heerlijk bij.
Per persoon moet je rekenen op ± 250 gram raclettekaas.
Voor de raclette kun je Fromage à Raclette gebruiken of de Gomser kaas, die afkomstig is uit het kanton Valais. Kun je die kaas niet krijgen, neem dan Tilsiter of Zwitserse Gruyère.
Als wijn drinken bvb een Gewurtztraminer of een witte Pinot Blanc
De hoogste gerechtelijke Zwitserse instantie heeft dinsdag een eind gemaakt aan de "raclette-oorlog" die verschillende kantons in het land al een tijdje tegen elkaar opzette. "Raclette" is de naam van een gerecht, en niet van een kaas van gecontroleerde herkomst, zo oordeelde de rechter.
De federale rechtbank gaf daarmee gelijk aan drie kantons: Bern, Fribourg en Les Grisons. Zij hadden in 2005 klacht ingediend tegen de beslissing om de vermelding "appellation d'origine contrôlée" (gecontroleerde herkomst) enkel toe te kennen aan raclette die in het kanton Wallis gemaakt werd. Het ging om een besluit van de federale landbouwautoriteiten. Maar volgens de rechter benoemt de term een gerecht en geen kaas en mag dus om het even welke Zwitserse of buitenlandse producent hem gebruiken. "Raclette" betekent al minstens sinds 1574 "een schotel op basis van fondue afkomstig uit Wallis". Het is nog maar recent -sinds 1970- dat het woord ook duidt op de kaas die voor het gerecht gebruikt wordt. Het gaat gewoon om een samentrekking van "fromage à raclette", aldus de Zwitserse rechter. (SER)
Fondue savoyarde
Een geslaagde kaasfondue bestaat idealiter uit ten minste drie variëteiten. Meng gerijpte kazen met veel smaak (Comté) met een smeltende emmentaler en een fruitigere kaas. Vergeet niet dat oude kazen uw fondue meer karakter geven.
Geef uw fondue een regionale en zelfs internationale toets. Met cantal zit u in de Auvergne, met camembert in Normandië, met cheddar of chester steekt u het Kanaal over, met gouda belanden we in Nederland en met parmezaan horen we een "Ô sole mio" weerklinken
Schenk er bij voorkeur een droge of sprankelende witte wijn bij. U kunt er kirsch of eau de vie aan toevoegen, maar dat is niet noodzakelijk.
U kiest het best een vrij droog brood. Het klassieke stokbrood is uitstekend, maar sommigen verkiezen rogge- en tarwebrood, brood met komijn of sesamzaadjes, die een sterkere smaak hebben dan wit brood.
Om af te wisselen kunt u brood vervangen door in de schil gekookte krielaardappelen.
Wie weinig tijd heft, vindt bij Delhaize " De Leeuw " kant-en-klare kaasfondues om in een pannetje te smelten.
Dansende tandarts verwondt patiënt met boorijzer Een tandarts in de Amerikaanse staat New York is door een patiënte voor de rechter gedaagd, omdat het boorijzer dat hij gebruikte bij het trekken van een kies de kaakholte van de vrouw doorboorde en onder haar oogkas bleef steken. Dat gebeurde volgens de vrouw doordat de tandarts tijdens de behandeling op het nummer 'Car Wash', dat op de radio te horen was, danste. De vrouw, Brandy Fanning, moest een spoedoperatie ondergaan en lag drie dagen in het ziekenhuis.
Het incident deed zich drie jaar geleden voor, maar de nu 31-jarige vrouw zegt nog altijd last te hebben van zwellingen in haar gezicht, een beschadigde zenuw en chronische ontstekingen. Ze eist 600.000 dollar van de tandarts.
Fanning zegt bovendien dat de tandarts probeerde het boorijzer met een haakje te verwijderen en toen dat niet lukte tegen haar zei dat het er waarschijnlijk wel zou uitschieten als ze moest niezen. Later zouden artsen haar hebben verteld dat ze blind had kunnen worden, als ze had geniesd terwijl het boorijzer er nog zat. De vrouw stapte naar eigen zeggen uiteindelijk naar de rechter, omdat de tandarts zijn belofte om de medische kosten die ze heeft gemaakt te betalen niet is nagekomen.
De familie Peeters had geen kinderen en besloten een donor te zoeken om hun gezin te starten. Op de dag dat de donor langs zou komen, moest meneer Peeters op zijn werk zijn. Dus hij kuste zijn vrouw en zei: ' Ik ga ervandoor, die meneer zal hier snel zijn.'
Een half uur later kwam heel toevallig een deur-tot-deur baby fotograaf langs, en belde aan. 'Goedemorgen, mevrouw. U kent me niet, maar ik ben hier om...'
'Oh, je hoeft niets uit te leggen hoor. Ik verwachtte je al, ' onderbrak mevrouw Peeters hem.
'Werkelijk? ' vroeg de fotograaf. 'Nou, prima! Mijn specialiteit zijn baby's. '
'Dat hoopten mijn man en ik al. Kom alsjeblieft binnen en ga zitten.'uhum. ' waar gaan we precies beginnen? ' vroeg mevrouw Peeters blozend
'Laat alles maar aan mij over, mevrouw. Meestal doe ik er eerst twee in de badkuip, één op de bank, en soms nog een paar op het bed. Vaak is de vloer in de huiskamer ook leuk. Dan heb je een groter oppervlak. '
'Badkuip, huiskamervloer? Geen wonder dat het niet werkte voor mij en Harry.
' Nou, mevrouw, niemand kan het in één keer goed doen. Maar als we verschillende posities proberen, en ik schiet van zes of zeven verschillende hoeken, dan weet ik zeker dat U tevreden zal zijn over de resultaten. '
'Ik, hoop dat we dit snel achter de rug hebben, ' piepte mevrouw Peeters.
' Mevrouw, in mijn soort werk, moet een man zijn tijd nemen. Het kan makkelijk binnen vijf minuten, maar dan weet ik zeker dat U daar niet tevreden over zal zijn. '
'Ik weet het wel zeker! ! ' riep mevrouw Peeters uit.
De fotograaf opende zijn koffer en pakte zijn album met babyfoto's. ' Deze is gemaakt op de bovenkant van een dubbeldekkerbus midden in Antwerpen. '
'Mijn God! ! ', riep mevrouw Peeters uit, aan haar zakdoek plukkend.
'En deze tweelingen zijn bijzonder goed gelukt, er rekening mee houdend dat de moeder nogal moeilijk deed. ' De fotograaf gaf haar de foto.
'Moeilijk? ' vroeg mevrouw Peeters.
'Ja, helaas wel. We moesten uiteindelijk naar het stadspark om het voor elkaar te krijgen. Overal om ons heen stonden mensen te dringen om het maar goed te kunnen zien. '
'Te dringen? ' vroeg mevrouw Peeters, haar ogen open van verbazing.
'Ja. . . ' vertelde de fotograaf. '. . . en voor langer dan drie uur! Het mens bleef maar schreeuwen en commentaar geven. Ik kon me amper concentreren. Toen begon het donker te worden en moest ik het snel afwerken. Toen er uiteindelijk eekhoorntjes aan mijn gereedschap gingen knabbelen, moest ik alles wel weer snel terugstoppen. '
Mevrouw Peeters leunde naar voren. 'U bedoelt dat ze werkelijk aan uw uhum . . gereedschap knabbelden? '
'Jazeker. Nou mevrouw, als U er klaar voor bent, zal ik de standaard opzetten, zodat we aan de slag kunnen. '
'Standaard? ? ' Mevrouw Peeters keek nu ontzettend bezorgd.
'Ja natuurlijk, ik heb de standaard nodig om mijn Canon op te laten rusten. Hij is veel te groot voor mij om vast te houden wil ik goed kunnen schieten.
' Mevrouw? Mevrouw? . . Goeie God, ze is flauwgevallen! Zou ik iets verkeerds gezegd hebben?'
3 konijnenbillen
4 stronkjes witloof
300 g konijnenlevertjes
400 g gehakt (kalfsgehakt)
peper
zout
snufje nootmuskaat
10 dl water
65 g gelatinepoeder
2 cl muskaatwijn
75 g boter (bakboter)
Het witloof schoonmaken, wassen en gaarstoven in de boter. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Goed laten uitlekken en verder uitknijpen met de handen tot al het kookvocht eruit is. Het konijnenvlees gaarkoken in water. De levertjes zorgvuldig schoonmaken en verschillende keren wassen onder koud stromend water. De levertjes fijnmaken en het konijnenvlees in reepjes snijden.
Alles met de kruiden en het gehakt mengen en goed kneden.
Een pasteipot vullen met een laagje van het vleesmengsel, daarop witloof schikken en zo verder gaan tot alles opgebruikt is. Het bovenste laagje moet vlees zijn.
De vorm au bain-marie zetten met heet water in een op 175 graden voorverwarmde oven en een uur laten bakken.
Uit de oven nemen, laten afkoelen en overgieten met de gelei die is klaargemaakt door het gelatinepoeder en de wijn los te roeren in kokend water.
Versieren met olijven en augurkjes.
Al is de waarheid nog zo snel, het gerucht achterhaalt haar wel Een gerucht speelt een belangrijker rol dan echte feiten in de beeldvorming over iemand, zelfs indien dit gerucht ingaat tegen hetgeen men met eigen ogen over die iemand heeft gezien, zo blijkt uit een studie die in het jongste nummer van het vakblad Proceedings of the National Academy of Sciences is gepubliceerd.
Onderzoekers van het Duitse Max Planck Instituut onderzochten de manier waarop geruchten over de reputatie van iemand het gedrag van anderen ten opzichte van die persoon beïnvloeden. Zij gingen daarbij het gedrag na van 126 studenten die videospelletjes speelden met partners of anonieme tegenstanders. Elkeen kreeg een omslag met daarin 10 euro, te verdelen onder andere spelers. In de loop van het spel, kregen de spelers notaatjes over het gedrag van de andere spelers. Spelers die positieve dingen over hun partners hadden gelezen, hebben die financieel beloond, wat aangeeft dat het gerucht een belangrijke impact had op hun beslissingen. De vorsers gaven de spelers ook een lijst van daden die de partners in de eerste rondes van het spel daadwerkelijk hebben gesteld, samen met geruchten die de feiten tegenspraken. In dit geval leken de beslissingen van de studenten eerder gebaseerd op de geruchten in plaats van de echte feiten. (HOA)
Stripteaseuses krijgen meeste fooien net voor eisprong
Stripteaseuses verdienen het meest in de periodes vlak voor hun eisprong. Ze zenden dan meer erotische geursignalen uit, waarop mannen positief reageren met grotere fooien, blijkt uit een studie aan de universiteit van New Mexico.
Vorige studies toonden al aan dat vrouwen zich anders gedragen en kleden net voor hun menstruatie. Volgens wetenschappers ligt het antwoord voor het fenomeen bij de hormonen die speciale geursignalen afgeven, meldt Sky News. (vsv)
Drie bezoekers vallen in kunstwerk in Tate Modern in Londen
LONDEN - (Belga) Drie bezoekers van het Tate Modern in Londen zijn woensdag in het nieuwste kunstwerk van het museum gevallen. Ze struikelden in een tot negentig centimeter diepe spleet, een installatie van de Colombiaanse kunstenares Doris Salecedo, zo bericht het Britse Press Association.
Het project, dat op de kloof tussen Europa en de rest van de wereld wijst, is sinds dinsdag te bekijken in de hal van de galerij. Geen van de drie bezoekers raakte ernstig gewond, verzekert het museum. Er staat geen afsluiting rond het werk. Het museumpersoneel en opschriften waarschuwen de bezoekers er wel voor dat de 167 meter lange spleet diep is. Intussen hebben al 12.000 kunstliefhebbers het werk bezocht. De installatie is nog tot 6 april te bezichtigen. (SVR)
Ingrediënten voor 4 personen - bereiding 25 minuten
400g Crémeux de Carlsbourg
2 eieren
50g paneermeel
50g walnootsnippers
1 l arachideolie
4 flinke mespunten slamix
1 tomaat, gewassen en ontpit
1 appel, geschild en ontpit
8 nog niet rijpe noten
2 cl notenolie
1 cl ciderazijn
1 bosje kervel
Voorbereiding
Snij de kazen in 8 gelijke stukken.
Klop de eieren met een lijntje olie, peper en zout.
Voeg de kaaskwartjes aan deze bereiding toe en rol ze vervolgens door een mengsel van paneermeel en walnootsnippers.
Bak ze hierna in de olie op 220°. Hou ze daarna warm op absorberend papier.
Vermaal de noten (niet te fijn), snij de appel en de tomaat in dobbelsteentjes, meng ze met de notenolie en de ciderazijn en voeg peper en zout toe. Plaats de slamix in het midden van de borden en verstrooi het mengsel met een lepeltje over de salade. Verdeel de 4 beignets rond de salade en leg er telkens vier mooie blaadjes kervel tussen.
Ik ben jeanine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam cleo.
Ik ben een vrouw en woon in Gentbrugge () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 16/06/1947 en ben nu dus 77 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: franse boeken om de taal te onderhouden.
Cleo is de naam van mijn kat die helaas weggelopen is bij de verhuis, het was een frivole framboos.