CLEO
en mix van alles
Inhoud blog
  • hallo
  • Elvis Presley..
  • Mooie spectakel..
  • Chill out
  • Fleurs humaine.....
  • Leuk....ILHAMA feat. DJ OGB - Bei mir bist du scheen
  • Vrolijk Pasen
  • Alexis Rombaut
  • xxxx
  • CHRIS REA -
  • Mooie foto......
  • Mooie foto's van onze aarde
  • Nat Gonella - Hesitation Blues
  • Antwerpen station !!!
  • Scampi diabolique

    Image Hosted by ImageShack.us





    Image Hosted by ImageShack.us

    Blog als favoriet !
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Met hart en ziel
  • Castello

  • Beeld - dichters en Kunstschilders
    op Clementine's blog

    HenryLinkenPagina cleo2007
    HenryLinkenPagina
    03-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kat 2 ..klik erop
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

                                                             Ze luister naar heavy metal                  

                                                                

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-06-2007, 12:40 geschreven door cleo
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kat 3 ...klik erop
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

                                                            


                                                                             

                                                         Ze luistert naar  house


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    03-06-2007, 00:00 geschreven door cleo
    Reacties (0)
    30-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gregratineerde geitenkaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gegratineerde Geitenkaas




    Wat heb je nodig  voor 4 pers.

       




    1.   / 4 plakken verse geitenkaas

    2.      /125 gr. Verse spinazie

    3.      /100 gr. Rucola

    4.      / 2 peren of mangos

    5.      / 75 gr. walnoten

     

    Maak een dressing van :                           

    3 spl.olijfolie

    2 spl. Yoghurt mayonaise

    1 kfl. Mosterd

     kfl. Honing (liefst acacia )

                                                                                  Bereiding:


               

    Peren schillen , in vier snijden klokhuis verwijderen en in plakjes snijden. In hete pan droge koekenpan de walnoten  roosteren .De geitenkaas  op de bakplaat leggen  en laten grillen tot ze lichtjes beginnen te smelten.

    Verdeel de spinazie en de rucola over de 4 borden.Verdeel hierover de plakjes peer en de walnoten.Besprenkel vervolgens me de dressing. Leg de geitenkaasjes er boven op en serveer meteen.

     

                 Smakelijk        

     

     

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    30-05-2007, 00:00 geschreven door cleo
    Reacties (2)
    28-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Henri Le Sidanier (2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Henri Le Sidanier (1862-1939)  

    Deze Franse kunstenaar bracht zijn jeugd door in West-Indië . Zijn ouders keerden in 1872 terug naar Frankrijk. Le Sidanier studeerde eerst bij de historieschilder Alexander Desmit in Duinkerke en vanaf 1882 aan de kunstacademie in Parijs.
    In 1887 exposeerde Henri Le Sidanier voor het eerst op de Salon des Artistes Français. Vooral landschappen in de omgeving van  Etaples .deze werken werden bekroond met een prijs .,waarmee hij zijn reizen naar Italië en Nederland financiërde.L Sidanier ging geïnspireerd door Monet en andere schilders met impressionistische stijl.Op de tentoonstelling van Société Nationale des Beaux-Arts in 1891 was hij met dergelijke werken vertegenwoordig .
    Aan het einde van 19° eeuw werkte hij vooral in een symbolistische stijl , maar werd vooral bekend dankzij zijn neo-impressionistische stijl.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    28-05-2007, 00:00 geschreven door cleo
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Henri Le Sidanier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     La Table de L'Interieur

    Persoonlijk vind ik dit een zeer mooie oeuvre.Het zachte kleurenpalet geeft aan het schilderij een  prachtig uitzicht en een rustgevende stemming.De prachtige en tedere uitstraling  van dit meesterwerk.Dit is voornamelijk in de hand gewerkt door het pointillisme  van het oeuvre.Wonderlijk is dat alhoewel het schilderij opgebouwd is uit punten het geheel een verfijnde indruk geeft.Een ander positief  aspect is het mooie kleurenpalet .De eerdere koele tafel met blauwige tonen , contrasteert met de roze bloemen .Eveneens prachtig is de zachtheid die geheel het oeuvre uitstraalt.Het schilderij behoort tot het pointillisme ,ook neo-impressionisme of divisionisme genoemd.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-05-2007, 00:00 geschreven door cleo
    Reacties (0)
    20-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaviaar van aubergines
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    "KAVIAAR VAN AUBERGINES IN VINAIGRETTE"

    Ingrediënten (voor 2 personen) :

    4 kleine aubergines
    1 eetlepel fijngehakte korianderplukjes
    1 eetlepel gehakte cébette (witte jonge ajuin uit de Provence)
    het sap van een halve limoen
    1 eetlepel citroensap
    1/2 koffielepel komijnpoeder
    1 potje volle yoghurt
    6 eetlepels olijfolie
    peper en zout
    een mengeling van seizoengroenten : 4 radijzen, 2 groene asperges, 2 wortelen, 1 cébette, 1/2 kleine venkel en 2 à 3 grote bonen (Fr : fèves)

    Bereidingswijze :

    De oven voorverwarmen in grillstand.
    Was de aubergines en plaats ze op de ovenplaat, doorprik ze met een vork en plaats ze in de oven op middelhoogte. Laat ze dertig à veertig minuten bakken en draai ze regelmatig om.
    Neem de aubergines uit de oven en snijd ze in de lengte in twee. Neem een kom waar jullie het binnenste van de aubergines in opvangen.
    Meng onder deze auberginevulling (met een houten lepel) : de fijngehakte plukjes koriander, de fijngehakte cébette, het komijnpoeder, het limoensap, de yoghurt, de peper, het zout en finaal een drietal lepels olijfolie. Bedek de kom met plasticfolie en laat minstens een uur in de koelkast rusten. Dit kan ook een etmaal vroeger gebeuren (interessant als jullie gasten hebben).
    Neem de radijzen, de wortelen, de halve venkel, de asperges (geschild), de in vier gesneden cébette en de bonen.
    Maak een vinaigrette met de olijfolie en de citroen, voeg de groenten toe en meng.
    Verdeel de auberginekaviaar over twee kommetjes en leg er de groenten op.
    Jullie kunnen de auberginekaviaar ook opdienen op toast voor bij het aperitief. Ook uitstekend bij enkele bereidingen van lamsvlees (lamskroontje, lamsbout ...)

    Wijntip :

    Een droge wijn uit de Limoux als aperitief. Een degelijke Beaujolais zoals een Morgon maakt perfect de dienst uit bij lamsvlees.




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    20-05-2007, 00:00 geschreven door cleo
    Reacties (0)
    17-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iberisch varken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

                                                                                                                                     

                                                                                                 


    Pata negra
                                                                                                 
    Dit speciale ras is het laatste Europese
    varken dat wild rondtloopt onder de
    eiken in de Spaanse bergen van Andalusie
    en  Extramadura.Deze varkens vinden hun
    oorsprong in het oude wilde Mediterrane
    zwijn. Het milde microklimaat in de spaanse
    bergen is ideaal voor de eik waarvan de
    eikels het belangrijkste voedsel zijn voor de
    Iberische varkens.
    Een van de fijnste en duurste Iberisc ham ter
    wereld is de ' Pata Negra de bellota'   .
    Pata Negra is de populaire naam en verwijst
    naar de zwarte hoef van het dier.
    Is onderworpen aan strenge normen, niet
    meer dan 15 varkens lopen per hectare.
    Het geheim van de smaak is eikels die ze eten.
                                                                                   


                                                                                  

                                                                                       

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    17-05-2007, 13:12 geschreven door cleo
    Reacties (0)
    16-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pata negra
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor jullie getest en ... uitstekend bevonden :

     

    "GELAKT PATA NEGRA-GEBRAAD"

     

     

     

    Nodig voor 4 personen :

    ·                     750 gr Pata negra-gebraad

    ·                     8 middelgrote uien

    ·                     3 eetlepels boter

    ·                     2 koffielepels salie in poeder

    ·                     enkele eetlepels olijfolie

    ·                     3 eetlepels droge sherry

    ·                     1,5 dl kippenbouillon en 1,5 dl kalfsfond

    ·                     peper en zout

    ·                     voor het lakken : 3 eetlepels zoute soyasaus, 3 eetlepels zoete soyasaus, 2 eetlepels acacia-honing, 1 koffielepel gemberpoeder, 1 mespuntje pili-pili-poeder of enkele druppels 'Tabasco'

     

    Bereidingswijze :

    ·                     Maak de uien schoon en laat ze geheel. Meng het saliepoeder met de olijfolie en wrijf hiermee het gebraad langs alle kanten in. Verwerk het gemberpoeder, de honing en de pili-pili in de soyasauzen.

    ·                     Zet de oven ondertussen op 180°. Verwarm de boter in een ovenpan en bak het gebraad aan tot het aan alle kanten is dichtgeschroeid. Blus met de sherry en voeg 1 dl kippenbouillon-kalfsfond toe.

    ·                     Zet de schotel in de oven en laat een vijftiental minuten braden. Wrijf nu het gebraad in met het 'lakmengsel' (gebruik altijd een keukenpenseel !!!). Voeg de uien toe samen met een pollepeltje bouillon-fond. Ga zo nog driemaal door, telkens met een interval van een tiental minuten (vergeet vooral niet iedere keer een pollepeltje bouillon-fond toe te voegen !!!)

    ·                     Snijd het gebraad in redelijke plakken. Giet de saus door een zeef en bind ze eventueel met een beetje maïzena.

    ·                     Dien op met "verse" erwtjes en wortelen en met tijm bestrooide gebakken aardappeltjes.

     

    Wijntip :   alles van rond de Loire : Nicolas de Bourgueil, Saumur Champigny, Rosé d'Anjou (demi-sec) ...

     

    Smakelijk eten,

    HELI ROMBAUT


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-05-2007, 00:00 geschreven door cleo
    Reacties (0)
    29-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zalm met tagliatelles van groenten en curry
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Soorten curry.zie foto.

    Ingrediënten: voor 4 personen :

    800gr. zalm of staartvis"lotte"
    200gr  grijze garnalen
    8 wortelen
    2 kleine courgettes
    1 ajuin
    2 cm.verse gember
    1 à 3 teentjes look
    4 koffielepels.curry
    600ml. kokosmelk ( doos)
    zout / peper
    50 gr.boter

    recept :

    Snijd de wortels en de courgettes in fijne reepjes (tagliatelles), wortelen 2cm en de courgettes 4 à 5 cm.
    Snijd de ajuin in fijne ringen. Rasp de gember en pers de look.
    Snijd de vis in blokjes  (2 à 3 cm ).

    Neem een cocotte of kasserol en laat de ajuin met de boter zachtjes kleuren en
    voeg de look,de gember,de curry, zout en peper toe en meng alles op een zacht vuurtje tot er een deegachtige consistentie bekomen wordt.

    Bevochtig met de kokosmelk en laat koken tot er zich bubbels vormen. Voeg de tagliatelles van de groenten toe en laat 10 minuten koken op een middelmatig vuur.
    Voeg de zalm toe en laat hem een vijftal minuutjes pocheren. Vervolgens de garnalen en laat nog een drietal minuutjes verder pocheren. De zalm zeker niet langer dan 10 minuten laten koken !!!

    Dien op met basmati-rijst of tagliatelli of fussilly enz....

    Wijntip : Pinot Noir uit de Jura of de Elzas (Alsace)

    Smakelijk eten,
    Cleo 2007

    PS : Dit is een gerechtje dat niet al te veel calorieën bevat, goed voor de lijn dus !


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-04-2007, 00:00 geschreven door cleo
    Reacties (0)
    21-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Ik heb dat voor de 1ste maal gegeten in Parijs vele jaren  geleden in een russiche resaurant-spectacle eerst wat verrast maar toch geproefd en aangenaam verrast, niet zo evident een zoute pannekpoek met gerookte zalm zure room en kaviaar .
    Je kunt ze kopen bij Delhaize en de Match , maar veel beter als je ze zelf maakt.
    Hier is het recept nauwkeurig te volgen.

    Nodig voor 6 personen :



              • 300g bloem
              • 3 eieren
              • 1/4 l melk
              • 1 dl room
              • 15 g gist
              • zout
              • 50 g.boter voor het bakken.
              • Garnituur,
              • 12 fijne gerookte zalm of gemarineerde haring van de Zwarte Zee
              • 2 dl zure room
              • 80 g boter
              • 1 potje kaviaar of lompviseieren of zalmeieren.
              • Werkwijze :
              • Los de gist op in lauwe melk .neem de bloem en voeg de melk bij alsook de eieigelen lichtjes zouten  en laat 3 uur rusten.
              • Als men eraan begint ,voeg de room  en de eiwitten erbij die men tot sneeuw klopt.
              • Warm de boter op in een klein pannetje giet er met een  kleine pollepel  de deeg
              • in en laat kleuren in de pan en draaie om.
              • Hou warm met aluminium folie en doe verder tot 6 pannenkoekjes.
              • Dien op als volgt ,de pannenkoek daarop de zalm daarop de zure room die lichtjes geklopt werd en de kaviaar of de zalmeieren.
    Om van te smullen!!!!!!
    Smakkelijk!!!

    Een glaasjie diep gekoelde vodka of een glas witte wijn hoort er bij.
    Groetjes Cleo2007.














    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    21-04-2007, 00:00 geschreven door cleo
    Reacties (2)
    17-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GSM- weetjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    1. Je kan 112 vormen zelfs als je toetstenbord geblokeerd is

                      &&&&&&&&&&&

    2.Je autosleutels zitten nog in de wagen of in de koffer? Je hebtafstandsbediening? De reservesleutels liggen thuis? Bel met je GSM naar huis (ook GSM) en hou hem op +- 30 cm van de autodeur .Laatde persoon aan de andere kant v/d de lijn de  afstandsbediening tegen de GSM houden en op de unlock-knop drukken.
    Voila, Sesam open u !Afstand is geen obstakel,

                       &&&&&&&&&&&

    3.Verborgen batterijreserve (enkel bij Nokia).
    Je batterij staat héél laag en je hebt geen batterijlader bij de hand .
    Vorm het n° 3370# en je GSM zal herstarten met een Xstra vermogen van 50%. Deze reserve wordt opnieuw bijgeladen als je je GSM oplaadt.Uiteraard kan de oplaadtijd wat langer duren.

                        &&&&&&&&&&&

    4.Bij diefstal je GSM onbruikbaar maken.
    Vorm het n° #06# en je serienummer (15 cijfers) wordt zichtbaar.Schrijf dit ergens op en bij diefstal  verwittig je je provider (mobistar, proximus.etc.)Deze laatste zal je GSM blokkeren en de GSM  wordt totaal onbruikbaar.zelfs met een andere SIM-kaart .Je bent je GSM kwijt maar ook de dief kan met je toestel niets meer aanvangen!

    Zo dat was het  bye bye

    Cleo
     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    17-04-2007, 00:00 geschreven door cleo
    Reacties (0)
    11-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratin van aardbeien
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Een heerlijk dessert.

    Nodig voor 4 à 5 pers.

    1liter vanille-ijs   .500 gr. verse aardbeien,3 eieren,4 eetlepels suiker,1 kfl.Grand Marnier,3 eetlepels amandelpoeder.

    Bereidingswijze:

    Zet  een 5-tal kommetjes in de diepvries voor enkele uurtjes.
    Vul de kommetjes voor de helft met vanille-ijs en zet ze opnieuw in de diepvries.
    Scheid de eigelen en het wit v/d eieren..Voeg bij de eigelen de 4 eetlepels suiker en de Grand Marnier.
    Meng dit alles krachtig  met de klopper .
    Klop het eiwit tot sneeuw.
    Meng nu onder zacht roeren met een houten lepel het eiwit en het eigeelmengsel en voeg het amandelpoeder toe.
    Snij de aardbeien in schijfjes, leg ze op het vanille-ijs ,en giet  het bovenvermeld mengsel. erop.
    Plaats de kommetjes onder grill bovenaan de oven en laat lichtjes kleuren.Dien op.

    Smakelijk
    Cleo 2007

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    11-04-2007, 00:00 geschreven door cleo
    Reacties (0)
    29-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sorry
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-03-2007, 18:44 geschreven door cleo
    Reacties (1)
    Archief per maand
  • 08-2013
  • 12-2012
  • 10-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Zoeken met MSN


    Over mijzelf
    Ik ben jeanine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam cleo.
    Ik ben een vrouw en woon in Gentbrugge () en mijn beroep is .
    Ik ben geboren op 16/06/1947 en ben nu dus 76 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: franse boeken om de taal te onderhouden.
    Cleo is de naam van mijn kat die helaas weggelopen is bij de verhuis, het was een frivole framboos.


    Free Image Hosting at www.ImageShack.us

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!