Het eten van vlees met bloed is verboden,xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Allah zegt; Zeg: "Ik vind in hetgeen mij is geopenbaard niets, dat een eter is verboden te eten, met uitzondering van het gestorvene of vloeiend bloed of varkensvlees, want dit alles is onrein - of, wat in overtreding is, waarover een andere naam dan Allah's is aangeroepen. Maar wie door noodzaak wordt gedreven en niet begerig is noch de grens overschrijdt: uw Heer is dan voorzeker Vergevensgezind, Genadevol.[6:145]
Al Qortubi zei: Geleerden waren het er over eens dat het eten van vlees met bloed Haram (islamitisch verboden) , onzuiver, oneetbaar en niet goed is.
Schade van het eten van bloed op de gezondheid:
Bloed bevat verschillende soorten vergif, schadelijk afval en bestandsdelen, aangezien een van de belangrijkste rollen er van is om de stofwisseling van voedsel, afval van de cellen, te vervoeren. De meest belangrijke zijn;Ureum, Ureum acid, Keratine en carbon dioxide. Bloed draagt ook enkele giffen van de ingewanden naar de lever mee, om gemodificeerd te worden.
Zodra een grote hoeveelheid bloed wordt geconsumeerd, worden die schadelijke samenstellingen en die uit de spijsvertering van bloed zelf voortvloeien geabsorbeerd, en hun niveaus stijgen in het lichaam. Dit leidt tot een verhoging van het niveau van Ureum, wat tot uitval van de hersenen kan resulteren, wat tot coma leidt.
Dit is gelijk aan de zieke staat waarin het bloeden van de hogere spijsverteringslandstreek voorkomt en, normaal, wordt het geaccumuleerde bloed verwijderd om zijn kwaad aan het lichaam en de hersenen (uiteindelijk coma) te verhinderen.
Aldus, bevat het bloed schadelijke samenstellingen, zelfs als het van een gezond dier is is het te vergelijken met de parasieten en de kiemen dat van een ziek dier wordt gegeten.
Het bloed is een geschikte omgeving voor de microbiële groei:
Het is medisch bekend dat het bloed één van de beste plaatsen is voor de groei van verschillende types van microben, en aangezien het de beste voeding bevat, wordt het gebruikt in laboratoria om microbiële culturen te maken.
Is bloed bruikbaar als voedsel voor mensen?
De inhoud van het bloed van verteerbare proteïnen zoals albumine, globuline en fibrinogeen is klein (8g/100ml) en het zelfde is waar met vetten, het bevat een grote hoeveelheid hemoglobine , wat een complexe proteïne is, en zo zeer moeilijk is om te worden verteerd, en in de meeste gevallen kan de maag het niet aan.
Bovendien, als het bloed gecoaguleerd is, wordt zijn spijsvertering moeilijker, aangezien het fibrinogeen in dit geval in fibrin wordt omgezet, een net vormend dat rode bloedcellen bevat, en fibrin staat bekend als een van de moeilijkste en slechtst verteerbare proteïnen.
Derhalve beschouwden de gezondheidsdeskundigen bloed in geen geval voor menselijke consumptie geschikt.
Bron : Islamic Medicine Wonders Vol3 Door Dr Mohammad Nezar Aldeker
Vertaald uit het Engels door Amal
Moge Allah mij vergeven voor het maken van eventuele vertaalfouten, Ameen.
|