Chebakia xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Wordt vooral gemaakt rond de ramadan
Bereidingstijd:
30 - 60 minuten
Keuken:
Marokkaanse keuken
Smaak:
Zoet
Techniek:
Bakken
Soort gerecht:
Banket
Ingrediënten
1 kilo meel
150 gram roomboter
1/5 theeglas azijn
1/5 theeglas olijfolie
1/5 theeglas rozenwater (Almazha)
1 bakpoeder
2 liter honing (voor indampen)
Bereidingswijze
* Meel met roomboter goed mengen.
Daarna doe je de rest van de ingredienten erbij.
Je moet het deeg goed kneden.
Het deeg is dan heel hard, maar zo hoort het ook!
* Nadat je dit deeg heel goed gekneed hebt,
ga je dit uitrollen tot een dunne laagje (veel dunner dan pizzadeeg!).
En dan ga je dit laagje uitsnijden in chebakia vormpjes
* Nadat je dit gedaan hebt ga je de chebakia in olie baken tot het een heel lichte bruine kleurtje heeft gekregen.
* Als laatst ga je de honing verwarmen (op een zachte vuurtje)
en daarna de in olie gebakken chebakia in de warme honing ongeveer 2 a 3 minuten indampen.
|