Parelhoen op Ardense wijze.
Voor 2-3 personen 1 parelhoen peper, (zout) 100 gr boter 1 bakje (klein) champignons of 300 gr oesterzwammen 150 gr doorregen spek 2 dl kippenbouillon 2 dl slagroom 2 takjes tijm 1 eierdooier 1 glaasje porto (rood)
Bereiding
-Parelhoen kruiden langs binnen en langs buiten. Verhit 40 gr boter en bak de parelhoen rondom bruin. Voeg nu nog 10 gr boter bij en laat verder garen met het deksel op de pan (50 min) -Verhit 20 gram boter in een pan en bak de spekreepjes krokant. Schep ze dan uit de pan. Doe nu de gesneden champignons in de pan en bak ze snel tot ze vocht beginnen af te staan. -Schep de paddestoelen uit de pan en schenk de bouillon en de room in de pan. Leg de tijm erbij. Laat zchtjes inkoken, neem de pan van het vuur en verwijder de tijm. Roer de eierdooier los in een scheut porto en roer vervolgens het mengsel door de saus. Voeg de spekblokjes en de paddestoelen erbij en warm op, de saus mag niet koken. Breg op smaak met de nodige kruiden. -Serveer met kroketjes en een frisse groene sla.
SMAKELIJK!!!!!!
|