meer moet dat niet zijn leven op het eiland rhodos,onderweg,heen en weer,en af en toe een receptje.
08-12-2005
koken
goeie morgen,
toen we nog in limburg woonden had ik samen met een vriend een tweemans kookklub.we kwamen samen,kookten samen of alleen,en experimenteerden in de keuken met de moeilijkste gerechten. dat is iets wat ik nu mis,maar toch blijf ik bezig,nu bijna altijd alleen.
vandaag is dat een recept voor een soepje dat ik gisteren heb uitgeprobeerd,lekker om zoo te eten maar ook goed als basis voor iets feestelijks.
BROCCOLI SOEP
een ajuin,300Gr.wortelen,en een prei,grof gesneden aanstoven in een beetje olijfolie. daarna in roosjes verdeelde broccoli(2 stronken) toevoegen,enkele aardappeltjes schillen en in stukjes gesneden erbij. 2,5 liter water,2 vleesbouillon en 2 groentenbouillonblokjes toevoegen,en gekruid met peper en zout een uurtje zachtjes laten pruttelen. deze soep met de staafmixer zeer fijn mixxen,en klaar is kees,alléé de soep. wil je ze een feestelijke tint geven,voeg dan room toe,en naar believen: in blokjes gesneden verse zalm,of zeewolf,of een andere stevige vissoort.