Al meer dan 180 dagen wordt ons wijsgemaakt dat men aan een regering werkt. Voor de verkiezing werd er smalend gedaan over de lange regeringsvorming van Ives Leterme. De huidige winnaars zouden het allemaal eens oplossen. Ze zouden het allemaal eens gaan regelen.
Niet dus.
Het enig dat ze bereikt hebben is dat niemand nog snapt waarmee men bezig is. Deze week gaven zelfs twee politieke commentatoren toe dat zij het soms ook niet meer konden volgen....wat verwacht je dan van de gewone burger?
Of is het misschien de bedoeling van sommigen er zo'n kluwen van te maken zodat de mensen hun intresse verliezen? Willen ze terug het principe huldigen van hou de mensen dom (in dit geval politiek dom door het odeloos ingewikkeld te maken) dan kunnen wij onze zin doen?
Of is het anderaom en hebben ze een heilige schrik om een beslissing te nemen. Want een beslissing nemen houd ook in dat je verantwoording moet afleggen...en 't is nog altijd gemakkelijker om te zeggen dat er geen beslissing komt door de schuld van een ander.
Je kan je afvragen wie er iets te winnen heeft bij een gesplitst België? Een groep zeker, nl de politiekers zelf die dan zeker zijn van vele postjes, want hoe meer beleidniveaus hoe meer postjes je kan verdelen...
Waarom moet België 5 regeringen hebben? Waarom is België het land met de meeste politieke plaatsjes/verkozenen? Is dit echt nodig....en indien je hierop ja zou antwoorden wordt het dan geen tijd dat ze ook eens echt gaan functioneren?
Een schoolvoorbeeld vind ik de minister van administratieve vereenvoudiging, ja mister twitter. Deze is naar eigen zeggen al jaren bezig om alle administratieve rompslomp te vereenvoudigen. Al iets van gemerkt????
En zo kan je blijven verder gaan. Is er een probleem in België, probeer het niet op te lossen. Het enige dat je moet doen is iemand zoeken om de schuld te geven, dan lang genoeg lullen tot niemend nog weet wat het probleem was...opgelost.
Maar ja, wij zullen er maar verder mee leven, onze tijd zal het nog wel duren maar wat met de toekomst als men zo met onze welvaart blijft spelen?
|