R.A.A.'s Krantje
een selectieve kijk op de politiek en de actualiteit (en tussendoor ook eens iets anders)
27-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OCMW Antwerpen
 Het Antwerpse OCMW kan de toestroom aan asielzoekers en van mensen die moeten leven van een uitkering niet aan.
Voor Monica De Coninck, voorzitter van OCMW Antwerpen, 
is de maat vol en als er niet snel maatregelen genomen worden, dreigt ze met acties.
Volgens haar is de situatie niet langer houdbaar. In vergelijking met andere steden en regio's in Vlaanderen en België komen er al maar meer mensen bij die beroep moeten doen op steun van het OCMW.

Afgelopen jaar dienden er zich 7.000 asielzoekers aan bij het Antwerpse OCMW.  Dat zijn er ruim duizend meer dan het jaar ervoor. Dat is volgens De Coninck het gevolg van het feit dat asielzoekers niet langer materiële, maar financiële steun krijgen en van het stopzetten van het spreidingsplan, waardoor asielzoekers vrij kunnen kiezen bij welk OCMW ze zich aanmelden.

"Het is genoeg geweest, we kunnen het niet meer aan", stelt De Coninck onomwonden.  "Als er niet snel bijkomende middelen worden uitgetrokken zullen we niet aarzelen om harde acties te houden."

Die zouden b.v. kunnen inhouden dat er geen nieuwe dossiers meer worden geopend.  Momenteel worden door het OCMW van Antwerpen nog enkel dossiers behandeld van asielzoekers die hun officiële woonst in Antwerpen hebben.

Op die manier wil De Coninck extra aandacht vragen van de overheid voor de moeilijke leefsituatie in de steden. "De overheden moeten meer rekening houden met de opnamecapaciteit die een lokale gemeenschap aankan."
"Als we zo verder gaan zal ons systeem op termijn niet meer houdbaar zijn", besluit De Coninck.

Meer dan de helft van de Antwerpse OCMW-klanten is asielzoeker, vluchteling of geregulariseerde of gezinsherenigde.
En dat zal nog niet beteren.  "Integendeel, iets meer dan 10.000 vreemdelingen staan in het wachtregister ingeschreven en worden de komende maanden individueel geregulariseerd", zegt Philippe Van der Sande (VB),  fractievoorzitter in de OCMW-raad. 
Ook de regularisaties in het kader van de recente algemene regularisatie krijgen dit jaar geleidelijk papieren. "De ervaring met vorige regularisatiecampagnes leert dat ongeveer de helft voor steun komt aankloppen bij het OCMW", aldus Van der Sande.  "De immigratiestroom zal dringend moeten afgeremd worden. Er is in onze stad geen maatschappelijk, sociaal en financieel draagvlak meer voor de opvang van nieuwkomers via regularisaties en gezinshereniging."

27-01-2010 om 16:24 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (5)
26-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cijfers
Klik op de afbeelding om de link te volgen

- Op 1 januari 2009 werd door het Europees Statistisch bureau Eurostat de bevolking van de 27 EU-landen samen op 499,7 miljoen geschat.

Maar nu werd de kaap van 500 miljoen overschreden. 
Het Frans Nationaal Instituut voor de Statistiek berekende dat de Europese Unie op 1 januari  2010  501.260.000 inwoners telde. 

Het land met het grootste aantal inwoners is Duitsland dat 81,7 miljoen mensen telt,  gevolgd door Frankrijk met 65,5 miljoen (overzeese gebieden inbegrepen) en het Vereningd Koninkrijk met 62 miljoen inwoners.

De groei van de Europese bevolking van het laatste jaar is enerzijds te wijten aan natuurlijke groei (verschil tussen het aantal sterftes en geboortes(*)) en anderzijds aan de netto-migratie.

De groei van de Franse bevolking is vooral te wijten aan de natuurlijke aanwas in tegenstelling tot landen als Spanje, Portugal of Italië, waar de netto-migratie een grotere rol speelt.

Op 10 jaar tijd is de bevolking van Spanje (46,08 miljoen) en Ierland (4,45 miljoen) met meer dan 15 procent gegroeid, terwijl het bevolkingsaantal in Duitsland stagneerde.

In Bulgarije, Litouwen, Letland, Hongarije en Roemenië nam in 2009 het bevolkingsaantal af.

De Europese Unie beslaat minder dan de helft van de Verenigde Staten, maar heeft 50% meer inwoners. De bevolking van de EU is na die van China en India de grootste ter wereld.

(*) In 2009 bedroeg het totale aantal geboortes in Europa 5,4 miljoen tegen 4,8 miljoen sterfgevallen. 

26-01-2010 om 17:07 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (4)
25-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cijfers
- 965 - Volgens een berekening van Geert Lambert  (Groen!) liggen er in de Senaat sinds de start van Leterme II al 965 schriftelijke vragen die niet beantwoord werden en waarvan de antwoordtermijn verstreken is.  Amper 15,5% van de vragen wordt tijdig beantwoord.
"Ofwel zorgt men ervoor dat de Senaat op een normale manier kan werken, ofwel schaft men de hele instelling maar meteen af" voegt geert Lambert er aan toe.


- 1200 -  Momenteel zijn er 1.200 asielzoekers op hotel gelogeerd.  Dit kost 8 miljoen euro (30 euro per persoon per nacht).  Maar volgens het kabinet voor Maatschappelijke integratie van Philippe Courard  (PS) kost dit minder dan de opvang in asielcentra.

- 8.151 - Steeds meer illegalen vragen een verblijfsvergunning aan om medische redenen.  In de eerste 11 maanden van 2009 ging het om 8.151 aanvragen tegenover 5.426 voor heel 2008.  Veertig van hen is psychisch gestoord, maar verder wordt er niet geregistreerd aan welke ziekte ze eigenlijk lijden.  In 2008 werden 1.576 van deze illegalen geregulariseerd.  Wat er na hun regularisatie met hen gebeurd, of ze daadwerkelijk opgenomen worden of waar ze verblijven, weet ook niemand.  Dat verklaarde staatssecretaris voor Migratie Melchior Wathelet  (cdH) in de Kamer.


- 408 - Minister van Justitie Stefaan De Clerck  (CD&V) liet weten dat er al 408 gevangenen gevraagd hebben om hun straf verder te mogen uitzitten in de gehuurde Nederlandse gevangenis in Tilburg.   De eerste Belgische gevangen verhuizen begin februari.  Pas vanaf dan wordt met de betaling aan Nederland gestart.  Het vervoer naar Tilburg wordt geregeld vanuit de gevangenis in Wortel.  Hiervoor worden 14 extra personeelsleden ingeschakeld.  Om het personeel in de gevangenis van Tilburg bij te staan werden er 10 Belgische personeelsleden voorzien.  Voor al deze extra personeelsleden werd 910.000 euro uitgetrokken. 
                   Gevangenis Tilburg           

25-01-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (3)
24-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aangepast
Klik op de afbeelding om de link te volgen De auto van minister Michel Daerden (PS) aangepast.

(klik op afbeelding om te vergroten)

24-01-2010 om 11:32 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (1)
23-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bonnetjesland
Land van bonnetjesknippers.

Uit cijfers van HighCo Data, het vroegere Promocontrol, blijkt dat we in België vorig jaar weer gebruik gemaakt hebben van een record aantal kortingsbonnen.
      
In 2009 leverden we bij onze inkopen meer dan 155 miljoen kortingsbonnen in, samen goed voor een totale waarde van 123,8 miljoen euro
Ondanks de fabrikanten minder acties lanceerden, is het aantal gebruikte kortingsbonnen tegenover 2008 gestegen met 8%, terwijl de totale besparing die de consument hiermee deed steeg met maar liefst 22%.
Zou het actievere en bewustere gebruik van kortingsbonnen ook een gevolg zijn van de 'crisis' waarmee men ons dagelijks rond de oren slaat?                           

Over hoe dat allemaal in zijn werk gaat met de verwerking van al die bonnetjes schreef ik op 9 feb. 2008 (-is dat al zo lang geleden-) een artikel.
Voor wie dit nog eens wil nalezen: tik
'PROMOCONTROL' in 'zoeken in blog'.  

23-01-2010 om 15:22 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (2)
22-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak
 Geert Wilders - Nederlands politicus PVV - :

"In de statistieken zie je dat moslims inzake criminaliteit, huiselijk geweld of uitkeringsafhankelijkheid vele malen oververtegenwoordigd zijn vergeleken met de autochtonen."  "
Als samenleving 
moeten we helder aangeven wat voor ons acceptabel is. En leef je binnen de regels en ondersteun je ze, dan ben je welkom. Anders niet. ....Dat is niet xenofoob, dat is trots zijn op je eigen geschiedenis, je eigen cultuur, je eigen identiteit."

22-01-2010 om 13:20 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (4)
21-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flitspalen

Flitspalen

In Vlaanderen staan momenteel ongeveer 1.300 onbemande verkeerscamera's langs de wegen, tegenover slechts enkele tientallen in Wallonië, maar deze laatste krijgt wel het grootste deel van de opbrengst.  


De verdeling van flitspalen in België.

Reeds in 2007 werd door Bart De Wever  het verschil in aantal flitspalen tussen Vlaanderen en Wallonië in discussie gebracht. 
Joelle Milquet. beloofde toen dat er tegen
2009 in elke Waalse gemeente flitspalen zouden komen.

Het Waalse gewest ging 200 radars voor snelheidscontroles bestellen en nog meer kasten om ze in te plaatsen. 

Niet alle kasten zouden dus steeds een radar met camera bevatten.  De politie ging deze van tijd tot tijd verwisselen.


Maar daar is intussen blijkbaar niet veel van terecht gekomen.
Langs de Waalse snelwegen staan momenteel 7 flitscamera's opgesteld, maar ondanks ze ook reeds gehomologeerd zijn, hebben deze tot nu toe nog geen enkele boete opgeleverd.
Waals minister van Openbare werken Benoit Lutgen(cdH)  eist dat de controlezones eerst duidelijk aangegeven worden door waarschuwingsborden.  Om deze job uit te voeren werd echter nog niemand aangesteld.  De enige camera die reeds in werking was (Herstal) werd op vraag van de minister zelfs terug buiten werking gesteld.

                                            Welkom in Vlaanderen                               

Dat er van de opbrengst van de boetes via de staatskas een overgroot deel naar de Waalse politiezones gaat is volgens minister Laurette Onkelinx (PS)  geen geldtransfer van Vlaanderen naar Wallonië.  Ook dat er in Vlaanderen meer flitspalen staan dan in Wallonië - en de pakkans er dan ook groter is - tast volgens de minister het gelijkheidsbeginsel niet aan. 

21-01-2010 om 22:26 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (4)
20-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootste - Kleinste
 Volgens het Guinness Book of World Records is de Turk Sultan Kosen (27), uit het stadje Mardin in het oosten van Turkije, met zijn 2 meter en 46,5 cm de langste persoon ter wereld. 

Kosen werd zo groot door een beschadiging van de hypofyse door tumorcellen die een overproduktie van groeihormonen veroorzaakte. Deze afwijking verklaart ook waarom de Turk zulke enorme handen (27,5 cm) en voeten (36,5 cm) heeft. Inmiddels is de tumor verwijderd, waardoor hij waarschijnlijk niet meer verder zal groeien.
      
Sultan Kosen  won van een Oekraïense rivaal, Leonid Stadnik (39) die afviel omdat hij weigerde zich te laten meten.  Toch kreeg deze man met zijn 2 meter 57 cm uit Oekraïne een tweede plaats toebedeeld.
Stadnik  wilde zich niet laten meten omdat hij het spuugzat was continu in de aandacht te moeten staan. “Als deze titel me een betere gezondheid had gegeven of een paar jaar extra was het een ander verhaal, maar het tegenovergestelde gebeurde”, klaagde de Oekraïner.
Hier de officiëel gemeten grootste man ter wereld, de Turk Sultan Kosen (246,5 cm) samen op de foto met de kleinste man ter wereld, de Chinees He Pingping, welke 73 cm meet.

20-01-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cijfers
De Lijn
De Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn heeft in 2009 530 miljoen passagiers vervoerd.  Dat zijn er 22 miljoen meer dan in 2008 en is zelfs een verdubbeling tegenover 10 jaar geleden. 

 NMBS 
De NMBS vervoerde in 2009 219,7 miljoen reizigers, wat eveneens een nieuw record is.

20-01-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
19-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geboorteaangifte

Mohammed (of zo) gaat  de geboorte van zijn zoon aangeven....

19-01-2010 om 17:22 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
18-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voornaam kiezen

Een collega op het werk is vorige week vader geworden van een dochtertje, Zita, zusje van Lee. (Maar of Lee een jongen of een meisje is, dat weet ik niet.)

Gelegenheid om iets te schrijven over het kiezen van een voornaam.

Een voornaam kiezen is een belangrijke en moeilijke taak tijdens de zwangerschap van de vrouw. Man en vrouw moeten eensgezind een naam vinden waar het kind gans zijn leven mee verder moet. Een goede en doordachte keuze is dus essentieel.

Enkele tips:

- Eerst en vooral: begin op tijd na te denken over een naam. Indien het kindje iets te vroeg komt, moet ge dan niet hals over kop nog een naam gaan verzinnen. Als het geslacht niet op voorhand gekend is, wat tegenwoordig meestal wél al geweten is, moet ge de twee voorzien natuurlijk.

- Bedenk dat een lange naam in de praktijk dikwijls afgekort wordt en of ge het daar moeilijk mee zult hebben of juist niet.

- Bedenk hoe de naam in de praktijk zal gebruikt worden:
   - ga eens na hoe men de naam zal afkorten en hoe dat eventueel klinkt
   - zal de naam vaak verkeerd uitgesproken worden
  
- zijn er gemakkelijk spotrijmpjes op te maken

- Houdt bij het zoeken naar een voornaam, rekening met de achternaam en spreek de combinatie van beide namen eens hardop uit om te horen of de combinatie goed klinkt.
Een voorbeeldje van verkeerde naamkeuze: Mama Sélie en Papa Sélie (met nadruk op eerste lettergreep) kregen een zoontje en gaven het de naam Peter …..

- In geval van een veel voorkomende achternaam is het beter om een minder gebruikelijke voornaam te kiezen om zo verwarring te voorkomen met mensen met precies dezelfde naam.

- Bij een lange achternaam past beter een korte voornaam.

- Het is best dat de eerste letter van de voornamen binnen het gezin verschillend is, dit om twijfel of misverstanden te voorkomen. Voorbeeld: Als vader Simon Peeters heet en zijn zoon Senna Peeters, voor wie is dan binnenkomende post op naam van S. Peeters?

- Hou rekening met de initialen. Niemand loopt graag rond met initialen als T.V. of zoals een vrouwelijke collega op mijn werk met de initialen W.C. en nog twee andere jongere collega's met de initialen S.M. .

- Gewoonlijk geven we meerdere namen, meestal drie, aan het kind. Let hierbij dan op de eerste letter en de volgorde ervan, dit eveneens voor de initialen. Een voorbeeldje (uit het internet gehaald): de volledige naam Kristina Ursula Theresa de Bruin, wordt minder fraai als een brief geadresseerd wordt aan Mevr. K.U.T. de Bruin. Wel meer een gebruik in Nederland om alle eerste letters van de voornamen te vermelden.

Mijn initialen, zoals iedereen wel zal weten: R.A.A..

Zoek je een leuke naam voor je kindje?
http://www.kindengezin.be/voornamen/voornamen.jsp

18-01-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (1)
17-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 MINUTEN
Klik op de afbeelding om de link te volgen " Elke sigaret kost je 28 minuten van je leven"

Met deze slogan willen antirookorganisaties mensen die roken nog bewuster maken van het feit dat roken slecht is voor de gezondheid.  Zij baseren zich hierbij op een Brits onderzoek.

Op de Nederlandse site
http://28minuten.nl/
kunnen rokers uitrekenen hoeveel geld hun verslaving kost en ook hoeveel levensminuten.

De Belgische Cardiologische Liga,
de Belgische Vereniging voor Cardiologie,
European Heart Network en
European Society of Cardiology
stellen dat er door het algemeen rookverbod in de horeca op de lange baan te schuiven er tegen 2014 in België 5000 mensen meer zullen sterven en er ook 10.000 een beroerte of hartaanval zullen krijgen.
Zij noemen de beslissing om voorlopig nog geen algemeen rookverbod in te stellen "rampzalig".

17-01-2010 om 19:46 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (7)
16-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valse euromunten
Volgens de Europese Centrale Bank werden er in 2009 172.100 vervalste euromuntstukken onderschept en uit circulatie gehaald. 
Dat is een daling van ong. 12% tegenover 2008. 

In het recordjaar 2007 werden er 211.000 vervalste euromuntstukken onderschept, wat bijna 30 procent meer was dan in 2006, toen er 163.822 stuks aan nagemaakte munten werden ontdekt.
Het betreft vooral muntstukken van 2 euro.


Onze Koninklijke Munt heeft een opdracht gekregen om dit jaar 160 miljoen nieuwe muntstukken te slaan.  Het gaat om muntstukjes van 1, 2, 5, 10 en 20 eurocent. 
            
Toch heerst er onder het personeel de vrees voor het voortbestaan van de Koninklijke Munt doordat het slaan van munten vanaf volgend jaar naar India, China of een ander lageloonland zou gaan.

Ook zal de Koninklijke Munt dit jaar ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van Prins Filip 2.000 goudstukken van 100 euro slaan.

16-01-2010 om 22:30 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (2)
15-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraken

  
 Bert Anciaux
(Vlaamse Progressieven) in 2008, toen minister van sport:
 "Michel Daerden heeft een drankprobleem, maar hij is niet de enige. 
  Er wordt nog altijd zwaar gezopen in de politiek."

Etienne Schouppe
 Etienne Schouppe, CD&V 
(voormalig gedelegeerd-bestuurder ABX,
 momenteel Staatssecretaris voor Mobiliteit)

 "Leg eens uit hoe het komt dat een Australiër als Robbie McEwen en een Argentijnse als Prinses Maxima zo snel voortreffelijk Nederlands spreken, terwijl in ons dierbaar land gezagsdragers niet verder geraken dan wat houterig vertaald Frans?".

15-01-2010 om 14:06 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
14-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minister Michel Daerden

Cartoon Michel Daerden-
onze altijd zatte minister (of toch onderwegen).


  Wie minister van Pensioenen Michel Daerden (PS) zijn schertsvertoning op 7 januari in de Senaat tijdens zijn antwoord op een vraag van Geert Lambert over het pensioenbudget nog eens wil herbekijken: klik op de afbeelding.
MICHEL DAERDEN FANTA.wmv


Premier Leterme heeft zijn minister nadien toch even apart genomen om hem eraan te herinneren dat ministers hun taak met waardigheid moeten uitvoeren. 
Het leek wel of Daerden dronken was!  Maar neen: het kwam omdat hij moeite deed om Nederlands te spreken!
"Wat wil Vlaanderen?  Dat de Franstalige ministers Nederlands spreken.  Ik heb alles in het Nederlands beantwoord en dan zegt men dat ik dronken was. C'est à mourir de rire" zei Michel Daerden achteraf op de RTBF-radio.

Aan zijn partij-militanten vertelde hij nog dat hij juist zo zijn best had gedaan om correct Nederlands te spreken.

Drie Vlaamse oppositiepartijen vragen zijn ontslag.
Bij de PS is drankorgel Michel Daerden echter zeer populair en hij zorgt er voor veel stemmen.

PS-voorzitter Elio Di Rupo blijft zijn minister steunen. 
"Hij heeft zich op zijn gebruikelijke manier uitgedrukt.  Dat heeft niets met alcohol te maken."

14-01-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (1)
13-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Digitale inschrijving
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanaf 6 januari 14 uur kon men in Antwerpen zijn kinderen die vanaf 1 september naar Antwerpse kleuterklasjes en basisscholen gaan, digitaal via
de website van de stad Antwerpen (voor geïnteresseerden: klik op de link)
aanmelden voor inschrijving.  Dit nog tot 26 februari.

Op deze manier wil schepen van Onderwijs Robert Voorhamme (sp.a) vermijden dat er ouders, zoals we de laatste jaren al verscheidene keren gezien hebben, moeten overnachten aan de schoolpoort.

Op de website wordt de ouders aangeraden om zich minstens voor vijf scholen aan te melden. Zo vermijden ze dat hun kind uit de boot valt als een school vol is.
Na 26 februari krijgen ze dan een brief waarin staat waar ze hun kind mogen inschrijven.  Dit wordt door de computer bepaald op basis van de woonplaats en het tijdstip van aanmelding op de website.

Gevolg: bij de start van dit systeem meldden duizenden mensen zich tegelijk aan, waardoor de website tergend traag werkte.  Sommige ouders deden er meer dan drie uur over om de aanmelding rond te krijgen. 
Onderwijsschepen Robert Voorhamme vond het al bij al toch een vlotte start.  Tegen 17 uur waren er al bijna 4.600 inschrijvingen.
Voor 1 september moeten er meer dan 13.000 kinderen worden ingeschreven.

Om ook ouders die geen computer hebben een kans te geven, zijn er verschillende plaatsen in de stad waar deze terecht kunnen.  Zelfs voor mensen zonder papieren heeft men 4 aanmeldingdpunten geïnstalleerd.

Men weet nu al dat er voor komend schooljaar ruim 1.450 plaatsen te weinig zijn.  Dit tekort geldt vooral voor het inloopklasje van de kleuterscholen.  Dat betekent dat dit zich in de toekomst verder zal manifesteren in het kleuteronderwijs en daarna in de lagere school.
Tijd om hier tijdig iets aan te doen.

13-01-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (2)
12-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cijfers

Aardbevingen
Vorig jaar werd ons land getroffen door 166 aardbevingen!
Dat zijn er drie keer meer dan in 2008.
Niemand weet hoe het komt, maar in het Waalse plaatsje Court-Saint-Etienne beefde de aarde 101 keer.

Nieuwe auto's
Vorig jaar werden er 476.194 nieuwe personenwagens ingeschreven.  Dit is 11% minder dan in het recordjaar 2008, maar qua nieuwe inschrijvingen toch in de top 10 van de beste jaren ooit.
De best verkochte merken waren Renault (46.774), Peugeot (44.680) en Citroën (43.516).

Passagiers
In 2009 maakten 169.446 passagiers gebruik van de luchthaven van Antwerpen.  De luchthaven die men enkele jaren geleden plots 'Brussel-Noord' wou noemen, wat in Antwerpse kringen heel wat verontwaardiging veroorzaakte.  Mijn artikel van destijds hierover heb ik intussen echter reeds terug verwijderd.

12-01-2010 om 17:25 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
10-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Solden
Klik op de afbeelding om de link te volgen Te veel nieuwe schoenen gekocht in de solden
en geen plaats meer om ze weg te bergen?
Hier de oplossing.

10-01-2010 om 11:28 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (3)
09-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De puist van
Geert hoste beslist van rompuy puist.mp4   (YouTube - klik op afbeelding)
Geert Hoste tijdens zijn eindejaarsconférence
" Geert Hoste beslist", over de puist van Herman Van Rompuy.

09-01-2010 om 13:07 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (5)
08-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kostenplaatje
Onze Herman van Rompuy is deze week aangetreden als president van de Europese Unie en zal in deze prestigieuze functie de komende vijf jaar de Europese raad van regeringsleiders voorzitten.

Aanleiding voor de Britse krant News of the world om eens te berekenen wat deze nieuw gecreëerde functie, zegge Van Rompuy, zoal kost aan de belastingbetaler.

Het antwoord is véél, héél veel!

De totale kosten voor Van Rompuy en zijn aanhang liggen rond de 25 miljoen euro.  Daarbovenop komt nog eens  280 à 315 miljoen euro die de EU gaat spenderen voor een nieuw paleis, de Résidence Palace (*), dat waarschijnlijk in 2013 klaar zal zijn.  

Het salaris van Van Rompuy ligt rond de 309.000 euro per jaar, wat zelfs meer is dan dat van de Amerikaanse president die 282.000 euro verdient.    Dit salaris maakt deel uit van een pakket van 1,5 miljoen euro waarin zijn reizen en allerhande andere uitkeringen zitten.  
2,3 miljoen euro gaat naar zijn veiligheid, 2,5 miljoen euro naar andere onkosten, een kleine 7 miljoen euro gaat naar de organisatie van de verschillende Europese tops en nog eens 5,5 miljoen euro voor Van Rompuy's 22 personeelsleden. Verder is er een reservefonds van 5 miljoen euro voorzien.


Tot het nieuwe gebouw van de Europese Raad klaar zal zijn, zetelt President Van Rompuy in een kantoor van de Justus Lipsiusbuilding.

(*) Résidence Palace is een gebouw in de Leopoldwijk van Brussel.  Deze wijk is een zakendistrict dat bekend staat als de Europese wijk. Het gebouw diende onder andere als het perscentrum van de Europese instellingen en wordt momenteel gerenoveerd en uitgebreid zodat de Raad van de Europese unie er haar intrek kan nemen vanaf 2013.
Het gebouw ligt aan de Wetstraat, naast het Justus Lipsius-gebouw, de huidige zetel van de Raad van de Europese unie en tegenover de Berlaymont- en Karel de Grote-gebouwen, waar de Europese Commissie gevestigd is.
Bestand:Résidence Palace 01.JPG

08-01-2010 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (1)


Foto

Dit is het wapenschild dat in de 15de eeuw door een tak van mijn familie gedragen werd.
Aanvankelijk was ik van plan mijn Weblog gewoon onder mijn echte naam te starten.  Maar als ik zo eens naar de andere reeds bestaande keek, viel het mij op dat de meeste ervan met een schuilnaam werken.  Vandaar dat ik uiteindelijk beslist heb dat ook maar te doen.

.../raa. is het geworden.

R.A.A.
is in feite niet zo geheimzinnig als het op het eerste zicht lijkt.  Het zijn namelijk de eerste letters van mijn voornamen.





Vandaag zijn we:

Archief per maand
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 05-1973

    Gastenboek
  • Zondag groetjes van de Geldwolven
  • Zaterdag groetjes van de geldwolven
  • Vrijdag groetjes van de Geldwolven
  • Donderdag groetjes van de Geldwolven
  • Woensdag groetjes van de Geldwolven

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Het


    Laatste commentaren
  • Fietstocht wc-potten (MaBo*)
        op Fietstochtje
  • >_> (Eduard)
        op Hereniging
  • .. (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • droef (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Het Bloggershoekje 3)
        op Afsluiten weblog
  • Onze innige deelneming bij het heengaan van onze goede blogvriend Remy. (Paolo)
        op Afsluiten weblog
  • Innge deelneming (Martine)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Roosje)
        op Afsluiten weblog
  • mijn oprechte deelneming (bo)
        op Afsluiten weblog
  • Mijn Oprechtige Deelneming (Nikki)
        op Afsluiten weblog
  • Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Bekijk de trailer
    voor vandaag in

     
    (van maandog tot vrijdag)
    Wettelijke verlofdagen
    en schoolvakanties:

    http://www.sbweb.be/SB/
    verlof.asp?year=2013

    of ook nog deze interessante link:
    http://www.feestdagen-belgie.be/

    Kalenders 2013 om af te drukken:

    http://www.feestdagen-belgie.be/
    download-gratis-kalenders-2012
    -om-te-printen-afdrukken
    #ixzz1nDyZg1KB



    WERELDKALENDER
    VOOR FEESTDAGEN
    http://www.earthcalendar.net/
    index.php


    Woordenlijst Nederlandse Taal
    Officiële Spelling
      

    http://woordenlijst.org/


    banner flitspalen Vlaanderen
    www.mobielvlaanderen.be/
    flitspalen/kaarten.php?a=4&nav=5

    Let wel
    Door sommige steden en gemeenten op eigen initiatief geplaatste camera's zijn niet opgenomen in deze gegevens.


    Actueel neerslagbeeld
    neerslag België

    Mijn andere blogs
  • Grenspalen 1
  • Grenspalen 2
  • Grenspalen 3
  • Boekbesprekingen
  • Oudere en hier 'afgevoerde' artikels

  • Mijn favorieten
  • Lana
  • Steffie
  • Nikki
  • Saagje
  • Waaroemni
  • De vriendinnen
  • Zondag
  • Frankie
  • Brabbes

    Mijn favorieten
  • Franske
  • Timmie en Daisy
  • De Westhoek
  • Wimpie's blog
  • Trucker John
  • Gita
  • Dialect
  • Amor Fati
  • Georges

    Mijn favorieten
  • Dierenopvoedster
  • Beversblog
  • Elisa en Juliette
  • Kaatje en Rikske
  • Diana's blog
  • Bieke
  • Meeuw
  • Ofthemonkeylions

    Mijn favorieten
  • Johnny en Christiane
  • Fietsroutes
  • Easywalk
  • Tuin den Horst
  • Tuinfreak
  • Onze Natuur
  • De natuur ontdekken
  • Natuurvriendelijk

    Mijn favorieten
  • Mija's bloemen
  • Cactussen
  • Francsicus
  • Redpoppy
  • Plonk

  • Mijn favorieten
  • Oldies
  • Wesp
  • Anna-Winterroosje
  • Alois
  • Koivis
  • Meermin
  • Ida
  • Bompa Harry

    Mijn favorieten
  • Lieve
  • Kartuizer
  • Johan
  • V V B-Hupoar
  • Hexaeder
  • Computertips
  • Katrien - Vraagjes
  • Zonnegroeten - computertips
  • Weerspreuken

    Mijn favorieten
  • Jot
  • Annemiek
  • Loek
  • Paolo
  • Ria fotografeert
  • Boomer
  • Opacor
  • Tonny en Leo
  • Zwaantje
  • Julius

    Mijn favorieten
  • Ineke
  • Flodder
  • Snoopy (Mia)
  • Ria
  • Gekke Meid
  • Buikdansen
  • Aphrodite


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!