R.A.A.'s Krantje
een selectieve kijk op de politiek en de actualiteit (en tussendoor ook eens iets anders)
11-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 SEPTEMBER
11 SEPTEMBER IS EEN DATUM DIE IN ONS GEHEUGEN GEGRIFT BLIJFT: 
DE TERRORISTISCHE AANSLAG IN DE VERENIGDE STATEN WELKE GANS DE WERELD SCHOKTE.

Voor mijn artikel hierover, tik 'Terroristische aanslagen' in 'Zoeken in blog',
of klik op onderstaande link en dan wat naar beneden scrollen.
http://blog.seniorennet.be/raa/archief.php?ID=116318

Maar bekijk ook dit eens:
                         Ongelooflijk:                              
 
1) Vouw een nieuw $20 dollar biljet in twee...
 
 
2) Vouw het opnieuw en zorg ervoor dat je het exact zo als in onderstaand plaatje vouwt.
 
 
3) Vouw het andere eind precies zoals hierboven
 
 
 
4) Draai het nu om.
 
 
Wat een toeval ! een simpel geometrisch vouwen van een $20 dollar biljet onthuld een catastrofe, te zien op alle 20 dollar biljetten !!!
 
Toeval?
 
Jij beslist
Als dit niet genoeg was, dit is wat je zag:
 
Eerste: het Pentagon in brand..
 
Vervolgens de Twin Towers
 
En kijk hier.. !!
 
 
Drie toevallige rampen op een $20 dollar biljet?
Ramp 1 (Pentagon)
Ramp 2 ( Twin Towers )
Ramp 3 (Osama)???
 
Het wordt nog beter: 9 + 11 = $ 20 !!
(9/11 = elf September de dag van de aanslagen op de twin towers en het Pentagon)
 


11-09-2009 om 13:08 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (9 Stemmen)
>> Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heet van de naald
Nieuws heet van de naald:

Na advies van de directies van alle scholengroepen van het gemeenschapsonderwijs heeft de koepel van het Gemeenschapsonderwijs vandaag de knoop doorgehakt:
er komt een algemeen hoofdoekenverbod voor alle scholen van de koepel.

De auditeur van de Raad van State adviseerde dinsdag een schorsing van het hoofddoekenverbod in het Antwerpse atheneum. Hij stelde dat de school niet autonoom bevoegd is om hoofddoeken te verbieden.

Met deze beslissing is men een uitspraak van de Raad van State nu voor geweest.
Het verbod houdt echter ook in dat er helemaal geen levensbeschouwelijke symbolen meer mogen gedragen worden, dus ook geen kruisje meer.  Zo moeten wij nu, door de opmars van de agressieve islam, onze eigen godsdienst en cultuur gaan verloochenen.

gemeenschapsscholen willen hoofddoek weg 3

De verschillende moslimgroeperingen gaan nu overleggen hoe ze tegen het verbod op hoofddoeken verder actie kunnen voeren.

11-09-2009 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (2)
10-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De hoofddoekaffaire

De Hoofddoekenaffaire


De herrie rond de hoofddoekenaffaire in het Koninklijk Atheneum van Antwerpen en van Hoboken blijft aanslepen en blijft voor beroering zorgen.


Bij de doorsnee-Vlaming is er weinig of geen begrip voor wat zich aan deze schoolpoorten afspeelt.  Tijdens het weekend werd het Atheneum van Hoboken zelfs het mikpunt van vandalen.  Ruiten werden ingeslagen, binnen werden  er vernielingen aangebracht en er werd graffiti op de muren gespoten.  (zie mijn artikels van  3/9 en 7/9).  En waar moeten de daders gezocht worden denkt ge?


Zijn al die oproerkraaiers echt wel bekommerd om het religieuze element van de betrokken leerlingen of is het enkel maar om herrie te schoppen?   Ze hitsen leerlingen en ouders op om, ondanks het verbod van het gemeentebestuur, te blijven betogen.

De actievoerders wanen zich onaantastbaar en denken dat ze alles mogen, zoals intimidatie van medeleerlingen en doodsbedreigingen.

Ze eisen respect voor de geloofsovertuiging van de moslima.  Maar wie respect eist, moet andersom ook respect tonen, o.a. respect voor de wetten en de reglementen van het land waarin ze wonen. 

Inmiddels zijn er verschillende leerlingen al bijna twee weken ongewettigd afwezig op school.  Dat is een overtreding van de wet en dat hoeven wij niet te aanvaarden.


Er zijn rechten en er zijn grenzen.  Het verbod op hoofddoek binnen de schoolmuren en voor bepaalde openbare functies is zo’n grens en wanneer een maatregel rechtsgeldig tot stand is gekomen moet men zich daar bij neerleggen.  Zo werkt dat en zo moet dat blijven.


De intimidatie van hoofddoekdragers tegenover de anderen getuigt van een hoge graad van intolerantie die de vooroordelen jegens de islam alleen maar bevestigen.  De botte weigering om neutraal te zijn, laat staan zich aan te passen aan het gastland, ligt er vingerdik op.   Erger nog, zij willen onze maatschappij gaan inpalmen en ons hún wetten gaan opleggen. 

De samenlevingsproblemen kunnen er enkel maar groter mee worden.

Het wordt tijd dat de moslimleiders hun volgelingen oproepen tot kalmte en respect voor onze rechtsstaat.


Het is wel opvallend dat het blijkbaar alleen (of toch overwegend) de Marokkaanse gemeenschap is die protesteert. 

Als deze zich niet kunnen verzoenen met de regels van onze maatschappij, dat ze zich dan gaan vestigen in een andere maatschappij, in landen waar ze wel met hoofddoek kunnen onderwezen worden.  In Marokko b.v.; daar is men verplicht om in de klas een hoofddoek te dragen, gelovig of niet. 

Maar daar zullen dan weer andere regels en wetten zijn waar ze zich zullen moeten naar schikken…..


Misschien is het zinvol om eens na te denken over de mogelijkheden en vrijheden die men in België krijgt om zijn geloof te belijden. De vrijheid van gosdsdienstkeuze wordt hier algemeen aanvaard.  In de scholen worden speciale klaslokalen en leerkrachten ter beschikking gesteld om het geloof van keuze te onderwijzen.  De verschillende godsdiensten krijgen hier overheidssubsidies  (van ons belastingggeld) waarmee de lonen van, jawel, ook imams worden betaald.  Neen, zo slecht hebben ze het hier niet.


Maar begin deze maand stapte een leerlinge van het Koninklijk Atheneum van Antwerpen zelfs naar de Raad van State om af te dwingen dat het hoofddoekenverbod in de school (scholen) zou ingetrokken worden.

Bijna niet te geloven, maar de auditeur oordeelde dat het hoofddoekenverbod onwettig is en dat niet de schooldirectie, maar de inrichtende macht hierover had moeten beslissen.

De Raad van State moet zich hierover nog definitief uitspreken, maar volgt meestal het advies van de auditeur.

De directrice , Karin Heremans, begrijpt het niet. “Het bijzonder decreet voor het onderwijs legt juist de autonomie van de schooldirecties vast.  De schooldirecties zijn wel bevoegd.  Ik heb de juiste procedure gevolgd.”

Saïda El Fekri van BOEH!  reageert aldus: “Ik hoop op een positieve beslissing van de Raad van State.  Volgens mij maakte de directrice procedurefouten.  Hopelijk kunnen de meisjes met een hoofddoek binnenkort weer naar hun school.”

Ook Imam Nordine Taouil eist dat het verbod opgeheven wordt.    

(compilatie van artikels en meningen van lezers in GVA)

10-09-2009 om 23:08 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
08-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roodharigendag

Voorbije zondag werd in Breda de zogenoemde "Roodharigendag" gehouden.
roodharigendag2009

Zo'n 3.000 mensen met rood haar kwamen er bij elkaar en nog eens ongeveer tienduizend mensen kwamen naar de stad voor het evenement.


Het hoogtepunt was een groepsfoto, waarbij alle roodharigen in het wit gekleed waren.


Het is de vierde keer dat het evenement wordt gehouden. Vorig jaar kwamen ongeveer 1.500 tot 2.000 roodharigen naar het centrum van Breda.

Naar schatting heeft twee procent van de Nederlanders rood haar.
Schotland heeft  het hoogste percentage roodharigen: naar schatting zo'n dertien procent van de bevolking.  Ierland zo’n 11%.

Roodharigen komen over het algemeen het meest voor in noordelijke gebieden.
Op wereldniveau is de aanwezigheid van roodharigen veel minder dan 1%. 


08-09-2009 om 23:19 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (3)
07-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Protesten

Gedurende heel vorige week duurden de protestacties door moslims tegen het hoofddoekenverbod aan de schoolpoorten van de Koninklijke athenea van Antwerpen en Hoboken verder.

Aan de poorten van het atheneum in Hoboken ging het er echt veel onbeschofter en radicaler aan toe dan in Antwerpen.  Dit wordt verklaard door het feit dat moslims daar met velen als in een ghetto samenwonen.

Met een megafoon werd in het Arabische (ondanks dat er volgens de toelating enkel in het Nederlands mocht betoogd worden) opgeroepen om de school te bestormen.  Maar enkele jonge kerels die het probeerden werden door agenten tegen gehouden.  Er waren moeders die met de vuisten op de deuren bonkten en doodsbedreigingen uitten aan het adres van leerkrachten en leerlingen die wel naar school wilden, door met de hand bewegingen te maken alsof de keel wordt overgesneden.  De schoolwillige leerlingen werden door de manifestanten geïntimideerd en geraakten door de acties zelfs niet binnen.   Radicale ouders bellen leerlingen die wel naar school gaan op om hen op andere gedachten te brengen.  Op de speelplaats van het KA Antwerpen stond vorige week zelfs iemand de namen van de toch aanwezige leerlingen op te schrijven.
De vereniging 'Vrije Keuze' eist dat het hoofddoekenverbod in alle scholen opgeheven wordt.

Het is onbegrijpelijk dat de burgemeester dit allemaal zomaar toelaat en een hele week zijn toestemming verleende voor deze manifestaties.

Ondanks een verbod door het stadsbestuur om deze week nog verder actie te voeren, werd er voor de schoolpoort van het Atheneum in Hoboken ook deze ochtend weer betoogd tegen het hoofddoekenverbod. De politie was massaal aanwezig en negen betogers werden opgepakt.

 

politie pakt actievoerders aan atheneum hoboken op

Zondagavond werd er ook ingebroken in het atheneum en werden er vernielingen aangericht.  Ramen werden ingeslagen, slogans werden aangebracht met graffiti, het internet in het secretariaat werd gesaboteerd, papieren en boeken werden door de gangen en klaslokalen gesmeten en boeken werden door een raam naar buiten gegooid.

 

07-09-2009 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (2)
05-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak
 Jan Peumans (NV.A)
begin vorige maand in 'Het Belang van Limburg':

"Steve Stevaert is een salonsocialist die enkel aan zijn salaris denkt.  Na vier jaar gaat hij al weg als gouverneur van Limburg omdat deze functie te weinig om het lijf heeft.  Stevaert had zeker verwacht er meer goedbetaalde bijbaantjes op na te kunnen houden."

05-09-2009 om 10:24 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (3)
04-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitdieping Westerschelde
De UITDIEPING VAN DE WESTERSCHELDE

Toen eind augustus onze minister van Buitenlandse Zaken Yves Leterme naar Nederland trok om er te gaan praten over het zoveelste vertragingsmanœver bij de uitdieping van de Westerschelde, heeft de  Nederlandse premier Jan Peter Balkenende nog gezegd : "De Westerschelde zal worden uitgediept. Nederland zal de verdragsafspraken daarover met Vlaanderen nakomen binnen de overeengekomen termijn" en hij betoonde daarbij alle begrip voor de gevolgen voor Vlaanderen en de grote belangen voor de Antwerpse haven teweeggebracht door de gerechtelijke uitspraak waardoor de baggerwerken weer eens werden opgeschort.

Maar in feite werd onze minister met een kluitje in het riet gestuurd.  In de Nederlandse kranten stond die dag trouwens al, dus nog voor het gesprek plaatsvond, dat 'de minister van onze zuiderburen met lege handen terug naar huis zou gestuurd worden'.

Ondanks de belofte vond de Nederlandse regering nog geen oplossing om uit de zelf gecreëerde impasse te geraken.  Zelfs met een noodwet zal het nog maanden vergen en zal men ook nog overal tegen bezwaren aanlopen.  Dan moet die wet nog de goedkeuring krijgen van beide kamers én van de Raad van State.  De zitting ten gronde over de Scheldeverdragen komen daar pas op 18 december aan bod.

De belofte dat de Schelde nog dit jaar zal uitgebaggerd zijn, is dus klinkklare nonsens.  Daarbij bevestigen de baggeraars dat, zelfs als ze vandaag nog zouden kunnen beginnen, dit technisch niet meer haalbaar is.

Gisteren (3 sept) werd beslist om een debat in het Nederlandse parlement over die heikele kwestie voor onbepaalde tijd op te schorten.

Aanleiding voor het uitstel was het plotse uitvallen van de minister van Landbouw Gerda Verburg. Verburg werd gisteren onwel terwijl ze door de oppositie over de kwestie onder vuur genomen werd en moest ter observatie in het ziekenhuis worden opgenomen. Daarop werd het debat in de Tweede kamer over de uitdieping meteen afgelast.


Enkele meningen:

- Het is hemeltergend te constateren dat de Nederlanders nu al jaren elke uitdieping van de Schelde blijven tegenwerken.  Zelfs nu, niettegenstaande een internationaal en goedgekeurd onderhandeld verdrag, blijven ze dwarsliggen.  Zogezegd voor de bescherming van een of andere bescheiden polder, maar in werkelijkheid louter en alleen onder druk van de Rotterdamse havenlobby.
Gaan we dit werkelijk blijven slikken?  De overwogen sancties zijn maar wat gerommel in de marge waar de Hollanders zich hoegenaamd niets van aantrekken.  Meer doortastende actie dringt zich op.  Er moet misschien ergens een obscure vzw worden opgericht die een procedure inleidt voor de Raad van State omdat de Thalys te veel fijn stof verspreidt.  Dan wordt de Thalys naar Rotterdam en Amsterdam gewoon geblokkeerd.  Het zal de aandacht van Europa vestigen op het volstrekt onrechtmatig en tergend gedrag van Nederland tegenover Antwerpen.
(RR - Zandhoven)

- De Vlaamse havenbaronnen zijn boos.  Nederland zal voorlopig de Westerschelde niet uitbaggeren.  Door het uitbaggeren te koppelen aan het ontpolderen werd het draagvlak bij de Zeeuwen weggeveegd.  Die willen nooit ontpolderen.....  Het aloude Scheldeverdrag schrijft voor dat Nederland als een goede buur de Westerschelde open houdt.  Uitbaggeren is noodzakelijk vanwege de supergrote containerschepen.  De regels van de EU schrijven natuurcompensatie voor.  België moet die natuurcompensatie dan maar zelf uitvoeren.  In plaats van te ontpolderen kan dat door de aanplanting van 600 hectare bos in Vlaanderen.
(WB-Rijen-Nederland)

- Wanneer ik het gedrag van de Nederlanders volg, stel ik vast dat zij willen terugkeren naar toestanden zoals in de 17de en 18de eeuw.  Na de oprichting van de Oostendse Compagnie in 1722, welke in Antwerpen gevestigd was en die met de Oost-Indische Compagnie moest concureren, besloten de Nederlanders tot het blokkeren van de Schelde, zodat geen schip Antwerpen nog kon bereiken. Maar de blokkade bleek niet voldoende.  De Nederlanders dwongen (samen met de Engelsen) Karel VI om te stoppen met de handel naar China en de Bengalen, anders zou er oorlog komen.  Er werd een curator aangesteld en de Oostendse Compagnie werd opgedoekt.
Nederlanders, gunnen jullie ons dan niets?  Of moeten wij langs de Nederlandse grens een kanaal graven van Antwerpen naar Zeebrugge?  De Antwerpse schepen Van Peel heeft het over het heffen van taksen aan de grens.  Die reactie begrijp ik heel goed.  
Wanneer een bepaald onderwerp tussen twee regeringen wordt besproken, op alle punten wordt goedgekeurd en als verdrag wordt ondertekend, dan dient dat onverwijld uitgevoerd te worden.
We spreken dan nog niet over de Ijzeren Rijn....




04-09-2009 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (1)
03-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1ste schooldag KAA

Hoofddoekverbod

Zoals aangekondigd voerde Samira Azabar van de actiegroep BOEH! (Baas Over Eigen Hoofd) op de eerste schooldag met zo’n 80 leerlingen en sympathisanten aan de schoolpoort van het KAA actie tegen het ingevoerde hoofddoekverbod.

(zie mijn artikels over het ingevoerde hoofddoekverbod in de Kon. Athenea van Antwerpen en Hoboken op 26/6/09 'Hoofddoekverbod' (en op 27/6 enkele reacties hieromtrent ), op 18/8 ‘Hoofddoekverbod’ en op 1/9 ‘Nieuw seizoen’)

Zij wilden op een ludieke wijze aantonen dat het hoofddoekverbod onzinnig is. “Het is misschien een ludieke actie, maar de boorschap is ernstig. We laten het hier trouwens niet bij. We blijven actie voeren tot alle jongeren gelijke onderwijskansen krijgen. Meisjes en vrouwen hebben het recht om een hoofddoek te dragen, niet alleen op school, maar ook in overheidsdienst en op het werk”, aldus de Samira.

Heel wat leerlingen weigerden, met de steun van slogans scanderende protesterende demonstranten, hun hoofddoek uit te doen. 

01/09/09

De nieuwe inschrijvingen liepen nochtans vlot. Aanvankelijk werd gevreesd voor een grote wegloop door de nieuwe maatregel, maar voorlopig schreven zich slechts een dertiental meisjes uit. In de drie overige scholen in Antwerpen waar het hoofddoek nog toegelaten is, kende men maar een lichte stijging van het aantal leerlingen: in het Lucerna College (school onder Turkse leiding, welke ook veel allochtone leerlingen telt) meldden zich 15 leerlingen van het KAA, in het Leonardo Lyceum Pestalozzi, steeg ook het aantal moslim-leerlingen, maar slechts een klein aantal hiervan kwam over van het KAA en in de Steiner-school in Berchem hebben zich geen nieuwe leerlingen met hoofddoek gemeld.

Dan zijn er nog een aantal jonge moslima’s die liever voor thuisonderwijs kiezen dan hun hoofddoek af te zetten.

Maar het is nog te vroeg voor definitieve cijfers. De officiële telling gebeurt pas vandaag omdat er op de eerste schooldag veel leerlingen thuis gebleven zijn wegens de commotie rond de schoolpoort.

In 2004 verdedigde directrice Heremans nog haar standpunt om het hoofddoek verder toe te laten in haar school. Toen waren er  50% moslimmeisjes, maar nu in 2009 was dit aantal al gestegen tot 80% en werd de druk tegenover diegenen die geen hoofddoek dragen te groot. De verhouding was danig verstoord en er moest ingegrepen worden,
 wat een storm van protest ontketende in de moslimgemeenschap. Het discours gaat bij deze niet meer over gelijke onderwijskansen, maar over religie. 

Maar zeg nu zelf: als wij een hoofddeksel dragen, moeten wij dat toch ook afzetten als we ergens binnengaan, zoals b.v. in een zaal of in de klas, of niet soms.

Het moslimradicalisme wint steeds aan terrein. De strikte interpretatie en toepassing van de islam blijkt op veel jonge moslims een grote aantrekkingskracht uit te oefenen en sommigen zijn zo zwaar aangetast door godsdienstwaanzin dat ze stevig de pedalen verliezen.  Zoals dat enkele radicale moslimmannen vonden dat de directrice ‘zweepslagen hoorde te krijgen en moest worden opgehangen’ voor de invoering van het hoofddoekverbod.  Deze mannen zijn een schande voor hun oh zo geliefde godsdienst.

Aan het Atheneum van Hoboken werd ook actie gevoerd. Daar was de opkomst zelfs groter en de sfeer grimmiger dan in Antwerpen.

Ook gisteren werd er nog geprotesteerd aan de schoolpoorten van beide athenea

Aanvulling (19.30 u) :  Volgens de officiële telling van vandaag is gebleken dat er 95 leerlingen onwettig afwezig waren en dat er 33 moslima zich hebben laten uitschrijven om ergens anders les te gaan volgen.

(bron: GVA)

03-09-2009 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
02-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1ste schooldag

EERSTE SCHOOLDAG

Een school in Borgerhout... 1 september... de directeur roept de namen af van de leerlingen.

-"Mustapha El Ekhzeri"
-"Aanwezig"

-"Achmed El Cabul"
-"Aanwezig"

-"Kadir Sel Ohlmi"
-"Aanwezig"

-"Mohammed Endahrha"
-"Aanwezig"

-" Ala In Ben Oit"
 
Stilte in de zaal.
 
-" Ala In Ben Oit"
 
De zaal blijft stil.

 

Voor de laatste maal: " Ala In Ben Oit".
 
Opeens staat een jongen achteraan in de zaal recht en zegt tegen de directeur :
"Dat ben ik, maar je moet het wel anders uitspreken : Alain Benoit."

02-09-2009 om 09:06 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (4)
31-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kuifje in Congo
Twee jaar geleden diende de Congolese student Bienvenu Mbutu Mondondo bij het Brussels gerecht een klacht in tegen de NV Moulinsart die de rechten beheert op de Kuifje-albums, in verband met de volgens hem racistische strip 'Kuifje in Congo'.
Volgens  Mbutu vinden Congolezen de stereotiepe afbeelding van zwarten met dikke lippen, aartslui en dom, denigrerend en nemen zij aanstoot aan de racistische ondertoon van de strip.

Hij wil dat dit stripverhaal uit de handel genomen wordt.

Twee jaar geleden eiste Mbutu een symbolische schadevergoeding van één euro.
Bij het Brussels gerecht is het onderzoek hieromtrend nog niet rond en is er dus nog geen datum voor een proces. 

Maar nu heeft Mbutu Mondondo twee topadvokaten, een Brusselse Congolees en een Franse toppleiter ingeschakeld, wat het proces zou kunnen bespoedigen.

In 2007, na een schriftelijke klacht van advocaat David Enright aan de Britse Commissie voor Rassengelijkheid, waarin hij beschrijft hoe verbijsterd hij was "om pagina na pagina Afrikanen afgebeeld te zien als bavianen of apen, buigend voor een blanke tiener en pratend als achterlijke kinderen."vroeg deze commissie aan de boekhandel om het album "Kuifje in Congo" uit de rekken te halen. Het album is er ondertussen verhuisd naar de volwassenenafdeling.

Hergé tekende deze strip in de jaren dertig. Het verhaal ligt nu in de winkel met als titel 'Kuifje in Afrika'.
De albums van Hergé werden nog vaak bewerkt nadat ze waren uitgegeven, en Hergé gaf toe soms beschaamd te zijn over de standpunten die toentertijd naar voor kwamen. Zo werden karikaturale volle lippen en kroezelhaar in nieuwere uitgaves gereduceerd, en werd een les aardrijkskunde over België die Kuifje gaf aan de Afrikaantjes, vervangen door een les wiskunde.

31-08-2009 om 13:58 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (4)
30-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aan zee

Voorbije week aan zee:

 Laag water
 Op elke paal zit een zeemeeuw,
 ook de dwarsbalk op de achtergrond
 zit vol meeuwen



 Hoog water

(foto's genomen met de GSM)

30-08-2009 om 21:28 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (2)
29-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bongo bon

Voor wie het niet kent:
een Bongo bon is een geschenkbon met een bepaald thema en met een aantal keuzemogelijkheden..  
De ontvanger kan  dan zelf kiezen hoe de belevenis er juist zal uitzien.

Laatste nieuw thema en al direkt een succes:
 BongoBon

29-08-2009 om 15:33 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (1)
27-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietstocht
Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor vandaag hadden we de Aardbeienroute gepland.
Maar juist als de fietsen ingeladen waren en we naar Hoogstraten wilden vertrekken, begon het te regenen.
Had Frank Deboosere in zijn weerbericht voor vandaag niet gezegd dat het gans de dag droog ging blijven?

27-08-2009 om 13:48 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Namiddag 27/8
Vermits het na de middag begon op te klaren, toch nog een fietstocht gemaakt, maar wat dichter bij huis en wat korter:

Een fietsroute van 17 km  (met uitbreiding van 15 km), welke in Gazet van Antwerpen van 23 juli in de rubriek 'Thuis is het ook plezant': beschreven werd.
 (klik op afbeelding)

Fietsroute 'Natuurlijk Schoten': een fietspad uitgestippeld door de plaatselijke milieudienst van Schoten en dat helemaal rond de gemeente loopt.
Een kaartje en wat uitleg zijn gratis te downloaden van het internet op
www.schoten.be , maar het is er wel wat zoeken.
  De te volgen bordjes, als ge ze vindt.

Vermits we al van thuis uit met de fiets vertrokken, wilden we ergens aan Park Vordenstein op de route inpikken.  Maar we vonden geen enkel bordje tot we pijlen zagen naar het natuurreservaat 't Asbroek die we dan maar gevolgd hebben, vermits we wisten dat het fietspad daar ook langs kwam.  Aldaar het toch nog moeten vragen aan een boswachter of zo, zo zag de man er toch uit.  Bleek dat de bordjes steeds achter ons stonden. De fietsroute is dus maar aangeduid in één richting. 
Na zeker een half uur dan toch eindelijk op de goede weg.
Toch blijft het steeds goed opletten: de bordjes staan de éne maal links van de weg, dan weer rechts en soms vóór een kruispunt of anders aan de overkant.
Dan fiets je over de autostrade, de E19, en de koker van de HST het Peerdsbos in.  Hier weer héél goed opletten!  Juist voorbij de 'Melkerij' moet ge rechts afslaan, maar ge ziet het bordje maar als ge er al bent omdat het schuil gaat achter een struik. 
En verder loopt het helemaal fout.  Op zeker moment staat er een bordje naar links en dan niets meer.  Daar hebben we hopeloos rondgereden en gezocht tot we terug aan de plaats kwamen waar we het Peerdsbos waren binnengereden.  De weg dan maar terug opnieuw gefietst.  Neen, geen bordje.  Volgens mijn plan moesten we ergens naar rechts en we hebben dan maar een paar zijwegen geprobeerd tot we uiteindelijk toch terug juist zaten.
Neen, zo is het niet meer plezant.
Vermits het intussen al wat later werd dan gepland, hebben we de uitbreiding van 15 km er niet bijgenomen.   Integendeel: als we  aan Schotenvaart aanbeland waren hebben we van daar het parcours maar wat ingekort en langs de vaart blijven fietsen i.p.v. nog een grote lus te volgen door de chique villawijken. 
Het was genoeg geweest.
Op de Markt aangekomen, waar de start van de route is, weer geen bordjes gevonden.  Maar geen probleem: hier kennen we onze weg om terug thuis te geraken.
Alles bij elkaar iets meer dan 32 km afgelegd.

27-08-2009 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (1)
26-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag woensdag was het aan zee overwegend bewolkt en veel wind, met als direkt gevolg heel wat minder volk op het strand.

26-08-2009 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
24-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St.Anna- plage

Enkele foto's op 'St. Anna plage' uit de oude doos:
(zondag 13 juni 1948)

Buren van ons hadden daar een bungalow en we mochten eens op bezoek komen.  Dat was een hele belevenis voor ons en ook een hele onderneming.

Moeder met haar twee kinderen eerst met de tram naar de stad, dan nog een heel stuk te voet tot aan de kaai om vandaar met de Flandria-boot over te zetten naar Sint Anneke.


Ik met mijn grotere zus voor de bungalow van de  buren daar op Sint Anneke.  'Bungalow' is eigenlijk een groot woord voor wat het was. 
Sinds begin de jaren '50 werd er alles onteigend en moest heel het bungalow-park er weg.


Er was toen ook een zwemdok daar aan het strand op Linker Oever.


Vier jaar en een half was ik toen.  


Aan het strand, met zicht op de Schelde en aan de overkant Antwerpen.

24-08-2009 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
>> Reageer (8)
23-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar 't strand


't strand van St. Anneke

Strangers STRAND VAN ST-ANNEKE.wmv  De Antwerpse Strangers over ''t strand van St. Anneke' op de muziek van 'Sun of Jamaïca'.
(YouTube - Klik op de afbeelding)

Antwerpen Sint Annastrand.
De meeste toeristen kennen het niet of hebben er alleen maar over gelezen in reisgidsen: het Sint-Annastrand. Dit strand is vernoemd naar het voormalige dorp Sint Anna dat tot het begin van de vorige eeuw te vinden was op de linkerover. Hier kwamen de Antwerpenaren vroeger al met de veerboot naartoe om van de befaamde mosselen op Sint-Anneke te genieten.
Het dorp dat in 1923 bij de provincie Antwerpen gevoegd werd (voorheen hoorde het bij Oost-Vlaanderen) is in de periode 1923 tot 1955 geheel verdwenen. Het enige dat overgebleven is, is het wandelpad dat langs het huidige Sint-Annastrand loopt.


Zwemmen in de Schelde is verboden wegens te gevaarlijk.

Grond werd onteigend en het gebied werd opgespoten met een laag van zo'n 3 meter zand. Onder het gras op de Linkeroever vind je nog steeds resten van het voormalige dorp Sint Anna. De nieuwe Linkeroever is een ruim opgezette wijk met voornamelijk flatgebouwen, veel groen en brede lanen. De nieuwe generaties Antwerpenaren weten niet beter, maar vroeger hebben veel bewoners met weemoed teruggedacht aan het oude Sint Anneke, waar ze zich generaties lang vermaakt hebben.

Net als vroeger is het Sint Annekesstrand weer een recreatief middelpunt van Antwerpen. Naast het permanente stadsstrand langs de Schelde vind je hier ook diverse horecagelegenheden, een openluchtzwembad (allen open in de zomermaanden), een minigolfbaan, een camping, een jachthaven, diverse speelgelegenheden en het Sint Annabos.

(bron: Alles over Antwerpen)

23-08-2009 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (3)
21-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Strontpaalroute
Vandaag vrijdag, de fietstocht gedaan die eigenlijk voor gisteren gepland was, maar wegens het te warme weer een dagje uitgesteld werd.

We kozen voor DE STRONTPAALROUTE, in de omgeving van Essen en Horendonk. Een tocht van bijna 32 km (volgens onze kmteller).

Gevolgde route :
Vertrekpunt De Kiekenhoeve in Essen, waar voldoende parkeerplaats is, richting KP 29 - KP 94 - KP 95 - KP 55 - KP 52 - KP 41 - KP 43 - KP 42 - KP 53 - KP 08 - KP 54 - KP 57 - KP 58 - KP 59 - KP 22 - Richting KP 29 tot De Kiekenhoeve.

Een prettige en gevarieerde fietstocht door bossen, langs boerderijen, maïsvelden en weiden met koeien en even door de zuidrand van Nispen in Nederland.  We zijn hier immers aan de grens.  Een oplettend fietser merkt onderweg enkele grenspalen op. 
Gp237  Gp nr 237
Jammer dat het tijdens de laatste kilometers wat begon te regenen.   Hadden we onderweg maar geen terrasje gedaan, dan waren we nog droog terug aan de auto geraakt.
's Avonds hadden we beide een beetje hoofdpijn.  Zeker te veel goede lucht opgedaan tijdens de rit.

De route dankt zijn naam aan 'de strontpaal', een grenssteen met geschiedenis.
Zie hierover mijn artikels  op http://blog.seniorennet.be/grenspalen2
- 30/3/08 De strontpaal
http://blog.seniorennet.be/grenspalen2/archief.php?ID=11
- 31/3/08 I'l be back en De herplaatsing.
http://blog.seniorennet.be/grenspalen2/archief.php?ID=12
- 1/4/08 Fietsroutes
http://blog.seniorennet.be/grenspalen2/archief.php?ID=13




21-08-2009 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (3)
20-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dalia
Klik op de afbeelding om de link te volgen 2-kleuren dalia

20-08-2009 om 13:12 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (5)
19-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlof
VERLOF

Vanaf vandaag tot het einde van de maand ben ik in verlof.

Dat betekent dat er in die periode niet veel zal verschijnen. 
Of het moest slecht weer zijn en ik overdag toch een paar uurtjes achter de computer kan (mag) kruipen.

Maar kom toch maar zo nu en dan eens kijken.......

Groeten, 
R.A.A.

19-08-2009 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (2)


Foto

Dit is het wapenschild dat in de 15de eeuw door een tak van mijn familie gedragen werd.
Aanvankelijk was ik van plan mijn Weblog gewoon onder mijn echte naam te starten.  Maar als ik zo eens naar de andere reeds bestaande keek, viel het mij op dat de meeste ervan met een schuilnaam werken.  Vandaar dat ik uiteindelijk beslist heb dat ook maar te doen.

.../raa. is het geworden.

R.A.A.
is in feite niet zo geheimzinnig als het op het eerste zicht lijkt.  Het zijn namelijk de eerste letters van mijn voornamen.





Vandaag zijn we:

Archief per maand
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 05-1973

    Gastenboek
  • Zondag groetjes van de Geldwolven
  • Zaterdag groetjes van de geldwolven
  • Vrijdag groetjes van de Geldwolven
  • Donderdag groetjes van de Geldwolven
  • Woensdag groetjes van de Geldwolven

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Het


    Laatste commentaren
  • Fietstocht wc-potten (MaBo*)
        op Fietstochtje
  • >_> (Eduard)
        op Hereniging
  • .. (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • droef (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Het Bloggershoekje 3)
        op Afsluiten weblog
  • Onze innige deelneming bij het heengaan van onze goede blogvriend Remy. (Paolo)
        op Afsluiten weblog
  • Innge deelneming (Martine)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Roosje)
        op Afsluiten weblog
  • mijn oprechte deelneming (bo)
        op Afsluiten weblog
  • Mijn Oprechtige Deelneming (Nikki)
        op Afsluiten weblog
  • Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Bekijk de trailer
    voor vandaag in

     
    (van maandog tot vrijdag)
    Wettelijke verlofdagen
    en schoolvakanties:

    http://www.sbweb.be/SB/
    verlof.asp?year=2013

    of ook nog deze interessante link:
    http://www.feestdagen-belgie.be/

    Kalenders 2013 om af te drukken:

    http://www.feestdagen-belgie.be/
    download-gratis-kalenders-2012
    -om-te-printen-afdrukken
    #ixzz1nDyZg1KB



    WERELDKALENDER
    VOOR FEESTDAGEN
    http://www.earthcalendar.net/
    index.php


    Woordenlijst Nederlandse Taal
    Officiële Spelling
      

    http://woordenlijst.org/


    banner flitspalen Vlaanderen
    www.mobielvlaanderen.be/
    flitspalen/kaarten.php?a=4&nav=5

    Let wel
    Door sommige steden en gemeenten op eigen initiatief geplaatste camera's zijn niet opgenomen in deze gegevens.


    Actueel neerslagbeeld
    neerslag België

    Mijn andere blogs
  • Grenspalen 1
  • Grenspalen 2
  • Grenspalen 3
  • Boekbesprekingen
  • Oudere en hier 'afgevoerde' artikels

  • Mijn favorieten
  • Lana
  • Steffie
  • Nikki
  • Saagje
  • Waaroemni
  • De vriendinnen
  • Zondag
  • Frankie
  • Brabbes

    Mijn favorieten
  • Franske
  • Timmie en Daisy
  • De Westhoek
  • Wimpie's blog
  • Trucker John
  • Gita
  • Dialect
  • Amor Fati
  • Georges

    Mijn favorieten
  • Dierenopvoedster
  • Beversblog
  • Elisa en Juliette
  • Kaatje en Rikske
  • Diana's blog
  • Bieke
  • Meeuw
  • Ofthemonkeylions

    Mijn favorieten
  • Johnny en Christiane
  • Fietsroutes
  • Easywalk
  • Tuin den Horst
  • Tuinfreak
  • Onze Natuur
  • De natuur ontdekken
  • Natuurvriendelijk

    Mijn favorieten
  • Mija's bloemen
  • Cactussen
  • Francsicus
  • Redpoppy
  • Plonk

  • Mijn favorieten
  • Oldies
  • Wesp
  • Anna-Winterroosje
  • Alois
  • Koivis
  • Meermin
  • Ida
  • Bompa Harry

    Mijn favorieten
  • Lieve
  • Kartuizer
  • Johan
  • V V B-Hupoar
  • Hexaeder
  • Computertips
  • Katrien - Vraagjes
  • Zonnegroeten - computertips
  • Weerspreuken

    Mijn favorieten
  • Jot
  • Annemiek
  • Loek
  • Paolo
  • Ria fotografeert
  • Boomer
  • Opacor
  • Tonny en Leo
  • Zwaantje
  • Julius

    Mijn favorieten
  • Ineke
  • Flodder
  • Snoopy (Mia)
  • Ria
  • Gekke Meid
  • Buikdansen
  • Aphrodite


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!