| BROCCOLIGRATIN met Maredsous. Voor 4 personen 120 g Maredsous dubbelroom 500 g broccoli 200 g aardappelen 3 hele eieren  en 2 eierdooiers peper en zout 1.Schil en kook de aardappelen en snij ze in schijfjes. 2. Snij de steeltjes van de broccoli en kook de roosjes 1 minuut in gezouten water. laat ze uitlekken. 3. Mix de eieren, de dooiers en de Maredsous dubbelroom. breng op smaak met peper en zout. 4. Leg de aardappelschijfjes en de broccoli in een beboterde schotel en giet het mengsel over de groenten. 5. Bak 30 tot 35 min in de oven op 180° C TIP Om meer smaak toe te voegen, laat dan gesneden tomaat, oregano en wat basilicum mee gratineren. Bestrooi eventueel met nog wat geraspte kaas.(volgens je eigen smaak)      29-09-2014 om 17:11 
geschreven door julie (Arlette)
 |