Inhoud blog
  • Mijn nieuwe uitdaging ...
  • vooruitzichten voor het najaar
  • Op 27 maart wordt er weer gelachen en geademd ...
  • Lachwandeling in Mechelen op 1 mei 2017
  • Nieuw in Ternat - Lach- en ademkring
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    toontje47
    blog.seniorennet.be/toontje
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Heling van lichaam en geest
  • Foto
    Zoeken met Google


    Zoeken in blog

    Startpagina !
    Foto
    Merlijn
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Deze foto's zijn momentopnamen van Lach-Yoga én klankschaalmeditatie in Strombeek op woensdag 3 december 2008.
    Lach-Yoga - Yogalachen - LACHYOGA - BEWUST VERBONDEN ADEMEN
    Lachen in mijn Lachclubs van Ternat en Strombeek - lachen bij verenigingen. - Ademsessies begeleiden ...
    Lach je graag - ben je het lachen verleerd - heb je verdriet - ben je eenzaam - slechts één manier om je goed te voelen: KOM LACHEN IN MIJN LACHCLUB van Ternat - CC de Ploter 1ste donderdag van 20:30 tot 21:30 uur. Tijdens de dag in 1853 Strombeek; 1ste en derde woensdag van 10 tot 11u in dienstencentrum Ter Borre - St.-Amandsplein, 7 - Op maandag in RC te Dilbeek van 20:30 uur tot 21:30 uur - dit alles samen met Jean. NIEUW: kom lachen en ademen in kring in Sint-Jozef te Ternat van 20 tot 22 uur.
    06-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KVLV Merchtem lacht
    Woensdag, 6 februari 2008 - wij lachen in 'Kerkeboomgaard' te Merchtem voor de 4de keer. Een afsluiter van een reeks van vier sessies.
    Jammer dat de krokusvakantie juist nu valt. Een op voorhand opgemaakt programma van de KVLV laat het niet toe om een weekje op te schuiven. Dan maar lachen met een kleine groep.
    Tijdens de 1ste sessie werd er 'en sourdine' gelachen. Heel voorzichtig, mensen moeten opnieuw leren voelen hoe het is te lachen als een kind, zonder beperkingen, zonder reden, gewoon lachen.
    Zelfs het ademen moet opnieuw aangeleerd worden. Buikademhaling is moeilijk wanneer je al bijna 45 jaar met de borst ademhaalt. Hoog ademen geeft problemen, buikademen geeft meer ruimte, een goedgevoelen en een beter uithoudingsvermogen.
    De 2de sessie gaat het er al beter aan toe, je voelt dat er meer durf is, alhoewel er nog werk aan de winkel is...
    De 3de sessie is SUPER. Er wordt heel goed meegedaan, de deelnemers zijn in grote getale opgekomen wat de groepsenergie ten goede komt. Je voelt dat er verandering is gekomen in hun houding. De buikademhaling wordt bewuster gedaan en elke dag gaat het beter en beter. Zoiets vraagt tijd en oefening.
    Als dan nog goede lachers aansluiten is de slappe lach niet ver meer. De 3de sessie werd een groot succes.
    Vandaag dus de 4de sessie - en zoals al eerder gezegd een kleine opkomst vanwege de krokusvakantie. De sfeer zit er in, er wordt goed geademd, gerekt en gestrekt en natuurlijk ook gelachen. Met de rondvraag als besluit zijn de deelnemers over het algemeen tevreden, ze hebben van alles opgestoken wat ze in toepassing kunnen brengen in het dagelijkse leven. Wel is de slappelach niet bereikt, jammer...
    Een grote groep deelnemers mét daarbij nog goede lachers is een must om dat te bereiken.
    Een mooi boeket bloemen sluit de avond en de reeks af. Ik kan weer met een goed gevoel naar huis én met bloemen.
    Dat heeft de KVLV wel wat anderen niet hebben, die zeggen het met bloemen ! Dank lieve mensen en... vooral blijven lachen!

    Een reeks van 4 of 6 lachsessies is aangewezen - je ziet de vooruitgang van de deelnemers heel goed. Ze durven elke keer meer en meer. Voor velen is het heel moeilijk in het begin, zelfs veel mensen durven niet luidop lachen - de opvoeding heeft de spontaïniteit de kop ingedrukt. Ze voelen zich beschaamd tegenover de anderen, durven niet 'zot' te doen. Jammer is dat, je altijd te moeten inhouden, of maar uit de bol te kunnen gaan wanneer je gedronken hebt of wanneer er moppen verteld worden.
    Lachen om te lachen, het klinkt gek en dat is het ook.
    Maar een beetje gek doen af en toe doet zo'n deugd. Je vergeet je zorgen voor een uurtje. Toch beter te lachen dan een kalmeerpil te nemen, het is veel gezonder!!!


    06-02-2008 om 00:00 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn lach-yoga sessie bij een Engelen-meditatiegroep
    Al geruime tijd volg ik vollemaan-meditaties, zo ken ik ook veel mensen. Wel praktisch, want zo wordt mijn lach-yoga bij veel mensen ook gepromoot alhoewel dat in de eerste plaats zeker mijn opzet niet is. Zo ook volgt Marie al verscheidene jaren meditatie in een Engelen-meditatiegroep en heeft ze mij aanbevolen voor een lachsessie als 'evenement' om 2008 speciaal te beginnen...
    Zo geschiede. Herlindus - de gastvrouw - neemt met mij contact op - zij het met gemengde gevoelens, want Lach-Yoga, zal dat iedereen wel bevallen...???
    Op 22 januari om 9:45 uur sta ik paraat, zelfs 15 minuten vroeger dan voorzien. De leden, 9 in totaal, komen ook wat vroeger toe, zo kunnen wij stipt om 10 uur beginnen en hebben wij kans gehad eerst met elkaar kennis te maken. Maar dat is vlug gebeurd want van die vriendenkring zijn er enkele mensen die ik al ken, die ik al tegen gekomen ben bij een of andere gelegenheid, zo zie je maar dat de wereld klein is.
    Na het aarden, ademen, rekken en strekken, balspel spelen, zingen en lachen genieten wij uitgebreid van de meditatie en de rust die dat met zich brengt. De rondvraag als besluit laat lovende kritiek horen, enkele hadden er vooraf geen goed oog in maar hebben dan toch heel erg genoten, onbekend is onbemind.
    De sessie is hen zo goed bevallen dat, op algemene vraag, de lachsessie in de toekomst voor herhaling vatbaar zal zijn.
    Enkele oefeningen doen wij rechtstaand, de overige zittend. Dansen is er deze keer niet bij, in de living is dat niet zo vanzelfsprekend....
    Elke lach-yogasessie is anders en past bij het betreffende publiek.
    Het is heel aangenaam en bijzonder gemakkelijk lachen met een groep gelijkgestemden.
    'a piece of cake'

    23-01-2008 om 18:03 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VZW ECOLIFE - samen werken; samen lachen
    Een tijdje geleden krijg ik een aanvraag van Ingriet Engelen om een lach-yogasessie te komen geven voor de collega's op 17 januari 2008 om 16.30uur.
    Ze speelt heel kort op de bal. Slechts een goeie week op voorhand, en weten dat mijn agenda vrij vlug volgeboekt is - maar ja, die dag - tijdens de dag - staat nog vrij. Je moet maar geluk hebben.
    Om 16 uur ben ik al in Leuven; Valkerijgang, 26 - altijd fijn om eerst wat tot rust te komen voor het begin van de sessie, ook krijg je dan de mogelijkheid even contact te maken met de deelnemers wat een vlotte sessie in de hand werkt.
    Ook deze keer. Ik mag even wachten in het bureel waar nog enkele harde werkers bezig zijn. Ze worden gevraagd de Pc's  af te sluiten om te verzamelen. Wij te samen naar een ander lokaal. Daar wordt een bio-wijntje en een alkoholvrij drankje geschonken plus nog wat knabbeltjes aangeboden.
    En dan is het zover. Alles verloopt naar wens, de collega's kennen elkaar vrij goed, één jongeman is nog een 'groentje', maar die schijnt er geen last van te hebben. Hij is wel heel alert op een eventueel telefoontje dat kan binnen komen, want zijn echtgenote kan elk ogenblik bevallen van haar 2de kindje.
    Heel vlug is er een aangename sfeer in de groep, je voelt dat er een goede verstandhouding heerst onderling. Het is fijn 'werken'.
    Wanneer wij na het rekken, strekken, ademen en balspel spelen beginnen met klanken zingen wordt het voor iemand iets te veel, hij voelt zich er niet goed bij en verlaat de ruimte. wat een goede beslissing is. Een lach-yoga sessie kan voor sommige mensen 'bedreigend' over komen daarom is het wel best om deelnemers te hebben die uit eigen beweging naar een lachsessie komen en dat het niet op 'bevel' is.
    Voor de rest verloopt de sessie zeer aangenaam en ongedwongen, iedereen is er graag bij. Dansen is er deze keer niet bij, de ruimte is er niet erg geschikt voor. Na de lachmeditatie volgt er nog een stille meditatie en een rondvraag. Voor deelnemers die een 1ste maal lach-yoga volgen hebben ze het fantastisch gedaan.
    Om 18 uur zijn wij 'uitgelachen' en gaan wij met een warm gevoel van blijheid en toch wat vermoeid naar huis. Vermoeid omdat wij aan sport hebben gedaan.... 10 minuten lachen staat gelijk aan 2 uur joggen, wij lachten veeeeel langer !


    17-01-2008 om 00:00 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doven en slechthorenden lachen in Sint-Agatha-Berchem
    Op 8 mei 2007 krijg ik een mailtje van Sophie Renson met de vraag een lachsessie te komen geven voor de dovenclub op zaterdag, 20 oktober 2007 om 20 uur.
    Waarom niet... Dit wordt een fantastische uitdaging voor mij. Nooit eerder gaf ik een lach-yogasessie aan die groep. Het voelt goed aan, dus besluit ik die vraag in te willigen.
    Vandaag is het zover. In 'de kroon' aangekomen, is de deur van de kelderruimte nog op slot. Sophie gaat de verantwoordelijke halen en kort nadien kunnen wij de plaats betreden en vinden wij ook het licht...
    Druppelsgewijs komen de deelnemers binnen en om 20.20 uur kunnen wij van start gaan.
    18 gegadigden, niet te geloven! Enkele jonge mensen van de tolkenschool komen meegenieten van de lach en kijken hoe de 'tolk' haar werk doet. Want lachen met doven en slechthorenden is helemaal anders dan met horenden.
    Met de tolk neem ik vooraf even mijn 'programma' door.
    Wij moeten in het volle licht staan zodat de deelnemers goed kunnen kijken en liplezen of de gebaren van de tolk zien.
    Eerst doen wij wat relaxatie-oefeningen allerhande en kunnen wij aan elkaar wat wennen. Daarna komt het 'spelgedeelte' aan bod: wij spelen met de bal zonder bal en tjoeketreintje. 
    Er wordt gedanst - zonder muziek - heel eigenaardig, zo kan ik mij wat inleven in hun stille wereld...
    De deelnemers  doen echt goed mee; maar wanneer  het lachen begint en allerlei verschillende lachen voorgesteld worden sta ik verbaasd en ben ik zelfs ontroerd hoe die mensen 'puur' zijn, ongeremd en bijzonder vrolijk lachen. Ze kunnen er niet genoeg van krijgen.
    Tenslotte nemen ze hun yogamat en wordt er gelachen met oogcontact, gezeten per twee. Om tot rust te komen  zitten ze daarna rechtop - de tolk zal hen in gebarentaal tonen wat ik zeg: 'de bodyscan' doen wij dan. Die meditatie is helemaal anders dan ik gewoon ben te doen en geeft mij niet het voldane gevoel.  Mijn CD-speler staat werkloos, op vraag van een deelneemster is er geen muziek; 'zo is het voor iedereen hetzelfde' zegt ze...
    De rondvraag bij de deelnemers - de tolk vertaalt - laat zien dat ze enorm genoten hebben van de lachsessie. Maar daarmee is de kous nog niet af...
    Sophie vraagt nog meer gelach. Wij zetten ons in 3 rijen en geven elkaar massage, ook dan wordt er weer veel gelachen. daarna doen wij nog enkele lachen waaronder de kikkerlach en de milkshakelach.
    Daarna dim ik het licht en ligt iedereen nog een 5-tal minuten rustig op hun mat en genieten ze van de welverdiende rust en 'zweven ze op wolkjes' (dixit Sophie).
    Wanneer ik rond 22 uur het lokaal verlaat, wordt ik met lachsalvo's nagewuifd en zeggen ze 'tot de volgende keer'.
    Een volgende lachsessie kan ik nu nog beter voorbereiden, nu ik weet wat ze kunnen waarderen, wat ze graag doen en goed doen.
    Elke keer opnieuw geniet ik van het geven van lach-yoga.
    Vandaag heb ik weer veel bijgeleerd.
    Dankjewel Sophie en Cie

    20-10-2007 om 23:27 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opleiding lachanimators te Kortenberg op 6 en 7 oktober en 17 november 2007
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 6 en 7 oktober gaat er opneiuw een lachstage door te Kortenberg in d'Oude Abdij.
    Op 17 november gaat er nog een 3de dag door, zo'n beetje als terugkomdag met extra lachoefeningen en alle info om zelf een lachclub op te starten. Op het einde wordt een lachdiploma uitgereikt.
    22 ingeschreven kandidaten - 14 Nederlandstaligen en 8 Franstaligen - en met wat geluk komen er binnenkort weer nieuwe lachclubs bij, laat ons hopen.
    Voor het ogenblik zijn er in heel België 34 lachclubs. Soms zijn er clubs die sluiten bij gebrek aan deelnemers, wat heel jammer is.
    Een club starten is 'werken', een club blijven openhouden is 'blijven werken'. De vruchten pluk je wel na 2 werkjaren van goed werken met veel diversiteit, vernieuwend, het aha-moment moet er zoveel mogelijk zijn. Door veel te lezen in boeken en op internet krijg ik nieuwigheden aangeboden, verder volg ik Taï-Chi, Yoga, Qi-Gong en meditatie, koop ik CD's waarop ook veel te vinden is...
    Eigenlijk sta ik op en ga ik slapen met Lach-Yoga, je moet er van doordrongen zijn, dan werkt het! Dan kan je het doorgeven, dat gaat dan bijna vanzelf...
    Tijdens de lachopleiding zal ik meehelpen - ik ben secretaresse van de Lachclub van België - en zal mij bezig houden met de 'supply', zal ik filmen en indien nodig mee-vertalen, want de opleiding is tweetalig. Niet te geloven wat een goede geest er heerst in de groep, zoveel vriendschap en saamhorigheid, een voorbeeld voor onze Ministers, haha - nu spreek ik wel over de vorige opleiding, laat ons hopen dat deze 'lichting' ook zo tof is. Ik kijk er naar uit !!!
    Wil je ook een opleiding volgen, klik dan op www.lachclub.be daar is alle info te vinden betreffende de opleiding te Kortenberg.
    Wie weet zie ik jou daar ook ???


    25-09-2007 om 18:39 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Start 3de werkjaar lachyoga in clubverband
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Donderdag, 20 september 2007 om 20.40 uur - start van ons 3de werkjaar Lach-Yoga te Ternat.
    Heel waarschijnlijk lagen ze al een tijdje op de loer, zaten ze te snakken naar een lachsessie, stonden ze in de startblokken tegen dat ik hen uitnodigde ...
    In ieder geval het aantal van 20 deelnemers maximum werd bereikt, er waren nog enkele ingeschreven die nalieten van te verwittigen en niet kwamen, maar gelukkig kwamen er anderen in de plaats zonder ingeschreven te zijn.
    Ik visualiseerde 20 personen en die zijn dus gekomen - 'THE SECRET'
    Het werd een succes, er werd gelachen dat het cultureel centrum daverde!
    Na 2 volle jaren van lachsessies zijn er al 'vaste lachers', mensen die regelmatig aanwezig zijn, dat geeft een ruggengraat aan de club. Wanneer er dan nieuwe deelnemers bijkomen, worden die aanstonds door de vaste ploeg opgenomen en dat geeft zo'n goed gevoel in de groep.
    Na de Lach-Yogasessie is er steeds de mogelijkheid om na te praten bij een glas.
    Lachen heeft zo'n uitwerking dat een mens die eerder nog als onbekende het lokaal binnenkomt, 90 minuten later met je kan praten of ze je reeds jaren kent.
    De 1ste bijeenkomst werkjaar 2007 - 2008 werd een 'knaller', getuige daarvan is dat er 6 'abonnementen' genomen werden door de 'nieuwe lachers', dus die zien wij de volgende keer zeker weer...
    WIJ BLIJVEN LACHEN - en elke keer BETER EN BETER

    25-09-2007 om 17:57 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Qi-Gong
    Weer een ontdekking gedaan! - Qi-Gong !
    Dank zij Maria in de lachyogaclub, kreeg ik de naam en telefoonnummer van Vic Wouters. 
    Tijdens de vakantie  krijg ik de mogelijkheid om Qi-Gong  te leren kennen, er wordt dan bij goed weder 'geademd' in een park in Heikruis.
    Iets heel anders dan Taï-Chi, veel rustiger en meer toegespitst op rustig bewegen, ademen en visualiseren. De meerwaarde wordt gegeven door het mooie decor... In een park aan een grote vijver met allerlei klein grut zwemvogels + hun concert. Tot slot een meditatie rond een grote, oude boom - superenergetisch!!!
    In oktober ga ik zeker naar de Qi-Gong op zondag om 10 uur in Gooik, ik wil er meer van kennen en vooral toepassen !
    Interesse: Vic Wouters - Tel.: 02/5324738

    19-08-2007 om 00:00 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AURELIS of hoe autosuggestie je kan helpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vertrek op Huttentocht op woensdag, 1 augustus 2007 om 4 uur 's morgens. Mijn man en ik worden opgehaald door een medestapper om per auto kostendelend te rijden naar onze vertrekplaats in Oostenrijk: 'Sölden'. Daar worden wij opgewacht door onze reisleider.
    Wij zijn met 8 stappers; 2 vrouwen en 6 mannen. Het is zonnig en warm en dat is al een goed begin. Wanneer de kaarten worden opengelegd om onze trekking te bekijken toont alles heel eenvoudig, zoals het beschreven was op het reisplan, maar...... de werkelijkheid is anders.
    Gelukkig maar dat ik rekening hield met de realiteit en op voorhand mediteerde met een CD van AURELIS: 'Grote bronnen van kracht': 'elke stap die je zet, maakt je krachtiger'.
    65 jaar en vrouw zijn, willen filmen onderweg, één van de oudsten (12 jaar verschil met die andere vrouw...) zijn, 13kg zware rugzak dragen; met alles moet ik rekening houden en dat heb ik ook gedaan, gelukkig maar.
    De eerste dagen zijn vrij moeilijk, de derde dag overweeg ik om op te geven.
    's Nachts krijg ik een droom of een 'bericht', ken het niet, heb dat nooit eerder ervaren; een indiaan komt met de boodschap 'ik moet je de groeten overbrengen van de meester en van Merlijn'.
    's Morgens  zeg ik mijn man dat ik twijfel om voort te stappen, hij stelt mij gerust en wil mij verder volgen wat ook mijn beslissing is, wat mij al een goed gevoel geeft. 
    De reisleider stelt mij voor hem te volgen en zo het stapritme aan te geven (ik toonde nochtans mijn twijfels niet aan hem ). - Alles valt in de plooien.
    De tocht verloopt weliswaar zwaar genoeg, maar ik kan verder en met veel energie: 'grote bronnen van kracht' van www.aurelis.org pas ik toe: elke stap die ik zet wacht mij een pakje energie en inderdaad voelde ik die energie. Daarbij komt dan ook die boodschap van die indiaan: ik voelde mij 'gedragen' door Merlijn en door de Meester (wie ook die Meester mag zijn???).
    Het geeft de lezer misschien het gevoel dat ik 'zweef' en misschien is dat ook wel een beetje, maar toch wil ik mededelen, wat een vreugdegevoel en wat een kracht mij die droom heeft gegeven.
    Op 9 augustus, 's avonds laat, zijn wij terug thuis; moe maar gelukkig.
    Zoveel meter naar omhoog klimmen over rotsen en kronkelige paden; zoveel meter afdalen, soms zelfs zeer steil; gletsjer over met klimijzers; regen en wind trotseren; lange afstanden afleggen en daarbij nog de last van 13kg gewicht in je rugzak; het is de moeite dat eens gedaan te hebben.
    Dit was mijn 2de huttentocht, maar wellicht de laatste. ik moet mijn beperkingen kennen en nu houd ik het wel voor gezien. Mijn grootste betrachting was te kunnen genieten van de vergezichten op die grote hoogte en soms kregen wij nul-vergezicht vanwege de dikke mist, wat een desillusie.
    Toch ben ik dankbaar deze tocht gemaakt te hebben en het tot een goed einde gebracht te hebben mede dank zij de autosuggestie 'grote bronnen van kracht', zeker weten. De huttentocht was één grote meditatie, zo heb ik het ervaren...

    13-08-2007 om 00:00 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitaliteitsweek in Rénuamont
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zaterdag, 21 tot vrijdag 27 juli 2007.
    Het is al de 2de keer dat ik het geluk heb om mee te gaan naar Rénuamont voor een gezondheidweek of vitaliteitweek, gelijk je het wil noemen. Het komt erop neer dat wij daar een hele week aan onze gezondheid werken.
    'Stralende zon' is de inrichter.
    Wat doen wij daar zoal: Opstaan - voor de liefhebbers - om 7 uur. Ik stelde mij vrijwilliger om de ochtendoefeningen te doen; dauwtrappen in het vochtige gras en wanneer de zon van de partij was bleven wij buiten voor de andere oefeningen. Na het dauwtrappen en het 'Tibetaans gebed'; doen wij de 5 Tibetaanse oefeningen, of Yoga, of Thaï-Chi, Qi-Gong en natuurlijk enkele lach-yoga-oefeningen en telkens om te eindigen een korte meditatie.
    Ondertussen zijn er andere vrijwilligers die in de keuken het ontbijt bereiden.
    Zo'n ontbijt bestaat meestal uit verscheidene soorten fruit, noten en zaden; fantastisch lekker en voedzaam. Brood met choco staat niet op het menu, ook koffie valt er niet te drinken, wel kruidenthee en mineraal water 'à volonté'.
    Rond 10 uur, rond 14 uur en rond 20 uur zijn er workshops te volgen over voeding, gezondheid, werken met kiemen, cranio-sacrale oefeningen, ademhaling, schouder en nekmassage, emotioneel lichaamwerk, dans; film enz. enz.
    Afwisselend werken de deelnemers mee in de keuken voor de bereiding van het middag- en het avondmaal. Heel prettig en leerrijk. Ambiance alom.
    Het middagmaal en het avondmaal bestaat uit rauwe en gestoomde groenten, granen, kiemen, noten allerlei. Zeer mooi voor het oog en heel lekker en voedzaam.
    één dag hielden wij een sapdag, niet te geloven dat je maag gevuld is wanneer je een halve liter van dat sap binnen hebt. ( per maaltijd wel te verstaan!).
    Rénuamont is gelegen in een mooie streek en een wandeling moesten wij daar zeker maken, jammer dat wij toen het weder niet mee hadden. Motregen de hele tijd, maar daardoor was de pret niet minder.
    Woensdagnamiddag, vrij - samen met twee vriendinnen op stap naar Houffalize. Toffe stad en een prachtige wandeling gemaakt.
    Donderdagavond wordt een groot kampvuur gehouden met spel en dans en heel veel vreugde.
    Maar aan alle toffe dingen komt een einde, ook aan onze fijne week en op vrijdagnamiddag, na het middagmaal is het zover, alles is ingepakt, de auto's staan vertrekkensklaar. Eerst nog een evaluatie van de afgelopen week en dan 'het afscheid'. Niet te geloven dat je op één week zoveel lieve mensen leert kennen, het zijn vrienden geworden.
    Ik kijk al uit naar de volgende gezondheidweek of weekeinde - blijven volhouden is de boodschap.
    Dank je wel Freddy en Andrea, jullie waren de drijvende kracht achter dit hele gebeuren.

    30-07-2007 om 00:59 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het geschenk
    Deze week heb ik mijzelf een geschenk gegeven, ik kocht een camcorder Sony met harde schijf 30GB - mijn vorig toestel 'JVC' was eentje van zakformaat - super licht en goed handteerbaar, dat nog heel veel kostte en waarvan ik eigenlijk niet volledig tevreden van ben geweest. Op de vormingsdag van lachanimators heb ik opnames gemaakt - wel 3 uur - en opeens verloor ik het wieltje waaraan dient gedraait om op te nemen of om terug te spoelen enz. Met plakband kan er nog mee gewerkt te worden, maar dit toestel wordt nu toch afgevoerd.
    Herstellen van zo'n toestel loopt vlug op naar 150 euro, wanneer je er wat bijlegt heb je een nieuw toestel!
    Eerst nog alle familiefilmpjes overbrengen op de DVD-brander. Nog een heel werk, daarna gaat mijn JVC naar Kapazka. Eens zien wie er nog wat wil voor geven.
    Ben je liefhebber, lieve lezer, laat maar horen, je krijgt de eerste kans.
    Mijn nieuwe aanwinst wordt volgende week goed op de proef gesteld, dan zal ik de 'gezondheidsweek' op de gevoelige plaat leggen of moet ik zeggen 'op de gevoelige schijf'...


    19-07-2007 om 15:59 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een ontdekking...
    Vandaag deed ik een ontdekking !!!

    Eigenlijk waren wij, mijn man en ik, van plan van na onze Oostenrijkreis, die wij met vrienden maakten, enkele dagen later met ons caravanneke te vertrekken naar Zuid-Frankrijk.  De mol heeft er anders over beslist. Tijdens onze afwezigheid  heeft een familie mol  ons grasperk  herschapen  in loopgraven , ook stonden onze prinsessenboontjes zo mooi dat ze vroegen geplukt te worden. Werk alom. Wij genieten nu van een vakantie in onze eigen tuin, dat is eens iets anders.
    Ondertussen zijn de loopgraven gedicht, gras gezaaid om alle sporen uit te wissen, zal nog wel even tijd vragen eer alles is zoals voorheen ... één mol werd gevangen en tweemaal ging een schot af van een toestel dat ervoor dient om de gang te dynamiteren - oei dat klinkt niet mooi, precies een oorlogsverhaal! Er zullen doden gevallen zijn, want de activiteit ligt nu stil. Jammer dat een mens tot zo'n actie moet overgaan, want de mol is een heel nuttig dier.
    De boontjes zijn 'geblancheerd' en liggen keurig verpakt  in de diepvries.

    Omdat wij thuis bleven dacht ik... dat heeft een reden. Vorig jaar nam ik deel aan een gezondheidsweek met 'Stralende Zon' en dat bekwam mij zo goed dat ik dat wel nog eens zou willen meemaken. Ik had mij dit jaar niet ingeschreven omdat ik normaal op reis zou zijn geweest, versta je. Maar nu ik thuis ben, verandert dat en ikke vlug een viske uitgeworpen om te horen of ze mij kunnen gebruiken om lach-yogasessies te geven, wat ik vorig jaar als vrijwilligster elke dag deed.
    Vrij vlug krijg ik een antwoord van Freddy, de voorzitter, dat hij zeer dankbaar is met mijn voorstel en dat hij het zal voorleggen aan de groep. Een tweede mailtje, enkele dagen later, met de vraag of ik Andrea wil vervangen voor de workshop  'Emotioneel Lichaamswerk'. - WAW, dat is nu iets dat ik graag wil doen.
    Onlangs volgde ik een opleiding 'Eigen Meesterschap' bij Lieve Martens in Maaseik, vervolgens vond ik op Internet de Aurelis-methode van Dokter Mommaerts; een fantastische aanvulling op Eigen Meesterschap, CD-roms waarmee ik nu al meer dan een maand dagelijks mee oefen, en nu krijg ik dit aanbod... is dit toe-val; ja dit is mij toegevallen! - Ook wordt mij gevraagd de ochtendyoga te willen leiden, wat ik ook met heel veel plezier aanneem.
    Wat is nu die ontdekking..... 'Lach-Yoga' stemt volledig overeen met 'Emotioneel Lichaamswerk', Lach-Yoga dat ik al enkele jaren doceer, dat als een heel simpele benaming gekend is in de wereld als lachyoga - dat staat gelijk met dat mooie woord. ONGELOFELIJK - De lach-Yogasessie bestaat uit 'aarden'; rekken en strekken, ademen op verscheidene manieren, zingen, dansen en lachen. Wij doen vervolgens nog een stille meditatie, visualiseren en bespreken wat wij ervaarden tijdens de lachsessie. Ga nu eens kijken wat emotioneel lichaamswerk inhoudt - juist, al deze items worden vernoemd. Dit is nu 'E.M.' in de praktijk!
    Nog enkele dagen en dan is het zover, ik bereid mij degelijk voor opdat de deelnemers er extra veel aan mogen hebben.
    De dag zal beginnen met dauwtrappen en vervolgens het opzeggen van het Tibetaans ochtendgebed:
    'In de morgen,
    als de zon opkomt,
    na de droomtijd.
    Wanneer de dag zicht ontvouwt
    met al zijn mogelijkheden.
    Groet ik vanuit mijn hart
    alle wezens in deze cirkel
    en het hele universum.
    En hier waar mijn voeten staan,
    is mijn plaats.'

    19-07-2007 om 15:33 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Qi-Gong in het park en 'de lachboot' tijdens De Gentse Feesten
    Het was vandaag een drukke dag.
    Om 10 uur afspraak met Vic Wauters en Cie. Ik ben daar al om 9.30 uur om de deelnemers aan Qi-Gong zeker niet te missen, Het park Terreist in Heikruis ken ik niet. Om 9.45uur is er nog niemand te zien; 'zijn ze misschien al naar het kasteel?', ikke met vlugge pas op weg naar een huis in de verte. Op de weg daarheen zie ik een konijntje zonder vrees. Het blijft gewoon zitten, mooi zeg en dat geeft zo'n goed gevoel dat je zo'n beestje van zo dichtbij kan zien zonder dat het bang is... Wat een mooi park!
    Alleen joggers kom ik tegen en die hebben niemand gezien en Qi-Gong kennen ze niet...
    Dan maar terug naar de parking. Er zijn al stemmen te horen, en ja hoor, aan hun kledij te zien zijn het de mensen die ik verwacht te zien.
    Heel toffe mensen en direct voel ik mij opgenomen in de groep.
    Na nog wat wachten op de laatkomers, vertrekken wij te voet op weg naar een plek nabij een vijver. Een prachtige plek in het park met heel hoge, oude bomen die weldoende schaduw geven. Voor mij is het een eerste kennismaking met 'medische Qi-Gong', het ligt mij wel. Heel anders dan Taï-Chi, eigenlijk niet te vergelijken - voor zover ik er nu al een oordeel over kan geven. Op één sessie weet ik er nog niet genoeg van.
    Wat ik wel weet is dat het je veel energie geeft, dat je er bij moet zijn met je volledige aandacht. Na opwarmingsoefeningen, gaan wij over naar de Qi-Gong-oefeningen; wij besluiten de sessie met een meditatie gezeten (vouwstoeltje) in een kring rond een oude boom.
    Omdat wij iets te laat zijn begonnen, stappen wij nog 10 minuten in een cirkel en dat heel heel traag - is dat moeilijk zeg.
    In augustus, bij mooi weer, wil ik er opnieuw bij zijn, zeker weten.
    In september gaan de sessies door in Gooik, dus dichter bij huis, ik denk dat ze mij mogen opschrijven voor Qi-Gong!
    Maar de dag is nog niet ten einde.
    Om 12.15uur ben ik thuis; het eten bereidde ik al op voorhand, dus zijn wij tijdig klaar met eten want ik heb nog plannen voor vandaag...
    De Gentse Feesten en 'De Lachboot'.
    Ja, vandaag mag ik met een buurvrouw, die ook 'toe-vallig' naar Gent gaat, meerijden. Ze zet mij af aan de halte van tram 1, die slechts kan rijden tot aan de Korenmarkt, de rest is te voet te doen naar de Groentenmarkt. Voor mij is het een hele onderneming, want ik ken Gent NIET. Thuis had ik al een plan van de computer afgehaald, maar wanneer ik dat nodig had, vond ik het niet. 'Vergeten op tafel' dacht ik. Dan maar de weg vragen.
    De weg vinden is eigenlijk pap-gemakkelijk.
    Lawaai en heel veel mensen, eigenlijk niks voor mij.
    Maar de 'lachboot' daar wil ik zijn.
    Na wat zoeken vind ik mijn lach-collega's.
    Om 19 uur komt de Burgemeester en begint de receptie. Een 1ste afvaart mét lachanimators - 4 - en clubleden gaat van start om 19.30uur. Het zijn allemaal clubleden uit het Gentse, Ternat ligt niet zo dicht bij Gent en dus geen leden van mijn club - snik, snik.
    Het zijn echt lieve en toffe mensen en ik ben blij kennis met hen te maken.
    Wij zijn met een 30-tal en gedurende een uur wordt er gevaren en gelachen, leute hebben wij gemaakt en gehad. Ook de toeschouwers moeten er plezier aan beleeft hebben, want je zag niets anders dan blije en lachende gezichten.
    Iets voor 21 uur zit ik op tram 1 op weg naar het St.-Pietersstation. Om 22.30 uur word ik - aan het station van Ternat - per auto afgehaald door mijn lieve echtgenoot.
    Lang onderweg voor één uurtje varen, één uurtje lachen en het kind uithangen, maar beslist de moeite waard.
    Die lachboot vaart - tijdens de Gentse Feesten - dagelijks uit van 19.30 uur tot 20.30 uur.
    Heb je al meegevaren? Laat het mij weten.

    Het afgedrukte kaartje zit opgekruld onderin mijn tas, ik had het dan toch mee...

    15-07-2007 om 00:00 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lach-Yoga opfrissingdag
    Het was SUPER! Gisteren hielden wij een opfrissingdag voor de lachanimators van de lachclub van België - Nederlandstaligen en Franstaligen samen en het werd alweer een succes...
    35 aanwezigen - een blij weerzien - voor anderen een nieuwe kennismaking. Voor elk wat wils.
    Zo'n opfrissingdag bestaat uit het 'opfrissen' van onze kennis opgedaan bij een opleiding tot lachanimator. Veel cursisten beginnen dan een lachclub. Ieder brengt in zijn of haar club zijn eigen 'timbre', maar toch dienen de basisgegevens blijvend toegepast te worden, d.w.z. er zijn vaste gegevens die wij telkens opnieuw in onze lachclub-sessies brengen zoals: ademhalingsoefeningen, rek- en strekoefeningen, allerlei zottigheden maar vooral de lachmeditatie.
    Ieder werd verzocht wat eten mee te brengen, op die manier wordt er een super-buffet samengesteld van voorgerecht, hoofdgerecht, kaasschotel en nagerecht - de wijnen en frisdranken worden door het bestuur aangeleverd, alsook een grote verscheidenheid aan fruit.
    Bij het onthaal genieten wij van een lekkere koffie, thee of frisdrank met koekjes. Om 10 uur gaan wij van start met een lachsessie - natuurlijk, daar zijn wij tenslotte voor gekomen; daarna nog wat droge stof: toelichting van wat de lach zoal in ons bewerkstelligt. De zon is van de partij; telkens wij even buiten willen om wat frisse lucht bij te tanken, hebben wij het geluk te genieten van wat zon, zo ook voor het middagmaal. Fantastisch die overvloed aan vriendschap, aan eten en drinken. Ik ben van het bestuur en sta in voor de koffie en het aanvullen van de koekjes- en fruitschalen, wat ik af en toe even vergeet te doen omdat het toch zo plezant is bij de anderen....
    De namiddagaktiviteit wordt ingeluid met dansmuziek - hop, wij allen naar binnen en dansen, jawel ook dat komt in onze lachsessies aan bod en de opfrissing van al die dansen komt echt heel goed van pas. Daarbij dansen wij ook graag en daar genieten wij dan ook van met volle teugen, niettegenstaande onze gevulde magen... De 'lachbank' wordt onder ogen genomen en wat verder uitgediept. De tijd vliegt en wij komen, jammer genoeg, tijd te kort.  
    Tot besluit wordt de mening van de anderen gevraagd; over hoe wij zo'n opfrissingdag nog beter kunnen doen, wat zij nog meer besproken willen zien enz...  Algemeen horen wij zeer positief commentaar: graag elk jaar zo'n opfrissingdag; graag nieuwe lach-oefeningen bekendmaken; dansen op CD-rom???; keuze uit atelier dans of atelier lach; is er mogelijkheid een dansdag te organiseren?   
    Wordt de groep lachanimators te groot, wordt overwogen de opfrissingdag op 2 verschillende dagen te organiseren, na 35 ingeschrevenen wordt de lijst dan afgesloten...
    Een Sangria of fruitsap als afscheidsdronk en rond 18 uur verlaat een groep dynamische deelnemers de 'Ecole Saint-Joseph' te Elsene; op weg naar een nog beter lach-jaar. Dank lieve mensen voor jullie fantastische medewerking!
    Wij, Hika, Jean-Claude, Paul en ik - wiske-, leden van het Algemeen Bestuur ruimen alles verder op en gaan met een geluksgevoel nog een nabespreking houden bij een lekker Thaïsch etentje dat Paul bestelt en dat wij nuttigen bij hem thuis.
    Om 22.30 uur ben ik thuis, moe maar gelukkig, waw wat was het weer SUPER.

    24-06-2007 om 14:40 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    22-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Is vakantie in de lachclub Ternat
    De laatste sessie lach-yoga in clubverband ging door op donderdag, 21 juni 2007. De laatste voor de vakantie wel te verstaan! Want wij blijven lachen.
    Op 20 september 2007 zetten wij de lachsessies voort met nog meer energie en enthousiasme.
    5 'vaste' en 5 'nieuwe' lachers waren van de partij.
    Mensen wat een sessie!!!
    Er werd gelachen en gedanst, wij hingen het kind uit.
    Alweer hadden wij een enorme vreugde en blijheid samen.
    Wat zou ik doen zonder mijn clubleden, ze zijn mij heel dierbaar, het zijn echte vrienden geworden.
    Lang leve de lach-club!!!

    22-06-2007 om 00:00 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lach-Yoga sessie voor vrijwilligers OCMW in Tenborre
    Tenborre in Strombeek-Bever heeft de lach-yoga ontdekt.
    Na lach-yoga gegeven te hebben op 20 maart 2007 op vraag van Lieve Heytenis, vraagt Leen Van den Troost mij een Lachsessie te geven aan een 10-tal vrijwilligers.

    20 juni - 9 uur. Dat is wel heel vroeg voor iemand met pensioen!  Maar de lachsessie gaat hun vergadering voor, dus moeten wij vroeg van start.
    Zelf ben ik al ter plaatse rond 8.40 uur, krijg op slag een kop verse koffie als  welkom.
    Rond 9 uur is het zover, de mensen zijn er en wij gaan van start. Een heel dankbaar publiek heb ik, mensen die er heel erg voor openstaan. Maar wat kan je anders verwachten van 'vrijwilligers'.
    Lachen is echt heel erg aan hen besteed, zij die zoveel van zichzelf geven, zomaar, ik heb echt heel veel achting voor die mensen. Die houding tegenover hen geeft een extra dimensie aan mijn lachsessie. De lachmeditatie is een succes, iedereen geniet ervan, de 'slappe lach' was niet ver.
    De lachsessie geeft een speciale onderlinge band, vrijwilligers die telkens alleen bij zieke mensen gaan hebben nood aan zo'n band, daarom wordt overwogen in het najaar nog voort te doen.
    In de toekomst komt lach-yoga op regelmatige basis op het menu!
    Fantastisch is dat!

    21-06-2007 om 00:00 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woon- en zorgcentrum Sint-Jozef te Evere
    Miriam Perquin vroeg mij een tijdje geleden of ik eens een lachsessie zou willen geven in het woon- en zorgcentrum Sint-Jozef te Evere.
    Waarom niet. Een datum was vlug afgesproken.
    12 juni 2007 - 14.30 uur.
    Een 12-tal hoogbejaarde personen worden druppelsgewijs de zaal binnengereden. Het zijn allemaal Nederlandstaligen, wat de sessie ten goede komt. Gemengde taal maakt het te moeilijk voor de deelnemers.
    Ze krijgen allemaal hun voornaam opgeplakt, kwestie van het een persoonlijke toets te geven. Heel eigenaardig is dat wanneer je hun naam vraagt, ze steeds hun familienaam opgeven. Ik schrijf slechts hun voornaam op, voelt veel warmer en directer aan.
    En dan gaan wij van start. Er wordt heel goed meegewerkt, op hun niveau natuurlijk. Er wordt goed gelachen en geademd. Zingen doen ze ook. Na een uurtje hebben zij het wel gehad, ze zijn vlug vermoeid. Na de meditatie wordt nog een rondje gehouden om te horen hoe ze het ervaren hebben. Gelijk elke keer mag ik dankbare woorden horen, ze willen meer... De begeleiding zegt dat sommige mensen nu bereikt werden, die anders 'onbereikbaar' zijn.
    Wanneer ik dat hoor, voel ik een grote dankbaarheid en weet ik dat ik met iets heel goed bezig ben.
    Myriam gaat haar directie zelfs vragen de opleiding tot lachanimator te mogen volgen? lachen is toch zo direct en onlosmakelijk verbonden met ieder van ons, het is het allereerste dat een mens kan van bij de geboorte, na het ademen en het eten...

    12-06-2007 om 00:00 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met hart en ziel
    Op 19 en 20 mei 2007 volgde ik 'met hart en ziel' - 'eigen meesterschap'.
    Mensen, dat is fantastisch!
    Ik leerde Lieve Martens kennen in 'de Levensschool' waar ik lach-yoga doceerde.
    Haar workshop heeft mij zo getroffen, dat ik heel vlug een datum prikte om die cursus te volgen. Maaseik is wel niet zo dicht bij de deur, maar ja, wat zijn afstanden? Dat is heel betrekkelijk. Als je echt iets wil, dan doe je dat gewoon! Zo simpel is dat.
    Heel vlug nam ik contact met Reinhilde Dillen, mijn kamergenote van een ademweek die ik volgde enkele jaren geleden. Reinhilde zag er ook veel in en samen reden wij naar Maaseik en samen verbleven wij in een B & B.
    Het werd een enorme ervaring, heel fijne mensen ontmoet, maar vooral veel 'eigen meesterschap' leren kennen.
    De dagen die daarop volgden was ik vrijwilliger voor het begeleiden van blinden en slechtzienden met vakantie. Die haalden het beste van mij naar boven... en zo voelde ik wat een invloed die cursus op mij maakte en nog maakt. Elke dag opnieuw ondervind ik de weldaad en voel ik hoe ik verander, dat ik op weg ben... naar eigen meesterschap.
    Dat wou ik even laten weten.
     

    26-05-2007 om 00:00 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn 65ste verjaardag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 65 jaar worden, dat moet gevierd worden. 65 jaar, zo voel ik mij niet, binnenin voel ik mij nog een speels kind, alleen mijn voertuig laat mij af en toe voelen dat het wat rustiger mag... en de spiegel die liegt niet - hihi
    Toen ik 60 jaar werd vierden wij dat al op een bijzondere manier. Ik huurde een huis in Gouvy en nodigde de hele familie Vonck-Deschepper uit: 4 kinderen, 4 schoonkinderen en toen 8 kleinkinderen plus Rob en ik. Het hele weekeinde genoten wij van elkaars aanwezigheid, haalden herinneringen op van vroeger, wandelden en zongen en 's avonds werd er gequist, het werd al heel vlug zondagnamiddag en vertrokken de 4 families huiswaarts, want maandag was het school en werk. Zondagavond werd het huis - na een snelle opkuis - opnieuw gevuld, deze keer met onze wandelvrienden. Het feesten kon verdergaan. Het werd een onvergetelijke week, wij spreken er nog van!
    Maar nu voor mijn 65ste had ik plannen, het zou nog een fijner feest worden, maar hoe???
    Ik had plannen zo hoog als een huis, maar bij navraag bij mijn drukbezette kinderen  moest ik die plannen gevoelig inkrimpen; het zou een ééndagsviering worden.
    Koksijde is het geworden, heel speciaal voor die amphibie-boot 'De Normandie'.

    5 mei 2007 - afspraak om 10.50 uur aan het uurwerk in Koksijde. Om 8 uur bel ik 'de normandie' op; ze zal NIET uitvaren omwille van de NO-wind... daar gaat die boot. Maar de pret laat ik daardoor niet bederven, wij vinden wel een andere activiteit.
    Aan het uurwerk aangekomen staan ze allemaal al te wachten, het weer is kil en vochtig, handen en voeten zijn wat verkleumd; wij met z'n allen - 10 volwassenen en 10 kleinkinderen -  naar een teeroom voor een warme koffie of chocolademelk. Nog een plasje maken om de volgende activiteit droog aan te kunnen vatten.
    Wij kiezen voor de 'billenwagen'; de grote kleinkinderen samen op één kwistax; de 'ouderen' verdelen zich over 2 andere kwistaxen en nemen de kleinsten onder hun hoede = kwistaxen met stuur voor de kleintjes, maar moeilijk te sturen voor de groten... Racen werd er gedaan en heel veel plezier gemaakt en 10 minuten voor tijd werden de billenwagens afgeleverd, moegeraced, hihi, maar ook tijd om stilaan te vertrekken naar ons restaurant.
    Het restaurant 'Le Bercail' in Adinkerke - warm aanbevolen - heeft voor ons een zaaltje apart gereserveerd. Na een lekker aperitief en een hoofdschotel 'à la carte' vertrekken wij rond 15.30 uur met 2 geschenken en veel gelukswensen op weg naar de volgende activiteit.
    Dat wordt een wandeling langs de waterlijn; de 'westkust-wandeling'; een wandeling op een verharde weg van De Panne tot de Franse grens. Die verharde weg is nodig omdat ons kleinste kleinkind Luna (bijna 1 jaar) nog in een wandelwagentje zit en ons oudste kleinkind Lieselot (15 jaar) met haar rechtervoet in de plaaster zit en op krukken loopt. Voor de wandeling kan ze beroep doen op een invaliedenwagen, wat nog een attractie te meer blijkt te zijn...
    Onze zoon Geert is de nar van dienst. Een zeewierpruik tovert hem om tot een heel speciaal wezen, zoiets als uit een griezelfilm.  Plezier wordt gemaakt door jong en oud. Onze wandeling moet noodgedwongen ingekort worden omwille van opgestoven zand, die de weg onberijdbaar maakt.
    Wij treuren daar niet om, op onze terugweg krijgen wij zelfs nog een zonneke te zien.
    Weer op weg naar een volgende activiteit. Het is ondertussen 17.30 geworden. Het eten is stilaan verteerd, wij hebben nog een nagerecht tegoed.
    In Middelkerke gaan wij op zoek naar Verdonck, vinden die niet maar wel Ijssalon Rubens op de dijk. Pannenkoeken, wafels met room en ijs, dessertbordje en koffie, sabayon enz. van al die lekkere dingen wordt er gesmuld. Een 3de geschenk wordt mij overhandigd door Henrik (3jaar); het kan niet op!
    Om 19.30 uur vertrekken wij allen huiswaarts, lekker gegeten en heel tevreden.
    Op zo'n dagen voel ik nog meer wat een zegeningen ik krijg, hoe rijk ik mij voel, dat is pas OVERVLOED.
    De viering is nog niet ten einde want ik heb mijn geschenken nog te 'consumeren'.
    Een Bongo 'Gastronomie' voor 2 personen: keuze uit 32 restaurants;
    een Bongo 'Body & Mind' voor 1 persoon - keuze uit 20 arrangementen;
    en een Bongo 'Relax' voor 1 persoon; keuze uit 32 arrangementen.
    Nu nog de tijd vinden, want je weet het, wanneer je met pensioen zijt heb je van langsom minder vrije tijd....

    05-05-2007 om 00:00 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internationale lachdag op zondag, 6 mei 2007
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Lachen jullie allemaal mee? Gaan wij super positieve energie de wereld insturen?
    Op zondag wordt internationaal gelachen. Wil je komen meelachen, ga dan eens lezen op de site van www.lachclub.be; daarin staat alle info:datum plaats en uur.
    Allen daarheen zou ik zeggen!

    30-04-2007 om 00:00 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opleiding voor lachanimators in Borzée
    WAW, twee dagen lachen, dat is best vermoeiend.
    De 'VZW lachclubs Van België' richt 2 maal per jaar een opleiding in voor lachanimators. Deze keer in Borzée. Op 3 en 4 maart 2007: negentien ingeschrevenen, de meeste uit Brussel, één uit Frankrijk, één uit Doornik, één uit Gent, één uit W.-Vlaanderen en nog enkele uit Vlaams-Brabant. Wat opvalt is dat de mensen elkaar goed aanvoelen!!! Van de eerste minuten zit de goede groepsgeest er al in; dat werkt fantastisch!!! Er wordt gewerkt: veel theorie afgewisseld met praktijk. Dat wil zeggen veel toelichting over de soorten lach, lachen is gezond; waarom lachen enz. enz. dan wordt er ter ontspanning wat volksdansen en lachtechnieken aangeleerd. Een heel druk programma maar wanneer, na die 2 dagen de 'nieuwe lichting' vertrekt krijgen ze nog wat 'huiswerk' mee. Een 3de dag van die cursus krijgt zijn beslag op zaterdag 24 maart, dan wordt van hen verwacht dat ze met 'nieuwigheden' voor de pinnen komen en ze zich hebben geöefend om zelf een lachsessie in elkaar te steken en te brengen. Ook krijgen ze de nodige informatie 'hoe van start gaan met een eigen lachclub', een goede ondersteuning.
    Ook die derde dag wordt een succes, een echte 'kroon op het werk'. Van deze 'lichting' komen er zeker 8 nieuwe lachclubs, ben ik bijna zeker van!
    Fantastisch werk heeft de 'crew' geleverd. Jean-Claude en Hika gaven het beste van zichzelf; tweetalige opleiding is echt niet van de poes, zij deden dat fantastisch. Anne gaf vooral opleiding volksdans, heel professioneel. Wij, Paul en ik, Wiske (ik ben secretaris van de lachclub weet je nog wel...) hebben ons ten dienste gesteld om te zorgen voor de dranken tussendoor en de verfrissingen, want van al dat zingen, dansen, lachen en luisteren krijg je grote dorst; daarbij was Paul de fotograaf van dienst en ik de cinéast - 2 uur film was het resultaat en een prachtig werkinstrument voor eigen gebruik van de club en voor mezelf !
    Ja, er zijn mooie dagen in het leven!!!


    26-03-2007 om 00:00 geschreven door slappelach  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 09/11-15/11 2020
  • 10/07-16/07 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 25/04-01/05 2016
  • 25/05-31/05 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 17/03-23/03 2014
  • 03/10-09/10 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 01/12-07/12 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 15/10-21/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 11/12-17/12 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Welkom op mijn blog! Vandaag al gelachen? Bekijk je in de spiegel en zeg tegen jezelf 'wat zie ik er weer goed uit vandaag'
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    adaa
    blog.seniorennet.be/adaa

    Een interessant adres?

    Een interessant adres?

    Zoeken in blog


    Over mijzelf
    Ik ben Wiske, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Slappelach.
    Ik ben een vrouw en woon in 1741 Wambeek (België) en mijn beroep is gepensioneerd.
    Ik ben geboren op 10/05/1942 en ben nu dus 81 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Yoga, Meditatie, Taï-Chi en Qi-Gong, lACH-YOGA, lezen, PC.


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!