Ingrediënten (4 pers.) - 4 worsten - 2 eetl.boter Voor de stamppot: - 600 g preiringen - 200 g gezouten spekblokjes - 8à10 middelgrote aardappelen - 2 dl melk - 1 eetl. graanmosterd - nootmuskaat, peper en zout Voorbereiding Schil de aardappelen en snij ze in stukjes Bereiding 1. Doe het spek in een kookpan (zonder vetstof) en laat 2 min bakken op hoog vuur 2. Voeg de preiringen toe en laat enkele min. stoven. Roer regelmatig om. 3. Doe de aardappelstukjes bij en leng aan met de melk. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. 4. Dek af en laat gedurende 20 à 25 min. gaar worden 5. Verhit ondertussen 2 eeetl; boter in een pan. Leg er de worsten in en laat op een matig vuur bakken (niet prikken). Draai na 5 min. om en laat de andere zijde nog 5 min. zachtjes bakken. 6. Plet de stamppot met de pureestamper, totdat de aardappelblokjes glad zijn. Breng de preistoemp op smaak met de graanmosterd en meng goed dooreen