Belgische bieren + bierviltjes
Inhoud blog
  • Brouwerij "Rodenbach"
  • Brouwerij " 't Duo"
  • Brouwerij "Wenbrew"
  • Brasserie "Warsage"
  • Brouwerij "Weldebrouck"

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Foto

    Ik ben een 82jarige gepensioneerde Hoofd-inspecteur van eerste klasse -officier van gerechtelijke politie en Hulpofficier van de Procureur des Konings.  Mijn hobby's zijn vooral alles wat Antwerpen aangaat en voetbal.


    Belgische bieren
    22-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij "De Vleesmeester"

                                                                            BROUWERIJ  DE VLEESMEESTER

                                                                                     
                                                                                    

    Deze brouwerij bevindt zich in Boechout in de Zilverenhoek nr 16.

    In 2010, toen 3 vrienden samen een starterskit bierbrouwen kochten, zag Vleesmeester Brewery het licht. , De naam is gekozen doordat nieuwsgierige kijkers tijdens het schroten dachten dat bier werd gemaakt met een vleesmolen en de brouwers dus vleesmeesters waren., Er werd veel geexperimenteerd en geproefd en het vertrouwen van metalband “Your Highness” werd gewonnen. In 2014 kwam het eerste bier Hoogheid daarom op de markt.

    Bronnen : de site van de brouwerij : http://www.vleesmeesterbrewery.be/ + de site van de Belgische Bieren : https://www.belgische-bieren.be/

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    Enkele etiketten van de brouwerij :


              

      

                                                                     


                                                                                              -o-o-o-O-o-o-o-

    22-05-2018, 17:08 geschreven door Fonne2017

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij "Kompel"

                                                                             BROUWERIJ  KOMPEL

                                                                        foto van Alfons Van Camp.    

    Deze brouwerij bevindt zich in Maasmechelen in de Heesterstraat nr 27/1

    Kompel is een initiatief van twee door bier gepassioneerde ondernemers uit Maasmechelen. Aangezien de grootouders van beiden nog in de mijn werkten, werd het concept rond Kompel verder uitgewerkt in een uniek bierrecept met verwijzingen naar de multiculturele sfeer die Maasmechelen typeert.

    Mijnwerkers gingen door het leven als ‘kompels’ en het Duitse Kumpel betekent ‘vriend’. Kompel Bovengronds kende al snel succes en een half jaar later was het de beurt aan Kompel Ondergronds. Met mondjesmaat groeit nu een reeks bieren met de beeltenis van een mijnwerker, gewapend met helm, lamp en stofdoek.

    Bronnen : de site van de brouwerij nl. : http://www.kompel-bier.be/ + de site van "Belgische bieren en brouwerijen".

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    Enkele etiketten van de brouwerij :

                                      


                                                                                               -o-o-o-O-o-o-o-

    22-05-2018, 16:55 geschreven door Fonne2017

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij "Kazematten"

                                                                                BROUWERIJ  KAZEMATTEN

                                                                                    

    Deze brouwerij bevindt zich in Ieper, aan het Houten Paard nr 1

    De kazematten aan het Houten Paard werden gebouwd rond 1680 naar plannen van Vauban, de grote vestingingenieur van Lodewijk XIV. Deze drie unieke kazematten of soutterains maken deel uit van de 17e Eeuwse vestingen die de stad Ieper omwallen.

    Gedurende de eeuwen werden deze souterrains gebruikt als opslagplaats voor munitie en legermaterieel. Ze deden ook dienst als slaap- en schuilplaats voor de troepen die Ieper tijdens de vele belegeringen hebben verdedigd.Zo richtten de Britse troepen tijdens Wereldoorlog I de kazematten in als 'mess' voor de officieren. Ook hun commandopost, rustplaats en veldhospitaal werden in 'Hotel de Remparts', zoals de kazematten ironisch werden genoemd, ondergebracht. Ook de Britse soldatenkrant The Wipers Times werd er gedrukt.En nu is er dus een stadsbrouwerij op deze unieke locatie.

    Bronnen : de site van de brouwerij nl. : http://www.kazematten.be/ + de site www.Belgenbier.be voor wat betreft de afgebeelde etiketten.

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    Enkele etiketten van de brouwerij :

                                                    

                 

                                                    

                                                                                             -o-o-o-O-o-o-o-

    22-05-2018, 16:33 geschreven door Fonne2017

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij "Hugel"

                                                                                 BROUWERIJ  HUGEL

                                                                              

    Deze brouwerij bevindt zich in Kortrijk in de Pervijzestraat nr 29.

    Hugel is de brouwfirmanaam van Koen Hugelier. Na een opleiding farmaceutische en biologische technieken en medische laboratoriumtechnologie werkte Koen Hugelier bijna tien jaar aan de Universiteit Gent mee aan diverse wetenschappelijke studies. In 2009 werd hij gediplomeerd tot zytholoog en kreeg op die manier de brouwmicrobe te pakken.

    Omdat Hugelier veel kennis uit zijn opleidingen kon gebruiken, was het behoorlijk eenvoudig om zich te verdiepen in de geheimen van het brouwen. Na wat hobbybrouwen was Koen Hugelier in 2010 klaar voor het brouwen van één van zijn bieren in een ‘grote’ brouwerij.

    Op die manier kwam Koen Hugelier bij Het Gulden Spoor terecht, waar hij intussen werkt als freelance brouwer en er zelf zijn eigen bieren brouwt. Naast het brouwen van zijn Zeven Zonden Gula, Luxuria, Invidia en Superbia, brouwde Hugelier in het verleden regelmatig tal van andere bieren. Zo is hij de ontwerper van het huisbier van studentencafé Den Chips in Kortrijk, waar Chipke al vier jaar het stambier is van Hans en David Masselis.

    Koen Hugelier is bovendien al drie jaar de freelancebrouwer voor Brouwerij De Kazematten in Ieper. Hij brouwt er in opdracht hun Wipers Times 14, Wipers Times 16 en het bier Grotten Santé.

    Bronnen : de site van de brouwerij nl. : http://www.hugel.be/+ de site van Belgenbier + de site van "Belgische bieren en brouwerijen" voor de afgebeelde etiketten.

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    Enkele etiketten van de brouwerij :



             

            

            


                                                                                            -o-o-o-O-o-o-o-

    22-05-2018, 16:22 geschreven door Fonne2017

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geuzestekerij "De Cam"

                                                                               GEUZESTEKERIJ  DE CAM

                                                                                

    De Cam is een geuzestekerij in het Brabantse Gooik gelegen in de Dorpstraat 67a en i, lid van de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren.

    De Oude Cam is een oude boerderij-brouwerij van de vroegere heren van Gooik. In de jaren negentig van de twintigste eeuw werd hier een gemeenschapscentrum opgericht, met onder meer een volkscafé en een muziekinstrumentenmuseum. Willem Van Herreweghen, zoon van de dichter Hubert en op dat ogenblik productiedirecteur bij Palm, richtte hier in 1992 in de bijgebouwen een geuzestekerij in. In 1997 werd de eerste plaatselijk gecoupeerde geuze voorgesteld.

    Vanaf 2000 is de productie overgenomen door Karel Goddeau, tevens brouwmeester bij Slaghmuylder in het naburige Ninove.

    Er wordt wort aangekocht bij lambiekbrouwerijen Boon, Girardin en Lindemans. (zie ook onze albums van deze respectievelijke brouwerijen op Facebook) Dit ondergaat een spontane gisting in Gooik. De zo verkregen jonge lambiek rijpt verder in vaten afkomstig van Pilsner Urquell. Vervolgens gebeurt de assemblage van lambiek van verschillende leeftijden, waarna het bier nog minstens een jaar op fles hergist.

    De langzame, ambachtelijke, productiewijze levert jaarlijks een 100 hectoliter Oude Geuze en Oude Kriek op.

    Bronnen : Wikipedia en de site http://www.lambicland.be/De_Cam/De_stokerij/html. + de site van http://www.Belgenbier/ voor wat betreft de afgebeelde etiketten.

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    Enkele etiketten van de brouwerij :



               


                                                            

                                                                                        -o-o-o-O-o-o-o-

    22-05-2018, 13:05 geschreven door Fonne2017

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij "Hedonis"

                                                                              BROUWERIJ  HEDONIS                                                                                                                              

    Deze brouwerij bevindt zich in Gavere in de Tempelstraat nr 65.

    In augustus 2013 bottelden Janos de Baets en Leopold De Ketelaere hun eerste bier. Als “gypsy brewery” ontwikkelen zij zelf hun recepten en gaan de bieren produceren in externe brouwerijen., Hedonis verwijst naar Hedonisme, de leer waarbij streven naar genot het hoogste goed is. Het doel is de proever intens te laten genieten van innovatieve en experimentele bieren.

    In augustus 2013 bottelden Janos de Baets en Leopold De Ketelaere hun eerste bier. Als “gypsy brewery” ontwikkelen zij zelf hun recepten en gaan de bieren produceren in externe brouwerijen., Hedonis verwijst naar Hedonisme, de leer waarbij streven naar ogenot het hoogste goed is. Het doel is de proever intens te laten genieten van innovatieve en experimentele bieren.

    Bronnen : de site van de brouwerij : http://www.hedonisambachtsbier.com + de site http://www.belgenbier/brouwerijen.be voor de afgebeelde etiketten + afbeeldingen van "hashtag twitters".

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    Enkele etiketten van de brouwerij :

                       

                          

     

                        

           

                                                                                             -o-o-o-O-o-o-o-

    22-05-2018, 12:51 geschreven door Fonne2017

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij "Walrave"

                                                                          BROUWERIJ  WALRAVE

                                                                             

    Brouwerij Walrave of Brouwerij Den Anker (zie ook ons album op Facebook van Alfons Van Camp) is een voormalige brouwerij in de Belgische gemeente Laarne aan de Lepelstraat nr 36.

    Het bedrijf werd in 1862 gesticht door Auguste Walrave (1812-1888) en noemde aanvankelijk Brouwerij Den Anker (zie ook het album op ons Facebook). De brouwerij is thans nog altijd in bezit van dezelfde familie en wordt geleid door de vijfde generatie. De huidige bedrijfsgebouwen en het kasteeltje (1870) van de stichter en eigenaar bevinden zich op een vroegere hofstede. Die was voorheen eigendom van griffier Guillaume Van der Moere, die het had aangekocht in 1742.

    In 1937 startte men met de aanmaak van pils onder de naam Pick Up, een bier dat nog steeds wordt gebrouwen en geleverd aan de herbergiers in Laarne en omstreken. De familie Walrave leverde verschillende burgemeesters in Laarne. De stichter Auguste Walrave was burgemeester van 1843 tot 1888 en werd opgevolgd door zijn zoon Urbain die in functie was tot 1903. Kleinzoon Joseph Walrave (1893-1976) was er burgemeester van 1946 tot 1964. De aldaar gebrouwen bieren waren de pils Pick Up (5,0%) en Toverhekske (5,8%). De brouwactiviteiten in Laarne werden stopgezet en de twee bieren worden nu elders gebrouwen.

    In 2004 werden de brouwerij en de woning beschermd als monument.

    Bronnen : wikipedia + de site "www.Belgenbier - brouwerijen.be"

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    Enkele etiketten van de brouwerij :

                                          


                                                                                               -o-o-o-O-o-o-o-

    22-05-2018, 08:59 geschreven door Fonne2017

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biershop "Bierboom"

                                                       BIERSHOP  BIERBOOM

                                                                                

    Dit biershop is gelegen in de Langestraat 73 te Brugge.

    De Bierboom is een biershop uitgegroeid uit het Brugse café “De Bierboom” van Rudy Vossen. 
    Rudy laat zijn bieren brouwen bij Brouwerij Bryggja (zie ook het album "Bryggja" op ons Facebook) en is een van de “founding fathers” van de nieuwe brouwer De Vier Monniken.


    De "Bierboom is de oude definitie van de stok waarmee vroeger twee bierdragers de biertonnen droegen.

    "BIERSHOP DE BIERBOOM" is de logische uitbouw van 16 vruchtbare jaren van "CAFE DE BIERBOOM"

    Bronnen : de site van De Bierboom nl. www.debierboom.be

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    Enkele etiketten van het biershop :


                           
     
                                                                 

                                                                                                   -o-o-o-O-o-o-o-

    21-05-2018, 13:49 geschreven door Fonne2017

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brasserie "Gigi"

                                                                              BRASSERIE  GIGI

                                                                           

    Brasserie Gigi is een Belgische familiale brouwerij, gelegen in de Grand Rue nr 36 te Gérouville in de provincie Luxemburg.

    De brouwerij werd opgestart als Brasserie de l'étoile in 1842 door de familie Lépinoy. Na het faillissement van de vroegere eigenaar werden de gebouwen in 1888 opgekocht door Louis Gigi, een Duits ingenieur die begon met de productie van een tafelbier dat in de omgeving werd geleverd in houten vaten. In 1906 volgden Oscar en Eugène hun vader op. In 1919 vertrok Eugène naar Aubange waar hij de vroegere brouwerij Bernard heropstartte. In 1948 liet Oscar de brouwerij over aan zoon Eugène-Joseph die in 1997 stierf en op zijn beurt opgevolgd werd door zijn drie zonen. Gigi nam ook de bieren over van de verdwenen brasserie Maire.

    Bronnen : Wikipedia en de site http://www.belgenbier/brouwerijen voor wat betreft de afgebeelde etiketten.

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    Enkele etiketten van de brasserie :

                 

                                                                                         -o-o-o-O-o-o-o-

    21-05-2018, 13:35 geschreven door Fonne2017

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij "De Landing"

                                                                               BROUWERIJ  DE LANDING

                                                                          

    Deze brouwerij bevindt zich in Gullegem, in de Kleine Ieperstraat nr 153.

    Drie vrienden die elkaar leerden kennen tijdens hun opleiding bio-ingenieurswetenschappen te Gent, sloegen de handen ineen om hun passie voor bier concreet te maken. De kennis die verworven werd in de 'Koperen Uil' werd vanaf toen in de praktijk omgezet. Vandaag produceert Brouwerij De Landing ambachtelijke, artistieke bieren die zowel liefhebber als leek kunnen bekoren.

    Bronnen : de site http://www.belgenbier/brouwerijen.bevoor wat betreft de afgebeelde etiketten + de site van de brouwerij, nl : http://www.brouwerijdelanding.be

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    Een etiket van de brouwerij :


                                                            

                                                                                               -o-o-o-O-o-o-o-

    21-05-2018, 13:20 geschreven door Fonne2017

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij "Bieren van Begeerte"

                                                                     BROUWERIJ  BIEREN VAN BEGEERTE

                                                                               

    Deze brouwerij is gelegen in de Marie-Josélaan nr 51 te Berchem.

    Na jaren van proefondervindelijk onderzoek kregen zij als enthousiaste bierliefhebbers in 2002 het plan om zelf eigen bier te brouwen. De thuisbrouwerij werd kleinschalig opgestart in de Van Geertstraat in de Antwerpse binnenstad en al snel werd er geëxperimenteerd met nieuwe recepten die uitsluitend voor eigen gebruik werden gebrouwen., Met veel geduld sleutelend aan nieuwe recepten en technieken en voortdurend op zoek naar de meest geschikte ingrediënten kregen een vijftal brouwseizoenen later de eerste eigen bieren vorm. En dat smaakte naar meer. De thuisbrouwerij werd uitgebreid en verhuisde naar Berchem., Onder meer door een groeiend aantal liefhebbers werd in 2010 gestart met de productie van onze eerste eigen creatie, in samenwerking met de proefbrouwerij.
    Het Bercherms bier Kamil is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde maar daarnaast brouwen zij verschillende bijzondere speciaalbieren in beperkte oplages, ook in samenwerking met andere brouwers., Als kleinschalige microbierbrouwers houden zij één doel voor ogen: geduldig brouwen van speciaalbier op basis van de beste ingrediënten en afgewerkt tot in de puntjes.

    Bronnen : de site van de microbrouwerij, nl. : http://bierenvanbegeerte.be/ + de site van de "Belgische Bieren - Belg en Bier".

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    Enkele etiketten van de brouwerij :



       


                                                                                               -o-o-o-O-o-o-o-

    20-05-2018, 11:38 geschreven door Fonne2017

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij "Savio"

                                                                               BROUWERIJ  SAVIO

                                                                               

    Deze brouwerij is gelegen in Helchteren in de Helzondstraat nr 26.

    Savio is in 2007 ontstaan in de nabijheid van de Helchterense Mangelbeek. Een groep leiders van de plaatselijke Chiro besloot hun eigen bier te gaan brouwen., Na 7 jaar experimenteren brachten ze in 2014 met Soorske hun eerste bier op de markt., ,

    Bronnen : de site van de brouwerij, nl. : http://www.brouwerijsavio.be/+ de site van de "Belgische Bieren -Belg en Bier", voor wat betreft de afgebeelde etiketten.

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    Enkele etiketten van de brouwerij :

                                     

                                                                                                -o-o-o-O-o-o-o-

    20-05-2018, 11:35 geschreven door Fonne2017

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De "Kustbrouwerij"

                                                                                 DE KUSTBROUWERIJ

                                                                           

    De Kustbrouwerij maakt typische Belgische streekbieren met een eigen accentje van de kuststreek. Ze is gelegen in de Kuiperstraat nr 9 te Leffinge
    Er wordt gebrouwen in 100-jaar oude installaties om zo nog echt ambachtelijk bier te brouwen. Eigen bieren zijn Dunekeun en 
    Dronkenput.

    De Kustbrouwerij maakt typische Belgische streekbieren met een eigen accentje van de kuststreek.l Ze is gelegen in de Kuiperstraat nr 9 te Leffinge

    Bronnen : de site van de brouwerij nl : https://sites.google.com/site/kustbrouwerij/startpagina + de site van de "Belgische Bieren - Belg en Bier" voor wat betreft de afgebeelde etiketten.

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    Enkele etiketten van de brouwerij :

                 

                                                       


                                                                                            -o-o-o-O-o-o-o-

    20-05-2018, 11:24 geschreven door Fonne2017

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huisbrouwerij "Den Houten Molen"

                                                                 HUISBROUWERIJ  DEN HOUTEN MOLEN

                                                                        

    Deze brouwerij bevindt zich in de Assestraat nr 36 te Affligem.

    Rangske, hun bier wordt gebrouwen door de beste hobbybrouwer van Vlaams-Brabant

    In 1858 kocht Martinus van de Putte een houten windmolen te Schendelbeke. Het was een onderkruier: het hele molenlijf moest in de goede windrichting geplaats worden. De molen stond nog op het grondgebied van Asse, het molenaarshuis lag echter in Essene. De laatste molenaar was Guillam De Smedt die de molen liet slopen. 
    Nu x aantal jaar later dragen zij hun bier graag op aan deze mooie windmolen van de tijd van toen.

    Het bier van de Huisbrouwerij Den Houten Molen is een Belgische tarwetripel: een goudblond bier van hoge gisting.
    Dit bier werd anno 2012 voorgesteld als Affligems ambassadeursbier (via Vlaanderen Lekkerland), toen nog met een alcoholpercentage van 9%. Een jaar later besliste “bierarchitect” Johnny Delplace het bier in een nieuw jasje te steken, met de huidige naam, een alcoholpercentage van 7,5% alc. vol. en de toevoeging van een vleugje koriander en sinaaszeste

    Bronnen : de site van de brouwerij nl. : http://denhoutenmolen.be/ en de site van het www.Belgenbier.be voor wat betreft het etiket.

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    Enkele etiketten van de huisbrouwerij :

                         


                                                                                             -o-o-o-O-o-o-o-

    20-05-2018, 10:45 geschreven door Fonne2017

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij "Desevaux"

                                                                        BROUWERIJ  DESEVAUX

                                                                               

    Deze brasserie bevindt zich in Boussu in de rue d'Hanneton, nr 8.

    In 2010 ontwikkelde voedingsingenieur Sebastien Deseveaux zijn bier Sarazen als brouwmeester in Leuven.

    Het duurde tot 2015 voordat hij de stap zette naar een eigen brouwerij, deze richtte hij op in het hart van de vallei van Hanneton. De oude boerderij, lokaal “La Ferme Rose” genoemd, ligt in de Rue d’Hanneton in Boussu, vlak aan de Hanneton die de brouwerij van kwaliteitswater voorziet. Al in 2008 begon Sebastien met de installatie van de brouwerij ,die anno 2017 een jaarlijkse productie van 500 hl aankan.

    De bieren van hoge gisting worden met artisanaal en met natuurlijke ingrediënten gebrouwen.

    Bronnen : de site van de brouwerij, nl. : http://www.brasserie-deseveaux.be/ + de site "www.Belgenbier.be" voor wat betreft de afgebeelde etiketten.

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    Enkele etiketten van de brouwerij :

                                          


                                                                                       -o-o-o-O-o-o-o-

    20-05-2018, 10:30 geschreven door Fonne2017

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij "Dikke Jan"

                                                                              BROUWERIJ  DIKKE JAN

                                                                               

    Deze brouwerij bevindt zich in Desselgem in de Hooistraat 13.

    Een gekke waard, een dikke Jan en een gedreven kandidaat brouwer. Meer was er niet nodig om met deze mix van vrienden een concept te maken dat uiteindelijk resulteerde in de creatie van een eerste bier 'Dikke Jan'. Na de cursus 'Artisanaal brouwen' te hebben gevolgd werd gedurende een jaar lang geëxperimenteerd met de 'Braümeister', een kleinschalige, handige brouwketel, om een eigen bier te ontwikkelen. Het werd een donkerblonde tripel met eigenzinnige kenmerken.

    De vele aangeboden bieren zijn, al dan niet artisanaal gebrouwen, dikwijls monotoon van smaak en lijken sterk op elkaar. Daar willen de mannen van Dikke Jan verandering in brengen. De hoppige toets in bier vindt steeds meer aanhang en deze tendens volgt de 'Dikke Jan' dan ook perfect. Een heerlijke neus voor het degusteren scherpt de zintuigen en bereidt ze voor om de krachtige smaak te proeven en de uiteindelijke licht bittere afdronk te appreciëren.

    De drie verschillende moutvarianten en evenveel hopsoorten geven dit bier, gebrouwen in een échte artisanale brouwerij uit Woesten, een uniek karakter. Samen met een lichte kruidentoets resulteert dit alles in een smaak 'Dikke Jan' waardig.

    Het alcoholpercentage werd bewust niet opgedreven zodat een tweede biertje zich algauw opdrin(k)gt.

    Dikke Jan is een donkerblonde tripel van 7,2 alc vol% met een smaak die blijft hangen! Prosit!!

    Bronnen : tekst uit de site van de brouwerij nl. : https://www.dikkejan.eu/ + de site van "www.Belgenbier.be/brouwerijen".

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    Enkele etiketten van de brouwerij :

       

      

                                                                                          -o-o-o-O-o-o-o-

    19-05-2018, 16:07 geschreven door Fonne2017

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bierfirma "Waggewild"

                                                         BIERFIRMA  WAGGEWILD

                                                                                

    Deze firma bevindt zich In de Oude Pastorijstraat nr 58 in Achel.

    Wie is bierfirma Waggewild?
    Reeds vele jaren drinken de vier schoonbroers van Waggewild op regelmatige basis een lekker (speciaal)biertje. Begin 2013 werd voor het eerst het idee voor een eigen bier geopperd. Ergens in dat gesprek werd de vraag gesteld: “Maar hoe gaan we dat blonde bier dan noemen?”.

    De eerste nonchalante reactie hierop was “waggewild”. Dialect voor “Wat je wil”. En moesten we ooit een donkere gaan brouwen dan zou deze “waggewoud” gaan heten…

    Sinds dat gesprek is het hard gegaan en in januari 2014 is ons eerste bier op de markt te verkrijgen. De naam Waggewild heeft het uiteindelijk niet gered als naamgeving voor ons eerste bier. Maar aangezien dat ene gesprek aan de basis ligt hebben we onze bierfirma de naam Waggewild gegeven.

    Brouwerij of Bierfirma?
    Op dit moment beschikken ze nog niet over een eigen brouwinstallatie en huren zij de brouwketels van brouwerij Anders in Halen (zie ook hun album op ons Facebook). Hierdoor mogen ze zich officieel nog geen brouwerij noemen maar spreken we van een bierfirma.

    Het spreekt voor zich dat dit wel uit eindelijk hun doel is, een officiële brouwerij worden.

    Het spreekt voor zich dat dit wel uit eindelijk hun doel is, een officiële brouwerij worden.ouwerijen" voor wat betreft de afgebeelde etiketten.

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

    Enkele etiketten van de firma :

                  

                                                                                              -o-o-o-O-o-o-o-

    19-05-2018, 16:02 geschreven door Fonne2017

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij "4Pajot"

                                                                                  BROUWERIJ  4PAJOT

                                                                                  

    Deze brouwerij is gelegen in de Konijnestraat nr 86 te Sint-Pieters-Leeuw.

    In het najaar van 2012 kwam Raymond De Saegher op het idee om een kleine hobbybrouwerij op te starten. Vanuit die brouwerij kan men streekproducten uit het Pajottenland promoten, aan foodpairing doen (het juiste bier bij het juiste gerecht), en vooral veel plezier beleven aan het brouwen van artisanaal bier. 

    Al snel waren er 3 andere kandidaten om het project mee op te starten: Geert Van Dorsselaer, Gert Wauters en Frederiek Bouljon. Hieruit is de naam 4Pajot ontstaan. 

    In april 2013 hebben ze voor het eerst samen gebrouwen. Raymond en Frederiek hadden toen al een ruime ervaring als technicus in de bierfermentatie, via een opleiding in COOVI-CERIA in Anderlecht. Gert heeft ervaring als bio-ingenieur. Geert is meer gespecialiseerd in techniek, automatisatie en sinds kort ook als inoxbewerker.

    Hun bieren : Wutte Mie - Stoute Miel - Pajot18 - Blaftuurke - spitfeir - Garist - Mr Ving.

    Bronnen : de site van de brouwerij, nl. www.4Pajot.be

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

    Enkele etiketten van de brouwerij :


       

       


                                                                                           -o-o-o-O-o-o-o-

    19-05-2018, 15:33 geschreven door Fonne2017

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij "De Klem"

                                                                                 BROUWERIJ  DE KLEM

                                                                                        

    De brouwerijs is gelegen in de Kerkstraat nr 54A te Niel.

    Gepassioneerd door bier, is Olivier Op De Beeck, zowel privé als professioneel, steeds op zoek gegaan naar het hoe en waarom bij verschillende brouwers/brouwerijen in binnen- en buitenland. In 2012 nam hij dan ook de eerste maal de roerstok zelf in handen en creëerde zo zijn eerste biertjes. Toen hij in 2014 trouwde kon het ook niet anders dan dat het bier-aanbod voor een groot deel uit eigen brouwsels bestond, wat bij kenners en niet-kenners enorm goed in de smaak viel. En toen is het dromen begonnen..." wat als ik die passie voor het pure, ambachtelijke brouwen van bier nu eens zou gaan delen voor en samen met bierliefhebbers". In 2016 is het zover: Brouwerij De Klem brengt haar eerste bier Hellegat Blond op de markt, vestigt zich in Niel (Galileilaan) en zal er voortaan geregeld zijn deuren openstellen om iedere geïnteresseerde in te wijden in het reilen en zeilen van de dorpsbrouwerij... uiteraard met de nodige degustaties en animaties.

    Bronnen : de site van de brouwerij nl. : http://brouwerijdeklem.be/ en de site van de "Belgische Bieren - Belg en Bier" voor de afgebeelde etiketten.

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    Een etiket van de brouwerij :

                                                                


                                                                                             -o-o-o-O-o-o-o-

    19-05-2018, 15:02 geschreven door Fonne2017

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij "Bryggja"

                                                                                BROUWERIJ  BRYGGJA

                                                                                        

    De brouwerij is gelegen aan de Moerkerkebrug nr 3 te Moerkerke.

    Het verhaal van Bryggja Brewery begint in 2012. Vier brouwvrienden: Franky, Hugo, Kurt Persyn en Mario Vermeersch (medevennoot Bryggja) besluiten om met hun lekkere tripel deel te nemen aan de Brouwland Biercompetitie. Uit een selectie van meer dan 90 bieren wordt de Bryggja Tripel door een professionele jury verkozen tot het beste hobbybier van België. 

    Deze overwinning overtuigt hen, als hobbybrouwers, om verder te gaan met Bryggja. Kort na de finale kiezen zij dus een naam, flesje en passend etiketontwerp voor ons bier. Bryggja wordt gelanceerd tijdens het Brugs Bierfestival van 2013. Een jaar later komt het tweede bier, ‘Amuse’, op de markt. Aanvankelijk worden beide bieren nog extern gebrouwen maar eind 2014 nemen we uiteindelijk de beslissing om te starten met hun eigen brouwerij. Een geschikt pand in Moerkerke maakt deze beslissing definitief en in het voorjaar van 2015 wordt de brouwinstallatie er geplaatst. 

    Bronnen : de site van de van de brouwerij, nl. http://www.bryggjabrewery.be/ + de site van de "Belgische Bieren - Belg en Bier" voor wat betreft de afgebeelde etiketten.

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - --

    Enkele etiketten van de brouwerij :

            

         

                                                                                               -o-o-o-O-o-o-o-

    19-05-2018, 14:55 geschreven door Fonne2017

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 18/12-24/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 10/04-16/04 2017

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!