Muhallabi xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
RIJSTPUDDING Deze eenvoudige rijstpudding is een van de meest alledaagse desserts in het Midden-Oosten. Het wordt gegeten tijdens de Ramadan en wordt gekoeld geserveerd.
Bereidingstijd:
10 - 20 minuten
Gang:
Nagerecht
Keuken:
Arabische keuken
Smaak:
Zoet
Techniek:
Koken
Soort gerecht:
Nagerecht
Ingrediënten voor 6 personen
1 eetl maizena 100 gr rijstebloem 1 1/4 liter melk 100 gr basterdsuiker 2 eetl rozenwater 100 gr gemalen amandelen
Bereidingswijze
1 Roer de maizena en de rijstebloem met een scheutje melk in een grote kom aan.
2 Breng de resterende melk aan de kook en giet die over het aangeroerde mengsel. Roer er de suiker, het rozenwater en de amandelen door.
3 Giet het mengsel terug in de pan en laat het 3-4 minuten al roerend doorkoken.
4 Verdeel de pudding over schaaltjes en laat hem goed koud worden. Garneer met geschaafde amandelen en strooi er wat nootmuskaat over.
|